Orijinalini görmek için tıklayınız : CBF 150 kullanıcıları buraya lütfen
batuzzz
22 Ağustos 2011, 23:42
merhaba arkadaşlarım.
Honda cbf 150 adlı motorsiklet hkkında merak ettiklerim var.
Kullanan arkadaşlara soruyorum nasıl bir motorsiklettir bu.3800 tl parasının hakkını veriyor mu?
Hız,tırmanma,sağlamlık hakkında bu motordaki düşünceleriniz.
yorum yapan yapmayan herkese çok teşekkürler.:)
mezit
22 Ağustos 2011, 23:43
1ooolerce mesaj var honda topiğinde cbf 150 hakkında...
piyanist_irf
22 Ağustos 2011, 23:51
sevgili arkadaşım kısaca şunu söyleyebilirim açtığın başlıkla alakalı olarak zaten başlığı okuyan kullanıcılar ister istemez topiğe bakacaklardır :) bende bir cbf kullanıcısı olarak parasının karşılığını veriyor kelimesini kullanmak istiyorum ,
ama bu cbf yi mükemmel kılmıyor daha çok para daha fazla karşılık demek , cbf kullanıyorum ama ybr de hoşuma gidiyor suzuki de kawasakı de
4000 lira gibi rakamlara alacağın o cc lerde piyasadaki en doğru motosiklet olduğunu söylemek, sanırım abartı olmayacaktır taktir diğer kullanıcıların elbette ,
hayırlı akşamlar...
batuzzz
23 Ağustos 2011, 00:09
ksuura bakmayın arkadşlar bir tane daha konu açtıgm için.inan oradaki cevapların hepsini okuyordum ama istediiğim sorunun cevabını bulamıyorum.piyanist arkadaşım senin yorumun için de teşekkür ederim.
4000tl ye kadar bir bütçe ile alınaqbilecek bu tarz motorlar arasında cbf 150 yi tercih etmek dogru olacak mıdır?
yoksa yamaha ybr 125 mi daha iyi olacaktır?
piyanist_irf
23 Ağustos 2011, 00:20
ksuura bakmayın arkadşlar bir tane daha konu açtıgm için.inan oradaki cevapların hepsini okuyordum ama istediiğim sorunun cevabını bulamıyorum.piyanist arkadaşım senin yorumun için de teşekkür ederim.
4000tl ye kadar bir bütçe ile alınaqbilecek bu tarz motorlar arasında cbf 150 yi tercih etmek dogru olacak mıdır?
yoksa yamaha ybr 125 mi daha iyi olacaktır?
:) ben cbf almadan önce ybr kullandım sonra yine cbf kullandım ama sonra yine cbf aldım , nedeni bana göre çok kısa ybr nin artıları cbf ye oranla daha bi fazla ,
gözümün biri ybr diğeri cbf diyeyim ama cbf biraz daha kaslı ve kafa granajların dan sebep azcık ybr ye göre iricene duruyor yani görseli daha düzgün durduğu için tercihim cbf oldu yoksa kalite dedinmi yamaha ve honda dersek tartışma bitmez her ikiside sınıfının iddialı motosikletleridir.
2. eli olan motosikletler piyasa şu an böle kerdeşim satacam dedinmi her ikisinide en az zararla satmam mümkün..
her iksininde yedek parça servis sıkıntısı yok eeee daha ne olsun :)
batuzzz
23 Ağustos 2011, 00:40
evet.
abicim peki sen cbf 150 ile uzun yolculuklarda rahat sürüş keyfi yaşadın mı?
bir sorum daha olacak.bu motor arazi için yapılmamışşş amma velakin iyi bir rodajdan sonra gerektiginde dik rampaları çıkabilir mi?
yorumların için teşekkürler
piyanist_irf
23 Ağustos 2011, 01:41
evet.
bir sorum daha olacak.bu motor arazi için yapılmamışşş amma velakin iyi bir rodajdan sonra gerektiginde dik rampaları çıkabilir mi?
uzuuunnn yolculuklarda hiç bir motosikletle rahat sürüş yaşayamazsın boylu boyunca uzanamadığın sürece :) ama genelleme olarak sürüş rahatlığı kendi kategorisi içerisindeki bir çok değişik marka motosikletlerden konforludur ancak koltuğunun yumuşaklık yapısını ben beğenmiyorum , sert biraz en azından ybr gibi değil ybr ninki daha yumuşak :)
buda yol uzadıkça kalçamızın ağrıması açısından çok önemli hatta 70-80- km de bir , ara ara yol alırken ayağa kalkıp mekanizmayı rahatlattığım ve havalandırdığım olmuştur :cherry::P
ayrıca 30-35 derecelik rampaları bile çıkar banamısın demez tabi 70-80 derecelik dağa tırmanmaya kalkmazsan :)
batuzzz
23 Ağustos 2011, 12:23
buda yol uzadıkça kalçamızın ağrıması açısından çok önemli hatta 70-80- km de bir , ara ara yol alırken ayağa kalkıp mekanizmayı rahatlattığım ve havalandırdığım olmuştur :cherry::P
Haklısın abi rahatlatmak lazm:D
ya bu bnim ilk motorum olacagı için motorlardan pek anlamıyourm.daha öncede hep scooter kullandım hiç vitesleri de bilmiyorum.
aşağıdaki sorulara cevap verebilirsen çok mutlu olrum abicim.
1)bu jikle nedir?ne zaman açılması ne zaman kapatılması lazım?
2)rodajda iken kaç bin deviri geçmemek sağlıklı olur?
3)vites sırası ve değişimi nasıldır?
madde madde bildiğin kadar cevaplayabilirsen çok iyi olur..TEŞEKKÜR EDERİM
batuzzz
23 Ağustos 2011, 23:33
bu sorulara cevap verecek bi ÜSTAD yok mu?_
_pLay_06
24 Ağustos 2011, 00:02
uzuuunnn yolculuklarda hiç bir motosikletle rahat sürüş yaşayamazsın boylu boyunca uzanamadığın sürece :) ama genelleme olarak sürüş rahatlığı kendi kategorisi içerisindeki bir çok değişik marka motosikletlerden konforludur ancak koltuğunun yumuşaklık yapısını ben beğenmiyorum , sert biraz en azından ybr gibi değil ybr ninki daha yumuşak :)
ayrıca 30-35 derecelik rampaları bile çıkar banamısın demez tabi 70-80 derecelik dağa tırmanmaya kalkmazsan :)
irfan abi =)))))
batuzzz
24 Ağustos 2011, 00:13
arkadaşlar o maddeleri cevaplayacak biri yok mu?
soruların cevabını bulamadıkca bi garip oluyorum:D
piyanist_irf
24 Ağustos 2011, 03:24
Haklısın abi rahatlatmak lazm:D
ya bu bnim ilk motorum olacagı için motorlardan pek anlamıyourm.daha öncede hep scooter kullandım hiç vitesleri de bilmiyorum.
aşağıdaki sorulara cevap verebilirsen çok mutlu olrum abicim.
madde madde bildiğin kadar cevaplayabilirsen çok iyi olur..TEŞEKKÜR EDERİM
offff ulem offfff ömrümü yedin ömrümü :cherry::queen:
umarım benim iyi niyetimden sebep benle kafa yapmıyorsundur :) jikle bildiğim kadarıyla soğuk ve ayaz havalarda motoru çalıştıracağımız zaman çekeriz , yanlışım varsa düzeltin :) bazı jikleler otomatik olup bazıları manueldir yani elle açar elle kaparız :) tabi motor çalışması istikrara girip ısınınca sonra ver gazı gitsin :)
bu da çok kapsamlı bir soru şimdi bir yorum yapmam gereksiz olur sen motosikletini aldığında marka ve modeline göre servisin sana gerekenleri söyleyecektir ...kafa yorma oralara şimdi :) motosikletini alınca sorarsın bu soruyu :)
vites geçişleri bir çok motosiklette benzerlik göstersede aralarında farklılık gösterebilen modeller olduğunu biliyorum fakat genelde 1 ci vites en alttadır yani ayağımızla aşşağıya doğru bastığımızda 1, bir üstte boş ve 2-3-4-5-6-7- diye gider :):queen:
vites değişimi derken neyi kasteddiğini anlayamadım vitesi nasıl değiştireceğinimi kasdediyorsun :) ?????
vitesli motosikletlerde debiriyaj dediğimiz zamazingo ile vites değişimini gerçekleştiririz:)
gidonumuzun sol tarafındaki menettir , yani elle sıktığın dalga :cherry:
debriyaj olayı genelde tüm araçlarda aynı isimle tabir edilip anılır (kavrama ) sistemi araçlarda ve motosikletlerde benzer biçimde çalışır , bide bunun balata ve yaylar ve baskı parçaları var senin oralarla işin yok :) sen sadece debriyaja bas vitese tak ve gazla gerisine karışma :)
scooterlarda otomatik vites dediğimiz varyato sistemi mevcuttur şimdi anlatmayla bu iş olmaz sen gaz verdikçe karşılıklı çapları genişleyip daralan parçalar sayesinde scooterın hız kazanır ve debriyaj kullanma diye bir şey söz konusu olmaz , :)
batuzzz
24 Ağustos 2011, 12:08
offff ulem offfff ömrümü yedin ömrümü :cherry::queen:
umarım benim iyi niyetimden sebep benle kafa yapmıyorsundur :) jikle bildiğim kadarıyla soğuk ve ayaz havalarda motoru çalıştıracağımız zaman çekeriz , yanlışım varsa düzeltin :) bazı jikleler otomatik olup bazıları manueldir yani elle açar elle kaparız :) tabi motor çalışması istikrara girip ısınınca sonra ver gazı gitsin :)
bu da çok kapsamlı bir soru şimdi bir yorum yapmam gereksiz olur sen motosikletini aldığında marka ve modeline göre servisin sana gerekenleri söyleyecektir ...kafa yorma oralara şimdi :) motosikletini alınca sorarsın bu soruyu :)
vites geçişleri bir çok motosiklette benzerlik göstersede aralarında farklılık gösterebilen modeller olduğunu biliyorum fakat genelde 1 ci vites en alttadır yani ayağımızla aşşağıya doğru bastığımızda 1, bir üstte boş ve 2-3-4-5-6-7- diye gider :):queen:
vites değişimi derken neyi kasteddiğini anlayamadım vitesi nasıl değiştireceğinimi kasdediyorsun :) ?????
vitesli motosikletlerde debiriyaj dediğimiz zamazingo ile vites değişimini gerçekleştiririz:)
gidonumuzun sol tarafındaki menettir , yani elle sıktığın dalga :cherry:
debriyaj olayı genelde tüm araçlarda aynı isimle tabir edilip anılır (kavrama ) sistemi araçlarda ve motosikletlerde benzer biçimde çalışır , bide bunun balata ve yaylar ve baskı parçaları var senin oralarla işin yok :) sen sadece debriyaja bas vitese tak ve gazla gerisine karışma :)
scooterlarda otomatik vites dediğimiz varyato sistemi mevcuttur şimdi anlatmayla bu iş olmaz sen gaz verdikçe karşılıklı çapları genişleyip daralan parçalar sayesinde scooterın hız kazanır ve debriyaj kullanma diye bir şey söz konusu olmaz , :)
Thank you adamım.:D
dalga geçmek söz konusu olamaz.
şu rodaj haricinde herşeyi anladım teşekkürler.
belki önümüzdeki yaz düzceye gelirsin gezzeriz:D
nasuh4848
24 Ağustos 2011, 12:19
arkadaşım ilk olarak cbf 150 de hız arama.hız yapılmıyor.
ikinci olarak tekleme sorunu var.
ayrıca konforda bir numara fazlada yakmaz.
batuzzz
24 Ağustos 2011, 13:19
Nasuh tekleme sorunu her kullanıcıda yyok.
Sende tekleme sorunu varsa demekki motor kullanırken bir hata yapmıssın.
rodajı kötü yapmısssındır,hız yapmaz(iyi rodaj sornası 125 civarı yapar)
rodajı kötü yapmıssındır,tekleme olur(iyi yaparsan bişi olmaz)
bunlar benim yorumlarım,PİYANİST ABİ SENDEN BU KONUYA YORUM BEKLİYORUM
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:39 ----------
piyanist abiiiiiiiiiiiiiiiiii:)
nasuh4848
24 Ağustos 2011, 13:50
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:39 ----------
tekleme sorunu nasıl herkeste yok anlamadım.forumu iyice bir araştır bakalım.ayrıca bu motorla düzde 125 yapıyorum diyen yalan atıyodur.bu motorun yapacağı düzde 110 km dir.
cihan_35
24 Ağustos 2011, 14:23
evet.
Dün İzmir'den Konya Ereğli'ye geldim. Toplamda 13 saatte 720 km yol yaptım. Çok zevk aldığım ve sorunsuz bir sürüş oldu. Her türlü rampayı rahatlıkla çıkabilirsiniz.
batuzzz
24 Ağustos 2011, 14:46
tekleme sorunu nasıl herkeste yok anlamadım.forumu iyice bir araştır bakalım.ayrıca bu motorla düzde 125 yapıyorum diyen yalan atıyodur.bu motorun yapacağı düzde 110 km dir.teşekkürler.
tamam da her cbf 150 de varsa bu sorun peki insanlar nasıl memnun oluyor bundan?
ya olabilir tekleme ben pek bilmiyorum ama herkes motordan çok memnum diyor neden?
tekleme sorunu sende oldu mu?nasıl çözdün?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:43 ----------
Dün İzmir'den Konya Ereğli'ye geldim. Toplamda 13 saatte 720 km yol yaptım. Çok zevk aldığım ve sorunsuz bir sürüş oldu. Her türlü rampayı rahatlıkla çıkabilirsiniz.
teşekkürler cihan.
sana bir sorum olacak.senin cbf 150 mnotorunda tekleme sorunu var mı?varsa nasıl çözdün?genelde 2011 modellerde varmıs seninki kaç model?
cevaplarsan çok memnun olurum
mansurr
24 Ağustos 2011, 15:13
arkadaşlar benim motorumda vites değiştirirken değişik sesler geliyordu ayrıca çekiş gücü düşmüştü.ustaya gösterdim zincir-dişli takımının değişmesi lazım dedi.220 lira fiyat söyledi.ben motosiklet alanında yeniyim fiyatları bilmiyorum.sizce nasıl bu fiyat?
batuzzz
24 Ağustos 2011, 15:23
mansur arkadaşım konu üzerine konu açma lütfen.
git bir tane konu aç lütfen
mansurr
24 Ağustos 2011, 15:53
mansur arkadaşım konu üzerine konu açma lütfen.
git bir tane konu aç lütfen
sbgsbsbsbsbsbsbsbsb
cihan_35
24 Ağustos 2011, 16:26
teşekkürler.
tamam da her cbf 150 de varsa bu sorun peki insanlar nasıl memnun oluyor bundan?
ya olabilir tekleme ben pek bilmiyorum ama herkes motordan çok memnum diyor neden?
tekleme sorunu sende oldu mu?nasıl çözdün?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:43 ----------
teşekkürler cihan.
sana bir sorum olacak.senin cbf 150 mnotorunda tekleme sorunu var mı?varsa nasıl çözdün?genelde 2011 modellerde varmıs seninki kaç model?
cevaplarsan çok memnun olurum
Benim motorum 2009 model 25000 km de. Tekleme sorunu yok. Varsada ben farkında değilim. 3800 km.de İken aldığım motor ve şu an 25 bin. km. geçtim ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
piyanist_irf
24 Ağustos 2011, 17:34
Nasuh tekleme sorunu her kullanýcýda yyok.
Sende tekleme sorunu varsa demekki motor kullanýrken bir hata yapmýssýn.
rodajý kötü yapmýsssýndýr,hýz yapmaz(iyi rodaj sornasý 125 civarý yapar)
rodajý kötü yapmýssýndýr,tekleme olur(iyi yaparsan biþi olmaz)
bunlar benim yorumlarým,PÝYANÝST ABÝ SENDEN BU KONUYA YORUM BEKLÝYORUM
---------- Mesajlar birleþtirildi - 12:19 ---------- bir önceki mesaj zamaný 11:39 ----------
cepten. yazamiyorum aksama. evden. detaylari yazarim:)
batuzzz
24 Ağustos 2011, 20:30
teşekkür ederim akşam detaylarıyla bekliyorummmmm=)
Alper Kaya
24 Ağustos 2011, 20:45
tekleme sorunu nasıl herkeste yok anlamadım.forumu iyice bir araştır bakalım.ayrıca bu motorla düzde 125 yapıyorum diyen yalan atıyodur.bu motorun yapacağı düzde 110 km dir.tekleme sorunu bende yok örneğin arkadasım 6100km redeyim 2 arkadasımızda daha yok bildiğim forumda kendinde var die herkezde yapmak zorunda dielsin
batuzzz
24 Ağustos 2011, 21:42
tekleme sorunu bende yok örneğin arkadasım 6100km redeyim 2 arkadasımızda daha yok bildiğim forumda kendinde var die herkezde yapmak zorunda dielsin
Sana katılıyorum kardeşim.
senin cbf kaç model?
mettoxin
24 Ağustos 2011, 21:43
bende uzun uğraşlar sonunda en son kararı cbf 150de verdım yaklasık 4 cu ayı olacak bu 1 kr masraff çıkarmadı çok şükür hızı pek tatmin etmıo beni ama yapcak bıse yok max. 125 130 dur benım ki çok abanınca zar zor 125 13o a cıkıo tabi sağlıklı mı tabikide deil dememek de lazım yani 100 110 direk sabitlio ben memnun tavsiye ederm ama bu motorun kronik bi sorunu yağ yakması onuda göz önüne al ben zaten 1 yağı yaksada yakmasada max. 2 bin km kullanırum ayda 1 kere yağğ değişimi lazım tabi bnm gibi çok geziosan
piyanist_irf
24 Ağustos 2011, 22:25
yauuu kardeşim :cherry: bırakın şu rodaj muhabbetlerini :) tamam sıfır km bir motor kendi bünyesinde ortalama bir km yapması , motorun piston ,silindir ,gömlek vs. mikronluk çapakların atılıp parçaların birbirine iyiden iyiye uyuşması vs.
ancak cbf de 1000 km yi servis öneriyor demekki var adamların bi bildiği :) sonra ver gazı gitsin ki ben 1000 km ye kadar tın tın gezdim ama gezmeseydimde, dip gaz gitmiş olsaydım motor elimdemi kalırdı :)??? o da tartışlır :)
artı olarak rodaj iyi olmuştur 125 yapar 130 yapar gibi şeyleri bırakın bir kenarıya :) sıfır alınmış 4 cbf üzerinde bizzat denemek koşulu ile (hava ,yol ve aynı ,rüzgar) ortamında 4 motosiklette 100 km yi geçmek için ıkındı durdu , yani kısaca cbf 150 cc maksimum hızı 100 km dir kardeşim ,
şayet dişlilerle oynamazsanız bu motosikletin hakkı bu !!! 100 km ,
bazen duyuyorum 130 gördüm, diyenler var ben inanmıyorum ,yalnız dikkat ediniz (sıfır alınmış 5 bin km ortalamalarındaki motosikletlerden bahsediyorum ,
dişlilerle oynarsan 150 bile görürsün fakat güvenliği , motora vereceğin zararlarınıda göz önünde bulundurulması gerek , öyle o km lere çıkılır
ama çıkılmadan önce fatihayı peşin peşin okuyun kendi adınıza :cherry::P
bide tekleme sorunu diye tabir ettiğiniz bir durum var benim 2 ci cbf em ve bildiğim konuştuğum 8 arkadaşımdada aynı motosiklet var hiç birinden böyle bir sorun duymadım :)
haaaaa olur tabi bunun hondası yamahası yok kardeşim yaptımmı hepsi arıza yapar
ama honda cbf ler tekleme yapıyor kaka motor dedinizmiydi (yada dolaylı yolllardan ima bile etseniz ) forum başınıza çullanır demedi demeyin :cherry::P
ben kendi motosikletini övenlerden değilim bu böyle biline :) neyse o dur arkideşşşş...:)
en nihayetinde honda kaka bile olsa , satar gider yamahasını yada başkasını alırım sıkıntı yok bu motosikletle 70 bin 80 bin,100 bin yapan arkadaşlar biliyorum , bide yağ yakıyor ,eksiltiyor diyenler var doğrudur benim kullandığım motosikletimde şu ana kadar böyle bir şey gözlemlemedim ,
ama her söylenenede kulak asarsak gidip hayabusa da, alsak onada bi şeyler söylerler hatta altından kaplatsak, bak şu kerize motosikletini altın kaplatmış derler :)
boşverin bırakın kendinizi rüzgarın yönüne tadını çıkarın sıkıntı keder sokmayın içinize , gönlünüzün , bütçenizin elverdiğini alıp milletin yorumlarınada takılıp kalmayın :)
yolunuzda açık olsun farınızda ....:cat::rendeer:
mete_han
24 Ağustos 2011, 23:28
bunlar benim yorumlarım,PİYANİST ABİ SENDEN BU KONUYA YORUM BEKLİYORUM[COLOR="Silver"]
:)
biraderim jiklenin ne amaca hizmet ettiğini bilmiyorsun sonra motoru kullanırken hata yapmışsın diye cehaletin ötesinde bir yorum yapıyorsun şimdi iş mi bu...
bilmiyorsan bari sallama be yiğidim...3 motordan birine bu tekleme piyangosu vuruyor...eğer 90 kilo altındaysan ve deve gibi uzun değilsen ybr 125 almanı öneririm...
bu cbfnin kalıbına güvenmeyin...dışı birşeye benzsede içi boş makina...
batuzzz
24 Ağustos 2011, 23:39
daha önce hiç motorumun olmadıgını döylemişti.
ve metehan kardeş bu rodajını iyi yapmamıssındır yorumunu rodajını kötü yapanların böyle sounlarla karşılaştıgını duydugum için yazdım.
mağdur görün ben daha acemi sayılıım.++++(cahil falan değilim tmam mı)
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:36 ----------
YBR küçük geliyor,daha dogrusu ben öyle düşünüyorum.uzun ve kilolu değilim ama küçük geliyor.boyum 1.80civarı kilom 80.tercihim cbf dir ve cbf hakkında yorum istemstim üstadlardan.
peki kardeş bu tekleme sorunu nasıl çözülüyor?
mete_han
24 Ağustos 2011, 23:42
tamam acemisin ama bu sağdan soldan duyduğun veya okuduğun şeyleri kendine bilgi diye saklama...burada her kafadan bir ses çıkıyor...sen bunlara aldırma...kısmetyinde ne varsa onu yaşarsın ama Düzcede Dadaş Motor gibi bir bayin var arkanda...neden ybr almayasın ki...burda kurye arkadaşlar bu yeni modelden yana dertliler...mahkemelik çoğu...mahkemeye verende kurye firmaları...adam almış 50 tane yeni kasa cbf 150...15 tanesi sorunlu elde kalmış...satsan satılmaz...vermişler tüketici mahkemesine...Honda bunların üzerini kapatıyor...aman sağa sola duyulmasın diye olayı resmi olarak kabul bile etmiyorlar...yani aman çöpümüzü pisliğimizi kimse görmesin diye yırtınıyor koca firma...
gel sen ybr veya orada bayi varsa tvs al...üzülmezsin...
teklemey mevzusu taaa Çindeki fabrikaya kadar uzandı sonuc belirsiz...bir çakma sahte enjeksiyonu bile motora adapte edemediler...o kadar acziyet içinde ki bu Honda...sen bilin tabi...gönlünde yatan aslan oysa al...ama piyangonun sana çıkmaması için dua et...
batuzzz
24 Ağustos 2011, 23:59
sağolasın kardeş.burada tvs bayisi yok ama olsaydı belki düşnebilirdim.
peki yamaha ybr 125 bana yetebilir mi?yani 180cm boy 80 kilo.
şu tvs yi bi araştırayım bakalım.web sitesi var mı?bayilerine bakacam da
nasuh4848
25 Ağustos 2011, 00:23
tekleme sorunu bende yok örneğin arkadasım 6100km redeyim 2 arkadasımızda daha yok bildiğim forumda kendinde var die herkezde yapmak zorunda dielsin
tamamda neden bu kadar heyecan yaptın onu anladım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------
tamam acemisin ama bu sağdan soldan duyduğun veya okuduğun şeyleri kendine bilgi diye saklama...burada her kafadan bir ses çıkıyor...sen bunlara aldırma...kısmetyinde ne varsa onu yaşarsın ama Düzcede Dadaş Motor gibi bir bayin var arkanda...neden ybr almayasın ki...burda kurye arkadaşlar bu yeni modelden yana dertliler...mahkemelik çoğu...mahkemeye verende kurye firmaları...adam almış 50 tane yeni kasa cbf 150...15 tanesi sorunlu elde kalmış...satsan satılmaz...vermişler tüketici mahkemesine...Honda bunların üzerini kapatıyor...aman sağa sola duyulmasın diye olayı resmi olarak kabul bile etmiyorlar...yani aman çöpümüzü pisliğimizi kimse görmesin diye yırtınıyor koca firma...
