PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Siz olsanız naparsınız

QM50
03 Nisan 2011, 19:21
Merhaba arkadaşlar bende göz bozuklugu var ve sanırım bu numaraya motor ehlıyetı alamazsın dedı doktor haytım basıma yıkıldı sankı afalladım bunca yıldır bunun ıcın beklıyodum motorları boylesıne delıcesıne seven bırıyımkı anlatamm yerı geldı sabahlara kadar beraber dik bazen dertleştik benim en yakın dostum motorum siz olsanız nparsınız aklım cok karısık motor surmye devam edermısınız ne pahasına olursa olsun yoksa bu hayalınızden vazmı gecersınız ben cocuklumdan berı hep bunun hyalını kurmustum ılk kendı motorumu 16 yasımda ypmıstım motorların cogu sorunundan anlarım elım cok ıyı anahtar tutar yanı motorposterlerı vs hayatımın bı parçası olan bıseyı bı keera koyup yolunuza devammı ederdiniz yoksa sürermiydinz Belkı yanlıs ama ben surmeye devam edıcem Allah kaza bela gostermesın ama tek korkum ehlıyetsızken bı araca vs çarpmak cok dıkkatlı kullanıyorum ayrıca hız meraklısıda degılım İnsanın enbüyük hayalının o gun geldınde olmıcanı öğrenmesi cok kötü bişi moralim inanın cok bozuk :pale: canım cok sıkkın bı tavsıye verın napıyım ben nasıl bırkıyım bu sevdayı yada devammı edıyım ama başka insanlara zarar vermekten korkuyorum ben motor surerken uzagı gormekte sıkıntı cekmıyorum sadece uzaktakı tabelaları okuyamıyorum yanı ınsan ve arabaları gouyorum ama doktor yınede olmaz dedı nıye anlamadım kac dereceye kadar ehliyet veriyorlar bılgısı olan varmı bı yardım edın lutfen sizinde canınızı sıktım kusura bamayın ama sızden baska paylasıcak kımsem yok insan sormadan edemıyo NEDEN BEN?:pr: hepinize teşekkürler

BurakASLAN
03 Nisan 2011, 19:26
Bende gözlükle kullanıyorum.Hem izmirde nelerini gördüm ben.Kavanoz dibi gözlükle motor kullanıyorlar araba kullanıyorlar.Sen git düzgün bir hastanede göz muayenesi ol.Gözlüğünü al tak ve bir daha git rapor için.Olmaz böyle saçmalık.

ToLGa_09
03 Nisan 2011, 19:28
saçmalık yani, gözlükle araç-araba kullanmakta yasak olsun o zaman

Raphae1
03 Nisan 2011, 19:29
İnsanın hayalinin gerçekleşme ihtimailinin olmaması gerçekten çok kötü bir şey .Bunu senin üzüntüne üzüntü katmak için yazmıyorum .İnsan her ne pahası olursa olsun hayallerının peşinden gitmelidir, tabi bu yolda giderken de kimseye ve kendine zarar vermeden.

Peki tedavisi falan yok mu? gözlük, lens veya ameliyat? . geçmiş olsun

QM50
03 Nisan 2011, 19:30
Suan lens var ztn ama amelıyat ıcın bısı demedı daha hep tıp ılerlıyo dıo ıvır zıvır .. morelımı bozdu :S offf.

Blackeagletr
03 Nisan 2011, 19:32
Göz numarana uygun bir lens takıp git muayene olmaya.Bozuk göz dünyanın sonu değil ya lazerle kalıcı olarak düzelttirebilirsin.

QM50
03 Nisan 2011, 19:33
lazer içinde 18yaş dıolar ama o da kesın degıl

ercaan
03 Nisan 2011, 19:36
raporlarda iki gözün toplam görme oranını hesaplıyorlar arkaşım gözlüklüydü gayet rahat aldı ehliyeti bir sorun çıkmadı başka kurslara sordun mu

QM50
03 Nisan 2011, 19:41
sorunun gozluk degıl gorme mesafesı oldunu soyluolar

kim
03 Nisan 2011, 19:55
Önce kapsamlı bir muayene ol ,eğer tavsiye aynıysa vazgeç kardeşim ,sonuç olarak ağaca duvara arabaya çarpman da sakat durum ama, ya biz çocuğu ezersen vicdan azabna nasıl dayanacaksın.

pusula_63
03 Nisan 2011, 22:35
boşver takma daha kapsamlı bi yerde muayene ol yada özel yerler var ordada alabilirsin büyütülecek bi şey yok moralinide bozma

kartal1439
03 Nisan 2011, 22:37
Bir motorcunun, motor ve ehliyet hakkını almak Büyük günahlardan bir tanesidir. :)

rc_serhat
03 Nisan 2011, 22:50
madem bu kadar çok seviyorsun motoru ben ne olursa olsun kullanmaya devam et diyorum ehliyetsiz kullanan binlerce kişi vardır.daha geçenlerde usta bir motorcuyla tanıştım 99dan beri ehliyetim yok diyor ama yinede kullanıyorum diyordu.

Raphae1
03 Nisan 2011, 23:34
madem bu kadar çok seviyorsun motoru ben ne olursa olsun kullanmaya devam et diyorum ehliyetsiz kullanan binlerce kişi vardır.daha geçenlerde usta bir motorcuyla tanıştım 99dan beri ehliyetim yok diyor ama yinede kullanıyorum diyordu.

Bu sekilde hem kendi hemde karsisindakini tehlikeye atar. Bunun mu olmasini istiyorsun

greyhorse
04 Nisan 2011, 00:06
bu konu uzerıne cok sey yazılabılırım
lakın hem sıkmak hemde takıp edılemıyecegı dusuncesıyle
uzatmadan;
belkı trafıge cıkamayacaksın.hıcbırsey bu sevdandan seni alıkoyamaz
burada bırcok vıdeo paylasıldı.vıdeolar arasında en cok dıkkatımı ceken bırcok organını kaybetmıs motosıklet sevdalıları bır sekılde motosıklet sevgılerını pekıstırıyorlardı.hernekadar anladıgım kadarıyla senın boyle bır sorunun olmasada
dedıgım gıbı gün doğmadan neler doğar.artık göz üzerinde hertürlü operasyon yapılıyor bundan 10 sene önce ne mümkündü.sadece acele etme
geç gelen mutlulukların değerine paha biçilemez.

SeMpaTuRk77
04 Nisan 2011, 01:41
saçma insanları şuça teşvik etmekten başka bişey değil bende ağır vasıta ehliyeti için sıbava giriyorum bu ay normal ehliyetimde gözlük olayı olmamasına rağmen şimdi kesinlikle gözlük takılmalı dendi. takmam demiorum ama motosiklet üzerinde gözlük kullanamam asla ! lensle kullanan arkadaslar varsa biraz burda açıversin konuyu abi rahat oluyomu yada ne biliyim rüzgardan kayar mayar aklıma bunlar geliyo

Rox0ne
04 Nisan 2011, 01:48
bu ayda bende sınava girecem
göz muayenesine gittiğimde benimde uzağı görme problemi vardı.doktor kontak lensle kullanabilirsin dedi,gözlük yazmıorum bu kıyagımı unutma diyede sırtımı sıvazladı:P

abolgi
04 Nisan 2011, 01:49
adamgibi bir doktora gidip al gözlüğünü ha başka bi durum varda doktor olmaz diyorsa o zaman doktoru dinle. trafikte yanlız değilsin başkalarınada zarar verebilirsin. geçmiş olsun.

QM50
04 Nisan 2011, 02:06
Yorumlar için cok sagolun normalde benım insan agac vsvs. gormemde bı sıkıntı yok sadece uzaktan flan plakları okuyamıyorum başka bir yerde muayne olup sonuca bakalım olmazsa 1 yıl daha beklıyıp amelıyat olurum ama neden 1 yıl erken ehlıyetımı almıyım.(amelıyat olayını bırde dunya goz hastahanesıne sorucam bakalım nedıcekler )Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Çok saolun:rendeer:

KaPTaNHaSaN
04 Nisan 2011, 02:11
lazer içinde 18yaş dıolar ama o da kesın degıl

18 yaş öneli çünkü gözün tam gelişmiş durumda oluyorda sendeki numara durumu nedir?
mesela benim sol gözde +5 miyop -2hipermetrop +2 de astiğmat var
sağ gözüm sapasağlam :)
ehliyetim de de kontak lens gözlük yazıyor?

SeMpaTuRk77
04 Nisan 2011, 02:13
ehliyetim de de kontak lens gözlük yazıyor?

dostum lensle motosiklet kullanıyormusun ?? kask camın açıkken herhabgi bi batma kaşıntı filan yapıyormu kullanıyosan ?

KaPTaNHaSaN
04 Nisan 2011, 02:17
saçma insanları şuça teşvik etmekten başka bişey değil bende ağır vasıta ehliyeti için sıbava giriyorum bu ay normal ehliyetimde gözlük olayı olmamasına rağmen şimdi kesinlikle gözlük takılmalı dendi. takmam demiorum ama motosiklet üzerinde gözlük kullanamam asla ! lensle kullanan arkadaslar varsa biraz burda açıversin konuyu abi rahat oluyomu yada ne biliyim rüzgardan kayar mayar aklıma bunlar geliyo

senin ehliyetinde gözlük ve lens ile yazsın sende gözlük kullanma. bir kaza anında alkollü araç kullanıyormuşsun gibi ceza alacağını da unutma.
gözlük ile kullanman gerek dediğine göre doktor göz numaraların yüksek demektir. yüksek numaralı lenslerde diğerlerine göre kalın ve serttir. en ufak bir toz almada da gözünün canını okur. bence motosiklet ile lens kullanmak daha tehlikelidir. hiç vizörü açmamalısın ki toza maruz kalmayasın. polikarbon camı olan gözlüklerin kaza anında gözünü yanağını kesme ihtimali düşüktür..
hele hele de gece sürüşlerinde astiğmatın da var ise gözlüksüz görüşün tamamen düşecek , en ufak hatanda da motosikletin seni affetmeyecektir.

AzRaİL42
04 Nisan 2011, 02:31
Sen Yanlış Yere Gitmişssin...

ßen Ehliyet Alırken Sağlık Ocağına Gittim Rapor Alırken İçeri Girdim Aynen Şu Konuşma Geçti Aramızda...

Doktor=Bi Rahatsızlığın Var Mı ?

Ben=Yok...

Doktor=Tamam...

Ve Doktor Rapora KOCAMAN A2 EHLİYET ALABILIR Die Yazıp İmzaladı Ve Adam Yüzüme Bile Bakmadı :)

Sağlık Ocağına Git %100 Alırsın :)

{Raporu Al Eğer Göre Bİliosan Gözlüksüz Kullan Ama Görmede Sıkıntı Varsa GözlüK+Kask Kullan...}

SeMpaTuRk77
04 Nisan 2011, 03:22
senin ehliyetinde gözlük ve lens ile yazsın sende gözlük kullanma. bir kaza anında alkollü araç kullanıyormuşsun gibi ceza alacağını da unutma.
gözlük ile kullanman gerek dediğine göre doktor göz numaraların yüksek demektir. yüksek numaralı lenslerde diğerlerine göre kalın ve serttir. en ufak bir toz almada da gözünün canını okur. bence motosiklet ile lens kullanmak daha tehlikelidir. hiç vizörü açmamalısın ki toza maruz kalmayasın. polikarbon camı olan gözlüklerin kaza anında gözünü yanağını kesme ihtimali düşüktür..
hele hele de gece sürüşlerinde astiğmatın da var ise gözlüksüz görüşün tamamen düşecek , en ufak hatanda da motosikletin seni affetmeyecektir.

GÖRME PROBLEMİ YAŞAMIYORUM SOL GÖZDE astigmat var dedi doktor bu yaşıma kadar gözlü vs kullanmışlığımda yok a2 b c ehliyetimde gözlük vs yazmıyor en iyisi ben ehliyet yükseltmiyim :) Bu arada yılın 6 ayı motosiklet üzerindeyim beni ve çevremi tehidit edicek bi unsur olması halinde kesinlikle gözlük kullanırım yanlış anlaşılmasın :)

yürekçe
04 Nisan 2011, 03:48
benim gözlermde de problem var....
hayallaerinin önüne geçilmesini engelle.
bunun yasa olarak sınırı var mı öğren.
var ise geriye çekmek için gerekeni yap.
yaparken de unutma, önce senin sağlığı, daha sonra çevreye vereceğin etki.
bu kadar bozma moralini.
renk körü olsan bileehliyet alabilirsin.
bu arada, eğer o doktor kararında diretirse.
o dosyan için daha başka muayene eden anlaşalı kurumu araştır. eğer ki o kurum, senin ehliyet kursuna bakmıyor ise, gerekirse başka bir ilçe ya da küçük şehirden yeniden kayıt yaptır.
sen aklıbaşında bir forumdaşımızsın.
en azından, ben senin yanlış bir şey yapmayacağına inanıyorum.

bu arada göz numarn kaçmış?

buyur, bu da yasası :

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8efk5HMXUV8J:www.hastaadam.com/Hastaliklar/Goz_Sagligi/goz/ehliyet.goz.muayenesi.htm+ehliyette+g%C3%B6z+muaye nesi&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&source=www.google.com.tr
sağlıcakla kal kardeşim :)

unsaloc
04 Nisan 2011, 09:53
Gözlükle ve lens ile motosiklet kullanmak gerçekten zor oluyor. Uzağı göremiyorum ama derecesi düşük olduğu için elzem olmadığı takdirde gözlük takmıyor-dum.

Fakat bir kaza anında gözlük veya lens olmadığı tespit edilirse arkadaşın dediği gibi alkollü kullanmış mertesinde bir uygulama görüyorsun.

B sınıfı ehliyetime A2 ekletirken muayene istendi , görme kusurum beni gözlük kadar rahatsız etmediği için pek gözlük kullanmam. Gözlüksüz bir halde en yakın sağlık ocağına gittim.Ehliyet için göz muayenesi olacağımı söyledim , biz yapmıyoruz falanca sağlık ocağına gideceksin dediler. Falanca sağlık ocağına kadar uzunca bir yolu sıcak bir havada yaya olarak gittim. Fakat gittiğim o falanca sağlık ocağıda ikamet adresin bizim sınırlarımız dışında şu sağlık ocağına gideceksin dedi. Gittiğim şu sağlık ocağındaki kayıtlarda ise benim bir başka sağlık ocağı adresinde gözüktüğüm ortaya çıktı. Haydi yine yola düşüp o sağlık ocağına gittim.

Gittim gitmesine de gözlükler tamamen aklımdan çıkmış , doktor hanım oku dedi birkaç satır okuyunca ortalara doğru tıkandım. Git bir hastanede muayene ol , gözlük al gözlükle gel oku , gözlükle alabilir diye rapor vereyim dedi. Aaa benim gözlüğüm vardı sahi yahu dedim , git al gel dedi. Yaa ben o kadar yolu gitmeyeyim şimdi siz gözlükle alabilir yazın zaten B sınıfı ehliyetimde de öyle olması lazım dedim. I-ııh olmaz al gözlüğünü gel dedi.

Düştüm evin yoluna mecburen. Bir yandan da gözlüklerin nerede olabileceğini düşünüyordum , uzun süre yürüdükten sonra aklıma gözlüklerin bir camının kırık olduğu geldi. Uff iş iyice uzayacaktı , evden gözlükleri al , gözlükçüye git , camını değiştir diye düşünürken , önünden geçtiğim eczaneyi görünce ampul yandı.

Sol -1 , sağ -1,25 . Her ikisinde de bir miktar astiğmat vardı gözlerimde. Eczaneden bir kutu -1 lens aldım , geçirdim gözüme sağlık ocağına gitmek için eczaneden çıkmıştım ki özel hastane tabelasını gördüm :) Girdim hastaneye ehliyet için göz muayenesi olacağımı söyledim. Oku dedi doktor okudum , ehliyet almasında herhangi bir sakınca yoktur diye kağıtlarımı imzaladı verdi. :) Emniyete o formu teslim ettim ama B sınıfı ehliyetimde gözlükle yazdığı için A2 ' yi de gözlükle çıkarmışlar. Sorun değil , zaten uzun yolda gözlüksüz rahatsız oluyordum , geceleri ise astiğmat yüzünden takmaz elzemdi. Akşamında ehliyeti alınca bir de gözlükçüye uğradım , gözlükleri yeniledim. Hafif camdan titanyum çerçeveler çokta rahatsız etmiyor açıkçası , sadece kask giyme ve çıkarma tam bir seromoniye dönüşüyor. Kask tak , gözlüğü tak , oturt. Gözlüğü çıkar kılıfına koy , çantaya koy , kaskı çıkar gibi :)

Eğer bu B'ye A2 ilavesi olmasaydı ehliyetimde gözlükle yazmamış olacaktı.

Birde küçük bir hatırlatma ; sen ne kadar görebiliyorum desende gözündeki bu rahatsızlık , gözlük kullanmadığın takdirde reflekslerini köreltir,yolu okumanı engeller , hız mehfumunu zayıflatır, uzun yolculuklarda yorgunluk yapar. Yorgunluk aynı zamanda kaska uygun olmayan çerçevenin de sonucuda olabilir , çerçeve seçerken de kaskla denbeyip , kaska uygun bir çerçeve almakta fayda var ;)

Raphae1
04 Nisan 2011, 12:54
Yorumlar için cok sagolun normalde benım insan agac vsvs. gormemde bı sıkıntı yok sadece uzaktan flan plakları okuyamıyorum başka bir yerde muayne olup sonuca bakalım olmazsa 1 yıl daha beklıyıp amelıyat olurum ama neden 1 yıl erken ehlıyetımı almıyım.(amelıyat olayını bırde dunya goz hastahanesıne sorucam bakalım nedıcekler )Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Çok saolun:rendeer:

Heyecani ni anliyorum ama acele etme. Arkadaslarinda dedigi gibi artik tip cok ilerledi. Bi dunya goz e git bakalim ne diyecekler. İyi haberlerini bekliyoruz.

GoodsLife
04 Nisan 2011, 13:04
benimde gözlüğüm var ama hiç bir sorun çıkarmadılar ve B sınıfı ehliyetimi aldım...
başka bir sürücü kursuna git para göz bir sürücü kursu kesinlikle kaydını yapar...
olması 3-5 lira para sıkıştır yada yalanlar uydur...
gözlüğüm eski muane olmaya gidicem ama işlerden fırsat bulamadım tarzında...
yada ek iyi hangi gözün görüyosa harferi o gözler oku ve diğer göze geçtimi çaktırmadan o göz ile bak =)
ama ümidini kesme kesinlikle bi yerde kaydını yaparlar

aparat
04 Nisan 2011, 15:16
öncelikle sorununun çözümü olacağına inanıyorum ve enkısa sürede çözüme kavşturursun kardeşim...

anladığım kadarıyla büyükçekmecedesin nerede muayene olduğunu bilmiyorum ama birde beyoğlu göz hastahanesini araştır derim konusunda çok iyi bir devlet hastahanesidir ....

exile
04 Nisan 2011, 15:27
korkutmayın vatandaşı, hiç bişey olmaz git sağlık ocagına al işte,
benim arkadaşımın bir gözü hiç görmüyor. ve a2 ehliyetini hiç bir özel çaba sarfetmeden aldı.

Kafasıbozuk
04 Nisan 2011, 18:41
Burada tam anlayamadığım şu oldu, sen uzaktaki objeleri bir tabelayı bir plakayı okuyamadığını söylüyorsun, ancak sürücü kurslarındaki göz muayenesinde okutulan harf plakası 2,5 yada 3 mt uzaktadır, bu duruma göre harfleri görüyor olman ve geçer raporu verilmesi gerekir, gözündeki bozukluğun derecesini en iyi bilen sensin, ehliyet sahibi olduktan sonra elbette motoru kullanan ehliyet değil sensin, özellikle 100 km ve üstü hızlarda, ilerdeki bir obje ile arandaki mesafenin çok daha kısa zamanda kat edeceğini unutma, ne kendini nede bir başkasını tehlikeye atma, bunuda en iyi bilen yine sensin, son olarakta sana şunu diyorum, sorduğun soruya bunca arkadaşlar cevap vermiş bu yazıları 80 cm mesafeden okuyabiliyorsan ben olsam sana ehliyet verirdim, geçmiş olsun allah şifalar versin..

txxxr
04 Nisan 2011, 18:54
banada doktor ehlıyet alamassın demişti 2002 senesinde (b sınıfı) renk körüyüm diye.
ben naptım özel göz doktoruna gittim ehliyet için rapor istiyorum dedim muayene etti falan renk körüsün subay polis olamassın dedi :D aman hocam olmak isteyen kim :?? :D velhasıl özel bi klinikten al raporunu git sürücü kursuna ver olsun bitsin ..sıkma canını 30 sene ehliyetsiz tır kullanan kişileri tanıyorum caanım ülkemizde..!!!

54RENA54
04 Nisan 2011, 18:57
dostum sen haberli gel ben gereken raporu vereyim sana :) bilecik/osmaneli..

QM50
04 Nisan 2011, 19:04
Numara konusunda pek bı bılgım yok ama snırım 7-8 vardır bende lens kullanıyorum yorumlar ıcın cok sagolun bu yaza kadar ehlıyetı alamazsam seneye amelıyatı beklıcem o da olmazsa surmeye dvm yapıcak bısı yok Çok sagolun

piyanist_irf
04 Nisan 2011, 19:11
sevgili arkadaşım öncelikle geçmiş olsun tıp oldukça fazla ilerledi eminimki gözündeki rahatsızlığa çare vardır dediğin allah göstermez inşallah doğru bile olsa içindeki motor ateşini söndürüp onu bir kenarıya bırakacağını zannetmem ben bırakamam kendi adıma ,ama yarın bir gün trafikte sorun yaşadığında direkt ehliyetsiz sürücünün haklıysa bile haksız duruma düştüğünü elbetteki sende bilirsin bu sebepten zamanında ağzımızda yandı onun için umarım herşey senin istediğin gibi olur gözündeki problem ehliyet almanı engellemez...

immortalboss
04 Nisan 2011, 19:18
Atla motoruna.Git kardeşim sağlık ocağına.Bana sorulanı anlatayım.Doktor camdan bakıyor.Gittim yanına.
-Motor senin mi.
-Evet benim.
-Ehliyet için gelmi...
-Tabelaya bak bakalım.
-E-S-G-J-U cart curt.
-Hastalığın var mı?
-Yok.
-Zaten motorla gelmişin.:P
-Hadi hayırlı olsun.