Orijinalini görmek için tıklayınız : Sym Sym HD 200 i EVO
incognito
03 Nisan 2011, 00:27
Herkese merhaba,
Uzun süredir almayı planladığım SYM HD 200i Evomu 29 Mart 2011 günü İzmir Suzuki Sym servisinden alarak hayalimi gerçekleştirdim. Halen 300 km rodajına devam ettiğim motoruma ait ilk izlenimlerimi paylaşmak istedim.
Beş yıldır 125 cc scooter kullanan biri olarak ilk söyleyebileceğim SYM�in çoğu motorda rastlanmayan gözle görülür malzeme kalitesi. Açıkçası alışveriş öncesi piyasayı dolaşan biri olarak aynı fiyat seviyesindeki hiçbir scooterda bu kaliteyi gözlemlemedim. Buna çok bilindik İtalyan ve Japon markalar dahil. Motorun inci beyazı rengini tercih ettim çünkü bu motora ayırt edilir bir şıklık katıyor. Aynalar, elcikler, far ve sinyaller, filtre kapağı, sele vs.vs. kısacası bütün dış aksam gerekli kaliteyi sağlıyor. Bu konuda söyleyebileceğim tek olumsuz şey gösterge panelinin motorun genel havasına uymadığı, hatta oldukça kötü diyebilirim. Gece uzun ve kısa far huzmesi çok çok iyi, ancak gösterge panelinin aydınlatması yine oldukça kötü, benzin ve hararet ibreleri karanlıkta kalıyor, ibrelerin aydınlatması mevcut değil.
İlk çalışmada, yüksek rölanti devri ve motorun genelindeki yüksek titreşim dikkatimi çekti, ancak hareket ettikten sonra hızın artmasıyla birlikte titreşim yerini son derece sessiz ve akışkan bir sürüşe bıraktı. Bu arada motorun dengesine de hayran kaldım. Gaza hemen tepki veriyor ve ivmelenmesi iyi. Motoru teslim aldıktan sonra hemen depoyu 97 oktanla doldurdum. İzmir içinde dur kalkla ve 8-10 kere motoru durarak yaklaşık 60-70 km yol yaptım. Sonra Foça�ya devam ettim ve Foça da tekrar depoyu doldurdum. Sonuç : 115 km = 11,5 tl benzin. Yani motor km.de 10 kuruş sarfetti. Bu menzili ortalama 60-70 km/h hızla arada birkaç kez çok kısa süreyle 90 km/h hız kullanarak katettim.
Motorumla rodaj kapsamında yaptığım ikinci yolculuk Foça � Yeni Foça arasını gidip gelmek oldu. Yol oldukça virajlı ve yokuşlu olduğu için tercih ettim. Bu yolculukla ilgili notum : motor gerçekten çok iyi viraj alıyor. 80 km/h ile girdiğim virajlardan çizgisinden hiç sapmadan çıkmayı başardı. Ancak ön süspansiyonu biraz sert buldum. Küçük engebelerde bile gidonu silkeledi. 60 km mesafeyi bu şekilde tamamlayarak motorumu park ettim.
Sonuç olarak;
SYM HD 200i Evo 6500 TL fiyat seviyesinde alınabilecek, en iyi seçeneklerden birisi. Malzeme, işçilik ve tasarım çok iyi. Denge ve viraj çok iyi. Yakıt tüketimi şu ana kadar makul. Rodajdan sonra performanslı kullanımda nasıl olacağını ben de merak ediyorum.
HD 200 çok iyi bir scooter ve sahip olduğum için çok mutluyum. Ama ne kadar iyi bir scooter olursa olsun güç ve tork sınırlı. Uzun süre 125 cc civarı motor/scooter kullananların yeni bir motor alırken öncelikle 400 cc ve üzerindeki seçenekleri değerlendirmelerinde fayda var.
poseidongy
11 Mayıs 2011, 13:25
Hayırlı olsun allah gönlündeki motoru kullanmayı nasip etmiş güle güle kullan..Kazasız belasız sürüşler dilerim..
NecatMurat
21 Ekim 2011, 12:52
Fabrika çıkış lastikleri DURO marka ve gerçekten çok kötü bu motor'a hiç yakışmıyo, ben çok sıkıntı yaşadım ve MICHELIN CITY GRIP MARKA lastik koydum suan gerçekten çok memnunum..
eski bir sym kullanıcısı olarak sym nin mio su hariç tümüne bindim. hd 200 sınıfında süper bir motor dur. tekerleri duro ise hemen degiştir. farkı anlayacaksın. metzeller takmıştım. yakıt konusunda gaza asılınca 1 lt ile 23 km ye kadar düşer. orjinal kayışı 20 bin km gider. devamlı ışıkları açık yol alırsan konjokteri bozuyor. garantiden degişmişti benim ki. motor yağı 800 gr dır. her 1000 km yağını degiştir. zaten ön km sayacında sana her 1000 km de kırmızı olan bir ikaz bulunmaktadır.
NecatMurat
21 Ekim 2011, 13:12
yağ olarak da castrol scooter yağı var özel bir yağ, gerçekten diğer yağlar'a oranla daha dayanıklı,direk fark ediliyor, on'dan kullanmanı öneririm, artı yağ değişim aralıkları 3.000 km'de bir de yapabilirsin, devirli kullanımlardan sonra yağ'ı kontrol etmeni öneririm..
sukru 125
15 Eylül 2012, 07:27
arkadaşlar bende sympony imi satıp hd 200 e geçmiş bulunmaktayım
sukru 125
19 Ekim 2012, 06:57
yaklaşık bir ay önce aldığım hd 200 motorumu yamaha 150 xenter modeliyledeğiştirmek istedim bi arkadaşımın gazıyla yok şöyle rahatmış az yakar çok kaçarmış filan forumda kullanan arkadaşların yorumlarını okudum güzel yorumlar var neyse tamam dedim on numara motor sym yi aldığım bayiyle iletişime geçtik ayna zamanda yamaha bayisi motoru takasa vericez hd daha bin km de üç aşağı beş yukarı anlaştık önümüzdeki salı xenter elimize geçecekti ki bu motoru alan bi arkadaşım abi değişme motorunu sürüş zevki diye bi şey yok bu motorda dedi benden biraz uzak tel le görüşüyoruz getir şu motoru bi gün deneyeyim dedim bugün nasip oldu binmek motor tasarım olarak güzel şık teknolojik detaylar filan anahtarı açıyorsunuz dijital gösterge hoş bi sesle beraber kendini hazırlıyor ve kalkışa hazır aman allahım oda ne gidon sizden uzakta duruyor yakalamak için hafif öne kayıp eğilmek zorundasınız ve çok rahatsız edici bi durum ne anladım ben scooter zevkinden belki hd 200 ün oturuş pozisyonundan dolayı böyle bi kanıya varmış ta olabilirim bu arada serilik olarak hd 200 den bi farkı yok ama son hızda hd xentere fark atar ve ayrıca malzeme kalitesi olarak sym den üstün bi tarafını göremedim teknolojik anlamda olabilir ama malzeme kalitesi olarak sym bi adım önde ayrca arkadan xenter abaktığınızda çok itici bi görüntü var takım taklavat iç organlar meydanda tartışılır
NoVaRiX
05 Şubat 2013, 14:04
Peugeot bu modelin birebir aynısını LXR-i adı altında satıyor. SYM'den daha ucuz. Düşünen arkadaşlar o modele yönelebilir.
sukru 125
09 Eylül 2013, 00:52
Arkadaşlar hd 200 ün beklenen modeli geldi arka disk fren yeni nesil efi enjeksiyon sistemi ve konforu arttırılmış mükemmel süspansiyonlar yarın nasip olursa alıyorum hd2 değeri bilinmese de gerçekten on numara motor
NoVaRiX
25 Eylül 2013, 13:18
Piyasadaki birçok modele göre enfes bir scooter. En büyük rakibi scarabeo var ama onunda fiyatı 10000'e dayandı euro kurundan dolayı.
Yamaha Xenter var, tip olarak görece, bence HD200 daha yakışıklı.
