Orijinalini görmek için tıklayınız : Bugün Honda Today Aldım Motor Açmaya Gerek Yokmuş
cordobagitar
30 Mart 2011, 14:50
Merhabalar,
bugün honda today aldım, satıcı yarın plaka ruhsat işlerini halledip teslim edecek, öyle anlaştık.
Bu yeni motorlarda rodaj alışma süreci ne kadar dedim. Artık öyle birşey yok, al motoru bas git o eskidenmiş dedi. Ama şaka yapmıyor, son derece ciddi söyledi satıcı
Gerçekten öylemi, yeni motorsikletlerde açmaya gerek yokmu. Tecrübeli üyelerden görüşlerini bekliyorum, şimdiden teşekkürler
htmetin
30 Mart 2011, 14:54
50 cc motorun neresini açcan zaten ver gazı gitsin.
kurubuz
30 Mart 2011, 15:20
Artık motor parçaları milimetrenin onbinde biri hata ile kesiliyor. Alıştırmanın eskisi gibi bir hayati önemi yok. Ama yine de fazla sıkıştırmamakta fayda var. Gerçi 50 cc nin nesini sıkıştıracaksın, o da ayrı konu. Güle güle kullan, tekerin düz bassın.
Sinan Aksu
30 Mart 2011, 15:29
50cc'lik bi motor için benimde yapacagim yorumlar yukarıdaki yorumlara benzer türdendi.
kurubuz biraz detayına girmekle iyi yapmış. Bende ögrenmiş oldum.
Hayırlı olsun.
RunemagicK
30 Mart 2011, 15:42
hatta şu hata payı sıfıra indirilse de yağ derdinden kurtulsak:)
kurubuz
30 Mart 2011, 15:52
hatta şu hata payı sıfıra indirilse de yağ derdinden kurtulsak:)
O zaman segmanlarla silindir gömleği arasında boşluk kalmaz silindir hareket etmez . Ama dediğin doğru, motor çalışmayacağı için çalışmayan motora yağ koyma derdi de olmaz:)
RunemagicK
30 Mart 2011, 16:09
O zaman segmanlarla silindir gömleği arasında boşluk kalmaz silindir hareket etmez . Ama dediğin doğru, motor çalışmayacağı için çalışmayan motora yağ koyma derdi de olmaz:)
boşluk kalmamasıda hatadır ama:) 0 hata dediğim boşluk olacak ama yağ geçmeyecek, kompresyon düşmeyecek işte budur sıfır hata:)
KRAL1146
30 Mart 2011, 16:38
boşluk kalmamasıda hatadır ama:) 0 hata dediğim boşluk olacak ama yağ geçmeyecek, kompresyon düşmeyecek işte budur sıfır hata:)
hacı sen makina mühendisimisin...
Olcay Avşar
30 Mart 2011, 17:06
Yahu yeni bir cep telefonu yada laptop alınca bile rodaj yapıyoruz, (bataryayı bilmem kaç saat tam şarz ediyoruz filan)
Niye yapıyoruz bunu? Kitapçıkta yazıyorda ondan.
Aldığın motosikletin kitapcığını oku, ne yazıyorsa uygula.
Emin ol hiç kimse o aleti üreten mühendisten daha iyi bilemez :)
RunemagicK
30 Mart 2011, 17:18
hacı sen makina mühendisimisin...
fen bilgisi öğretmeni
takendy
30 Mart 2011, 17:35
rodaj süresinde 100 km/h pek geçme şöyle 5.000 km. elinden geleni ardına koymazsın :cherry:
movibiker
30 Mart 2011, 17:46
rodaj süresinde 100 km/h pek geçme şöyle 5.000 km. elinden geleni ardına koymazsın :cherry:
motorun son hızı zaten 55 km/h :mrgreen:
atalay012
02 Nisan 2011, 11:42
şehir içi ara sokaklarda müthiş bir motor küçücük atik ama ana yola çıkmasan iyi edersin :D ancak bursada mobese başladı millet yavaş gidiyor mecbur sorun olmaz artık :) kardeş servisin yolunu unutacaksın bak sadece yağını değiştirirsin o kadar hiç sorun yapmaz rahat ol
cordobagitar
02 Nisan 2011, 11:48
Cuma günü plaka ruhsat işleri bitti, teslim aldım. İzmir in 40-50bin nüfuslu bir ilçesinde yaşıyorum, burada adım atsanız today var, bende de bu yüzden heves başladı.
Servis ilk 50 km dikkat edin çok zorlamayın, sonra bayır aşağı hızlanabildiğiniz kadar hızlanın, motor nasıl başlarsa öyle gider dedi. ilk 10 km yi yaptık bakalım, bu hafta yağmurlu geçecek fazla kullanma şansım olmayacak.
atalay012
02 Nisan 2011, 11:55
hayırlı olsun kardeş kazasız belasız sürüşler izmir antalya today kaynıyor bildiğim kadarıyla bizim buralarda yok gibi bişey en çok activa ve şimdilerde spacyy var onlarda pizzacılar kullanıyor yani bursada pek motor kullanan yok gibi :D
mevlutgs
02 Nisan 2011, 12:06
3 sene sürmüşüm 10 bin km yol yapmışım sorunsuz binersin bu motota
ercaan
02 Nisan 2011, 12:33
hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız sürüşler
airhead
02 Nisan 2011, 12:59
50 cc motorun neresini açcan zaten ver gazı gitsin
bence asıl küçük motor sıkıştırılmaya müsayit.büyük motor zaten gider.Bence her motorda rodaj uygulanmalı,motor ömrü açısından.
atalay012
02 Nisan 2011, 15:08
motor ömrü 3 çinli eskitir 50 cc olsa bile :D asıl gazı gitsin arkana bile baktırmaz :)
hello_moto
02 Nisan 2011, 15:38
Cuma günü plaka ruhsat işleri bitti, teslim aldım. İzmir in 40-50bin nüfuslu bir ilçesinde yaşıyorum, burada adım atsanız today var, bende de bu yüzden heves başladı.
Servis ilk 50 km dikkat edin çok zorlamayın, sonra bayır aşağı hızlanabildiğiniz kadar hızlanın, motor nasıl başlarsa öyle gider dedi. ilk 10 km yi yaptık bakalım, bu hafta yağmurlu geçecek fazla kullanma şansım olmayacak.
Hayirli olsun. Kazasiz belasiz surun. Tum motosiklerin yaninda el kitabi veriyorlar. Orada ne yaziyorsa onu yapmak en dogrusu diye dusunuyorum. Hic goz atma firsatiniz oldu mu? Orada ne yaziyor?
atalay012
03 Nisan 2011, 18:16
arkadaş motorla eğleniyor galiba hiç uğramıyo artık :) :)
motorcu48
03 Nisan 2011, 18:45
hondadan bizim 2. todayımız ve çevremdede baya bi todayli var onlarada ben aldırdım diyebilirim servis ise ilk alınca bas git hiç korkma bizim motorlarımızda sorun olmaz ve kaçla gidersen git bu today aynı yakar dedi:D bi dip not iletmek isterim 50cc motor diger tüm motorlardan daha cok sıkıştırılarak sürülür bunu unutmamakta fayda var
Oncelıkle hyırlı olsun ama yok 50 c neresını acıcan gıbı yorumlara pek katılmıyorum bence ilk 1-2 ay fazla zorlama asırı hızlanma en azından40 ı gecme ben oyle yaptım motor suan 65 buluo açık hava fılıtresı aldım gercekten super cıkıo ses :D tavsıye ederım
atalay012
03 Nisan 2011, 22:40
Oncelıkle hyırlı olsun ama yok 50 c neresını acıcan gıbı yorumlara pek katılmıyorum bence ilk 1-2 ay fazla zorlama asırı hızlanma en azından40 ı gecme ben oyle yaptım motor suan 65 buluo açık hava fılıtresı aldım gercekten super cıkıo ses :D tavsıye ederım
o dediğin today için değildir herhalde today 60 kadran var zaten :D
Raphae1
03 Nisan 2011, 22:56
:queen::queen: 100 mü ? okadar ibre bile yok :queen::queen:
satoyama
03 Nisan 2011, 23:11
en sağlam scooteri almışsın :cat:
50 cc ama 2 kişi ile rampalarda banamısın demiyor :P
cordobagitar
04 Nisan 2011, 17:24
Haftasonu kullanma kitabını ayrıntılı inceledim
ilk 500 km dikkat edilmesi gerek yazıyor, ani hızlanmaya ve uzun süre tam hızda gidilmesi tavsiye edilmiyor yazıyor , Motor parçaları birbirine alışana kadar.
atalay012
04 Nisan 2011, 17:55
ya isterse 10cc olsun sonuçta mekanik parçalar var bunların tam alışması için zorlanmaması gerekli motorunla uzun uzun gez hem yakıt konusunda tasarruf edersin hemde rodajın kısa sürede aşarsın yoksa normal kullanım ile 3 ayda anca 500 yol yapılır onunla...unutmadan geçenlerde hondaya mesaj attım geri döndüler adama dedim bunların motor ömrü ne kadar motorum 10 bin civarı dedim daha dur motor yeni açılmış sayılır diyo :) 50 bin giden var motoru sökülüp değiştirilmeden orjinal olarak diyo düşünün artık :)
Haftasonu kullanma kitabını ayrıntılı inceledim
ilk 500 km dikkat edilmesi gerek yazıyor, ani hızlanmaya ve uzun süre tam hızda gidilmesi tavsiye edilmiyor yazıyor , Motor parçaları birbirine alışana kadar.
:cat: aynen doğrusu budur...
Hayırlı olsun kardeş kazasız belasız kullan :) Bence de pek zorlama ilk zamanlar için bir alışma süreci vardır
Farukxtm
20 Mayıs 2011, 16:20
motorun son hızı zaten 55 km/h :mrgreen:
motor 2 kişi hafıf egimli yolda 40 la gidiyosa ona şükretsin :mrgreen::mrgreen:
atalay012
01 Haziran 2011, 21:56
2 kişi düz yolda 52-53 km hıza ulaşıyor ne 40 ı
Zippo's
01 Haziran 2011, 22:05
motor 2 kişi hafıf egimli yolda 40 la gidiyosa ona şükretsin :mrgreen::mrgreen:
2 kişi hafif eğimli yolda 40 mı ? 2 Kişi düz yolda 50 gördüm.Hafif eğimli yolda tam olarak 60'ı gördüm
utkan35
01 Haziran 2011, 22:06
Yahu yeni bir cep telefonu yada laptop alınca bile rodaj yapıyoruz, (bataryayı bilmem kaç saat tam şarz ediyoruz filan)
Niye yapıyoruz bunu? Kitapçıkta yazıyorda ondan.
Aldığın motosikletin kitapcığını oku, ne yazıyorsa uygula.
Emin ol hiç kimse o aleti üreten mühendisten daha iyi bilemez :)
bencede yeni doğan bebek bile alışma süresinde oluyor istedigini yapmak ıcın aglıyor konusamıyor ve iyi bakmassan hasta oluyor .
Emodog
07 Ağustos 2011, 15:59
HAYIRLI OLSUN UMARIM BENİM MOTORLU BİSİKLET İLE KARŞILAŞMASSIN :D SOLLARIM SENİ ÜZÜLÜRSÜN SONRA BİSİKLET BİLE BENİ GEÇTİ DİYE :D
cenkşenver
07 Ağustos 2011, 16:18
hayırlı olsunda güle güle kullan:cherry:
Jubaa
07 Ağustos 2011, 16:39
Abi cok guldum buna.:thumleft:
Konuyu acan kardes icin;
Rodaj boyunca yani ilk 1000km icindeki mineral yag, parcalari birbirine alistiricak bi nevi zimpara gorevi gorerek.
Sonra 1000km sonunda servise gidip yagi degistiriceksin.
Icine normal sentetik yada yari-sentetik artik servis kitabinda ne yaziyorsa ondan konulacak.
Tek sIkIntI ilk 1000km motoru zorlamicaksin.
Yani son hiz denemesi ve ani hizlanma, sabit devirde gitmek yok.
Eger zorlarsan zaten alismaya calisan motor parcalarini mineral yaginda katkisiyle asindirirsin.
Motorun omru azalir.
1000km ve yag degisiminden sonra normal kullanima geri donebilirsin.
CİHAN
07 Ağustos 2011, 16:45
allah kaza bela vermesin todayına ve sana,
benden de sana bir tavsiye aman radara dikkat et...:cat:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO