PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : plakasız motosiklet kullanmanın cezası nedir?

the_doberman
07 Haziran 2011, 18:34
kymco agilty city 200 aldım tüm imkanlarımı zorlayarak. o kadar zorladım ki plakayı en az bir hafta daha çıkartamayacağım. plakasız kullansam ve yakalansam cezası ne olur arkadaşlar? şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

egelim 43
07 Haziran 2011, 18:42
Motorunu bağlarlar plaka alana kadarda çıkarmazlar üstüne üstlük tescilsiz araç kullanmaktan ceza bi dünya ceza ödersin sanırım 140 TL TABİKİ BİRDE otopark masrafı+ bağlama çözme masrafı tescilsiz çıkma yani:bounce:

F54
07 Haziran 2011, 18:51
bir hafta çıkartma olsun bitsin sonra plaka parasını ceza için ödeme yani:cat:

Slayerrr
07 Haziran 2011, 18:56
bir hafta çıkartma olsun bitsin sonra plaka parasını ceza için ödeme yani:cat:

Ceza ödemenin haricinde senin sıfır alıp da binmeye kıyamadığın motorunun otoparkta hurda muamelesi muhtemel. Yani motoru kullanırsan hem 200 TL civarı bir masraf riskine girersin, hem de motorun sen daha kullanamadan çizilebilir.

the_doberman
07 Haziran 2011, 18:59
motosikletsizde olmuyor ama plaka takılana kadar beklicem o zaman. yardımlarınız için teşekkür ederim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:57 ----------

Ceza ödemenin haricinde senin sıfır alıp da binmeye kıyamadığın motorunun otoparkta hurda muamelesi muhtemel. Yani motoru kullanırsan hem 200 TL civarı bir masraf riskine girersin, hem de motorun sen daha kullanamadan çizilebilir.
en kötü senaryo bu olsa gerek. kabus gibi gerçekten:cyclopsan

utkan35
07 Haziran 2011, 19:01
sabret bence cezayla otopark fln derken plaka çıkartma aynı paraya geliyor ...

onur35
07 Haziran 2011, 21:00
2006 yılında bir bayiden motor almıştım plaka işlermlerini onlar halledecekti tabi ben ilk günden polise yakalandım ve tesçilsizlikten 400 kusur tl ceza kesip motoruda bağlamışlardı,işlemler takipçide vs dedim ne söylediysem inandıramadım daha 7 kmdeydi ve naylonu bile üstündeydi herneyse cezayı yazdıktan sonra konuşurken memur tanıdık çıktık ama iş işten geçmişti üstüne anahtarımı bile kaybetmişlerdi neyse ki yedeğini yanıma almıştım!kısacası motorunu bağlarlar plakanın çıkmasını beklersin şuan cezanın rakamını tam olarak bilmiyorum ama az olacağınıda sanmıyorum bence plaka vs çıkana kadar bırak motor evinde yatsın kafanda rahat kalsın:wiinkk:

RunemagicK
07 Haziran 2011, 21:30

aynen, para cezası neysede motorun durumu ağlatır insanı:wiinkk:

the_doberman
07 Haziran 2011, 21:48
2006 yılında bir bayiden motor almıştım plaka işlermlerini onlar halledecekti tabi ben ilk günden polise yakalandım ve tesçilsizlikten 400 kusur tl ceza kesip motoruda bağlamışlardı,işlemler takipçide vs dedim ne söylediysem inandıramadım daha 7 kmdeydi ve naylonu bile üstündeydi herneyse cezayı yazdıktan sonra konuşurken memur tanıdık çıktık ama iş işten geçmişti üstüne anahtarımı bile kaybetmişlerdi neyse ki yedeğini yanıma almıştım!kısacası motorunu bağlarlar plakanın çıkmasını beklersin şuan cezanın rakamını tam olarak bilmiyorum ama az olacağınıda sanmıyorum bence plaka vs çıkana kadar bırak motor evinde yatsın kafanda rahat kalsın:wiinkk:
Valla ne yalan söyleyeyim iyice korkuttu beni sizin başınıza gelenler. Denk geldimide gelir. En iyisi garajda beklesin motorum plaka çıkana kadar .

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:45 ----------

aynen, para cezası neysede motorun durumu ağlatır insanı:wiinkk:
Zaten zorla aldım bide bunlar başına gelirse .... Düşüncesi bile beni uyutmaz .

kenrox
07 Haziran 2011, 22:31
en ufak kazada direk motoru unut.
hem motorun hasarı hem de karşı tarafın hasarı sana yazar.
(kişiye gelebilecek zararı yazmıyorum bile)

the_doberman
07 Haziran 2011, 22:38
en ufak kazada direk motoru unut.
hem motorun hasarı hem de karşı tarafın hasarı sana yazar.
(kişiye gelebilecek zararı yazmıyorum bile)

:cat::cat: kesinlikle çok doğru.

Aspiretr
26 Haziran 2011, 02:53
kymco agilty city 200 aldım tüm imkanlarımı zorlayarak. o kadar zorladım ki plakayı en az bir hafta daha çıkartamayacağım. plakasız kullansam ve yakalansam cezası ne olur arkadaşlar? şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Siz satış faturanızı yanınızdan eksik etmeyin polisler durdurursa gösterirsiniz sıkıntı olacağını zannetmiyorum yeni olduğu için. :cat:

BayBilir2007
29 Haziran 2011, 22:42
Bende Yeni Motor Aldım Bana Trafik polisi Bi Abi 1 Hafta Zamanın var Hemen Çıkarmaya Bak dedi.
Siz 1 Haftadan Daha uzun Sure Sonra Çıkartacaksanız 15-20 gün gibi
Motoru Evde Garajda vb.. Bırakmanızda fayda var.

ozaktasi
29 Haziran 2011, 22:49
Değil bir hafta 1 dakika bile tescilsiz motora binemezsin..Yakalandığın an bağlarlar.300---400 arasıda para cezası ödersin...

ramcoo86
29 Haziran 2011, 22:50
karayolları trafik kanunu madde 20; Tescili zorunlu ve ilk tescili yapılacak olan araçların satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren üç ay içinde tescili için..........
diye devam ediyor. yani üç ay. (umarım doğru maddedir)

ozaktasi
29 Haziran 2011, 23:00
3 ay doğrudur...Amma kesinlikle trafiğe çıkmadan...aldın trafiğe çıkartmazsın..3 ay içerisinde tesçilini yaparsan ceza ödemezsin..geçirirsen cezaya girersin.ama asla binemezsin..en önemli sebebte zorunlu trafik sigortası.,,aracın kimliği...

ramcoo86
29 Haziran 2011, 23:18
3 ay doğrudur...Amma kesinlikle trafiğe çıkmadan...aldın trafiğe çıkartmazsın..3 ay içerisinde tesçilini yaparsan ceza ödemezsin..geçirirsen cezaya girersin.ama asla binemezsin..en önemli sebebte zorunlu trafik sigortası.,,aracın kimliği...

doğrudur hocam

-unnamed-
29 Haziran 2011, 23:25
yeni başa gelen bir olay..
arkadaşım cbf aldı yaklaşık 1 aylık beklemeden sonra o heyecanla plaka çıkmadan motorla gezinmeye başladı, 3 gün sonra motoru bağladılar....
ben olsam çıkmazdım evde yatsın kafamda rahat olsun...
o parka giren motordan bir daha hayır gelmez...

kopan çocuk
29 Haziran 2011, 23:30
çalıntı muamelesi bile görebilirsin yani..!

bende ruhsatı kaybettim,ruhsatsız dolanıyorum,acaba ruhsatsız satış yapılıyormu sadece plakayla ?motorun herşeyi tam tekrardan ruhsat çıkarmamk için elimden çıkarayım diyorum.??