PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kawasaki Kawasaki KLX 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

ferad
26 Nisan 2013, 22:33
Sagolun arkadaslar yarin arkadas(tornaci) acacagini soyledi makinayi umarim manzara cok kotu degildir

---------- Post added at 21:33 ---------- Previous post was at 21:20 ----------

Nazar midir nedir bilmem Sedat kardes ama bu ay cok fena girecek bize ::saad::

blamir
26 Nisan 2013, 22:47
Geçmiş olsun umarım sıkıntısı büyük olmaz. Kapakta sorun olmadığı sürece, komple big bore kit alırsın fakat komple kit olarak 800USD işçilik vs biraz maliyetli olabilir.

ferad
26 Nisan 2013, 22:56
Geçmiş olsun umarım sıkıntısı büyük olmaz. Kapakta sorun olmadığı sürece, komple big bore kit alırsın fakat komple kit olarak 800USD işçilik vs biraz maliyetli olabilir.

Sagol hocam su an kapali kutu hersey cikabilir ama masraf coksa dedigin gibi big bore kit de dusunebilirim hazir motor acilmisken

cenkito
26 Nisan 2013, 23:09
arkadaslar big bore kit enjections lu makinalarda sorun cıkarır mı? yani sadece alıp takmak dısında beyin vs değişmesi ayarlanması gerekirmi bilginiz var mı?

blamir
26 Nisan 2013, 23:30
arkadaslar big bore kit enjections lu makinalarda sorun cıkarır mı? yani sadece alıp takmak dısında beyin vs değişmesi ayarlanması gerekirmi bilginiz var mı?

Çok fazla araştırmadım fakat yurt dışı forumlardada bunun cevabı yoktu :) Bir kurban arıyorlardı.

cenkito
26 Nisan 2013, 23:37
evet bende o foruma denk geldim ileride almayı düşündüğüm bir model oldugu için hazır sayfanıza yazmısken bunu da sorayım dedim tesekkürler :cat:

ferad
26 Nisan 2013, 23:45
Benim makina karburatorlu oldugu icin o konuda slklntl yok :) En saglikli hacim hangisi acaba 301 331 351 cc ?

cenkito
26 Nisan 2013, 23:55
valla ben o konuda bilgisizim bende merakla cvp ı bekliyorum

ferad
27 Nisan 2013, 21:28
Bugün motoru açtık Allah tan biyel kolu bilyası dağılmış üst kapak falan tertemiz

blamir
27 Nisan 2013, 21:35
Bugün motoru açtık Allah tan biyel kolu bilyası dağılmış üst kapak falan tertemiz

Hadi geçmiş olsun hocam. Çok sevindim.

ferad
27 Nisan 2013, 23:21
Hadi geçmiş olsun hocam. Çok sevindim.

Sağolun hocam kapak açılırkenki yüz ifademi görseniz sanırsınız elmas çıkacak içinden :D neyse ki hayal kırıklığına uğramadık.Bu arada yabancı sitelerden yaptığım araştırmalara göre en dayanıklı kit 300cc olan imiş ilgili arkadaşların bilgisine :)

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 21:04 ----------

Abilerim ablalarım bu 300cc olayı sadece piston değişimiyle mi oluyor var mı bilen birileri ?

cenkito
27 Nisan 2013, 23:49
hem piston hemde silindir değişiyor ama istersen mevcut silindiri taslatıp çapını artırıp o pistona uygun hale getirebilirsiniz belki de yeniden silindire gömlek çakmak da gerekebilir, o konuya daha bilgililer el atarsa daha saglıklı bilgi alabilirsin

ferad
27 Nisan 2013, 23:57
hem piton hemde silindir değişiyor ama istersen mevcut silindiri taslatıp çapını artırıp o pistona uygun hale getirebilirsiniz belki de yeniden silindire gömlek çamlak da gerekebilir, o konuya daha bilgililer el atarsa daha saglıklı bilgi alabilirsin
Aslında piston daha buz gibi ama eşeğin aklına karpuz kabuğu düştü ya :D

cenkito
28 Nisan 2013, 00:00
o zaman hiç masrafa girme derim cekiş yada hız istiyorsan uygun dişli varsa ön arka dişli ebadını değiştir derim

hiç big bore a girme

ilerde rektefe,segman piston değişimi isterse motorun o zaman yaparsın

ferad
28 Nisan 2013, 00:10
Haklısın dostum en iyisi arkaya 47 diş tamamdır motor yeterince güçlü zaten :cat:

cenkito
28 Nisan 2013, 00:18
valla bende arastırmıstım baya bi ilerisi için 650 1000 dolar arası fiyatlar anılıyordu BBK için

senin orjınal arka dişli kaç diş aceba

ferad
28 Nisan 2013, 00:28
http://kustom-kraft.com/klx250bb.html şu sitedeki dikkatimi çekti kullanıcı yorumları da var tabi ben düşünmüyorum şu an için.Bugün saymaya çalıştım 38 ya da 40 olabilir süpermoto olduğu için arka dişli genelde daha küçük oluyor

Syanur
29 Nisan 2013, 11:42
Benim makina karburatorlu oldugu icin o konuda slklntl yok :) En saglikli hacim hangisi acaba 301 331 351 cc ?

Sağlamlık açısından bir fark olduğunu görmemiştim. Ama KLX lere BBK yapan 2 yada 3 kişi(yer) var. En çok talep olanın 331 olduğunu biliyordum. Biraz daha fazlasını isteyen 351 liklere bakıyor. Ama bence 330 verdiğin paraya değecek bişey gibi.

Billy Blue diye bir adamın BBK ları çok tutuyor. 2 üretici arasında ciddi fiyat farkı olabiliyor, kimisinin 300'lük kiti 300$ iken diğeri kendi 300'lük kitini 550 $'dan satıyor. Bir zamanlar araştırmıştım, öyle kalmış aklımda. :wiinkk:

hem piston hemde silindir değişiyor ama istersen mevcut silindiri taslatıp çapını artırıp o pistona uygun hale getirebilirsiniz belki de yeniden silindire gömlek çakmak da gerekebilir, o konuya daha bilgililer el atarsa daha saglıklı bilgi alabilirsin

KLX ler içn yapılan BBK lar çok basit diye biliyorum. Daha doğrusu KLX in motor yapısı o konuda çok elverişli. Kendi kendine taşlatmak ve uğraşmak hazır kitler varken biraz riskli ve gereksiz gibi. Ama BBK lar da çok pahalı kabul ediyorum :)

inertiya
29 Nisan 2013, 16:12
geçmiş olsun dostum. cana gelmesinde olur böle şeyler.
geçenlerde benimde akllıma geldi eksantrik zinciri ne kadar km sonra değişmesi lazım.
100 km hızın üzerinde seyir halindeyken eksantrik zinciri koparsa yada sıkışırsa neler olur??

ferad
29 Nisan 2013, 19:16
geçmiş olsun dostum. cana gelmesinde olur böle şeyler.
geçenlerde benimde akllıma geldi eksantrik zinciri ne kadar km sonra değişmesi lazım.
100 km hızın üzerinde seyir halindeyken eksantrik zinciri koparsa yada sıkışırsa neler olur??
Sağol dostum aslında ne benim ne de motorun suçu var eski işyerimdeki bir şerefsiz yüzünden bu sorun baş gösterdi.Bir an önce atlatacağız inşallah.Egsantrik zincirinin öyle pat diye kopacağını sanmıyorum kullanıma bağlı genelde 40 50 binden sonra uzamaya başlar diye biliyorum.Zaten uzayınca ses yapar belli eder.Ben ne olur ne olmaz diye egsantrik zincirini de değiştireceğim zaten motor 36 000 km de

blamir
30 Nisan 2013, 00:16
Sağol dostum aslında ne benim ne de motorun suçu var eski işyerimdeki bir şerefsiz yüzünden bu sorun baş gösterdi.Bir an önce atlatacağız inşallah.Egsantrik zincirinin öyle pat diye kopacağını sanmıyorum kullanıma bağlı genelde 40 50 binden sonra uzamaya başlar diye biliyorum.Zaten uzayınca ses yapar belli eder.Ben ne olur ne olmaz diye egsantrik zincirini de değiştireceğim zaten motor 36 000 km de

Eski işyerindeki kişi ne yaptıki merak ettim ? Birde debriyaj balatalsı ortalama ne kadar süre gidiyor bunu merak ediyorum.

ferad
30 Nisan 2013, 01:24
Eski işyerindeki kişi ne yaptıki merak ettim ? Birde debriyaj balatalsı ortalama ne kadar süre gidiyor bunu merak ediyorum.
Mesleğim icabı paketçilik yapıyorum işyerinin motorda az bir yağ kalmıştı patron 20-50 alpet otomobil yağı verdi itiraz ettim ama koy bir şey olmaz dedi.5 gün sonra motor kitlendi o da atlamış benim motora çekmiş ücra bir yere açmış yağ doldurma kapağını son gaz asılıyor benim motora 5 dk geç kalsam motor orda yanıyordu.Neyse sonra kavga dövüş polis falan derken bu kabul etti bir sorun varsa yaptırırım gibisinden çalıştırdık motorda tık yoktu hatta diğer gün 2 ustaya gösterdim yağını değiştik sorun yok gibiydi ama motor 1 ay sonra patlak verdi.

blamir
30 Nisan 2013, 09:52
Gaza geldim, KLX ile Bulgaristan'a gidiyorum. Hazırlıklarımı yapıp yola çıkıcam. Dualarınızı eksit etmeyin :D

iptaluyelik02
30 Nisan 2013, 10:28
Gaza geldim, KLX ile Bulgaristan'a gidiyorum. Hazırlıklarımı yapıp yola çıkıcam. Dualarınızı eksit etmeyin :D

Hayırlı yolculuklar,KLX i yurtdışına ilk sen çıkaracaksın:)
benim de bir haftasonu niyetim var gitmeye,yolculuk ne zaman?
Rota nasıl?
2 günlüğüne topu topu,

dockerengin
30 Nisan 2013, 10:55

Hayırlı yolculuklar blamir. Sıkıntısız gider gelirsin inşallah.

ferad
01 Mayıs 2013, 00:16
Önemli bilgi arkadaşlar eğer 40 derece üzeri sıcaklıkta bir iklimde yaşıyorsanız 10-50 yağ kullanın.Kawasaki owners manuel de yazıyor

blamir
01 Mayıs 2013, 01:38
Hayırlı yolculuklar,KLX i yurtdışına ilk sen çıkaracaksın:)
benim de bir haftasonu niyetim var gitmeye,yolculuk ne zaman?
Rota nasıl?
2 günlüğüne topu topu,

Rota basit abi :) İstanbul'dan otobandan Kapıkule oradanda memleket Kırcaali. Şu anda vardım çok sıkıcı bir yolculuktu. İstanbul - Edirne arası beni her seferinde öldürüyor.

Hayırlı yolculuklar blamir. Sıkıntısız gider gelirsin inşallah.
Teşekkür ederim..

Bu arada akıt ölçümü de yaptım. 5,78LT 26,47TL ile 179KM geçtim :D 100KM de3,2LT yapıyor. Saygılar.

cenkito
01 Mayıs 2013, 02:33
@ ferad motoru ne yaptın umarım fazla masraf cıkarmamıstır sadece biyel kolu bilyesinde mi sorun baska yerede sıçramıs mı

inertiya
01 Mayıs 2013, 11:48
çok hızlısın blamir. adam gidiyorum dedi gitti resmen. otobandaki ortalama sürüş hızın kaçtı? çok az yakmış motorun tahminimce 110 u geçmedin.

@ferad abicim senin motoru alıp kaçmak köşede yağ kapağını açmak falan ne ilginçmiş benim motora yapsa bunu biri heralde dayağı yerdi.)

sedat_57
01 Mayıs 2013, 11:52
Rota basit abi :) İstanbul'dan otobandan Kapıkule oradanda memleket Kırcaali. Şu anda vardım çok sıkıcı bir yolculuktu. İstanbul - Edirne arası beni her seferinde öldürüyor.

Teşekkür ederim..

Bu arada akıt ölçümü de yaptım. 5,78LT 26,47TL ile 179KM geçtim :D 100KM de3,2LT yapıyor. Saygılar.
Çok yakmış hacı 3 Litre yaktığı zamanıda gördük.. :)neyse artık bulgar benzini ile telafi edersin :queen:

blamir
01 Mayıs 2013, 11:58
çok hızlısın blamir. adam gidiyorum dedi gitti resmen. otobandaki ortalama sürüş hızın kaçtı? çok az yakmış motorun tahminimce 110 u geçmedin.

@ferad abicim senin motoru alıp kaçmak köşede yağ kapağını açmak falan ne ilginçmiş benim motora yapsa bunu biri heralde dayağı yerdi.)

Aynen öyle 90-100-110 arası sürdüm. Fazla süratlerde güvenli hissetmiyorum. Çok fazla düşününce olmuyor zaten :D
Bu arada Bulgaristan'a gidecek olanlar için bilgi. Bulgar gümrüğün de çalışma sebebi ile giriş gişeleri öne çekilmiş. Araç sigortası yaptırmak için gişelerden geçmeniz gerekiyor fakat sigorta olmadanda geçirmiyorlar :D Git türk tarafında yaptır dediler bana. Gidip fiyatını sorduğumda resmen şok oldum. 1 aylık sigorta 80Euro, bulgarda 25 euro. Tabiki türk tarafında yaptırmadan tekrar bulgara gittim ve pasaportumu rehin bırakarak gişeden geçtim ve bulgar tarafında sigortamı yatırıp geri döndüm, motoruma bindim ve yoluma devam ettim. Bana biraz yokuş yaptılar ilk defa başıma geldi.

Bulgarca bilmeseniz bile gümrükteki bulgar memurlar az çok türkçe biliyorlar. Ruhsatı gösterin ve sigorta yaptırıcam diyin yardımcı olsunlar. Kıllık yapanda çıkabilir en kötü ihtimal türk plakalı bir araçtan rica edersiniz o girip yaptırır sonra arkadan size verir.

sedat_57
01 Mayıs 2013, 12:07
Aynen öyle 90-100-110 arası sürdüm. Fazla süratlerde güvenli hissetmiyorum. Çok fazla düşününce olmuyor zaten :D
Bu arada Bulgaristan'a gidecek olanlar için bilgi. Bulgar gümrüğün de çalışma sebebi ile giriş gişeleri öne çekilmiş. Araç sigortası yaptırmak için gişelerden geçmeniz gerekiyor fakat sigorta olmadanda geçirmiyorlar :D Git türk tarafında yaptır dediler bana. Gidip fiyatını sorduğumda resmen şok oldum. 1 aylık sigorta 80Euro, bulgarda 25 euro. Tabiki türk tarafında yaptırmadan tekrar bulgara gittim ve pasaportumu rehin bırakarak gişeden geçtim ve bulgar tarafında sigortamı yatırıp geri döndüm, motoruma bindim ve yoluma devam ettim. Bana biraz yokuş yaptılar ilk defa başıma geldi.

Bulgarca bilmeseniz bile gümrükteki bulgar memurlar az çok türkçe biliyorlar. Ruhsatı gösterin ve sigorta yaptırıcam diyin yardımcı olsunlar. Kıllık yapanda çıkabilir en kötü ihtimal türk plakalı bir araçtan rica edersiniz o girip yaptırır sonra arkadan size verir.

Bulgar levası nelere kaadir ağam :cherry:

blamir
01 Mayıs 2013, 12:13
Bulgar levası nelere kaadir ağam :cherry:

Memleketimiz de herşey gibi sigortada pahalı. Adamı canından bezdiriyolar.

Herzamanki gibi araba ve motosikleti aynı kefeye koymuşlar. Araba sigortası ücreti ödüyoruz. Lanet olsn.
http://www.tmtb.org.tr/sayfa.aspx?pid=8&id=15

ferad
01 Mayıs 2013, 12:36
cenkito: Parca siparislerini verdim bekliyorum dostum cok sukur sorun sadece bilyada ama komple biyel kolu seti almak gerekiyor bu tarafta olmadigi icin rum tarafindan aldiricaz parcalari.
intertiya:Dayaktan fazlasi olacak dostum ama herseyin zamani var ;)

blamir
01 Mayıs 2013, 13:06
ferad Sedat orada selamımı söyle :D Bu işlerde baya tecrübelidir.

ferad
01 Mayıs 2013, 20:58
Nice Sedat lar Kenan lar Ahmet`ler var dostum sagol dusundugun icin :D

sedat_57
01 Mayıs 2013, 21:14
Beni niye millete yanlış tanıtıyorsun abi ben kendimi savunuyorum kimseye zararım yok :queen: Hem burası gurbet aga olaya karışırsak ertesi gün TR de buluruz gennimizi :queen:

blamir
02 Mayıs 2013, 13:32
KTM deki asalete bakın hele ve o motorun burada 7.000TL oladuğuna inanabiliyormusunuz?
http://i39.tinypic.com/uneom.jpg

Buda gaza gelip kabak lastiklerle drift denemem :D Kuzenin konuşlar komik gelebilir...
lpzBe0N67sQ

blamir
02 Mayıs 2013, 20:24
Bu arada motorumu satma kararı aldım. Satma sebebim ise special bir motor almak. :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-cok-temiz-tertemiz-klx250-123641128/detay/

ferad
04 Mayıs 2013, 23:36
Ulan arkadaş 80 model motorun biyel kolu ayrı satılıyor ama ne hikmetse bizim motorlarınki komple krank seti olarak satılıyor kafa yiyeceğim.Kx 250 lerinki falan uymaz mı acaba bizimkine ?

blamir
06 Mayıs 2013, 12:24
Ulan arkadaş 80 model motorun biyel kolu ayrı satılıyor ama ne hikmetse bizim motorlarınki komple krank seti olarak satılıyor kafa yiyeceğim.Kx 250 lerinki falan uymaz mı acaba bizimkine ?

KX ler 2 zamanlı. Ebay dan bakmayı denedin mi?

blamir
06 Mayıs 2013, 18:58
Bizim bulgar yollarından bir kesit. Lastiklerin durumu iyi olmadığı için öndeki KTM i fazla zorlayamadım :D Neyse burada lastik fiyatlarıda baya iyi. Bir takım aldım döndüğüm de takacam. İyi seyirler.

a7LodEP8bX8

ferad
06 Mayıs 2013, 23:19
KX ler 2 zamanlı. Ebay dan bakmayı denedin mi?
Baktım kardeş hatta bakmadığım site kalmadı diyebilirim ama yine yok yine.Kx ler 2000 küsür yıldan sonra 4 zamanlı motora geçti diye biliyorum.Bu arada gezi güzergah çok güzel arkanızda olmayı çok isterdim :)

iptaluyelik02
06 Mayıs 2013, 23:30
Bizim bulgar yollarından bir kesit. Lastiklerin durumu iyi olmadığı için öndeki KTM i fazla zorlayamadım :D Neyse burada lastik fiyatlarıda baya iyi. Bir takım aldım döndüğüm de takacam. İyi seyirler.

a7LodEP8bX8

dostum,o performans eksozuyla yüzlerce km yolda kafan şişmedi mi? :)
ben arazi dışında,azıcık uzun yolda çekemiyorum o sesi,
yaş da var tabii,elliye merdiven dayamak üzereyim bu arada:)

blamir
06 Mayıs 2013, 23:50
dostum,o performans eksozuyla yüzlerce km yolda kafan şişmedi mi? :)
ben arazi dışında,azıcık uzun yolda çekemiyorum o sesi,
yaş da var tabii,elliye merdiven dayamak üzereyim bu arada:)

Abi o eksoz KTM de. :) Benim eksoz standart. Onca yolu ben tın tın tın gittim. Buraya geldiğim de diğer şehirlerden baya bir crosscu-endurocu gelmişti. Buranın parkurları gerçekten güzel ve zorlu. KLX e biraz modifikasyon gerekiyor, orjinal dişliler ve gücü ile oldukça zorlanıyor. Tabi caaanım ülkemde ki motor fiyatları nedeni ile de daha profesyonel bir motora binemiyoruz. KLX i satım buradan bir motor alıcam kısmetse.

blamir
08 Mayıs 2013, 17:26
Baktım kardeş hatta bakmadığım site kalmadı diyebilirim ama yine yok yine.Kx ler 2000 küsür yıldan sonra 4 zamanlı motora geçti diye biliyorum.Bu arada gezi güzergah çok güzel arkanızda olmayı çok isterdim :)

Parça numarası ile aramayı denedin mi hocam?

ferad
09 Mayıs 2013, 00:06
Valla 1 sitede parca numarasina rastlamistim onunla arattim google`da bir kac site cikti fakat bu seferde stokta yoktu.Benim asil ogrenmek istedigim atiyorum 2003 model klx ile 2012 model klx in biyel kolu seti ayni mi ?Dun ustayla tartismasini yaptik ben ayni diyorum o degil diyor cunku 90 li yillardan itibaren klx 250 hep ayni motorla uretildi diye biliyorum

blamir
09 Mayıs 2013, 01:20
Parca kodu farklıysa aynı değildir. Kodu burada verebilirmisin? Stokta yoksa stoğa girme süresi ne kadar çok değilse alınabilir.

ferad
10 Mayıs 2013, 22:38
Parca kodu farklıysa aynı değildir. Kodu burada verebilirmisin? Stokta yoksa stoğa girme süresi ne kadar çok değilse alınabilir.
O zaman kodu nasıl bulmuştum hatırlamıyorum tekrar baktım ama bulamadım.Nasıl bulabilirim acaba ? 1 tane japon sitesine rastladım klx 150 nin bile var ama bizimkinin yok :(

blamir
10 Mayıs 2013, 23:02
Kaç modeldi senin motor.