PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Yamaha Crypton 2011 Bilgi Paylaşım

Sayfa : 1 2 3 [4] 5

schnitzel_34
24 Mayıs 2020, 02:55
@levend84 hocam 1ay önce orjinal debriyaj balatası değişti..birde cg150 modifiye enduksiyon bobini taktım. 1e takınca fırlayıp stop etme sorunum devam etti.Bu yeni subap ve keçesi değişimi sonrası yığılma sebebi subapların alışmasımi yoksa debriyaj ayarımı bilemedim dediğiniz gibi o anahtarı sola biraz çevireyim?

levend84
24 Mayıs 2020, 03:18
@levend84 hocam 1ay önce orjinal debriyaj balatası değişti..birde cg150 modifiye enduksiyon bobini taktım. 1e takınca fırlayıp stop etme sorunum devam etti.Bu yeni subap ve keçesi değişimi sonrası yığılma sebebi subapların alışmasımi yoksa debriyaj ayarımı bilemedim dediğiniz gibi o anahtarı sola biraz çevireyim?

Şimdi oldu,

Aslinda aklimada gelmişti,yeni balata takma ihtimalin

Bende 2014 cryptonumun debriyajini degistirince,ayni duruma firsat vermeden ayar yapmistim.

O zaman teknigi tazeliyorum.

Ordaki somunu sola dogru hatve hatve say ve çevir.

Çok hassastir.

O.somunun bagli oldugu sistem diş hatvesindeki boslugu hemen hissettirir.

İki hatve cevir sola,bin motora 200-300mt ilerle,vitesleri yokla,kemiklenme(bol ayarda kemiklenme yapar,dar ayarda kemiklenme yapar) varsa tekrar saga bir hatve çevir

Bu arada ayari yaparken,mutlaka motor sicak olsun

Yağin sicak olmasi şart.

###############

Debriyaj ayarida yigilma yapar,

ozellikle cub motorlarda,

neden?

Sebebi,baskilarin ve balatanin birbirine çok opüşmesi tahrik gucunu azaltir.guc kaybi ve motorda isteksizlik yasanir.

Hatta,400km olmadan motor yagini bile bozabilir.

Tam ideal.olacak,ne dar ne bol

Supap ayari sadece yokus inerken kompresyonda yigilma yapar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:07 ----------

Ayardan once,

Somunun oldugu yerin resmini cek

Dişteki hatveleri say

Ayari bozma ihtimaline karsi isini sağlamla

Ona gore referans al

schnitzel_34
24 Mayıs 2020, 03:18
subap ve keçeleri değistiren ustaya durumu sordum. debriyajdan yapar dedi bende yeni değisti dedim. ozaman yeni debriyaj ayara gerek yok dedi.biraz bin alışır dedi.alıştı gibi ilk başlardaki gibi fırlayıp stop etme düzeldi(ben yine sola hafif gevşetecem)..canımı sıkan kasılma,gerilme,yığılma sorunu yeni subapların alışmasıyla alakası var mıdır..

levend84
24 Mayıs 2020, 03:19
subap ve keçeleri değistiren ustaya durumu sordum. debriyajdan yapar dedi bende yeni değisti dedim. ozaman yeni debriyaj ayara gerek yok dedi.biraz bin alışır dedi.alıştı gibi ilk başlardaki gibi fırlayıp stop etme düzeldi(ben yine sola hafif gevşetecem)..canımı sıkan kasılma,gerilme,yığılma sorunu yeni subapların alışmasıyla alakası var mıdır..

Zamanla alişma olayi,fren balatasinda,silindir revizyonunda olur,

Debriyaj degisiminden sonra,hemen ayar gerekli,yoksa yeni balatayi hatta debriyaj tasini bile.aşindirirsin.

Debr.tasindaki 4 civata yayli olan,onlari sıkarken sirayla vitesleri denemesi lazim.

Kardeşim bin alisir demek kolay iş.

Zaten alisacak ama ayar bozuksa dengesiz alişacak..

Ben malezyadaki ustanin videosuna bakarak kendim.degistirmistim.

Adam videoda en son ordan ince ayar yapti.

Ustan supaplari kaça kaç ayarladi

Emme
Egzoz

Emme 0.04
Egzoz 0.06
Olacak

Bizzat,debriyaj balatasini,küvet içinde motor yaginda bekletmeden kuru kuruya takan usta gordum..adamin umrunda degil takip geciyor.

schnitzel_34
24 Mayıs 2020, 03:32
subap ayarlarıyla ilgili bilgi vermedi.silindire kadar söküldü baktık bikaç çizik vardı tekrar geri takıldı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:28 ----------

aynen debriyaj balatalarını takan kuru kuruya poşetten çıkarıp takmıştı..

levend84
24 Mayıs 2020, 03:33
subap ayarlarıyla ilgili bilgi vermedi.silindire kadar söküldü baktık bikaç çizik vardı tekrar geri takıldı.

Madem silindire kadar sokturdun,keşke yeni set alip taktirsaydin

Veya sekmanlari yenileseydin.

Söküp taktigina değerdi ustanin.

Egzantrigi ins.dogru takmistir.

schnitzel_34
24 Mayıs 2020, 03:38
setin yan sanayisini bulamadık.taiwanada 550 istedi eskisini geri taktık..

levend84
24 Mayıs 2020, 03:42
Anladim,

Debriyaj ayarina bak.

Biraz kullan,135cc ye yukselt motoru.

schnitzel_34
24 Mayıs 2020, 03:48
135ccmi ben ustaya ybrnin 125cc uyarmı dedim olmaz demişti..

levend84
24 Mayıs 2020, 03:52
135ccmi ben ustaya ybrnin 125cc uyarmı dedim olmaz demişti..

Silindir kapagindan dolayi uymaz demistir.

Malum,cryptonlarin kapaklari farkli,cin mallari gibi uyum saglamiyor

Aslinda ybr ile cryptonun stroklari ayni 54mm,pernosuda ayni 13mm

56mm piston alacaksin,kapak taslamaya ve rektefiyeye gidecek.

schnitzel_34
24 Mayıs 2020, 03:56
piyasada cryprona 135cc set varmı?.gerçi subaplara bi dünya işçilik vs verdim kışın dediğiniz gibi 135cc yapmayı düşünürüm. tabii bu ara ara kasılmada motor kitlenip gümlemesse 😒

levend84
24 Mayıs 2020, 04:04
piyasada cryprona 135cc set varmı?.gerçi subaplara bi dünya işçilik vs verdim kışın dediğiniz gibi 135cc yapmayı düşünürüm. tabii bu ara ara kasılmada motor kitlenip gümlemesse ��

jianshe(yamahanin kucuk cc lerini ureten firma)

Salcano nun 135 ligi var

Bulabilirsen onun setinden alabilirsin...

schnitzel_34
24 Mayıs 2020, 12:08
bizim burdaki ustalar cryptonun yan sanayisini takamıyor Salcano 135liğimi takacak ;) benim derdim şimdilik bu ara ara yığılma ve kasılmalarda vs. motor kitlemesin. bu yazı atlatsın yeter :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:16 ----------

@levend84 motoru çalıştırdım vitesler kemikli geçiyor.dediğiniz debriyaj vidasında 2hatve vardı.sola gevşettim 4hatve yaptım..ara ara kontrol ederek denedim bi ara dokunarak geçiş yaptı..şu andaki ayarı yasaktan dolayı 200-300mt test edemedim..

levend84
24 Mayıs 2020, 12:37
bizim burdaki ustalar cryptonun yan sanayisini takamıyor Salcano 135liğimi takacak ;) benim derdim şimdilik bu ara ara yığılma ve kasılmalarda vs. motor kitlemesin. bu yazı atlatsın yeter :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:16 ----------

@levend84 motoru çalıştırdım vitesler kemikli geçiyor.dediğiniz debriyaj vidasında 2hatve vardı.sola gevşettim 4hatve yaptım..ara ara kontrol ederek denedim bi ara dokunarak geçiş yaptı..şu andaki ayarı yasaktan dolayı 200-300mt test edemedim..

Anladım

çok yukarida kavraması var

vitesi 1 al
ayagın pegte basılı kalsın
ayagını hiç çekme
bıraz gaz ver
motorun ilerlememesi lazım

yamaha cryptonda gizli boş vites vardır,ayagını ilgili viteste basılı tutarsan boşta kalır,çekince hareket eder.

kavrama ayarın bozuk ıse ayagın basılı olsa bıle yürür motor,veya gaz vermedigin için stop eder.

schnitzel_34
24 Mayıs 2020, 13:09
@levend84 bu gizli boş dediğiniz motor viteste seyir halindeyken zırt pırt boşa (scooter gibi) geçiyordu..

levend84
24 Mayıs 2020, 13:18
@levend84 bu gizli boş dediğiniz motor viteste seyir halindeyken zırt pırt boşa (scooter gibi) geçiyordu..

Aynı motoru 2 sene kullandım,böyle birşeyle hiç karşılaşmadım,aynı motorun kullanıcılarından da duymadım,

tane tane motorun durumunu bir anlat bakalım

ilk sahibimisin?
km kaç de?
bakım durumları ne şekilde yapıldı?
farklı ustalara mı gidiyorsun,yoksa tek bir ustaya mı?
motor 2. el ise geçmişi nedir?kurye çıkması mı,şahsi biniciden mi?

schnitzel_34
24 Mayıs 2020, 13:25
35binde 33binde aldım..debriyaj balataları bitikdi..orjinal değiştirdim.O boşa geçmesi Nye değilde gaz vermeyince motor boşuna geçiyor gizli boş dediniz bundan yaparmı.çinli cuplarımda bu sorunla karşılaşmadım

levend84
24 Mayıs 2020, 13:39
35binde 33binde aldım..debriyaj balataları bitikdi..orjinal değiştirdim.O boşa geçmesi Nye değilde gaz vermeyince motor boşuna geçiyor gizli boş dediniz bundan yaparmı.çinli cuplarımda bu sorunla karşılaşmadım

yamahadaki gizli boş motorun orjinalinde olan bir debrıyaj sistemi.

senin debriyaj plakalarının montajında bir hata olabilir,

zaten,ustan balatayı yağlamadan hemen taktı dedin.

yarım yamalak bir işçilik var.

bu anlattıgın arızlar hic normal değil

bulundugun yerde en azından bu motordan anlayan baska bir ustaya baktır,

schnitzel_34
24 Mayıs 2020, 14:09
yani diyelim 3de yada 4de giderken stop etti motor kitlemeden boşta gidiyor demek istedim

levend84
24 Mayıs 2020, 14:14
olmaz öyle şey,arka tekeri kilitleyip stop etmesi lazım,

vitesteyken boşta gidemez

schnitzel_34
24 Mayıs 2020, 14:18
Yani durduğu yerde kitliyorda seyirhalindeyken rolantiden stop edince (kontak acik) devam ediyor..ustaya durumu dedim.çinlilerde kitlemez motor emniyeti var dedi..

schnitzel_34
29 Mayıs 2020, 00:56
@levend84 sorunu buldul debriyaj kasnak bilyası dağılmış

schnitzel_34
30 Haziran 2020, 14:58
@levend84 hocam 135cc taktır demiştiniz.. crypton 135cc 54mm set olanları var.Satıcı Ustana sor..Ustada 54mm kafam karıştı diyor 🤔

Permatiq59
23 Mayıs 2021, 11:00
Merhabalar. Uzun süredir paylaşım yapmıyordum. sırasıyla 'commuter, scooter, maxiscooter, enduro, naked, racing, cross, chooper motosiklet tiplerini kullandıktan sonra üçüz bebeklerim olması sebebiyle motorsiklet serüvenime bir süre ara vermiştim. eski kullanıcıyım. cocuklar doğduktan bir süre sonra artık hız güç kavramı benim için birşey ifade etmemeye başladı. aradığım şey bulgur pilavıydı. lezzetli olmasın ama tok tutsun. yani eski motosikletlerim gibi yine japon olsun kaliteli olsun yolda bırakmasın yeter'di. 650 lik kawasaki kullandığım dönemlerde bile içimde hep bir cub fantazisi vardı. sonunda bir 2014 model yamaha crypton sahibi oldum. hepinize merhaba.

ucar98
08 Ağustos 2021, 21:09
Merhabalar. Uzun süredir paylaşım yapmıyordum. sırasıyla 'commuter, scooter, maxiscooter, enduro, naked, racing, cross, chooper motosiklet tiplerini kullandıktan sonra üçüz bebeklerim olması sebebiyle motorsiklet serüvenime bir süre ara vermiştim. eski kullanıcıyım. cocuklar doğduktan bir süre sonra artık hız güç kavramı benim için birşey ifade etmemeye başladı. aradığım şey bulgur pilavıydı. lezzetli olmasın ama tok tutsun. yani eski motosikletlerim gibi yine japon olsun kaliteli olsun yolda bırakmasın yeter'di. 650 lik kawasaki kullandığım dönemlerde bile içimde hep bir cub fantazisi vardı. sonunda bir 2014 model yamaha crypton sahibi oldum. hepinize merhaba.

hocam motoru alırken nelere dikkat ettiniz. İlanları gezerken 2012 Crypton gözüme ilişti. Temiz görünüyor. Eski model olduğu için parça sıkıntısı yaşar mıyım?

Permatiq59
26 Ağustos 2021, 14:59
merhaba. cub motosikletler genel olarak sorunsuz olmaları ile bilinir. hele japon olursa tadından yenmez. ben motosikletimi alırken motosikletten cok kimden aldığıma bakarım. yaşlı bir amca'dan satın aldım ilk sahibi idi. bacaklarından dolayı artık binemeyeceği için satıyorlardı. o yüzden mekanik olarak bile kontrol etmeden aldım.iyki de aldım cok memnunum.. sizde ilk kriter olarak motosikleti kimin sattığına dikkat edin. bıçkın bir gençten, kuryeden vs değil ise mekanik olarak şaşede yamuk silindirde yağ kaçağı vs yoksa alabilirsiniz. Parça konusuna gelince arka balata 20 lira ön balatada yanlıs olmasın o civar bişeydi hava filtresi yine aynı şekilde 20 lira civarı. bir araç trafikte geri geri gelmek surretiyle ön camurluğumu kırdı yamahadan ön çamurluk getirttim sıkıntı cıkmadı. yani parça işi kolay. kullanım konusunda ise gectiğimiz hafta sonu kamp a gittim total 480 km civarı yol yaptım. 15 kuruş yaktı uzun yolda.

F54
26 Ağustos 2021, 23:20
daha önce salcano mondial kuba skyjet yuki cub kullandım (şuan yuki var )bunların içinde en sağlamı salcano idi sıfırı olsa gider alırım panther 100
bi ara crypton alacaktım kısmet olmadı cub un ölüsü bile böyle iş yapıyorsa yamaha nasıldır kimbilir 2005 ve 2017 model kullandım eskiler daha güzel di sanki daha sessiz
cub iyidir adam gibi bakımlısı uzun yıllar sıkıntı çıkarmıyor

EMRE_R19
26 Ağustos 2021, 23:26
daha önce salcano mondial kuba skyjet yuki cub kullandım (şuan yuki var )bunların içinde en sağlamı salcano idi sıfırı olsa gider alırım panther 100
bi ara crypton alacaktım kısmet olmadı cub un ölüsü bile böyle iş yapıyorsa yamaha nasıldır kimbilir 2005 ve 2017 model kullandım eskiler daha güzel di sanki daha sessiz
cub iyidir adam gibi bakımlısı uzun yıllar sıkıntı çıkarmıyor

KUBA KEE 100 kullandın mi bilmiyorum ama ben 6 sene kullandım pamuk gibi motor ve heryeri kalın ABS plastik koltuk altı bagajı bile var

Permatiq59
27 Ağustos 2021, 08:40
japonun en büyük artısı titremiyor. biraz daha malzeme kalitesi yüksek. genel olarak çin japon ayırmadan baktığımızda cub motosikletler çok daha az sorun çıkaran bakımını yaparsan genelde hic sorun çıkarmayan motosikletler olarak biliniyor. Şahsi görüşümdür ben olsam çin malı motosiklet alacak olsam düşünmeden cub alırdım.

F54
28 Ağustos 2021, 09:53
MOTOR EL MARŞI İLE ÇALIŞMIYORDU ustaya gidip anlattım 20 km yapsam bile ısınmamış gibi rolenti de durmuyor stop ediyor du bi sübab ayarı yaptı hem yakıt azaldı hemde şıkır şıkır çalışmaya başladı
20 tl (2.68 lt) benzin ile şehir içi 100 km yapıyordu şimdi 130 140 km civarına çıktı çekiş daha güzel oldu

Permatiq59
28 Ağustos 2021, 10:26
şehir içinde hemen hemen aynı yakıt değerlerimiz var. geçtiğimiz hafta tura giderken şehir içi şehir dışı karışık yakıt ölçümü yapma şansım oldu 17 lira ile 115 km civarı gitti. güncel fiyatlar ile 15krş/km olarak değerlendiriyorum.

Permatiq59
13 Mart 2022, 20:24
son zamlardan sonra mutlumuyuz crypton ailesi :)

chcts1
04 Nisan 2022, 14:05
dostlar dubleks lastik çok farkettirir mi yoksa üstündeki orjinal lastiğiyle sürmek iyi midir bilemedim, crypton s yeni aldım

Permatiq59
30 Mayıs 2022, 11:23
2014 modelini alır almaz tubeless lastik ile değiştirdim. memnunum sıkıntı çıkarmadı.

Green Arrow
30 Mayıs 2022, 16:47
dostlar dubleks lastik çok farkettirir mi yoksa üstündeki orjinal lastiğiyle sürmek iyi midir bilemedim, crypton s yeni aldım

Bende de 2020 s var. Bence nylon olmasına rağmen lastikler iyi. Tube type yazıyor tubeless olsa daha iyi olurdu. Islak havada sıkıntı çıkartacaktır kışın anlas kış lastiği alacağım ben. Zaten yazın 3-5 bin yaparım en azından lastik kullanılmış olur malum piyasa kötü.

yosunum83
31 Mayıs 2022, 14:12
Bende de 2020 s var. Bence nylon olmasına rağmen lastikler iyi. Tube type yazıyor tubeless olsa daha iyi olurdu. Islak havada sıkıntı çıkartacaktır kışın anlas kış lastiği alacağım ben. Zaten yazın 3-5 bin yaparım en azından lastik kullanılmış olur malum piyasa kötü.

bu motorda yakıt durumu nasıl abiler?

Green Arrow
31 Mayıs 2022, 15:25
bu motorda yakıt durumu nasıl abiler?

Tepin zorla 2 litre, düzgün kullanırsan 1,2-1,3 ve 1,5 aralığında gidersin. Geçen 2 lt benzin ile 130 km yol yaptım mesela. Daha düzgün yollarda litre ile 70 75 hatta 80 kmler görülebiliyor.

Permatiq59
23 Haziran 2022, 16:00
2 litre 2.2 litre arası yakıyor yola ve tempoya göre

chcts1
29 Haziran 2022, 19:32
Tepin zorla 2 litre, düzgün kullanırsan 1,2-1,3 ve 1,5 aralığında gidersin. Geçen 2 lt benzin ile 130 km yol yaptım mesela. Daha düzgün yollarda litre ile 70 75 hatta 80 kmler görülebiliyor.
2019 modeli var ben de bu civar yakıyorum

Bir de tamamen çıkıştan itibaren sona kadar bir egzoz almak istesek
linkteki gibi https://ibb.co/5nnw969 internet üzerinden benzerini bulabilir miyiz acaba yapan var mıdır?
hiç bir motosikletime custom egzos takmadım daha konuya çok yabancıyım. Amacım motorun euro 4 kısıtlarından kurtulup biraz rahatlaması

Green Arrow
01 Temmuz 2022, 13:05
2019 modeli var ben de bu civar yakıyorum

Bir de tamamen çıkıştan itibaren sona kadar bir egzoz almak istesek
linkteki gibi https://ibb.co/5nnw969 internet üzerinden benzerini bulabilir miyiz acaba yapan var mıdır?
hiç bir motosikletime custom egzos takmadım daha konuya çok yabancıyım. Amacım motorun euro 4 kısıtlarından kurtulup biraz rahatlaması

Yunanda vardır da burada zor. Yunanistan Avrupada bu işin membahı Asyada herşey var.

F54
02 Temmuz 2022, 09:21
2014 modelini alır almaz tubeless lastik ile değiştirdim. memnunum sıkıntı çıkarmadı.

ben anlas taktırdım birde takarken çelik sibob aldım çok güzel oldu hiçbir sıkıntı yok gayet memnunum tavsiye ederim (benim motosiklet yuki cub)

Permatiq59
04 Temmuz 2022, 11:17
benimde lastik markam anlaş. viraj performansı güzel beğeniyorum.

Kural [ Z ]
04 Temmuz 2022, 18:41
Bugün ben de aldım bir tane, 2014 model :bounce: Biraz toparlayıp bineyim dedim :thumleft:

Permatiq59
08 Temmuz 2022, 11:45
hayırlı olsun. kaç bin km de? toparlamaktan kastınız grenaj mı ? :) standart grenaj titremesine bir çözüm ürettim musait olunca foto paylaşacağım. öyle bir sorununuz varsa çözüm olacaktır. ön grenajları kücük bir parça ile alt ortadan bir birine bağladım tamamen çözüldü sorunum

ibo8316
15 Temmuz 2022, 12:46
Piyasada makul fiyatli düşük km Temiz Crypton hala varmı?
1000-3000-5000km ye kadar?
Sarı sitede adamlar yazmış 50.000-70.000tl etmez kesinlikle

Kural [ Z ]
15 Temmuz 2022, 13:14
hayırlı olsun. kaç bin km de? toparlamaktan kastınız grenaj mı ? :) standart grenaj titremesine bir çözüm ürettim musait olunca foto paylaşacağım. öyle bir sorununuz varsa çözüm olacaktır. ön grenajları kücük bir parça ile alt ortadan bir birine bağladım tamamen çözüldü sorunum

Benimki eski bir kuryeden çıkma, kendince bakmış ama çok bakımsız bir makine. Grenajlarda da kırıklar var, motordan ses geliyor, gidonda boşluk, frenlerde tutmama, bozuk rulmanlar, bitik zincir dişli, bitik lastikler, ayaklık pegleri dahi yok... Oynayacak alet aldım kendime :cherry: Herşeyini eksiksiz yapıcam, toparlayıp bir süre kullanıcam. Sanırım kilometresi de 80.000 civarıydı. titreşim önerisi için teşekkürler, lakin iş o noktaya gelene kadar epey iş var :thumleft:

chcts1
16 Temmuz 2022, 11:43
50-70 arası istenen motorlara baktığımızda crypton bence o paraları edebilir :mrgreen:

Permatiq59
03 Ağustos 2022, 18:24
temmuz ortasında yıllık izine çıkıp tekirdağ - asos yaptım crypton ile. uzun yolda 100 km de 1.78 litre yaktı. şaşkınım :) bazen yeniden büyük motor almak için satsammı diye düşünüyorum ama benzin istasyonunda yüzüm gülüyor :) gectiğimiz hafta ilana koyup geri kaldırdım. crypton ile mutluyum onu anladım. zaten büyük motosiklet kullanırken de (+600cc) hep bir cup fantazim vardı. tam anlamı ile tüm ihtiyaclarımı karşılıyor suan..

levend84
03 Ağustos 2022, 21:45
temmuz ortasında yıllık izine çıkıp tekirdağ - asos yaptım crypton ile. uzun yolda 100 km de 1.78 litre yaktı. şaşkınım :) bazen yeniden büyük motor almak için satsammı diye düşünüyorum ama benzin istasyonunda yüzüm gülüyor :) gectiğimiz hafta ilana koyup geri kaldırdım. crypton ile mutluyum onu anladım. zaten büyük motosiklet kullanırken de (+600cc) hep bir cup fantazim vardı. tam anlamı ile tüm ihtiyaclarımı karşılıyor suan..

Dostum bende yillarca crpyton kullandim,tek handikapı yakit deposu ve 4 vites olmasi.

Haricinde efsane motordur.

32T arka dişli le yokuş aşaği 120km/h yaptim

Bunlarda maziden kareler.

https://i.hizliresim.com/n7bc4sn.jpg (https://www.hizliresim.com/n7bc4sn)

https://i.hizliresim.com/irl2fby.jpg (https://www.hizliresim.com/irl2fby)

tommygun
03 Ağustos 2022, 21:53
Dostum bende yillarca crpyton kullandim,tek handikapı yakit deposu ve 4 vites olmasi.

Haricinde efsane motordur.

32T arka dişli le yokuş aşaği 120km/h yaptim

Bunlarda maziden kareler.

https://i.hizliresim.com/n7bc4sn.jpg (https://www.hizliresim.com/n7bc4sn)

https://i.hizliresim.com/irl2fby.jpg (https://www.hizliresim.com/irl2fby)

Başkan bir sürpriz yapıp hepimizi ters köşeye yatırarak sapık gibi giden bir Avrupalı alacaksın diye düşünüyorum.