Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Pcx 125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
NoVaRiX
28 Aralık 2012, 00:41
Uzun süre Honda kullanmış biri olarak söylüyorum; piyasadaki Honda sahipleri motosikletlerini altın falan sanıyor..
Makinenin sıfırı 6100 lira. Pazarlıkla anahtar teslim (plaka - ruhsat - sigorta vs.) bu fiyata alınabiliyor. Ama makinenin 2.el 1450km'de olanına 6350 lira isteyenler var.. :thumright Çok acaip kafalar..
GP500-1st
28 Aralık 2012, 21:05
Uzun süre Honda kullanmış biri olarak söylüyorum; piyasadaki Honda sahipleri motosikletlerini altın falan sanıyor..
Makinenin sıfırı 6100 lira. Pazarlıkla anahtar teslim (plaka - ruhsat - sigorta vs.) bu fiyata alınabiliyor. Ama makinenin 2.el 1450km'de olanına 6350 lira isteyenler var.. :thumright Çok acaip kafalar..
Kışın gerçek satıcı bulamassın kolay kolay. Bende 2 sene önce 2. el ps150i baktım birtane ayakları yere basan adam bulamayıp sıfır yeni çıkan cbr125'e kaydım. şu zamanlarda sıfır iyi pazarlıka alabilirsen zararda olmassın. Honda da sıfır 2. elden daha ucuzdur:)
NoVaRiX
29 Aralık 2012, 00:21
Honda da sıfır 2. elden daha ucuzdur:)
Aynen öyle ya.. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim! :farao:
sedat_57
29 Aralık 2012, 01:06
ehehehe. :) apache'yi satali epey oldu hocam, o oyle kalmis orada. bu aralar 4 teker takiliyorum.. apache iyi motor hos motor ama dediginiz gibi konfor konusunda biraz sıkıntılı. birde istanbul trafiginde otomatik vitesin tadı bambaska..
---------- Mesajlar birleştirildi - 07:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:22 ----------
yok hocam, hic problem degil.. :D selamlar..
şehir içinde gerçekten scooter gerekli özellikle kış aylarında ayakların ıslanmaması kadar güzel bişey yok :mrgreen: bende ybr 125 i satıp cygnus L almak istiyorum 100 cc fıtı fıtı 2500 liraya şu an alabiliyorum ama şu an ybr 125 i satamıyorum :)
K o r @ y
29 Aralık 2012, 01:08
şehir içinde gerçekten scooter gerekli özellikle kış aylarında ayakların ıslanmaması kadar güzel bişey yok :mrgreen: bende ybr 125 i satıp cygnus L almak istiyorum 100 cc fıtı fıtı 2500 liraya şu an alabiliyorum ama şu an ybr 125 i satamıyorum :)
olum çok istiyosan satamazsın tabii..
ederi kadar iste ganga :)
sedat_57
29 Aralık 2012, 01:26
olum çok istiyosan satamazsın tabii..
ederi kadar iste ganga :)
Fiyattan zannetmiyorum abi malum havalardan pek ilgi görmüyor kanımca mayıs ayına kadar sigortası var zaten en fazla yılbaşından sonra bi 42 lira vergisi verip mart nisan derdemez satmak lazımki sigortası bu sene 150 lira olur 120 ye yaptırdım 7 ay önce..bi daha 34 pilakalı almam gayri..Bizim kaymakamda 77 pilaka miss gibi scooteride düzceden alıcam :queen: motorumda 500 liralık malzeme var aga kaça vereyim 2011 15 bin km pirelli lastik 160 gayme coocase çanta 200 lira 42 litre çanta demiri var 50 lira tur camı var 30 lira çin işi elcikler 40 tl koruma demiri 50 lira bunlarda para yaniii...
asıl komedi fizy satıcılarında onlarda çok güzel fiyat vermişler sanki sıfır artı topcase komle koruma demiri kask mont var gibi fiyat yazmışlar:jocolor:
s.......... misin sabaha mı bırakırsın:pl:
GP500-1st
29 Aralık 2012, 02:40
Fiyattan zannetmiyorum abi malum havalardan pek ilgi görmüyor kanımca mayıs ayına kadar sigortası var zaten en fazla yılbaşından sonra bi 42 lira vergisi verip mart nisan derdemez satmak lazımki sigortası bu sene 150 lira olur 120 ye yaptırdım 7 ay önce..bi daha 34 pilakalı almam gayri..Bizim kaymakamda 77 pilaka miss gibi scooteride düzceden alıcam :queen: motorumda 500 liralık malzeme var aga kaça vereyim 2011 15 bin km pirelli lastik 160 gayme coocase çanta 200 lira 42 litre çanta demiri var 50 lira tur camı var 30 lira çin işi elcikler 40 tl koruma demiri 50 lira bunlarda para yaniii...
Eee fiyat ne istiyorsunuz yani:) Cygnus l yi ham yapmasınlar otobanda:P istanbul için ufak sanki, gecen otonbanda gördüm lastikler 10'' mini minnacık görünüyor
NoVaRiX
29 Aralık 2012, 11:52
Kim ne derse desin, motorun üzerine takılan aksesuar satmaya karar verdiğinde değersizdir. Yaklaşık 10 farklı motor kullandım, 1'i dışında hepsini ikinci el aldım ve sattım. Durum böyle.. Kimse sizin 300 liraya aldığınız topcase'i yine 300 liraya saymaz. Zaten mantıklı olanda budur. Bakıyorum ilanlara, adam yan yatmış ve 6500km yol yapmış pcx'e 6500 lira istiyor. İyiki 10.000km falan yapmamış. :P Sorarsan şöyle aksesuarlı böyle cart curt derler. :sunny:
Sözün özü arkadaşlar, GP500-1st arkadaşımızında dediği gibi, Honda'nın ikinci eli sıfırından daha pahalı! Zaten fuarı bekliyorum, böyle ikinci el piyasası varken akıllı mantıklı her adam sıfırını alır. :bestmt:
dogukandogu
31 Aralık 2012, 14:26
Dostum selamlar,
uzun boyluya scooter mevzusu benim de kafamı kurcalıyordu gittim denedim geçen cuma... orta boylu bir insanda durduğu gibi şık durmadığı gerçek ama bence çok ta abes durmadı.
benim boy 191 kilo 92.
http://imageshack.us/a/img59/6702/imag1090n.jpg
http://imageshack.us/a/img42/6650/imag1089g.jpg
dogukandogu
01 Ocak 2013, 19:51
arkadaşlar fotolara siz de yorum yaparsanız sevinirim.
Dün arkadaşlarla beraberdim görenler altında atı karınca gibi durmuş alma bunu vs diye kafamı karıştırdılar... sabah kalktım diğer maxilere bakıyorum sym evo, burgman, majesty, yok abi hepsi çirkin geliyor gözüme.. :) ali ağaoğlu gibi oldum bu değil , bu hiç değil, bunlar sıradan :) dönüm pcx e bakıyorum tekrar işte bu diyorum :)
abi siz de bir şeyler söyleyin o kadar mı kötü duruyor?
kursattekin
01 Ocak 2013, 20:08
artci degil, oncu bulursan sorun olmaz
ilkeronat
01 Ocak 2013, 20:20
arkadaşlar fotolara siz de yorum yaparsanız sevinirim.
Dün arkadaşlarla beraberdim görenler altında atı karınca gibi durmuş alma bunu vs diye kafamı karıştırdılar... sabah kalktım diğer maxilere bakıyorum sym evo, burgman, majesty, yok abi hepsi çirkin geliyor gözüme.. :) ali ağaoğlu gibi oldum bu değil , bu hiç değil, bunlar sıradan :) dönüm pcx e bakıyorum tekrar işte bu diyorum :)
abi siz de bir şeyler söyleyin o kadar mı kötü duruyor?
kötü durmuyor bence. ne adamlar gördüm koca koca Honda Today üzerinde ki bu onun yanında kocaman. Bütün iş sende biter hoşuna gittiyse gerisi yalan kardeşim. ;) güle güle kullan şimdiden.
GP500-1st
01 Ocak 2013, 20:57
Dostum selamlar,
uzun boyluya scooter mevzusu benim de kafamı kurcalıyordu gittim denedim geçen cuma... orta boylu bir insanda durduğu gibi şık durmadığı gerçek ama bence çok ta abes durmadı.
benim boy 191 kilo 92.
http://imageshack.us/a/img59/6702/imag1090n.jpg
http://imageshack.us/a/img42/6650/imag1089g.jpg
İşe de gidip gelecekseniz, kullanım işletme maliyetleri ve ve sorunsuzluk ve işlev olarak seçim doğru. Ama bütçe de 250 maxi ye çıkabiliyorsanız ve hafta sonu gezileri, 200-300 km yollarda işin içine giriyorsa PCX almayın bence.
Yani kısaca beklentiye bakar, 1.92 ile görüntüde tezat var biraz, çok hayati bir sorun yok:)
NoVaRiX
02 Ocak 2013, 09:13
on cam ve topcase ile desteklenirse sorun kalmaz bence..
dogukandogu
02 Ocak 2013, 11:18
herkesin yorumu için teşekkür ederim.
öncü fikrine çok güldüm :cat:
Şunu da belirteyim benim ev iş arası 7km ben bunu işe gidip gelmek için alacağım aynı zamanda b.düzü içinde kullanırım balığa gitmek için de en fazla üsküdara giderim yani 200-300 km lerde gözüm yok.. cesaretlendirdiğiniz için teşekkürler aldığım zaman da bir acemi olarak motorla ilgili kendi yorumlarımı eklerim
kosnük
02 Ocak 2013, 21:59
pcx öyle bir motor ki hiç bir bilginiz olmasa bile size verdiği güven sayesinde kendinizi kenan sofuoğlu gibi hissediyorsunuz. acemiliğini eminim ki pcxin yardımlarıyla çok kısa sürede atlatıcaksınız
GP500-1st
02 Ocak 2013, 22:31
Ben vitesli CBR dan inip PCX'e bindim, ne sürüşü nede dengesi zayıf geldi hiç yadırgamadım ve buna çok şaşırdım:cyclopsan 10 puan 10 puan 10 puan:cherry:
jazztime
02 Ocak 2013, 23:17
on cam ve topcase ile desteklenirse sorun kalmaz bence..
Kesinlikle katılıyorum ben çanta ve ön cam taktım çok farketti ve bence çokta hoş oldu :cherry:
Pcx ten hiç şikayetim yok çok memnunum ancak 1.91 Boy ile maddi durumlarda da sorun yoksa maxi scooter sizin için daha ideal olur kanaatindeyim.
http://img7.imageshack.us/img7/5859/img1001z.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/7/img1001z.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
kosnük
03 Ocak 2013, 00:19
Ben vitesli CBR dan inip PCX'e bindim, ne sürüşü nede dengesi zayıf geldi hiç yadırgamadım ve buna çok şaşırdım:cyclopsan 10 puan 10 puan 10 puan:cherry:
vitasli tecrübem hiç olmadı ama muhtelif scooterlara ziyadesiyle bindim. genelliklede bu sınıftakilere. o yüzden 10 puan 10 puan 10 puan:wiinkk:
dogukandogu
03 Ocak 2013, 13:23
Kesinlikle katılıyorum ben çanta ve ön cam taktım çok farketti ve bence çokta hoş oldu :cherry:
Pcx ten hiç şikayetim yok çok memnunum ancak 1.91 Boy ile maddi durumlarda da sorun yoksa maxi scooter sizin için daha ideal olur kanaatindeyim.
http://img7.imageshack.us/img7/5859/img1001z.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/7/img1001z.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
işin temel sebebi para aslında ama diğer maksilere bakıyorum içime sinen sadece kymco dowtown 300i var.. (burgman ve silverwing i hiç saymıyorum onlar efsane) kymco nun da ikinci eli 10.000 tl civarında... gözümü kararttım ya ne olursa olsun benim olacak fıstık, vurucam kırbacı vurucam kırbacı :cherry: ... buradaki arkadaşlar da cesaretlendirdi sağ olsunlar... ön camı alırken taktıracağım zaten top case ile ilgili ise karar veremedim.
NoVaRiX
03 Ocak 2013, 15:42
arkadaşlar, orjinal ön camı ne kadar peki makinenin? birde arka çanta bağlama aparatı?
Faruk07
03 Ocak 2013, 16:40
işin temel sebebi para aslında ama diğer maksilere bakıyorum içime sinen sadece kymco dowtown 300i var.. (burgman ve silverwing i hiç saymıyorum onlar efsane) kymco nun da ikinci eli 10.000 tl civarında... gözümü kararttım ya ne olursa olsun benim olacak fıstık, vurucam kırbacı vurucam kırbacı :cherry: ... buradaki arkadaşlar da cesaretlendirdi sağ olsunlar... ön camı alırken taktıracağım zaten top case ile ilgili ise karar veremedim.
Sakın orijinal lastiklerine güvenmeye kalkma.
Motorun herşeyi tamam ama lastikler facia.
En ufak su birikintisi canını fena yakabilir.
Aman diyorum. Tecrübeyle sabittir.
dogukandogu
03 Ocak 2013, 20:12
Sakın orijinal lastiklerine güvenmeye kalkma.
Motorun herşeyi tamam ama lastikler facia.
En ufak su birikintisi canını fena yakabilir.
Aman diyorum. Tecrübeyle sabittir.
tavsiye için çok teşekkürler işin açıkçası arada kalmıştım değiştirsem mi hemen, yoksa bir süre kullandıktan sonra mı değiştirisem diye bu tavsiyenin üzerine hemen değiştireyim o zaman
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:54 ----------
Bu arada yeri gelmişken motorla birlikte almak istediklerim aşağıdakiler bunlarla ilgili yorum/tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Ön cam, siperlik = tavsiye
arka lastik = tavsiye
mont = venom /yorum?
kask= ls2 of560.21 travis modeli/ yorum?
alarm/kilit= tavsiye
28 yaşındayım ilk kez motor sahibi olacağım hatta ilk kez kullanacağım. bu yüzden cahilliğimi mazur görün :)
dogukandogu
04 Ocak 2013, 18:48
Arkadaşlar, bu kadar seçenek arasında çok bilgili olmayan biri için karar vermek çok güç... bir de daha uygun fiyata aynı kaliteyi alabilmek varken fazla para vermek istemiyorum bu yüzden tecrübeli arkadaşların yorum ve tavsiyeleri benim için çok önemli
Tşk.
Faruk07
04 Ocak 2013, 20:30
Al PCX'i bak keyfine.
"Bu güne kadar aklım neredeymiş" diyeceksin.
dogukandogu
05 Ocak 2013, 12:33
Al PCX'i bak keyfine.
"Bu güne kadar aklım neredeymiş" diyeceksin.
seçenekten kastı aksesuardı. pcx in kararını verdim alıyorum inş. ama kask, mont siperlik,lastik bunlarda lazım bunlar için tavsiye istedim aslında
ilkeronat
05 Ocak 2013, 13:00
ben orijinal lastikleriyle kullandım herhangi bir problem yaşamadım. limitlerde kullanmayacağınıza göre bence lastikleri bitene kadar kullanın sonra değiştirin ya da lastikçiyle anlaşın mevcut olanı kullanmadan fark vererek daha iyi bir lastikle takas yapın. montu kısa almayın derim, su ve rüzgar geçirmesin, en önemlisi korumaları adam akıllı olsun, trafikte dikkat çeken fosforlu kısımları olsun, kolayca çıkabilsin ve giyilebilsin, içliği de olsun ve sökülebilir olsun, hava alabilen ve gerektiğinde kapanabilen delikleri olsun. kask ta ne çok sıksın ne de bol olsun, güvenlik ve dayanıklılık standartlarına uysun, kilidi muhakkak kolay şekilde açabileceğiniz şekilde olsun ama düşme anında kolayca da açılmasın, muhakkak kafanıza takıp 3-5 dakika takılı kaldıktan sonra karar verin almaya, şöyle sağa sola sallayın kafanızda bağımsız hareket yapmasın.kilit konusu çok önemli nitekim motor gittikten sonra yukarıda yazdıklarımın pek manası da yok :) eğer çok güvenli bir yerde bırakamıyacaksanız motorunuzu, kesinlikle paraya kıyıp adam akıllı kilit alın. çok sağlam halat kilitler var ve kolay kolay kesilmiyorlar hatta eğer çok güvenli değilse alarm + kilitler serisi satın alın derim. unutmayın sağlamlık ve kalite muhakkak biraz fazla para demek. şimdiden kolay gelsin.
dogukandogu
05 Ocak 2013, 20:18
ben orijinal lastikleriyle kullandım herhangi bir problem yaşamadım. limitlerde kullanmayacağınıza göre bence lastikleri bitene kadar kullanın sonra değiştirin ya da lastikçiyle anlaşın mevcut olanı kullanmadan fark vererek daha iyi bir lastikle takas yapın. montu kısa almayın derim, su ve rüzgar geçirmesin, en önemlisi korumaları adam akıllı olsun, trafikte dikkat çeken fosforlu kısımları olsun, kolayca çıkabilsin ve giyilebilsin, içliği de olsun ve sökülebilir olsun, hava alabilen ve gerektiğinde kapanabilen delikleri olsun. kask ta ne çok sıksın ne de bol olsun, güvenlik ve dayanıklılık standartlarına uysun, kilidi muhakkak kolay şekilde açabileceğiniz şekilde olsun ama düşme anında kolayca da açılmasın, muhakkak kafanıza takıp 3-5 dakika takılı kaldıktan sonra karar verin almaya, şöyle sağa sola sallayın kafanızda bağımsız hareket yapmasın.kilit konusu çok önemli nitekim motor gittikten sonra yukarıda yazdıklarımın pek manası da yok :) eğer çok güvenli bir yerde bırakamıyacaksanız motorunuzu, kesinlikle paraya kıyıp adam akıllı kilit alın. çok sağlam halat kilitler var ve kolay kolay kesilmiyorlar hatta eğer çok güvenli değilse alarm + kilitler serisi satın alın derim. unutmayın sağlamlık ve kalite muhakkak biraz fazla para demek. şimdiden kolay gelsin.
Çok teşekkürler çok açıklayıcı oldu:cat:
NoVaRiX
11 Ocak 2013, 12:37
Arkadaşlar, PCX'e arka çanta takabilmek için illaki taşıyıcı aparatıda mı almamız gerekiyor.. Yoksa fabrika çıkışı kuyrukta bulunan aksamada direk çanta tablası takılabiliyor mu?
modoxy
11 Ocak 2013, 18:00
Arkadaşlar, PCX'e arka çanta takabilmek için illaki taşıyıcı aparatıda mı almamız gerekiyor.. Yoksa fabrika çıkışı kuyrukta bulunan aksamada direk çanta tablası takılabiliyor mu?
Almanız gerekiyor evet. Orjinal halinde takılacak yeri yok. Hatta kuyruk kısmında delme işlemi bile oluyor.
NoVaRiX
11 Ocak 2013, 18:57
Teşekkürler Murat Bey.
Şu sıralar çok ikilemde kaldım. Bakkala markete gitmeye, ufak şehiriçi turlarda kullanmaya bir scooter arıyorum.
Kymco Agility 125 ve Honda PCX arasında kaldım.
PCX'in fiyatı Agility'nin yaklaşık 2 katı. Aradaki fiyat farkına değer mi onu düşünüyorum doğrusu. :silent:
ilkeronat
12 Ocak 2013, 14:27
http://www.feyizoglu.com/PCX-125-Arka-canta-Tasiyicisi_46955.html#0
işinizi görecektir.
aradaki fiyat farkına kalite satın alıyorsunuz. ;)
dogus2006
12 Ocak 2013, 15:47
enjeksiyon, soğutma ve büyük lastikler bence o fiyata değer
NoVaRiX
12 Ocak 2013, 20:08
http://www.feyizoglu.com/PCX-125-Arka-canta-Tasiyicisi_46955.html#0
işinizi görecektir.
aradaki fiyat farkına kalite satın alıyorsunuz. ;)
Üstad, orjinal Honda olanı 65 lira. Daha mantıklı değil mi? :silent:
ilkeronat
12 Ocak 2013, 21:06
Üstad, orjinal Honda olanı 65 lira. Daha mantıklı değil mi? :silent:
tabiiki daha mantıklı, örnek olması için koymuştum linki.
NoVaRiX
12 Ocak 2013, 23:17
tabiiki daha mantıklı, örnek olması için koymuştum linki.
Dedim acaba orjinal olanda bir sıkıntı varda, bunu mu öneriyorlar.
Bu arada sizce aradaki fiyat farkına değer mi? Kymco Agility 125 vs. Honda PCX.
Kullanım amacı şehir içi küçük turlar ve bakkal-market olayı. Genelde 2 kişi.
MeHMeTK.
13 Ocak 2013, 01:22
Kendim kullanıyorum diye tavsiye etmekte istemem ama mecbur kaldım sanırım. :)
Sebebi ise, şehiriçi, alış-veriş, işe git-gel ve kısa geziler için araştırmaya başlamam beni Kymco Agility City'ye götürdü. Adı üzerinde City...
Honda'da tartışmasız güzel.
Bütçe durumunuza göre gönlünüzdekini seçebilirsiniz.
Ben 6000 TL civarı ayırmak istemedim bana fazla geldi. Kymco'yu seçtim.
Şimdiden hayırlı olsun...
ilkeronat
13 Ocak 2013, 01:29
eğer alırım başım ağrımadan ekonomik olarak uzun zaman binerim diyorsanız ve hor kullanan birisi de değilseniz bu motoru eskitemezsiniz ayrıca bugun vereceğiniz fark paranın bir miktarını satarken geri alacaksınız yani 4bine alıp 3bine satarsınız 6bine alıp 5bine satarsınız. (rakamları örneklemek için verdim gerçek fiyatları yansıtmayabilir.)
NoVaRiX
13 Ocak 2013, 20:21
Kendim kullanıyorum diye tavsiye etmekte istemem ama mecbur kaldım sanırım. :)
Sebebi ise, şehiriçi, alış-veriş, işe git-gel ve kısa geziler için araştırmaya başlamam beni Kymco Agility City'ye götürdü. Adı üzerinde City...
Honda'da tartışmasız güzel.
Bütçe durumunuza göre gönlünüzdekini seçebilirsiniz.
Ben 6000 TL civarı ayırmak istemedim bana fazla geldi. Kymco'yu seçtim.
Şimdiden hayırlı olsun...
Hocam, vakti zamanında Agility City 125 memleket topraklarımıza ulaştığında distribütör tarafından test için birtanesi verilmişti tarafıma.. Son derece güzel, keyifli makine. 1.93 boyundayım ve rahatsızlık yaşamadım. Ancak, tekerleklerin büyük olmasından mütevellit makine bazen "yapma hacı, çok sert basma şu gaza.. gaza gelme!" deyip duruyor. Ve eğer kardeşi Agility 125 gibi seri olduğunu düşünürseniz (ki 1,5 senelik bir Agility 125 maceram vardır) yakıtı shot yaparcasına tüketiyor.. Alınacaksa Agility City 200 düşünülebilir. Ama o da 5400 lira. O rakam verildikten sonra PCX'e yönelmek daha mantıklı benim gözümde.
Agility 125, bildiğiniz katır gibi makine. Hem konfor(suzluk) açısından hemde sağlamlık açısından! Seri, sağlam ama konfor konusunda tavizkar. (Yeni kelimeler türetirim)
Honda PCX ise bildiğimiz teknoloji bombası. 125cc ama teknolojik donanımı bugün piyasadaki pekçok 250-400cc segmentinde yok. Araştırdığım kadarıyla 2 handikapı var makinenin. Fabrika çıkışı lastikler sıkıntılı. Bunun yanında radyatörü hava filtresinin tam karşısına koymak, bilemiyorum, delikanlıyı bozar gibi geliyor bana!
Bakalım, kararsızlık evresi hala devam. Sanırım fuarda nişanlımla ikisinide deneyip öyle karar vereceğiz. Bu arada İstanbul Avcılar - Beylikdüzü taraflarında PCX kullanıcısı arkadaşlara sesleniyorum: "Şu kardeşimize bir yardımcı olalım, sevap katsayımızı arttıralım, şöyle bir üstüne otursun sürmesede motorun, ebatlarını incelesin" derseniz ben buralardayım..
Tekrar tekrar fikir ve görüşlerini esirgemeyen arkadaşlara teşekkürler. Selamlar.
nayken81
13 Ocak 2013, 20:54
Novarix kardeşim pcx i 19000 km kullandım.Kullandığım 12 motor içinde sattığıma üzüldüğüm tek motor diyebilirim.2012 lerin 2011 den farkı 20 km kadar daha süratli oluşu.Ancak bir kaza sonrası varyatör kapağı gibi bazı parçaları değiştirmek istersen 2011 le 2012 model arasında uçurum var.Maalesef senin boyuna göre bir motor değil.Malum sen agility 125 i de dizlerin sığmadığı için takaslamıştın.
dogukandogu
13 Ocak 2013, 20:57
Teşekkürler Murat Bey.
Şu sıralar çok ikilemde kaldım. Bakkala markete gitmeye, ufak şehiriçi turlarda kullanmaya bir scooter arıyorum.
Kymco Agility 125 ve Honda PCX arasında kaldım.
PCX'in fiyatı Agility'nin yaklaşık 2 katı. Aradaki fiyat farkına değer mi onu düşünüyorum doğrusu. :silent:
Hocam benim daha önce hiç motorum olmadı hatta arkadaşımınkine falan bile binmedim ama havalr biraz ısınınca pcx alacağım kısmetse...ben olayı şöyle değerlendiriyorum..bwm de 1.6 araç üretiyor fiat ta.. onlarında aralarında da iki kat fiyat farkı var şahsen tip olarak agility yi hiç sevmedim pcx in her üstüne oturduğunda insan ayrı mutlu olur sanki.. bir de motor işi daha çok zevk işi...
bence karart gözünü al pcx i :)
Hem arkadaşların dediği gibi bunu 6 ya alıp en kötü 5 e satıyorsun.. Bütçe senin bütçen... eğer sen karar vermeden ben alırsam da benimkine binip bakabilirsin b.düzünde oturuyorum..haberleşiriz
NoVaRiX
14 Ocak 2013, 12:01
Novarix kardeşim pcx i 19000 km kullandım.Kullandığım 12 motor içinde sattığıma üzüldüğüm tek motor diyebilirim.2012 lerin 2011 den farkı 20 km kadar daha süratli oluşu.Ancak bir kaza sonrası varyatör kapağı gibi bazı parçaları değiştirmek istersen 2011 le 2012 model arasında uçurum var.Maalesef senin boyuna göre bir motor değil.Malum sen agility 125 i de dizlerin sığmadığı için takaslamıştın.
Hocam uzun bir aradan sonra selamlar. Umarım iyisiniz, sıhattesinizdir.
XS125'i de epey kullandım sizden sonra, çok sağlam-keyifli aletti. Tekrar teşekkürler.
PCX'e oturup şöyle bir nasıl durduğunu denemek bir türlü kısmet olmadı. Eğer benzer sıkıntıları yaşarsam yine daha büyük bir makineye yöneleceğim gibi duruyor. Belki tekrar TVS Apache alırım. Onda son derece rahattık. Ama scooter olmasını özellikle nişanlımında kullanabilmesi için istiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:56 ----------
Hocam benim daha önce hiç motorum olmadı hatta arkadaşımınkine falan bile binmedim ama havalr biraz ısınınca pcx alacağım kısmetse...ben olayı şöyle değerlendiriyorum..bwm de 1.6 araç üretiyor fiat ta.. onlarında aralarında da iki kat fiyat farkı var şahsen tip olarak agility yi hiç sevmedim pcx in her üstüne oturduğunda insan ayrı mutlu olur sanki.. bir de motor işi daha çok zevk işi...
bence karart gözünü al pcx i :)
Hem arkadaşların dediği gibi bunu 6 ya alıp en kötü 5 e satıyorsun.. Bütçe senin bütçen... eğer sen karar vermeden ben alırsam da benimkine binip bakabilirsin b.düzünde oturuyorum..haberleşiriz
Valla hocam ben epeyce motor kullandım. Şu sıralar otomobille takılıyorum ailemin ısrarları üzerine. Ama 2teker tutkusu bambaşka bişey, virüs bir kere bulaştımı kolay kolay çıkmıyor vucuttan! :) Bakalım, fuarda şöyle bir deneyeceğiz nişanlımla birlikte PCX'i. Sanırım ebatlarımıza uygun düşmesi halinde kısmetse alacağız. Dilerim en hayırlısı olur. :) Bu arada çok teşekkürler teklifiniz için. Olurda ben önce alırsam bende sizi beklerim Avcılar'a. :cat:
dogukandogu
14 Ocak 2013, 14:10
İnşallah, teşekkürler:cat:
insomnia
16 Ocak 2013, 20:07
Hocam, vakti zamanında Agility City 125 memleket topraklarımıza ulaştığında distribütör tarafından test için birtanesi verilmişti tarafıma.. Son derece güzel, keyifli makine. 1.93 boyundayım ve rahatsızlık yaşamadım. Ancak, tekerleklerin büyük olmasından mütevellit makine bazen "yapma hacı, çok sert basma şu gaza.. gaza gelme!" deyip duruyor. Ve eğer kardeşi Agility 125 gibi seri olduğunu düşünürseniz (ki 1,5 senelik bir Agility 125 maceram vardır) yakıtı shot yaparcasına tüketiyor.. Alınacaksa Agility City 200 düşünülebilir. Ama o da 5400 lira. O rakam verildikten sonra PCX'e yönelmek daha mantıklı benim gözümde.
Agility 125, bildiğiniz katır gibi makine. Hem konfor(suzluk) açısından hemde sağlamlık açısından! Seri, sağlam ama konfor konusunda tavizkar. (Yeni kelimeler türetirim)
Honda PCX ise bildiğimiz teknoloji bombası. 125cc ama teknolojik donanımı bugün piyasadaki pekçok 250-400cc segmentinde yok. Araştırdığım kadarıyla 2 handikapı var makinenin. Fabrika çıkışı lastikler sıkıntılı. Bunun yanında radyatörü hava filtresinin tam karşısına koymak, bilemiyorum, delikanlıyı bozar gibi geliyor bana!
Bakalım, kararsızlık evresi hala devam. Sanırım fuarda nişanlımla ikisinide deneyip öyle karar vereceğiz. Bu arada İstanbul Avcılar - Beylikdüzü taraflarında PCX kullanıcısı arkadaşlara sesleniyorum: "Şu kardeşimize bir yardımcı olalım, sevap katsayımızı arttıralım, şöyle bir üstüne otursun sürmesede motorun, ebatlarını incelesin" derseniz ben buralardayım..
Tekrar tekrar fikir ve görüşlerini esirgemeyen arkadaşlara teşekkürler. Selamlar.
Merhaba,
Biraz geç oldu cevap vermek açısından ama ben 1.80 boyundayım ve motor yüksekliği bana tam olarak uyuyor diyebilirim. Sen 1.93 isen sana biraz küçük gelebilir, bir de PCX'in orijinal amortisörleri biraz yumuşaktır. Hız tümseği veya çukurlarda maşallah o boyun ve muhtemel kilonla PCX'le zorlanırsın gibime geliyor. Ben çok kilolu biri olmamama rağmen bazen ben bile motoru üzdüğümü düşünüyorum bu konuda. Yakıt sarfiyatı konusuna değinecek olursak, PCX 6 litre benzinle ortalama 200-220 km yapabileceğin oldukça cimri bir makina. Karar verme sürecine girersen bunları aklında bulundurman tavsiyemdir. Kolay gelsin. :)
baseduse
21 Ocak 2013, 01:08
pcx ile kymcoyu karsilastirmak arap sabunu ile kayseri pasitrmasini karsilastirmak gibi....ne alakasi var?
pcx dedigimiz alet bir kere su sogutmali...yakit sarfiyati minumum...bununla avrupa turu yapip blog paylasanlar var...bir ara gidonlarini karsilastirin saglamligina bir bakin...tip ve tarz olarakta ayni olculerde degil...150lik pcx i getirseler ki getirmiyor bizim paragöz distributorler, turkiyede en cok satan motor olur....pahali diye kimse almaz diyorlar...fasa fiso...
NoVaRiX
21 Ocak 2013, 02:00
bu nasil bir tavirdir anlamadim ama bu ikiside scooter.. yani biri temizlik maddesi digeri sarkuteri urunu degil.. kymco scooterlarla dunya turu yapanlar var. hani mesele buysa net konusalim, ybr125 ile evereste cikti adamlar..
pcx enfes bir motor ama yorum yaparken sanki essizmis gibi anlatmakta hicbir mantiga sigmiyor. bugun hala sivi sogutma kullanmayan nice saglam.motorlar var. yada enjeksiyonsuz.. mesele bu kadaor
spesifik degil. biri 3200 lira biri 6100 lira.. bakkala sinemaya gitmeye alinacak bir motor icin aradaki farka deger mi? benim kendimce dusundugum bu..
Ahmet Orhan
21 Ocak 2013, 02:39
4018 km.deyim, masrafım olmadı yolda kalmadım. 125 cc. scooter segmentinde PCX ile aynı özelliklere sahip motor yok.
nayken81
27 Ocak 2013, 00:10
bu nasil bir tavirdir anlamadim ama bu ikiside scooter.. yani biri temizlik maddesi digeri sarkuteri urunu degil.. kymco scooterlarla dunya turu yapanlar var. hani mesele buysa net konusalim, ybr125 ile evereste cikti adamlar..
pcx enfes bir motor ama yorum yaparken sanki essizmis gibi anlatmakta hicbir mantiga sigmiyor. bugun hala sivi sogutma kullanmayan nice saglam.motorlar var. yada enjeksiyonsuz.. mesele bu kadaor
spesifik degil. biri 3200 lira biri 6100 lira.. bakkala sinemaya gitmeye alinacak bir motor icin aradaki farka deger mi? benim kendimce dusundugum bu..
Senden aldığım kymco agility 125 i 12000 km,pcx ise 19000 km kullandım.İnan ikisi çok farklı.Kymco ile bakkala en kısa yoldan gitmek istersin,pcx ile en uzun yoldan gitmek istersin:)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO