Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Yamaha FZ6 - Fazer Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
cihan54
20 Ekim 2013, 12:05
Egzantrik için mi.
Egzantrik için mi.
aynen, bi açıp baksın bakalım nedir durumu...
cihan54
20 Ekim 2013, 12:21
hızlı davrandın :) hadi bakalım merakla bekliyorum durumu :cat:
aynen, bi açıp baksın bakalım nedir durumu...
Bende merakla beklıyorum tahmini 3müzdede aynı problem.
Ya gergi yada egzantirik zinciri bollaştı.
tahminim egzantirik zinciri bollaştı gergide sorun yok.
fiyat maliyeti ögrenelimde bende yaptırayım fazerla uzun yıllar bizi bekler cihan abi :)
Bu arada erhan abinin ( erro ) fazerla yaptıgı türkiye gezisini bulamıyorum :/
Link istiyorum gözümüz gönlümüz açılsın :)
cihan54
20 Ekim 2013, 13:13
Bu da benden olsun :) TIKLA (http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/119231-fazerla-ankara-bozcada-izmir-ankara-turu-2070-km.html)
Bu da benden olsun :) TIKLA (http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/119231-fazerla-ankara-bozcada-izmir-ankara-turu-2070-km.html)
Hata bende kafada kalmış fazlerla türkiye turu erro diye aratıyorum :pr:
teşekkürler :rendeer:
Hata bende kafada kalmış fazlerla türkiye turu erro diye aratıyorum :pr:
teşekkürler :rendeer:
ağzından bal damlıyor allah söyletti herhalde...
ama şu seleye bi çare bulmadan türkiye turu hayal gibi:)
izmir deki şu elemana seleyi yaptırmayı düşünüyorum...
MNS-FZ6
20 Ekim 2013, 15:47
Merhaba arkadaşlar ben manisa merkezden ahmet Yaşım 32. Fazer topiğini takip ediyorum ama üyelik bu güne nasipmiş.Yazın 2 sene kadar bindiğim çok sevdiğim fazerimi satıp adapazarından yeni kasa 2006 r6 aldım. Fazer rahatlığına ve sessizliğine öğle alışmışım ki bayramdan önceki hafta tekrar sattım.çok şükür.:) şimdi tekrar fazerlen meyi düşünüyorum nasipse. Tabi satılan gibi bulmam mümkün değil ama artık bakalım ya nasip diyelim.
CEL1KYELEK
20 Ekim 2013, 16:27
Arkadaslarfazerin yukari asagi far ayari varmi ozellikle ksanin gece yolculugunda onumde giden cogu araclardan tepki aliyorum tahmin ettigim kadariyla far gozlerini aliyor , arac takip mesafem oldukca aralikli olmama ragmen ya dortluleri yakiyolar ya ben gectikten sonra arkada kalan arac uzunlari yakiyor buda benim canmi sikiyor kisalari asagiya dogru bi ayar yeri varmi . Yda benim dardami bi sorun var
Arkadaslarfazerin yukari asagi far ayari varmi ozellikle ksanin gece yolculugunda onumde giden cogu araclardan tepki aliyorum tahmin ettigim kadariyla far gozlerini aliyor , arac takip mesafem oldukca aralikli olmama ragmen ya dortluleri yakiyolar ya ben gectikten sonra arkada kalan arac uzunlari yakiyor buda benim canmi sikiyor kisalari asagiya dogru bi ayar yeri varmi . Yda benim dardami bi sorun var
O bendede oluyor adamların el kol çıkardıgını oluyor arada kapat farları diye.
Ben halbuki kısaları yakıyorum sonra uzunları yakınca anlıyorlar.
Birşey söylerlerse Motosikletleri fark edin deyip geçiyorum :)
mkaptan
20 Ekim 2013, 21:03
S.a. biraz gecte olsa bayraminiz mubarek olsun .
Cihan Usta bikac video yuklicektim motorrun calismasiyla ipgili apartopar memlekete gittigim icin yuliyemedim kusira bakma .
Mkaptan bulgaristandan motorla mi geldin
Bende motorla gidicektim havadurumunu gorunce yemed i fazer'i daha 3 aydir kulaniyorum yagmurlu havada sikinti olur diye korktum biraz daha fazere alismam gerektigini dusnuyorum . MKAPTAN Ben Burgaz dan sen nerelisin . Bakarsin hvalar iyilesince bg turu yapicanda bende eslik ederim
N
Merhaba kardeşim benim eşim Kırcaali den ben aslen yunanistan gümülcineliyim
motorla gidemedim tabiiki çünkü havalar inanılmaz soğuk sürekli 8-10 derece arasında değişti
ama allah kısmet ederse bu yaz düşünüyorum inşallah beraber gideriz
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:01 ----------
Bulgaria'da Sonbahar fotolarını çekerken öyle demiyodun ama :P
ÇAktırmaa :mrgreen:
cihan54
20 Ekim 2013, 21:40
Merhaba arkadaşlar ben manisa merkezden ahmet Yaşım 32. Fazer topiğini takip ediyorum ama üyelik bu güne nasipmiş.Yazın 2 sene kadar bindiğim çok sevdiğim fazerimi satıp adapazarından yeni kasa 2006 r6 aldım. Fazer rahatlığına ve sessizliğine öğle alışmışım ki bayramdan önceki hafta tekrar sattım.çok şükür.:) şimdi tekrar fazerlen meyi düşünüyorum nasipse. Tabi satılan gibi bulmam mümkün değil ama artık bakalım ya nasip diyelim.
Hoşgeldin üstadım. Doğru yola dönüyorsun hayırlı olsun :mrgreen:
Sanırsam benim farlar da çok aşağı bakıyor, pek aydınlatmıyor. Bakıma soktuğumda o konuya da baktırcam. O zaman bu sorunun cevabını da öğreniriz :)
Birşey söylerlerse Motosikletleri fark edin deyip geçiyorum :) iyi demişsin.. :mrgreen:
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 08:45
Far yuvasına yakın bir yerde delik var kısa yıldız tornavida ile daha önce yapmıştım.
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 11:17
Yazın satmış olduğum fazeri bende r6 var iken yakın arkadaşıma geri aldık. Resimlerini yükleme yapabilir sem sizlere de göstermek isterim
cihan54
21 Ekim 2013, 11:20
Referans sağlam diyosun :mrgreen: hayırlı olsun inşallah :) Sana da bir tane lazım artık :)
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 11:25
bakıyorum ama henüz kafama göre bir şey bulamadım.Resimlerden bile bir çok şey görülüyor yanına gitmeyi boş ver artık
cihan54
21 Ekim 2013, 11:27
Tecrübeli bi Fazer kullanıcısı olunca böyle oluyor işte ::sm_smile
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 11:28
bizdeki motoru görünce şaşıracaksın cihan:)
sizin gibi bi kaç kişiye rastladım...yani 2. hatta 3. fazerına binenleri...ilk başta mantıksız gelirken sonrasında anladım...buradaki arkadaşlar da bilirler ben de bir ara fazerı satmayı düşünüp hafif arazi kabiliyeti olan motor almayı düşünüyodum...aklımdaki motorları denedikten sonra fazerın eksikliğini hissedeceğimi anladım ve dolayısıyla vazgeçtim...
yani fazerı satıp başka bir motor alsam yine fazera geri dönüş yapabilirdim...esasında burada maddi durumda işin içine giriyor..yani fazer bu açıdan fiyat olarak da uygun bir motor...4 silindir olup oturuş pozisyonu bu şekilde olan parasal olarak daha uygun bir motor neredeyse yok gibi...bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum...
ama bir vfr800 denemeyi hala çok istiyorum:)
cihan54
21 Ekim 2013, 11:32
VFR800'ü ben de hep merak etmişimdir. Oturuş pozisyonu açısında farkı ne kadardır acaba :silent:
ARCHANGEL
21 Ekim 2013, 11:33
Arka maşayı ve jantlarda ki yağ kalıntılarını ve zinciri temizlemek için mazot vs kullanarak temizlik yaptım.Ancak nasıl olduysa balata ve diske mazot bulaştı.Bir şişe würt balata spreyi bitirdim ama yinede frenler eski haline gelmed çok zayıflar şuan.Pratik çözüm sunabilecek var mı?
cihan54
21 Ekim 2013, 11:34
Gazyağı temizler. Fakat kullanımdan sonra iyice silip en azından bir iki gün tamamen uçmasını beklemen gerekebilir..
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 11:37
Arka maşa ve jantlardaki yağı en pratik olarak ıslak mendil ile silin süper oluyor. Yıkayarak çıkartamadığım yağı ıslak mendil bir kerede çıkartabiliyorum
ARCHANGEL
21 Ekim 2013, 11:37
Balataları sökmek gerekir mi yok sa disk ve balata arasından püskürterek uygulamak yeterli midir sence?
VFR800'ü ben de hep merak etmişimdir. Oturuş pozisyonu açısında farkı ne kadardır acaba :silent:
ben deneyemeyip sadece üzerine oturmuştum...gidon yükseltme olmasına rağmen oturuşu cbr250r gibiydi, yani hafif öne meyil var ve beni düşündürmüştü, cbr250 nin oturumu görece dik olmasına rağmen beni çok rahat ettirmiyodu...fazerdan daha eğik olduğu kesin vfr nin
Arka maşayı ve jantlarda ki yağ kalıntılarını ve zinciri temizlemek için mazot vs kullanarak temizlik yaptım.Ancak nasıl olduysa balata ve diske mazot bulaştı.Bir şişe würt balata spreyi bitirdim ama yinede frenler eski haline gelmed çok zayıflar şuan.Pratik çözüm sunabilecek var mı?
boşver hocam arka fren çok işe yaramıyor zaten...:)
şaka bi yana balatalar bu tür sıvıları yapısı itibariyle emiyor, sen yüzeyi temizlesen bile alttan gelen tekrar yüzeye çıkıyor, yani temizlenmesi ancak gaz yağı içinde bekletmekle olur...balata değişim zamanın yakınsa değiştirmek en güzeli...
cihan54
21 Ekim 2013, 11:40
Arka maşa ve jantlardaki yağı en pratik olarak ıslak mendil ile silin süper oluyor. Yıkayarak çıkartamadığım yağı ıslak mendil bir kerede çıkartabiliyorum
Ben maşa ve jantlarda gazyağı veya iş yerinden temin ettiğim Mavex isimli özel bi temizleyici sıvı ile temizliyorum :mrgreen:
Balataları sökmek gerekir mi yok sa disk ve balata arasından püskürterek uygulamak yeterli midir sence?
Sökmeye gerek olacağını sanmıyorum ::153::
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 11:40
Gaz yağı en iyisi ama motoru kapalı bir yere koyuyorsanız kokusu epey rahatsız ediyor. Zincir temizleme işinde gaz yağı süper
cihan54
21 Ekim 2013, 11:42
Gaz yağı en iyisi ama motoru kapalı bir yere koyuyorsanız kokusu epey rahatsız ediyor. Zincir temizleme işinde gaz yağı süper
Bu iş için üretilmiş gibi :mrgreen:
ARCHANGEL
21 Ekim 2013, 11:44
Bende gaz yağından vazgeçmeyenlerdendim ama bazen bulmak gerçekten zor oluyor.El altında olmayınca mazotla halledelim dedik.Ama yağlayıcı özelliğini unuttuk :) Mazotta çok iyi aslında,hatta bazı motor üstadları gaz yağı yerine mazot öneriyor.Gaz yağı paslanma yaptırıyormuş vs. vs. Ama mazot kullanırken çok dikkatli olmak gerekiyormuş zor yoldan öğrendik.
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 11:46
Cihan adapazarın dan mısın?
cihan54
21 Ekim 2013, 11:47
Cihan adapazarın dan mısın?
Aynen üstad :mrgreen: Senin R6'yı belki daha önce görmüşümdür..
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 11:56
Özcan karakuş tanıdığım sevdiğim bir abimizdir. MotoruAkyazıdan aldık. Askerliğimi adapazarında söför olarak yaptığım için adapazarını bilirim.
cihan54
21 Ekim 2013, 11:58
Özcan Karakuş'u bilirim. Ben de acemiliği Manisada yaptım, az çok biliyorum ben de orayı :mrgreen: Bu tarafa yolun düşerse illaki beklerim, geldiğinde çayımı içmezsen çok da ağır konuşurum :queen:
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 12:08
Adapazarın da 16 ayım geçti. insanlıkları kişilikleri hakikaten çok iyi. Çoğu yerini gezdim. Sağ olsun binbaşımız gezerdi biz de sebeplen dik. Yazın ordaydık. Bende Yolu düşen tüm arkadaşları beklerim. Gelin spile çıkalım. Cihan sen bilirsin spili.Çok istikamet vermişlerdir:)
cihan54
21 Ekim 2013, 12:12
hahah.. Spil'in sabah soğuğunu unutamam valla. Spilden esen soğuk esinti yakıyodu resmen :mrgreen: Geçtiğimiz Ağustosta Ege turuna çıktığımda uğradım Manisa'ya. Bir de Geçen ay İzmir motofest'e giderken uğradım. Manisa kebabı ve ünlü macunu.. Hey gidi Manisa :mrgreen:
ARCHANGEL egsozu niye satıyon üstad...egsoz güvenlik olarak faydalı da fazerın orjinal sesini de çok seviyom ben...egsoz arada düşünüyom ama sonra vazgeçiyom
ARCHANGEL
21 Ekim 2013, 14:37
Motoru satılığa çıkardım,egsoz üzerindeyken fiiyat biraz yüksek kalıyordu.Herkes egsoz sevmiyor sanırım.Valla zor çıkardım içim cız etti.Two başka birşeymiş şimdi daha iyi anlıyorum.Bu motoru uzun süre kullanacak olsam kesinlikle two brothersla kullanırım.
Motoru satılığa çıkardım,egsoz üzerindeyken fiiyat biraz yüksek kalıyordu.Herkes egsoz sevmiyor sanırım.Valla zor çıkardım içim cız etti.Two başka birşeymiş şimdi daha iyi anlıyorum.Bu motoru uzun süre kullanacak olsam kesinlikle two brothersla kullanırım.
hayırlı olsun şimdiden...aklında ne var peki...
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 15:13
http://img14.imageshack.us/img14/8408/1z9u.jpg
http://img820.imageshack.us/img820/8968/rqlk.jpg
http://img62.imageshack.us/img62/3050/9tjy.jpg
http://img203.imageshack.us/img203/7603/fzwf.jpg
cihan54
21 Ekim 2013, 15:14
Tertemizmişti de maşallah.. O nasıl bir km'dir. Siz gerçek misiniz :mrgreen:
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 15:19
Aynen öyle. Allahtan tekrar geri aldık,şimdi yakın arkadaşımda. Bayramdan önce fabrika lastikleri vardı üzerinde söküldü yeni takıldı. İzmirde zafer motor baktı. böyle motor varmı daha diyor:)
cihan54
21 Ekim 2013, 15:24
E doğru diyor. :mrgreen: Bu motor "Nerde o eski bayramlar" sözünde bahsedilen eski bayram beyaaa :mrgreen:
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 15:59
Şimdi kalk sen motor beğen
cihan54
21 Ekim 2013, 16:02
Ne desen haklısın valla. Benim ilanımı kaldırmamın sebeplerinden biri de oydu aslında.. Hem Fazer'dan sonra tatmin edebilecek ve Fazer'ı aratmayacak ne alabilirimki :silent: düşünceleri; hem de motoruna benim gibi titiz bakan üzerine titreyen birini bulup ondan motor alma şansımız olur mu ki diye düşünerekten.. :mrgreen:
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 16:17
hiç olmadı biraz bekleyip fz8 olabilir diyorum. FZ8 fazer niye düşünmüyorsun?
cihan54
21 Ekim 2013, 16:18
Egsozu FZ6'nınki gibi güzel değil :mrgreen:
bu lanet akü nün yuasa olan 230 lu fiyatlar, tam kodunu vs bilmiyorum gerçi...
üzerinde orjinal akü var (yuasa, yani orjinal diye biliyorum), daha önce bir kere mallığımdan ötürü boşaltıp şarj etmiştim...sonra yine mallığımdan dolayı farı açık unutunce zayıflamıştı ve kendine gelmişti...
yakın zamanda bir akü ihtiyacım doğacak gibi, özellikle kışın uzun süreli çalıştırmazsam...onun için bakıyorum...
MNS-FZ6
21 Ekim 2013, 16:35
Evet fz6 nın arka kısımdan görüntüsü daha güzel. FZ8 de çok dolu ve iri duruyor ama gönlüm temiz fz6 dan yana. İzmir de işi bilen kişiler ile görüştüm ben bir şey demeden daha fz8 harika bir motor bindiğinde ne demek istediğimi anlayacaksın diyolar. Dünyada racıng devrinin bittiğini ve kimseye tavsiye etmediklerini söylüyorlar. Özcan abi de z800 çok güzel diyor.[COLOR="Silver"]
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:28 ----------
cihan54
21 Ekim 2013, 16:37
bu lanet akü nün yuasa olan 230 lu fiyatlar, tam kodunu vs bilmiyorum gerçi...
üzerinde orjinal akü var (yuasa, yani orjinal diye biliyorum), daha önce bir kere mallığımdan ötürü boşaltıp şarj etmiştim...sonra yine mallığımdan dolayı farı açık unutunce zayıflamıştı ve kendine gelmişti...
yakın zamanda bir akü ihtiyacım doğacak gibi, özellikle kışın uzun süreli çalıştırmazsam...onun için bakıyorum...
Yuasa YT12B-BS
Şimdi kalk sen motor beğen
yazın ankara da arkadaş 2005 model 7000 km de fazer aldı..kilometre nin orjinalliği üzerindeki orjinal lastiklerden ve diğer aksamlardan belliydi zaten..ayrıca motoru ankara da referansı sağlam meşhur bir ustadan aldı 14 kaada
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO