PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yarışçı nasıl olunur?

Sayfa : [1] 2

hmustak
11 Haziran 2003, 19:31
Bu benim bu sitede yazdığım ilk topiğim arkadaşlar. Herkezlere selamlar olsun öncelikle...

* Eğitim şartmıdır? Nerde eğitim alınır?
* Her kullanıcı yarışçı olabilir mi?
* İdeal motor hangisidir? Neden?
* Hangi aşamalardan (resmi&gayri resmi) geçilir?

Erhan Erdil
12 Haziran 2003, 11:49
Ya Yarıs egitimi almak bir yana normal motor egitimi veren yer bile
cok az
Tahminimce insanlar kisisel cabalariyla yarislara giriyor destek falan yok yani

hmustak
12 Haziran 2003, 18:15
Kaynak projesi yapalım...
Yabancı bile olsa kaynaklar, yabancı dillere hakim motorcu arkadaşlar vardır elbet :) Adım adım toparlanalım, sonra sahada eğitime ineriz.

Erhan Erdil
13 Haziran 2003, 16:34
kim tutar bizi beee
Dur once ehliyet alalım ama :)

hmustak
13 Haziran 2003, 18:05
hayydaaa burda da mı ehliyet soruyonuz?? 5-6 yıldır B var yetmez mi?

Erhan Erdil
14 Haziran 2003, 10:18
Ben sana ehliyetini vermedimmi zaten :)

WanTeD
11 Temmuz 2003, 20:37
hayydaaa burda da mı ehliyet soruyonuz?? 5-6 yıldır B var yetmez mi?

hayir yetmezzzz :D :D :D A2 olucek, A2 alda geL :P :P :P

trde motor sürenlerin %70'nin ehliyeti yok kuryeciler bile yeni yeni ehliyet almaya basladilar :lol: :lol:

sanki motoru ehliyet sürüyo ben ehliyet aldimda noldu? egitim filam görmedim motorun üzerine bindim trafic dubalarinin arasindan gectim tamam al sana ehliyet... oda kendi motorumdu kursun motoru jawa ceylan 250cc 2 zamanli uahahaha (egzostundan yaglar damliyo) nekadar :lol: sefil bi ülkede yasiyoruzz

jawa
12 Temmuz 2003, 19:19
benim motorumda jawa, egsozundan da yağ damlıyor.ne olacak yani?motor değil mi bu?buna binenler motorcu olamaz mı?

senin gibi kendini bilmez dangalak insanlar bu camiaya ve motosiklete gönül vermiş kişilere zarar veriyor.

yazdıklarını tekrar düşün.evet fakir bir ülkeyiz ama motosiklete binmek için illede cbr 600 yada caponard gibi milyarlık makinalar sahibi olmak gerekmez.bu iş bir ruh ve heves meselesidir.

motosiklet kullanıpta, diğer motorcuları sahip oldukları motorun fiyatına göre değerlendiren zihniyeti kınıyorum.

Erhan Erdil
14 Temmuz 2003, 10:14
Jawa ya katılamamak elde degil ama kırıcı sozler soylememek lazım.
Hepimizin tutkusu aynı kimin gucu hangi motora yetiyorsa ona binebilir
herkes farklı tarz motorlardan hoslanabilir .
Motorculara saygı gösterilemeyen bir ulkede biz birbirimize saygı gostermeliyiz

imported_tifosi
29 Ekim 2003, 18:07
jawa ve skullhunter a katılıyorum..yorum ve eleştirilerimiz ltfen biraz daha yapıcı yapalım..

imported_lockanam
24 Kasım 2003, 04:04
Bu benim bu sitede yazdığım ilk topiğim arkadaşlar. Herkezlere selamlar olsun öncelikle...

Erhan Erdil
24 Kasım 2003, 09:59
hosgeldin lockanam
Sende herkesin merak ettigi sorulari sormussun :farao:

Bende egitim herseyde oldugu gibi bu konuda da sart

iptaluyelik06
02 Şubat 2004, 01:12
arkadaş bana göre hiç bir zaman yarışçı olunmaz sadece yarışçı olunur zaten motoru elinize verdilermi birbirinden çılganca hareketler yaparak motora tamamen baglanarak yarışçı o bana göre böyle yani motorunu veya canını düşünmeyeceksin her zaman daha iyi olmaya daha cılgınca vede bilinçli sürmeyi arzulayacaksın

xxHuNTeRxx
30 Mart 2004, 16:28
:queen: eğitim şart arkadaşlar ve bunun eğitimini veren bir çok yer var araştırırsanız bulursunuz bırakın yarışları normal kullanım için bile bir bilenden ders almak lazım insan hayatı kıymetlidir motorda bilinçsiz kullanılırsa çok tehlikelidir önce can sonra cananla ilgiiileniriizz :king:

invent
30 Mart 2004, 23:35
Eğitim gerekiyor tabiki, benim eğitim almadan ve eğitim aldıktan sonraki izlenimlerim çok farklı oldu, motoru daha rahat kullanmaya başlıyorsunuz gerçekten.
Her kullanıcı yarışlara girebilir ama sonuncu olur tabi, yarışcı olmak için motoru iyi kullanmakta lazım.
İdeal motorda herkesin kullanım zevkine göre değişir, bagsettiğin motor kullanmayı yeni öğrenmekse, küçük motordan büyüğe gitmek idealdir.

toblerone
31 Mart 2004, 15:19
hıımmmm bende ölleee yapiimmm :sunny:

xxHuNTeRxx
01 Nisan 2004, 17:53
:flower:

09 Nisan 2004, 03:27
jawa arkadaşım sana katılıyorum.motosiklet motosiklettir,benim motorunda egzosundan yağ damlıyor.şimdi motorları egzosundan yağ damlıyor damlamıyor diye ayırmaya kalkarsak hiç yakışık almaz diye düşünüyorum.

hmustak
18 Mayıs 2004, 11:23

saygılarla...

motoberk
21 Haziran 2004, 18:52
arkadaşlar unutmayalımki jawada bir motordur hem o motorlar olmasa şimdikiler olmazdı ayrıca bişi daha söyliim dünyada üretilen en sağlam motorlardan biriside jawaydı zamanında

Kingston
30 Haziran 2004, 13:44
jawa ya sonuna kadar katılıyorum.burda benim mz im var ve çoğu motorcu yanımdan geçerken aragaz vererek geçiyor genelde racing tabi motorlar.böyle motorcu olunmaz abi.mobylette bile olsa onu kullanan adam motorcudur. ayrıca bu işte motorun gösterişli olmasından çok tecrübe konuşur ayrica benim motorun altindan yağ damliyo anlıayacağın şanzımanın yağı.ha bire üstten ekliyorum

motoberk
01 Temmuz 2004, 21:55
o zaman motorun karter vidasının contasını değiştir ondan yapıodur oki :queen:

YoL_GezeR
04 Temmuz 2004, 17:04
İlk önce bir sorum olacaktı A2 ehliyet kaç para? Sonra yarışçı olabilmek için insanın biraz yeteneği ve soğuk kanlılığı olması lazım. Motoru kendi organıymış gibi kontrol edebilmeli istek dışı hareketlere izin vermemeli. Birazda iyi yarışçılardan ince detayları aldım mı nayağı yol kat etmiş oluırsun. Benim motorum yarış motoru değil cohopper tarzı. Ama yinede üstünde yatıp gidebiliyorum :D bu bir örnek sadece kendimce hareketler yapıyorum işte. Ama yarış motorumun olmasını isterdim çünkü motorsikletle hız aldıkça hızlanasım geliyor. Birde bendemi terslik var bilmiyorum motorsiklet yavaş giderken daha zor kontrol ediliyorm uş gibime geliyor. Hızlanınca daha iyi kontrol ediyorum.

TimuR_PolaT
05 Temmuz 2004, 21:38
+1 YoL_GezeR zaten en önemli tema dikkat.sonuçta oldukça tehlikeli ama bir o kadarda zevkli motor kullanmak.bu arada A2 ehliyeti 650 milyon.

Nuestra
15 Temmuz 2004, 04:24
yuhh 650 milyona ben motosiklet alırım ya.... :tongue:

burakusa
15 Temmuz 2004, 17:26
Bu sene yarismaya baslamis biri olarak(yurtdisi) tecrubelerimi anlatmak isterim.
2003 sezonunu sadece antrenman yaparak gecirdim yaklasik olarak 7 tane trackday(burada pistlerde herhaftasonu antrenman yapabilme sansiniz var ,gunlugu 125 dolar) yaptim. Belli bir hiza ulastiktan sonra yaris lisansi almaya karar verdim. Ilk olarak yaris lisansi almak icin motorsiklet ehliyeti almaniza gerek yok. Gerekli olan sey, Yarisacaginiz organizasyonun kabul ettigi herhangi bir kurumun kursuna katilip sertifika almak. Ben gecen subat ayinda Ed Bargy`nin (www.edbargyracingschool.com) kursuna katildim. Gun icerisinde yarislarda ve normal hayatta kullanabileceginiz bir cok sey ogretildi. 40 dakika sinif icerisinde bilgi 20 dakika da ogrenilenlerin pistte uygulanmasi. Gun sonunda da 4 turluk yaris. Egere yarisi kazasiz ve belli bir zamanin altinda bitirebilirseniz ,yaris sertifikasi sizin.
Elinizdeki bu sertifikayla bircok organizasyonda yarisabilirsiniz. Ilk yaristiginiz hafta uzerinize yesil bir tisort giyme zorunlulugunuz var,diger yariscilarin size dikkatli davranmalari icin. Eger bu haftayi da sorunsuz atlatirsaniz,full yaris lisansi sizin. Burada bu spor inanilmaz buyuk. Kucuk olarak adalandirdigimiz pistlerde dahi(2.5 km) 60 in uzerinde yarisciyla yaristigim oldu.

A bu arada unutmadan,ilk yaristiginiz sene kendinizi kanitlayana kadar harciyaganiz para bayagi bir yuklu...Kiyafetler,yaris lastikleri,lastik isiticilari vs...

Herkeze iyi gunler,

Kingston
16 Temmuz 2004, 14:15
sen şuna astarı yüzünden pahalı desene :cherry:

YoL_GezeR
17 Temmuz 2004, 17:11
yuhh 650 milyona ben motosiklet alırım ya.... :tongue:
öyleymiş sordum banada 650 milyon dendi daha ucuz bir yer varmı??

Light
29 Temmuz 2004, 10:19
Ben de bildiklerimi yazmak isterim. Hepsi İstanbul için geçerli.

A2 ehliyeti pahalı bir yerden aldım: VillaPera, 400 milyon lira. 3 taksitte ödedim. Bu fiyata:
*5 saat ders (Scooter veya chopper kullanıyorsun)
*Sağlık kontrolleri ve raporu
*Savcılık trafik dosyası vs her türlü matbuat işleri dahil

Başka bir arkadaşım 200 milyona Kadıköy den aldı A2 ehliyeti. Ders almadı.

Mart ayında Honda nın güvenli (motor) sürüş eğitimine katıldım. 1,5 saatlik kısa bir seminerdi. Orada söylediklerine göre yarış sürücülüğü eğitimi İstanbul' da verilmiyormuş.

Sadece Süleyman Memnun (Hadımköyde pisti var) ileri sürüş dersleri veriyormuş. Gebze de açılacak Honda pistinde yarış eğitimi verilecekmiş ama eğitime katılmak için bile yüksek standartlar aranacakmış mesela 5 yıllık tecrübe vs. Daha ileri seviye eğitimler için yurtdışı tek seçenek. Bu arada Honda pistten sanırım desteğini çekti. Mayıs ta açılacak pist hala açılmadı, gelecek yıla ertelendi diye duydum.

Bunlar onların söyledikleri. Umarım faydası olur.

Oytun
29 Temmuz 2004, 15:40
Bende ehliyeti Villa Levent'ten alıcam büyük ihtimalle. Sürüş eğitimide veriyor ehliyetten sonra. Ayrıca BMW'de sürüş eğitimleri veriyordu yanılmıyorsam.

safakkaygusuz
30 Temmuz 2004, 21:34
abicim yarışçı olmak vazgeçtim ders veren bildiğiniz biyer var mı allah aşkına?????????

danger0
31 Temmuz 2004, 12:56
forumda bi sürü yerde yazıyo yahu biraz incele istersen :thumleft:

YoL_GezeR
08 Ağustos 2004, 22:26
abicim yarışçı olmak vazgeçtim ders veren bildiğiniz biyer var mı allah aşkına?????????

Sana biraz ferahlatıcı şeyler diyeyim yeteneğin yoksa ders alsanda bir şeye fayda etmez. Yetenek adrenalinle ilgili çok aşırı heyecan yapıyorsan bunuda kontrole yansıtıyorsan ......

kanle
29 Ağustos 2004, 00:33
Arkadaslar uzulerek soyleyeyim henuz Turkiye`de motor kulturu yerini bulmadi. Bu yuzden nasil yarisci olunur? neler yapmam lazim? sorularina cevap vermek gercekten zor. Eger gercek anlamda yetenekliysen bir yerlere gelebiliyorsun ki bunda sansin da olmasi lazim. Yeterince paran varsa her turlu masrafini kendin karsilayarak ta birseyler yapabilirsin ama yine de bunun garantisi yok. Bu ise kafayi koymus arkadaslara yurt disina gitmelerini oneririm. İsallah ileride guzel pistler, yaris egitimi veren yerler olusmaya baslar. Ama su anda cok zor...

faca_boy
29 Aralık 2004, 21:15
arkadaşlar hiç egitim almadım ama büyüklerimden gördüm buda bi egitim ama bi yarışçıda korku,heyecan,beceri,göz,delilik ve birde kararsızlık bunların olumsuzu olan kişiler motora binemez ilk önce bunlar olacak ki sonra resmi egitim alın ama bu dediklerim büyük motorlar içindir. :farao:

pamir
09 Ocak 2005, 16:24
sevgili dostum öncelikle izmirdeysen pınarbaşı pisti var orda bunun egitimini veriyorla ama nekadar yeterli olur onu bilemem gerisi kendini kanıtlamaya bağlı.baktın olayı baya bi kaptın canavar oldun sağ,sol,virajlar süper.artık beklemeye geççeksin veya sponsor bulucksın veya paran varsa kendi sponsorun olacaksın baya zor bi olay ama "para var huruz var" sa istersen şu adresten daha detaylı bi bilgi al izmiryarispisti.com bu arada en önce teoriği yalamış yutmuş olucaksın.motor cc si fark etmez(racingden bahsediyorm)kendine uygun bişi seçersin 250cc den başlıyor grand prixler(bildiğim kadarıyla)....artık sen düşün uygunsa hemen koyul.ve kendini ona göre ayarla(kilo,pisikoloji,beden,kas vs.vs.)...iii çalışmalar...

sino
14 Ocak 2005, 02:10
Yarisa katilmak icin ehliyete luzüm yok ..Lisansi aldinmi ve yeterli bozuk paraniz oldumu olur bu is..

Birde kabiliyet meselesi var bu cok önemli...
Kabiliyeti olup parasi olmayan yíne bir sey yapamaz..
Yada parasi olur ama kabiliyeti olmaz oda kötü, sonu yoktur..
En ideali hem parasi hemde kabiliyeti olandir... :cat: :queen:

Cogu kez pistlerde yarisanlara takilirsaniz size yardim ederler ve nasil sürüleceginide gösterirler...
Masraf üstüne masraf biraz acayim isterseniz sogutmak icin yazmiyorum ama gercek...
Alinacak olanlar>>

Yaris motoru >en ideali 600lük motordur ama tecrübe cok iyi ise 1000 likte olabilir...
Yaris lastikleri
Lastik isitma seti
Full korumali giyim,yaris montu,yaris eldiveni,sirt koruma,cizme,kulaklik..
Benzin bidonlari ve cesitli hortumlar
Aletler+tamirci
Minibüs yada arkasinda kanca olan araba motoru piste getirmek icin.
cesitli disliler
yedek parcalar(frenkaliper,balatalar,debriyaj balatalari,yag,filtreler v.s )
Yaris amörtesör sistemi ortalama
yaris egzoz sistemi
yaris grenajlari ,yaris cami
Yaninda mutlaka seni golgede tutacak, buyuk semsiye ve dinlenebilecegin, sandalye , sezlong, vb, masa, uyku tulumu, piknik catal bicagi, igne, iplik..
fren hidroligi, yakit katkisi, kask temizleyici sprey, motor fren disk ve balata temizleyici, motor temizleyici
Laptimer(saniye,salise ölceri)
gidon amörtesörü
yedek zincir seti
Motor arka ve on sehpalar, bunlar lastik takip sokmede cok yararli
Lastik söküp takma aletleri,balans icin aletler...

Su anda aklima hemen gelen bunlar ama daha da var tabiki....

Dedim yaa masraf üzerine masraf buradaki aksesurla rahat iki tane 1000 lik motor alabilirsiniz........ :pr: :farao:

SradCaN
15 Ocak 2005, 07:07
İnsanın şevkini kacırır bunnar beah ;)

zerdust
16 Ocak 2005, 19:56

beyler konu baslıgıyla ilgili bişeyler yazsanızda bilgilensek:)

Bam Bam
03 Nisan 2007, 20:27
hmustak´isimli üyeden Alıntı

* Hangi aşamalardan (resmi&gayri resmi) geçilir.

bu konuda bılgısı ve tecrubesı olan arkadaslar cevap beklıyoruz.

cumoni
05 Nisan 2007, 16:13
Ulan bu ne biçim forumdur? Adam 11-06-2003 tarilinde dört maddelik bir soru sormuş... Tabi kelalaka bir başlık da atmış? Aradan 4 yıl geçmiş... Sorularla başlığın alakası olmayınca gelen atmış, giden satmış... Okuyanlar yayla çorbası içmiş gibi... Lahavlevelakuvveteee...

paylasimciturk
07 Nisan 2007, 00:48
Arkadaşlar ben 125 cc honda sport kullanıyom yapamıyacağım yok motorda.şimdi iyi bir motorcu olmak için. r6 iyi bir motormu arkadaşlar üstatlar.tekteker arifi tanıyorum arif abi r6 olur aslında dedi 2004 2005 temiz bi motor r6 alsam nasıl olur yada 600 lük başka ss ne alayım.bi fikriniz varmı

SeRHaTeKiNci
20 Nisan 2007, 20:10
forum Yarışçılıktan çok jawa motor mudur degilmidir tartışması olmuş benim. ama benim jawam olsun tüm dünyaya borcum olsun derim. keşke motorum olsun da dünyanın tamamına borcum olsa ama yok işte.. :salut:

aSi_ç0cuq
24 Nisan 2007, 19:20
konuya donelım mı ıstersenız... (tabıı bılen arkadaslar yazsınlar lutfen)
nasıl yarışçı olunur lutfen buna donelım ve bırcok kısı burayı okuyor lutfen zaman kaybı olusturmayalım dostlar...
haydı mıllet konusturun kendınızı YARIŞÇI NASIL OLUNUR..?

movistar
24 Nisan 2007, 19:30
istek heves + kabiliyet + para $ ve bikaç kg şans

qwertyuıop
05 Haziran 2007, 22:59
bak dostum yarışcımı olmak istiyorsun ilk olarak kaskdan daha sonra derilerini ve motobotlarını arayacaksın kask sana yetmeyecek çünkü artık bir rr a biniyor olacaksın trafikte durduğunda debriyaj a basıp gaz elciğini çevirip aragaz basacaksın bazen plakanı katlaman gerekecek ve artık sana ön kaldırma yetmeyecek arka kaldırmak virajlarda daha fazla yatmak isteyeceksin hep daha fazla kişiye tabir-r cazise kapışmak isteyeceksin birden bire yarfışcı olmuşsun bunlar benim başımdan geçenler bi çok kişinin başından genelde bunlar geçmiştir zati benim yaş 13 o bbaşka konu

ahmetnr
05 Haziran 2007, 23:07
yarişçı olunmaz doğulur benim gibi mesela:mrgreen:

suzuki GN-250
06 Haziran 2007, 21:47
Bence yarışçı olmak için; karı kız :) (havan olacak),para ( o olmadımı olmaz),güçlü bir motor,sponsor,ehliyet :) ruhsat :) ,ve azcıkda manyak olmak (aslından cesaretli olmak olacaktı ama neyse :) )

bahadinli
06 Haziran 2007, 22:06
arkadaşlar unutmayalımki jawada bir motordur hem o motorlar olmasa şimdikiler olmazdı ayrıca bişi daha söyliim dünyada üretilen en sağlam motorlardan biriside jawaydı zamanında
:cat::cat:

bılmeyenler ögrensın....
JAWA ,,,, bmw,,,,bsa,,,
bu 3 motoru 70 yasına kadar kullanabılırsın.....
japon motorları ise 7-8 yasını gecırmeyeceksın....8 e geldın mı satcaksın....
bende 88 model gs500 var....evde yatıooo....:salut:
bıde cavam var.....10 numara motor....o bıcım yanı....eksozundanda yag damlıor...yagı cok kacırırsan damlıoo :P:P

valla ben altıma 1000 lık bı motorda alsam JAWAMIN yerı her zaman ayrı....onu hiç satmıycam...:rendeer:

öyleymiş sordum banada 650 milyon dendi daha ucuz bir yer varmı??

yahu ben nıye 400 ytl aldım....
hatta 380 :cherry:
sizi kazıklıolar abıcım...almayın oralardan....:cherry::cherry::cherry:

not:saka yapıyorum kızmayın.....

Nash
10 Haziran 2007, 17:35
evet a2 neden sart kosarlar bilmem, benim srad var 6 ay ehliyetsiz kullandim 5 kere cevirdiler durmadim, ehliyeti aldim 1 senedir polislerin yanindan gecerken aragaz cektiriyorum hic umurlarinda bile degil, nasssil birsey yaww