PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor birkaç gün yattıktan sonra çok zor çalışıyor neden YARDIM!!!

emirhan51
14 Mart 2011, 21:34
öncelikle ilgilenen herkeze çok tşkederim...
motor birkaçgün yattıktan sonra çok zor çalışıyor
çalıştıktan sonra gazı sonuna kadar yüklüyorum boğuk bir sesle
eksozdan patlama sesleri geliyor
model:110 ft hareket ettirdikten sonra 1 2 dk içinde normal hale dönüyor...

Alper41
14 Mart 2011, 21:35
bujilerinde sorun olabilir mi acaba ?

emirhan51
14 Mart 2011, 21:37
bujilerinde sorun olabilir mi acaba ?

bilmiyorum sorun kesin bujilerdendir diyorsan değiştiriyim veya bujiden olup olmadığını nasıl anlayabilirim yardım edersen sevinirim...

cbr 125'm
14 Mart 2011, 22:21
arkadaşım buji dediğin şeyin ahım şahım bi fiyatı yok. sen bi al dene bence. hem yenilemiş olursun fena mı?

Alp34.5
14 Mart 2011, 22:23
bu sorun yağının kalitesizliğinden kaynaklanıyor. Motorunu ilk çalıştırdığında motora çok yüklenme sakın yağını önce iyice bir yesin güzel güzel yağlansın motor, bu sürede de gaz kolu en fazla 8'de 1 oranında çevrilebilir. Yoksa birşey olmuyormuş gibi hissedersin ama ömrünü yersin motorunun. Rektefiyeci de çalışır :D

myagdi
14 Mart 2011, 22:35
malum havalar soğuk gidiyordu. birkaç gün yatan motorun zor çalışması normal. çalıştıktan sonra egzozdan gelen sesler, ısınınca normale dönmesi bana şöyle düşündürdü.
motoru çalıştırmaya çalışırken gaza boğuyor olmayasın?

motorun yanına gidince, marşa basmadan gazı bir kere tam çevir ve bırak. böylece karbüratöre benzin püskürtmüş olursun. sonra motoru orta sehpadayken biraz ileri-geri itekle, veya boşta iken dediğim gibi yap, yağ çalkalansın. on saniye kadar bekledikten sonra marşa bas.

Samet Ağır
14 Mart 2011, 22:47
öncelikle ilgilenen herkeze çok tşkederim...
motor birkaçgün yattıktan sonra çok zor çalışıyor
çalıştıktan sonra gazı sonuna kadar yüklüyorum boğuk bir sesle
eksozdan patlama sesleri geliyor
model:110 ft hareket ettirdikten sonra 1 2 dk içinde normal hale dönüyor...

gazı sonuna kadar yüklemem motoru öldürmenin güvenli bir yoludur..:farao:

soğuk havalarda sabah zor çalışması normaldir..motorunda manuel jigle varsa çalıştırmadan önce onu sonuna kadar çek ve marşa öyle bas..
duruma göre 1-2 dakika yada biraz daha fazla bir süre sonra jikleyi indir.motor normal gaz yemeye başladığı an herşey normaldir..

ama anlattığın şeyleri bir daha asla yapma....:cat:

emirhan51
15 Mart 2011, 20:44
ilgilenen herkeze tşkederim sağolun arkadaşlar..!

hakan1434
15 Mart 2011, 23:40
yağın kalitesizliğinden oluyor arkadaşım yağı değiştirmelisin gaza basma 2 3 dk bekle rolantide çalışsın motor ısınsın ondan sonra bin yok bekleyemem dersen yatak sarar buda hic iyi bişey deil motor bitti demek.