Ama bir türlü anlamıyorum, neden pek adı geçmiyor..? Piyasada neden yaygın değil..?
Herşeyiyle 4-4'lük bir model keza..
acun0
25 Eylül 2013, 15:08
türkiye sadece honda tanır dandik olsa dahi
Ama bir türlü anlamıyorum, neden pek adı geçmiyor..? Piyasada neden yaygın değil..?
Herşeyiyle 4-4'lük bir model keza..
Size katılıyorum. Ancak, insanımızın özellikleri dikkate alınınca bir kaç neden sayılabilir;
1- Sele altı küçük, kask sığmıyor, scooter'ın varsa elde kask taşımak abes
2- Gösterişli değil, Xciting, Joymax gibi kalın-büyük durmuyor, cılız duruyor ( delikanlıyı bozar :) )
3- Tekerlek çapı büyüdükçe sürüş emniyetinin arttığı gerçeği bilinmiyor
4- 1.80 m. üstü arkadaşların dizleri öne değiyor, rahatsız
5- Ayaklar uzatılamıyor, rahatsız
6- Uzun yol yapmak zorundayız, ya da seviyoruz, dik oturuş pozisyonu rahatsız
Büyük kentlerimizdeki aşırı yoğun trafik, yüksek akaryakıt fiyatları insanımızı otomobile alternatif araç bulmaya zorluyor. Bu yüzden talep maxi scooter'lara kayıyor.
sukru 125
24 Kasım 2013, 08:04
bugün 380 km lik bi gezi yaptım eski kasaya göre uzun yol konforu arttırılmış ve frenleri gerçekten övgüyü hakediyor dik rampalarda bayılmıyor ve son hız olarak ta düzde 125 km yi gördüm şu an ekstra bi uygulama yok ama önüne kaliteli bi cam,arka çanta ve tucano diz örtüsü inşallah ilerleyen günlerde resim yükleyeceğim
madlive
24 Kasım 2013, 11:22
Hakettiği değeri göremeyen bir model.
sukru 125
25 Kasım 2013, 08:23
inşallah görecek kardeşim bi arkadaşım benim motora bindikten sonra sipariş verdi hafta içi kavuşuyor motoruna bu arada ben 4 tane honda eskitmiş birisiyim hd nin kendi klasmanında her yönden hondadan üstün olduğunu söyleyebilirim
madlive
25 Kasım 2013, 13:47
Şükrü bey sanırım Sh300 e binmediniz. Hd200 tarzında bir tek sh300 var. Hd200 ün bu motora avantajı nedir? 300 cc olduğu için vergiden dolayı yükselen fiyatından dolayı pek iş yapamadı. + bu tarz motorların hiçbiri sevilmedi görüntüsünden dolayı. İnsanlar çok kötü bu gitmez yok durmaz viraja girmez olarak yorumlayabiliyor bilmeden. Binince ohaa bu ne ya çok iyiymiş falan diyorlar.
Bu sınıfta en çok satan model
Scarabeo 200 8850 tl
181 cc ve 19 bg
Sym Hd200 7600 tl
171 cc 15.6 bg
Honda Sh300 13700 tl
279 cc 27 bg
İşte bu motor 250 cc olup fiyatı 10.000 seviyelerinde olsa o zaman sınıfının lideri olurdu Honda marka faktörü.
Aynı motoru kullanan Joyride çok tutulup sevilmesine rağmen Hd200 sevilmedi tarzından dolayı. Bilen binen adam değerini biliyor ama.
Kazasız belasız sürüşler.
sukru 125
26 Kasım 2013, 03:18
murat bey sh ye bir kez bindim arkadaşımın motoru kesinlikle mükemmel tabi fiyat hariç,hd serilik ve son hız sh kadar olamasada hele en son şu an benim kullandığım fiyat ve performans açısından mükemmel viraj alışı, yüksek hızlardaki dengesi,ve konforu,kaya gibi sağlam bi motor almak isteyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye edebilirim
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:06 ----------
ayrıca kendi klasmanı derken hacim olarak kendine yakın olanlar demek istedim yoksa sh yle kıyaslamak bile saçma
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:15 ----------
ayrıca bilmiyorum bana mı denk geldi yoksa hepsi mi böyle benim bindiğim hondaların hepsinde belirli km lerden sonra yağ yakma problemi vardı sym nin modellerinde şu ana dek böyle bi şeyle karşılaşmadım
madlive
26 Kasım 2013, 05:25
Kesinlikle haklısınız. Ben de tavsiye ederim. F/p olarak bir numara. Düzgün bakıldıktan sonra asla üzeceğini düşünmüyorum. Sym yüksek kmleri çok rahat görüyor. Sahibinden.coma bakın kymcoda yüksek km yok Sym kadar. Eski kasalarından 48.000 km de orjinal kayışı olan bir kurye vardı.
Sym kesinlikle F/p. He bu modelin ikinci eli biraz ağır olabilir. Alıp satayım diyen için pek uygun olmasa da alıp bineyim yıllarca diyen için biçilmiş kaftan.
sukru 125
26 Kasım 2013, 07:27
murat bey ben eski kasayı uzun yıllar kullandım periyodik bakımları hariç bana bi masraf çıkarmadı, bi kuruş masraf etmeden sattım diyebilirim, tek sıkıntı süspansiyon biraz sertti, ama yeni model daha konfor odaklı olmuş,gösterge grubu,frenler,hele bi farı var insana oha dedirtecek cinsten yeni modelin şu ana kadar gördüğüm tek sıkıntısı, bütün 16 jant scooterlerde olduğu gibi sele altı bagaj küçük, bide orjinal lastiklerinin değişmesi lazım ki ben metzeler taktım gayet memnunum,amacım inşallah diğerinde de olduğu gibi 50 bin km yi devirmek
Yeni kasa HD200i'nin çift aynalı farını pek beğenmedim doğrusu, bana 2005'te çıkan Mondial 150'leri hatırlatıyor. Önceki tek aynalı büyük far daha güzeldi sanki.
Hayırlı olsun @sukru125, güle güle kullanın, kazasız sürüşler dilerim. Benim de almak istediğim scooter modelidir sizinki, şehirçi kullanım için ideal bir tasarım. Yüksek oturuş ve büyük çaplı tekerlekler emniyetli sürüş sağlıyor. Her eve lazım HD200i :)
Xmax250, HD200i ve Scarabeo200 arasında kararsız kalmıştım. Sonunda ikinci eli en canlı olan modeli seçtim.
Sağlıcakla.
sukru 125
27 Kasım 2013, 07:01
teşekkürler tata,öncelikle ilk başlarda çift far olayını bende sevmedim biraz joyrıde dan esinlenmişler ama işlevsellik mükemmel 10 üzerinden 10 verebilirim.şehir içi kullanımda çok iyi ama yeni kasa uzun yol içinde güzel olmuş,aynı gün içersinde neredeyse durmaksızın 400 km ye yakın yol yaptım hiçte yorucu olmadı ayrıca dediğiniz gibi büyük çaplı tekerlekleri sayesinde viraj dengesi çok güzel ve dengeli bide şuraya resim koyma işini becerebilsem bi türlü yapamadım
Bildiğim kadarıyla (adminler hariç) siteye foto yüklenemiyor, dışarıdaki bir fotoğrafa link verilebiliyor (imageshack vs.). Gerçi ben mesai saatlerinde göremiyorum zaten, iş yeri güvenlik duvarımız filtreliyor fotoğrafları. Görmek güzel olurdu motosikletinizin fotolarını.
İyi sürüşler dilerim.
sukru 125
28 Kasım 2013, 06:59
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim,müsait bi zamanda yüklemeye çalışacağm.
sukru 125
29 Kasım 2013, 08:21
bugün yolda giderken altında çin malı scooteri olan bi arkadaş el kol hareketleriyle durdurdu beni kenara çektim geldi,buyur abi hayırdır dedim, hello my friend sorry dedi meğer yabancıymış bizde ufak tefek bilgi vermeye çalıştık dilimizin döndüğünce,bu yeni kasa baya bi dikkat çekiyor sanki sorup inceleyen sayısı baya bi arttı bence albenisi yüksek bi motor sürüş zevki ayrı bi güzel insanın üstünden inesi gelmiyor ama bi ön cam taktırmam şart yoksa hastalanıcaz bu gidişle
madlive
04 Aralık 2013, 18:33
Karşınızda yeni Sym hd200 :)
http://www.cyberscooter.it/modelli/sym/redazione/images/14_hd2-200pd.jpg
http://www.cyberscooter.it/modelli/sym/redazione/images/04_hd2-200pd.jpg
http://www.cyberscooter.it/modelli/suzuki/redazione/images/12_sixteen150-hd2200-cd.jpg
http://www.cyberscooter.it/modelli/sym/redazione/images/11_hd2-200pd.jpg
http://www.cyberscooter.it/modelli/sym/redazione/images/09_hd2-200pd.jpg
http://www.cyberscooter.it/modelli/sym/redazione/images/03_hd2-200pd.jpg
Kaynak:
http://www.cyberscooter.it/modelli/sym/redazione/hd2-200i_2.htm
motorcu48
04 Aralık 2013, 18:44
bak ilk defa bu motoru çok beğendim
bu kasasıyla sym hd 200 alınır büyük tekerleri ve görüntüsü cezbedici
Murat 48/30
04 Aralık 2013, 18:45
Arkadaşlar böyle bir alet alınır mı ?Tanıdık değil, ama bildiğim kadarı ile kronik sorun yok.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-200-hd-evo-gri-vade-farksiz-taksitlerle-136895915/detay
madlive
04 Aralık 2013, 18:55
Arkadaşlar böyle bir alet alınır mı ?Tanıdık değil, ama bildiğim kadarı ile kronik sorun yok.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-200-hd-evo-gri-vade-farksiz-taksitlerle-136895915/detay
18.000 km yazmasına rağmen çok yorgun gözüyor. Koltuğun altındaki grenajlarda hd200 yazmıyor. Kuvvetle muhtemel boya var. Egsoz sacı yok.
Bak bu motor 45.000 kmde. Sen karşılaştır.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-ceylanimi-satiyorum-144258875/detay
3.000 tl buna verileceğine bu paraya bakılıp sorunsuzsa bu alet alınır.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-sym-fiyat-dustu-145532093/detay
http://www.arpem.com/motos/modelos/sym/fotos/2011/hd2-125/delantera-lateral.jpg
http://fotos.motos.net/mnet/noticias/5295/89104.jpg
http://www.autocity.com/UpImages/autocity/galerias/2011/06/sym-hd2-allo-y-symphony_18.jpg
http://i1235.photobucket.com/albums/ff430/katsampable/HD2/HD2%20in%20MILOS%202011/SDC11863.jpg
http://www.motorsbros.com/images/Sym-HD2-06.jpg
sukru 125
05 Aralık 2013, 00:39
Arkadaşlar bu yeni kasanın beyazı var bende,eski kasayı sattıktan sonra bunu aldım 2 aydır kullanıyorum sormak istediğiniz bi şey varsa cevaplayabilirim
madlive
05 Aralık 2013, 20:11
Şükrü bey motorunuzun yakıt tüketimi, bakım aralıkları, son hızı, ara hızlanmaları hakkında bilgi verirseniz almayı düşünen arkadaşlara iyilik olur. Fiyat/performansı
Daha önce kullandığınız bir motorla da kıyaslarsanız daha somut bişeyler çıkabilir.
sukru 125
10 Aralık 2013, 21:11
Yakıt tüketimi şu an 3 lt civarında yeni olması ve havanın soğuk olması da buna etken son hız olarak daha yeni olduğu için çok zorlamadım ama eski kasada135 de kesiciye girdi bide yeni kasada büyük bi ihtimal ısı müşürü var motor soğukken ne yaparsanız yapın 100 km yi geçmiyor bence motorun ömrü açısından olumlu bi özellik kıyaslama yapacak olursam onlarca motor eskittim bi honda dan ve yamaha dan daha sağlam bi motor isteyen olursa honda ve yamaha yla olan maceralarımı anlatabilirim
sukru 125
27 Aralık 2013, 07:56
evet motorumuz yavaş yavaş açılmaya başladı bugün düz de 125 km hızı geçtik eski kasada 135 de kesiciye sokmuştum bakalım biraz daha açılsın uzun yolda test edeceğim tabi önce havaların ısınması lazım,enteresan olan böyle kaliteli ve güzel bi motorun böylesine az ilgi görmesi ama yeni kasa eskiye nazaran daha çok dikkat çekiyor trafikte ve park halinde soran sayısı bi hayli fazla,motorun 100-110 km hızlardaki sessizliği mükemmel sanki akıyor,bu yüzden izin günlerini sabırsızlıkla bekliyorum insan üzerinden inmek istemiyor
sukru 125
31 Aralık 2013, 08:41
abi farın biri yanmıyor muhabbeti, deli ediyor beni,bu tür motorlarda niye tek far yanıyor ikisinin birden yanması mümkün mü,bunu herhangi bi oto elektrikci yapabilir mi
piynst
27 Mart 2014, 12:15
Selamlar. Foruma yeni üye oldum. Motosiklet konusunda hiçbir bilgi ve tecrübem yok. İlk motorumu almak için araştırma aşamasındayım ve kafam karmakarışık.
sym hd 200 boyut olarak bana uygun gibi. 185 boy, 95 kg ve 42 yaşında ilk kez motora binecek biri için uygun olur mu sizce?
sym hd200 'ün eski ve yeni modellerinin, dış görüntüsü dışında bir farklılığı var mı?
Asıl öğrenmek istediğim: 2006 model 15000 km de bir hd 200'ün ederi nedir? Sizce maksimum hangi fiyata alınırsa normal olur?
Motor tanıdığım birinde , uzun zaman önce ilan vermiş ama satılmamış. istediği rakam 4000 liranın biraz üzerinde. Kendisiyle henüz konuşmadım çünkü, onunla konuştuğumda ederi konusunda kafamda bir rakam olmalı.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
sukru 125
03 Nisan 2014, 06:44
sayın piynst bey boyunuzdan dolayı sıkıntı yaşamazsınız,eski kasayla yeni kasa arasındaki fark sadece görsellikte değil süspansiyon sistemi ve frenlerinin geliştirilmesi ki eski kasada süspansiyon hem sertti hemde frenler özellikle arka fren sıkıntılıydı,bana sorarsanız bütçeniz uygunsa yeni kasayı kesinlikle alın derim,benimki şu an 3 bin km oldu kesinlikle pişman olmazsınız
yücell
08 Nisan 2014, 21:58
Merhaba.Sym Hd200 kullanıcısı olarak seçiminiz iyi diyebilirim.Güçlü ve seri motoru dik yokuşlarda bile çok iyi.2006 larda karbüratörlü diye biliyorum benimki 2011 model injeksiyonlu ve yakıtı da çok iyi...2006 model yerine 1000-1500 lira daha verip 2011 model almanızı tavsiye ederim.Hatta sahibinden.com da 2013 gördüm 5750 tl ye İstanbulda.
piynst
01 Mayıs 2014, 20:07
sayın piynst bey boyunuzdan dolayı sıkıntı yaşamazsınız,eski kasayla yeni kasa arasındaki fark sadece görsellikte değil süspansiyon sistemi ve frenlerinin geliştirilmesi ki eski kasada süspansiyon hem sertti hemde frenler özellikle arka fren sıkıntılıydı,bana sorarsanız bütçeniz uygunsa yeni kasayı kesinlikle alın derim,benimki şu an 3 bin km oldu kesinlikle pişman olmazsınız
İlginiz için teşekkürler. Yeni kasadan kastınız çift farlı olanlar mıdır? 2012 model sıfır 6400'e satıyorlar; bunlar eski kasa mıdır?
erdo2002
12 Ocak 2018, 02:14
Güzel motora benziyor ama pek bir bilgi yok bu motorla ilgili.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO