PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011 YBR 125 Mi , CBF 150 Mi ?

Sayfa : [1] 2

Edip_17
23 Ağustos 2011, 20:57
Merhaba ağbilerim,kardeşlerim bu sene üniversite sınavına girdikten sonra motosiklet almayı düşünüyorum. Bunun için toplam birikimim 4 bin TL. Üstüne ne ekleyebilirim ne de azaltabilirim. Bu fiyata ya CBF ya YBR.. işte takıldığım nokta bu , hangisi ?? Yılda 2-3 kez İstanbul-Çanakkale arası gidip gelecek motor , bunun dışında üniversiteyi kazandıktan sonra İstanbul dışına gidersem orda gezmek için de lazım.. Kısacası bütçemiz 4 bin TL ve ben uzun yolda en iyi gidecek motosikleti arıyorum.. Dikkat ettiğim hususlar , titreşim,güvenlik,performans ve yedek parça.. Lütfen bu konu hakkında yardımcı olun , bu arada memleket Çanakkale. . .

Alper Kaya
23 Ağustos 2011, 21:05
vala uzun yol titreşim ve rahatlık için cbf150 al dicem ama öğrenciyim demişin ybr125 de rahat bi motor görüntüye pek takmıyorum diyosan ybr125 ilede sorunsuz gezebilirsin ama onun fiyatı 4200tl filan 4000tl geçiyor :D

Ramazan Can
23 Ağustos 2011, 21:06
ben sana ybr 125 öneririm.. sağlam dayanıklı az yakıtlı.... cbf ise daha rahat....

cakmak3306
23 Ağustos 2011, 21:17
Şimdi Cbf kullanıcıları Cbf al diyecek. Ybr kullanıcıları Ybr al dicek :)
Bende bi Ybr kullanıcısı olarak Ybr al diyorum. Hem şehir içi hem şehirler arası kullanırsın.
2,5 lt ile 100 km rahat gidersin. Titreşim sıfır denecek kadar az. Sağlamlık dersen dünya turu atmış bi motor.
Daha ne diyeyim. Ama o 4000tl nın üstüne 350tl daha koymalısın. 4100 motor 250 plaka vs.
Ben 2007 ybrmle Ankara-Mersin Mersın-Ankara yaptım 2 kez. Bi günde 546km yaptım. Tık demedi.
Hatta ıkıncı gelısımde 2 kısı ıle geldık. Yıne banamısın demedi.
2007 sattım 2011 aldım. 1 ayda 1050 km oldu. Keyfime bakıyorum... :D

Edip_17
23 Ağustos 2011, 21:19
CBF nin şuanki fiyatı 3.850.. YBR den ucuz. gerçekten ciddi bir ikilemde kaldım. rahat olsun, titremesin .. CBF 150 CC olduğundan uzun yolda daha iyi olacağını düşünüyorum ? dediğim gibi genelde uzun mesafeler arası kullanacağım motoru.

Ramazan Can
23 Ağustos 2011, 21:23
ybr şuan 10 kuruş yakıyor...

Edip_17
23 Ağustos 2011, 21:26
genel kanaat şu mu ? ybr hem daha ekonomik hem de dünya turu atmış bir motor , yani sağlam. tamam sorun değil 350 Tl daha biriktirip 4350 yaparım kasayı ama bir kere alacağım motoru , sağlamlığı ve sürüş kalitesi benim için çok önemli.

serkanADH13
23 Ağustos 2011, 21:46
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-15-gunluk-ciziksiz-ybr-125-57114310/detay/

bu burada sana uygunu var,
en azından 1000 lıra indirimlisi :)

motorcu48
23 Ağustos 2011, 21:56
cbf 2011 de fabrika hatası olduğu ve makyaş yapıp motorun içine ettikleri için 10 km eksik git ybr al

safakk
23 Ağustos 2011, 22:04
tvs apache ye bakmanı öneririm 2sine de çok iyi bir alternatif olacak motosiklet

djan
23 Ağustos 2011, 22:49
bence hangi şehri kazandığın belli olsun ondan sonra araştır derim(coğrafi konumu,iklimi,servis durumu,memleketinden uzaklık gibi nedenlerden dolayı).tam 4000 liran varsa tvs apache al(standartı aksesuarlı diye) biraz daha para koyabilirsen ybr al. Ben motorumla uğraşamam servisten servise bakarım, aksesuarlara da aydan aya para harcarım motoru istediğim gibi dizayn ederim dersen cbf150 al.eğer görüntüsü güzel olsun para mühim değil şekil yaparım kızlara diyosan cbr 125 veya yzf r125 al :wiinkk:
Ama herşeyden önemlisi çok takma kafanı 3ü'nün de birbirine has güzelliği var.
Hakkında hayırlısı olsun

Edip_17
23 Ağustos 2011, 23:53
bence hangi şehri kazandığın belli olsun ondan sonra araştır derim(coğrafi konumu,iklimi,servis durumu,memleketinden uzaklık gibi nedenlerden dolayı).tam 4000 liran varsa tvs apache al(standartı aksesuarlı diye) biraz daha para koyabilirsen ybr al. Ben motorumla uğraşamam servisten servise bakarım, aksesuarlara da aydan aya para harcarım motoru istediğim gibi dizayn ederim dersen cbf150 al.eğer görüntüsü güzel olsun para mühim değil şekil yaparım kızlara diyosan cbr 125 veya yzf r125 al :wiinkk:
Ama herşeyden önemlisi çok takma kafanı 3ü'nün de birbirine has güzelliği var.
Hakkında hayırlısı olsun

ustam saolasın güzel şeyler söylemişsin , apache,cbf veya yzf 125 anladığım kadarıyla bana uygun motorlar değiller.Dediğim gibi uzun mesafelerde mekanik sorun yapmayacak , titremeyecek ve ekonomik olan bir motosiklet istiyorum. önümüzde daha 7-8 ay var. motosiklet piyasasını iyi takip edip tekrar bir plan yapılmalı fakat sonucun ybr olacağını tahmin ediyorum. evet , çok artis bir motosiklet değil ama hakikaten sağlam ve titremiyor.. şuan aklımda ybr var. fakat bir sorum daha var , motosikleti nisan ayında almayı düşünüyorum. bu ayda nasıl olur fiyatlar ? fiyatlar hangi ay daha düşük oluyor ? ben bu sene mayıs-haziran arasında ybr nin 3600 e kadar indiğini görmüştüm. bu konu hakkında neler söylersiniz arkadaşlar ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:51 ----------

genel kanaat şu mu ? ybr hem daha ekonomik hem de dünya turu atmış bir motor , yani sağlam. tamam sorun değil 350 Tl daha biriktirip 4350 yaparım kasayı ama bir kere alacağım motoru , sağlamlığı ve sürüş kalitesi benim için çok önemli.

1 gün kullanılmış olsun yine almam :) illede sıfır istiyorum.

CygnusBursa
24 Ağustos 2011, 00:59
bence her 2 motosiklet kendini kanıtlamıs sınıfının lideri bir motosiklet bize kalan markalar arası seçim ben seçimimi ybr den yana kulanmıştım bence sagdan soldan duydugunuz sözler ile kendinizi karamsarlıga itmeden motosikletleri deneme şansınız varsa bir deneyin hoşunuza giden motosikleti alın derim

fat280
24 Ağustos 2011, 01:04
sorunsuz motora binmek istiyorum diyorsan ybr yok az sorun olsada önemli değil rahat olsun dersen de cbf

CrosseR
24 Ağustos 2011, 01:16
2011 cbf kullanmadım hiç ama etraftan sık sık tekleme sorunu olduğunu duyuyorum,bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşabilirler. onun dışında görüntüsüde seside çok tatlı bi motor,ybr ye oranlada daha kalıplı duruyor,yakıt tüketimi olarakta hemen hemen aynılar,her ikisindede servis ve parça sıkıntısı çekmezsin

-unnamed-
24 Ağustos 2011, 02:35
kimse yoğurduna ekşi demez herhalde...
ybr kullanıcısı olarak+ve - lerini sana söyleyeyim...
bunula yola çıkarken korkun hiç olmaz..
arıza yapacakm, yolda bırakacakmı diye...
yakıtı azdır, motoru üzmeden gidersen 500-550 km arası gidersin....
sağlam motordur, bakımdan bakıma servise gidersin...
uzun yolda biraz yorar seni...
koltuğunun ince olması açısından totoyu uyuşturuyor...
- dedik ama -'leri hiç aklıma gelmiyor....
cbf sınıfında iyi bir motor...
lakin forumda topiğinde ve açılan konulara bakınca hiç almayı aklımın ucundan bile geçirmedim...
genel olarak ama kullanıcıları memnundur...

kartalizma07
24 Ağustos 2011, 03:36
ybr derim ben, sorunsuz problemsiz sağlam motor

Edip_17
24 Ağustos 2011, 12:17
boyum 1.73 kilom 58.. ybr 125 yattı aklıma. biraz pahalıya kaçıcak ama aldımmı iyisinden almak lazım :) verdiğiniz bilgiler yeterli oldu , teşekkürler.. 7 ay sonra motosikleti aldığımda resimlerle beraber bir konu açarım , bakalım hangi motosikleti alıcam ? :D sağlıcakla kalın. .

hamdi-hmd
29 Ağustos 2011, 17:00
ben de br derim bende honda dylan vardı kazayla perte cıkarttıktan sonra 2 agustosta 2011 ybr aldım cok memlunum su an 2100 km ye geldi motor performansı bekledigimden daha iyi bana kalırsa kesinlikle ybr al derim :)

hocaseko
29 Ağustos 2011, 17:06
honda'yı çok seviyorum ama bu sınıfta ybr daha iyi...yalnız kaliteli bir yağ kullan mutlaka...hava soğutmalı olduğundan iyi bir yağ gerekiyor...5-10 lira fazla vermekten kaçma.....

okyanus_126
26 Ekim 2011, 14:28
sorunsuz motora binmek istiyorum diyorsan ybr yok az sorun olsada önemli değil rahat olsun dersen de cbf sen cbf i kaç yıl kullandında sna sorun verdi masraf açtı bunu beklıyorum cvbını EDİP kardeş ben 4yıla yakındır cbf kullanıcısıyım vede hiçbir masraf açmadı yok arıza bunlara inanma ybr kullanna tabikide ybr cbf kullanan da cbf i över titreşime gelince hiçmi internetten izlemedin cbf in titreşim testini depoya bozuk parayı dikiyorlar motoru rolantide çalıştırıp gaz verıyorlar para devrilmiyor izle sen cbf de100 km de2.5 kesinlikle geçmez oda kullanmana baglı ben genelde 70 veya80 km ile giderim 100 km 2 veya 2.100 yakar çünkü cbf yedek kapasitesi 2.5 litre ölçtüm 120 km yaptım petrole çektim ondada bitmedi ama yolda kalırsam diye korktum :)ybr gelince oda iyi ama uzun yolda cbf daha dayanıklı cbf ın fabrika tanıtımı var motorrunu anlatıyor yağlama şekli diğerlerinden farklı izle sen cb fe dönersin kesin:flower:fat280 cbf çok karalıyor çünkü arkadaş yıllardır kullanmış ya bizden daha iyi biliyor adam bilgi kirliliğine inanıp cbf olabıldıgınce kötülüyor birde dikkat et kuryelerin altında varmı ybr esd hep ne hikmetse yağ yaksa bile cbf dönükler demekki bildikleri var bende kurye tavsıyesı üzerine aldım inan ayrıca altın elbiseli diye bi adam var orda ybr esd test edik yolda duramıyor motor virajlarda arka ön başka tarafa gidiyor:)cbf de tanıtım videosu var ybr de zle kararını sen ver hayırlı olsun

immortalboss
26 Ekim 2011, 14:49
honda'yı çok seviyorum ama bu sınıfta ybr daha iyi...yalnız kaliteli bir yağ kullan mutlaka...hava soğutmalı olduğundan iyi bir yağ gerekiyor...5-10 lira fazla vermekten kaçma.....
Kesinlikle katılıyorum.Nasıl bizim ana yemeğimiz ekmek ise bu tarz motosikletlerin ekmeği de yağdır.Karşılaştırma konusuna gelirsek...Benim boyum 1.67 civarı.Kilomda 53...(Tüy siklet) Ben 2 motosikleti de 2-3 km kullandım.Ben ybr sevdim.Neden dersen hani şu direksiyonun grenajların içinde gidip gelmesi var ya cbf'de o hiç hoşuma gitmiyor. :) Ve ybr biraz daha sportif görünüyor standart hali ile.Ama sağlamlık konusunda biri honda biri yamaha...Biri kırmızı diğeri yeşil elma... :) Ben her 2 motosikleti de alsan seni üzeceğini sanmıyorum.Tvs apache de düşünebilirsin.Şıkların arasında yok ama arkadaşlar konuya değinmişler.Ben de söylemek istedim.2011 modelini beğendim.Şu anda ne hissettiklerini en iyi anlayanlardan biri benim.Derslerde aklından motosikletin geçer,acaba ben alınca nasıl birşey olur,acaba kız gibi kullanabilirmiyim,acaba hangi aksesuarları taksam vs... :) Kardeşim alacağın motosikleti beğendiysen kimsenin ne dediği umrunda olmasın.Ybr alınca aaa cbf alsaydın.Cbf alınca aaa ybr alsaydın derlerse de sakın takma kafana.Haydi hayırlı forumlar.Bu arada korumalar tam değilse sakın binme motosiklete kask,eldiven,mont...

umtglsr
26 Ekim 2011, 15:00
immortalboss tamamiyle acıklamış olayı benimde düşüncelerim aynı yalnız uzun yol düşünüyosan ciddi ciddi cbf i tercih etmeni oneririm cunku bende cbf almayı düşünüyorum kararımı verdim :)

o da olur
26 Ekim 2011, 15:01
altın elbiseli diye bi adam var orda ybr esd test edik yolda duramıyor motor virajlarda arka ön başka tarafa gidiyor

AEA'a her iki motosiklet için de standart lastiklerin kötü olduğundan dem vuruluyor ve değiştirilmeleri öneriliyor. "ybr'nin götü başı oynuyor da cbf ok gibi gidiyor." diye bir olay söz konusu değil programda.

linkler:
http://www.youtube.com/watch?v=QxIC716LPfY
http://www.youtube.com/watch?v=C3u0-SlGkFA

ßora
26 Ekim 2011, 21:05
CBF YBR
YBR125 - Ayrıntılı Teknik Özellikler
Motor tipi Tek silindirli, 4 zamanlı, SOHC, hava soğutmalı
Silindir hacmi
Çap x Strok
Kompresyon oranı
Maks. gücü
Maks. Tork
Yağlama
Yakıt sistemi
Debriyaj tipi
Ateşleme
İlk Çalıştırma
Vites kutusu
Tahrik 124 cc
54 x 54 mm
10 : 1
10 HP-7.800 devirde
0.97 kg-m-6.500 devirde
Islak karter
Mikuni VM22SH/1 Karbüratör
Islak, çok diskli
CDI.
Elektrik marşlı, ayakla
5 vites
Zincirli
Şase
Ön süspansiyon
Arka süspansiyon
Ön teker hareket mesafesi
Arka teker hareket mesafesi
Ön fren
Arka fren
Ön lastik
Arka lastik Teleskopik çatal
Maşa
110 mm.
105 mm.
Tek disk, f 245 mm.
Tambur, f 130 mm.

2.75-18 42P
90/90-18 57P
Boyutlar
Boyutlar (UxGxY)
Sele yüksekliği
ki teker arası mesafe
Min. Yerden yükseklik
Ağırlık
Yakıt kapasitesi
Yağ kapasitesi

beldeyama dan alıntıdır...
1.980 x 745 x 1.080mm
780 mm
1290 mm
175 mm
108 kg
12 litre (3 litre yedek)
1.2 litre

CBF:
Motor……………………………..Hava soğutmalı 4-zamanlı, OHC tek silindirli
Motor hacmi (cc)………………….149
Silindir çapı & strok (mm)…………57,3×57,8
Sıkıştırma oranı……………………9.1 : 1
Yakıt sistemi………………………PB18 Keihin Karburator
Max güç (ps @ dev/dak)…………..11,28 / 8000
Max tork (Nm @ dev/dak)…………12,7 / 5250
Ateşleme………………………….CDI
Çalıştırma…………………………Elektrikli
Şanzıman………………………….5 vites
Güç Aktarımı………………………Zincirli
Boyutlar (UxGxY)(mm)…………….2075×750x1135
Tekerlekler arası mesafe (mm)……1335
Sele yüksekliği (mm)………………780
Yerden açıklık (mm)……………….140
Yakıt kapasitesi (litre)…………….13 (2,6lt rezerv dahil)
Tekerlekler..Ön……………………U profilli 6 kollu alüminyum döküm
………….Arka……………………U profilli 6 kollu alüminyum döküm
Lastikler….Ön…………………….80 / 100 18M/C 47P
………….Arka……………………190 / 90 18M/C 51P
Süspansiyon..Ön…………………..31mm´lik teleskobik çatal, 116,8mm esneme aralıklı
………….Arka……………………Monoshock , 100,6mm esneme aralıklı
Frenler……Ön…………………….Çift piston kaliperli 240mm´lik hidrolik disk, cüruflu metal balatalı
………….Arka……………………130 mm´lik kampana
Ağırlık……………………………..130 kg
Renk seçenekleri…………………..Mavi, Siyah, Kırmızı CBF konfor hız motor buyuklugu tip+kız ybr saglam,dayanıklı uzun ömürlü ama tip terk :bounce:

Alper Kaya
26 Ekim 2011, 22:06
hortlatmayın bu konuları yeter ya yeter :D

okyanus_126
27 Ekim 2011, 19:57
kardeş dün altın elbise gityen adamın programını izledim sende izleye bilirsin kuryelerle konuştu tüm ortalama 40veya 50 kurye var 1 tane ybr yok adamlarda hep cbf ve birkaçtane cg titan var şayet sana soruyorum cbf karalıyorlar ya saglam degil diye sağlam olmasa adamlar neden cbf binsinler gün boyu kontak kapatmıyorlar ybr esd zaten kuryelerde hemen hemen yok denilecek kadar az altın elbiseli adamda esd anlatıyor başta yol tutuşunu ve gıtmediğini anlatıyor inanmazsan izle ybr cilerde gücenmesin bu gerçek izleyin ayrıca sahibinden .com 120000 km cbf var anahtar degmemiş bazıları diyorkın cbf 30000 km varmadan motor bitermiş sen inanıyonmu buna inadına cbf inadına cbf kardeşim pişman olmazsın ikiside sağlam ikisininde birbirine göre eksileri vede artıları var sen yap tercihine ha birde cbf 4 yıldır aynı kasa ybr değiştiriyor diyor ya mekanikte yok sadece kasada değişiklik yapıyor farkındaysan ybr satışı düştüğü için model degiştirerek satış yapmayı hedefliyor ama cbf bitirdi hepsini adamlar satıyor 4 yıldırda model değiştirmiyorlar zaten yeni gelecek cbf ile bunların kökünü kurutacak sen bilirsin yine ama tercihin cbf olsun :(cbf kullanıcısı olarak 4.yılıma gırıyom 1 kuruş masraf etmedim lastik dışında:))

---------- Post added at 18:52 ---------- Previous post was at 18:50 ----------

kardeş cbf ybr göre yine aynı marka lastikle daha başarılı buda bir gerçek yanılmıyorsam ikisininde lastik markası duro
AEA'a her iki motosiklet için de standart lastiklerin kötü olduğundan dem vuruluyor ve değiştirilmeleri öneriliyor. "ybr'nin götü başı oynuyor da cbf ok gibi gidiyor." diye bir olay söz konusu değil programda.

linkler:
http://www.youtube.com/watch?v=QxIC716LPfY
http://www.youtube.com/watch?v=C3u0-SlGkFA

---------- Post added at 18:57 ---------- Previous post was at 18:52 ----------

Kesinlikle katılıyorum.Nasıl bizim ana yemeğimiz ekmek ise bu tarz motosikletlerin ekmeği de yağdır.Karşılaştırma konusuna gelirsek...Benim boyum 1.67 civarı.Kilomda 53...(Tüy siklet) Ben 2 motosikleti de 2-3 km kullandım.Ben ybr sevdim.Neden dersen hani şu direksiyonun grenajların içinde gidip gelmesi var ya cbf'de o hiç hoşuma gitmiyor. :) Ve ybr biraz daha sportif görünüyor standart hali ile.Ama sağlamlık konusunda biri honda biri yamaha...Biri kırmızı diğeri yeşil elma... :) Ben her 2 motosikleti de alsan seni üzeceğini sanmıyorum.Tvs apache de düşünebilirsin.Şıkların arasında yok ama arkadaşlar konuya değinmişler.Ben de söylemek istedim.2011 modelini beğendim.Şu anda ne hissettiklerini en iyi anlayanlardan biri benim.Derslerde aklından motosikletin geçer,acaba ben alınca nasıl birşey olur,acaba kız gibi kullanabilirmiyim,acaba hangi aksesuarları taksam vs... :) Kardeşim alacağın motosikleti beğendiysen kimsenin ne dediği umrunda olmasın.Ybr alınca aaa cbf alsaydın.Cbf alınca aaa ybr alsaydın derlerse de sakın takma kafana.Haydi hayırlı forumlar.Bu arada korumalar tam değilse sakın binme motosiklete kask,eldiven,mont...yağ olayına gelince ybr de var yağ olayı esd biraz formu geriye doğru okursan görürsün ama adamlar toz kondurmuyor olamz öyle bişey diyorlar kabullenmek istemiyorlar cbf de ben 2.cbf kullanıyorum kesinlikle ama kesinlikle rastlamadım buna inancın olsun bazıları yakıyor diyor ama internette bilgi kirliliğide var bunuda göz önünde bulundurmalısın adam servis eksik yağ koyasıymış öyle diyor hadı madem koydu kısa sürede yağ nere kayboldu madem ybr formunu oku beni anlarsın baya biri gerilere gitok

acemi60
27 Ekim 2011, 21:18
Şimdi Cbf kullanıcıları Cbf al diyecek. Ybr kullanıcıları Ybr al dicek :)
Bende bi Ybr kullanıcısı olarak Ybr al diyorum. Hem şehir içi hem şehirler arası kullanırsın.
2,5 lt ile 100 km rahat gidersin. Titreşim sıfır denecek kadar az. Sağlamlık dersen dünya turu atmış bi motor.
Daha ne diyeyim. Ama o 4000tl nın üstüne 350tl daha koymalısın. 4100 motor 250 plaka vs.
Ben 2007 ybrmle Ankara-Mersin Mersın-Ankara yaptım 2 kez. Bi günde 546km yaptım. Tık demedi.
Hatta ıkıncı gelısımde 2 kısı ıle geldık. Yıne banamısın demedi.
2007 sattım 2011 aldım. 1 ayda 1050 km oldu. Keyfime bakıyorum... :D

Yanılıyorsun kardeşim;
ben CBF150 sahibiyim. Fakat CBF150 önerilecek bir motor değil.
Torku, havası ve konforu fazla olsun. Fakat kalitesi, sağlamlığı motor ömrü önemli değil diyorsan CBF150 al.
Torku, havası o kadar önemli değil. Uzun süre problem yaşamadan kullanmam lazım diyorsan YBR125 al.

jack hammer
27 Ekim 2011, 22:37
arkadaşlar ybr125 esd ler için krankta sorun var diyorlar bu konu hakkında bilginiz varmı? aramızda böyle bir sorun yaşayan var mı. yada böyle bişey duyan.

.Mhmt.
28 Ekim 2011, 00:40
Cbf tabikide artık cbf tekliyorda diyemezler sorun çözüldü servisler kısa zamanda sorunu gidermeye başlayacaklar :)

F54
28 Ekim 2011, 00:44
arkadaşlar ybr125 esd ler için krankta sorun var diyorlar bu konu hakkında bilginiz varmı? aramızda böyle bir sorun yaşayan var mı. yada böyle bişey duyan.2008 yılında piyasaya sürülen ybr içinde aynı söylemler oldu zamanın da ama ben böyle birşey görmedim duymadım he 1 veya 2 tane de olur ona birşe diyemem ama hepsinde yok.. cbf gibi kronik hastalıkları olan bi motor değil ybr

fat280
28 Ekim 2011, 01:01
sen cbf i kaç yıl kullandında sna sorun verdi masraf açtı bunu beklıyorum cvbını EDİP kardeş ben 4yıla yakındır cbf kullanıcısıyım vede hiçbir masraf açmadı yok arıza bunlara inanma ybr kullanna tabikide ybr cbf kullanan da cbf i över titreşime gelince hiçmi internetten izlemedin cbf in titreşim testini depoya bozuk parayı dikiyorlar motoru rolantide çalıştırıp gaz verıyorlar para devrilmiyor izle sen cbf de100 km de2.5 kesinlikle geçmez oda kullanmana baglı ben genelde 70 veya80 km ile giderim 100 km 2 veya 2.100 yakar çünkü cbf yedek kapasitesi 2.5 litre ölçtüm 120 km yaptım petrole çektim ondada bitmedi ama yolda kalırsam diye korktum :)ybr gelince oda iyi ama uzun yolda cbf daha dayanıklı cbf ın fabrika tanıtımı var motorrunu anlatıyor yağlama şekli diğerlerinden farklı izle sen cb fe dönersin kesin:flower:fat280 cbf çok karalıyor çünkü arkadaş yıllardır kullanmış ya bizden daha iyi biliyor adam bilgi kirliliğine inanıp cbf olabıldıgınce kötülüyor birde dikkat et kuryelerin altında varmı ybr esd hep ne hikmetse yağ yaksa bile cbf dönükler demekki bildikleri var bende kurye tavsıyesı üzerine aldım inan ayrıca altın elbiseli diye bi adam var orda ybr esd test edik yolda duramıyor motor virajlarda arka ön başka tarafa gidiyor:)cbf de tanıtım videosu var ybr de zle kararını sen ver hayırlı olsun

kardeş ne diyorsun sen ya tamam sürmedim de ben demiyorum bunları bak aşyadaki yorumu oku cbf kullanıcısı diyor ok cbf dandik motor diyorum hala iddayada giriyorum o kadar güveniyorsan motoruna şahitler huzurunda motorlarımızın yağını değiştirelim yeni yağlarını koyalım 6000 km sürelim bakalım kiminki yağ eksiltecek varmısın benim salcanoyla deneyecez üstelik ybr yede gerek yok

Yanılıyorsun kardeşim;
ben CBF150 sahibiyim. Fakat CBF150 önerilecek bir motor değil.
Torku, havası ve konforu fazla olsun. Fakat kalitesi, sağlamlığı motor ömrü önemli değil diyorsan CBF150 al.
Torku, havası o kadar önemli değil. Uzun süre problem yaşamadan kullanmam lazım diyorsan YBR125 al.

F54
28 Ekim 2011, 01:13
kardeş ne diyorsun sen ya tamam sürmedim de ben demiyorum bunları bak aşyadaki yorumu oku cbf kullanıcısı diyor ok cbf dandik motor diyorum hala iddayada giriyorum o kadar güveniyorsan motoruna şahitler huzurunda motorlarımızın yağını değiştirelim yeni yağlarını koyalım 6000 km sürelim bakalım kiminki yağ eksiltecek varmısın benim salcanoyla deneyecez üstelik ybr yede gerek yok fatih senin dediğin 6000 km nedir ki cbf için istersen 10000 km deneyin yani sonra pişman olma:queen:senin kafa tuttuğun adam eski ybr ci ayrıca honda servisi ve asortik diye bi nicki daha var bunları göz ardı etme daha ne olsun değil mi?

ANILman
10 Kasım 2011, 01:35
arkadslar ya bende motor alıcam ybr yada cbf düşünüyorum kesınlıkle bırınden biri diorum zaten karısıktı ikisi arasında sürekli gidip gelıyodu ama ole cok karıstı kı kafam simdi anlatamam :D

Alper Kaya
10 Kasım 2011, 01:39
arkadslar ya bende motor alıcam ybr yada cbf düşünüyorum kesınlıkle bırınden biri diorum zaten karısıktı ikisi arasında sürekli gidip gelıyodu ama ole cok karıstı kı kafam simdi anlatamam :Dkonusulcak herşey konusuldu paylaşıldı nie yorum yazıp hortlatıp alevlendiriyosun ya :D gönlünden geçeni al işte 2side yolda bırakmaz benzin haricinde (genelde çoğunlukla ):D

-unnamed-
10 Kasım 2011, 01:47
hadi baştan tekrar saralım konuya:queen:

vabisciler
10 Kasım 2011, 02:23
bence acele etme baharı bekle zaten kış.bakalım yeni motor ne gelecek. ama illaki alacaksan git 2nci. el 2010 mod . cbf ybr nin ikisiniden de alabilirsin ikiside harika motorlardır. kafanda soru işareti olmasın.

ANILman
10 Kasım 2011, 02:26
bende baharda almayı planlıyorum kardes su an. hem kfamdakı soru işaretlerı azalır dıye dusunuyorum hemde aslen balıkesırlıyım ama erzıncanda okuyorum buranın soguğu malum bıraz beklemekte dedıgın gıbı yarar var :)))

kaan898
10 Kasım 2011, 12:24
ybr nin bence görünüşü de daha aerodinamik ve hoş duruyo dolayısıyla az yakması da ondan olabilir naçizhane fikrim(ehliyet kursundan başka cbf ve ybr ye binmedim).yine kişisel fikrim ama cbf son kasasıyla birlikte biraz daha yaşı büyüklere hitap eden ağırbaşlı bi hal aldı.ve son olarak honda kalite de olduğu gibi dizayn olarak da geri gitmeye başladı bence.tamam üretim maliyetleri şu bu nedenler ama bu fikrime katılmayanlar honda nın otomobil grubuna dikkat ederlerse daha net görürler bu gerilemeyi.nerde o eski civic ruhu ....

motorcu48
10 Kasım 2011, 14:02
ikiside çok güzel
ben tvs ye uyuz oluyom
hiç olmadı motorumu satsam cbf ybr alırımda şu tvs yi ölsem almammmmm

DarkSeleCT93
10 Kasım 2011, 14:13
adam almıştır alcağı motoru çoktan biz hala tavsiye veriyoz

Seger125
19 Kasım 2011, 17:34
tvs apache diyorum. Gorunuş, performans, dayanıklılık. Sağlamlık, titresım olmamasi, yakıt en az duzeyde yakması dolayıyla. Hem marka bır motor hemde piyasada pek yok. Yedek parça sıkıntısı kesınlık olmaz. Bana gore suzuki en iyi motor fırmalarından biri, yamaha ve hondadan 1 numara ustunde oldugunu kımse ınkar edemezg

Zippo's
19 Kasım 2011, 17:38
tvs apache diyorum. Gorunuş, performans, dayanıklılık. Sağlamlık, titresım olmamasi, yakıt en az duzeyde yakması dolayıyla. Hem marka bır motor hemde piyasada pek yok. Yedek parça sıkıntısı kesınlık olmaz. Bana gore suzuki en iyi motor fırmalarından biri, yamaha ve hondadan 1 numara ustunde oldugunu kımse ınkar edemezg

Bol keseden boş yazmayın,tvs apache güçlü,kaliteli bir motor fakat zaten en büyük sorunu bu 3 model arasında titreşimin en fazla olduğu model apache.

alonewolfx
02 Aralık 2011, 18:27
S.a 1.85 boyum 120 kiiloyum bütçem kısıtlı şuana kadar mondial 100 lük cup a biniyordum yolda görenler motor nerde abi diyordu :) gerçi o motorla 55.000 km yol yaptım ve hala motor sağlam duruyor. sadece 4 kere debriyaj balata değiştim. şuan cbf 150 almaya kararlıyım bi firmada koruma demiri, çanta demiri . plaka v.s dahil 4350 ye fiyat çekiyor indirimli diyor. zaten daha fazlada veremem..nasıl fiyat iyimi tam emin değlim?? bide 2011 mi 2012 mi diye bastıra bastıra sordum istersen 2011 var dedii 150 tl daha ucuz dedi bu 2012 diyor ki ben öyle istiyorum herhangi bir dalavare olabilirmi bilmiyorum...cup motorla istanbuldan ankaraya gitmiş biri olarak soruyorum size cbf ile kilomuda göz önüne alarak söyleyin istanbul dan k.maraş a gidilirmi? ve cup motorda ki titreşimden bol bol sağım solum uyuşuyordu 40 km geçince,, cbf te olurmu? cbf te 100 150 km durmadan gidince çekişten düşme filan oluyormu?? bide cup motorum siyahtı farklı olsun isitoyrum şimdi kırmızı yı beğeniyorum ama gümüş nasıl olur bilmiyorum :(( kararsız kaldım..

acun0
02 Aralık 2011, 18:36
cbf 150 yi aldığın yere almadan önce sor .eve kadar gidermi diye

işin şakası bir yana 2011 ve 2012 model arasında tek civata farkı yok. 2013 de fark olur. her iki senede bir yenilik oluyor. bu sezon çıkan motorlar da epey bir sorun var. forumları incelemeni tavsiye ederim.

ßora
02 Aralık 2011, 23:26
Ybr daha güzel şekli daha ucuz ama cbf kadar atak ve seri deil oto gaz artışı varmıs galiba ybrnin.

Cok bise bilmiyorum Cbf seri atak saglam Honda

Ybr rahat konforlu ucuz yamaha bana sorsalardı cbf derdim.

alonewolfx
02 Aralık 2011, 23:42
evet gittim aldım en sonunda :) 4130 tl ye koruma demiri +yan ayaklık plaka v.s siyah renk aldım :) perşembe günü binecem motoruma inşallah...

bY_aLp
02 Aralık 2011, 23:50
bu kavga daha bitmedimi :)

blueway2
18 Şubat 2012, 00:49
bu kavga bitmez bu sevda oldukça.

K o r @ y
18 Şubat 2012, 01:04
Yamaha da Honda da avrupada sattığı motorları türkiyede satmıyor..
Posası ile burada biz birbirimizi yiyoruz.. Gerek yok arkadaşlar.. İkiside birbirinden üstün değil..
İkiside motor değil zaten.. Ülkemde uyduruk şeylere 4000 tl para istiyorlar :)