Orijinalini görmek için tıklayınız : Cruiser/Custom Motora yapilabilecek boynuz direksiyon.
alestevardiya
10 Şubat 2006, 16:16
Arkadaslar yine bir ricam var! ::pembe::
Motoruma su chopper motorlara ve bazi harleylere yapilan boynuz direksiyon var ya onlardan yaptirmak istiyorum. Bana acilarini verebilecek ilgili,bilgili bir arkadas var mi? Goz karari yaptirip da sakata gelmek istemiyorum! :silent:
Tam aynisini istemesem de ornek asagidaki gibi:
http://img497.imageshack.us/img497/3759/codythumb8md.jpg
CBR1000RR
10 Şubat 2006, 16:28
alestacım sen iimisn ne yapıcan boynuzu yaaa sat şu makinayı bırak bu tarzı
Barış Şuşut
10 Şubat 2006, 16:35
aleste sökemedinmi daha .....:P
ona "boynuz" mu deniyor ?
Ben bi yerlerde ingilizce "ape hanger" diye okumuştum. Türkçe ye böylemi girmiş?
alestevardiya
10 Şubat 2006, 17:13
Baris abi ne desen haklisin, san boynum kildan ince! :salut:
Ya birakin ismini mismini, belki de ben atmisimdir! :queen:
ACI bilen yok mu hic aranizda? :silent:
ACI bilen yok mu hic aranizda? :silent:
Acı var mı Acı ?:queen: :mrgreen:
Olcay Avşar
10 Şubat 2006, 17:28
Ne yapcan kız açıyı, kendin mi yapcan yoksa???
EgeKnn
10 Şubat 2006, 17:35
boyuna göre değişir bence genelde bu tarz direksiyonlar omuz hizasında olur ya sen git bir bilene kıvırır o :P
alestevardiya
10 Şubat 2006, 17:38
Tersaneye gidicem, ben cizicem press makinesinde kivirttiracaz :P
Ya bi teknik bilgiiii?? :silent: :salut:
Olcay Avşar
10 Şubat 2006, 17:39
Bak şimdi, önce bu işi yapan bi yer bul netten. Tel et sor bakam kaça yapıolar, sorada bir gidonun ne kadara nikelaj yapılacağını öğrenirsin. Eğer 2. seçenek ile arasında çok fiyat farkı varsa kendin yapcan. Aha bak tarif de edeyim;
Orjinal gidonu sökcen, iki taraftanda aynı yerden kescen. Sonra aynı ölçüde boru parçası (2 tane) oralara kaynattırcan ve boyu uzamış olacak. Sorada iyice taşlayıp zımparalandıktan sora nikelaja vercen dalgayı, aha oldu bile :)
alestevardiya
10 Şubat 2006, 17:46
Ama ben sifirdan yapayim diyodum, sen eski gidonu kullan mi diyosun? Hayir sonra rahat edemezsem eskiye donus sansim olsun! :p
Olcay be senin isin gucun yoktur, bi arastirsana bana hayrina internetten, fiyat sorsana?? :silent:
EgeKnn
10 Şubat 2006, 17:46
Lem olcay ben kaynatırım taşlarımda sonra bir ucunu sen bir ucunu ben tutarız ortaya da barış oturdumuydu kıvrılııı lennnn :cherry: lem bu işten deli bara kırarız heeee
Olcay Avşar
10 Şubat 2006, 17:54
Lan kıvırmıcaz ki, zaten şekli tamam olan gidonun yukarıya dönüşdeki kollarını kesip ek yapcaz. Olur yani. Ama uraşmaya değer mi araştırmak lazım. Yenisi kaçpara acaba ???
EgeKnn
10 Şubat 2006, 17:59
Tüh beeeee barış a gerek kalmadı desene :) neyse ......
lancelot35
10 Şubat 2006, 18:01
çok basit bir şey bu bunu yapmak sorun değil.burada olsaydın (izmir)bi çaresine bakardık(yapardık).sen sanayiye git bir madeni eşyacı bul o bunu 40-50 ytlye halleder.
alestevardiya
10 Şubat 2006, 18:04
Ben Tuzlada tersanede kendim yapmak istiyorum ! :pale:
ACHI verin banaaaaaaaa!!! :silent:
desertnight
10 Şubat 2006, 18:31
walla bildiğim bi açı var ama işini görür mü bilmem ilkokulda öğretmişlerdi. 30-60-90 :silent:
Sadobey
10 Şubat 2006, 18:59
Alesta bak senin motorunun gidonun sıfırının fiyatı bu "Gidon 14,67 YTL " http://www.jinlunmotosiklet.com/fl3.htm yedek parça fiyat listesi.
Çekinmeden kendi gidonun üzerinde çalışabilirsin ;) olmazsa geri dönüş yapman da ucuz ve kolay.
Bu işi yapan yabancı şirketler de var ama uzun hikaye. Custom Chopper yapıyorlar. Malzeme de satıyorlar.
gidon-Handle Bar buradan bakabilirsin.
http://www.paughco.com/2003_catalog/catalog_index.htm
http://www.paughco.com/2003_catalog/page41.htm
email
Shipping Address Phone Office Hours
General Questions
Paughco Inc. 800-423-2621 7:00AM - 3:30PM Pacific time
info@paughco.com
30 Cowee Dr. 775-246-5738 Monday - Friday
Questions about this site
Carson City, NV 89706
webmaster@paughco.com
Mailing Address Fax
Paughco Inc. 800-538-7916
P.O. Box 21390 775-246-0372
Carson City, NV 89721-1390
alestevardiya
10 Şubat 2006, 19:05
sadobey, tesekkurler, en faideli bilgiyi sen verdin! :cherry:
Olcay Avşar
10 Şubat 2006, 19:06
ACHI verin banaaaaaaaa
U şeklinde olcak işte ne var ki :cherry:
kılıçbalığı
10 Şubat 2006, 19:20
ama sadece gidon un boyunu uzatmakla kalmıyor tüm tesisatı degiştirmen gerek haberin olsun(fren,elkt. tesisatı onlarda bayagı para tutar)
Barış Şuşut
10 Şubat 2006, 19:23
sırf senin için sanayide kromajcıya gittim
3 kere yapmış bu tip gidon adam oturuş ve boyu önemli diyo belli bir açı yok sen şekli sölüyon ve elle gidon arası ölçülüp ona göre kıvrılıyo
adam kromajcıya açı lazım değil o kendi büker dedi
Olcay Avşar
10 Şubat 2006, 19:24
kılıçbalığı +1
Hakketten hiç aklıma gelmedi, ama çok sorun olmaz. Kablolara ek yaparız kolay, debriyaj telinide uzunuyla değişirsin o da kolay. Birtek fren hortumu kıllık yapabilir, uygun bi şey bulamazsan istediğin ölçüde yapan yerler var onlara yaptırırsın :)
sırf senin için sanayide kromajcıya gittim
Yalan söylüyo elemanını göndermiştir :queen:
kılıçbalığı
10 Şubat 2006, 19:32
aslında bende düşünüyorum gidon u yükseltmeyi çünki rahat edemiyorum sürekli öne doğru bükülmek insanın belini mahvediyor uzun yolda
Sadobey
12 Şubat 2006, 02:54
Arkadaslar ben 2 tane VF750 görmüştüm yükseltmislerdi diireksiyonları ve ikiside farklı şekil yapmışlardı biri çok yüksek biri dahada kısa idi.
Herneyse konuya geleyim. Fren hortumlarını da hani banyo bataryasının duş aparatı vardır ya ona giden helezonik metal boru vardır ya öyle bir boru geçirmişlerdi. Harika olmuştu.
EgeKnn
12 Şubat 2006, 02:59
kılıçbalığı +1
Hakketten hiç aklıma gelmedi, ama çok sorun olmaz. Kablolara ek yaparız kolay, debriyaj telinide uzunuyla değişirsin o da kolay. Birtek fren hortumu kıllık yapabilir, uygun bi şey bulamazsan istediğin ölçüde yapan yerler var onlara yaptırırsın :)
Yalan söylüyo elemanını göndermiştir :queen:
Aliiiiiii şu kromajcıya kadar gidiver lem :P dur gitmeden bi çay ver :bounce:
salihgureli
12 Şubat 2006, 03:07
Ama ben sifirdan yapayim diyodum, sen eski gidonu kullan mi diyosun? Hayir sonra rahat edemezsem eskiye donus sansim olsun! :p
Olcay be senin isin gucun yoktur, bi arastirsana bana hayrina internetten, fiyat sorsana?? :silent:
bak bu kesinlikle doğru :P
Bu işi bi çözersek var ya, anında bi sürü yeni müşteri gelir, yaza kadar zengin oluruz.:queen:
Gelin topikte fazla insan yokken hemen ortaklık kurup, şirketleşelim.:cherry:
Ekleme : Bak ben daha yazıyı bitiremeden, salih gelmiş gördünüz mü ? Hadi elimizi çabuk tutalım, bikaç hissede Skull'a vericez zaten mecburen....
alestevardiya
14 Şubat 2006, 19:34
Yaa Baris abisi saol zahmet etmissin..
Ben ayarlicam artik BOYUMA :P gore bi sekil o zaman..
Dedim ya kromajciya gitmicem kendim tersanede yapicam !! :cherry:
Bak bu arada parcalari soktum! yarin sabah islem hazir! :cat:
Ama su fren borusu olayindan tirstirm, sonradan yapmalari beni sakata getirmesin! :pale: Patlak matlak cikar, amaaaninnn! :cyclopsan
Hee hee gerci bizim frenler, hidrolik yada pinomatik deil dimi, patlak catlak olsa borusunu ne olur :queen:
MoToR
14 Şubat 2006, 20:04
sen eski denizcisin halledersin aleste,yalnız iyi düşün kullanım rahatlığını manevra zorluğunu herşeyi hesaba kat,alıştığın bir sistem var dönüşlerini ona göre ayarlıyorsun,şimdi yepyeni bir direksiyon! şekil olarak biraz daha yüksek,oturuş aynı, kullanım olarak eskiye göre avantajmı dezavantajmı:cat: sağlıcakla kal..
DARKDIAMOND
14 Şubat 2006, 20:58
DISCOVERY'yi seyrediyosan,Orange Country diye bir programda gidonla ilgili çalışmalar var.Fikir edinmek için bi bakabilirsin.
Sadobey
14 Şubat 2006, 21:47
Hee hee gerci bizim frenler, hidrolik yada pinomatik deil dimi, patlak catlak olsa borusunu ne olur :queen:
Derya maalesef ön fren hidrolik
alestevardiya
16 Şubat 2006, 15:14
Neeeee hidrolik mii! :cyclopsan Ben ek mek yaptirmam hidrolik sisteme, yok mu bunun uzun hortum satan bir yeri??? Harley in falan oluyo ya uzun gidonlulari, onlarin hortumu bize uyar mi acaba? :silent:
motorcuq
16 Şubat 2006, 16:05
arkadaşım onunla uğraşma hazırı var www.motortürk .net birde motorne senin ona göre almalısın sonra dandikolmasın .:cat: :rendeer:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO