PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabaya Arkadan Çarptık

serimotorcu
07 Nisan 2011, 20:27
Başlıktanda anlaşılacagı üzere işin özeti bu arkadaşlar.Olay bugün gerçekleşti.
En başında şunu söyleyebilirim ki motor üstünde dikkatinizi hiçbir zaman başka şeylere vermeyin. Bir anlık dalgınlık pahalıya mal olabiliyor.
Bugünkü olayda hata tamamen benimdi. Şehiriçinde yol alıyordum.Arka koltukta da arkadaşım oturuyordu.Arada da konuşuyorduk.Yine bir şey söyledi.Bende kafamı ona doğru çevirdim hafiften.Kafamı çevirmem gerekiyordu.Çünkü kaskın içinde ses çok az duyuluyor dışarıdan. Öndekide minibüs veya panelvan gibi birşeydi mesafemiz baya vardı.Rahattım o konuda. Ama kör şeytan işte tam kafamı çevirdiğim sırada araba ani fren yapmış.Ben tekrar kafamı çevirdiğimde bana hızla yaklaşan birşeyin olduğunu gördüm :mrgreen: Ön frene asıldık ama ne fayda kurtarması imkansızdı çünkü. Allahtan hızımız fazla değildi hafif bir sarsıntıyla atlattık.Baktık ne motorda ne arabanın kaportada çizik bile yok.Sende bir şey var mı dedi aracın sahibi. Yok dedim Allaha şükür :) Ne kadar tecrübeli olursak olalım. Dikkat çok önemli arkadaşlar. Yola sürekli dikkatimizi vermemiz gerekiyor. Bana çok iyi bir ders oldu. Umarım hepimiz içinde faydalı olmuştur.
Kalın sağlıcakla :rendeer:

ToLGa_09
07 Nisan 2011, 20:32
Geçmiş olsun, Allah tekrarlatmasın

vecix
07 Nisan 2011, 20:36
çok geçmiş olsun geçen aynı olayı ben de yaşadım forumdada paylaştıgım ama acaiplik şurda
hepte artçı ile konuşurken gelır bu ani frenler geçmiş olsun

Levsy
07 Nisan 2011, 20:41
Geçmiş olsun.
Artçım birşeyler söylemeye çalıştığında elimle susmasını işaret ediyorum sadece :) Belki bozuluyorlar ama hiç umrumda değil.
Gebermiyor ya, iki dakika sonra durunca söylesin ne söyleyecekse.

kim
07 Nisan 2011, 20:55
Geçmiş olsun ,aslında konuşmamakda fayda var illaki konuşulucaksa dikkati önden ayımadan konuşmakda fayda var ,heleki kafayı çevirmeniz büyük hata olmuş gerçekten.

ramcoo86
07 Nisan 2011, 21:09
hemşo geçmiş olsun.

prs_bacteria
07 Nisan 2011, 21:21
geçmiş olsun....motorsiklet bence tek kişilik birşey:cat:

F54
07 Nisan 2011, 21:44
sana birşey olmasın da motor ve karşıdaki araç yani maddi hasar önemli değil

BorTeCinE
07 Nisan 2011, 21:48
Geçmiş olsun,Valla bugun bende kamyonete sol arkasından çarptım dikkatsizlik yüzünden evet dikkatin bi anlık dağılması nelere mal oluyor... Allah'a emanet olun...

serimotorcu
07 Nisan 2011, 21:53
Geçmiş olsun,Valla bugun bende kamyonete sol arkasından çarptım dikkatsizlik yüzünden evet dikkatin bi anlık dağılması nelere mal oluyor... Allah'a emanet olun...

Eyvallah .Sagolasın.Geçmiş olsun sanada:)
İlginç ya bugün foruma göz gezdirdim biraz 1-2 kişiden daha kaza haberleri okudum.Biriside kaza atlatmış galiba. Bugün ne oluyor bize. Kaza günü müdür nedir :silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:53 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:51 ----------

hemşo geçmiş olsun.

Sagolasın hemşo :)

BorTeCinE
07 Nisan 2011, 21:54
Eyvallah .Sagolasın.Geçmiş olsun sanada:)
İlginç ya bugün foruma göz gezdirdim biraz 1-2 kişiden daha kaza haberleri okudum.Biriside kaza atlatmış galiba. Bugün ne oluyor bize. Kaza günü müdür nedir :silent:

artık 07 Nisanda motora binerken çok daha dikkatli oalcağım herşeye rağmen seviyorum bu motoru :mrgreen:

serimotorcu
07 Nisan 2011, 22:01
Hepiniz sağolun arkadaşlar eksik olmayın.
Ufak bir şey bile olsa Allah kimsenin başına vermesin.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:56 ----------

artık 07 Nisanda motora binerken çok daha dikkatli oalcağım herşeye rağmen seviyorum bu motoru :mrgreen:

Tehlikeleri bertaraf ettikten sonra sorun yok. Motor sevgisinde en ufak bir azalma yok çok şükür :wiinkk:
Evet bundan sonra tırsmaya başladım 7 nisan günleri binmesem mi acaba :mrgreen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:58 ----------

çok geçmiş olsun geçen aynı olayı ben de yaşadım forumdada paylaştıgım ama acaiplik şurda
hepte artçı ile konuşurken gelır bu ani frenler geçmiş olsun

Bundan sonra artçıyla konusmak falan yok ani frenlere hayır :cat:

emre_tnl
07 Nisan 2011, 22:54
Geçmiş olsun.
Artçım birşeyler söylemeye çalıştığında elimle susmasını işaret ediyorum sadece :) Belki bozuluyorlar ama hiç umrumda değil.

gayet mantıklı :cat:

serimotorcu
08 Nisan 2011, 01:24
Geçmiş olsun.

Bundan sonra böyle istedikleri kadar bozulsunlar tek kelime bile etmeyeceğim :P

chirkinn
08 Nisan 2011, 10:42
geçmiş olsun Allah beterinden korusun

Ramazan Can
08 Nisan 2011, 10:46
geçmiş olsun....

excavatus
08 Nisan 2011, 11:32
Hemen yeri gelmişken o zaman dalayım ortadan. Artçım ile (benim hanım oluyor kendisi) konuşmadan yol alma şansımız yok. bu sebeple intercom cihazlarını araştırdım. Baktım çok pahalı. daha sonra kablolu olan bir cihaz buldum. 30TL gibi bir fiyata aldım. şehir içinde mükemmel. Hiç bir sorun yaşamadan konuşabiliyoruz, ve cihaza mp3 çalar bağlayıp aynı müziği dinleyebiliyoruz. Mp3 çaları da veriyorum hatuna, o yolda DJ lik yapıyor.
Cihaz hız arttıkça motor ve rüzgar sesinden çok etkileniyor, ama bunun zaten olacağını kullanma klavuzuna yazmışlar. Bu durumda sesi kısıp, daha yüksek konuşun diyorlar. Denediğimizde bunun da çok başarılı olduğunu gördük. Sonuç olarak kaliteli ve sesi yüksek çıkan bir mp3 çalar ile, uzun yolda yüksek hızlarda bile, güzel güzel müzik dinleyip muhabbet ederek seyahat edebiliyorsunuz. Ayrıca cihaz konuşmaya başladığın anda, müziğin sesini otomatik kısıyor. bu paraya daha iyisi olamaz diye düşünüyorum.

Kendi kullanımımdan gözlemlediğim - lerini söyleyeyim.
Tek kulaklık ve ağıza gelen mikrofon sistemini kaskı takarken kulakta tutmak zor olabiliyor. Kendince yöntemler geliştirmek lazım. Kışın balaklava altında bırakmak işe yarıyor. Onun dışında dış gürültülerden etkileniyor. Bir de bayağı bir kablo sallanıyor ortalıkta :) alışana kadar deli ediyor. Hatun cart diye inince falan :) kulağı çekiliyormuş gibi oluyor.

Marka model vermemek lazım. Eğer merak eden araştırmak denemek isteyen olursa.
Gitti Gidiyor'a, kask içi intercom yazsın. bir dolu çıkıyor zaten. Ben e-bay'den aldım. Neden? çünkü aynı mal, aynı marka, e-bay daha ucuz.

Saygılar.

kujumax
08 Nisan 2011, 12:01
Geçmiş olsun Allah Daha Büyüklerini Yaşatmasın.

RunemagicK
08 Nisan 2011, 12:11
geçmiş olsun
bende taksiye girmiştim arkadan, solliyim diye aynaya bakarken taksinin önüne çocuğun biri fırladı, haliyle ani fren yaptı, ben farkettiğimde artık çok geçti:) ön grenajdaki bikaç kırık ile atlattık neyseki

Markopaşa
08 Nisan 2011, 16:55
Geçmiş olsun, bende 1 saat önce asfaltı öptüm ada etrafından dönerken bi anda kendimi yerde sırt üstü kayarken buldum 2-3 metre kaydım:), kayma sebebimde lastiklerin inik olmasıydı :( dikkat etmek her zaman şart :)

yasdal
08 Nisan 2011, 18:05
Hemen yeri gelmişken o zaman dalayım ortadan. Artçım ile (benim hanım oluyor kendisi) konuşmadan yol alma şansımız yok. bu sebeple intercom cihazlarını araştırdım. Baktım çok pahalı. daha sonra kablolu olan bir cihaz buldum. 30TL gibi bir fiyata aldım. şehir içinde mükemmel. Hiç bir sorun yaşamadan konuşabiliyoruz, ve cihaza mp3 çalar bağlayıp aynı müziği dinleyebiliyoruz. Mp3 çaları da veriyorum hatuna, o yolda DJ lik yapıyor.
Cihaz hız arttıkça motor ve rüzgar sesinden çok etkileniyor, ama bunun zaten olacağını kullanma klavuzuna yazmışlar. Bu durumda sesi kısıp, daha yüksek konuşun diyorlar. Denediğimizde bunun da çok başarılı olduğunu gördük. Sonuç olarak kaliteli ve sesi yüksek çıkan bir mp3 çalar ile, uzun yolda yüksek hızlarda bile, güzel güzel müzik dinleyip muhabbet ederek seyahat edebiliyorsunuz. Ayrıca cihaz konuşmaya başladığın anda, müziğin sesini otomatik kısıyor. bu paraya daha iyisi olamaz diye düşünüyorum.

Kendi kullanımımdan gözlemlediğim - lerini söyleyeyim.
Tek kulaklık ve ağıza gelen mikrofon sistemini kaskı takarken kulakta tutmak zor olabiliyor. Kendince yöntemler geliştirmek lazım. Kışın balaklava altında bırakmak işe yarıyor. Onun dışında dış gürültülerden etkileniyor. Bir de bayağı bir kablo sallanıyor ortalıkta :) alışana kadar deli ediyor. Hatun cart diye inince falan :) kulağı çekiliyormuş gibi oluyor.

Marka model vermemek lazım. Eğer merak eden araştırmak denemek isteyen olursa.
Gitti Gidiyor'a, kask içi intercom yazsın. bir dolu çıkıyor zaten. Ben e-bay'den aldım. Neden? çünkü aynı mal, aynı marka, e-bay daha ucuz.

Saygılar.

Aynı cihazı bende kullanıyorum. Kulakta tutmak sıkıntı. Bu yüzden kask içi kulaklık ve sabit mikrofon yaptım kasklarımıza. Sadece kasktan çıkan Jack'a intercom'u bağlayıp keyfimize bakıyoruz. 80 i geçince sıkıntılı oluyor tabi ki. Şu sesi kısma işini bende deniyeyim.

excavatus
08 Nisan 2011, 18:37
evet hocam, cihazı sürüş anında kullanabileceğin şekilde tak üstüne. Klipsli olması lazım. rüzgar gürültüsü çok arttığında, kesilene kadar kıs. gerçekten işe yarıyor.

Özer
08 Nisan 2011, 19:03
Geçmiş olsun..
evet ne kadar dikkatli olursak olalım azdır motosiklet üstünde.
Artçım ve ben intercom kullandığımızdan sıkıntı yok ancak intercom olmadığı durumlarda seyahat esnasında ASLA muhabbet etmem çünkü bir şey duymak zaten zor....

selo001
08 Nisan 2011, 20:14
Aynı şekilde bende kız arkadaşım arkadayken böyle birşey yaşamıştık.Çarptığım bi murat 131 di :D Adam biliyor tamponunun benim çamurluğumdan daha ucuz olduğunu hiç inip bakmadı bile :D

serimotorcu
09 Nisan 2011, 00:06
Sağolun.Eksik olmayın :)Bu arada tek tek cevap veremedim kusura bakmayın.

Şu intercom cihazlarına da bakmanın vakti geldi artık. :cat:
Yoksa bu gidişle tamponlara bindirmeye devam :)

sadisayli
09 Nisan 2011, 00:27
geçmiş olsnn birader... hakkaten bu 7 nisanda bişey olabılır. Dün bende kaza yaptım sayılır :S
Evin yakınında markete giderken herzaman geçtiğim yerde hafif bi kazı çalışması vardı.. altımda da scooter yerde kumlar felan dökülmüşş dönerekk hızlı kalktımm.... kumm kaydırdı devirdii beni sağ diz kapağım paramparça yırtıklarla dolu... :(