Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
erays
24 Temmuz 2013, 12:42
hatırlamazmıyım eray ya:) hondaya geçtin takılmıyorsun artık apache forumuna, unuttun bizleri:salut:
hayır kardeşim ya :)
foruma bile pek girmiyorum, bugün boşum biraz da öyle bakındım :)
Enesler falan ne yapıyor? hepsine selamlar, buluşalım istanbul'da sık sık geliyorum.
xismailaydin
24 Temmuz 2013, 12:47
sürekli yüksek devirde hiç durmadan kaç km gittin öğrenebilirmiyim? gittiğin deviri ve kmyi söyler misin? cbr250lerin limitlerini öğrenmek istiyorum. birde motorun kaç kmde?
Açıkçası kesiciyle yarış yapıyorum. Kesici 10.500 devirde devreye giriyor. Ben her vitesi 10.400 devirde değiştiriyorum. Yani sürekli 10.000 devirde kullanıyorum. (153 Km/H görmeden 6. vitese geçmiyorum, düşün artık.)
Kocaeli'den Ankara'ya 9.500 - 10.000 devir aralığında gittim ve geldim. Yaklaşık 700 Km. Onun dışında ben de kardeşim de hep en yüksek devirlerde kullanıyoruz. Tabi buna bağlı olarak motosiklet biraz daha erken bakım istiyor. Normalde 4.000'de bir bakıma gidiliyorsa ben 3.500'de filan gidiyorum ;) Zaten sesinden, genel titreşimin artmasından yağ değişimi istediği çok rahat anlaşılıyor.
Ama motosiklet canavar gibi. Dün akşam rüzgara karşı 160'ı rahat gördüm.
Tabi yüksek devirde kullanınca motosiklet daha bir kıvrak ve atik oluyor. Motosikletin 5.000 devirden 8.000 devire çıkması ile 8.500 devirden 10.000 devire çıkması arasında dağlar kadar fark var.
Gelelim işin acı kısmına. Bu şekilde kullanınca motosiklet 100 Km'de 4 litre benzin yakıyor. Şehir içi kullanımı da ekleyince bir depoyla 320 Km filan gidebiliyorum. Biraz acı yani ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:43 ----------
hayır hacı ismail, yağ değil. yağı kontrol ettim, 8000 - 9000 devirde sabit kullanılır mı hiç? sen alışmışsın deli deli kullanmaya, sakin sakin giden birisi 9000 de kullanamaz. üstelik sen bir depo ile kaç km yol yapıyorsun söyle bakalım?
Abicim madem 4.000-6.000 devirde kullanacaktın niye sattın Apache'yi?
Tamam, yakıt çok çok çok önemli ama sonuçta bu da bi CB, CBF, Apache değil yani ;) Motosikletin hakkını ver hakkını! :D
erays
24 Temmuz 2013, 13:13
Açıkçası kesiciyle yarış yapıyorum. Kesici 10.500 devirde devreye giriyor. Ben her vitesi 10.400 devirde değiştiriyorum. Yani sürekli 10.000 devirde kullanıyorum. (153 Km/H görmeden 6. vitese geçmiyorum, düşün artık.)
Kocaeli'den Ankara'ya 9.500 - 10.000 devir aralığında gittim ve geldim. Yaklaşık 700 Km. Onun dışında ben de kardeşim de hep en yüksek devirlerde kullanıyoruz. Tabi buna bağlı olarak motosiklet biraz daha erken bakım istiyor. Normalde 4.000'de bir bakıma gidiliyorsa ben 3.500'de filan gidiyorum ;) Zaten sesinden, genel titreşimin artmasından yağ değişimi istediği çok rahat anlaşılıyor.
Tabi yüksek devirde kullanınca motosiklet daha bir kıvrak ve atik oluyor. Motosikletin 5.000 devirden 8.000 devire çıkması ile 8.500 devirden 10.000 devire çıkması arasında dağlar kadar fark var.
Gelelim işin acı kısmına. Bu şekilde kullanınca motosiklet 100 Km'de 4 litre benzin yakıyor. Şehir içi kullanımı da ekleyince bir depoyla 320 Km filan gidebiliyorum. Biraz acı yani ;)
100 Km de 4 litre, bu hırpalamaya karşı çok iyi bir tüketim. çok acı çekme is.. :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:48 ----------
İsmail, yarış yapacağım diye satmadım/almadım ki.. gerektiği yerde ben de görüyorum 170'i. sabit hızım da genelde 120-140 arası, güven veren, şık duran, kurye motoru gibi olmayan ara bir motor bu. Zamanında Fazer da kullandım ben uzun süre, üstelik 4000lerde falan da dolanmıyorum, gaz kesiciye ben de yarışıyorum senin gibi ramak kala..
ancak gerektiği yerlerde...
xismailaydin
24 Temmuz 2013, 14:03
İsmail, yarış yapacağım diye satmadım/almadım ki.. gerektiği yerde ben de görüyorum 170'i. sabit hızım da genelde 120-140 arası, güven veren, şık duran, kurye motoru gibi olmayan ara bir motor bu. Zamanında Fazer da kullandım ben uzun süre, üstelik 4000lerde falan da dolanmıyorum, gaz kesiciye ben de yarışıyorum senin gibi ramak kala..
ancak gerektiği yerlerde...
O zaman sorun yok ;)
hayır kardeşim ya :)
foruma bile pek girmiyorum, bugün boşum biraz da öyle bakındım :)
Enesler falan ne yapıyor? hepsine selamlar, buluşalım istanbul'da sık sık geliyorum.
ohooo enes motoru sattı bisiklet aldı:) irfan abinin yanına iftara gitcez. gelirsen orda buluşuruz. yada haftasonu istanbul da olabilir.
barodi
24 Temmuz 2013, 14:55
şuan geçen haftaki bunalımdan şimdi yaşamış olduğum durum okadar çok farklı ki; demekki hiç bir zaman hayata küsmemek gerekiyor çünkü hayat süprizlerle bize verecek olduğu hediyelerle dolu olduğunu anladım.hayat bize bazen çok kötü bir acı verir. ve bu acıyı yok etmek için bize farklı yollar sunar önümüze. ve ben bu acıyı unutmak üzereyim. ve bana bu acıyı unutturabilen şimdiden cbr yi ilk almaya gideceğim günlerdeki gibi uykularımı kaçırmaya başlayan yeni beyaz atım diversion f tir. Teslim almama artık saatler kalmıştı ve artık ben acıdan uyuyamaz iken şimdi tam tersi sevinç heyecan ve mutluluktan uyuyamaz durumdayım:) yarın sabah yola çıkıyorum ve diversion f beyaz atıma kavuşuyorum. kaporayıda verdim.
yarın akşama resimleri ilk buraya atıp sevincimi sizlerle paylaşmak istiyorum:) bol şans....
xismailaydin
24 Temmuz 2013, 15:03
şuan geçen haftaki bunalımdan şimdi yaşamış olduğum durum okadar çok farklı ki; demekki hiç bir zaman hayata küsmemek gerekiyor çünkü hayat süprizlerle bize verecek olduğu hediyelerle dolu olduğunu anladım.hayat bize bazen çok kötü bir acı verir. ve bu acıyı yok etmek için bize farklı yollar sunar önümüze. ve ben bu acıyı unutmak üzereyim. ve bana bu acıyı unutturabilen şimdiden cbr yi ilk almaya gideceğim günlerdeki gibi uykularımı kaçırmaya başlayan yeni beyaz atım diversion f tir. Teslim almama artık saatler kalmıştı ve artık ben acıdan uyuyamaz iken şimdi tam tersi sevinç heyecan ve mutluluktan uyuyamaz durumdayım:) yarın sabah yola çıkıyorum ve diversion f beyaz atıma kavuşuyorum. kaporayıda verdim.
yarın akşama resimleri ilk buraya atıp sevincimi sizlerle paylaşmak istiyorum:) bol şans....
Orhan abi, krediyle mi alıyorsun Diversion F'i?
barodi
24 Temmuz 2013, 15:11
Orhan abi, krediyle mi alıyorsun Diversion F'i?
nakit alıyorum kardeşim
ormankebabi
24 Temmuz 2013, 15:45
Çok sevindim abi senin adına; heyecanın yazına yansımış, enerji saçıyor etrafa. Şimdiden hayırlı olsun, benim de arada kafama takılan bir model ama CBR'ı da çok seviyorum. Hatırlıyorum aynı gün saat farkıyla almıştık motorları Anes'ten :D, sen daha hızlı çıktın... Benimkinin 2. bakımı gelmeden sen motoru yolcu ettin :king: :) Umarım Diversion F'den memnun kalırsın, yolun açık olsun... :)
barodi
24 Temmuz 2013, 15:50
Çok sevindim abi senin adına; heyecanın yazına yansımış, enerji saçıyor etrafa. Şimdiden hayırlı olsun, benim de arada kafama takılan bir model ama CBR'ı da çok seviyorum. Hatırlıyorum aynı gün saat farkıyla almıştık motorları Anes'ten :D, sen daha hızlı çıktın... Benimkinin 2. bakımı gelmeden sen motoru yolcu ettin :king: :) Umarım Diversion F'den memnun kalırsın, yolun açık olsun... :)
çok teşekkür ederim kardeşim güzel dileklerin için. allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın:(
ybalci
24 Temmuz 2013, 15:54
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:43 ----------
Abicim madem 4.000-6.000 devirde kullanacaktın niye sattın Apache'yi?
Tamam, yakıt çok çok çok önemli ama sonuçta bu da bi CB, CBF, Apache değil yani ;) Motosikletin hakkını ver hakkını! :D
ben 6000-7000 devirlerde kullandığım halde 4 litre yakıyor 100 km'de. senin nasıl 4 yakıyor anlamadım şimdi.
erays
24 Temmuz 2013, 17:06
ohooo enes motoru sattı bisiklet aldı:) irfan abinin yanına iftara gitcez. gelirsen orda buluşuruz. yada haftasonu istanbul da olabilir.
ciddi misin ya? :)
CC yükseltti desene :)
bu hafta sonu olur mu bilmem ama mutlaka haberleşelim.
davetin için teşekkür ederim ancak işlerden başımı kaldıramıyorum, en kısa zamanda görüşelim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:04 ----------
ben 6000-7000 devirlerde kullandığım halde 4 litre yakıyor 100 km'de. senin nasıl 4 yakıyor anlamadım şimdi.
mümkün mü ya? 4 litre yakması mümkün değil, yakıyorsa da mucize..
yok yok imkansız.
ismail, yanlışın var kardeşim.
xismailaydin
24 Temmuz 2013, 17:07
Valla tamı tamına 4 litredir demiyorum. 100 Km'de 4 Litre uzun yolda oluyor genelde. Şehir içi kullanımda 4.5-4.6 filan olabilir.
