PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gitmeden önce bir kaç Tavsiye..

Free_AnGeL
13 Temmuz 2011, 01:01
Dostlar bir kaç gün içinde T.dağ Dan Edirneye yola çıkıcam hem akrabaları ziyaret edicem hemde Biraz gezicem :)

Lakin Gitmeden önce sizlerin nacizane tavsiyelerinizi bekliyorum
'' MUTLAKA şunu şunu al şöyle şöyle Yap şuna şuna Dikkat et '' gibi.
Ayriyetten bir konudada Yardımınızı istiyorum Benim motorun Cantları baya toz oluyor siliyorum falan ama gayet tozlu ve buda beni sinir ediyor.. motor 400 km civarında.

1:Tamamen Cilalatmayı düşünüyorum bir yere verip mi cilalatayım yoksa kendimmi cilalayım ? Kendim cila yapacaksam nasıl yapmalıyım neyle yapmalıyım bunu ?

2: Bu cantların '' TOZ '' tutması ile ilgili bir Öneriniz varmı acaba?

Şimdiden Teşekkürler :)

F54
13 Temmuz 2011, 01:09
cantlar siyah sa o dertten nasıl kurtulursun bilemem ama siyah renk hoş olsada motosiklet veya araba alırken siyah seçmem çünkü çok toz ve çizik gösterir açık renk almakta fayda var

Free_AnGeL
13 Temmuz 2011, 01:13
cantlar siyah sa o dertten nasıl kurtulursun bilemem ama siyah renk hoş olsada motosiklet veya araba alırken siyah seçmem çünkü çok toz ve çizik gösterir açık renk almakta fayda var

Motor Kırmızı Cantlar siyah :) Malesef.. siliyorum ama banamısın demiyor ..

Samet Ağır
13 Temmuz 2011, 01:14
.motorunu sıfır aldın ve heyecanlısın...
merak etme.bi süre sonra geçer...:mrgreen:

BIYIKLI
13 Temmuz 2011, 01:14
Bilirim o namussuzlar çok çabuk tozlanır yahu! :)

Pamuklu bir bez yardımıyla (eski bir iç çamaşırı gibi) ve Wd40 ile lastiğe taşırmadan silerdim. Temizken tabi, bir nebze geç tozlandığını ve tozlansada kolay temizlendiğini söyleyebilirim.

kefeeee
13 Temmuz 2011, 01:16
bıyıklının dediği gibi sil sonra lastiğe getirmeden bi beze SİLİKON SPREY al ve sık onu sür. toz olsada artık daha kolay silersin

Slayerrr
13 Temmuz 2011, 01:25
Motora jantlar dahil iyi bir cila yaparsan tozlanması biraz daha uzun sürer. Daha kaygan bir yüzey haline geldiği için tozlar uçuyor. ÇBS teflonlu cila öneririm. Silikonlu cilalardan daha iyi. Cila yapmak zor bir şey değil zaten. Motorunu güzelce yıkayıp kurula, biraz cila döküp üstüpü ya da yumuşak bir bezle iyice boyaya yedir. Sonra kuru bir bezle üstünden geçtiğinde motorunu ayna olarak kullanabilirsin. :P
Ama jantlardaki tozu bu kadar kafana takma. Zaten bir kaç ay sonra motor komple toz olsa da sadece sele ve elcikleri silip bineceksin. :mrgreen:
Tavsiye istediğin yol 140 km. Sen buradaki mesajları okuyana kadar gidersin zaten. :)

sarıdev
13 Temmuz 2011, 01:28
Sen şimdi akrabalara motorla havada atçanya :) marketlerde mikrofiber bezler satılıyo onlardan bi tane al cebine koy her ziyaretinden önce çek sağa motoru bir sil :) ama köy yoluna girceksen bu dediğim iş görmez köyün girişindeki çeşmede motoru yıkayabilirsin.

kadirr26
13 Temmuz 2011, 01:48
sevdiklerinden helallik al

syn022
13 Temmuz 2011, 01:54
Edirne mi, merkeze mi geliyorsun? Yoksa ilçe falan mı? Cila kolay iş ama orantılı olması lazım. Bir tarafına fazla sürüp bir tarafına az sürücek olursan parlama değişecek baktığında fark edecek. İlk kez yapıcaksan bilen birine yaptır ve yanına dur işi öğren. Jant için ise gaz yağını denemekte fayda var. Ama bana kalırsa beyaza boyat kafan rahat olsun. Sende kurtul tozlarda jantın üstünde rahat etsin. :mrgreen:

kral recep
13 Temmuz 2011, 02:04
yolun açık olsun.sağ salim git sağ salim gel

tr100a
13 Temmuz 2011, 02:21
hayırlı yolculuklar bir pazar buluşup tanışalım tekirdağda

Free_AnGeL
13 Temmuz 2011, 02:36
hayırlı yolculuklar bir pazar buluşup tanışalım tekirdağda

Saol hocam Tabiki Hafta içinde 6 dan sonra antik tiyatronun oralardayım yada rıhtımda Eğer yolun düşerse beklerim ..

Edirne mi, merkeze mi geliyorsun? Yoksa ilçe falan mı? Cila kolay iş ama orantılı olması lazım. Bir tarafına fazla sürüp bir tarafına az sürücek olursan parlama değişecek baktığında fark edecek. İlk kez yapıcaksan bilen birine yaptır ve yanına dur işi öğren. Jant için ise gaz yağını denemekte fayda var. Ama bana kalırsa beyaza boyat kafan rahat olsun. Sende kurtul tozlarda jantın üstünde rahat etsin. :mrgreen:

Edirne merkez hocam :) Köydede Akraba var ama pek o yolları bilmiyorum :) ondan sadece merkezdekilere gidicem ..

efe tolga
13 Temmuz 2011, 02:55
Depoyu fullede benim gibi 2 km itme sonra

mınçıka_35
13 Temmuz 2011, 03:13
Sağ salim gidip gel:)Yolun açık olsun.Dikkatli ve sakin kullan,üzme bizleri:):rendeer:Ha bir de dönünce deneyimlerinle ilgili topik açmayı ihmal etme:)

_pLay_06
13 Temmuz 2011, 05:20
hadı yolun acık olsun :D

mınçıka_35
13 Temmuz 2011, 05:59
Ayrıca bir konuda seni uyarmak isterim.Muhtemelen Tekirdağ çıkışında irili ufaklı birçok tatil sitelerinden geçeceksin.Aman deyim yol kenarında bekleyen yazlıkçılara çok dikkat et.Korna çalmaktan korkma.Çünkü denize gitmenin verdiği heyecanla pat diye kendilerini yola atabiliyorlar:wiinkk:

Bu arada uyku tutmadı yaffff,yine sabahçıyız:cherry:

yürekçe
13 Temmuz 2011, 10:07
TEKİRDAĞ-EDİRNE ARASI ÇOK BİR MESAFE DEĞİL AMA ANLADIĞIM KADARIYLA YENİ TECRÜBE KAZANAN ARKADAŞLARDANSIN.
O YÜZDEN SANA TAVSİYELERİM

- patlak köpüğü al
- su al
- 1-2 adet bağaj lastiği bulundur
- en az 2 litre benzini bir şişede yedeğine al
- ÇOK ÇOK DİKKATLİ OL
-sakın kendini ne kendine ne de başkasına ispat etmeye kalkışma ( sen zaten motorcusun )
- seni sıkıştıran araç olursa sakin sakin devam et, sağa sola bakma. yavaşla. bırak uzaklaşsın :)

hayırlı yolculuklar :)

Felon
13 Temmuz 2011, 10:08
O motor sana ülkeyi gezdirir alman gereken tek şey benzin parası :)
Bide hızlı gidicem bilmem kaç saat sonra orada olmalıyım diye kasma kendini baktın refleksler zayıfladı, çek yol kenarına bi yere çay iç 10dk takıl devam et :)

Ramazan Can
13 Temmuz 2011, 11:05
yanına yedek bağaj lastiği al... lastik için fitil al geçici çözüm.... kendini riske atma...

syn022
13 Temmuz 2011, 12:29
Edirne merkez hocam :) Köydede Akraba var ama pek o yolları bilmiyorum :) ondan sadece merkezdekilere gidicem ..

Köy yoluna girme zaten şehiriçi bile çok berbat. Herhangi bir problem olursa Serhad Birlik minibüs durağında olucam. 0081 plakam. Ordan geçen bir minibüsten telefon rica ederek bana ulaşabilirsin. Yolun açık olsun. İnşallah bir aksilik çıkmadan gidip gelirsin.