Orijinalini görmek için tıklayınız : Biri Bana Apaçiliğin Tanımı Yapabilir mi ?
_halil_
22 Ağustos 2011, 02:27
Selam arkadaşlar sitedeki cuplarla ilgili konulara yazılan cevaplarda hep apaçi filen deniliyor.. Nedir bu apaçi bana biri açıklayabilir mi ?
HaydarBıçak
22 Ağustos 2011, 02:43
durum sadece cuplarla alakalı değil yarış motoru kullanan araba kullanan şahin olsun bmw olsun herkeste rastlanacak bir durumdur.
apaçiliğin kalbinde hava atma isteği bulunur. Mesela yolda ilerleyen standart bir motor ya da araba büyük ihtimal ilgi çekmez.
Yolundan geçer gider ama sen o motora ya da arabaya güzel bir görüntü verirsen insanların ilgisini çeker. işte bu ilgi çekme
yöntemleri apaçileri belli eder. Araban tertemiz ışıl ışıl durur abartı yoktur herşey güzeldir bakan maşallah der. ama aracında
soba borusu gibi egsoz vardır reklam tebalası gibi yazı vardır ya da sinyali çok görür kopartır ayna zaten kullanmaz işte bunlar apaçilerdir.
normal yollardan ilgi çekemeyeceklerini anlayıp saçma yöntemlerle ilgi çekmeye çalışan gruptur. örnekler çoğaltılabilir
ara gaz verip motoru bağırtmak, motora soba borusu egsoz takmak, parlak led ışıklarla düğün salonuna çevirmek,
müzik tesisatı takıp son ses müzikle gezmek vs. vs.
sorun olursa seve seve cevaplarım :)
COQ
22 Ağustos 2011, 02:48
Apaçi,
Kronun arabesk mûzik disindaki mûzikleri de dinleyen çesidi.
HaydarBıçak
22 Ağustos 2011, 02:51
Apaçi,
modern kro da diyebiliriz :)
_halil_
22 Ağustos 2011, 02:54
durum sadece cuplarla alakalı değil yarış motoru kullanan araba kullanan şahin olsun bmw olsun herkeste rastlanacak bir durumdur.
apaçiliğin kalbinde hava atma isteği bulunur. Mesela yolda ilerleyen standart bir motor ya da araba büyük ihtimal ilgi çekmez.
Yolundan geçer gider ama sen o motora ya da arabaya güzel bir görüntü verirsen insanların ilgisini çeker. işte bu ilgi çekme
yöntemleri apaçileri belli eder. Araban tertemiz ışıl ışıl durur abartı yoktur herşey güzeldir bakan maşallah der. ama aracında
soba borusu gibi egsoz vardır reklam tebalası gibi yazı vardır ya da sinyali çok görür kopartır ayna zaten kullanmaz işte bunlar apaçilerdir.
normal yollardan ilgi çekemeyeceklerini anlayıp saçma yöntemlerle ilgi çekmeye çalışan gruptur. örnekler çoğaltılabilir
ara gaz verip motoru bağırtmak, motora soba borusu egsoz takmak, parlak led ışıklarla düğün salonuna çevirmek,
müzik tesisatı takıp son ses müzikle gezmek vs. vs.
sorun olursa seve seve cevaplarım :)
Dikkat çekmek bence çoğu insanın hoşuna gider (: ama anlamadığım konu şu aynalar aynaları çıkartınca çok mu abartılı gözüküyor
neden aynaları çıkartınca apaçi deniliyor..
Apaçi,
Bunun motorla alakasını bana açıklarmısınız ?
ero__
22 Ağustos 2011, 02:57
Çıkartınca çok abartılı gözükmüyor. Sadece aynasıs gözlerine hoş geldiğini düşünen öküz oldukları için apaçi lakabıyla anılıyorlar. Hani öküz denilince hakaret kabul edilir ya o bakımdan.
ColdhearteD
22 Ağustos 2011, 03:00
bi insan cevresindeki herkesin kendisine baktığını ,ilgilendiğini , sevdiğini ,özendiğini düşünüyosa bunun için çaba sarfedıyosa , aslında o adam acizin apaçinin eziğin önde gidenidir , herkes kendıne bakıyo özenıyo sanar ama ,aslında herkes ona bakıp iğreniyodur ve küfür ediyodur, onların bulunduğu ortamlara gırmemek ve uzaklaşmak için elinden geleni yapıodur insanlar .kısacası cevresine görsel ,fiziki, psikolojik yada ses açısından zarar veren kirlilik yaratan herkes apaçidir . insanlara ve çevreye tamamen zararlıdır ve bu durum memleketın suan en buyuk sorunudur . fakirleri şahine yada ybr ye zenginleri ise bmw ye yada racing e biner. enduroya maxiscootere binen apaçi gormek pek mumkun deıldır..
CygnusBursa
22 Ağustos 2011, 03:07
Dikkat çekmek bence çoğu insanın hoşuna gider (: ama anlamadığım konu şu aynalar aynaları çıkartınca çok mu abartılı gözüküyor
neden aynaları çıkartınca apaçi deniliyor..
http://www.youtube.com/watch?v=Ju0UcF4Zxfw
videoyu izlemeni tavsiye ederim :D
cok güzel bi apaci örnegi
HaydarBıçak
22 Ağustos 2011, 03:16
http://www.youtube.com/watch?v=Ju0UcF4Zxfw
videoyu izlemeni tavsiye ederim :D
cok güzel bi apaci örnegi
tamda konuya cuk oturmuş
CygnusBursa
22 Ağustos 2011, 03:23
sırf bu konu için videoyu araştırdım buldum
COQ
22 Ağustos 2011, 03:24
Tabi ki zevkle.
Kro denilen adam toplumda birlikte yasam kurallarini ihlal eden, çevresindekilere saygisi olmayan, kendi benliginin daha dogru söyleyisle içgûdülerinin yônetiminde olan adamdir.
Buradan hareketle olayin motorla iliskilendirilmesi söyle yapilabilir.
Motosiklet kullanicisi motosiklet kullanma kurallarina uymak zorundadir.
Nedir bu kurallar?
1. Trafige çikmaya uygun motosiklet kullanmak.
Bu ne demektir?
Su demektir.
Herhangi bir motosikletin trafige çikmasi için ayna, far, fren, sinyal gurubu, plaka,ruhsat, ehliyet gibi kanunen konulmus kurallara uygun olmasi gerekir.
Üstelik bu kurallar trafigin saglikli bir sekilde islemesi ve kazalarin ônlenmesi için yasa emretmese dahi uygulanilmasi gereken kurallardir.
Bu nedenle plakasiz,aynasiz, farsiz, izin verilenden daha fazla egzoz gûrûltûsü ve çevre kirliligi yaratan motosikletlere binenler, krolarla ayni davranis özelliklerini gôsterirler.
Biz bunlara apaçi diyoruz.Cahil, dûsüncesiz, kendisinden baskasina saygisi olmayan anlaminda.
2. Kask takmak
Kask takmakta motosiklete binmek için yasal bir gerekliliktir.
Bunu yapmayan adamda yukarida belirttigimiz kro davranislarina sahipdir.
Bu durumda kask takmadan motosiklet kullananlara da apaçi diyoruz.
Bir de ilgi çekmek için motosikletlerini ve kendilerini acaip sekillere sokanlar var.
Onlara apaçi demiyoruz tabi.
Bunun sebebi meraksa, gûlûp geçiyoruz.
Zaten onlarda bir sûre sonra isin dogrusunu ögrenip vazgeçiyorlar, yani kimseye bir zararlari yok.
Ama isin dogrusunu ögrenip sadece ne oldum delisi seklinde hareket ediyorlarsa, onlara da apaçi demiyoruz.
Zavalli diyoruz.
RamonRojo
22 Ağustos 2011, 03:36
Aynası olmayanla,kaskı dirseğine geçirenin hiç bir farkı yok.Bu zihniyet apaçiliğidir.Ben kendime değer vermiyorum demektir dejenere olmayı seçmiş olmak demektir.Yamaha fazer'la,Bursa'da metroyla aynı hızda(metrodaki kızlara kendini gösterecek) kaskı kolunda modern görünümlü orta yaş adamımız apaçinin dik alasıdır aynı zamanda...
PiSKo-LoCK
22 Ağustos 2011, 09:49
Modifiyeli araç sahipleri apaçi değildir.... @HaydarBıçak
Acil112
22 Ağustos 2011, 09:55
bundan iki saat önce açtığın başlıkta geçen "apaçi" tanımını burada mı soruyorsun?
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/93011-egsozdan-susturucu-cikartmak.html
İkisini şöyle birleştirebiliriz: "Egzozdan susturucu çıkartma ile apaçi olunur mu?"
Alper41
22 Ağustos 2011, 12:05
Apaçi benim . bir aynam gidon bağlantı yerinden kırıldı .
motorcu48
22 Ağustos 2011, 12:13
sadece kaskla masklada ilgili değil tvs apahce diyyim onlar sokakta gördüğün anda sezilir çünkü altındakini yarış motoru kara yollarını pist zandetip açık egzosuyla sokaklarda teror estirirler:)
quezzap
22 Ağustos 2011, 12:55
Kask takmamak,motosiklete korunmasız binmek apaçilik değildir(Zararı kendinedir çünkü). Trafik kurallarına uymamak apaçiliğe değil trafik canavarlığına girer.
Çevreye Görsel veya İşitsel olarak,diğer insanlardan farklı davranak zarar veren herkez apaçidir.
farcob
22 Ağustos 2011, 13:12
kask takmazsan, havada gezen arı, kelebek, sinek, böcek, güm diye gözüne girdiğinde panik yapıp, önünü göremeyip
kontrolünü kaybedip,suçsuz,bir yayayı, çocuğu ezersen kime zarar vermiş olunuyor?
quezzap
22 Ağustos 2011, 13:29
kask takmazsan, havada gezen arı, kelebek, sinek, böcek, güm diye gözüne girdiğinde panik yapıp, önünü göremeyip
kontrolünü kaybedip,suçsuz,bir yayayı, çocuğu ezersen kime zarar vermiş olunuyor?
Off.. Boş boş konuşma be abi. Apaçilik başka şey kural tanımamazlık başka şey. İstisna durumlar olabilir.
Uğur Bilgili
22 Ağustos 2011, 13:34
Sıradan bir vatandaşın yanından geçtiğinde, o vatandaştan küfür yiyorsa o da bir apaçidir :)
Zippo's
22 Ağustos 2011, 13:39
http://www.youtube.com/watch?v=S0nmW1zg3d4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=fnsJVfN9CLU
gökrider
22 Ağustos 2011, 14:14
http://www.youtube.com/watch?v=S0nmW1zg3d4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=fnsJVfN9CLU
arkadaş son noktayı koymuş sanırım yapılabilecek en iyi tanımm...
BIYIKLI
22 Ağustos 2011, 17:10
Aslında Apaçi adını bunlara ilk kim ve neden yakıştırdı merak ediyorum! İspanyollar Apaçileri en acımasız kızıldereli kabilesi olarak nitelendirilir. Fakat Amerika kıtasını keşiften sonra yerli halklara yaptıkları katliamla en acımasız, insanlıktan çıkmış soykırımları İspanyolların asıl kendisi yapmıştır.
Hani şu propaganda aracı kovboy filmlerinde Apaçiler kafa derisi soyar, kadınlara tecavüz eder, deli gibi at sürerler ya! Sanırım bizim Apaçi dediğimiz yaratıklarında gürültü çıkarıp kafa ağrıtmaları, kadın görünce salyalarının akması, deli gibi motosiklet sürmeleri nedeniyle bu ad takılmıştır. Bana kalırsa gerçek Apaçilere haksızlık yapılmaktadır. Eskiden olduğu gibi bunlara Kıro veya Kırocuklar denilmelidir.
COQ
22 Ağustos 2011, 17:21
Aslında Apaçi adını bunlara ilk kim ve neden yakıştırdı merak ediyorum! İspanyollar Apaçileri en acımasız kızıldereli kabilesi olarak nitelendirilir. Fakat Amerika kıtasını keşiften sonra yerli halklara yaptıkları katliamla en acımasız, insanlıktan çıkmış soykırımları İspanyolların asıl kendisi yapmıştır.
Hani şu propaganda aracı kovboy filmlerinde Apaçiler kafa derisi soyar, kadınlara tecavüz eder, deli gibi at sürerler ya! Sanırım bizim Apaçi dediğimiz yaratıklarında gürültü çıkarıp kafa ağrıtmaları, kadın görünce salyalarının akması, deli gibi motosiklet sürmeleri nedeniyle bu ad takılmıştır. Bana kalırsa gerçek Apaçilere haksızlık yapılmaktadır. Eskiden olduğu gibi bunlara Kıro veya Kırocuklar denilmelidir.
Aslinda apaçi kelimesi eskiden beri argo dilinde vardi.
Parasiz olmak anlaminda kullaniliyordu.
Bizim gençligimizde vardi.
Kro kelimesi daha yeni bir kelimedir.
Bir de bu kizilderili olayina hiç girmeyelim.
Biz onlara kizilderili diyoruz,bu amerikalilarin çinlilere limon suratli demesi kadar igrenç.Aslinda indian deniliyor ve bizim apaçi dediklerimizde yanlis bilmiyorsam, bunlarin apache(apaş) kabilesine mensup olanlar.
BIYIKLI
22 Ağustos 2011, 18:03
Evet ırkçı bir isim, artık hangi kovboy filmini izleyen Türk dil bilimci (!) soktuysa dilimize..
motorcu48
22 Ağustos 2011, 18:27
Off.. Boş boş konuşma be abi. Apaçilik başka şey kural tanımamazlık başka şey. İstisna durumlar olabilir.
hehehehehhe:D çok ama çok güldüm be bilader cevabına hehehe:D
bugun forumun zaten canına okudunxD
bencede hemfikirim
Felon
22 Ağustos 2011, 18:40
Kendini ifşa etmene gerek yok...
forum kurallarını okumanı tavisye ederim!
ondan sonrada insanlarla nasıl iletişim kurulur diye googleda küçük çaplı bir araştırma yapabilirsin.Belki biraz daha saygı görürsün bu sayede.
pc-kopat
22 Ağustos 2011, 18:45
hiç kimsenin bakmak istemediği yerdne bakayım. evet apaçi diye adlandırılan ve birtakım görgüsüz hallerde bulunan bir güruh var. ama bu kelime bazen kibirli ve elitleştirilmiş azınlığın halkı aşağılama vasıtasına dönüştü. bu yüzden iyi niyetli bile olsa ve her ne kadar bazı şeylerden şikayetçi olsam da apaçi tartışmasından tiksiniyorum! ha şunu da söyleyeyim bu apaçi tartışmasının bir parça siyasi boyutu da var. eğer apaçiliğe karşı görünüp elitistlik yapanlar bu kadar rahatsızsa vallahi motorun arkasına kocaman led takarım hem de şerefle
quezzap
22 Ağustos 2011, 19:35
Kendini ifşa etmene gerek yok...
forum kurallarını okumanı tavisye ederim!
ondan sonrada insanlarla nasıl iletişim kurulur diye googleda küçük çaplı bir araştırma yapabilirsin.Belki biraz daha saygı görürsün bu sayede.
Kişiye göre muamele. Anlayana yeterli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:33 ----------
hehehehehhe:D çok ama çok güldüm be bilader cevabına hehehe:D
bugun forumun zaten canına okudunxD
bencede hemfikirim
Bilmedikleri konular hakkında yorum yapıyorlar. Bende dayanamıyorum :):)
crxforever
22 Ağustos 2011, 19:37
aslında belirli bir tanımı yok. ama genel adap kurallarına (bu kurallar da yere zmana göre değişiyor) aykırı hareket eden, yolda bağırarak küfürlü konuşan, saçları bir kutu jöle ile dikeltilmiş genelde tekno veya arabesk rap denen toplama ve tekdüze bir müzik dinleyen sosyo ekonomik durumu düşük genç yurdum insanları için kullanılır. komik olan ise evet ben apaçiyim tarzım şeklim budur demez hiç kimse lanetli bir kelimedir. herkes birbirine "apaçi misin oğlum" der.:) büyük kentlerin varoşlarından internet ve büyük şehirlere göç etmiş akrabaları ve de internet aracılığıyla tüm anadoluya yayılmıştır.
bir kısım akranlarının değişik hobilerle dolu sosyal hayatına ulaşamayacakları için kendi derme çatma kültürleri oluşmuştur. maddi olarak çok yüksek olanaklara sahip olamayacaklarının olsalar da hep bir yanlarının eksik kalacağını biliyorlardır belki de.bu yüzden en pahalı cep telefonları alıp motosiklet veya arabalarına enteresan değişiklikler yaparak biz de buradayız mesajı vermektedirler. ne gittikleri okulda ne çevrelerinde başka bir yükselen değer görememişlerdir. zaten kabuğunu kırabilen araç modifiyesi de yapsa kendine özgü kimseyi rahatsız etmeyen değişik birşeyler ortaya çıkarır ve emek harcar. beyaz lastik kesik egzozla foto çektirip "tapa yiyorsa çık otobana xd" diye yazmaz heryere .
kötü olan aslında geneli düşük maddiyat, içte kalan ukdeler veya hayata duyulan öfke değildir.bunlar birçoğumuzda zaten vardır. tüm bunların içindeki sığ düşünceler daha tehlikelidir. "isyanqar ShersHeriler" , "yaralı staylalar", "ciCi qıslar" edebiyatı, düşünmeyi, karşındaki anlamayı öğretemeyen ortaokul ve liselerin ve maddiyattan başka hiçbir değerin olmadığı yaşam tarzının mahsulüdür.
KUVVETMİRA
22 Ağustos 2011, 19:46
kızılderililer ve apaçilik konusunda bilmişkişilik taslayıp "kıro"nun tanımını dilbilimci edasıyla yapan ükela arkadaşlar apaş'dan kupaş'dan önce yanıbaşındaki "kıro" kelimesinin kökenlerini araştırsın.
bu kadar falso adamı bir arada 33 senedir görüyorum, hala şaşkınım :)
motorcu48
22 Ağustos 2011, 19:50
aslında apaçi ve ingilizcesi apache nedendirki motor markasının model ismi:D
bende bunu anlamıyorum arkadaş üstelik en çokta o marka apache çıkartıyo bu tanımlara göre:D
tosbağa
22 Ağustos 2011, 19:55
Apaçiyi bilmemde kıro şu şekilde tanımlanır;
kıro, cro magnon (kıromonyon) kelimesinden gelmiştir. bu insan tipi 90.000 yıl önce yaşamış neandertal insan tipinin yerini almıştır. 30.000 yıl önce yerini homo sapiens'e bırakmıştır. 1600 cc.'lik kafatası hacmi, günümüz insanının ortalamasından fazladır. kafatasında kalın kaş çıkıntıları vardır ve arka kısımda, neandertal adamının ve homo erectus'un karakteristik özelliği olan kemiksi çıkıntı bulunmaktadır. günümüzde ilkel insan anlamında kullanılır.
KUVVETMİRA
22 Ağustos 2011, 19:59
hanzo'da tarantino karakteri zaten değil mi?
2 dakka gerçek olun be ya.
tosbağa
22 Ağustos 2011, 20:04
hanzo'da tarantino karakteri zaten değil mi?
2 dakka gerçek olun be ya.
Kızmayın ama hanzoda 1542-1596 yılları arasında yaşamış, tam ismi hattori masanari hanzo olan samurayın soyadıdır.
COQ
22 Ağustos 2011, 20:07
http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/12574_2096_16122009_9.jpg
KUVVETMİRA
22 Ağustos 2011, 20:12
hanzoyu açıkladığına göre tarantino göndermesini anlamamışsın.
sağlık olsun, beklenmedik birşey değil :)
estafirullah efendim şahsınızla işim olmaz.
esas savaştığım ağdalı yalanlarıyla dünyayı izah etmeye cüret eden bihaberler.
soccer
22 Ağustos 2011, 23:50
http://fotocdncube.gazetevatan.com/fotogaleri/act/12574_2096_16122009_9.jpg
puhhahaa.. konu koptu gidiyor. bakalım kim tutacak?
bu arada motosikletim apache.. kaskımı da takarım, aynayı da kullanırım. fakat her ne hikmetse bazen ışıkta yanıma birileri yanaşır(genelde scooterla), gaza getirmeye çalışır. motorun isminden mi yoksa yaw?
clemenze
23 Ağustos 2011, 00:10
Tokyo travestisi kılıklı ve heryerdeler. Elvan Dalton'dan tüm apaçilere gelsin. KOBRA!! (http://www.youtube.com/watch?v=uSjvacaBZIU&feature=related)
htmetin
23 Ağustos 2011, 00:13
Ülkemizdeki tanımı; dikkat çekmek amacı ile insan vucudunun boyut değiştirmesidir apaçilik.. Birde EMO'lar var onlara değinmek bile istemiyorum belki düzelirler zamanla ben onlardan daha çok korkuyorum.
mustafa_325
23 Ağustos 2011, 00:13
Apaçiyi bilmemde kıro şu şekilde tanımlanır;
kıro, cro magnon (kıromonyon) kelimesinden gelmiştir. bu insan tipi 90.000 yıl önce yaşamış neandertal insan tipinin yerini almıştır. 30.000 yıl önce yerini homo sapiens'e bırakmıştır. 1600 cc.'lik kafatası hacmi, günümüz insanının ortalamasından fazladır. kafatasında kalın kaş çıkıntıları vardır ve arka kısımda, neandertal adamının ve homo erectus'un karakteristik özelliği olan kemiksi çıkıntı bulunmaktadır. günümüzde ilkel insan anlamında kullanılır.
uzun uzun anlatmışsın ama hepsi evrimcilerin uydurması:)
-unnamed-
23 Ağustos 2011, 00:58
http://artoftrolling.files.wordpress.com/2011/01/chatroulette-trolling-so-simple.jpg
serimotorcu
23 Ağustos 2011, 05:30
En başta apaçi Anasına Bacısına saydırılmasından zevk duyan kişidir.
Zeka geriliği yaşayan egosu tatmin olmamış ama başka bir şekilde tatmin edilmeyi hakeden insan topluluğu.
Ulan be ser....siz bagırta bagırta geciyorsun o sokaklardan uyuyanı var hastası var yaşlısı var . Onu bırak ben saglıklı olsam bile senin o itici egzoz sesini duymak zorunda mıyım.
Motorun aynalarını sökersin. Sağına soluna bakmadan şerit değiştirirsin.Kendince artistlik yaparsın. Ben senin hatanı düzeltmek zorunda mıyım. Hadi düzelttim nereye kadar. Yaptığın yanlıştan ben mi sorumlu olacağım ya ters bi hareketinde beni de taklaya getirirsen ne olacak.
Motora ışık döşüyorsun. Bari biraz zevk sahibi ol bişeye benzesin. Her tarafından ışık saçan pokemon gibi geziyorsun ortalıkta. Onun bana bir zararı yok. Ha görüntü kirliliği oluyo tabi ayrı mesele.
Sonuç olarak apaçiler kapasiteleri belli olan odun topluluklarıdır. Nato kafa nato mermer. Kim ne derse desin. Bir kişinin özgürlüğü başka birisinin özgürlüğünün başladığı yerde biter. İnsanlara biraz saygı duyacaklar.Kimseyi rahatsız etmeye hakları yok !
Bu tip insanlar bir de adam olmaktan bahsederler ya en çok ona yanarım . Onlardan delikanlısı yoktur bu alemde :pr: :pr:
tosbağa
23 Ağustos 2011, 15:20
hanzoyu açıkladığına göre tarantino göndermesini anlamamışsın.
sağlık olsun, beklenmedik birşey değil :)
estafirullah efendim şahsınızla işim olmaz.
esas savaştığım ağdalı yalanlarıyla dünyayı izah etmeye cüret eden bihaberler.
Evet o an kavrayamamışım :) Sanırım haklısınız
serimotorcu
26 Ağustos 2011, 20:10
Güncel Güncell :pr: :pr:
HaydarBıçak
26 Ağustos 2011, 20:38
Modifiyeli araç sahipleri apaçi değildir.... @HaydarBıçak
modifiyeli araç kullanmak apaçilik değildir ama:
soba borusu egsoz takıp çevreyi rahatsız etmek
büyük punto saçma yazılarla görüntü kirliliği yaratmak
ayna gibi güvenli sürüş ekipmanlarını çıkarmak
motosiklete müzik tesisatı takıp son ses dinlemek
modifiye değil apaçiliktir
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO