Orijinalini görmek için tıklayınız : Ilk defa scooter alacağım/tavsiyeleriniz
senicilgin
30 Mayıs 2011, 11:31
Öncelikle herkese merhaba. Edirne'de üniversite öğrencisiyim, her gün okula gidip gelmek sıkıcı ve zor oluyor. Önceleri araba almayı düşünüyordum fakat bütçe sıkıntısından vazgeçtim. Scooterlara da oldukça merakım var ama daha önceden sadece 1 kez kullandım, yani tecrübesizim bu konuda. Bu sene için değil fakat önümüzde ki sene için bir scooter/maxi scooter almayı düşünüyorum ancak Edirne kışın oldukça soğuk oluyor ama çok fazla yağış olmuyor. İkliminden dolayı biraz çekincelerim var.
Sizin önerileriniz doğrultusunda; soğuk kış aylarına dirençli, sağlam, az yakan, çok hız meraklısı değilim zaten yeniyim o yüzden fazla hız yapmayan, masrafsız, ee dışardan bakılınca da bir albenisi olan şöyle hoş bir scooter istiyorum. Maksimum vereceğim para 2.500 tl olur. Sıfır ya da 2. el farketmez. Teşekkürler.:)
senicilgin
30 Mayıs 2011, 20:39
Arkadaşlar şu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
trooperx
30 Mayıs 2011, 20:44
bütçene bakılınca maxi scooter biraz zor görünüyor . okul ev arası mesafe ne kadar ? eğer kısa bir mesafe ve şehiriçiyse honda today gibi az yakan cep dostu çok şirin gözüken bir scooter işini hayli görür .
özel not ;) kızlar bayılıyor .
senicilgin
30 Mayıs 2011, 21:05
bütçene bakılınca maxi scooter biraz zor görünüyor . okul ev arası mesafe ne kadar ? eğer kısa bir mesafe ve şehiriçiyse honda today gibi az yakan cep dostu çok şirin gözüken bir scooter işini hayli görür .
özel not ;) kızlar bayılıyor .
Bütçeyi 3.000 tl ye de çıkarabilirim, biraz alacağım scootera göre de değişir aslında o(çok hoşuma giderse). Bulunduğum şehir zaten oldukça küçük bir şehir, okul biraz uzak sadece, otobüsle 15-20 dk. falan.
Honda Today'e baktım,çok hoşuma gitti bu tarz bir şey istiyordum bende. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için, farklı buna benzer modellere de bakabilirim.
honda beat önerebilirim, şehir içi kıvrak az yakan sağlam bir motordur.
Zippo's
30 Mayıs 2011, 21:18
Bütçeyi 3.000 tl ye de çıkarabilirim, biraz alacağım scootera göre de değişir aslında o(çok hoşuma giderse). Bulunduğum şehir zaten oldukça küçük bir şehir, okul biraz uzak sadece, otobüsle 15-20 dk. falan.
Honda Today'e baktım,çok hoşuma gitti bu tarz bir şey istiyordum bende. Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için, farklı buna benzer modellere de bakabilirim.
Today sağlam motordur,güzel motordur.Şahsen 10 lira benzin atıp 2 hafta full dolaşırdım.Ama sana yetmez.
SYM Fiddle bakabilirsin,2. el temiz bulursun.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-antalya-manavgatta-fiddleii-motorumu-acil-satiyorum-50318570/detay/?
kalidor
30 Mayıs 2011, 21:24
Piaggio 100 öneririm. Today gibi hem vergiden muaf hem de tatmin edici büyüklükteki boyutu ve gücüyle işini görür. Derli toplu bir motosiklettir ve çift silindir.2500 tl'lik bütçeye de bulabilirsin.Tabi ikinci elini...
senicilgin
30 Mayıs 2011, 23:27
Önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. SYM Fiddle'in görüntüsü çok hoşuma gitti,şuan tek çekincem Edirne'nin kışında scooterların ne kadar kullanışlı olacağı.
Zippo's
30 Mayıs 2011, 23:37
Önerileriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim. SYM Fiddle'in görüntüsü çok hoşuma gitti,şuan tek çekincem Edirne'nin kışında scooterların ne kadar kullanışlı olacağı.
Fiddle banada çok hoş geliyor.SYM sağlam markadır.Ama kullanan bir arkadaşım yok herhangi bir yorum alamadım yani.Şöyle teknik özelliklerini paylaşiyim ;
MOTOR TİPİ Tek Silindirli, 4 Zamanlı
SİLİNDİR HACMİ 124,6 cc
ATEŞLEME Elektronik CDI
ÇALIŞTIRMA Elektronik / Ayaktan Marşlı
SOĞUTMA Hava soğutmalı
MAX. GÜÇ 7500 dd 5,8 kW / 8 HP
MAX. HIZ 91 Km /H
VİTES Otomatik C.V.T.
BOYUTLAR (exbxy) mm. 1870x695x1150
AĞIRLIK 107 Kg.
YAKIT DEPOSU 5,2 Lt. ± 0,3 Lt.
FRENLER Ön: Disk Ø190 mm
Arka: Kampana
LASTİK ÖLÇÜLERİ Ön: 110 / 70 - 12
Arka: 120 / 70 - 12
AKÜ 12 V 7 Ah
Piaggio fly 100'de düşünebilirsin tabi.Fakat 6.2 beygirdir.Kalitesi tartışılmaz.Karar senin
atalay012
31 Mayıs 2011, 12:04
kardşe bende today50 var merak ettiğin varsa sorabilirsin kısaca anlatayım...motor 50cc ama çıkmadığı yokuş yok uzun yokuş olsun fark etmez burda beyağı dik 500 m yokuş var orayı 20 ile de olsa çıkıyor...motor sağlam 3 yıldır bende max 55-56 düz yol 58 yokuş aşağı yapıyor (60 ibre var zaten ) 3 yıldır 0 sorun 0 hata mekanik hiçbir onarım yapmadım tek buji değiştirdim oda orjinali vardı 7 yaşında motor benim 15 binde ama 0 hata çok şükür eğer düşünürsen asla sorun yapmaz merak etme şahsen 50 lik bana yetiyor şehir içi biniyorum zaten karar senin tabikide...3 yıldır kullanıyorum motorun sesi dahi değişmedi ilk aldığım gibi tıkır tıkır :) eğer 50 lik az dersen suzuki an125 honda beat öneririm he kymco iyi diyorlar onunda 125 lik scooteri var oda fiyatı abartılı değil olabilir senin için...
acayüp
31 Mayıs 2011, 12:10
Sym yada kymco agility 125a senin için en mantıklı seçim olur. Genç işi sportif birşey olucaksa kymco super 8 de güzeldir. Yalnız İtalyanların parçası akla mantığa sığmayacak kadar pahalı olabiliyor. Parça konusunda sym kymco arasında da sym biraz daha uygundur.
senicilgin
31 Mayıs 2011, 16:00
Motorlardan anlayan bir arkadaşa söyledim sunduğunuz seçenekleri, onun görüşü onlara o kadar çok para vereceğine kanuni'nin sıfır modelini al diyor;
http://www.kanuni.com.tr/Pages/Urunler/Detay.aspx?d=Wiki+125&Id=24&k=2
Ben de emin olamadım. Kanuni için Çin malı falan diyorlar dedim arkadaş yok öyle bir şey diyor. :)
Motorlardan anlayan bir arkadaşa söyledim sunduğunuz seçenekleri, onun görüşü onlara o kadar çok para vereceğine kanuni'nin sıfır modelini al diyor;
Ben de emin olamadım. Kanuni için Çin malı falan diyorlar dedim arkadaş yok öyle bir şey diyor. :)
evet kanuni çin malıdır o kanuni çin malı değil diyen arkadaşına sor bakalım kanuni nin üretim fabrikası nerede bence kanuniden uzak dur. kymco veya sym bak senin bütçeye göre sıfıra yakın temizlikte 2.el çok var hem yolda bırakmaz hem kafan rahat olur kanuniden vazgeç aklından çıkar servisle kanka olmak istemiyorsan
Zippo's
31 Mayıs 2011, 16:10
O Arkadaşına benden selam söyle :) Kanuni kötü marka demiyorum,fakat sağlam bir marka değil.SYM,Yamaha,hele hele piaggio'nun yanında bir hiç.Ben o gösterdiğin modelin 0'ına 2.500 küsür vereceğime gerçekten bir sym fiddle alırdım 2. el..2. elini daha 10.000 kmye gelmemiş bulabilirsin çok uygun fiyata.istiyosan 0'ını alabilirsin 3.200.Parçasıda ucuzdur sıkıntı yaşamassın.Ama emin ol kanuni ile sym aynı kefeye konulamaz
motorcu48
31 Mayıs 2011, 16:20
maxi sccoter o bütceye imkansız ama joyride 200 eski modellerinden bulabılirsin satanlarıda o da çok yakıyo ve maxide demezsin.kymconun ikinci ellerini araştır derim arkadaşım en uygunu şuanda onlar gözüküyo gibi
senicilgin
31 Mayıs 2011, 16:57
evet kanuni çin malıdır o kanuni çin malı değil diyen arkadaşına sor bakalım kanuni nin üretim fabrikası nerede bence kanuniden uzak dur. kymco veya sym bak senin bütçeye göre sıfıra yakın temizlikte 2.el çok var hem yolda bırakmaz hem kafan rahat olur kanuniden vazgeç aklından çıkar servisle kanka olmak istemiyorsan
Yarı yolda bırakacaksa zaten hiç almam :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 15:57 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:52 ----------
O Arkadaşına benden selam söyle :) Kanuni kötü marka demiyorum,fakat sağlam bir marka değil.SYM,Yamaha,hele hele piaggio'nun yanında bir hiç.Ben o gösterdiğin modelin 0'ına 2.500 küsür vereceğime gerçekten bir sym fiddle alırdım 2. el..2. elini daha 10.000 kmye gelmemiş bulabilirsin çok uygun fiyata.istiyosan 0'ını alabilirsin 3.200.Parçasıda ucuzdur sıkıntı yaşamassın.Ama emin ol kanuni ile sym aynı kefeye konulamaz
Anladım. Bende öyle düşünüyorum zaten gönlüm fiddle ii den yana. Çok hoşuma gitti zaten benim gibi minyon tipte bir erkek için tam aranan model gibi duruyor. :)
trooperx
31 Mayıs 2011, 19:37
Kanuni belki yarı yolda bırakmaz diğer çinli kardeşlerine nazaran ancak korkunç yedek parça fiyat politikasıyla ağzını bozmana neden olur ;) açıkçası kalite performans fiyat yedek parça neresinden bakarsan bak kanuni ne yazık ki %60 ın üstüne çıkamaz . kimse beni marka budalası olarak yargılamasın lütfen bir kanuni kullanıcısı ve müşterisi olarak bizzat kendi deneyimlerimden faydalanarak yazıyorum bunları :D yine de honda today i tek geçerim senin durumunda olan biri için :)
acayüp
01 Haziran 2011, 01:17
Linkteki kanuni çin malı değildir. Aksine birde italyan markasıdır ki Scooterı icad eden memelektten . Yalnız yinede kymco . sym ondan çok daha kalitelidir.
Modelin hangi markaya ait olduğunu merak edenler varsa wiki 125 in kendi konusunda da yazmıştım oradan bakabilirler.
mujdat demir
12 Eylül 2011, 14:01
yeni scooterini aldığında markasını modelini motosiklet net foruma yazarsın , müjdat demir yalova/türkiye 12/9/2011
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO