PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motorun kontağını kapattığımda çalışmaya devam ediyor...YARDIM!!!

emirhan51
13 Mart 2011, 19:04
mrb arkadaşlar öncelikle ilgilenen herkese tşk..!
motorun kontağını kapattığımda lambalar vs hepsi kapanıyor fakat motor durmuyor çalışmaya devam ediyor.Bunu sebebi nedir??

myagdi
13 Mart 2011, 19:46
Kontagi kapattıktan sonra hemen stop etmeyip, biraz sonramı stop ediyor ?
Bu esnada duzensiz, vuruntulu mu çalışıyor?
Öyleyse gecmis olsun, motor rektifiye istiyor.

antilop_skul
13 Mart 2011, 20:11

ne alaka arkadaşım yanlıs bilgi vermeyin..

motorun kontagını cıkart eline al arkasındaki kapagı cıkart orada gri veya siyah mavi kablo falan kopmustur onu lehimle tekrar dene durması gerekir

emirhan51
13 Mart 2011, 20:58

motor asla stop etmiyor rektifiyenin ne olduğunu bilmiyorum ama 1 kaç gün yattığı zamanda zor çalışıyor...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:56 ----------

ne alaka arkadaşım yanlıs bilgi vermeyin..

motorun kontagını cıkart eline al arkasındaki kapagı cıkart orada gri veya siyah mavi kablo falan kopmustur onu lehimle tekrar dene durması gerekir
ilgilendiğin için tşk bakarım fakat motorun kontağını açmadan ayak marşını vurduğun zamanda çalışıyor...

Şenonar
13 Mart 2011, 21:03
Kontak bozulmuş korkulacak birşey yok antilop_skull unda dediği gibi basit bir şey olabilir bi bak.Yada hiç uğraşma sıfır kontak sesi 30 lira civarı yenisini al

yamyamaha
13 Mart 2011, 21:29
vurdurunca çalışıyorsa kesin kontaktan. ama vuruntulu çalışıp az sonra istop ediyorsa birde yakıta bak kalitesiz yakıtta oluryor bazen. benim başıma gelmişti.

cengaver29
13 Mart 2011, 21:42
kontağı güzelce bi yağla anahtarını tak çıkar sağa sola birkaç defa döndür düzelir benim scooterdada geçen yaz böyle olmuştu ...!! inş kablolardan falan değildir ...

emirhan51
13 Mart 2011, 22:16
Kontak bozulmuş korkulacak birşey yok antilop_skull unda dediği gibi basit bir şey olabilir bi bak.Yada hiç uğraşma sıfır kontak sesi 30 lira civarı yenisini al
tşkederim....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:16 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:14 ----------

vurdurunca çalışıyorsa kesin kontaktan. ama vuruntulu çalışıp az sonra istop ediyorsa birde yakıta bak kalitesiz yakıtta oluryor bazen. benim başıma gelmişti.

tşkederim....

emirhan51
13 Mart 2011, 22:18
kontağı güzelce bi yağla anahtarını tak çıkar sağa sola birkaç defa döndür düzelir benim scooterdada geçen yaz böyle olmuştu ...!! inş kablolardan falan değildir ...

tşkederim.....ilgilendiğiniz için sağolun arkadaşlar...

Mikuni
13 Mart 2011, 22:22
Motorun markası ney?

antilop_skul
14 Mart 2011, 10:17
bosuna 30 tl vermene gerek yok bence sorunun kontakta orası 1. kısım önce ac bak kontagını cıkartıp eger yapılmayacak gibi birseyse git para ver sonucta 4 tane kablodan 1 yada 2 si kopmustur lehimlersen sorun biter .

artiiist
14 Mart 2011, 12:29
benim de zamanında scooter im vardı..aynı şekilde stop etmedi bir akşam..benzin houtrmunu sıkarak stop ettirdim..tamirciye gittim kontağı söktü lehimledi olay bitti..tek bir kablo kopmuş..

emirhan51
14 Mart 2011, 21:27
arkadaşlar kablo kopması yokmuş bugün baktım 'cengaver29' dediği gibi yağladım sorun şimdilik geçti...ilgilenen tüm arkadaşlara tşkediyorum