Ama benim kesin hesabım şöyle oluyor. Tam dolu depo 13 litre ve ben genelde 13 litre ile 300 Km, en fazla 320 Km filan gidiyorum ;)
beko12345
24 Temmuz 2013, 17:14
Benim motor mesela 4. Vitesteyken 3.000 devirden 5.500 e kadar çok yavaş devirleniyor . 5500 den sonra kendine geliyor . Ama 1-2 viteslerde öyle değil . Yüksel viteslerde oluyor . En canlı olduğu devir 6000 den sonra falan o zaman anında tepki veriyor . Sizinde mi öyle ?
Dezinho
24 Temmuz 2013, 17:28
Ben kendi rekorumu kırdım geçen hafta yakıt tüketimi bakımından.
Geziye gittik, artçılı olarak ve hep 90-100 civarı seyrettik ani hızlanmalar olmadan.
Akabinde de benzin alana kadar hep artçılı ve sakin kullandım. 330km olmuştu ama hala 1.ci dişteydi gösterge.
erays
24 Temmuz 2013, 17:37
Valla tamı tamına 4 litredir demiyorum. 100 Km'de 4 Litre uzun yolda oluyor genelde. Şehir içi kullanımda 4.5-4.6 filan olabilir.
Ama benim kesin hesabım şöyle oluyor. Tam dolu depo 13 litre ve ben genelde 13 litre ile 300 Km, en fazla 320 Km filan gidiyorum ;)
İsmail, sus, otur yerine. 0! :)
xismailaydin
24 Temmuz 2013, 17:46
İsmail, sus, otur yerine. 0! :)
Niye yav? Çok mu?
100 Km'de 3 Litre hesabına göre 13 Litre ile 433 Km gitmem lazım. Ben en fazla 320 Km gidiyorum. (Uzun yolda.)
Yani biraz gaz açınca hiç de öyle az yakmıyor :mrgreen:
ferdinandd
24 Temmuz 2013, 18:04
Açıkçası gaz açmaya göre çok değil diyebiliriz :) Bende normalde 1.8-1.9lt yakarken, gaz açınca 2.5lt lere kadar yükselebiliyor. Ekonomi amaçlanan bir motosikletim olduğunu düşünürsek %' ye vurunca durum hemen hemen yakın sayılır.
CBR250 nin, "R" olduğunu hesaba katarsak 4lt yardırmaya göre (biraz sınırları zorluyor olsada) normal :) Ama 4.6 yaktırtmak için yapılanları merak etmedim değil şimdi :mrgreen:
CBR 250 ile 2.7lt yakanıda gördüm çünkü :) 2.7 ----> 4.6 fark var :mrgreen: Buradan Tekirdağa gidene kadar karburatordeki o iğne deliğinden 2lt fazla yakıt geçirmeyi başarmakta ayrı bir yetenek :queen:
xismailaydin
24 Temmuz 2013, 18:43
Açıkçası gaz açmaya göre çok değil diyebiliriz :) Bende normalde 1.8-1.9lt yakarken, gaz açınca 2.5lt lere kadar yükselebiliyor. Ekonomi amaçlanan bir motosikletim olduğunu düşünürsek %' ye vurunca durum hemen hemen yakın sayılır.
CBR250 nin, "R" olduğunu hesaba katarsak 4lt yardırmaya göre (biraz sınırları zorluyor olsada) normal :) Ama 4.6 yaktırtmak için yapılanları merak etmedim değil şimdi :mrgreen:
CBR 250 ile 2.7lt yakanıda gördüm çünkü :) 2.7 ----> 4.6 fark var :mrgreen: Buradan Tekirdağa gidene kadar karburatordeki o iğne deliğinden 2lt fazla yakıt geçirmeyi başarmakta ayrı bir yetenek :queen:
CBR 250 enjeksiyonlu dostum.
Önceki mesajlarımda belirtmiştim "kesici ile yarış yapıyorum" diye. Her vitesi kesiciye girmeden 0.5 saniye önce değiştiriyorum. Düşün artık ;) :D
brooklynnn
24 Temmuz 2013, 19:12
arkadasımla istanbula giderken cbra 5.0 ben ise dukeye 5.5 yaktırdım
xismailaydin
24 Temmuz 2013, 19:18
arkadasımla istanbula giderken cbra 5.0 ben ise dukeye 5.5 yaktırdım
Aynen. @ferdinandd, buna ne diyorsun dostum??? :D
ferdinandd
24 Temmuz 2013, 19:19
CBR 250 enjeksiyonlu dostum.
Önceki mesajlarımda belirtmiştim "kesici ile yarış yapıyorum" diye. Her vitesi kesiciye girmeden 0.5 saniye önce değiştiriyorum. Düşün artık ;) :D
Biliyorum abi şimdi onu nasıl belirtseydim, 2lt yakıtın gazımsılaşacak kadar, incecikten daha ince püskürttürülmesi mi deseydim :mrgreen: İğne deliği büyük zaten, bi ihtimal iteleyerek 2lt geçirilebilir gibi duruyordu bari bozmasaydın :cherry:
arkadasımla istanbula giderken cbra 5.0lt, ben ise dukeye 5.5lt yaktırdım
Aynen. @ferdinandd, buna ne diyorsun dostum??? :D
Sizin acilen cc yükseltmeniz lazım beyler ::huuuh:: Hayvancağız "bari yakıt bitsin rahatlıyayım" diye atıyordur biyerlerden yakıtı, çünkü böyle bir sarfiyat akıl alır gibi değil!!!
chemical
24 Temmuz 2013, 19:24
Normal bir insan yaktiramazda ismaili tanidigim icin ismail yaktirir :) adam tum viteslerde redline yapiyor. 1 aydir son tuketimim 20tl benzinle 130km yapıyorum sehir içi korkup benzin alıyorum :) ismailli ko alarsamda 3.5 olsun hahaha :) bu akşam buluşma varmi ismail iftardan sonra? Golcukteyim ben.
xismailaydin
24 Temmuz 2013, 19:30
Normal bir insan yaktiramazda ismaili tanidigim icin ismail yaktirir :) adam tum viteslerde redline yapiyor. 1 aydir son tuketimim 20tl benzinle 130km yapıyorum sehir içi korkup benzin alıyorum :) ismailli ko alarsamda 3.5 olsun hahaha :) bu akşam buluşma varmi ismail iftardan sonra? Golcukteyim ben.
Nihat abi bugün 19:00'da Metin abinin cafede buluşacağız yine. Buluştuktan sonra program var mı bilmiyorum.
İftardan sonra da hafta içi benim çıkmam zor. Cumartesi akşamı sahura kadar boşum ama ;) Zaten Cumartesi grubumuz bayağı iyi.
@ferdinandd, param olsa hemen alacağım bi 600CC makine ama para yok işte ;) Daha benim motosikletin lastikleri bile değiştiremedim, düşün artık :mrgreen:
Bu arada sen bizim yakıtı CB125 ile kıyaslıyorsun sanırım. Sakın yapma öyle bir hata :D
Cb125 ile bi depo 550 Km gittiğini söyleyen var!
chemical
24 Temmuz 2013, 19:34
Nihat abi bugün 19:00'da Metin abinin cafede buluşacağız yine. Buluştuktan sonra program var mı bilmiyorum.
İftardan sonra da hafta içi benim çıkmam zor. Cumartesi akşamı sahura kadar boşum ama ;) Zaten Cumartesi grubumuz bayağı iyi.
@ferdinandd, param olsa hemen alacağım bi 600CC makine ama para yok işte ;) Daha benim motosikletin lastikleri bile değiştiremedim, düşün artık :mrgreen:
Bu arada sen bizim yakıtı CB125 ile kıyaslıyorsun sanırım. Sakın yapma öyle bir hata :D
Cb125 ile bi depo 550 Km gittiğini söyleyen var!
ben daha yeni geldim izmitten hatta bugün 2 defa gittim geldim. oruçluyum enerjim tükendi valla tekrar çıkamam kan şekerim düştü motor tepesinde bayılırım. C.tesi istanbula gitme durumum var gitmezsem iftara katılmayı düşünüyorum. bu aralar zaten kafam çok karışık motoruda satabilirim :silent:
ferdinandd
24 Temmuz 2013, 19:35
Abi okadar hırpalamayın satıp üzerine ekleyecek daha az paraya ihtiyacınız olur, yazık günah diilmi hem :cherry:
Ama yinede fark çok fena. Biri çıkıp "RSV ile 11 lt/100km" yakıyorum dese, diğeride gelip "aa bende 22lt yakıyorum ama devirli kullanıyorum" dese, sizin hesabın bundan bi farkı yok :) "22lt ney lan::huuuh::" demezmisin:mrgreen:
Aha bende CBR' ın 5lt' yakması aynı şaşkınlığı doğurdu :)
@chemical- Yok abi kıyaslamıyorum, zaten alakaları yok :)
CB ekonomi sınıfı olmasına rağmen arada 0.7lt fark oluşabiliyor gazı açınca, buda normalde yaktığının +3/1 i yapar demek istedim. "R" bi motosikletin 3lt yakarken 4lt yakması (yani +3/1) fazla yakması gayet normal demek istedim :)
CB de bi depoda 600km altına düştüğüm 2-3 kez ancadır, ama o motosiklette sırf ona kasılmış abi, geriye kalan bazı hazlardan fedakarlık ediyorsun, olsun okadarcık :)
xismailaydin
24 Temmuz 2013, 19:44
Abi okadar hırpalamayın satıp üzerine ekleyecek daha az paraya ihtiyacınız olur, yazık günah diilmi hem :cherry:
Ama yinede fark çok fena. Biri çıkıp "RSV ile 11 lt/100km" yakıyorum dese, diğeride gelip "aa bende 22lt yakıyorum ama devirli kullanıyorum" dese, sizin hesabın bundan bi farkı yok :) "22lt ney lan::huuuh::" demezmisin:mrgreen:
Aha bende CBR' ın 5lt' yakması aynı şaşkınlığı doğurdu :)
@chemical- Yok abi kıyaslamıyorum, zaten alakaları yok :)
CB ekonomi sınıfı olmasına rağmen arada 0.7lt fark oluşabiliyor gazı açınca, buda normalde yaktığının +3/1 i yapar demek istedim. "R" bi motosikletin 3lt yakarken 4lt yakması (yani +3/1) fazla yakması gayet normal demek istedim :)
Hacı 100 Km'de 3 Litre zaten fabrika değerleri. Yani ortalama değer değil, minimum değerdir bence. (90 Km/H hızla, dümdüz yolda vs. vs.)
Yani sen normal kullanımı 3.5-3.6 alırsan agresif kulanımda 4.5-4.6 değerlerine ulaşılabilir.
theplatoon
24 Temmuz 2013, 20:28
motorumun km si yaklaşık 8bin lere gelince,bakım için ataberk honda
bayii nin Isparta da ki servisine aydın motora götürdüm..çok ilgilendi motorla
detaylı bir bakımını yaptı bayram bey..çoğu serviste görmediğim iyi bi bakım oldu
..burdan ilgisine,alakasına teşekkürler..
slymn93
25 Temmuz 2013, 00:57
egsoz yaptırıpta pişman olan arkadaş var yanımda helikopter çalışıyor gibiydi ses rahatsızlıktan başka birşeye yaramıyor tek cc den race sesi alınmıyor kabullenmek lazım o yüzden tire gezisi iyi hoşta egsoz yaptırmaya gitmek bana uymuyor açıkcası ben bozmam orjinalliğini.arkadaşta yanlış hatırlamıyorsam 1 hafta sabredebildi gitti orjinaline döndü sonra.yani tire 1 saatlik yol belki ama kalabalık olmak ve herkesinde işine gelecek şekilde olması lazım ki gidilesin.mesala ayarlanıp tire köfte yenilebilir oraya gitmişken birşeyler planlanır oralarda başka gezilcek yerlerde gezilir sonra toplu halde dönülür.yok siz gezersiniz ben o arada egsozu yaptırırm diosan o ayrı iş ama şu şekilde senin kastın gezi olmuyor
mrb süleyman, dostum haklısın olaya bakışın biraz sert olmuş sanki ben burda size bi işimi yaptırmaya çalışıyomuşum gibi algılamışsın sanırım, öyle bişey yok sakın öyle düşünme, gidip dolaşıp döncez, egsoz düşünen merak eden olursa da onlarda fikir sahibi olur diye hemde ustaya da uğrasınlar diye gelmelerini istedim, ama sen böyle düşünüyosan da zaten kusura bakma davetim sana değil kardeşim, ben dün hiç sebep yokken seferihsara gittim, biri çağırsaydı onun yanına da gelirdim, veya sen deseydin gel şuraya gidelim buraya gidelim direk gelirdim yok o işini yaptırcak yok şöyle olacak böyle olacak gibi düşüneceksek, ya ben forumu yanlış anladım, yada sen olaya başka bakıyosun, benim amacım yol yapacak bi sebep bulmaktı, benim gibi düşünen arkadaşlar varsa gelsinler tireye yada herhangi bi yere selamlar
Atizm kardeş yaş bilmmediğim için kardeş diyorum büyüğümde olabilirsin.Benim demek istediklerimi yanlış anlamışsın.Benim demek istediğim ayarlanır güzelde olur ama egsoz dışında o yolu gitmişken birşeyler yapmak biyerleri gezmek ister insan ki benm çağırcağım insanlarda bu yönde düşünürler o yüzden böyle söyledm.Ayrca ondan önceki mesajımda ramazanda çok uygun düşmüyor diye belirtmiştim yanlış hatırlamıyorsam eğer.Bakış açımda sertlik yok ama baktım okudum kendi yazımı birazda yanlş anlaşılmışım kndmi dğru ifade edememişim.Demek istediğim 100 km uzun msfe veya kısa mesafe kişiden kişiye değişir ama ben şehiriçinde kullanan biri olarak bana uzun geldi.O kadar yol gitmişkende egsoz dışında güzel bi planlama yapılmalı ki değsin diye düşünüyorum eminim ki diğer arkadaşlarımda böyle düşünür yoksa senn işini bana gördürtme vs olayı değil yani.yoksa sırf motora bnmek için bende yol yaptığım çok oldu ama kısa mesafe genelde.Egsoz olayını tabikide tercih meselesi ama orda da aslında tavsiye etmiyorum demeye çalışmıştım.K.bakma sanırım o msjı yazarken ki anım ters bi zmnm fln olabilir veya kafamn yernde olmadğı bi zaman olablr ama kendmi yanlş anlatmşm.kırdıysam affola allah kazasın belasız sürmek nasip etsin iyi forumlar herkese
DarkRaider
25 Temmuz 2013, 01:13
Honda Tek silindir olması ile Yakıt avantajı sağlıyor ve torku yüksek bi makine.
Honda Kawasakiye göre servis ağı daha geniş ve 250 r parçaları cok ucuk kaçık değil.
Honda Görsel Olarak bakarsak Göstergesi Dijital. Daha Hoş geliyor bana Kawasakiye nazaran.
Kawasaki Çift Silindir bi motosiklet. Hondaya bakarak testlere bakarsanız dünya test var. Uzun yolda Hondayı yiyor.10-20 km var son hızları arasında.Ama kalkısta Hondayı yiyecek motorda yok :) 250cc sınıfında.
Kawasaki Yedek parçası Çok Pahalı burda arkadasım var oradan biliyorum.
Kawasaki Çift Silindir çift buji dmek :) masraf arkadas :)
ben Hondadan yana kullanıyorum tercihi.
Bu videoyu izledikten sonra kararını değiştire bilirsin Kawasaki :) açık ara fark atmış
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=IvCarbUP7ZI
theplatoon
25 Temmuz 2013, 02:22
Bu videoyu izledikten sonra kararını değiştire bilirsin Kawasaki :) açık ara fark atmış
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=IvCarbUP7ZI
bu video yu ezberledik artık..yeni şeyler bulun ninjalar:)..ayrıca ninja honda değerlendirme ve tartışmalarında sona vardık çoktan ve honda da karar verdik.sayısız inceleme ve test değerlendirdik.ninjanın fiyatı daha düşük olsa bile almam..hız istiyorsam ninja değil 600 lük ya da 1200 lük alırım..ninja ile kaybedecek zaman yok..honda honda honda
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:18 ----------
8200 km yi devirdim ve iyi ki ninja almamışım diye şükrediyorum..
DarkRaider
25 Temmuz 2013, 04:56
bu video yu ezberledik artık..yeni şeyler bulun ninjalar:)..ayrıca ninja honda değerlendirme ve tartışmalarında sona vardık çoktan ve honda da karar verdik.sayısız inceleme ve test değerlendirdik.ninjanın fiyatı daha düşük olsa bile almam..hız istiyorsam ninja değil 600 lük ya da 1200 lük alırım..ninja ile kaybedecek zaman yok..honda honda honda
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:18 ----------
8200 km yi devirdim ve iyi ki ninja almamışım diye şükrediyorum..Hacı CBR 250 Fiyat , teknik destek yakıt vs bakımından iyi ama performans istiyorsan Kawasaki :P
avcagatay
25 Temmuz 2013, 08:19
arkadaşlar o videoda cbr yi kullanan benim, bilerek basmadım, kawasaki den iyi para vermişlerdi, şimdi çok pişmanım, önüne gelen o videoyu yayınlıyor :P
muratlion
25 Temmuz 2013, 10:04
at yalanı seveyim inananı
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:56 ----------
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:01 ----------
:king:videoyu izledinmi çocuk kawasaki bu
cx571
25 Temmuz 2013, 10:07
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:56 ----------
Senın Ninjayla Benım Hondayı takas edelim. ama üzerine 10,500 tl alırım anlaştık mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:04 ----------
Hacı CBR 250 Fiyat , teknik destek yakıt vs bakımından iyi ama performans istiyorsan Kawasaki :P
performans ? Bizim motor performanssız? ilginç bi yorum. 250 cc den 300 Kmh Hız beklediğimizi sanıyorsan yanılıyorsun. altın elbiseli adamıda bi izlemenı tavsiye ederim:) Kawasakiyi kötülemıyorum. ama servis yedek parçada çok iyi geçiriyolar size... Biz Hondadan her türlü memnunuz.
atizm
25 Temmuz 2013, 10:38
muratlion da gelmiş tam olmuş, bi taş ta o atar şimdi kuyuya
süleyman anladım ben seni kardeşim tmm,
dün akşam yaşadığım bi şeyi paylaşmak istiyorum
motorun genel performansından memnun değildim dün akşama kadar, ama bu süleyman kardeşimizin dediği gibi kullanayım dedim biraz, 8-9 binlerde kullandım filan,
güzel
baya canavarlaşıyo makine 8 binden sonra özellikle, millete kafayı çevirtip baktıracak kadar ses çıkartmaya filan başlıyo, yani aslında genel algıda o, yani bakıyo insanlar race motor hız bekliyo, birden kopup gitmeni bekliyolar filan, walla böyle bi algı var, sollamaya kalkıyosun adam da basmaya başlıyo filan bilmiyorum neden böyle, belki beni geçemesin diyolar (ego yükseliyo birden) belki de race motorsun bas biraz amk diye içinden geçiriyolar ama bak abartmıyorum, kimler gazlamadı kimler, hadi taksiyi filan geçtim, minübüsler, hatta kamyonlar, adamlar basıyo abi ilginç bi durum ama walla böyle, dün akşam narlıdere otoyol çıkışında 70 le girdim viraja, viraj da bitane linea yı geçtim viraj çıkışı adam gaz açıyo, yani bu nedir abi, hani geçmesin diye mi yapıyosun, sonuçta mal gibi kaldı, neyse asıl anlatmak istediğim konuyu es geçtim, sahil yolunda güzelyalı civarlarında, coşuyorum 100-110 filan 8 bin devirlerdeyim, bide şahinci var xenon far filan yapmış oda kendi çapında beni takip ediyo benle yarışıyo filan, orda bi ışık var sadece yaya geçmesi için yapılmış, orda durduk, yanımıza bitane bmw yanaştı beyaz bu yeni nesillerden öyle spor filan değil ama canlı olanlardan, neyse uzatmayım ışık yandı, ben nasıl gazlıyorum ama redline yakın vites değiştiriyorum filan aynadan şahinciye baktım, nokta olmuş, ve kafayı sağa bi çevirirsin bmw beni geçiyo.... :silent:
adamlar yapmış dedim, siz siz olun (600 cc makine olmadan) bmw yle kapışmayın arkadaşlar :P
selamlar
ferdinandd
25 Temmuz 2013, 10:46
Utanmasanız Kawa Ninjanın üstüne uzanıp ayak çırpınca 5kmh daha hızlı gidiyor diyeceksiniz Kawa sahibi arkadaşlar.
Race oturma tarzına alışabileceğim, nispeten ileride kolaylık sağlayabilecek SS süspansesi ve birde plastiği bol motosiklet severim diyene hitap eden fıstık gibi motosikletiniz var. Ne diye başlık başlık dolaşıp küçültüyorsunuz motosikletinizi anlamıyorum.
Sokakta tanıştığım Kawa kullanıcılarına hep özenmişimdir. Buyuk cc SS gibi dursun yeter, yeni başladım param vardı bunu beğendim aldım, ne parçası abi duvarda patlasa 10-15 lira bişey zaten işimi görsün yeter modunda arkadaşlardı hep.
Kawa fanatikleriylede karşılaştım, daha düşük cc Kawasaki bulamayınca mecbur bunu aldık diyen dobra elemanlarla :) Cilli gibide pırıl pırıl hep motosikletleri. Yeri belli olan bi motosikleti, gelip bilir kişilerle dolu bi platformda "rüzgar arkadan alırsan +3kmh" deyince, Kawanın olayı bende sıfırlanıyor arkadaş. Yapmayın şunu gözünüzü seviyim :)
ormankebabi
25 Temmuz 2013, 10:47
Bu adam ceza aldığında forumda huzur oluyor :pl:
avcagatay
25 Temmuz 2013, 11:13
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:01 ----------
:king:videoyu izledinmi çocuk kawasaki bu
kawasaki iyi motor , ona diyeceğimiz yok ama kawasaki alan "bazı" çapsız tiplerin bu forumda ne işi var merak ediyorum, cbr ı geçse nolacak, geçmese nolacak, yarışa mı çıkacan aq.
Asil arap atını cigulinin altına vermek gibi bişey bu , kawasaki sormuyo ki adam mısın diye , parayı verene satıyo motoru doğal olarak. Allahtan trafikte karşılaştığım ninjacılar hep efendi tiplerdi
iguven
25 Temmuz 2013, 11:16
Selam,
Bende motoru aldığımda ilk zamanlarda bir depo ile anca 300 km gidebiliyordum. Doldurunca depoyu 12 litre benzin alsa 100 kmde 4 lt demek.
Şu an 12 litre ile 400 kmye yakın gidiyorum. Motorum 18 binde.
Ne kadar çok vites değiştirirseniz o kadar az yakıyor motor. Her zaman uygun viteste olmak lazım. Hızlanınca 6000-7000 arasında vites atabilirsiniz. 80-90 ile giderken 6. vitese alabilirsiniz. Titreşimde ortadan kalkıyor o zaman. Ama motoru bayıltmamak lazım vites düşürmek lazım bayılınca. Ayrıca her zaman uygun viteste olursanız arka tekerin çekişini, yola tutuşunu falan da kaybetmezsiniz.
Ara sıra ışıklarda kalkıyorum, 10 saniyede falan 6. vitese geçiyorum sonra bir daha vites değiştirmeye çalışıyorum bakıyorum 6. vitese gelmişim zaten :)
Tabi bir de ekonomi için gaza gelmemek lazım ani hızlanmalar, bağırtmalar falan yapmamak lazım.
cagolaan
25 Temmuz 2013, 11:46
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Soracağım soru forumun formatına aykırıysa şimdiden özür dilerim. Ben sıfır cbr 250r almayı planlıyorum ilk motorum olucak o yüzden fiyat hakkında pek bi bilgim yok. İnternette parça parça bi şeyler buldum ama ilk ağızdan duymak daha doğru olur diye düşündüm. Motoru aldığımda vergisi sigortası kaskı ceketi eldiveni bakımı servisi veya benim bilmediğim masraflar olursa yani tüm masraflar ortalama ne kadar tutar yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
ybalci
25 Temmuz 2013, 11:58
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Soracağım soru forumun formatına aykırıysa şimdiden özür dilerim. Ben sıfır cbr 250r almayı planlıyorum ilk motorum olucak o yüzden fiyat hakkında pek bi bilgim yok. İnternette parça parça bi şeyler buldum ama ilk ağızdan duymak daha doğru olur diye düşündüm. Motoru aldığımda vergisi sigortası kaskı ceketi eldiveni bakımı servisi veya benim bilmediğim masraflar olursa yani tüm masraflar ortalama ne kadar tutar yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
ekipman sana bağlı. kaliteli ekipman alırsan yüksek tutar, dandik alırsan düşük tutar. ben mont, pantolon, dizlik, ayakkabı, eldiven, bellik, kask toplam 1000-1100 TL ye falan aldım.
motosikletin sıfırı 10500 TL. vergisi yılda 100 TL, sigortası benim 120 TL tuttu kişiden kişiye değişir. Ruhsat ve plaka için de yaklaşık 300 TL masrafın olur. 1000 bakımında ortalama 100-120 TL alıyor servisler.
cagolaan
25 Temmuz 2013, 12:11
Peki bakımları ne sıklıkla oluyo?
xismailaydin
25 Temmuz 2013, 12:14
Selam,
Bende motoru aldığımda ilk zamanlarda bir depo ile anca 300 km gidebiliyordum. Doldurunca depoyu 12 litre benzin alsa 100 kmde 4 lt demek.
Şu an 12 litre ile 400 kmye yakın gidiyorum. Motorum 18 binde.
Ne kadar çok vites değiştirirseniz o kadar az yakıyor motor. Her zaman uygun viteste olmak lazım. Hızlanınca 6000-7000 arasında vites atabilirsiniz. 80-90 ile giderken 6. vitese alabilirsiniz. Titreşimde ortadan kalkıyor o zaman. Ama motoru bayıltmamak lazım vites düşürmek lazım bayılınca. Ayrıca her zaman uygun viteste olursanız arka tekerin çekişini, yola tutuşunu falan da kaybetmezsiniz.
Ara sıra ışıklarda kalkıyorum, 10 saniyede falan 6. vitese geçiyorum sonra bir daha vites değiştirmeye çalışıyorum bakıyorum 6. vitese gelmişim zaten :)
Tabi bir de ekonomi için gaza gelmemek lazım ani hızlanmalar, bağırtmalar falan yapmamak lazım.
Valla ben kıyaslama yapmıyorum. Olanı söylüyorum. Benim az yakma gibi bir amacım yok. Çünkü zaten her viteste 10.000 devirde kullanıyorum motosikleti. 8.500'ün altına hiç düşmüyorum.
(Yolda tabi, sokak aralarında değil.)
Ben bu şekilde kullanmayı seviyorum. Yapacak bir şey yok ;)
Yol tutuşu muhabbetine gelince de yüksek devirlerde daha atik ve kıvrak hissediyorum motosikleti. Ayrıca yüksek devirde fren kullanmadan da çok rahat yavaşlanabiliyor.
chemical
25 Temmuz 2013, 13:07
Herkese merhabalar. Forumdan tanıyanlar bilir motorumu temiz kullanırım herşeyine kefilim özel nedenlerden dolayı cbr250 mi satmak durumundayım. 2012 model treecolor 4000km de, tanıdığa giderse sevinirim motor sıfır ayarında kapalı garajda muhafaza ettim eş dost tanıdık olursa fiyatta anlaşırız. Hayırlı forumlar.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-akademisyenden-4000km-de-temiz-garaj-motoru-132517516/detay
uthec
25 Temmuz 2013, 13:58
motosiklet botu kullanan var mı aramızda? varsa hangi marka modeli kullanıyorsunuz? bot alacağımda kararsızlık düz boyu:)
prohonda
25 Temmuz 2013, 19:03
motosiklet botu kullanan var mı aramızda? varsa hangi marka modeli kullanıyorsunuz? bot alacağımda kararsızlık düz boyu:)
paran varsa dainese al ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:59 ----------
Hacı CBR 250 Fiyat , teknik destek yakıt vs bakımından iyi ama performans istiyorsan Kawasaki :P
250cc motosikletten ne gibi bir performans bekliyorsun ? sen 30snde 170 e çıkarsın ben 40sn 160a çıkarım bunun için gidip kazığa oturmanın anlamı yok ;)) tabiki zevkler tartışılmaz ama sen gelip cbr forumunda kawayı övmeye kalkma kardeşimm
avcagatay
25 Temmuz 2013, 19:29
bazen bu kadar basit, dikkati elden bırakmamak lazım
http://haber.mynet.com/dunya/unlu-fotografci-kamyonun-altinda-kaldi-737531-1?utm_source=Mynet_HomePage_3
ayhan06
25 Temmuz 2013, 20:00
bazen bu kadar basit, dikkati elden bırakmamak lazım
http://haber.mynet.com/dunya/unlu-fotografci-kamyonun-altinda-kaldi-737531-1?utm_source=Mynet_HomePage_3
bu nasıl bir şanstır arkadaş ufak bir dokunuş sonra düş yere ama kamyon üstünden geçsin çok feci :((
avcagatay
25 Temmuz 2013, 20:22
anlamış değilim
https://www.youtube.com/watch?v=FqSeC-MzwPc#at=76
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO