PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mondial Mondial 250 Mct Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 [80] 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222

ARBETUS
23 Mart 2009, 09:27
sagolun çok duyarlı kişilermişsiniz herkes cevaplapıs yardımcı olmak için
ben zaten hallettim dün işimi aldım teli degiştirdim
allah sizlere bişey sordurmasın sormamda zatennnnnn

Dostum nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama sorduğun şeyi cevabını dıaşrdan herhangi bir motorcudan da alabilirdin. Fuar haftasındayız herkes fuarda ben 4 gündür bilgisayar başına oturamadım şahsen fuarda yatıp kalktım. Bir şey sorup sormama saana kalmış ama ben bu üslübundan doalyı artık cevaplamam. Gaz telin kopmuş ustaya götürsen işçilik dahil 15-20 lira bişey alır. biz 7-24 intarnet başında değiliz çalışan insanlarız. mesajı gece atmışsın ertesi akşamda sitem ediyorsun. burası sadece müşteri hizmetleri gibi çalışan forum değil.

Evet arkadaşlar Bir fuarı de böylece geçiştirmiş olduk. Çarşamba saat 3 te açılan ve dün akşam itibariyle biten fuarda beni ziyaret eden Jakoben (Atasay) Kardeşime canı gönülden teşekkür ederim. Görevli olduığum için pek ilgilenemedim beni amzur gör ama en kısa zamanda bunu telafi edeceiğim. hatta MCT toplaşması açıkhava mangal gibi bir organizasyon düşünüyorum. Artık bazı şeyleri yapmak daha kolay oldu benim için biraz ceva çektik ki hala çekiyorum ama yazın sizlerle sefasını süreceğiz. Bu arada dip not ekleyeyim cumartesi akşamı motorla fuardan çıktım arka teker sinyalin kablosuna sürtmüş sol sinyal çalışmıyordu. daha sonra marş basmadı. Bende akü kısa devreden boşalmış diye düşündüm. Sinyalleri tamir ettim motoruda vurdurarak çalıştırdım. arkadaşım getirdiği için motoru fuara bvenzin durumunundan haberim yoktu. Akü şarz olsun tekrar vurdurmayayaım diye bir sonraki benzinliğe kadar gidebilirim diye düşündüm. Ama nerden bilebilirdim ki bir sonraki benzinlik yokmuş :) istoç taraflarında kaldım. Mactin bir huyu vardır deposundan dolayı sallarısınız depoyu ses gelir ama o benzin bir türlü karbiratöre gelmez. onun için motoru yan sehpada bekletip öyle çalılştırmak gerekir. Yan yatırmak ve sallamak suretiyle karbiraötre benzini doldurup marşa bastım fakat marş gene basmadı. Akümün dolu olduğunu farkettim o an. Temel sorun marş rölesiymiş. Emniyet şeridinde motoru vurdurarak çalılştırmak zorunda kaldım. bu şekilde atış alanı yol yayrımına kadar geldim bazen ittim bazen marş bastı. oradaki benzinlikten benzini aldım ve yoluma devam ettim. Dün de fuardan ayrılırken kalabalıktan motoru ittirecek yerim olmadığı için röleden düz kontak yaparak çalıştırdım motoru. Kabus tu ama şükür eve gelebildim. Röleyi mi? :) hala değiştirmedim çantamda duruyor :P

Sağlıcakla.

JAKOBEN
24 Mart 2009, 00:51
Barış sen getirdiğin davetiyelerle benim ve eşimin fuara girmesini sağladın ya daha ne yapacaksın dostum? hem tanışmamız bile yeter bence, fuar boyunca yoğun olacağını zaten biliyordum onun için ilgilenemedim diye hiç canını sıkma böyle olması normal, acısını ilk fırsatta çıkarırız nasılsa:). Hem biz elimizden geldiğince fuarı gezdik ve iki adet buff ile bel/böbrek koruması bile aldık. Aslında full face kask alacaktım ama birkaç denemeden sonra full face kask bende çok sıkıntı yapınca acaba çene açılır mı alsam deyip bir karara varamadığım için şimdilik almaktan vazgeçtim. Bence güzel bir fuardı ve bazı malzemelerin fiyatları gerçekten uygundu. (Bak şimdi keşke alsaydım diyorum full face caberg kaskı iyi mi:))

player77
24 Mart 2009, 02:08
Dur biraz seveyim motorumu tırtııııl:P Hava düzelsin ben attaaya götüreceğim onu:)
http://img21.imageshack.us/img21/6138/p1010876c.jpg

ugurapay
24 Mart 2009, 08:33
Player Desene Seni Bu Yaz Tutana Aşkolsun Maciti Vurucan Yollara .

ARBETUS
24 Mart 2009, 08:51
Dur biraz seveyim motorumu tırtııııl:P Hava düzelsin ben attaaya götüreceğim onu:)
http://img21.imageshack.us/img21/6138/p1010876c.jpg

vaay orijinal hali böylemiydi yaw bunun :P güzelmiş :D

player77
24 Mart 2009, 13:30
Mikey,
Tanıyamadın değil mi:) Uğur abi iş havaya bakar.Güzel gördümmü vuruyorum yola. Nisan - Mayıs gibi bir kısa gezi yapalım.:)

ugurapay
24 Mart 2009, 13:59
Mikey,
Tanıyamadın değil mi:) Uğur abi iş havaya bakar.Güzel gördümmü vuruyorum yola. Nisan - Mayıs gibi bir kısa gezi yapalım.:)

Bence mahsuru yor ben herdayim hazırım nasıl olsa iş güç yok :P

ahmetdedeogl
25 Mart 2009, 02:19
Motorun hayırlı olsun Ahmet Hoşgeldin...Keşke tanışsaydık. Gaz teli eğer kopmuşsa değiştirilmesi lazım ama nasıl değiştirildiğini bende bilmiyorum. Eğer değiştirdiysen bizimle paylaşırmısın?Nasıl değiştirdin?:silent:

sagol diyeyim önce
valla söktüm bütün vidaları gaz kolundan başladım yan kapaklar kopan üs telmiş kopanı çıkartırken dikkat ettim basitmiş aslında dedimmya bu benim ilk motorum daha önce motor çok yabancıydı bana ama bi abiyle tanıştım bi anda merak sardım neyse ehliyetde aldım emniyetten alma işi kaldı tanışırız inşaallah

eMRe-81
25 Mart 2009, 17:18
s.a arkadaslar askerlikten sonra motora bi bakıyım yıkıyım temizliyim falan die indim garaja koruma demiri falan pas tutmus VD40 yada pas sökücü gibi bişey alıp temizlemem gerekiyo sıfır akü almıstım onuda taktım bi güzel yıkadım temizledim motoru ama bi türlü calıstıramadım ben askerdeyken arkadasım ugrasmıs calıstırmaya jikle telinide koparmıs cok canım sıkıldı benim küheylanı bu halde görünce :(( havalar düzelsin de yokus assaga vurdurucaz artık

arbetus dostum saclara nolmus öle :) motoruda fena yapmıssın yine cc bar falan baya güzel olucak ;)bilseydim fuardasın gelirdim valla maddi imkansızlıklardan evden cıkamaz olduk :)

ugurapay
25 Mart 2009, 17:31
Hoş geldin emre demek askerlik bitti şimdi şimdiki uzun soluklu askerlik başlıyor.

ARBETUS
25 Mart 2009, 18:21
s.a arkadaslar askerlikten sonra motora bi bakıyım yıkıyım temizliyim falan die indim garaja koruma demiri falan pas tutmus VD40 yada pas sökücü gibi bişey alıp temizlemem gerekiyo sıfır akü almıstım onuda taktım bi güzel yıkadım temizledim motoru ama bi türlü calıstıramadım ben askerdeyken arkadasım ugrasmıs calıstırmaya jikle telinide koparmıs cok canım sıkıldı benim küheylanı bu halde görünce :(( havalar düzelsin de yokus assaga vurdurucaz artık

arbetus dostum saclara nolmus öle :) motoruda fena yapmıssın yine cc bar falan baya güzel olucak ;)bilseydim fuardasın gelirdim valla maddi imkansızlıklardan evden cıkamaz olduk :)

içindeki benzin bozulmuş olabilir. Benzini boşalt komple karbüratördekini de yeni benzin koy. birde bujileri sök temizle tekrar tak. Düzelecektir. Saçlar bürokrasiye takıldı kardeşim. Gelseydin fuara keşke. Şu ana akdar yüz yüze tanıştığım 5. MCT kullanıcısı oldu. Fuarda Poseidon ve jakoben ile tanıştım. Güzeldi. Poseidon fuar kapanmak üzereyken geldi o saatte motorum fuarda standdaydı motorumu tanıyıp geldi :D

Sağlıcakla.

eMRe-81
25 Mart 2009, 20:28
Hoş geldin emre demek askerlik bitti şimdi şimdiki uzun soluklu askerlik başlıyor.

öle oldu abi acıkcası geldiğime sevinemedim bile kriz bi yandan işsizlik bi yandan hiç olmazsa orda para pul isteyen yoktu yiyioduk içioduk yatıoduk :))

ugurapay
25 Mart 2009, 20:31
deme şimdi çağırsalar tekrar giderim diye:pr:

eMRe-81
25 Mart 2009, 20:31
içindeki benzin bozulmuş olabilir. Benzini boşalt komple karbüratördekini de yeni benzin koy. birde bujileri sök temizle tekrar tak. Düzelecektir. Saçlar bürokrasiye takıldı kardeşim. Gelseydin fuara keşke. Şu ana akdar yüz yüze tanıştığım 5. MCT kullanıcısı oldu. Fuarda Poseidon ve jakoben ile tanıştım. Güzeldi. Poseidon fuar kapanmak üzereyken geldi o saatte motorum fuarda standdaydı motorumu tanıyıp geldi :D

Sağlıcakla.

benzini izne geldiğimde almıstım 5-6 ayda bozulmaz bence bujilerden olabilir hafta sonu onları deniyim bide

senin motordamı fuardaydı ? nası becerdin o işi :)

yok abi ya 30 yasından sora cekilmiyo coluk cocukla ugrasmak
bide kısmetse haziranda düğünüm var gitmem daha bi yere :P

< iLk@yy >
25 Mart 2009, 20:34
benzini izne geldiğimde almıstım 5-6 ayda bozulmaz bence bujilerden olabilir hafta sonu onları deniyim bide

abi o motor 5 6 aydır yatıyorsa karbüratörünü temizlemen gerekir ve bujilerinde kapkara olmuşlardır onlarıda bi değiştirsen iyi edersin :cat:

eMRe-81
25 Mart 2009, 20:39
abi o motor 5 6 aydır yatıyorsa karbüratörünü temizlemen gerekir ve bujilerinde kapkara olmuşlardır onlarıda bi değiştirsen iyi edersin :cat:

walla karbüratörünü temizliyemem anca ustaya götürüp temizletmem lazım elimden öle her iş gelmio arkadasım falanda yok motordan anlayan da bujileri değiştiririz diyorum ya işte bi hafta sonu olsun bakalım ne var ne yok

ugurapay
25 Mart 2009, 20:40
bide kısmetse haziranda düğünüm var gitmem daha bi yere :P[/QUOTE]

Düğünün var hadi hayırlısı :rendeer:

ARBETUS
26 Mart 2009, 09:08

fuarda standımız vardı geceyi orada geçirecektim baktım millet giriyor atladım motora soktum içeri :) Benzin çabuk bozulabilen bişey karbüratörü temizlemek kolay. Şimdilik içindeki benzini boşaltman yeterli. Tahliye hortumlarının üstündeki sarı vidaları gevzet boşalt benzini.

ahmetdedeogl
27 Mart 2009, 02:16
ilgilenen arkadaşlara teşekkürler .
ankarada olan arkadaşlar tanışmak isterim sizinle

ugurapay
28 Mart 2009, 10:11
Millet Merakımdan Soruyorum Bizim MCT nin Arka Firen Kanpana Yerine disk Olurmu

eMRe-81
30 Mart 2009, 00:04

oluyor abi ben bi kac kere görmüştüm

fuarda standımız vardı geceyi orada geçirecektim baktım millet giriyor atladım motora soktum içeri :) Benzin çabuk bozulabilen bişey karbüratörü temizlemek kolay. Şimdilik içindeki benzini boşaltman yeterli. Tahliye hortumlarının üstündeki sarı vidaları gevzet boşalt benzini.

benzinle sorunumuz yok vurdurduk yokus assaga calıstı simdi tek marsta calısıyo tabi 2 senedir yattığı için motordan zırıltı gibi garip garip sesler geldi ilk etapta , bide çiğ benzin kokusu gelio bujiler mis gibi hafif yağlanmıstı temizledim zaten askere gitmeden yeni değiştirmiştim gerci en kısa zamanda servise sokup bi bakım yaptırmak istiyorum motoru falanda indiricem assagı şaseyle baglantı yerlerine takoz koymayı düşünüyorum vibrasyonu en aza indirmek adına dur bakalım ya satıcam tamamen araba alıcam yada a dan z ye yaptırıcaz ;)

ARBETUS
30 Mart 2009, 09:14
oluyor abi ben bi kac kere görmüştüm

benzinle sorunumuz yok vurdurduk yokus assaga calıstı simdi tek marsta calısıyo tabi 2 senedir yattığı için motordan zırıltı gibi garip garip sesler geldi ilk etapta , bide çiğ benzin kokusu gelio bujiler mis gibi hafif yağlanmıstı temizledim zaten askere gitmeden yeni değiştirmiştim gerci en kısa zamanda servise sokup bi bakım yaptırmak istiyorum motoru falanda indiricem assagı şaseyle baglantı yerlerine takoz koymayı düşünüyorum vibrasyonu en aza indirmek adına dur bakalım ya satıcam tamamen araba alıcam yada a dan z ye yaptırıcaz ;)
o motorla mangal partisine katılmayıp araba alırsan ilk kavşakta göbekten dalarım arabaya pert olur haberin ola :)

eMRe-81
30 Mart 2009, 21:29
o motorla mangal partisine katılmayıp araba alırsan ilk kavşakta göbekten dalarım arabaya pert olur haberin ola :)

muhahah o zaman motorla seninde uğrasman lazım senin cevren benimkinden daha geniş motor konusunda zaten yakın otursak hergün dibinde olucaktım da neyse :)

ARBETUS
31 Mart 2009, 08:53
muhahah o zaman motorla seninde uğrasman lazım senin cevren benimkinden daha geniş motor konusunda zaten yakın otursak hergün dibinde olucaktım da neyse :)

yedek parça tedarikini yaparım. tarif de ederim. Ama gerisi sana kalmış. Taşın altına elini sokacan :)

abi oluyor ben diskli jant buldum. kaliperi de vardı. Sadece dişli kısmı takozlu değil saplamalıydı. Çok sık kırıldıkları için vazgeçtim. ama yapıcam ben.

ugurapay
31 Mart 2009, 12:36
Keneler Ormanları Basmadan MANGAL yapalım

JAKOBEN
01 Nisan 2009, 15:48
Arkadaşlar aramızdan kim, hangi marka ve model kaskı kullanıyor acaba? Gerçekten merak ettiğim konulardan biri bu, sonuçta hepimiz aynı marka motoru kullanıyoruz ama kask tercihimiz hangi marka ve modelden yana acaba?
Örneğin ben İspanyol SHIRO marka kaskın jet kask diye tabir edilen çene koruması olmayan ama vizörü uzun olan ve görüşü kısıtlamadığı için bana sıkıntı da vermeyen kask modelini kullanıyorum, geçen sene sirkeciden 80 avro gibi bir fiyata almıştım yanılmıyorsam ve kaskımdan memnunum..

ugurapay
01 Nisan 2009, 18:15
Ben 4 adet dandik çin malından parçaladıktan sonra gecen sene ZEUS aldım cenesi acılan ama bilicli olarak değil 190 liraya fena değil halen kullanıyorum tabi bu parayı verdikten sonra daha biliçli ve dikkatli

solmyr
01 Nisan 2009, 18:25
merhaba arkadaşlar,

ön tekeri inceltip çaplamak istiyorum, telli jant yapmak istiyorum. tanıdığım bir tamirciye danıştım, her telli olmaz buna dedi. mct'ninki olurmu acaba yada bi tavsiyeniz olur mu?

110/90-16
http://site.mynet.com/walv/on.jpg

kurşunasker
01 Nisan 2009, 21:41
Bende COX jet kask kullanıyorum. 1 buçuk sene önce 145 tl ye almıştım cok memnunum.jet kasklar 106 ekran plazma gibi geniş görüş imkanı veriyor buda cok güzel birşey. Bizim motorlar yapısı gereği çok hız yapmadığı için kapalı kaska ihtiyaç duymuyorum. kışın dahi maskeyle birlikte jet kaskımı kullanıyorum.

askon
01 Nisan 2009, 23:24
selam arkadaşlar hemen hemen 200sayfayı üç gündür okumaya calışıyorum anladığım kadarıyla herkes motorundan memnun 200cc pıonner kurye tıpı motor kullanıyorum .bende memnunum ama bu mct lere kafayı taktım motorum bana hic sorun cıkarmadı.oda dursun ben bir mct almak ısterım ikinci elleri gayet uygun zaten yenısıde motorun güzellığine göre pahalı değil s&t kanunı gv 250 de hosuma gıdıyor ama pahalı gelıyor. bu yaz uzun yolculuk yyapmak istıyorum kısmetse yinede bır ıkı söz edıp okey dersenız daha bır rahat olup marka arastırması yapmayacağım ama önerılerınıze kesın kulak vereceğim .şimdiden teşekkur ederım .resımler olan motorlar gercekten güzel duruyor herkeze kazasız sürüşler dılerım.

player77
02 Nisan 2009, 00:26
Arkadaşlar aramızdan kim, hangi marka ve model kaskı kullanıyor acaba? Gerçekten merak ettiğim konulardan biri bu, sonuçta hepimiz aynı marka motoru kullanıyoruz ama kask tercihimiz hangi marka ve modelden yana acaba?
Örneğin ben İspanyol SHIRO marka kaskın jet kask diye tabir edilen çene koruması olmayan ama vizörü uzun olan ve görüşü kısıtlamadığı için bana sıkıntı da vermeyen kask modelini kullanıyorum, geçen sene sirkeciden 80 avro gibi bir fiyata almıştım yanılmıyorsam ve kaskımdan memnunum..
LS2 CARTOON kullanıyorum.Parasını hakediyor.

merhaba arkadaşlar,

ön tekeri inceltip çaplamak istiyorum, telli jant yapmak istiyorum. tanıdığım bir tamirciye danıştım, her telli olmaz buna dedi. mct'ninki olurmu acaba yada bi tavsiyeniz olur mu?

110/90-16
Çelik jant bence daha pratik. Ben henüz lastik ile ilgili bir işim olmadığı için artısını ya da eksisini görmedim. Sadece görünüm olarak amortisör çubuklarının ve ön lastiğin daha kalın durmasını isterdim. önden 125 lik gibi duruyor alet:S Yani olup olamayacağı konusunda bir fikrim yok maalesef:S

selam arkadaşlar hemen hemen 200sayfayı üç gündür okumaya calışıyorum anladığım kadarıyla herkes motorundan memnun 200cc pıonner kurye tıpı motor kullanıyorum .bende memnunum ama bu mct lere kafayı taktım motorum bana hic sorun cıkarmadı.oda dursun ben bir mct almak ısterım ikinci elleri gayet uygun zaten yenısıde motorun güzellığine göre pahalı değil s&t kanunı gv 250 de hosuma gıdıyor ama pahalı gelıyor. bu yaz uzun yolculuk yyapmak istıyorum kısmetse yinede bır ıkı söz edıp okey dersenız daha bır rahat olup marka arastırması yapmayacağım ama önerılerınıze kesın kulak vereceğim .şimdiden teşekkur ederım .resımler olan motorlar gercekten güzel duruyor herkeze kazasız sürüşler dılerım.

Çin motoru alacaksan 4-5 milyar hiç boşa verme. Al temiz bir ikinci el 1500 - 2000 lira arası zaten. masraf yapmadan misler gibi bin.Ama iki motor bence gereksiz. Sorun çıkartmıyor ama sıkılıp büyütmek isteyebilirsin.Keyif alırsın orası kesin. Adam gibi bakarsan arızada çıkarmaz.

Uğur abi Cumartesi uygun olursa gezi yapalım . Katılan olur mu dersin?

ugurapay
02 Nisan 2009, 07:24
Uğur abi Cumartesi uygun olursa gezi yapalım . Katılan olur mu dersin?[/QUOTE]

Katılım zayıf olur gibi herkezin daha miskinliği üstünde ben bu kış motoru evin önünden eksik etmedim aşırı yağış olmadığı zamanda işe motorla gidip geldim .
milletin motoru halen garajda galiba.
gözüne kestirdiğin arzu ettiğin yer varsa benim benim için sorun olmaz .
cumartesi şile gezisi var ama katılım az galiba

ARBETUS
02 Nisan 2009, 12:49
merhaba arkadaşlar,

110/90-16

MCt olur fakat senin çatal da geniş kalacak. mesneti değiştirmek gerekebilir. En mantıklısı komple ön takım almak.

Ben önce bi çinli aldım 25 tl ye. Omzumu kırdığım kazada korudu beni. Ama çok şekilsiz ve basit duruyordu. ALdığı soğuğu saymıyorum bile :) Sonra yemedim içmedim biriktirdim parayı Airoh speedfire Explorer aldım 140 TL ye. geçen sene bu zamana kadar kullandım. Sonra Feyizoğlunda ls2 deltaları gördüm. Nasıl bişeydir diye gidip baktım. Sonra farkettim ki almışım :) 90 avro civarı bi para ödedim ona. 6 taksit. Hala kullanıyorum. Çene perdesini kaybettim olsaydı bu kış az üşürdüm. kazada da koruyor. çenesi açılmıyor kafamı asfalta çaktım sadece camı yerinden çıktı. çene tek elle açılabiliyor aynı şekilde kapanabiliyor da. Güneş vizörü de var. İçi yıkanabiliyor. Kendine özgü bir tarzı var. parçası bol ve ucuz içi yıkanabiliyor. kimileri GDR ile aynı diyor ama GDR den daha iyi olduğu kanısındayım.

Dostum ben bu motoru 2,5 yıldan fazladır sürüyorum 265500 km civarındayım 0 aldım. Standart bir kullanıcı gibi kullanmadım ben. Modifiye ettim kestim biçtim bazen elime yüzüme bulaştırdım :) ama buna rağmen sorunsuz kullanıyorum. Temmuz sıcağında öğlen vakti marmaristen Bursaya sürdüm ne şişme ne tekleme hiç bişey olmadı. Kimse inanmıyordu ama ben MArmok festivaline gidip geldim. bir 13000 km de birde 25000 km de motoru açtık ilkinin sebebi zinciri germemden dolayı rulmanı kırmam. Ustan sağlamsa sorun olmuyor. Ben motoru yaptırdıktdan sonra 15000 km civarında marmarise gittim. tık demedi. Yolda grup sürşüşünde 90-100 km sabit hızlarda seyrettim yer yer 110-120 yaptım ama gruptan kopmadım. ikinci arıza ise ki konik problem 2. vites dişlisiydi. En büyük şansımız mondial şanzıman parçalarını tek tek satıyor. Jinlunda falan komple şanzıman alman gerekebiliyor. Bizde böyle bir sıkıntı yok. Vida tapasına kadar getirtebiliyosun.

Katılım zayıf olur gibi herkezin daha miskinliği üstünde ben bu kış motoru evin önünden eksik etmedim aşırı yağış olmadığı zamanda işe motorla gidip geldim .
milletin motoru halen garajda galiba.
gözüne kestirdiğin arzu ettiğin yer varsa benim benim için sorun olmaz .
cumartesi şile gezisi var ama katılım az galiba

Abi biraz daha süreci uzatalım ayrıntılı planlayıp rota dağılımını yapalım derim ben.

Arkadaşlar geçen haftalarda motorun egzosuyla uğraştım tek egzos yaptım vibrasyon arttı ses ise tam bir kross oldu. Bu hafta sağ sol yapacağım egzosları sonucu resmedicem.

Sağlıcakla.

askon
02 Nisan 2009, 13:05
cevaplarınız icin teşekkur ederım tatmın edıcı oldu .zaten motorum var demiştım ikinci el temiz birşey bulursam alırım anladığım kadarıyla yedek parca bol iyi bir usta ile problem olursa çözümlenır şimdi bu kriz bizide etkıledı.Hiç borca gırıp 0 almanın anlamı yok bu sefer acele etmeden param tamamlanınca borcsuz almayı planlıyorum ama kesın kafamdakı motor o yardımlarınız icin teşekkürler.Baksanıza ümmet abı bile scooter i ile ne kadar yol yapmış mondi her gıttiği yerde servislerle resim cektırmiş yani TÜRKIYENIN her yerınde servıs var aradıklarımı tamamlıyor şimdılık hepinize kazasız sürüşler:rendeer:

solmyr
02 Nisan 2009, 14:42
teşekkürler arkadaşlar:cat:

ARBETUS, jant göbeği uyuyo yani. mesneti araya halka koyarak halledilebilir sanırım. çamurluk sorunu olacak. tel jant bence cruiser in tanımlarından, en azından benim gözüme daha hoş görünüyor mct'ninki

erks
02 Nisan 2009, 15:16
arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım site çok iyi bazı konularda yardım almak istiyorum... 1.5 yıldır 250 MCT kullanıyorum 2. el olarak 2 milyara aldım yaklaşık 4 milyarlik masraf yaptım anlatagım yağ kaçırıodu yaptırdık sansıman daıldı yapıldı benzin kaçırdı yapıldı en son regdeveden cıktı ama hala iğrenç bir motor hala daha düzgün halde çalışmıyor 5 gün biniyorum 3 gün servisde sıkıldım bana önerisi olan varmıdır acaba arkadaşlar özellikle boluda olanlar....

ARBETUS
02 Nisan 2009, 15:26
teşekkürler arkadaşlar:cat:

ARBETUS, jant göbeği uyuyo yani. mesneti araya halka koyarak halledilebilir sanırım. çamurluk sorunu olacak. tel jant bence cruiser in tanımlarından, en azından benim gözüme daha hoş görünüyor mct'ninki

Mesnetin ne olduğunu biliyor musun? bahsettiğim amortisötlerin geçtiği siyah döküm parça. o geniş olduğu için ince teker önden bakılınca sırıtacak. Ayrıca araya burç koyamazsın çünkü fren kaliperinden uzaklaştırmış olursun. hadi kalipere yaklaştırırım diğer taraftan burç koyarım diyorsanda motorun geometrisi bozulur. Eğer cidden tel jant istiyorsan ön takımı de değiştirmen gerekli en azından mesneti.

arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım site çok iyi bazı konularda yardım almak istiyorum... 1.5 yıldır 250 MCT kullanıyorum 2. el olarak 2 milyara aldım yaklaşık 4 milyarlik masraf yaptım anlatagım yağ kaçırıodu yaptırdık sansıman daıldı yapıldı benzin kaçırdı yapıldı en son regdeveden cıktı ama hala iğrenç bir motor hala daha düzgün halde çalışmıyor 5 gün biniyorum 3 gün servisde sıkıldım bana önerisi olan varmıdır acaba arkadaşlar özellikle boluda olanlar....

Merak ettim alırken hiç mi kontrol etmedin motoru eksiği arızası var mı? ya da nesıl o hale gelebilir bir motor? kaç binde motorun? demekki ya ustada iş yok ya da kullanan kişi olması gibi kullanamıyor. hani ayrıntılı açıklarsan sana yardımcı olabiliriz. Rektefiye falan demişsin yağsız mı kullandın? bu motorlarda kronik 2. vitesten atma sorunu var dikkat etmezsen verir dişliyi eline. keçe problemini bizde yaşadık 10 dk da çözülüyor bu sorun zaten. Ben 2,5 yıldır kullanıyorum benden daha canice kullanan yoktur sanırım drag bile yaptım bununla ona rağmen daha rektefe görmedi 3 vites dişlisi bide rulmanı değişti toplamda 26000 km yi geçtim Bu sene gene ege'ye ineceğim inş. Aslında senin yanına bile gelebilirim yeterki yol olsun.

Sağlıcakla.

erks
02 Nisan 2009, 15:37
Mesnetin ne olduğunu biliyor musun? bahsettiğim amortisötlerin geçtiği siyah döküm parça. o geniş olduğu için ince teker önden bakılınca sırıtacak. Ayrıca araya burç koyamazsın çünkü fren kaliperinden uzaklaştırmış olursun. hadi kalipere yaklaştırırım diğer taraftan burç koyarım diyorsanda motorun geometrisi bozulur. Eğer cidden tel jant istiyorsan ön takımı de değiştirmen gerekli en azından mesneti.

Merak ettim alırken hiç mi kontrol etmedin motoru eksiği arızası var mı? ya da nesıl o hale gelebilir bir motor? kaç binde motorun? demekki ya ustada iş yok ya da kullanan kişi olması gibi kullanamıyor. hani ayrıntılı açıklarsan sana yardımcı olabiliriz. Rektefiye falan demişsin yağsız mı kullandın? bu motorlarda kronik 2. vitesten atma sorunu var dikkat etmezsen verir dişliyi eline. keçe problemini bizde yaşadık 10 dk da çözülüyor bu sorun zaten. Ben 2,5 yıldır kullanıyorum benden daha canice kullanan yoktur sanırım drag bile yaptım bununla ona rağmen daha rektefe görmedi 3 vites dişlisi bide rulmanı değişti toplamda 26000 km yi geçtim Bu sene gene ege'ye ineceğim inş. Aslında senin yanına bile gelebilirim yeterki yol olsun.

Sağlıcakla.

alırken babam aldı pek anlamaz motordon yagsız filanda kullanmadım hor derken bi aralar 1. vites 40 2. vites 70 3. vites 100 yapıdum o şekil baska şekilde hor kullanmadım bisden bi keçe için emzikler için 600 ytl para gitti motor acıldı die ama artık para filan vermiyorum biyere buradan yardım alarak gerekirse 1 ayımı verip kendim yapaçağım motorumu sizdende tavsiye istiorum motorun sağlığına kavuşması için ve motorun heryerınden ses gelio bu sesleri engellemek için....

ARBETUS
02 Nisan 2009, 15:52
alırken babam aldı pek anlamaz motordon yagsız filanda kullanmadım hor derken bi aralar 1. vites 40 2. vites 70 3. vites 100 yapıdum o şekil baska şekilde hor kullanmadım bisden bi keçe için emzikler için 600 ytl para gitti motor acıldı die ama artık para filan vermiyorum biyere buradan yardım alarak gerekirse 1 ayımı verip kendim yapaçağım motorumu sizdende tavsiye istiorum motorun sağlığına kavuşması için ve motorun heryerınden ses gelio bu sesleri engellemek için....

e zaten 3. viteste 100 yatprımak zorlamaktır. emzik nedir anlayamadım? senin ustan senden fazla para almış gibime geliyor. ben şu ana kadar 2 kere indirttim motoru toplamda 600 lira verdim.

erks
02 Nisan 2009, 15:57
e zaten 3. viteste 100 yatprımak zorlamaktır. emzik nedir anlayamadım? senin ustan senden fazla para almış gibime geliyor. ben şu ana kadar 2 kere indirttim motoru toplamda 600 lira verdim.

açıkçası bi ustam yok suanlık yeni bi usta buldum hondanın servisinde yaptırıodum benim bi akrabamda 1000 lık kawasaki ninja vardi ordan dolayı tanıordum ama işte hiç birşey yapmadı motor adına şimdi sizden yardım istiyorum sizce ne gibi bakımlarını yaptırayım saglıklı olması için yada ne yapmalıyım

solmyr
02 Nisan 2009, 16:10
biliyorum ama halkaylada halledilebilir gibi geldi, diskle jant arasınada pul konularak ayarlanabilir heralde. ince olacak tamamda jant göbeğide o kadar incemi ya? şayet hem pul hem halka gerektirecek kadar darsa takımın değişmesi lazımda o zaman masraf çıkar baya. uygun bi tel jant arıyım o zaman. teşekkürler.

ARBETUS
02 Nisan 2009, 16:24
biliyorum ama halkaylada halledilebilir gibi geldi, diskle jant arasınada pul konularak ayarlanabilir heralde. ince olacak tamamda jant göbeğide o kadar incemi ya? şayet hem pul hem halka gerektirecek kadar darsa takımın değişmesi lazımda o zaman masraf çıkar baya. uygun bi tel jant arıyım o zaman. teşekkürler.

kerdeşim lakliberi nasıl yanaştıracaksın? diskle jant arasına burç koyarsan motorun dengesi bozulur. mukavemeti azalır. iyi iş olsun istiyorusan layıkıyla yapmalısın. TR de o ebatta tel jant yok ben bulamadım. TT customda vardır ama senin ve benim motoru satsak anca alabiliriz :D benim Msnim sende olması lazım sildin mi beni? burayı mırc a çevirdik. kim ne sormak istiyorsa eklesin beni bw_gebze@windowslive.com

JAKOBEN
03 Nisan 2009, 01:40
... burayı mırc a çevirdik...

Barış, bu mırc hala yaşıyor mu be:queen:
En son 1998 senesinde görmüştüm kendisini hala yaşıyorsa bravo valla:cat:
Bu arada kask konusundaki sorumu yanıtlayan dostlara da teşekkür ediyorum, kendinize iyi bakın dostlar..

iskenderunlu
03 Nisan 2009, 01:56
mondial 150 zat tan sevgilerle::deliir::

bi slm verim dedim

ugurapay
03 Nisan 2009, 06:53
mondial 150 zat tan sevgilerle::deliir::

bi slm verim dedim

Ve Aleyküm selam

poseidon23
03 Nisan 2009, 08:44
Barış fuardan döndükten sonra pek yazamadım.Seninle ayaküstüde tanıştığımıza memnun oldum.O akşam seni motorundan tanıyacağım aklımın ucundan geçmezdi.Ve Bursa mt'ye göz atarsan bi gezi organize ediyoruz burada bi yayla gezisi çok güzel olacağına inanıyorum eğer serbest olursan bekleriz.Görüşmek üzere kendine iyi bak.

Herkeze kazasız sürüşler....

ARBETUS
03 Nisan 2009, 08:48
Barış fuardan döndükten sonra pek yazamadım.Seninle ayaküstüde tanıştığımıza memnun oldum.O akşam seni motorundan tanıyacağım aklımın ucundan geçmezdi.Ve Bursa mt'ye göz atarsan bi gezi organize ediyoruz burada bi yayla gezisi çok güzel olacağına inanıyorum eğer serbest olursan bekleriz.Görüşmek üzere kendine iyi bak.

Herkeze kazasız sürüşler....

Bu hafta gündemimde gezi yok :) evde yatacağım sanırım.

Arkadaşlar toplaşma için herkes mekan tavsiyesi yaparsa ona göre bir plan yapmış oluruz.

ugurapay
03 Nisan 2009, 09:39
Daha önce iki adet led takmıştım parlar yandığında görülebileyim diye şimdide iki adet led taktım firene bastığımda yansın diye
Gerci biraz kamyon arkası gibi oldu ama gine de farkedilmem güzel diye düşünüyorum istanbul E 5 de

http://img14.imageshack.us/img14/1045/grnt036a.th.jpg (http://img14.imageshack.us/my.php?image=grnt036a.jpg)

ARBETUS
03 Nisan 2009, 10:27
abi hafifletin moturları benim gibi kesin biçin ozaman NASA bile farkeder bizi :)

poseidon23
03 Nisan 2009, 11:12
Bu hafta gündemimde gezi yok :) evde yatacağım sanırım.

Arkadaşlar toplaşma için herkes mekan tavsiyesi yaparsa ona göre bir plan yapmış oluruz.

Yapacağımız gezi 12 nisan pazar haldun cansu bursa tayfası geliyor onun için haber vereyimdedim :)