gel sen ybr veya orada bayi varsa tvs al...üzülmezsin...
teklemey mevzusu taaa Çindeki fabrikaya kadar uzandı sonuc belirsiz...bir çakma sahte enjeksiyonu bile motora adapte edemediler...o kadar acziyet içinde ki bu Honda...sen bilin tabi...gönlünde yatan aslan oysa al...ama piyangonun sana çıkmaması için dua et...
herşeyin özeti.ben aldığıma pişmanım cbf'i.ilk aldığım gün kısa farı patlattı,ön farına su aldı,şimdi ise halen çözüm bulunamayan tekleme sorunu var.en kısa zamanda satmayı düşünüyorum motorumu.yalnız yiğidi öldür hakkını yeme demişler.bu sorunlar olmasa 10 numara motor vesselam.
batuzzz
25 Ağustos 2011, 00:42
tvs rtr 150 nasıldır sizce?sağlamlık konusunda iyi midir?pek tanınmıs bişey değil hani
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------
metehan kardeş tvs apache rtr 2011 model motorsiklet düzce dadaş motorda varmış.
yani buraya yakın.eğer içime sinerse göz önünde bulnudururum.
ya bi soru soracagım çok komik gelbilir ama şimdiye kadar hiç motorum olmadıgı için bilmiyorum bağışla.
ben bayii ye gidip apache ile ilgilendigimi söylesem motoraun üzerine oturmama izin verebilirler mi?
yani motora ısınmak için binmeme izin verirler mi?(çalıştırmadan sadece oturacagım).
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:40 ----------
tvs rtr 150 nasıldır sizce?sağlamlık konusunda iyi midir?pek tanınmıs bişey değil hani
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:28 ----------
metehan kardeş tvs apache rtr 2011 model motorsiklet düzce dadaş motorda varmış.
yani buraya yakın.eğer içime sinerse göz önünde bulnudururum.
ya bi soru soracagım çok komik gelbilir ama şimdiye kadar hiç motorum olmadıgı için bilmiyorum bağışla.
ben bayii ye gidip apache ile ilgilendigimi söylesem motoraun üzerine oturmama izin verebilirler mi?
yani motora ısınmak için binmeme izin verirler mi?(çalıştırmadan sadece oturacagım).
Bu sorulara sende cevap verebilrisen sevinirim İRFAN AĞABEY
.Mhmt.
25 Ağustos 2011, 01:08
Tabiki izin verirler . Bakmadan görmeden denemeden bişey alınır mı ? Bence yine de cbf i bir düşün derim. Konforlu bir motor , az yakıyor , başlangıç için yeterince tatmin edecek hızlara ulaşıyor, kasası iri , parçası cok ucuza temin edilebilir , uzun yol yapılabilir ( düşük hızlara katlanabilirsen 80 90 km gibi ) , ayarlanabilir arka süspansiyona sahip (yumuşak orta sert) , satarken de kolay satarsın aşırı bir değer kaybı yaşamazsın. Benden bu kadar iyi geceler
batuzzz
25 Ağustos 2011, 15:06
Tabiki izin verirler . Bakmadan görmeden denemeden bişey alınır mı ? Bence yine de cbf i bir düşün derim. Konforlu bir motor , az yakıyor , başlangıç için yeterince tatmin edecek hızlara ulaşıyor, kasası iri , parçası cok ucuza temin edilebilir , uzun yol yapılabilir ( düşük hızlara katlanabilirsen 80 90 km gibi ) , ayarlanabilir arka süspansiyona sahip (yumuşak orta sert) , satarken de kolay satarsın aşırı bir değer kaybı yaşamazsın. Benden bu kadar iyi geceler
Teşekkürler ama cbf 150 nin bu tekleme sorunu aklımda soru işareti yapıyor.
ben o motora 4000tl verdikten sonra mahkemelerde sürünemem anlıyor musun=?
birde metehan kardeş tvs apache yi öneriyor.onu burada satan yer var onu alsam sizce memnun kalır mıyım?
ben uzun yol yapmayacağım.en fazla 2 saat yolda olurum.temiz kullanırsam tvs bana yarar mı?=
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:06 ----------
Neredesiniz üstadlarımmmmmmm
mete_han
25 Ağustos 2011, 16:00
bence ybryi önceliğin yap...tvs 2.planda olsun...görüntüye sakın aldanma...paran boşa gitmesin...kısmetinde ne varsa zaten bunu yaşarsın ama eşşei sağlam kazığa bağla doru modeli seç sonra sübap şıkırtısıyla yağ eksiltmesiyle uğraşma...
batuzzz
25 Ağustos 2011, 16:41
sağol abi ama ybr125 çok cılız tipsiz duruyo ya:S ne biliyim küçük kalıyo hiç hoşuma gitmiyo neyse bakarım bi ara
mete_han
25 Ağustos 2011, 17:51
öyle...bisiklet gibi duruyor namıssız ama ciğeri sağlam...ybr işinde gücünde hanım aile kızı gibi düşün...cbfyi ise gözü dışarda bir zilliyi düşün...havalı alımlı çalımlı ama .ötü başı oynuyor sıkıntılı baş belası...:queen:
F54
25 Ağustos 2011, 17:56
öyle...bisiklet gibi duruyor namıssız ama ciğeri sağlam...ybr işinde gücünde hanım aile kızı gibi düşün...cbfyi ise gözü dışarda bir zilliyi düşün...havalı alımlı çalımlı ama .ötü başı oynuyor sıkıntılı baş belası...:queen: abi bazı incelikler kitaplarda yazmaz bunları sadece ustalar bilir:cat: senin bu yorumlarından sonra cbf görsem kafamı çevirir oldum başka yöne:queen:
mete_han
25 Ağustos 2011, 18:00
abi bazı incelikler kitaplarda yazmaz bunları sadece ustalar bilir:cat: senin bu yorumlarından sonra cbf görsem kafamı çevirir oldum başka yöne:queen:
yok abi güvenmiyorum artık cbfye...servisimin sayesinde ve parçaya saçtığım paralarla bu kmlere geldim..yoksa ybrmi satmasaydım beni hiç üzmeyecektim...ama o zamanki kilomla şimdi ki kilom bir değil..ybr bisiklet ama 80-90 la gittiğiniz sürece sıkıntı yok...90 dan sonra hepsi güvensiz...
batuzzz
25 Ağustos 2011, 18:05
ya cbf 150 aşırı derecede hoşuma gidiyor:)bana kendini çekiyo nımısıız.
:)
F54
25 Ağustos 2011, 18:07
yok abi güvenmiyorum artık cbfye...servisimin sayesinde ve parçaya saçtığım paralarla bu kmlere geldim..yoksa ybrmi satmasaydım beni hiç üzmeyecektim...ama o zamanki kilomla şimdi ki kilom bir değil..ybr bisiklet ama 80-90 la gittiğiniz sürece sıkıntı yok...90 dan sonra hepsi güvensiz... abi gerçekten ybr bu kadar sorunsuz yamaha adı boşuna değil miş bunu daha iyi anladım bende yakın zamanda ybr ye geçiyorum cub a müşteri çıktı biraz da kayınco dan faizsiz kredi aldıkmı bu iş tamam bi yere gideceğimden değil fakat sağlam bi motora binmek istiyorum kafam rahat olsun eğer ybr bahsedilenler kadar sağlam bi motosikletse ben onu bi ömür eskitemem motor ömrü 130000 km civarı olduğu söyleniyor sorunsuz ve zamanında bakım yaptığım sürece kurye de olmadığım için bana en az 10 yıl gider tabi para beni dürtmesse :queen: benim kilo da ybr ye uygun sanırım kilo 80 boy 81 yani :cherry: civa gibiyim yani
batuzzz
25 Ağustos 2011, 18:22
benim boy kilo da aynı.ama bana küçük gibi geliyo ybr
F54
25 Ağustos 2011, 18:26
benim boy kilo da aynı.ama bana küçük gibi geliyo ybr boydan kısa gelmesi normal sanki cbf ybr den daha mı yüksek sanıyorsun eğer boydan kısa gelmesin diyorsan off road tarz olan birşeyler bak bana da boydan kısa gelecek ama ne yapalım cub ta küçük ama her işimi görüyor yani önemli olan işlevi:queen:
Olcan138
25 Ağustos 2011, 18:41
Mevcut CBF150 konusundan devam edebilirsiniz.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO