PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Pcx 125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21

Gökhan_Aygün
01 Ağustos 2016, 16:03
Arkadaslar 2012 model pcx alarak araniza katiliyorum. Gonul isterdi sifir aliyim fakat butce buna yetti. 2012 modelin diger pcxlerden bir farki varmi? ESP falan yaziyor motorda.

Start Stop ve Combi Brake varsa bir farkı yoktur. Motor teknolojisi de aynı zaten. Hatta vergi diliminden kar etmek adına 2013 civarı Pcx'ler temiz olmak şartı ile çok mantıklı.

2000 km'de bir yağ değişimin var. 4.000 km'de bir de periyodik bakımın oluyor.

Güle güle kullan.

ataece
01 Ağustos 2016, 21:43
Gökhan Abi selamlar!

Abi ben bir aptallık yapıp sürtünen iki yüzeyin arasına sprey sıktım. Çalışıyorum uzun süre motoru yatırdım evin önünde. Motorun ön metal diski paslanmaya başlamıştı görünür şekilde sinir oluyordum "Ulan nasıl olsa akar gider " umuduyla diske de WD-40 sıktım. 10 gün sonra bi süreyim ulan dediğimde ön diskin arka kampanadan bi farkı kalmadığını gördüm. Sen bilirsin ön disk ile ara kampana frenin performans farkını. Ön disk de kampana oldu resmen. Ön frene abanıyorum,sürekli önden kafa sallayan motor bisiklet gibi duruyor. Ne yapayım dersin? :(

Gökhan_Aygün
02 Ağustos 2016, 17:06
Gökhan Abi selamlar!

Abi ben bir aptallık yapıp sürtünen iki yüzeyin arasına sprey sıktım. Çalışıyorum uzun süre motoru yatırdım evin önünde. Motorun ön metal diski paslanmaya başlamıştı görünür şekilde sinir oluyordum "Ulan nasıl olsa akar gider " umuduyla diske de WD-40 sıktım. 10 gün sonra bi süreyim ulan dediğimde ön diskin arka kampanadan bi farkı kalmadığını gördüm. Sen bilirsin ön disk ile ara kampana frenin performans farkını. Ön disk de kampana oldu resmen. Ön frene abanıyorum,sürekli önden kafa sallayan motor bisiklet gibi duruyor. Ne yapayım dersin? :(

Selamlar,

Benim de başıma daha önce böyle bir şey gelmişti ve şu şekilde çözmüştüm ;

Kolonya ile diski iyice yıkadım :) Dayadım tazyikli suyu verdim kolonyayı, dayadım tazyikli suyu verdim kolonyayı derken fren biraz daha iyi tutmaya başlamıştı. Sonra hafif bir yokuş aşağı yola girdim ve ön frene asıla asıla yokuşu indim. Sonra sorun çözülmüştü. Tabii ben bunu 150 SENTOR'un disk freni üzerinde uyguladım ve başarılı oldum. İstersen bir dene ! Sorun hala devam ediyorsa ön fren balatası değiştirmen gerekecek ki bana kalsa risk almaya bile değmez. Ön fren balatası 60 TL falan diye hatırlıyorum.

http://urun.n11.com/fren-ve-ekipmanlari/honda-pcx-125-2010-2015-on-organik-fren-balatasi-P91894626?cid=604001&gclid=CKSKy_Pzos4CFRJmGwod2EkPww&gclsrc=aw.ds

Acemi85
02 Ağustos 2016, 18:59
Son olarak. Motor su 9.700 km de. Bakim icin beylikduzu gunesli bahcelievler tarafinda tavsiye edeceginiz bir yer var mi? Lastik almak istiyorum hangi lastigi nerden almami tavsiye edersiniz. Birde motorun yikanmasi ile ilgili bir sorun olusur mu? :)

Gökhan_Aygün
03 Ağustos 2016, 12:01
Son olarak. Motor su 9.700 km de. Bakim icin beylikduzu gunesli bahcelievler tarafinda tavsiye edeceginiz bir yer var mi? Lastik almak istiyorum hangi lastigi nerden almami tavsiye edersiniz. Birde motorun yikanmasi ile ilgili bir sorun olusur mu? :)

Selamlar,

Ben de Büyükçekmece'de ikamet ediyorum ve Levent'de çalışıyorum. Beylikdüzü'nde Torium Avm karşısında Honda Marmara'yı Şişli'de ise Esengül Honda'yı deneyim etmiş oldum. Tavsiyem bu ikisi arasında Honda Esengül olur. Bahçelievler tarafında ise Anes Motor Honda var fakat çok sevilen bir yer değil. Yıkama işinde de gidonun girdiği yuvarlak delikten içeri çok su kaçırmadıkça bir şey olmaz ben 2 - 3 haftada bir bahçe hortumu ile yıkıyorum: )

Lastik işi ise tartışmasız Michelin City Grip olmalı. 100 ile viraja bile girersin o lastikle ;) Lastiği serviste satar ancak ben internetten almıştım.

huzunkala
04 Ağustos 2016, 22:03
Selamlar. aranıza katılmak için bende arayış içerisindeyim. 2015 model 7000TL ye kadar pcx 125 arıyorum. bakımları zamanında yapılmış değişensiz temiz bir motor bilginiz varsa tanıdığınız filan yardımcı olursanız sevinirim.

Gökhan_Aygün
05 Ağustos 2016, 08:37
Selamlar. aranıza katılmak için bende arayış içerisindeyim. 2015 model 7000TL ye kadar pcx 125 arıyorum. bakımları zamanında yapılmış değişensiz temiz bir motor bilginiz varsa tanıdığınız filan yardımcı olursanız sevinirim.

Selamlar,

Malum sitede ilanlar mevcut ama ben bu işleri şöyle düşünüyorum ;

1 senelik motor ve 10.000 km ? 15.000 km ? bu olay beni hep düşündürür. Mesela ben alırken genel olarak 2 , 3 sene eski modellere bakıp düşük km alırım, bu bana daha mantıklı gelir. Yine de şunları bir incele ! " Servis bakımlı " olmayan motoru asla alma ! 100 - 200 TL kar edeceğim diye balata bile değiştirmeyen, aynı kayış ile 20.000 km yapan kullanıcılar maalesef ki çok. Özellikle 100 TL az vermek adına orijinal Honda tur camı takmayanlara da ayar olurum :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-acil-satilik-sorunsuz-pcx-cuma-son-gun-325546773/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-fiyat-dustu-aksesuarli-pcx-321794178/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2015-temiz-pcx-318981918/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-kappa-top-case-sirt-dayama-city-grip-tur-cami-telefon-tutucu-323029893/detay

huzunkala
05 Ağustos 2016, 14:52
kesinlikle haklısın. bende bayi bakımları yapılmamış motorlara kesinlikle bakmadım. ilk motorum olacak bide çok fazla bi kullanım olmayacak haftada maks 150 km yaparım yani bir iki sene yağına suyuna bakınca başıma bela çıkarmasın dedim.

2.sırada verdiğin linkteki motorla anlaştık 2015 model 11500 KM. bir sene de çok mu acaba diye düşünüyorum kilometrsi senin dediğin gibi. ama bakımları esengül de eksiksiz yapılmış baktık.

6900TL + full depo ya işlem tamam aranızdayım :)

bayada bi ekstrası var. iyi bi anlaşma olduğu kanısındayım. 2012 2014 arası aksesuarsız 20binlerde motor sahipleri bile 7200lerin altına inmemişlerdi.

hayırlısı bakalım

Gökhan_Aygün
05 Ağustos 2016, 16:41
kesinlikle haklısın. bende bayi bakımları yapılmamış motorlara kesinlikle bakmadım. ilk motorum olacak bide çok fazla bi kullanım olmayacak haftada maks 150 km yaparım yani bir iki sene yağına suyuna bakınca başıma bela çıkarmasın dedim.

2.sırada verdiğin linkteki motorla anlaştık 2015 model 11500 KM. bir sene de çok mu acaba diye düşünüyorum kilometrsi senin dediğin gibi. ama bakımları esengül de eksiksiz yapılmış baktık.

6900TL + full depo ya işlem tamam aranızdayım :)

bayada bi ekstrası var. iyi bi anlaşma olduğu kanısındayım. 2012 2014 arası aksesuarsız 20binlerde motor sahipleri bile 7200lerin altına inmemişlerdi.

hayırlısı bakalım

Güle güle kullan o halde.

4.000 km' de bir periyodik bakımın 2.000 km'de bir yağ değişimin var. Motosikleti aldığın kişi kayış,balata v.b. değişimini bu km'ye kadar yapmadıysa ilk bakımda 400 TL - 500 TL arası bir ücret ödeyebilirsin. Başına gelirse direkt bayılma :)

huzunkala
05 Ağustos 2016, 20:50
Güle güle kullan o halde.

4.000 km' de bir periyodik bakımın 2.000 km'de bir yağ değişimin var. Motosikleti aldığın kişi kayış,balata v.b. değişimini bu km'ye kadar yapmadıysa ilk bakımda 400 TL - 500 TL arası bir ücret ödeyebilirsin. Başına gelirse direkt bayılma :)

hepsi yapılmış. servisden çıktı ne yapıldıysa. teşekkür ederim. yalnız bi sorum olacak. motor 3 4 aydır yattığı için epey tozlanmış sağlam bi yıkanmaya ihtiyacı var. detaylı bi temizlik yapayım diyorum bahçemde. ne önerirsin? özel bi sprey losyon var mıdır parlatan filan. ufak tefek tüm detaylarını silip süpereyim diyorum cıvıl cıvıl olsun :)

Gökhan_Aygün
06 Ağustos 2016, 15:00
hepsi yapılmış. servisden çıktı ne yapıldıysa. teşekkür ederim. yalnız bi sorum olacak. motor 3 4 aydır yattığı için epey tozlanmış sağlam bi yıkanmaya ihtiyacı var. detaylı bi temizlik yapayım diyorum bahçemde. ne önerirsin? özel bi sprey losyon var mıdır parlatan filan. ufak tefek tüm detaylarını silip süpereyim diyorum cıvıl cıvıl olsun :)

Ben yıkama işini bildiğin sünger, sıvı sabun ve su ile yapıyorum, sonra da bez ile kuruluyorum/kurutuyorum. Devamında da kuru ve temiz olan zemine BAŞKA BİR TEMİZ BEZ İLE sıvı cila ve boya koruma spreyi uyguluyorum 1 ay falan idare ediyor. İlk temizliği kimyasal kullanmadan sünger ve sabun ile yapmak bence önemli.

Acemi85
08 Ağustos 2016, 21:31
Arkadaslaf motora ilk hareketi verdikten ve devam ettikten sonra ön taraftan metal metala deger gibi yada vidanin somunu cikmista titresim yapiyormus gibi bir ses geliyor. Ses ufakta olsa takinti oldu. Periyodik bakimi icin servise goturdugumde onemli olmadigini fakat illa bakilmasi isteniyor ise ön grenajin sokulmesi gerektigi bu da ekstra iscilik 3-4 saat zaman alacagini soylediler. Sizlerde boyle bir ses var mi nerden gelebilir?

Gökhan_Aygün
08 Ağustos 2016, 22:48
Arkadaslaf motora ilk hareketi verdikten ve devam ettikten sonra ön taraftan metal metala deger gibi yada vidanin somunu cikmista titresim yapiyormus gibi bir ses geliyor. Ses ufakta olsa takinti oldu. Periyodik bakimi icin servise goturdugumde onemli olmadigini fakat illa bakilmasi isteniyor ise ön grenajin sokulmesi gerektigi bu da ekstra iscilik 3-4 saat zaman alacagini soylediler. Sizlerde boyle bir ses var mi nerden gelebilir?

Hmmm bak bunu hiç duymadım. Kimileri de 40 km/h giderken gelen bir sesten bahseder ama ben bunu da duymadım. Seninki de o 40 km/h civarı giderken gelen ses mi acaba ? Bak aklıma ne geldi, bir keresinde aşırı yağmur çamurlu bir günde kullanıp senin bahsettiğin gibi olmasa bile ön tarafta bir sürtünme sesi duymuştum. Yıkayınca geçmişti ama.

Acemi85
08 Ağustos 2016, 23:13
Daha ilk harekette ve surekli var. 2-3 kere yikadim tazikli su tuttum ön grenajin icinden ama nafile. :( 40-50 km den sonra duyulmuyor ama cok dikkat edersen duyuluyor aslinda gicik birsey :)

Bthndmrl
08 Ağustos 2016, 23:21
Soldaki kapağı açın düzgünce oturtursanız belki düzelir tırnağı kırılabilir

aykut45
16 Ağustos 2016, 15:26
iyi günler bende motorumu satıp 2. el bir pcx almayı düşünüyorum alırken nelere dikkat etmeleyim 150 mi 125 mi tavsiye edersiniz teşekkürler

Gökhan_Aygün
17 Ağustos 2016, 08:24
iyi günler bende motorumu satıp 2. el bir pcx almayı düşünüyorum alırken nelere dikkat etmeleyim 150 mi 125 mi tavsiye edersiniz teşekkürler

Kesinlikle Pcx 150 ancak Pcx 125'in tipi daha güzel :) Pcx 150, Pcx 125 'e göre daha iyi hızlanmaktadır. Bundan önce 8600 km kadar Pcx 125 kullandım ancak 150'lik olanını da deneyim etme şansım oldu. Performans olarak bariz fark var, özellikle kalkışta. Ben pek düşünmem ancak 2.el konusu da senin için önemliyse ne yap ne et Pcx 150 al !

http://www.yakittuketimi.net/honda-pcx-125/ - ( 11 tork )

http://www.yakittuketimi.net/honda-pcx-150/ - ( 14 tork )

ataece
17 Ağustos 2016, 20:08
Severek kullandığım motorumu motosiklet almak için satıyorum. Tabiri caiz ise " bebek" gibi baktım şu ana dek, forumu ön sayfalardan okursanız anlarsınız :) . İlk sahibi de yazlık bölgeden tanıdık bir abimizdi. İlgilenenler ilandaki numaradan bana ulaşabilir. Pazarlık tabiki var fakat 7bin liram var olur mu gibi de olmasın lütfen. Motorun ederi aşağı yukarı neyse o fiyata ve özellikle ilk tecrübelerini edinecek genç arkadaşlara satmak isterim. Sağlıcakla kalın...

Bu arada 4bin bakımında o wd-40 problemini detaylı temizlik ile hallettik :D

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2015-model-pcx-4.000-kmde-temiz-327054630/detay

Mamba09
17 Ağustos 2016, 20:44
Arkadaşlar merhaba. 2013 model pcx ile aranıza katıldım. 10 bin kmde aldım şuan 11 binde motorum. Ön amörtisörden ufak bi tık tık diye ses geliyor bunun sebebini öğrenmek istiyorum. Ve bakımlarıyla ilgili bilgi almak istiyorum. Teşekkürler.

Gökhan_Aygün
18 Ağustos 2016, 08:43
Arkadaşlar merhaba. 2013 model pcx ile aranıza katıldım. 10 bin kmde aldım şuan 11 binde motorum. Ön amörtisörden ufak bi tık tık diye ses geliyor bunun sebebini öğrenmek istiyorum. Ve bakımlarıyla ilgili bilgi almak istiyorum. Teşekkürler.

Selamlar,

Kullanım Kitapçığı ; https://honda.com.tr/App_Assets/Kilavuzlar/59/93/ww12510omtr.pdf - PCX 125

Kullanım Kitapçığı : https://honda.com.tr/App_Assets/Kilavuzlar/99/155/ww1501532k36e000.pdf - PCX 150

4.000 km'de bir periyodik bakım. 2.000 km'de bir de yağ değişimin var.

Ön amortisörden gelen " tık " sesi hangi şartlarda geliyor ? bunu bilsek daha iyi olur. Normalde ben öyle bir ses duydum mu ? duymadım.

Mamba09
18 Ağustos 2016, 21:39
Selamlar,

Kullanım Kitapçığı ; https://honda.com.tr/App_Assets/Kilavuzlar/59/93/ww12510omtr.pdf - PCX 125

Kullanım Kitapçığı : https://honda.com.tr/App_Assets/Kilavuzlar/99/155/ww1501532k36e000.pdf - PCX 150

4.000 km'de bir periyodik bakım. 2.000 km'de bir de yağ değişimin var.

Ön amortisörden gelen " tık " sesi hangi şartlarda geliyor ? bunu bilsek daha iyi olur. Normalde ben öyle bir ses duydum mu ? duymadım.

merhaba teşekkürler.
durur haldeyken ön frene basıp ön amörtisörü aşağıya bastırıp çekince tık-tak gibi bi ses geliyor.

Gökhan_Aygün
19 Ağustos 2016, 09:37
merhaba teşekkürler.
durur haldeyken ön frene basıp ön amörtisörü aşağıya bastırıp çekince tık-tak gibi bi ses geliyor.

Kardeşim şöyle bir konu var bir incele istersen ; http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/99801-cukura-girince-gelen-ses.html

Amortisör keçesi ile alakalı olabileceğini düşünüyorum ben.

Mamba09
25 Ağustos 2016, 08:03
Arkadaşlar tekrardan merhabalar.
2013 PCX'ime dün bakım yaptım. Ön fren balatası, arka fren balatası, hava filtresi ve yağ değişimi. Ayrıca usb çakmaklık taktım koltuğun altına gayet hoş durdu.

mcandugme
28 Ağustos 2016, 13:06
Herkese selamlar,2009 cbf150 yi sattıktan sonra motorsuz yapamadığımı anladım,kafamda bir kaç soru var, hiç sıfırdan motor yaptıranınız oldumu,olduysa ne kadar tuttu, servis bakımlı, gezi amaçlı kullanılmış, 60000+ km pcx 125 bana ne gibi sorunlar çıkartabilir, yardımcı olanada olmayanada şimdiden teşekkürler

Mamba09
28 Ağustos 2016, 23:57
arkadaşlar fotoğraf atamamıştım usb şarjın.

http://i.hizliresim.com/kEnkBD.jpg

http://i.hizliresim.com/XdLv95.jpg

3harfli
25 Eylül 2016, 10:37
Arkadaslar 2016 model pcx125 aldim ve acemiyim yardimci olursaniz sevinirim.

1) Cantali pcx'e mts marka hangi boy branda olur acaba?

n11'de MTS MOTOSİKLET BRANDASI ( ÇİFT KATLI ) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
http://urun.n11.com/branda-ve-sele-ortusu/mts-motosiklet-brandasi-cift-katli-P133779078

2) Canta icin marka ve boy tavsiyeniz var mi? (Biliyorum givi guzel ama ben 300 tlye falan almayi dusunuyorum.) Kask sigmali ve sirtlik olmali diye dusunuyorum.

3) 4000 bakimi geldi bi 500 daha bineyim tam ogreneyim oyle bakima sokiyim diyorum sikinti yasarmiyim?

4) Siz bu motoru neresinden bagliyorsunuz? Ben arka lastikten baska bir yer bulamadim.

5) Ustunde fabrika cikis lastikleri var. Michelin city grip winter alma planim var. Internette pcx icin olanini bulamadim. Hangi magazada bulurum acaba?

6) Sele kismi icine su gecirir mi yagmurda biraksam?

7) Disk kilidi tavsiye ediyormusunuz ben biri zincir biri halat iki kilitle bagliyorum.

Simdiden cevaplariniz icin tesekkurler.

Gökhan_Aygün
25 Eylül 2016, 12:29
Arkadaslar 2016 model pcx125 aldim ve acemiyim yardimci olursaniz sevinirim.

1) Cantali pcx'e mts marka hangi boy branda olur acaba?

n11'de MTS MOTOSİKLET BRANDASI ( ÇİFT KATLI ) seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
http://urun.n11.com/branda-ve-sele-ortusu/mts-motosiklet-brandasi-cift-katli-P133779078

2) Canta icin marka ve boy tavsiyeniz var mi? (Biliyorum givi guzel ama ben 300 tlye falan almayi dusunuyorum.) Kask sigmali ve sirtlik olmali diye dusunuyorum.

3) 4000 bakimi geldi bi 500 daha bineyim tam ogreneyim oyle bakima sokiyim diyorum sikinti yasarmiyim?

4) Siz bu motoru neresinden bagliyorsunuz? Ben arka lastikten baska bir yer bulamadim.

5) Ustunde fabrika cikis lastikleri var. Michelin city grip winter alma planim var. Internette pcx icin olanini bulamadim. Hangi magazada bulurum acaba?

6) Sele kismi icine su gecirir mi yagmurda biraksam?

7) Disk kilidi tavsiye ediyormusunuz ben biri zincir biri halat iki kilitle bagliyorum.

Simdiden cevaplariniz icin tesekkurler.

1-) Topcase varsa brandanı " L " beden almalısın.
2-) Ben Shad ya da orijinal Honda çantası öneririm.
3-) 500 km sıkıntı yaratmaz zaten bakım aralıkları esneme payı bırakılarak kitapçığa yazılır.
4-) Ön lastik daha kolay değil mi ?
5-) N11 com da Pcx için city grip lastik takımı var.
6-) Su geçirmez. Bu sebeple oto yıkamacı da yıkatabilirsin.
7-) Kasko tavsiye ediyorum :) Olmazsa da disk kilidi olarak Abus marka önerilir. Zincir de Abus olabilir. Fakat bir düşme karenaj olarak 400 TL - 500 TL masraf demek olduğu için kaskoyu bir düşün. Şair sigorta bu konuda fiyat olarak iyidir.

3harfli
25 Eylül 2016, 14:11
4-) Ön lastik daha kolay değil mi ?
5-) N11 com da Pcx için city grip lastik takımı var.
7-) Kasko tavsiye ediyorum :) Olmazsa da disk kilidi olarak Abus marka önerilir. Zincir de Abus olabilir. Fakat bir düşme karenaj olarak 400 TL - 500 TL masraf demek olduğu için kaskoyu bir düşün. Şair sigorta bu konuda fiyat olarak iyidir.

Hızlı yanıtların için teşekkurler.

4)Ön lastiğin daha kolay sokulebilir oldugu soyleniyor o yuzden arka lastıkten kılıtlemeyı tercih ediyorum. Bu bilgi ne kadar dogru acaba?

5)Michelin city grip var. Bir de Michelin City Grip winter(Kış) var. Ben sene boyu 10ar km işe gidip geleceğim sizce sade City Grip işimi gorur mu?

7) Kasko teklifi hiç almadım. Takribi aldıgınız teklifleri yazarsanız sevinirim. Ona göre degerlendirmiş olurum.

Mamba09
25 Eylül 2016, 22:39

4)Ön lastiğin daha kolay sokulebilir oldugu soyleniyor o yuzden arka lastıkten kılıtlemeyı tercih ediyorum. Bu bilgi ne kadar dogru acaba?

5)Michelin city grip var. Bir de Michelin City Grip winter(Kış) var. Ben sene boyu 10ar km işe gidip geleceğim sizce sade City Grip işimi gorur mu?

7) Kasko teklifi hiç almadım. Takribi aldıgınız teklifleri yazarsanız sevinirim. Ona göre degerlendirmiş olurum.

Ben 715 TL'ye Şair sigortadan yaptırdım kaskomu. Kasko yapın kafanız rahat olsun.

Gökhan_Aygün
26 Eylül 2016, 10:47
Ben 715 TL'ye Şair sigortadan yaptırdım kaskomu. Kasko yapın kafanız rahat olsun.

İlk defa kasko yapılıyorsa 1.500 TL falan çıkabiliyor. Sonrasında kaza yapmadığınızı düşünürsek 600 TL gibi yerlere kadar fiyat düşüyor. Scooter kullanıcılarının motosikleti olduğu yere yatırması zaten 400 TL - 500 TL masraf demek. Bu sebeple kasko şart. İmkan olsa da herkes yaptırsa

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:45 ----------

4-) Ben her iki lastiği de aynı hızla sökebilirim :)
5-) Ben city grip kullandım. Çok sağanak yağmura da yakalandım ancak bir sorun sezmedim. Winter hakkında bilgim yok, yanlış bilgi vermek istemem.
6-) Şair sigorta ile iletişime geçebilirsin.yasemin@sairsigorta.com ya da info@sairsigorta.com ile irtibat kurmanı öneririm.

Mamba09
07 Ekim 2016, 10:46
Arkadaşlar, bugün pcx'imi muğla'ya sattım. Vallahi en keyif aldığım motosikletlerimden biriydi. Umarım ilerde tekrar sahip olurum.

Keremk
02 Kasım 2016, 08:08
Arkadaşlar acaba 2011 pcx 125 için yağ/karter tapası nereden bulabilirim ?

İstanbul - Avrupa yakası

atillatopal9
17 Kasım 2016, 12:23
4,000 bakımı için benden garantisi olan motora 125 TL alındı. bunun 49 TL si parça 57 TL si işçilik 18 küsürü de kdv deniyor.
50 liralık masrafa 60 lira işçilik almak normalmidir?

Gökhan_Aygün
17 Kasım 2016, 13:44
4,000 bakımı için benden garantisi olan motora 125 TL alındı. bunun 49 TL si parça 57 TL si işçilik 18 küsürü de kdv deniyor.
50 liralık masrafa 60 lira işçilik almak normalmidir?

İşçiliğin saati 40 TL - 60 TL arasıdır, bu sebeple normaldir.

Örnek; Yağ değiştirirsin. Yağ değişimi 25 TL ise işçilik 30 TL falandır.

atillatopal9
17 Kasım 2016, 16:54
Böyle saçmalık yok yahu. ben motoru işe gidip gelmek için aldım pişman oldum.
f800 gs aldım 0, 1,000 km bakımında 5 kuruş para almadılar...

Gökhan_Aygün
18 Kasım 2016, 10:19
Böyle saçmalık yok yahu. ben motoru işe gidip gelmek için aldım pişman oldum.
f800 gs aldım 0, 1,000 km bakımında 5 kuruş para almadılar...

Sıfır alınan motosikletin ilk bakımı ücretsizdir. Hatta bu kural otomobil için de geçerlidir.

Bu Honda için de böyledir X bir marka için de böyledir.

Hatta bazen güncelleme geliyor, mesela benim motosikletin marş rölesi garantiden değişti ( ücretsiz ), önümüzde ki günlerde de yakıt pompa giriş kapağı yine ücretsiz olarak değişecektir.

Kısacası her serviste ilk bakım ve garanti kapsamında ki işlemler ücretsizdir.

Bunun dışında her servisin saatlik işçilik ücreti vardır.

Yaptırdığın iş çok büyük de olsa çok küçük de olsa o saatlik işçilik ücreti alınır. Hatta karmaşık bir iş yaptırıyorsanız " mekanik işçiliği " adı altında farklı bir ücret de alınır.

qıp
18 Kasım 2016, 15:12
pcx 1000km de sadece yağ parası alınıyo sanırım

atillatopal9
18 Kasım 2016, 16:20
anladım peki sağolun. nerden aldıysam şu motoru... satayımda kurtulayım.

Gökhan_Aygün
20 Kasım 2016, 21:20
pcx 1000km de sadece yağ parası alınıyo sanırım

Satın aldığın şubesine gidersen almaması lazım.

Gerçi servis politikası da olabilir bu işler ama racon gereği ilk bakıma para alınmaması gerekir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:19 ----------

anladım peki sağolun. nerden aldıysam şu motoru... satayımda kurtulayım.

Rica ederim.

Gönlünüzdeki neyse o olsun diyelim ;)

serkani
22 Kasım 2016, 17:22
Beyler bir soru:

Honda PCX125 mi, yoksa Yamaha NMAX125 mi? Ve neden?

İkisini de kullanmış olanlar fikir beyan ederse sevinirim...

Gökhan_Aygün
24 Kasım 2016, 12:54
Beyler bir soru:

Cevabın buralarda kardeşim.

http://www.motosiklet.net/forum/marka-ve-model-kiyaslamalari/150730-honda-pcx-vs-yamaha-nmax.html

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/168560-yamaha-nmax-pcx-150-pcx-125-karsilastirmasi.html

Mete Han
24 Kasım 2016, 16:36
Beyler bir soru:

Ben kendi fikirlerimi söyleyeyim, start-stop olayı hakikaten çok güzel pcx'te. Gaza ufaktan dokunduğun gibi tekrar çalışıyor ve çok atak. Bir de nmax den biraz daha rahat gibi geldi bana.
Ayrıca servisi de çok iyidir.
Ve tabii ki pcx çok daha yakışıklı :bounce:
Ben tekrar scooter alacak olsam yine pcx ten şaşmazdım şahsen.

mustafav
18 Aralık 2016, 19:11
Arkadaşlar şöyle bir sorum olacak, pcx almayı düşünüyorum. Yeni kasa hoşuma gidiyor. Bi tane de eski kasa var. Arada tip olarak büyük fark yok ama fiyat olarak 1000 tl var. Sizce yeni kasa almaya değer mi 1000 tl fark verip

yolbitmez63
22 Ocak 2017, 00:15
Arkadaşlar pcx125 şehiriçi sakin kullanımda yormadan 70-80 i aşmadan tüketimi 100km de 2 litre ye düşürmek mümkün müdür?

fatih0715
22 Ocak 2017, 12:37
Rodajda 80 km hızı geçmeden 2.0 ve 2.1 lt ortalama yakaladım. Motoru sıkıştırmazsanız sürekli bu değerleri yakalarsınız...

Keremk
31 Ocak 2017, 00:07
Acaba Pcx için Michelin Pure lastik var mıdır?

Michelin City Grip 4 mevsim vardı. Farklı lastik denemek istiyorum.

schnitzel_34
05 Nisan 2017, 11:35
s.a. pcx125 kullanıcıları...cbr250mi satıp 2012 kırmızı 10 binde alarak aranızı katıldım..cbryi satmamın sebebi 150km uzaklıktan alıp geldiğimde bel ve omuzumda ağrı olmuştu..pcx'imi 400 kmden getirdim ne ağrı ne uyuşma vs..
bi sorum olacak koltuğun altındaki yedek soğutma boşmu durması gerekli? servis kontrol et dedi...memleketteki usta kaçak olmadıkça gerek yok asıl depo oraya gönderip alır dedi anlamadım size sorayım dedim..

linguist48
05 Nisan 2017, 22:24
Merhaba ben de bir pcx 125 kullanıcısıyım. Henüz yeni aldım 2016 model. Motor şu an 300 km'de, ilk gün fullemiiştim ve bir daha benzin almadım. Hala 2 tick benzin gözüküyor. Ve bugün ilk kez 1.9 lt / 100 km değerini yakaladım. Maksimum hızım 80 oldu. Hakikaten benzincinin yolunu unuttum diyebilirim. :)

svastika94
19 Nisan 2017, 12:05
Satılık ilan vermek hoş değil buradan ama acil satmak zorundayım. 2013 model Honda Pcx 125 motosikletim satılıktır. 12500 km de.

onder87
06 Mayıs 2017, 23:09
Merhaba... Pcx2016 motorum var.. 10 - 50 km arasında cırcır gelen ses var, kronik diyorlar, sorunu servisten çözen varmı? Varyatör komple değişse yada o pul yada taş her neyse değiştirseler geçermi acaba? Saygılar