Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Zincirini Yağlamak
Konuray
04 Eylül 2011, 11:58
Arkadaşlar cbr 125r mı 1 ay once sıfır olarak aldım ve bu benım ilk motorum.Motorum yaklasık 400km olmak uzere ve ben zıncırımı nasıl yaglayacagımı bılmıyorum...gaz yagıyla temızle bılmem ne marka yag ıle de yagla dıyorsunuz da nasıl yaglayacagım konusunda bı bılgım yok..sabıt durdugunda sadece bellı kısımları yaglayacagımda dıger yerlere ulaşmak ıcın motorumu yaglamadıgım kısımlar gozukene kadar iler dogrumu hareket ettırıcem acaba...sımdıden yardımlarınız ıcın tesekkur ederım...ayrıca hangı zıncır yagını kullanmam gerekıyor ve o yagı nereden temin edebılırım...
Zippo's
04 Eylül 2011, 11:59
http://www.uzmantv.com/motosiklet-zinciri-nasil-yaglanir
Ramazan Can
04 Eylül 2011, 12:06
ben kendim motordan çıkan yanık yağ ile gres yağı enteğre ediyorum... gres yağ ile karışan yanık yağ güzel bir kıvama geliyor.... gaz yağı ile veya mazot ile temizlediğim zincire fırça ile uyguluyorum.... motoru genelde akşamları yağlarım ..... sabaha kadar kullanmam.... bazı arkadaşlar jant yağlanıyor diye bu yöntemi beyenmez ama ben 15 yıldan beri bu şekilde yağlıyorum...
Konuray
04 Eylül 2011, 12:10
http://www.uzmantv.com/motosiklet-zinciri-nasil-yaglanir
iyi hoş guzen yontemde benım cbr de sadece yan sehba var arka tekerı nasıl kaldırıcam ki ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------
ben kendim motordan çıkan yanık yağ ile gres yağı enteğre ediyorum... gres yağ ile karışan yanık yağ güzel bir kıvama geliyor.... gaz yağı ile veya mazot ile temizlediğim zincire fırça ile uyguluyorum.... motoru genelde akşamları yağlarım ..... sabaha kadar kullanmam.... bazı arkadaşlar jant yağlanıyor diye bu yöntemi beyenmez ama ben 15 yıldan beri bu şekilde yağlıyorum...
ben zıncırı yaglamyı hıc bılmıyorumkı senın anlattıgını hiç beceremem :D banada o adam gıbı sprey yag lazım da motorun arka tekerı nasıl kaldırıcam orası sorun :D
Zippo's
04 Eylül 2011, 12:12
iyi hoş guzen yontemde benım cbr de sadece yan sehba var arka tekerı nasıl kaldırıcam ki ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:08 ----------
ben zıncırı yaglamyı hıc bılmıyorumkı senın anlattıgını hiç beceremem :D banada o adam gıbı sprey yag lazım da motorun arka tekerı nasıl kaldırıcam orası sorun :D
Bende aynı motoru kullanıyorum.Ben ya motoru ittire ittire yapıyorum yada arkadan bir arkadaş kaldırıyor öyle yapıyorum :)
http://shop.wurth.com.tr/araciniz-icin-urunler/motor-yaglari/sabesto-zincir-yagl-sprey-400ml
Bu spreyi almanı öneririm.Son derece kaliteli.
Uyg@r
04 Eylül 2011, 12:12
ne varsa uzman tv'de var :D
gv650i
04 Eylül 2011, 12:15
en güzeli otamatik yaglama benyaptım çok güzel oldu istiyene yapımında yardımcı olurum
buberk
04 Eylül 2011, 12:20
Bende kendi başıma hiç yağlamadım ama forumdan tanıdığım motorcu bir arkadaş uygulamalı olarak gösterdi. Orta sehpam yok o yüzden bir kişi motoru yan ayak ve ön teker yerde olacak şekilde hafifce ayağa doğru kaldırıyor ve arka tekerin yerden temasını kesiyor. Diğer arkadaş ise zinciri yağlayarak tekeri eliyle döndürüyor. Temizleme konusunda usta mazotla temizle dedi ama herkes farklı birşey söylüyor. Önemli olan benzinle temizlememek lazımmış :cat:
Konuray
04 Eylül 2011, 12:29
en güzeli otamatik yaglama benyaptım çok güzel oldu istiyene yapımında yardımcı olurum
nasıl oluyormuş o açıklada ogreneyım....
farcob
04 Eylül 2011, 12:32
servise götür yağlattır nasıl yaptıklarına bak öğren servis te birde orta sehpa taktır çok bir para değil
ondan sonrada kendin yap.cola şişesinin kapağını 1 mm matkapla del,içine gazyağı koy,motoru orta seh
paya al boşa getir motoru çalıştır sonra 1. vitese al teker dönerken cola şişesin deki gazyağını zincirlere püskürttür
alta ya bol gazete ser veya yüksek olmayan leğen koy dökülen gazyağını toplamak için. bu işlemleri yaparken
çok dikkatli ol elini zincirlere fazla yaklaştırma mt den bir arkadaş baş parmağını kaybetti geçenlerde sonra bir iki saat
gazyağının kurumasını bekle mümkün se gece yap sabaha kadar kurusun sonra da castrol chain lube racing
spray zincir yağı ile yağla. zincirlerin öringli değilse zincir değişim zamanı geldiğinde öringli zincir taktır haydi kolay gelsin
Konuray
04 Eylül 2011, 12:39
servise götür yağlattır nasıl yaptıklarına bak öğren servis te birde orta sehpa taktır çok bir para değil
ondan sonrada kendin yap.cola şişesinin kapağını 1 mm matkapla del,içine gazyağı koy,motoru orta seh
paya al boşa getir motoru çalıştır sonra 1. vitese al teker dönerken cola şişesin deki gazyağını zincirlere püskürttür
alta ya bol gazete ser veya yüksek olmayan leğen koy dökülen gazyağını toplamak için. bu işlemleri yaparken
çok dikkatli ol elini zincirlere fazla yaklaştırma mt den bir arkadaş baş parmağını kaybetti geçenlerde sonra bir iki saat
gazyağının kurumasını bekle mümkün se gece yap sabaha kadar kurusun sonra da castrol chain lube racing
spray zincir yağı ile yağla. zincirlerin öringli değilse zincir değişim zamanı geldiğinde öringli zincir taktır haydi kolay gelsin
söyle guzel bi açıklama yapmadı kimse :D teşekkur ederım abicim bu en faydalı bılgı oldu...bu arada lınk varsa onerdıgın zıncır yagıyla ılgılı onuda koyarsan ıyı olur nerden alacagıma dair bı bılgım yok..... orta sehpa işi biraz yaş gibi de şu motoru arkadan kaldırdıgımız aparat ne kadar acaba 1 tane alsam ben tek basıma arka tekerı kaldırabılırmıyım acaba?
Zippo's
04 Eylül 2011, 12:50
söyle guzel bi açıklama yapmadı kimse :D teşekkur ederım abicim bu en faydalı bılgı oldu...bu arada lınk varsa onerdıgın zıncır yagıyla ılgılı onuda koyarsan ıyı olur nerden alacagıma dair bı bılgım yok..... orta sehpa işi biraz yaş gibi de şu motoru arkadan kaldırdıgımız aparat ne kadar acaba 1 tane alsam ben tek basıma arka tekerı kaldırabılırmıyım acaba?
Castrol ya da würth zincir yağı al.Castrol biraz zor bulabilirsin ama würth de son derece kaliteli.Ben würth kullanıyorum ne sıçratma var ne başka bişey anında işliyo zincire.
http://shop.wurth.com.tr/araciniz-icin-urunler/motor-yaglari/sabesto-zincir-yagl-sprey-400ml
Konuray
04 Eylül 2011, 13:03
Castrol ya da würth zincir yağı al.Castrol biraz zor bulabilirsin ama würth de son derece kaliteli.Ben würth kullanıyorum ne sıçratma var ne başka bişey anında işliyo zincire.
çok teşekkur ederım arkadaşım
farcob
04 Eylül 2011, 13:07
işte link
http://www.castrolmoto.com/tr/products/chain_lube_racing.php
senin motora orta sehpa takılamıyormu o aparata vereceğin
paraya aparat taktır benim cbf 150 de orta sehpasız geldi ama servis
hediye olarak takmıştı
gv650i
04 Eylül 2011, 13:15
nasıl oluyormuş o açıklada ogreneyım....
konuray açıklarım ama yapamazsın çünki yaglamada zorlanıyorsun bu biraz daha teknik.sisitem bir ufak yag kabı 1 mt 5 mm hortum 1 vakkumlu valf fın montajını uygun şeklilde yapılarak motor çalışmaya başlayınca otamatik olarak zincire damla damla yag göndererek devamlı olarak yaglayıp tozu kiri atmasını ve aşırı ısınmasını önlüyor ömrünü 2 kat artırıyor
buberk
04 Eylül 2011, 13:27
Zincir yağı 40 tl normalmi yaa :cyclopsan
farcob
04 Eylül 2011, 13:39
castrolchain lube zincir yağı 20 tl
buberk
04 Eylül 2011, 13:55
castrolchain lube zincir yağı 20 tl
teşekür ederim bunu bulursam hemen alacam :cat:
ömer bektaş
04 Eylül 2011, 14:00
motul nasıldır bilen varmı ? motul chain lube ?
Konuray
04 Eylül 2011, 22:23
peki ben bu castrolu nereden satın alıcam ınternetten nasıl alınır eve gelınce kargocuya teslımat yapılıyormu...satan bı yerle ılgılı lınk atarsanız sevınırım...
blueshadow
04 Eylül 2011, 22:38
motul ilk motorsiklet yağ üreticilerindendir kaliteli bir marka
gursus
04 Eylül 2011, 22:42
ben kullanıyorum memnunum.
alırken ustam bu bi yağlamada 400km götürür demişti ama nekadar doğrudur bilemem.
bu arada 30 tl e aldım 400 ml .
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:40 ----------
motul ilk motorsiklet yağ üreticilerindendir kaliteli bir marka
20 tl e bulmak çok zor çoğu yerde 25 liradan satılıyor.Bende castrol almıştım geçen yıl 20 liraydı aradım tekrar castrol 25 tl den ucuz yoktu.
Raphae1
04 Eylül 2011, 22:46
Abi yanlış anlama ama zincir yağlama içinde servise gidilmez. konuray sanırım sende pek araştırma yapmamışsın birçok konuda hatta resimli olarak anlatılmıştır. birazcık araştır derim. google 'a almak istediğin yağı yazsan bir dünya satan yer ve kargo bilgisi bulabilirsin. ayrıca castrol yagdan ben kullandım açıkcası begenmedım. onun yerıne würt veya ipone öneririm.
Slayerrr
04 Eylül 2011, 22:46
peki ben bu castrolu nereden satın alıcam ınternetten nasıl alınır eve gelınce kargocuya teslımat yapılıyormu...satan bı yerle ılgılı lınk atarsanız sevınırım...
Yakınlarda Bauhaus varsa oradan alabilirsin.
ben alpet akaryakit istasyonundan 1 lt disli yagi aliyorum 6 liraya.3 defa aldim simdiye kadar. 60.000 km orjinal zincir. hedefim 100.000.
İHTİYAR
04 Eylül 2011, 22:59
Eyvah eyvah bunu nasıl bilmezsiniz?
Sağ tıklayınca temizleniyor, sol tıklayınca yağlanıyor.
Çift tıklayınca kapıya geliyor.
Forumdaki arama özelliğini kullanınca, bu konu hakkında yüzlerce mesaj bulacaksınız.
İyi akşamlar, güzel rüyalar.
Konuray
06 Eylül 2011, 11:13
Şimdi zıncır yagımı dun sıparıs ettım ve bugun veya yarın elımde olucak...motoru 1ıncı vıtesde calıstırırken ılk once gaz gazıyla zıncırı temızlıcem sanırım...pekı zıncırı gaz yagıyla temızledıkden ne kadar sonra zıncırı yaglamam gerekıyor..pet sıse ıcındekı gaz yagını şişenın kapagını delerek teker hareket ederken zıncıre dokerekmı temızlıcem....yardımcı olursanız sevınırım orta sehpa veya arka tekerı kaldırma aparatım olmadıgı ıcın yan sehpayı kaldırarak bu işlemı gerceklestırıcem...yardımcı olanlara sımdıden tesekkur ederım....
hercul3367
06 Eylül 2011, 11:34
motul ve ıphon bir numara zincir yağlarıdır arkadaşlar.
castrol da iyidir de, çok toz topluyor
VeNoM26
06 Eylül 2011, 11:42
Şimdi zıncır yagımı dun sıparıs ettım ve bugun veya yarın elımde olucak...motoru 1ıncı vıtesde calıstırırken ılk once gaz gazıyla zıncırı temızlıcem sanırım...pekı zıncırı gaz yagıyla temızledıkden ne kadar sonra zıncırı yaglamam gerekıyor..pet sıse ıcındekı gaz yagını şişenın kapagını delerek teker hareket ederken zıncıre dokerekmı temızlıcem....yardımcı olursanız sevınırım orta sehpa veya arka tekerı kaldırma aparatım olmadıgı ıcın yan sehpayı kaldırarak bu işlemı gerceklestırıcem...yardımcı olanlara sımdıden tesekkur ederım....
Yok arkadaşım sakın öyle birşey yapma çalışan motorla muhattap olma tehlikelidir başıma gelmez falan deme önlemini al sakın motor çalışırken yapma bu işi.Motor kapalıyken vites boşta iken işini yap.Bir kase al evden yada plastik bir küçük kap bul.Kaba gaz yağını dök ince boya fırçasıyla kaba daldırıp sonra zincire sürte sürte yağları temizle.Madem orta sehpan yok motoru 1 er metre çeke çeke yine işini yaparsın.Gaz yağını üstüne sıkmaya çalışırsan lastiklere de sıçatıp zarar verirsin.En güzeli ufak ince boya fırçasıyla tek tek baklaları temizlemektir.İşin bitince yine motoru ilerlete ilerlete yağını sıkarsın.Motosiklet çalışırken lütfen bu işleri yapmayın özellikle bu işi orta sehpa kullanarak yapacak olan arkadaşlar lütfen yağlama dışında çalıştırmayın motorunuzu.Bir anlık dikkatsizliğinizi kurtaramazsınız.
Ekleme : Gaz yağı tamamen uçtuğunda zinciri yağlayabilirsin.Öncelik orta kısmı olacak şekilde heryerini yağla ortasına yani o baklaların içindeki silindirlere sıkmayı unutma sadece dışına sıkıp bırakma özellikle içine ortasına daha fazla sık.
Konuray
06 Eylül 2011, 12:05
Yok arkadaşım sakın öyle birşey yapma çalışan motorla muhattap olma tehlikelidir başıma gelmez falan deme önlemini al sakın motor çalışırken yapma bu işi.Motor kapalıyken vites boşta iken işini yap.Bir kase al evden yada plastik bir küçük kap bul.Kaba gaz yağını dök ince boya fırçasıyla kaba daldırıp sonra zincire sürte sürte yağları temizle.Madem orta sehpan yok motoru 1 er metre çeke çeke yine işini yaparsın.Gaz yağını üstüne sıkmaya çalışırsan lastiklere de sıçatıp zarar verirsin.En güzeli ufak ince boya fırçasıyla tek tek baklaları temizlemektir.İşin bitince yine motoru ilerlete ilerlete yağını sıkarsın.Motosiklet çalışırken lütfen bu işleri yapmayın özellikle bu işi orta sehpa kullanarak yapacak olan arkadaşlar lütfen yağlama dışında çalıştırmayın motorunuzu.Bir anlık dikkatsizliğinizi kurtaramazsınız.
Ekleme : Gaz yağı tamamen uçtuğunda zinciri yağlayabilirsin.Öncelik orta kısmı olacak şekilde heryerini yağla ortasına yani o baklaların içindeki silindirlere sıkmayı unutma sadece dışına sıkıp bırakma özellikle içine ortasına daha fazla sık.
Tesekkur ederım aslında haklısın...hem motor sıcakken belkı gaz yagının yanma ıhtımalıde olup motoruda yakarız...senın dedıgın gıbı yapayımda sımdı bıde fırca derdi cıktı başıma :D
VeNoM26
06 Eylül 2011, 12:14
Tesekkur ederım aslında haklısın...hem motor sıcakken belkı gaz yagının yanma ıhtımalıde olup motoruda yakarız...senın dedıgın gıbı yapayımda sımdı bıde fırca derdi cıktı başıma :D
Benim motor çalışırken yapma dememin sebebi elini kaptırma riskin.Malesef bir arkadaşımın başına geldi.O günden beri bende çok tırsar oldum çünkü ufacık bir dikkatsizliğinde parmağını kaptırır kurtaramazsın zaten anındada parçalar koparır dişli.
Zinciri sıcakken yağlamak gerekir diyor tecrübeli arkadaşlar.Bunun için birkaç km gezip öyle yapın falan diyorlar ama ben genelde soğukken yaparım çünkü sıcakta olsa sen gaz yağını süreceksin temizleyeceksin o gaz yağı uçacak vs... ohooo çoktan soğur zaten.En güzeli iyice temizleyip yağladıktan sonra biraz yol yapıp zincir ısındıktan sonra biraz daha yağlamak.
Gaz yağının kolay kolay alev alacağını sanmıyorum o kadar hassas birşey değil.Fırçayı hırdavatçıdan 2 liraya bulursun o sana motoru satana kadar yeter zaten :cat:
Konuray
06 Eylül 2011, 12:22
çogu kişide akşam yap dıyor ama herhalde dedıgın gıbı soğukken yapmak lazım ama dedıgın gıbıde olabılır once temızleyıp az yaglarız sonra az bıraz km yapıp tekrar yaglayabılırız...
Zippo's
06 Eylül 2011, 13:40
çogu kişide akşam yap dıyor ama herhalde dedıgın gıbı soğukken yapmak lazım ama dedıgın gıbıde olabılır once temızleyıp az yaglarız sonra az bıraz km yapıp tekrar yaglayabılırız...
Dostum,zincir temizleme spreyi al.Öncelikle sık zincirin tamımına güzel bi temizlensin.Arka lastiği kaldıramıyosan bi tarafına sık zincirin sonra motoru boşa al ileri götür öyle öyle devam et gelmeyen yerlerine sık.Bu işlemi motoru bıraktığın zaman yap yani o gün bindiysen daha binmeyeceksen gece bırakırken yap.Yarım saat 1 saat bekle sonra aynı şekilde zincir spreyini sık.Sonra git evine gönül rahatlığıyla uyu :) Akşam yap dememin sebebi jantına sıçramasın yağ.
Konuray
06 Eylül 2011, 19:44
Dostum,zincir temizleme spreyi al.Öncelikle sık zincirin tamımına güzel bi temizlensin.Arka lastiği kaldıramıyosan bi tarafına sık zincirin sonra motoru boşa al ileri götür öyle öyle devam et gelmeyen yerlerine sık.Bu işlemi motoru bıraktığın zaman yap yani o gün bindiysen daha binmeyeceksen gece bırakırken yap.Yarım saat 1 saat bekle sonra aynı şekilde zincir spreyini sık.Sonra git evine gönül rahatlığıyla uyu :) Akşam yap dememin sebebi jantına sıçramasın yağ.
Tesekkur ederım aksam yapıcam zaten ama yag temızleme spreyım sımdılık yok ve 400km yı gectım bu seferlık gaz yagı ile temızlık yapıp yaglayımda bı sonrakı 300 350ıncı km den sonra spreyle yaparım artık :D
-unnamed-
06 Eylül 2011, 20:54
ben castrol un zincir yagini kullaniyorum...
motorunun servisinde bulunur....
takribi olarak 200km de bir yaglarim zinciri...
yan ayaklikta ileri goturerekte yapabilirsin yaglama islemini...
tavsiyemde 500-600km de bir zincirini ve dislileri temizlemendir...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO