PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Hortum ne işe yarar ki ??

normancı
08 Mart 2011, 00:32
Selamın aleyküm arkadaşlar

Bugun motorumu temizlerken motordan çıkan bir hortumun 3 yerinden aşınıp delinmiş oldugunu gördüm. Deliklerden dışarıya benzin atmış ve haliyle toz kapmış.
hortumun bir ucu hava filtresine diger ucu ise malum motora giriyor. Yarın hortumu degiştirecegim ama ne işe yaradıgını merak ettim arkadaşlar..

saygılar...

http://img88.imageshack.us/i/china125cc250ccaircoole.jpg/

Slayerrr
08 Mart 2011, 00:38
Tahmin ediyorum; emisyon kaygılarıyla koyulan karter havalandırmasının hava filtresine geri dönüş hortumu. Eğer öyleyse benzin olduğunu düşündüğün şey motor yağıdır.

Unique693
08 Mart 2011, 00:45
Evet doğru karterde buharlaşan yağ ordan hava filtresine gelir.O hortumu yenilersen iyi olur.

meyto
08 Mart 2011, 00:45
o hortum canını sıkacak bir şey degildir.. hortumu motora giren yerinden sök. pıs pıs pıs ses yapar. degiştir önemli bişi degil :cat:

normancı
08 Mart 2011, 01:23
teşekürler kardeşler öğrenmiş oldum ne işe yaradıgını yarın degiştirecegim.. ((:

DreaM_34
08 Mart 2011, 02:32
Hadi bakalım kolay gelsin :) Bende öğrenmiş oldum sayende..

RacingHaRd
08 Mart 2011, 16:31
o hortum canını sıkacak bir şey degildir.. hortumu motora giren yerinden sök. pıs pıs pıs ses yapar. degiştir önemli bişi degil :cat:

o hortumu sakın yerinden sökme. zaten hortum girişi yukarı doğru duruyor içine yabancı cisim kaçıp motoru zedeleyebilrsin. REKTEFEYE KADAR YOLU VAR.

akrep custom
08 Mart 2011, 16:34
bencede sökme zaten çalıştıgındada yag atar