Orijinalini görmek için tıklayınız : Racing Racinge neden artistlik yapar?
sysroot
05 Ağustos 2011, 03:19
Anlamıyorum bu ezikleri.
Ben yolumda 60-70 gidiyorken bana 0 bir şekilde 200 ile geçmenin ne anlamı var? Benim alet yapmıyor mu 200 ? Nerde kaldı motorcu dayanışması ? Birçok racing geçerken birbirimize tanısak tanımasak korna çalarken bu hayvanların yaptığı dikkat dağıtmaktan ve ego tatmininden başka nedir?
Yapanlar varsa nedenini anlayalım yazsınlar.Bir çözüme kavuşturalım meseleyi.
Arkadaş ben gazlamıyorum ki seni gaza getireyim , gerilerden bi yerden görüyorsun iyice kendinden geçiyorsun gazlıyorsun havan kime ? Aynı klasmandaki motorlarla neyin havasını yapacaksın ? Ben demiyorum ki mükemmel racing kullanıyorum mükemmel viraj alıyorum bu işin üstadıyım.. Hiç tanımadığın bir motosikletliye neden diğer bir motosikletli durup dururken efendi efendi giderken artistlik yapar.Hadi muhabbetine kırmızı ışıkta durursun kalkarsın beraber falan , olmuyormu oluyor böyle şeyler.Fakat yüksek süratte 0 geçip zaten dengemizi 2 teker üzerinde sağlarken korkutmaya çalışmanın ne anlamı var?
Onun dışında ufak motor kullanıcılarıda bir garip ; bazı king , ybr , runner ve diğer motosiklet kullanıcıları ben yolumda efendi efendi giderken aragaz vererek geçmenin ne anlamı var.Yenin bu kompleksi , çalışın didinin sizinde olsun ne gerek var artistliğe.
Ben hızlı giderken motor görürsem uzağından geçiyorum ki hem rahatsız olmasın hemde dikkati dağılmasın hemde artistlik yaptığımı düşünmesin.Hatta zaman gelir arkasında kız arkadaşı görürürm , ona saygımdan yavaş kalkarım.Düşünmeyenlerde düşünsün bunları.
Bu kafasızlara sesleniyorum siz hiç örneğin araba kullanırken yanınızdan son sürat motosiklet geçtimi ? İnsan irkilir.
Bu öküzlüğü yapmayalım yapanlarıda uyaralım arkadaşlar diyerek lafımı bitiriyorum.
-unnamed-
05 Ağustos 2011, 03:22
üstat müsadenle yazdıklarına imzamı atıyorum...
COQ
05 Ağustos 2011, 03:35
Yahu takildigin seye bak hocam.
60-70 le gideceksen niye aldin o makinayi?:P
sysroot
05 Ağustos 2011, 03:36
Üstad çileden çıkartıyorlar adamı :pr:
üstat müsadenle yazdıklarına imzamı atıyorum...
Müsade senin hocam :P
kanucan
05 Ağustos 2011, 03:36
Herkes sizin gibi düşünceli değil ne yazık ki. :)
Soykan67
05 Ağustos 2011, 03:50
Tebrik ederim duyarlılığından dolayı.Senin şikayetçi olduğundan bende şikayetçiyim.Geçen akşam biraz dolaşayım dedim.Zaten makina hız yapmıyor çok 80'le gidiyorum hemen yanımdan çok hızlı bir şekilde geçti.Yola konsantre olduğum için çok irkildim ve biraz yalpaladım.Hava atacağım derken insanların canını tehlikeye atıyor.Ayrıca "coq" arkadaşım racing makine var diye altında her daim hızlı gideceksin diye birşey yok.Türüne bakmaksızın motosiklet hızlı giderken ayrı bir zevk, yavaş giderken ayrı bir zevk verir.
acayüp
05 Ağustos 2011, 04:10
Mesele sadece hız değilki. Adam almış gsxr 1000 i . Hergün görüyorum. Eksoz neredeyse yok ve daha 2. vitese attığını görmedim.
Gecenin bir yarısı 1. viteste yırtına yırtına gitmenin manası nedir. Yani ben kendi namıma öyle sövüyorumki anlatamam. YAni eksozdan değilse bile benim neden olduğum çınlama yüzünden sülalecek sağır olucakları kesin.
Bu memlekette insanları anlamak zor. Görmemişlik diye bir kavramın olduğu ve sonuna kadar gözlemlenebildiği bir milletimiz var sağolsunlar. İşin garibi imkanı kısıtlı gençlikte bir özeniyorki bu zibidilere sorma. Bence bu daha vahim.
Birde kızandan da hoşlanandanda küfür yiyorlar oda ayrı. Adam race hayranı gazlayan makine gördümü vay.......... çocuğu ne gazladı beaa diye haykırıyor alenen :)
Birde bu adamlar racing e değil herkese hava atmanın peşinde zaten. Sende araya kaynıyorsun işte.
-unnamed-
05 Ağustos 2011, 04:13
artık tabiri caizse 600cc racingler ağızlarında lolipop olan çocuklara kadar düşecek...
eskiden bi asaleti vardı bu motorlarında...
baktığımda imrenirdim...
şimdi bu değişik sürmeler yüzünden iğrendim motordan açıkçası...
Okan Sinan Ocan
05 Ağustos 2011, 21:01
Bazen denk geliyor bu tür arkadaşlar çoğu zaman görmezden geliyorum ,arada şekerim yükselmişse (yaşlı adamız vesselam) kulaklarını bolca çınlatıyorum.
RunemagicK
05 Ağustos 2011, 21:21
banada hava atıyolar. 150 zat var altımda zaten, neyin havasını atıyosun:)
oz.07
05 Ağustos 2011, 22:03
Bu ahmaklığı, altımda 50 cc honda todayle 30 km/s giderken yapmışlardı bana :queen:
Adamın rüzgarından uçuyodum nerdeyse. Sonra ben bastım yakaladım bunu ışıkta :P :queen: (muhtemelen o arada bi kafede çay falan içmiştir ben yoluma devam ediyodum 30-40la :mrgreen: )
Benim kafada kask, onunki kolunda. Bide mal mal "kapışalım mı heh hehe" falan diyo. Yeni mi aldın dedim. Demez olaydım :) "sıfır aldım, şu kadara aldım, şu kadar basıyo" falan diye anlatmaya başladı utanmaz. Tamam dedim, hayırlı olsun. Haberim olursa cenazene gelirim dedim..
sedici
05 Ağustos 2011, 22:03
:rendeer::rendeer::rendeer: onu bunu kafana takmayacaksın, dertleri kederi çöpe atacaksın, bir de sıcaktan çıldıracaksın, takmayacaksın tak açacaksın :)
http://www.google.com.tr/imgres?q=schweppes+mandarin&um=1&hl=tr&biw=1280&bih=658&tbm=isch&tbnid=V3LzHc_PiifghM:&imgrefurl=http://www.coca-colaturkiye.com/urunler_schweppes.aspx&docid=29KxY2HggwuJWM&w=103&h=300&ei=mzA8TtWjB4ek8QOO87noAg&zoom=1&iact=rc&dur=120&page=1&tbnh=143&tbnw=49&start=0&ndsp=33&ved=1t:429,r:1,s:0&tx=37&ty=76harareti alır :)
bide bunun "tak" takacaksın 6ay yatacaksın kısmı var ki biz hiç tasvib etmiyoruz :)
Slayerrr
05 Ağustos 2011, 22:26
:rendeer::rendeer::rendeer: onu bunu kafana takmayacaksın, dertleri kederi çöpe atacaksın, bir de sıcaktan çıldıracaksın, takmayacaksın tak açacaksın :)
http://www.google.com.tr/imgres?q=schweppes+mandarin&um=1&hl=tr&biw=1280&bih=658&tbm=isch&tbnid=V3LzHc_PiifghM:&imgrefurl=http://www.coca-colaturkiye.com/urunler_schweppes.aspx&docid=29KxY2HggwuJWM&w=103&h=300&ei=mzA8TtWjB4ek8QOO87noAg&zoom=1&iact=rc&dur=120&page=1&tbnh=143&tbnw=49&start=0&ndsp=33&ved=1t:429,r:1,s:0&tx=37&ty=76harareti alır :)
bide bunun "tak" takacaksın 6ay yatacaksın kısmı var ki biz hiç tasvib etmiyoruz :)
16 yıllık şarkı/reklam sözleri nereden aklına geldi? :mrgreen:
Bu arada resim görünmüyor ama schweppes değil yedigün olması lazım.
sercan2667
05 Ağustos 2011, 22:27
bugün yaylaya giderken banada apaçiler yanımda ön kaldırıyor ben daha da yavaşlıyorum..maksat ağır olmak gerçek motorcu olduğnu belli etmek..
onur35
05 Ağustos 2011, 23:06
noktası noktasına katılıyorum race makineye binmiyorum ama böyle şeyleri yaşıyor ve görüyoruz saçma olduğu kadar tehlikeli hareketler bunlar!ben bisikletimle yolun en sağından spor maksatlı sürüş yaparken apaçinin biri külüstür bir motorla hızla sıfırımdan bağırta bağırta geçti eee sen şimdi birgün bende de motor varken yolda karşıma çıkmaz mısın?çıkarsın bende üzerinden atlamazmıyım senin!illa bizde apaçi mi olalım zaten dünya artık bizi sıradan insancık olma yolundan uzaklaştırıyor illa serserimi olalım!
gokselaytar
05 Ağustos 2011, 23:08
bende severim ss ama hakikaten artık gına geldi bu kaskı kolunda şahıslar yüzünden arkadaş ben kanuni 200 le yazın sıcağında mont kask eldiven giyip ne kadar 200 lük motorun limitlerini zorlasamda beni sıkıştırıp yol vermeyen araçlar dışında kimseye sıfır geçip aynasını almadım ha arada bir :D ara gazı verip geçtim kusra bakmayın korna çalışmıyordu ama hiç bir motorcu kardeşimi zor durumda bırakmadım... şimdi ben 200 lük makine ile dikkat ederken kendi canımdan çok karşımdakinin vebalini düşünürken bu kendini bilmezler nasıl bir zihniyete sahip anlamıyorum. allah ıslah etsin ne diyelim
avciceyhan
06 Ağustos 2011, 01:21
Anlamıyorum bu ezikleri.
Ben yolumda 60-70 gidiyorken bana 0 bir şekilde 200 ile geçmenin ne anlamı var? Benim alet yapmıyor mu 200 ? Nerde kaldı motorcu dayanışması ? Birçok racing geçerken birbirimize tanısak tanımasak korna çalarken bu hayvanların yaptığı dikkat dağıtmaktan ve ego tatmininden başka nedir?
Yapanlar varsa nedenini anlayalım yazsınlar.Bir çözüme kavuşturalım meseleyi.
Arkadaş ben gazlamıyorum ki seni gaza getireyim , gerilerden bi yerden görüyorsun iyice kendinden geçiyorsun gazlıyorsun havan kime ? Aynı klasmandaki motorlarla neyin havasını yapacaksın ? Ben demiyorum ki mükemmel racing kullanıyorum mükemmel viraj alıyorum bu işin üstadıyım.. Hiç tanımadığın bir motosikletliye neden diğer bir motosikletli durup dururken efendi efendi giderken artistlik yapar.Hadi muhabbetine kırmızı ışıkta durursun kalkarsın beraber falan , olmuyormu oluyor böyle şeyler.Fakat yüksek süratte 0 geçip zaten dengemizi 2 teker üzerinde sağlarken korkutmaya çalışmanın ne anlamı var?
Onun dışında ufak motor kullanıcılarıda bir garip ; bazı king , ybr , runner ve diğer motosiklet kullanıcıları ben yolumda efendi efendi giderken aragaz vererek geçmenin ne anlamı var.Yenin bu kompleksi , çalışın didinin sizinde olsun ne gerek var artistliğe.
Ben hızlı giderken motor görürsem uzağından geçiyorum ki hem rahatsız olmasın hemde dikkati dağılmasın hemde artistlik yaptığımı düşünmesin.Hatta zaman gelir arkasında kız arkadaşı görürürm , ona saygımdan yavaş kalkarım.Düşünmeyenlerde düşünsün bunları.
Bu kafasızlara sesleniyorum siz hiç örneğin araba kullanırken yanınızdan son sürat motosiklet geçtimi ? İnsan irkilir.
Bu öküzlüğü yapmayalım yapanlarıda uyaralım arkadaşlar diyerek lafımı bitiriyorum.
gerçekten çok güzel bi konuya değinmişsin insanların egoları var tamamen ego bunlar orada egzos bağırtarak motor kullandığını sanmak ta hızlı giderek çok becerikli olduğu sanmakta asıl beceri o motoru yavaş şekilde kullanmak elbetteki herkes bisiklette denemiştir yavaş gitmek her zaman daha zordur birde arkadaşlarında dediği gibi 1. viteste 13000-14000 devirle giderek motoru bağırtıp adam gibi kullandığını sanmasın kimse sırf o yüzden racingten hoşlanmam almam 2. el bi racingin anası ağlamıştır elimi sürmem bunların yüzünden soğutuyolar insanı motordan birde küçük motorlarla insanlar sollarken bi gaza gelio onu bende çözmüş değilim.
silentsorrow
06 Ağustos 2011, 01:25
Birde iki veya daha fazla racing kırmızı ışıkta yan yana gelince çevreden "aha yarışacak lan bunlar" diye pür dikkat bu motorlara bakan bir türübün kesimi olurki dillere destan.
cbr1100 xx
06 Ağustos 2011, 01:30
Arkadaşlar banada bulaşıyorlar anlamadım gitti... hayır benim makinenin nesine bulaşıyorlar onuda anlamadım
---------- Post added at 00:30 ---------- Previous post was at 00:28 ----------
Arkadaşlar banada bulaşıyorlar anlamadım gitti... hayır benim makinenin nesine bulaşıyorlar onuda anlamadım
Hele en çok güldüğüm arabalar bana bulaşıyorlar sonrada paket oluyorlar ......
Şeyh Şamil
06 Ağustos 2011, 01:31
Bazen denk geliyor bu tür arkadaşlar çoğu zaman görmezden geliyorum ,arada şekerim yükselmişse (yaşlı adamız vesselam) kulaklarını bolca çınlatıyorum.
Bence de görmezden gelmek, çözümün anahtarıdır..
Çünkü; motosiklet kullanırken kişilerin özgürlük,mutluluk ve zevk anlayışları farklıdır..
Motosiklet kullanımı esnasında, aklın başka yerde olmaması ve dikkatin
dağılmamasını referans almak gerekirse ki öyle olmalıdır.
Beklenmeyen olumsuz gelişmeler karşısında sakin olmak, kişilerin hata payını
asgari düzeyde tutacaktır..
Racing , SS veya yüksek cc motosikleti, çok düzgün kullanıp hayranlık uyandıranların
varlığı ile birlikte '' kompleksinin esiri olmuş, tutkularına yenik düşmüş
kişilerle karşılaşmamız da kaçınılmazdır.. ''
Bir bilen '' 60-70'le gideceksen niye aldın o makinayı? '' demiş!..
O zaman 3000-5000 cc düzeyinde dört tekerlikli aracı olan da,
benzer mantıktan yola çıkarak ve doğal olarak kendinde bu
hakkı görecek ! dünyanın parasını verdim kardeşim,
gazlarım da, makas da atarım diyebilecektir..
Bu bazen demekle kalmamakta, gazlama, makaslama sonucu;
trafikte seyreden diğer araçlara, insanlara zarar verme
boyutuna ulaşarak fiiliyat kazanmaktadır..
Fakat her ne hikmetse, trafik çevirmelerinde; o tür sürücüler
birdenbire '' süt dökmüş kedi gibi olurlar.. ''
Sonrasında, meydanı boş bulunca da; polisimize ''tukaka vs vb.. '' yorum
yapmaktan da geri kalmazlar..
Kişi, kendi yaşamından sorumlu olduğu kadar, çevresindekilerin de can ve
malından sorumludur, kendini bu konuda sorumlu hissetmelidir..
Aksi halde o tür kişiler, her zaman '' sorunun bir parçası olacaktır.. ''
mezit
06 Ağustos 2011, 01:33
katılıyorum...:cat:
avciceyhan
06 Ağustos 2011, 01:41
ya bu arabaları bende anlamıyorum sarıyer sahil yolundan beşiktaşa giderken artist bmw 320 içinde 25 yaşlarında bi genç bizim motor mağlum 500 lük ama dışardan bakınca 250 lik ne yol verio bi sağa bi sola yolu kapıyo ışıklarda bir düzlük te camı açtı yanındada kız hava atıcak tabi şarkıyıda açmış sonra motora biraz yüklendim önüm düzlüktü 4 saniye sonra arkma baktığım arabanın ışıkları gözükmüyordu böyle egolu ve artist insanlar çok ülkemizde mağlesef avrupada araçlarda türkiyedeki gibi vergiler olmamasına rağmen adamlar smart kullanmakta benzinde bize göre bedava denecek düzeyde ama adamlar bilinçli smart kullanıyo çoğu
---------- Post added at 00:41 ---------- Previous post was at 00:37 ----------
katılıyorum...:cat:
neye katılıyosun güzel kardeşim adam o makinelerin tutkunu belki o makineyi aldı diye basmak mı gerekiyo benim makine 180 i rahat görür daha 120 yi ototyolda geçmedim bazı sollama vb. durumlar dışı nedir bu mantık ya ille son sınırda kullanıp haatını tehlkeyemi sokmak zorundasın
kujumax
06 Ağustos 2011, 01:42
cbr1100 xx Abi Yine Sen Onlara Artistliginin Çözümünü Saglarsın Rezil Edersin Ama Bİzler Ne Yapalım 150 cc Shooter'la Denge filan Kalmıyor Sonra Yolumuzda Gidince Nie Yol Vermedin Oluyor :)
sozyurt
06 Ağustos 2011, 01:45
Nasıl bi komplekski bu bi de eksozları açık neden bu kadar iğrenç ses çıkartıp dikkat çekmek isterler.Analarına söğdürmek hoşlarına gidiyor olmalı.Orjinal eksozuyla sesi daha güzel oysa.Bide açık eksoza modifiye derler bu acayip kişiler.Milleti rahatsız etmenin anlamı varmı.Raceden işte bu yüzden nefret ederim adamı rezil eden bi kahpe motordur bana göre.Tabi adam gibi kullanana kimseyi rahatsız etmeyene lafımız olamaz.Onlar gerçek motorculardır.Redlayn da kullana kullana iki günde de yatak yorgan dağıtırlar ikide birde kaza yaparlar tabi ALLAH kimseye vermesin ama bunlara müstahaktır hiç acımam.
sysroot
06 Ağustos 2011, 02:18
Birde iki veya daha fazla racing kırmızı ışıkta yan yana gelince çevreden "aha yarışacak lan bunlar" diye pür dikkat bu motorlara bakan bir türübün kesimi olurki dillere destan.
Buda ayrı bir mevzu..
Arabacıları hiç saymıyorum zaten neyine güvenip kafa tutuyorlarsa.. Bazıları gaza getirmek için yapıyor onun farkındayım ama gerçekten ısrarla yarışmaya çalışanda bi hayli fazla.
safakk
06 Ağustos 2011, 02:27
aslında devlet bunlar için uzuuun yollar yapacak şehir dışına bunlarda gidip orda ne halt edeceklerse yapacak ha şehir içinde yapanı da mobeseden plakayı alıp motoru bağlayacak ruhsat sahibini içeri atacak ehliyet sahibinin ehliyetine el konacak
Not: şehir dışındaki bahsettiğim uzun yola ambulans itfaiye falan gitmeyecek yani adam orda kaza yaparsa yapsın kendi imkanlarıyla gelebiliyorsa gelsin gelemiyorsa ne hali varsa görsün mantığı olacak bak bakalım o zaman şehir içinde böyle magandalar oluyor mu
Lucas
06 Ağustos 2011, 03:54
Racing ingilizce bir kelime olup, race kelimesinden turemistir. Race yaris, racing de yarisma anlamina gelmektedir. Belki de bu yuzden olsa gerek :p
Ayrica mesajlarin sonuna :p < isaretini koymak ciddi degilim, espri yapiyorum anlamini da tasimaktadir.. Bkz. benim ve coq nickli uyenin yazmis oldugu cevaba.
(yillar once kendisini ayni sekilde savunmaya kalktigim icin kendisi bana kizmis, ama dayanamadigim icin ikinci kez kizacagini bilerek gonlum razi olmamistir)
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:51 ----------
Not: şehir dışındaki bahsettiğim uzun yola ambulans itfaiye falan gitmeyecek yani adam orda kaza yaparsa yapsın kendi imkanlarıyla gelebiliyorsa gelsin gelemiyorsa ne hali varsa görsün mantığı olacak bak bakalım o zaman şehir içinde böyle magandalar oluyor mu
E taksimde sallandiralim oldu olacak... Her insan hata yapar, hata yapani uyarmayalim direk idam edelim yani, cok super bir mantik. Hazir anayasa da degisecek, hemen orgutlenelim nette sesimizi duyuralim o halde.
-unnamed-
06 Ağustos 2011, 04:02
abim yolda karşılaşmayalım...
sonra demesinler ybr ile xx geçti diye(:
sysroot
06 Ağustos 2011, 04:05
Racing ingilizce bir kelime olup, race kelimesinden turemistir. Race yaris, racing de yarisma anlamina gelmektedir. Belki de bu yuzden olsa gerek :p
Ayrica mesajlarin sonuna :p < isaretini koymak ciddi degilim, espri yapiyorum anlamini da tasimaktadir.. Bkz. benim ve coq nickli uyenin yazmis oldugu cevaba.
(yillar once kendisini ayni sekilde savunmaya kalktigim icin kendisi bana kizmis, ama dayanamadigim icin ikinci kez kizacagini bilerek gonlum razi olmamistir)
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:51 ----------
E taksimde sallandiralim oldu olacak... Her insan hata yapar, hata yapani uyarmayalim direk idam edelim yani, cok super bir mantik. Hazir anayasa da degisecek, hemen orgutlenelim nette sesimizi duyuralim o halde.
Gece gece güldürdün beni üstad taksimde sallandıralım :mrgreen:
COQ
06 Ağustos 2011, 04:22
(yillar once kendisini ayni sekilde savunmaya kalktigim icin kendisi bana kizmis, ama dayanamadigim icin ikinci kez kizacagini bilerek gonlum razi olmamistir)[COLOR="Silver"]
Adresini ver bana.
Safak Sezer'i de alip geliyorum.
çivili sopasi var haberin olsun.
:mrgreen:
Abicim adamin derdi benle.
Ne yazdigimla degil.
Mesele firsati bulmak.
Konunun sahibi bile yazdigimi anlamis.
Simdi angutun biri anlamamis diye savunma pozisyonuna mi geçecez?:cherry:
Yok abicim.
Hatti müdafaa yoktur, sathi mûdafaa vardir.
O satih bûtün MT dir.
(ulem ben bu lafi bir yerden hatirliyorum sanki):silent:
Savunma yok devam;
Zaten bir kaç kisiler.:)
Isteklerine kavusamayinca çeker giderler.
Yillardir çok gördük böylelerini.
Hiç biri tutunamadi.
Sallayin gitsin.:wiinkk:
Lucas
06 Ağustos 2011, 05:04
Gece gece güldürdün beni üstad taksimde sallandıralım :mrgreen:
taksimde evet, taksim var benim plakali :p ? Yanliz geyik yaptigimiz konuya bak, bizde az degiliz ha. Beni de sallandirin, hata yaptim evet..
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:58 ----------
Adresini ver bana.
Safak Sezer'i de alip geliyorum.
çivili sopasi var haberin olsun.
Sopayla safak sezeri aliim ama civiler kalsin, hem x-ray den gecerken problem cikar, valla seni dusundugumden :p
bygrm
06 Ağustos 2011, 05:09
duyarlılığınızdan ötürü tebrik ederimm... diycek tek kelime yok herşeyiyle haklısınız.... güzelde anlatmışsınız umarız herkez böyle duyarlı olur.. :/ :(
Jubaa
06 Ağustos 2011, 09:11
Racing alip 200 le giden degil 60-70 le giden anormaldir bence...
Cadde de neden basiliyor kem kum diyen olur simdi,
pistte minibuse carpip olen insanlarin yasadigi bi ulke Turkiye.
Pistte ki viraja cok hizli girmis ondan olmus diyenlerin oldugu bi ulke burasi.
Simdi motor oncesi egitim, genel olarak egitim, guvenlik, imkanlar falan
cok fazla sey yazardimda artik yoruldum millete laf anlatmaya calismaktan.
safakk
06 Ağustos 2011, 09:30
İdama karşıyım ancak sizde çok iyi biliyorsunuz ki sıkı cezalar ortaya koyulmadıkça kimsenin taktığı yok
Forumu takip ediyorsanız daha geçenlerde bir benzeri görüldü üyenin biri ehliyetsiz kaza yapsam ne kadar ceza yerim diyordu
Şimdi bu soruyu eğer cezası azsa yapacağım çoksa yapmayacağım diye düşündüğünden soruyor
Bahsettiğim durumda burada başlıyor kimse bunu göze alamayacağı için yarışmayı akıllarının ucundan bile geçiremeyecekler
Sonuç artık sahil şeridinde karşıdan karşıya geçerken bize yeşil yansa bile tedirgin bir şekilde karşıya geçmeyeceğiz. Bu tip heriflerin anayolda yaptığı kaza yüzünden trafik sıkışmayacak vs vs..
Her konuda bu kadar katı olunması gerekmez ama işin ucunda başka insanların hayatı söz konusu ise onu tehlikeye atana asla acımam asla yardım etmem bu ailemden biri bile olsa bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama kendimede yediremiyorum..
sarıdev
06 Ağustos 2011, 09:32
Buyrun size hız limitleri arkadaşın 60-70 km hızla gitmesi gayet normal
http://www.aracbilgisi.com/usta-sofor/2527-yeni-hiz-limitleri.html
OguzhanCBR
06 Ağustos 2011, 10:47
Ben gazlamak için akşam çıkarım çevreyoluna sürürerim motorumu zevkimide alırım..
Lucas
06 Ağustos 2011, 12:04
İdama karşıyım ancak sizde çok iyi biliyorsunuz ki sıkı cezalar ortaya koyulmadıkça kimsenin taktığı yok
Forumu takip ediyorsanız daha geçenlerde bir benzeri görüldü üyenin biri ehliyetsiz kaza yapsam ne kadar ceza yerim diyordu
Her konuda bu kadar katı olunması gerekmez ama işin ucunda başka insanların hayatı söz konusu ise onu tehlikeye atana asla acımam asla yardım etmem bu ailemden biri bile olsa bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama kendimede yediremiyorum..
Sende haklisin, haklisin da, cezalar caydirici olmali, acimasiz degil. Zaten ceza da onemli degil, bilincli olmak onemli olan. Biz ve bizden sonraki jenarasyon boyle gelmis boyle gider, maksat dogru durust
egitim verip bir sonraki nesli bilincli yetistirmek. Ne demisti buyuk dusunur, "Egitim sart"
BBelt
06 Ağustos 2011, 12:14
Racing Racinge neden artistlik yapar?
Racinge yapacak tabi, kime yapsın ki? Misal enduro kullanan bi elemana artistlik yapsa ne yazar? Ya da cruiser kullanan birine? Sürat yapmayı marifet sanıyor olsalar onlar da zaten racing kullanıyor olurdu...
sysroot
06 Ağustos 2011, 18:38
Racing Racinge neden artistlik yapar?
Racinge yapacak tabi, kime yapsın ki? Misal enduro kullanan bi elemana artistlik yapsa ne yazar? Ya da cruiser kullanan birine? Sürat yapmayı marifet sanıyor olsalar onlar da zaten racing kullanıyor olurdu...
Merak etme sadece sürat yapmayı marifet sananlar binmiyor racinge , 90 beygir naked gsrde yeterince hız yapıyor , xt660da yeterince hız yapıyor örnekler çoğaltılabilir.Şehiriçinde benden süratli kullanan pizzacılarda var , yanımdan honda beat ile dibime kadar girip geçmeye çalışan motorlularda var , lafımı şuraya getireceğim ; görgüsüzlük motor falan tanımaz , görgüsüz isen her motorda görgüsüzlüğünü yaparsın.
BBelt
06 Ağustos 2011, 19:20
Merak etme sadece sürat yapmayı marifet sananlar binmiyor racinge , 90 beygir naked gsrde yeterince hız yapıyor , xt660da yeterince hız yapıyor örnekler çoğaltılabilir.Şehiriçinde benden süratli kullanan pizzacılarda var , yanımdan honda beat ile dibime kadar girip geçmeye çalışan motorlularda var
Doğrudur. Sürat yapmayı marifet sanan herkes yarış motoru (racing) kullanmıyor. Motora binmekteki amacı sürat yapmak olup parası da yeten herkes yarış motoru kullanıyor...
Peki yarış motoru kullanan herkes sürati marifet mi sanıyor? Sanmam, bu genelleme yapmak olur. Yalnız ben farklısını hiç tanımadım. Belki benim şanssızlığım :)
Peki sürat yapmaktan zevk alan ama bu zevkini trafiğe açık alanda değil de pistlerde tatmin edenlere ne denir? Kaliteli denir.
Peki sürat yapmayı sevmediği halde yarış motoru kullananlara ne denir? "Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" denir.
görgüsüzlük motor falan tanımaz , görgüsüz isen her motorda görgüsüzlüğünü yaparsın.
Bak buna katılmamak elde değil işte. Sapı ne renk olursa olsun, kazma kazmadır...
Arjantinli69
06 Ağustos 2011, 19:52
genelde kural tanımaz insanların kullandıgı tarzdan makinalardır SS ler.zaten kural tanıyacak olsa otobanda bile, 120 km hız sınırı olan yolda 300 km hız ile gidermi,ve bu yaptıgını sonra arkadaşlarına ballandıra ballandıra anlatırmı.
aslında bence bunları yapanlar tipitip tipler :P kaskı kafasına takacagına koluna takar,Allahtan başka bir yerine takmıyor :queen:
O yüzden hiç sevmem SS makineleri :cat: arkadan küfür yemeye niyetim yok.
simitpeynir
07 Ağustos 2011, 04:33
bir yerden 260la geçersen kimse senin kim olduğunu göremez ama 60la gecersen hem piyasani yaparsın hem de arkadaşımızın bahsettigi o öküzlerin tabakasından farkın olur :) saka bir yana tamamen haklısın dostum zaten kanunen hız sınırı 70 km...
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:20 ----------
banada hava atıyolar. 150 zat var altımda zaten, neyin havasını atıyosun:)
belki de arkandan 260 la gelirken seni 150 zat'inla hayabusa sanıyordur o embesiller :) yani bu dediğim seyi gerçekten zannedecek kadar öğsek bunlar ışte...
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:27 ----------
Buda ayrı bir mevzu..
Arabacıları hiç saymıyorum zaten neyine güvenip kafa tutuyorlarsa.. Bazıları gaza getirmek için yapıyor onun farkındayım ama gerçekten ısrarla yarışmaya çalışanda bi hayli fazla.
valla öylelerine kalkışta avans verip,tam arabadaki arkadasina "bak nasıl gectim onu" dediği anda yanindan gecerek lafı ağzına tikadigim cok oldu :)
sapo
07 Ağustos 2011, 04:50
yahu abi kaski koluna takip nasil gidiyorlar yolda onu anlamiyorum vallahi. gecenlerde hanim aradi gel beni isten al diye vaktim cok dar .kendi kaskimi taktim hanimin kaskinida koluma taktim isten cikacagi satte orda olayim diye biraz gaz actim hay o gaza basmaz olaydim ha o kaski koluma takmaz olaydim 2 gun kolum agridi cok basinc yapiyor kola ve donemiyorum donuslerde bu vaziyette motor zaten surulmez kaski takinca kim olduklari gorulmuyor saga sola selam veremiyorlar hava atamiyorlar heralde ondan kola takiyorlar ama cekilen cileye degmez muhtemelen beyin ozurlu bu arkadaslar..
sysroot
07 Ağustos 2011, 05:36
bir yerden 260la geçersen kimse senin kim olduğunu göremez ama 60la gecersen hem piyasani yaparsın hem de arkadaşımızın bahsettigi o öküzlerin tabakasından farkın olur :) saka bir yana tamamen haklısın dostum zaten kanunen hız sınırı 70 km...
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:20 ----------
belki de arkandan 260 la gelirken seni 150 zat'inla hayabusa sanıyordur o embesiller :) yani bu dediğim seyi gerçekten zannedecek kadar öğsek bunlar ışte...
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:27 ----------
valla öylelerine kalkışta avans verip,tam arabadaki arkadasina "bak nasıl gectim onu" dediği anda yanindan gecerek lafı ağzına tikadigim cok oldu :)
Yazdıklarına baştan aşağı katılıyorum.Yanlız bazı arkadaşlar konuyu "SS kullananlar normal değil"'e getirmiş.Cevap yazıp tartışmaya girmek istemiyorum. :) Nasıl biliyorsanız öyle olsun :cat:
simitpeynir
07 Ağustos 2011, 15:04
sysroot dostum beni yanlış anlama hatta şöyle söyleyeyim ss'i gercekten düzgün kullanan arkadaşları ayakta alkışlamak lazim çünkü bana göre gercek motorcular onlar cunku kolay degil o guce edebiyle hükmetmek...
benim de vardi 2008 yılında gsx 600üm ve ben sadece paralı otobanda hız yapıp zevk yapıyordum..
cbr125races
07 Ağustos 2011, 15:16
artist artiste artislik yapar normaldir bence
RastaRules
07 Ağustos 2011, 15:38
Herkesin yaptığı eziklik kendinedir.
Kimisi altındaki koca motosikletle el kadar motosiklete artistlik yapar, kimisi scooterıyla "abi bu 600'lük mü, kaç basıyor bu?"... gibi sorular sorup yanından sollayıp geçer.
Keşke yapılmasa.
Çevresine zarar vermedikten sonra isteyen kendine istediği zararı versin, biz buradan bir Allah rahmet eylesin deyip geçiyoruz.
Arjantinli69
07 Ağustos 2011, 16:08
vatandaş SS makineyi alırken içinden ne geçirir
veya şöyle sorayım SS makina almak neden ister :queen:
kimi kandırıyoruz,adam gibi sürmek,kimseyi delmemek,ara gazı açmamak,lastik yakmamak,hız limitlerini delmemek için aldım diyemi kandıracagım milleti,tabi yerse
karşındaki vatandaş zaten bir makinaya bakıyor bir sana tamam diyor............. gerisini dolduran doldursun,nasıl olsa bilen biliyor..
kaçtane SS kullanıcısı efendi efendi kurallara uyarak kullanmış O motoru :silent: zaten kullanması kurallara aykırı :P
gti_king
07 Ağustos 2011, 16:43
Aslında şimdi yine boş yere tartışma başlıyor fakat ben de buna bir nebze katılıyorum.
Yani SS'in yaptığını yapan başka motosikletler de var, maksat trafik kurallarına uygun gitmekse.
Atıyorum ben bir GS ile de kurallara gayet düzgün uyarım, gereken yerlerde de 170 - 180 yaparım, eğer hız gerekecekse.
Yani Supersport almanın mantığı şu yüksek hız duygusunu tatmin etmek sanırım.
Belki sadece tipi için binenler vardır, onları tenzih ederim.
Fakat bana kalırsa bu motosikletlerin yeri pistlerdir.
Pistte ben de isterim bir SS ile gaz açmayı.
Yapılmalı da, o motosikletlere o kadar para verdikten sonra bence piste girilmeli.
İstanbul Park'ta düzenlendi mesela.
Neyse, devam etmeyeyim.
İyi günler :rendeer:
PiSKo-LoCK
07 Ağustos 2011, 23:09
vatandaş SS makineyi alırken içinden ne geçirir
veya şöyle sorayım SS makina almak neden ister :queen:
kimi kandırıyoruz,adam gibi sürmek,kimseyi delmemek,ara gazı açmamak,lastik yakmamak,hız limitlerini delmemek için aldım diyemi kandıracagım milleti,tabi yerse
karşındaki vatandaş zaten bir makinaya bakıyor bir sana tamam diyor............. gerisini dolduran doldursun,nasıl olsa bilen biliyor..
kaçtane SS kullanıcısı efendi efendi kurallara uyarak kullanmış O motoru :silent: zaten kullanması kurallara aykırı :P
Dostum Makine değil motorsiklet o :D bende bu motorsikletlere makine diyenlere karşıyım :P BU arada ne kadar haklı olursan ol yine birileri elini gazdan çekmiycek...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO