PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kullanım şartlarına göre RTR150 vs Gt250R ?

RiDeR_2
06 Mart 2011, 06:31
Merhabalar yaklaşık üç aydır TVS apachelerin türkiyeye gelmesini bekliyodum ve şimdi ötv indirimi sonrası kendimi hergün bilgisayar başında gt250rları incelerken buluyorum ,indirimin 2.ele yansımasıyla birlikte bu güzel makinadan bende nasibimi almak istiyorum ama aklımda soru işaretleri var hangisi bana daha uygun henüz buna karar veremedim kullanım amaçlarımı yazıcam ve bikaçta sorum olacak yardımcı olursanız cok sevinirm :rendeer: :rendeer:

Ben ankaradayım ve motoru cogunlukla şehir içinde kullanıcam ,hergün okula gitgel 35km bu kesin günlük katedecegim yol, toplamda günlük ortalama 50km kullanımım olcagını düşünüyorum. Bunun yanında ayda bir yada iki kez kırıkkaleye gidip gelicem bu da toplam 160km civarı,yaz aylarında da tatile motorla gitmeyi gezip dolaşmayı düşünüyorum
Motoru fazla sıkıştırmadan sınırlarını zorlamadan kulanıcam buna göre;

1-kullanım amacıma hangi makina daha uygundur? sadece şehir içi kullanacak olsam Tvsyi gidip alıcam ama tvs uzun yola pek gelemez ,gt250rin kullanımı şehiriçi içinmi daha uygun yoksa şehirler arasımı?
2-gt250r i şehir içinde(orta trafikte) ve şehir dışında kullanımda yakıt tüketiminde çok farklar olurmu ? bazı yerlerde 3.5litre bazı yerlerde 4-4.5-5litreye çıktıgı yazıyo ama hangi şartlarda kullanıldıgını yazmamışlar buda kafamı kurcalıyo :silent: motorun sınırlarını zorlamadan kullanımda şehir içi ve şehirler arası yakıt tüketimi hakkında bilgi verebilirmisiniz?
3-tvsnin yedek parçası pahalı ve servisi az deniyo buda kafamı kurcalıyo
4-tvs alırsam sıfır,gt250r alırsam biraz riske girip 2.elini alıcam 2008model veya üstü stkanuni düşünüyorum benim yerimde siz kullanacak olsanız hangisini tercih edersiniz?

Not : Bu iki aletin sınıfları ayrı biliyorum yanlış anlaşılmasın kesinlikle bu iki makinayı kıyasa sokmuyorum sadece amaçlarım dogrultusunda hangisinin benim kullanımıma uygun oldugunu bulmaya çalışıyorum

Alper Kaya
06 Mart 2011, 06:44
bu saate bi ben varim :D sana cbf 150 öneriyim hem şehirler arası hem şehir için yedek parca servsi bol bi bak 2.ele girme bence kardes

RiDeR_2
06 Mart 2011, 06:54
2.eli aldıgımda kesin bişey çıkar şansım pek yok ,oyüzden 2.ele girmeye biraz korkmuyorum degil
cbf de düşünüyorum enazından servis ağında sorun yaşamam,eger 250lik olmazsa cbf-rtr kıyasını ikisininde test sürüşünü yaparak parça fiyatlarını tektek gidip araştırarak yapıcam ama gönlümde 250r yatıyo şuan bakalım sonuçlar neyi göstercek :)

Alper Kaya
06 Mart 2011, 07:00
yeni apachelere bende kafa yordum kardes ama sana cok samim konusucam tvs de servis cok az parca pahalı 2.el nerdeyse çinli gibi birde uzun yolagidicek alet deil gelelim cbf e honda türkiyedeki en yaygın gelişmiş motorsiklet üreticisi daha cok servis daha ucuz yedek parça daha bilindik motor özelikle ve özelikle söliyorum git arastır arkadasım cbf 150 uzun yola cok güzel konforlu gelen bi motordur çukuru mukuru hisetmezsin selesi pamuk gibi ztn vibrasyon 0 yani titreşim ybr 125 göre daha kalıplı ve güven veren bi motor ybr125 saymıyorum tek ve güzel secenek 0 cbf150 arkadasım cok inceledim bu yani yok ötesi temmuzda bende alcam ins kesinlikle düsünme bile şehir içi şehirler arası kulananlara sorabilirsin

dreamdark
06 Mart 2011, 07:26
2008 ve üstü modellerde temiz bir Hyosung senin işini fazlasıyla görecektir bence.
Elinin altında 150 değil de 250cc hacminde bir motor gücü bulanması da özellikle uzun yolda avantajdır.
Eğer rahat kullanım istiyorsan da GT250R yerine GT250 Naked daha doğru bir seçim olacaktır.
Yakıt tüketimini de gözünde fazla büyütme, sakin kullanımda senin yakacağın en fazla 4 lt olur.

satoyama
06 Mart 2011, 09:14
sana içimden geleni söyleyeyimmi!

ikisindende uzak dur :cat:

RiDeR_2
06 Mart 2011, 12:30
yeni apachelere bende kafa yordum kardes ama sana cok samim konusucam tvs de servis cok az parca pahalı 2.el nerdeyse çinli gibi birde uzun yolagidicek alet deil gelelim cbf e honda türkiyedeki en yaygın gelişmiş motorsiklet üreticisi daha cok servis daha ucuz yedek parça daha bilindik motor özelikle ve özelikle söliyorum git arastır arkadasım cbf 150 uzun yola cok güzel konforlu gelen bi motordur çukuru mukuru hisetmezsin selesi pamuk gibi ztn vibrasyon 0 yani titreşim ybr 125 göre daha kalıplı ve güven veren bi motor ybr125 saymıyorum tek ve güzel secenek 0 cbf150 arkadasım cok inceledim bu yani yok ötesi temmuzda bende alcam ins kesinlikle düsünme bile şehir içi şehirler arası kulananlara sorabilirsin

cbf alırsam tvsye göre kafamın daha rahat olacagını biliyorum ,tvs yaygınlasana kadar parça-servis durumları sıkıntılı olacaktır, ybr düşünmüyorum zaten boy durumu var gece onu yazmayı unutmusum 1.87boy var, kilo yok ama kalıplıyım oyüzden ybr aslında altımda degilmis gibi bi görüntü oluyo :P

2008 ve üstü modellerde temiz bir Hyosung senin işini fazlasıyla görecektir bence.
Elinin altında 150 değil de 250cc hacminde bir motor gücü bulanması da özellikle uzun yolda avantajdır.
Eğer rahat kullanım istiyorsan da GT250R yerine GT250 Naked daha doğru bir seçim olacaktır.
Yakıt tüketimini de gözünde fazla büyütme, sakin kullanımda senin yakacağın en fazla 4 lt olur.

sana içimden geleni söyleyeyimmi!

ikisindende uzak dur :cat:

Ah durabilsem :)
yakıt tüketimi 4litreyi geçmezse 250lik almayı düşünüyorum (araba 8litre yakıyo artık biraz huzura kavusmak istiyorum oyüzden :) )
parasal durumlardan dolayı suan daha kaliteli bi makinaya yönelemiyorum bide bunu geçiş motoru olarak düşünüyorum 1-1.5sene kullanıp 600F'lenmek istiyorum,oyüzden 2.el riskinide biraz göze alıcam ,motoru şimdi alıp 1sene çalışıp para tutarım ,satarkende çok zarara girmemiş olurum :silent:

Çok içten cevaplar,yorumlarınız için gerçekten çok teşekkürler :rendeer:

KRAL1146
06 Mart 2011, 13:26
Ankarada veya kırıkkalede tvs bayisi yok diye biliyorum. parça lazım olsa napacaksın.. hiç ummadığın bir zamanda parça gerekebiliyor. gt250 4.5litre yakıyormuş az bir yakıt değil benim 1.6 16 valf palio şehirler arası yolda 6 litre benzin yakıyor... pek bir fark göremedim... yakıt fazla gibi geldi. senin dediğin 600 f de gazlasan demedi deme kullanmadım ama 8 litreden aşağı yakmış yüksek devir kullanırsan... benim fikrim. yani

Khutuck
06 Mart 2011, 13:31
KTM 125 Duke al. İki makinenin toplamından bile daha kaliteli bir motor :mrgreen:

punisher35
06 Mart 2011, 16:22
sym gts 250 al bence , şehir içi ve uzun yolda hem seri hem atik yormaz rahat konforlu , seçtiğin iki motordan daha iyi bir tercih olacağını düşünüyorum. en agresif kullanışla 4lt yi geçmez yakıt tüketimi . iki kişi rahatlıkla 130-135 km/h a ulaşabiliyor tek kişi 140 . incelemeni tavsiye ederim arkadaşım bi çok özelliğinin o iki motordan aklını çeleceğini düşünüyorum , servis olarak suziki garantisi altında , servis derdi yok parça derdi yok .

ben2009 model 2010 trafik çıkışlı sıfır 8500 aldım , 9 aylık motor 13000 km yol yaptım
satılığa çıkardım 1 ay olmadan 7000 tl ye sattım motoru . Neden sattın dersen 600 cc lik motora geçmek için . Yoksa motordan çoook memnundum satmıcak olsamda uzun yıllar seve seve kullanırdım.

alacağın motora şimdiden hayırlı olsun.