PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda CBR 250R - Hyosung GT 250R - Kawasaki Ninja 250R hangisini seçmeli?

Sayfa : 1 2 3 4 [5]

Alper Kaya
27 Ocak 2012, 06:55
merhabalar anladigim kadari ile 125 ve suan 250 cc tecrubeniz var , halk arasinda yanlis bir kani vardir oturus pozisyonu rahatsiz olan motor daha iyi anlamina gelmiyor o bahsettginiz 600 yada 1000 cc motorlarin oturus pozisyonun bir amaci vardir uzun uzun onu anlatmayayim ama 250 yada 125 cc motorlarda o oturus pozisyonu sadece ss hevesi olan gencleri kandirmaktir ss aldigini zannettirmektir,bana gore kawasaki 250 sini satis listesinde sport touring bolumune koyarak kendine yakisani doru olani yapti yine honda tutupta cbr250 rr demedi r dedi bunlari koca japonlar bilmiyorlarmi , benim kawa636 im vardi suan cbr 250 aldim denemek icin aldim yakit tasarrufu baya cezbetti, 1 yaz kullanmak amacindayim sonra yine sifir 600 honda alirim fiyat dolayisi ile sifir kawasaki zx6r biraz ucuk abd de ayni para olan motora burda o kadar fark vermem, asil konuya gelirsek kawa 636 inan senin hyosungtan daha rahat bir motor bir ss e alismak rahatsizlik cekerek olmaz, ayrica kawasaki 250 yada honda 250 bunlari hep gecis motoru olarakta gormeyin bunlarin fun lari var adamlara yetiyor bu motor hep bunlari kullaniyorlar onemli olan ne amac ile aldiginiz motoru , yeni motora baslayan biri olsaydim uzun surede kullanacaksam kawasaki 250 alirdim ama ben 636 dan alacagimi almisim ,bana ninja 100 km den sonra biraz daha iyi hizlansa ne olurr hizlanmasa ne olur, 4 japonun abd fiyatlari her zaman ayni seyreder fakat ulkemizde ucurumlar ile satiliyor bir allahin kuluda ulan protesto edelim demiyor cbr 250 3.500 -4.000 dolar arasina satiliyor abd de ninjada oyle ama buraya gelirken ne oluyorsa oluyor , yine honda 600 ve 1000 makul dierlerine gore sonrada yamaha 600 ve 1000 yine makul , ama ne oluyorda abd de ayni para olan 4 japondan suzuki ve kawaaki ulkemizde kazik fiyatlara satiliyor gsxr1000 55 bin tl olurmu yahu ayip degilmi , hyosungun yurtdisi fiyatlarini bilmiyorum bilgi veremeyecegim ama heyecanli ss seven arkadaslarimizi avliyorlar, bir markaya para verirken iyi arastirin az para verilmiyor o motorlara hyosung alinmaz demiyorum motorunada birsey demiyorum cok saglam bile olsa , oturus pozisyonu cok gereksiz rahatsiz , umarim 600 yada 1000 cc almak nasip olur size anlarsiniz dediklerimi ,herseferindede soyluyorum 120 ie yatarak giden bir yamaha yzfr125 in yaninda araba ile gitmek o kadar komik gorunuyorki amaci yok alet gazlayinca on tekerlikte agarlik azalmasinami neden oluyor sanki , kawasaki ile honda oturus pzosyonu hemen hemen ayni yani dogru olanida budur zaten, 250cc alacak arakdaslara onerim ust devirlerde daha performansli istiyorlarsa ben yeniyim ucarim kacarim aldimi maddi durumum cok yok degistiremem diyorsaniz ninja 250 , yok ben zaten daha once kullanacagimi kullandim 600 de 1000 de o zaman benim gibi ne gelse hafif gelecek nede olsa bari az yaksin tek silindir olsun servis skntisi olmasin diyorsunuz, hyosung acemiler icin uretilmis bir motor ama acemiye yardimci olmayan uzen bir motor cift disk gereklimi saniyorsunuz hyosungta yada gorevini yapiyormu tam manasi ile , ayni ondeki fren kaliperini utanmadan arka frene koyup maliyetten kacan hyosung acemi kullanicalarin arka freni kitleyip riske girmesine neden oluyor, honda ile kwasaki ne yapiyor tek kaliper kullaniyor arkada eee ise acemi gozu ile bakilinca of cift deniyor ama bakin bakalim ciftmi kulaniyor ss ler, ben hyosungu cin telefonlari vardir ya herseyden olur icinde tv si olur herseyi olur fiyatida uygundur onlara benzetiyorum yanlis anlasilmasin motor sesi guzel cbr 250 den hizli kawadan daha kasli ama kimse kusurabakmasin 4 japon varken hyosung 40 hp de yapsa almazdim acemilik donemimde bile olsam , kuru gurultu beni ilgilendirmez , ben gorundugu kadar giden motora binmek isterim cbr250 gorundugu kadar gidiyor , kwasaki 250 gorundugu kadar gidiyor, ama hyosung malesef sinifta kaliyor bunlar benim kendi goruslerim hyosungu olan arkadaslar alinmasinlar kimseyi kirmak istemem bilgi vermek ve yeni genc arkadaslari bilgilendirmek icin yazdim.vallahi yazdıklarını okumak için baya urastım emek sarfettim ama keşke okumasaydım çünkü bilip bilmeden ordan burdan sallıyarak gereksiz ve boşça 20gün önce son bulmuş bi konuyu hortlattın siz marka fanatiği bi adamsınız size ne desem boş (bakın bakalım ss ler çift disk mi kullanıyor demişsiniz)=evet 600cc ve üstündeki bütün ssler çift disk kullanıyor belkide sizin sölediğiniz gibi japon markaları pintilik yapıp maliyeten kaçmak için tüketicinin canını umursamadan öne tek disk koyuyor olamazmı olabilir bilemessiniz bide üzen bi motor demişsiniz allah aşkına doru konusun kaç kere hyosung sürdünüz sürmeyi geçtim üstüne oturdunuzmu ben cbf150 den bu motora geçtim 2 gün den sonra cbf 150 tekrar bindiğimde dikliğinden rahatsız oldum ve hemen hyosunga adapte oldum hiçte rahatsız değilim ayrıca ben göründüğü kadar giden motora binerim lafınızada çok güldüm heralde hyosung un kalıbı içinize kalmış yara olmuş çamur atmaya kalkmışsınız neyse sizin gibi üyelik açtığı gün boş boş şeyler yazan bir sürü kişi geliyor bilinçsizce yarım yamalak türkçe yazıp gidiyolar bütün bu yazdıklarımın özeti (HE ÖLE ÖLE DİYİP GEÇMEK :d:d

K o r @ y
27 Ocak 2012, 10:35
benimde aklımda olan motosiklet cbr 250 r ...125-250 cc olupta racing olmak zor ve hatta olmaz zaten.. bu motorlar spor görünüşlü motorlar..
cbr 250 r a bir adet gidon yükseltme topuzu alacaksın, arka yanlarada kappa çanta takacaksın..olacak sana yavru vfr... sonrada kaliteli oluşu ve servis ağının yaygın oluşundan dolayı ömür boyu gezeceksin.. hemde uzun yolda yormayan bir motor yani honda cbr 250r

snake_cbr
27 Ocak 2012, 20:40
anlasilan yazimi yanlis anlamissiniz beni insanlari itham etmeden once iyi okuyunuz :D, kawasaki ve honda arkada tek piston kaliper kullaniyor dedim disk i kasit etmedim , hyosungun cift diskinin gereksiz oldugunu belirten ayri bir cumle kurmustum onunla karistirmissiniz,aman hocam 636 kullandik kac diski vardi biliyoruz yani disk anlasilirmi hic o laf :D , yada ben cumleyi uzun kurmusum anlasilmasi zor olmus sanirim biraz, birde evet hyosung kullanmadim kawasaki honda kullandim , suzuki olsa onuda kullanirim yada yamaha farketmez,birazda zevk meselesi sanirim kusurabakmayin motorunuzu kotulemek istemedim lakin marka fanatikligi yapmak bir markayi savunmak ile olur 4 japonu savunuyorum ben :D , birde sizin gibi yeni uye olanlar demissiniz , bir konu actim bundan once mailimdeki problem yuzunden yeni kullanici adi actim , eski kullanici adim ve kayitim 2008 yili, insanlara bir laf soylerken iki kere dusunun bakin bosu bosuna her soylediginiz yanlis cikti :) birde altin elbiseli adam barkin bey cok tecrubelidir motor hakkinda cogu fikri o kadar duzgundur ki hyosung hakkindaki bir yorumlarini izlerseniz sevinirim ayni sekilde honda icin ve kawasaki icin , tabiki supriz yok adam kalkip hyosung daha kaliteli demiyor ama hondanin da hyosungunda kawasakininde hatalarini soyluyor , birde su motorlari cilginca korumayin komik duruma dusuyor insan ben 4 japonu duzgun isler yapiyor diyorum hyosung bence yapamiyor diyorum bence yani o kadar ne var bunda bu kadar gaza gelecek :) birde uyelige inanmaz iseniz ordan birsekilde girip cevap yazayim size ozelden :) buda sizden daha eski bir forum uyesine gereksiz ve bos yere atip tutmamaniz hakkinda ders olmustur, anladigim kadari ile yas itibari ile kucuksunuz ben size soyle soyleyeyim o zaman siz ben cbr250 ile iken yanimdan ucurtma gibi bile gecseniz hyosung ile umrumda olmaz , zaten 250 ile oye seyler denemeyen insanim kisaca benim icin hizi onemli olsaydi evet hyosung daha guclu son suratte ve yuksek devirlerde daha atak birazda cilgin genc tarzinda olsaydim secebilirdim , ins 600 motor hayaliniz var ise kavusursunuz o gun anlarsiniz neler demek istedigimi , o gunden sonra 250 cc motorlara sadece spor motor olsun az yaksin birazda gitsin gozu ile bakarsiniz onlardan boyundan buyuk isler beklemez gereginden fazla korumazsiniz :) allah gonlunuze gore versin :) bu arada yamaha 125r ida begenmiyorum marka fanatikligi kesinlikle yok bende ne guzelse begenirim ayirt etmem hyosung un henuz o tecrubede oldugunu dusunmuyorum ve oylede zaten gercek bu yapacak birsey yok kotumu motor yapiyor hayir guzel motorun var arkadasim ama honda ya kawasaki ye gore 4 japona gore daha kalitesiz , daha ozensiz hazirlanan motor dedim, zaten ole olmasa herkes hyosung alirdi , ayrica parasinida haketmiyor demiyorum o yondende iyi yani kotu yanlarini soledik iyi yanlarinida soyleyeyimde yanlis anlama beni :) kusurabakma tekrar ne seni nede motorunu kirmak istemedim.

A2+B
16 Şubat 2012, 17:21
S&T Kanuni GT 250R: 10.400 TL
Kawasaki Ninja 250R: 11.500 TL

Durum böyleyken siz Kawasaki almaz mıydınız? İkisi de çift silindirli, Kawasaki 3PS kadar daha güçlü ve paralel silindir.

Alper Kaya
16 Şubat 2012, 17:26
S&T Kanuni GT 250R: 10.400 TL
Kawasaki Ninja 250R: 11.500 TL

Durum böyleyken siz Kawasaki almaz mıydınız? İkisi de çift silindirli, Kawasaki 3PS kadar daha güçlü ve paralel silindir.derdin nede bu konuyu hortlattın anlamadım ama kawasakinin fiyatı 11.750tl+plaka masraflarıdır çünkü kawasaki pek pazarlık yapmıyor ama hyoyu 10.000tl anahtarla alabilirsin plaaka masrafları içinde senden 300tl alırlarfark oldu 2.050tl ben hyo alırım 2bin tllik fark yok + kawasakin varsa iyi cüzdanında olcak kise yanlış anlamasın ninja 250r güzel motor hyo alan çoğunluk 2.el alıyor zaten hem+++ V motor daha güçlü torka sahiptir sıralı silindirler son devirlerde performans verir 10binden sonra şehir içindede bunu pek yaşayamasın piste ve boş yolda görürsün

acun0
16 Şubat 2012, 17:30
250 cc de kawa bir numaradır. 20 yıllık motor tecrubem ile bu böyle.

Alper Kaya
16 Şubat 2012, 18:01
250 cc de kawa bir numaradır. 20 yıllık motor tecrubem ile bu böyle.ya bilinen şeyi sanki bi sen biliyomusn gibi söliyince böle deli oluyorum :) bizde biliyoruz kawanın 250cc de en iyi olduğunu 10bin olsa herkez onu alırdı zaten bunu 5yıllık motor tecrübemle biliyroum sen boşa 15yıl düşünmüşsün :D

A2+B
16 Şubat 2012, 18:02
Konu o kadar eski değil ve derdim Ninja. Kısmet olursa yeşil bir tane almak istiyorum ama iki silindirli motora sahip olan başka bir model olan Kanuni GT 250R de kafamı kurcalıyor. :pale: Sıfır alıp uzun süre kullanmayı düşündüğümden ve rengi, tasarımı daha çok hoşuma gittiğinden aradaki fiyatı farkı çok önemli değil benim için.

Alper Kaya
16 Şubat 2012, 18:06
Konu o kadar eski değil ve derdim Ninja. Kısmet olursa yeşil bir tane almak istiyorum ama iki silindirli motora sahip olan başka bir model olan Kanuni GT 250R de kafamı kurcalıyor. :pale: Sıfır alıp uzun süre kullanmayı düşündüğümden ve rengi, tasarımı daha çok hoşuma gittiğinden aradaki fiyatı farkı çok önemli değil benim için.bak uzun süre binicem diyosan ve maddi durumun varsa git al arkadaşım yazmana gerek yok hyosung 2bin tl az parası olup kullanmak istieyenler için ben hyo aldım 3sene daha süeririm memlunum ama paran yetiyosa ninjada cok güzel :) çok iriysen hyo tavsiye ederim ama yinede:D

A2+B
16 Şubat 2012, 18:10
Boyum 183cm, kilom 75. Hyosung da kaliteli ama bir Kawasaki kadar olduğunu düşünmüyorum. Kore malı olmasına ve Kanuni markası altında satılmasına rağmen, gördüğm kadarıyla parçaları da ucuz değil. Sağlıklı karar verebilmem için herhalde artıları ile eksilerini puanlandırmam ve öyle kıyaslamam gerekecek. Ha bir de motosikleti şehiriçi, daha doğrusu Ankara'nın trafik ışığı olmayan bulvarlarında kullanacağım. Ortalama hızım 70 km'nin altına düşmez.

acun0
16 Şubat 2012, 18:26
2 bin fark verilir. yinede kawa alınır. alper işte 15 sene fazla tecrube burda yarıyor. 10 bin veren 11500 de verirdi. bu hayasung işte kanuni oldu. demene gerek yok . sadece motoru koyman yeterli.

Alper Kaya
16 Şubat 2012, 18:30
2 bin fark verilir. yinede kawa alınır. alper işte 15 sene fazla tecrube burda yarıyor. 10 bin veren 11500 de verirdi. bu hayasung işte kanuni oldu. demene gerek yok . sadece motoru koyman yeterli.hyosung işte kanuni oldu demen bile usta bişeyleri yanlış bildiğin anlamına geliyor vede ben 10bine almadım 8.750tl aldım yarısı peşin yarısı 12 taksit yani bi tanıdık vasıtasıyla bayiden çok ucuza aldım aralıkta A2+B paran varsa git kawasaki al arkadaşım ama servis bakımları fialnda pahalıymış ondan söledim sabit bi işin varsa ama problem eğil :D

brooklynnn
16 Şubat 2012, 20:45
uzun süre düşünüyorsan kawa al dostum
yakından incelemek nasip olmadı ama bi kac kere gordum asık oldum desem yeridir
gercı ben alır mıyım almam cbr 250 varken .))
kawa kandır candır al gitsin dostum

dentcan
17 Şubat 2012, 05:05
önce cbr250 i inceledim sonra ninja 250 i gördüm aşık oldum. Çok memnunum. 600 lük sanıyorlar.Estetik konusunda da sizlere katılmıyorum ninja dağlar kadar farkla daha kaliteli görünüyor. Honda daha estetik diyen arkadaş ikisinden birini hiç görmemiş bence....

Alper Kaya
17 Şubat 2012, 05:19
önce cbr250 i inceledim sonra ninja 250 i gördüm aşık oldum. Çok memnunum. 600 lük sanıyorlar.Estetik konusunda da sizlere katılmıyorum ninja dağlar kadar farkla daha kaliteli görünüyor. Honda daha estetik diyen arkadaş ikisinden birini hiç görmemiş bence....aynı para olsa herkez ninja alırdı zaten :D

gugukk
17 Şubat 2012, 10:36
İsteyen istediğini alsın hangisi güzel geliyorsa onu alsınlar ben ninjayı gt250r ile yan yana gördüm ve çok cılızdı bana hitap etmiyordu bu yüzden bende gt250r aldım hiçte pişman değilim daha öncede 2006 model gt250r vardı bende okadar memnun kaldımki gittim 2011 modelini tekrar aldım siz düşünün. Hepsi aynı ama parça fiyatı olara kawa daha pahalıdır. bilginize

archimonde
17 Şubat 2012, 16:46
Merhaba arkadaşlar,

Ben, 6 aydır Yamaha YBR 125 kullanıcısıyım. Motosikletimi arkadaşıma sattım. Haziran ayına kadar motosikletim olmayacak ama arkadaştan alıp yine YBR 125'e bineceğim.

Haziran ayında da yeni bir motosiklet almayı düşünüyorum. Fakat yeni alacağım motosiklet konusunda kararsız kaldım.

Öncelikle motosiklet ile tur yapmak istiyorum. Sahilden bütün Akdeniz'i, Ege'yi dolaşmak gibi. Aradığım şey süper ses, maksimum hız, şöyle şekil, böyle şekil falan değil. Benim isteklerime uygun bir motosiklet.

Dediğim gibi uzun yol gittiğim zaman beni fazla yormamasını istiyorum.
2 kişi iken performansı çok düşük olmasın, uzun/kısa yollarda yorucu olmasın istiyorum.
Çok fazla maliyetli olmasa iyi olur.

Performanstan kastım, 1 kişi ile 150 yaparken, 2 kişi ile maksimum 120 yapmasın. Burada maksimum 120-150 yazıyorum fakat benim amacım tam gaz son hız gitmek değil de, motor zorlanmadan seyir hızım (cruise speed) çok düşük olmasın aslında. Düz mantık olarak, maksimum hız düşük ise seyir hızım da düşük olur diye düşünmüştüm.

Şu an kullanmaktan olduğum YBR 125 ile en fazla 115-120 yaptım. 2 kişi ile de 110-115 arası bir şeydi. Tabi bunlar düz yol değil de biraz eğim varken. Düz yolda 90 civarı ile geziyordum(k). 2 kişi ile seyir hızı 120-130 a kadar çıksa yeterli olur gibi geliyor. Tabi birinin sıkıştırma ihtimaline karşılık da biraz daha gidebilse iyi olur. Zaten çok yüksek hızlara anca otobanlarda, çevreyollarında çıkarım.

Şimdi bu isteklerime göre ve bir önceki motosikletimin de 125cc'lik olduğunu düşünürsek, 250cc'lik bir modelin yeterli geleceğini düşünüyorum. Hem maddi açıdan da beni zorlamaz.

Kawasaki Ninja 250R ile Honda CBR250R arasında kaldım ben.

Kawasaki, daha pahalı, servisi daha kötü, son hızı daha yüksek, 100-160 hızlanması çok daha yüksek.
Honda, daha ucuz, servisi daha iyi, yakıt ekonomisi açısından daha iyi, torku daha iyi.

Ben YBR 125'i alırken de internette çok fazla yazı okudum, rahat 120 yapıyor, 140 a zorluyor şeklinde fakat alınca fark ettim ki iş öyle değil. birkaç kişi çeşitli modifiyelerle, bayır aşağı sallandırmalarla zorlayarak yapılabiliyor ama bence YBR 125'in rahatı en fazla 90-95. Ama rüzgar varsa durum değişiyor. Şimdi internette de bu iki motosikletin fanatikleri tarafından abartılarak çok yüksek hızlara rahat çıkabildiği hakkında yazılar okuyorum ama gerçek nedir tam bilmiyorum. Rüzgarlı havalardaki performansı da önemli tabi (Şu an Çanakkale'de olduğumdan ve 7/24 rüzgar olduğundan çok çekiyorum :).

Zorlayarak 0 CBR250R alabilirim gibi geliyor. Ama Kawasaki için çok yüksek bir ihtimalle 2. el almam gerekecek. Yazın, Fethiye/Muğla'dan alacağım büyük ihtimalle. Orada da Honda bayisi var ama Kawasaki yok. Servis durumu da o şekildedir diye tahmin ediyorum.

Sizce Kawasaki'nin bu performans farkına bu fiyat farkı değer mi?

Honda gayet yeterli olursa hiç Kawasaki'yi düşünmeyebilirim.

Bu arada, 1.85 civarı boyum var, 75 civarı da kilom var.

Son olarak da sanki biraz daha sport-touring olursa daha iyi gibi geliyor. İkisi arasında pek bir fark olmadığını okumuştum gerçi. Uzun gezilerde bunun avantajı olacağını düşünüyorum.

acun0
17 Şubat 2012, 17:10
işte internette adamlar kargayı tavus kuşu gibi gösteriyor. ninja 250 iki adet sahip oldum.
uzun yol kısa yol oldukça keyifli anılarım oldu. iki kişi binmesi pek rahat değil. iki kişi oto yolda 150 ile 160 arasında gidebiliyor. tam gaz.
tek kişi daha keyifli. maxsimum iniş olmadan düz bir yolda 170 çok çabuk çıkabildiği hız 165 civarı. iniş aşağı sana kalmış. yakıtı. 1 lt ile 23 km
honda cbf 250 ilede 1lt ile 23 km di. sym gts 250 de de 1lt ile 23 km idi.sym hd 200 1 lt ile 19 km idi. honda cg 125 vardı. 1 lt ile 30 km burdan kıyaslayarak anlaman için yazdım.
çok kıl ve titiz isen en ufak ses seni korkutursa. kesinlikle ninja
ama vurdum duymazsan motorun içindeki sesler seni pek ilgilendirmezse. motor ancak arıza yapınca servise giden biri isen cbr 250 alabilirsin. cbr 250 zaten vuruntulu bir sese sahip bir miktar vibrasyon ve gaz verdikçe kulağı tırmalayan pancar motoru sesi gibi sesler.
nedense 5500 devirde şıkırtı denilen sesler geliyormuş. kullanıcılarının işine gelmediğinden ört bas ediliyor. sahibinden de de 50 km 300 km bir sürü hemde uygun fiyata motor var.
sıfırı bile

brooklynnn
17 Şubat 2012, 17:21
canakkalede honda bayıı var dostum ben oradan alacaktım fakat bıraz vurdumduymazlar nasılsa mal az satılır dıye dusunuyorlar
0 mala binmekle ıkıncı ele bınmek arasında cok fark oldugunu dusunuyorum
ben ıkıncı ele karsıyım
etrafımdakı ınsanlara baktıgım vakıt neden sıfır aldıgımı daha ıyı kavrıyorum
herkes ben bu mala bu parayı verdım olusu de dırısı de benım deyıp yuklenıyor

kawa 0 alabılıyorsan al derım ama o kadar paran yoksa kı yok dedın honda ıyı secımdır hayırlı olsun :)

KeaSH-07
09 Haziran 2012, 12:18
dun 1 ninja gördüm affınıza sığınarak begenimden dolayi konuyu hortlatıyorum...
cbr 250yi uzun suredir gördüm bindim bence ss gibi durmuyor benim gözüme pek hoş gelmedi.
hyoda sürdüm bikaç kez iri kasli makine ama sanki imitasyon gibi bişey.
ninja 250 ye aşık oldum resmen baya kaslı sayılır iri duruyor hyo kadar olmasada,ama cbr 250den daha iri gorunume sahip.
ekonominiz iyiyse ve s.s goruntuyu seviyorsanız ninja derim diğerlerini kıyaslamaya bile sokmam.
honda motoru kalitelidir servisi iyidir onları herkes bilir.ama gercekten görüntü çok kotu hiç s.s gibi değil helede o jantların goruntusu nedir ya balyozu vur kır oyle s.s jantımı olur.cbr 125 ufakti ama çok daha estetikti.
cbr 250r begenme becerin varsa görüntü olarak .sana başka bir tavsiyem var ama tevsiyemdeki motor ss falan değil ama güzel başlangıç motoru olur.fiyat performans olarak iyi bir motor ikinci elide baya hareketli olan Tvs Apache 150 dir.
250 ss alacaklar benim gorusum fazla dusunmesinler çünkü Kaliteyi uçuza alamazsınız Ben NİNJA 250 diyorum yılların tecrübesi bu motor.
gidip o çirkin hondaya 8 bin asla vermem....
aslında 250 katogorisine yamahada girse iyi olur,yamahanın tarzları her zaman çok daha güzel...
ikinci el ninjalarin 2008leri falan 8den aşşağı alınabilecek seviyede şuan ;)

EverHarD*
09 Haziran 2012, 23:14
Kawasaki Ninja 250R

kanmix_x
10 Haziran 2012, 11:44
Bu arada gt250r nin parçaları nı eklemiş kuralkan

http://satis.kanuni.com.tr/ypproduct.aspx

kujumax
10 Haziran 2012, 13:12
Nİnja 250R Bence.

abana1903
18 Haziran 2012, 13:09
kesinlikle st kanuni gt 250 r . kaliteyse kalite ,görünümse görünüm,işçilikse işçilik.bu motorda hepsi var. yakından inceleyin kullanma şansınız varsa kullanın . güney koreden ithal taş gibi makina

breath
03 Ekim 2012, 01:07
Üç modelide kullanın derim. Motorları kullanmadan yada incelemeden önce kararsız kalınıyor. Ben kawa'yı seçtim. Cbr'a göre devirli makina. Zaten tek ile çift silindir makinaları kıyas etmek baştan yanlış. Hyo bugün var yarın yok. Karar sizin yine.

kanmix_x
03 Ekim 2012, 16:01
Hyo bugün var yarın yok. Karar sizin yine.

Napak abi inanakmı ? :queen:

Deryali
03 Ekim 2012, 16:35
3ünüde alma :) Sıfır kawasaki er6F al, nasıl olsa ben gibi 3 ayda dha büyük bir motor arayışı içine gireceksin.

kanmix_x
10 Kasım 2012, 14:37
kesinlikle söylüyorum cbr 250 de scooter motoru var tek silindir 250 cc başka ne olabilir?

Saçma olmuş tek silindir ss mi olur?? ninja ve hyosungla aynı katagoride bile değil. Lütfen arkadaşlar inceleyin şu ürünleri detaylıca. Cbr 250 anca scooterlerla kapışabilcek bi motor olabilir 180km/h falan hayal olur onunla. Boşu boşuna onu verceğinize scooter alında bari daha konforlu olur.

Bide kocaman yazmışın ağa :) neyse gördükte inanmadık :)

otopsici
10 Kasım 2012, 15:06
ulen nasıl yazmamışım ben bu başlığa hayret :D
burda tartışmaları bir kenara bırakın bu şöyle güzeldir bu böyle güzeldir
falan marka alınır filan marka kakadır şeklinde gerizekalı muhabbetleri pekte akla yatkın değil
hepiniz biliyorsunuz motosikletim GT650 idi bana fazla geldiğinden satıp gt250 r aldım
marka fanatikliği sadece gerizekalı işidir (bana göre yanlış anlamayın)
benim param buna yetti bende bunu aldım
13 ekim 2012 sabah yola çıktım benzin hariç hiç durmadan 580 km yol gittim
hiç bir sorun yok hiçbir bel ağrısı yok hiçbir yorgunluk yok
3 gün hiç durmadan 2500 km yaptım herhangi bir sorun yok
motosikletimi 5400 km de istanbulda bırakıp gelmek zorunda kaldım bir araya geldiğimiz arkadaşların tamamı gördü
yanıma sadece lastik spreyi ve yağmurluk aldım ve başkada birşey yok
motor hiç bir sorun çıkarmadı ve arkadşların tamamı kolumun şeklini gördü ona rağmen hiçbir yorgunluk veya ağrı çekmedim
motosikleti övmüyorum
ama hiç binmemiş bir salağın kötülemeside zoruma gider onuda belirteyim
bunun dışında ben hiç durmadan şu kadar yol yaptım ama motorum hiç beni üzmedi diyenler yorum yapsın isterim
şehir içinde en uzun gittiği mesafe 10 km yi geçmeyen hıyarın yaptığı yorum bence hiçbir şekilde değerli değildir
not: arkadaşlar argolar tamamen benim görüşümdür herhangi birini kastederek yazmıyorum içten içe ulen banamı yazdı diyip işgillenmeyin

Zippo's
10 Kasım 2012, 15:57
Motorun piyasasini,2. Eldeki satisini,yedek parca ve servisini dusunmuyosam gt250r alirim :) gt250 ye oranla yedek parcasi yari yariya dan bile daha ucuz.2. Elde daha az zarar edersin.ama bana gore gt 250 r daki tadi alamassin cbr 250 den goruntu ve performans olarak.cbr 250 gt ye gore daha sorunsuz bi motor.ama gt ninde abarticak fazla sorunlari yok.kalite olarak sadece bir tik asagida cbr a gore.yani isin keyfine bakan adam gt alir.sahsen ben gt 250 alirdim

Tİme_shİft42
11 Aralık 2012, 14:03
Mezarda bile bitmez bu tartışma :queen::queen:

emrb
15 Aralık 2012, 16:16
bence cbr250r ninja :P

htmetin
15 Aralık 2012, 19:40
Ben motora motor demem motor benim olmadıkça :queen:

vladimir
21 Aralık 2012, 12:56
Arkadaşlar 250cc şehiriçi ve orta mesafeler için çok uygun makinalar, küçük cc'li motor kullanmanın da keyfi bir başka oluyor. 750cc Honda shadow ve 350cc scooter kullanıyorum, çoğu zaman düşük cc'li bir motorun kolaylığını ve rahatlığını aradığım olmuştur. Benin nacizane önerim hayatta gri olmamak lazım, bu üç motor arasında gördüğümde bana en az heyecan veren motosiklet, Honda cbr250'dir. İkinci elde değer kaybetmiyor, servisi bol diye ben olsam bu makinayı almazdım. Çünkü racing tarzını yansıtmıyor, bir commuterin de rahatlığına sahip olduğunu düşünmüyorum. Ancak diğer kawasaki ve hyosung'un hiç olmazsa daha sportif bir görünüşü ve yapısı var. Bu iki motor eminim Honda kadar rahat değildir ancak rahat motor arasaydım da gene Hondayı tercih etmez başka alternatiflere yönelirdim.

dreamkiller
21 Aralık 2012, 13:14
kawa da yedek parça sorunu var diyolar. ne kadar doğru bilmiyorum. Honda da böyle bi problem yok sadece fiatlar aşırı uçuk. cbr 125 de olduğu gibi 250 R da da parça pahalılığı söz konusu.
bunları dikkate alıp düşünmek gerek.
Ama ben ikinci el piyasası oluşunca cbr 250 R almayı düşünüyorum.
şahsen çok ucuzladı diyolar ama yine de başka ülkelerden daha fazla ödüyoruz.:farao:

Onu kim diyorsa halt etmiş dostum.. :) İddaa edeni bana gönder.. 10.000 km bindim bu motora bir kere bile parça sorunum olmadı cünkü hiç bir tarafı bozulmuyor kalite üst düzeyde.. Bozulan parçalarıda Z Moto yu beklemene gerek duymadan E-Bay den 15 gün içerisinde getirebiliyorsun..

izmirian
19 Şubat 2013, 11:00
Kagit ustunde aslinda cbr 250 gt250r 'dan daha uzun ve daha genis ama resmen daha kalipli gibi . Arka frenlerin gereksiz guclu olmasi ve viraj kabiliyetinin hondadan daha kotu olmasi yer yer dusunduruyor. Ayrica su an fiyati honda cbr den daha pahali . Yedek parcalarindan bahsetmiyorum bile. Gorunus ... Hic lafim yok net sekilde gt250r . Ama iste hep ama .... Hyosungun imaji hep ayni gozumde malesef . Eskiden olsa biri 8500 digeri 10000 iken gozum kapali gt250 r alirdim. Cok zor bir secim. Sirf kararsiz kaldigim icin kymco venox alacagim 6 civarina ((:

agilty
19 Şubat 2013, 13:12
Hyosung un yedek parca fiyatlari cok yuksek. Servisleri bir honda degil ve bir honda kadarda sorunsuz bir makina degil.ama ben olsam genede almyi dusunurdum fena motorda degil yani.

Tİme_shİft42
19 Şubat 2013, 13:17
AEA ne demişti Ninja 250 r arka amertisör keçesi 1.500 tl cik :queen:

KeaSH-07
19 Şubat 2013, 15:28
motor keyif içindir.yedek parçası pahalı diye düşünenler mobilet alsın yani mopet
bu 3 ü arasında Kawazaki 1 numara.tek eksisi monolog göstergeleri
ninja 250 ile cıbırı kıyaslamaya bile girmemesi gerekir.cıbır 250 sağlam yedek parca falan iyi ucuz ama oyunca gibi ufak tefek tek silindir bi makine.
görünümü güzel olsun sağlam olsun,havalı olsun diyorsan kawazaki

izmirian
19 Şubat 2013, 15:57
Bugun izmir'de s/t kanuni bayilerine gittim (3 une birden) biri mobilyacidan olma digeri ladadan cherry den bozma hic biri motor ile alakasi olmayan yerler. Showroom yok 3-5 tane dandik cup motor disinda motor bile yok birak gtr i , dedim motor ? Dediler ki siz alirsaniz 4 gune getirtiriz. Yuh ben gormeden bilmeden 10.750 tl verip motor alacagim . Sordum servis ?
Dedilerki sanayide her yerde kanunici var ...
Kusura bakmasin kimse tanam belki bmw almiyorum ama plakasiyla 11000 tl den bahsediyorsunuz ben bunu sonra mobiletciden olma bisikletciden bozma yerlerde mi baktiracagim. Izmir disinda daha duzgun ve kurumsal oldugunu varsaysam da kanuni denen garabet bu yaklasimla hep kanuni kalmaya devam edecektir. Olan koreden gelen guzelim motorlara olacaktir. Git honda da yamaha da kawasaki de showroom larda renk renk motor dolu adamlar kurumsal, ciddi . Sadece bugun yasadiklarim bile beni hyosung dan caydirmaya yetti.

Motor keyif isidir kismina katiliyorum ancak bunun arkasina saklanip milleti kaziklayan japon distuributorlerine puanim"0" onlarin bu sacma tavirlari ile zevk degil eziyet oluyor. Ayrica o kadran oldugu surece ninja ne kadar giderse gitsin(ki 250 lik ne kadar gidebilir) yine de cekici gelmiyor bana. Hintli , tayvanli, koreli, konyali , corumlu bile adam gibi estetik kadran yapmayi biliyor kawasaki hala 68432 bin yil onceki tasarimda. Gerci yeni kasasinda degistirmisler lafim yok saygim cok. Bu segmentteki en buyuk eksik yamaha ve suzukinin varligi hasretle 250 lik ss giris seviyesi motorlarinin hayalini kuruyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:45 ----------

Hemen duzelteyim, konyali corumlu derken kafiyeli esprili olsun diye yazdim yoksa asla bir kucumseme hor gorme yoktur oyle anlasildiysam ozur dilerim. Bizimkisi teşbih sadece

LeFwicked3
20 Şubat 2013, 01:37
Benim 3'ünde test etme fırsatım olduğu için yazmak istedim. Hyosung gerçekten kaslı duruyo şekil bir motor ama motormu belli değil diğer ikisiyle kıyaslandığında gidonu dönmüyor freni kitleniyor... Ninja gayet gzel bir motor ama 2. elinde ve servislerinde sorun çıkardığını duydum sahibi değilim bilemem. İçlerinden en kalitelisi olarak gördüğüm benim CBR hem az yakıyo hemde komforlu bir oturuş pozisyonu var ki ben 1.85, 110 kilo insanım :D. benim tercihim CBR ki şu yurtdışı eğitiminden döndüğüm gibi aileye baskıya devam CBR için :D:D

Pistolero_10
20 Şubat 2013, 02:35
Hyosung un kawasaki ve honda gibi markalarla kıyaslanabilecek modeller üretmesi takdire şayandır.Hangisini beğeniyorsanız onu alın ben
2.Hyosung umu kullanıyorum hiç sorun yaşamadım

Alper Kaya
20 Şubat 2013, 03:29
Benim 3'ünde test etme fırsatım olduğu için yazmak istedim. Hyosung gerçekten kaslı duruyo şekil bir motor ama motormu belli değil diğer ikisiyle kıyaslandığında gidonu dönmüyor freni kitleniyor... Ninja gayet gzel bir motor ama 2. elinde ve servislerinde sorun çıkardığını duydum sahibi değilim bilemem. İçlerinden en kalitelisi olarak gördüğüm benim CBR hem az yakıyo hemde komforlu bir oturuş pozisyonu var ki ben 1.85, 110 kilo insanım :D. benim tercihim CBR ki şu yurtdışı eğitiminden döndüğüm gibi aileye baskıya devam CBR için :D:Dsüpersport aletlerin sportourng aletlerine göre gidon turunun dar olması gayet normal bişey ayrıca hangi aletin frenin köklersen kitler arkadaş dayanamıyorum cahilce yorumlara hyosung un azına yapın ama mantıklı gerçekçi freni kitliyomuş ben cbr250r da bindim ninja 250r a da hepsinde basarsan kitliyor eğer elinin ayarı varsa frene ne zaman ne baskıda basıcağını biliyosan hiç biri kitlemez olay bu kadar basit burda gelip 2006 hyo sürdüm ama 2011 cbr250r daha iyi duruyor demesin kimse gitsin 2011 hyoda sürsün öle karşılaştırsın benim umrumda değil hangisi daha iyi 1 aya inşalalh 250ccden yukarki cclere geçicem ama yiğidi öldürüyoruz madem hakkını yemiyelim arkadaş

drgon
01 Temmuz 2013, 04:19
Kawasakide olur Honda'da olur ama Hyosung nedir? Ülkemizde çin mallarının kötü namı varken emin misiniz?

orhan899
01 Temmuz 2013, 10:14
burda hyoyu kötüleyen insanlar eminimki hiç hyoya binip gazlamamıştır. Üç motoruda bi süre kullandım ... Honda diğer ikisinin yanına bile yaklaşamaz. Hyo ile kıyaslanırsa Ninja kıyaslanır oda yanında çok cılız kalıyo ve göstergeleri kamyon göstergesi gibi... Heaaa parça kalitesi olarakta hyo diğerlerinin yanına yaklaşamaz ama genel olarak baktığında hyo diğer iki motora göre üstün bir motor benceee....

cx571
01 Temmuz 2013, 10:19
Kalite ve servis olarak Hondanın Yanına kimse yanaşamaz :) Zevkle renkte Tartışılmaz Herkesin kendi tercihi.

gokhanarslan
16 Temmuz 2013, 10:19
Bilgilendirmelerde yanlışlık var. CBR 250 R 8 subaplı değil 4 subaplıdır. Tek silindir motor ve 8 subap? Af buyur hocam?

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:17 ----------

Hyosung Çin Malı değildir kardeşim. Önce bir araştırın. Ben bıktım artık bu forumda araştırmadan atıp öten insanlardan. Hyosung Güney Kore'nin sanayi devidir. Motorlar Güney Kore'de üretilmektedir ve Suzuki'ye motor üretmekte olan bir firmadır.

tr_select
17 Temmuz 2013, 07:44
Her ay hortluyor şu konuda he :mrgreen:

Kimse kusura bakmasında şu koca 13 sayfada 3-5 yorum, karşılaştırma hariç hepsi boş laf. Eğer karşılaştırma yapıcaksanız 3 motorada bineceksiniz arkadaş. Yok ben bugün gördüm işte şöyle büyüktü. Arkadaş diyor cıbır gitmiyor. Hyo krank kırıyor. Kawa zırıldıyor bla bla bla.... Boş boş konuşan ne kadar çok insan varmış arkadaş...
Ayıklama yapılsa yorumlar arasında... Sayfa sayısı 2yi anca bulur. Peh.

stalnoy kon
18 Kasım 2013, 22:12
Bilgilendirmelerde yanlışlık var. CBR 250 R 8 subaplı değil 4 subaplıdır. Tek silindir motor ve 8 subap? Af buyur hocam?

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:17 ----------

Hyosung Çin Malı değildir kardeşim. Önce bir araştırın. Ben bıktım artık bu forumda araştırmadan atıp öten insanlardan. Hyosung Güney Kore'nin sanayi devidir. Motorlar Güney Kore'de üretilmektedir ve Suzuki'ye motor üretmekte olan bir firmadır.

üretmektey'di'. artık üretmiyor, ankara 4.44 motordaki saygıdeğer abimiz bu konuya açıklık getirmiştir...

Poyraz156
21 Kasım 2013, 19:57
kawasaki..............................