PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda Honda Pcx 125 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 19 20 21

redboxer82
01 Eylül 2014, 17:45
Pcx 125 aldim

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:50 ----------

pcx'in orjinal lastikleri 0 olarak satılıktır asfalt yüzü değmemiştir, ilgilenen olursa özel mesaj atsın

MONSTER37
02 Eylül 2014, 02:24
arkadaslar merhaba benım aklıma takılan bir soru var arka lastiğin disk fren değilde kampana olması ne kadar etkiliyor

serious
02 Eylül 2014, 14:53
dostum arka frene basınca ön frende belli bir ölçüde devreye giriyor fren sisteminden memnun kaldım açıkçası..

sih1983
03 Eylül 2014, 02:08
Merhabalar msx 125 beyaz 1200 km de 2014 pcx ile takas etmek istiyorum ilgilenen arkadasimiz olursa 05326936399

gargamel
03 Eylül 2014, 11:55
Soldaki hangi marka - modeldir? bilgi verir misiniz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------

http://www.mocyc.com/picture_upload/webboard/full/2014-04/1396433759.jpg

Aradaki 2200 TL farka değer mi acaba

Soldaki hangi marka - model bilgi verir misiniz?

redboxer82
03 Eylül 2014, 13:33
yamaha tricity

gargamel
03 Eylül 2014, 15:43
yamaha tricity

Teşekkürler. Güzelmiş ama 125 cc yerine 250 cc olsa daha çok tercih edilebilirdi diye düşünüyorum.

redboxer82
04 Eylül 2014, 11:05
arkadaşlar sorumun saçmalığını mazur görün,
pcx'i halat kilit ile kitlerken resimdeki gibi amortisor yayının arkasından geçirsem, acaba hırsız anahtar ile aşağıdaki somunu kolayca açıp kilidi boşa çıkarabilir mi, yoksa en güvenli yer arka tekerin içinden geçirmek midir?
http://img651.imageshack.us/img651/450/p1060266dv.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:08 ----------

pcx'i çalmak bu kadar kolay mı ? izleyin;
http://www.youtube.com/watch?v=-lYcdsai8J0

shade3720
10 Eylül 2014, 16:24
Merhaba arkadaşlar 2 gün önce 2014 yeni kasa füme renk Honda PCX 125 satın aldım, tecrübeli arkadaşlardan bir kaç ricam var.

1. Yeni kasalar için hafif siyah veya daha koyu siyahta olabilir kaliteli sararmayacak ön cam siperlik tavsiyesi istiyorum (motor kışından kullanılacak) yer Antalya

2. Artçı taşırken arkası gozukmemesı ve rahat etmesı ıcın bel koruma (sissy bar ) !!yeni kasa için ınternette goremedım!! kalıtelı tavsıyesı olan (çok uçuk fiyatlarda değil)

3.ön ve arka lastik için ,genelde hep michelin city grip önerilmiş ( gerçekten kalitelimidir), bunun dışında daha kaliteli tecrübe etmiş önerisi olan

4.Motorum şuan 300km yaklaştı ,ilk kullanımlarda dikkat etmemiz gereken nelerdir, (ani hızlanma ,ani durma, yüksek sürat dışında ) tavsiyesi olan

5.Yine 2014 model yeni kasa PCX125 için kullanabileceğimiz en kaliteli yağ markası ,sayısal değerleri hangisidir ?

Bunların dışında başka tavsiyesi önerisi olan arkadaşlardan acil cevap bekliyorum ,şimdiden teşekkür ederim.

not: pcx 2. motorumdur acemi değilim.

cagdas08
11 Eylül 2014, 01:06
Öncelikle hayırlı olsun pcx iyi bir tercih:thumleft:

1.Ön cam givi olabilir daha uygun istersen fabrio da iyidir.Cam boyutunu boyuna göre taktırın ama çok uzun cam motoru yavaşlatıyor.orta boy iyidir.Aşırı siyah cam yerine hafif siyah cam daha iyidir.Benim görüşüm.
2.Sisi bar hakkında pek fikrim yok bana çanta daha cazip geliyor.Özellik le sırt yaslamalı taktırabilirsin.Karar senin.
3.Lastikleri kesinlikle değiştirmeni tavsiye ederim.Hatta önceliğin bu olsun.Ben bunu ufak bir kaza ile tecrübe ettim.allah tan motora ve bana bişey olmadı özellikle ıslak zeminlerde orjinal lastikler facia.Michelin city grip taktır.
4.Çok fazla artçılı kullanmamaya özen göster.1000 km ye kadar motoru zorlama zaten biliyorsundur rodaj modaj olaylarını.
5.Ben servise gittiğimde Castrol yanlış olmasın 10/40 galiba onu koyuyorlar.

:::: Bütün scooter kullanan arkadaşlara tavsiyemdir motoru ilk çalıştırdığınızda 2-3 dakika rölantide çalıştırın.Tabi zırt pırt durduğunuzda değil akşam motoru koydunuz sabah çalıştırırken mutlaka ısındırın motoru.Motor ömrü için daha sağlıklı imiş öyle dedi ustam..

......Bu Arada bende ikici motor olarak almıştım pcx i kısa mesafe şehiriçi falan rahat olsun diye diğer motorumu sattırdı bana......

shade3720
11 Eylül 2014, 13:27
Merhaba cevapların için çok teşekkür ederim

Ayrıca araştırmalarıma göre en kaliteli lastiklerden biri Metzeler gözüküyor ,acaba pcx için Metzeler lastik alan deneyen var mı , aynı ölçülerde bulamadım .Mesela arka lastik ebatı olarak 100 değilde 110 alsak sorun olur mu ? örjinalinden farklı ebatlarda lastik deneyen oldu mu hiç , şimdiden teşekkür ederim yardımlarınızı beklıyorum[/b]

B65
11 Eylül 2014, 14:50
PCX kullanıcısı değilim. CB125e yi araştırırken bir sitede parca listesi, parca isimleri, parca tanımları ve patlak teknik resimleri buldum. Bir cok honda modeli var ama cb125e yok.
Gözüme carpan modeller
cbr250
cbr600rr
cbr1000rr
spacy
pcx
wave
cbr250r(ucuncu sayfada)

resmin üzerine tıklayınca pdf dosyası indiriliyor

Daha önce yayınlandı mı bilmem ama belki ilginizi cekebilir.

http://part-centre.boonsiewhonda.com.my/catalog/

HONDAANTALYA
11 Eylül 2014, 22:05
Merhaba arkadaşlar 2 gün önce 2014 yeni kasa füme renk Honda PCX 125 satın aldım, tecrübeli arkadaşlardan bir kaç ricam var.

1. Yeni kasalar için hafif siyah veya daha koyu siyahta olabilir kaliteli sararmayacak ön cam siperlik tavsiyesi istiyorum (motor kışından kullanılacak) yer Antalya

2. Artçı taşırken arkası gozukmemesı ve rahat etmesı ıcın bel koruma (sissy bar ) !!yeni kasa için ınternette goremedım!! kalıtelı tavsıyesı olan (çok uçuk fiyatlarda değil)

3.ön ve arka lastik için ,genelde hep michelin city grip önerilmiş ( gerçekten kalitelimidir), bunun dışında daha kaliteli tecrübe etmiş önerisi olan

4.Motorum şuan 300km yaklaştı ,ilk kullanımlarda dikkat etmemiz gereken nelerdir, (ani hızlanma ,ani durma, yüksek sürat dışında ) tavsiyesi olan

5.Yine 2014 model yeni kasa PCX125 için kullanabileceğimiz en kaliteli yağ markası ,sayısal değerleri hangisidir ?

Bunların dışında başka tavsiyesi önerisi olan arkadaşlardan acil cevap bekliyorum ,şimdiden teşekkür ederim.

not: pcx 2. motorumdur acemi değilim.

5. Soru alim ben :P Castrol 10-40 , Daha iyisi varmı var ama scooterda yağın kalitesini anlamazsın zaten , O yüzden gerek yok. Servisin ve diger ustaların tavsiyesi belirtğim yağdır.Kolay gelsin..

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:58 ----------

arkadaşlar sorumun saçmalığını mazur görün,
pcx'i halat kilit ile kitlerken resimdeki gibi amortisor yayının arkasından geçirsem, acaba hırsız anahtar ile aşağıdaki somunu kolayca açıp kilidi boşa çıkarabilir mi, yoksa en güvenli yer arka tekerin içinden geçirmek midir?
http://img651.imageshack.us/img651/450/p1060266dv.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:08 ----------

pcx'i çalmak bu kadar kolay mı ? izleyin;
http://www.youtube.com/watch?v=-lYcdsai8J0

Lastikten kitlenmesine Karşıyım , sebebi kitledigin zincir veya halat yerle temas ederse hırsızın işini kolaylaştırıyorsunuz.Fakat kilit havada olursa 20-30 kg. 'luk zincir kesen makası yerle temas etmeden kesmesi çok zor olucak hırsız için.Amörtisör bağladığın zaman kilit gergin ve yerle tamas etmesin.Ayrıca bidaları sökmesi için alt grenajları sökmesi gerekir , buda hırsıza engel olur.Kolay gelsin..

cagdas08
12 Eylül 2014, 10:39
michelin işini fazlası ile görecektir bence gerek yok sadece pcx değil çoğu scooter kullanıcı michelin city grip kullanıyor.Yol tutuşu falan çok iyi.

shade3720
12 Eylül 2014, 15:29
Herkese merhaba arkadaşlar Yeni kasa PCX125 bugun itibari ile 550 km oldu ,bugun bulunduğum yerdeki honda servisine gittim hangı marka yag kullandıklarını sordum Shell 10-40 kullandıklarını soyledı, içime hıc sınmedı Castrol olsa olmaz mı dedım , tum dünyada honda butun motorlarına Shell yag kullanır bızde bunu kullanıyoruz dedı ,

sizce Shell yag ıyımıdır yoksa mutlaka castrol mu koydurayım (yer Antalya ) veya daha kalıtelı yag marka onerısı olan var mı fiyat onemlı degıl en ıyı yagı kulanmak ıstıyorum . 1.000 KM bakımın yaklaşıyor ilk bakımda nelere dıkkat etmem gerekiyor acaba ,servise söylemem baktırmam gereken onemlı detaylar varmıdır , yardımlarınızı rica ediyorum

HONDAANTALYA
12 Eylül 2014, 22:39
Herkese merhaba arkadaşlar Yeni kasa PCX125 bugun itibari ile 550 km oldu ,bugun bulunduğum yerdeki honda servisine gittim hangı marka yag kullandıklarını sordum Shell 10-40 kullandıklarını soyledı, içime hıc sınmedı Castrol olsa olmaz mı dedım , tum dünyada honda butun motorlarına Shell yag kullanır bızde bunu kullanıyoruz dedı ,

sizce Shell yag ıyımıdır yoksa mutlaka castrol mu koydurayım (yer Antalya ) veya daha kalıtelı yag marka onerısı olan var mı fiyat onemlı degıl en ıyı yagı kulanmak ıstıyorum . 1.000 KM bakımın yaklaşıyor ilk bakımda nelere dıkkat etmem gerekiyor acaba ,servise söylemem baktırmam gereken onemlı detaylar varmıdır , yardımlarınızı rica ediyorum
Ataberk bayi ise Castrol 10-40 , Dünya flan işin makarası shell 'in kalitesi belli bir kmden sonra düşüyor.Nerden anladım dersem işyernde kuba xr (vitesli) 125 var ve 1 ay önce deneme amaçlı kattğımız yağı boşalltık ve castrol koyduk :)En kısa yol bildigin yoldur , Castrol 10-40 kat kafan rahat olsun.

serious
19 Eylül 2014, 01:17
Arkadaşlar pcx 150 1300kmye dayandı 1000km bakımında bazı şikayetlerimden bahsettim servise;

motorumdan sabit hızda giderken veya gazı biraz açtığımda örneğin 40km/hız ile giderken bir ses geliyor.Titreme gibi bir yerde bir gevşeme vs. var sanki dedim, servis bana amortisörlerden geliyordur o hepsinde var dedi.Başka sorunlarımdan da bahsettim motor marş alırken zorlanıyor bir süre marş alamıyor herzaman olmuyor ama oluyor dedim abuk subuk cevaplar verdiler hiç bir şikayetime çözüm bulamadilar.Ayrıca lastikler öyle böyle kaymiyor ıslak asfaltta gaz açınca lastik 1sn yerinde sayıyor sonra devam o derece...Marş alırken sıkıntı yaşıyan ve bahsettiğim ses gelme olayını yaşayan çözüm bulan,çözüm bulmaya çalışan ve izmirde gidebileceğim gerçekten hakkını verebilecek servis önerebilecek varmı ? şimdiden teşekkür ederim...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:14 ----------

ayrıca ne marka yağ koyduklarını bile görmedim 35tl ücret aldılar... servisi hiç beğenmedim kuşadasında honda yetkili servisi. motoru aldigim yer orayı önerdi...

cagdas08
21 Eylül 2014, 13:47
Titreme motorun neresin geliyor anlayabildinmi.Giderken motorun titremesi enteresan geldi bana hadi 120 km gibi hızlarda ufaktan yapar ama 40 km ilginç.servislerin çoğu sallabaş işi bilen usta ve servis bulmak zor.Adamlara bişey sorarsın sorduğuna soracağına pişman ederler adamı.Bir keresinde variyatör temizliği yaptırdım.titremeden dolayı eleman varyatör misketinin birtanesini koymadan kapattı kapağı.Birbaktım yerde misket bu ne dedim abi senin motorun değildir dedi aç bir kontrol edelim dedim kafa sallamalar falan bir de baktık aaaaaa:silent: ne tesadüf benimmiş eleman aynen rezil...

HONDAANTALYA
21 Eylül 2014, 14:49
Titreme motorun neresin geliyor anlayabildinmi.Giderken motorun titremesi enteresan geldi bana hadi 120 km gibi hızlarda ufaktan yapar ama 40 km ilginç.servislerin çoğu sallabaş işi bilen usta ve servis bulmak zor.Adamlara bişey sorarsın sorduğuna soracağına pişman ederler adamı.Bir keresinde variyatör temizliği yaptırdım.titremeden dolayı eleman varyatör misketinin birtanesini koymadan kapattı kapağı.Birbaktım yerde misket bu ne dedim abi senin motorun değildir dedi aç bir kontrol edelim dedim kafa sallamalar falan bir de baktık aaaaaa:silent: ne tesadüf benimmiş eleman aynen rezil...
Fiyasko , rezillik diz boyu hocam.Ben motorun garantisi bitti ve temiz bi esnaf buldum hem ucuz hemde çok titiz.

serious
22 Eylül 2014, 00:44
dostum titreme dediğim olay bir ses yani sarsıntı değil. gevşeme var sanki bir yerinde vida vs. gevsek gibi ciiir ciiirr yapıyo gaz acarken net duya biliyorum gazı açıyorum ses geliyo gazi bırakıyorum geçiyor ama bir gevseklik durumu olsa niye gazi bırakınca geçsin ben varyatorden supheleniyorum servis amortisörden geliyor hepsinde var dedi ama inandirici gelmedi.Bir soru daha garanti süresince aldığım motorcunun servisinemi gitmek zorundayim ?

cagdas08
22 Eylül 2014, 14:52
Motoru ayağa kaldırıp teker boşta gaz vermeyi denedinmi.Motor üstünde anlayamazsın ama bu şekilde nereden geldiğini anlayabilirsin.Dediğin gibi varyatör kısmına bir baktır oradanda olabilir.Yetkili herhangibir honda sevisede götürebilirsin.

serious
22 Eylül 2014, 21:08
motoruma Michelin city grip taktırdım ancak lastikciye sordum dedim ki;

lastikleri kalınlastirsak nasıl olur yakıt cok fark eder mi ? lastikci cevap olarak gülümseyerek bütün pcxleri kalınlastiriyoruz nerdeyse hiç fark etmez yolu daha iyi tutar vs. dedi 100/90 ve 90/90 yerine 120/70 ve 120/70 ebatlarında taktı yanlış olmasın bir kalin olani sanirim ön arka aynı ebat. izmirden aydina giderken bir baktım benzin gostergesi bir cubuk olmuş hemen baktım 100km nekadar yakıyor diye gosterge paneline 100km/3.5lt yakmış hep son surat geldim 110 ile ondan dolayimi bukadar yakit artışı oldu yoksa lastikler bukadar fark edermi...

shade3720
23 Eylül 2014, 09:39
Arkadaşım yanlış bir uygulama yapmışsın en kısa sürede değiştir bence ? Lastik ön için üretilmişse sadece öne yakılmalı arka sadece arkaya takılmalıdır, lastik biçimleri üretiliş amaçları ona göredir. bahsettiğin 120/70-14 ön için diye biliyorum arkaya takılmaz o lastik .iyice araştır öğren.

Benimde bir sorum olacak bende öne 90/90-14 örjinal , arkaya 110/80-14 biraz büyüğünü taktırmak istiyorum. Sen daha buyuğunu taktırmışsın yakıt tuketımı dışında sorun yasadın mı? lastıklerın yenıne buyuk gelme gıbı bır sorun yok dımı ıyıce oturuyor mu lastıkler ? ayrıca benım motor yenı kasa pcx125 , senınkı hangı model.

serious
23 Eylül 2014, 12:31
2014 pcx 150 bugün biraz daha deneyeceğim motoru ön arka aynı lastiği taktılar. sürüşte veya yakitta hala sıkıntı olursa gidip değişim talep ediyem yani 150km yol gidicem yine mecbur...

HONDAANTALYA
23 Eylül 2014, 12:58
12 tl ile , 123 km ;)

shade3720
23 Eylül 2014, 16:39
Arkadaşlar yeni pcx125 1000 km bakım için honda servisi aradım ,tam olarak ne yapılacağını sordum sadece yağ değişeceklerini ve lastik havalarını kontrol edeceklerini ve sadece Shell yağ koyabıleceklerını soyledıler ( ben Castrol istedim , kendim getıreyım dedım olmaz garantiye ışlemem o zaman başka yerde koydur dedı ) böyle bır saçmalık var mı arkadaş , ben shellden başka yağ koymam diyor .

1. ilk bakım ve yapacakları iş olarak fiyat çok yüksek geldı 75 TL istediler ( yaptıran arkadaşlar kaç liraya yaptırdıklarını yazabılırler mı?

2.bulunduğum yerdeki honda servisi çok gevşek ,tek olduğu ıcın musterı memnunıyetı sıfır .. resmen tekelcilik yapıyor hiç oraya gıtmek ıstemıyorum ,diğer en yakın serviste 150 km .soruma gelirsek

Motor için garanti çok onemlı mı ? mesela ben hıc honda servisine gıtmesem butun bakımlarımı sanayıde herhangı bır motorcuda yaptırsam işi bilene tabı ( istedıgım marka yağda koyarım ) sonuçta uzun yıllar satmayıda düşünmüyorum motoru kafama gore takılsam servısle hıc muhattap olmasam ne gıbı dezavantajları olur ? hıc bu şekılde yapan arkadaş var mı , bır zararı olur mu ? İnanın honda servısıne hıc gıtmek ıstemıyorum hem fıyatları herseyde yüksek hemde ılgısızler , acil cevaplar bekliyorum , teşekkür ederım

GB79
23 Eylül 2014, 22:40
Hocam motoru yakın zamanda satmayacaksanız eğer ve iyi bir usta bulursanız, motorun gerekli bakımlarına uyduğunuz sürece, yetkili servise gitmenize gerek yok bence. Sonuçta bir arıza çıksa yine kullanıcıya yükler bunlar, uğraşırsınız. 15-20 binlik bir motor olsa OK ama siz ilgilenecekseniz yetkili servise gitmenize gerek yok, tabi bu benim görüşüm. Sonuçta Honda bu, kolay kolay bozamazsınız.

Ramazan Can
23 Eylül 2014, 23:05
aklımı kurcalayıp duruyor... alacam ama ne zaman bilemem....

serious
24 Eylül 2014, 01:24
lastikleri orjinal ebatta city grip ile değiştirdim 100km'de 1.1lt yakıt tasarrufu oldu.kimseye kalın lastik tavsiye etmiyorum kıvraklık,performans ve yakıt olarak baya olumsuz etkiliyor...her servise her lastikciye güvenmeyin hatta kimseye güvenmeyin motor işinde örnek;

izmir bayraklı honda servisi motorun yani pcx 150 model motorların 100km'de ortalama 3.9 - 4.5lt arası yakıt tükettiğini ısrarla savundu ve herkese kalın lastik takıyoruz diyerek beni açık açık kandırmaya çalıştı...

shade3720
25 Eylül 2014, 18:22
Arkadaşlar 2014 YENİ kasa PCX125 ler için selesine daha yumuşak rahat olması için işlem yaptıran var mı ?

Daha konforlu yumuşak olması için ne yapabiliriz ? önerisi olan deneyen?

HONDAANTALYA
25 Eylül 2014, 21:52
Arkadaşlar 2014 YENİ kasa PCX125 ler için selesine daha yumuşak rahat olması için işlem yaptıran var mı ?

Daha konforlu yumuşak olması için ne yapabiliriz ? önerisi olan deneyen?

Amortisörü ayarlayarak yumuşatıyolar.

Benimde son zamanlarda debriyajdan gelen bi ses var rahatsız etmeye başladı yani... Sesin tanımıda şu şekilde , cır cır böceginin ötmesi gibi bir tonu var.Gaza yüklenince yapıyor , bırakınca kesiliyor.Yani bende bunun debriyajdan geldigini o şekilde çözdüm.Benim gibi bu sorunu yaşayan arkadaşlar varmıdır ? varsa çözümü nedir.Ha bide servise gidin flan demeyin.Manasız saçma sapan yorum atıyolar..:pr:

serious
26 Eylül 2014, 01:22
dostum bu benim ilk aldığımdan beri çözemedigim sorun hiç bir servis bulamadi anlamadı çözüm bulursan banada bir zahmet mesaj at inşallah buluruz bir çözüm zaten city gripten sonra yakıt 100kmde 2.6y çıktı moralim bozuk...

HONDAANTALYA
26 Eylül 2014, 21:36
dostum bu benim ilk aldığımdan beri çözemedigim sorun hiç bir servis bulamadi anlamadı çözüm bulursan banada bir zahmet mesaj at inşallah buluruz bir çözüm zaten city gripten sonra yakıt 100kmde 2.6y çıktı moralim bozuk...
Bozmayın morelinizi :cat:Sizin bi şikayetiniz olduğu takdirde , Honda bu sorunu öle yada böle çözücek çözmek zorunda..Olmadı arayın honda müşteri hizmetlerini şikayetiniz belirtin.Bak ozamman muameleye sen :) Motorunuz sıfır oldğu için radaj süresi yaşıyo olablir hocam.Bence başka bi pcx 150 'e binin birde onu bakın ses varmı.Eger gerçekten varsa servisinden başka biyere gitmeyin sakın.Hayırlı günler..

cevran07
29 Eylül 2014, 12:25
Ataberk bayi ise Castrol 10-40 , Dünya flan işin makarası shell 'in kalitesi belli bir kmden sonra düşüyor.Nerden anladım dersem işyernde kuba xr (vitesli) 125 var ve 1 ay önce deneme amaçlı kattğımız yağı boşalltık ve castrol koyduk :)En kısa yol bildigin yoldur , Castrol 10-40 kat kafan rahat olsun.

BU ataberk te şerefsiz olmus,Castrol var ken shel de neymis.Peki yağ yakma özeliğine sahip olan yağı n diye kullanıyor.Tekrar,tekrar gecirmeli olarak misafirimiz olsun diye mi ? Shell in yağları belli bir zmandan sonra yağ yok oluyor.Ama castrol da bu yok!

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:41 ----------

Akçor u bilen bilir ben zamanında innova varken motul yağını kendim alıp geliyordum.sağolsun calısan arkadaslar hiç zorluk cıkartmıyodu.Ataberk in tamamen işgüzarlığından oluyor bunlar.Kesinlikle istediğiniz yakıtı koydurabilirsin fakat motorunuzun el kitapcığındaki uyan yağları almalısınız ''Shell,Castrol,Motul vs.'' gibi

shade3720
29 Eylül 2014, 19:12
Merhaba arkadaşlar ,hala yeni kasa pcx ler için aksesuar çeşitleri çıkmadı mı? ön cam fabriden başka hala yok ,sissy bar arıyorum hala yok ,özellikle honda pcx aksesuarları için hangi websitelerine bakmak gerekiyor en çok çeşitler hangi websitelerinde var.

Sele bana çok sert geliyor 10 dkkalık yolculuktan sonra iyice sertleşiyor , daha yumuşak konforlu olması için ne yapabiliriz ,tamamen yeniden kaplatabilirmiyiz deneyen var mı ?

HONDAANTALYA
30 Eylül 2014, 19:52
Merhaba arkadaşlar ,hala yeni kasa pcx ler için aksesuar çeşitleri çıkmadı mı? ön cam fabriden başka hala yok ,sissy bar arıyorum hala yok ,özellikle honda pcx aksesuarları için hangi websitelerine bakmak gerekiyor en çok çeşitler hangi websitelerinde var.

Sele bana çok sert geliyor 10 dkkalık yolculuktan sonra iyice sertleşiyor , daha yumuşak konforlu olması için ne yapabiliriz ,tamamen yeniden kaplatabilirmiyiz deneyen var mı ?
Hocam sahibinden.com 'dan pcx aksesuar diye arat çoğu malzeme var.

m184
01 Ekim 2014, 12:14
Merhaba arkadaşlar işe pcximle gidip geliyorum hergün havaların soğumasıyla dizlerim üşümeye başladı diz ve el rüzgarlığı almak istiyorum aşağıdaki linktekine benzer bişey
http://www.n11.com/scooter-el-ruzgarlik-ve-dizligi-ikisi-bir-arada-P31998728

ama bunun şeklini beğenmedim önerileriniz var mı?

GB79
01 Ekim 2014, 21:39
Ben de araştırmadayım, henüz havalar çok soğumadı ama iyice soğumadan almak lazım bir şeyler.

shade3720
02 Ekim 2014, 13:12
Merhaba arkadaşlar Yeni kasa pcx 125 ler için aşağıdaki ürünleri alım kullanan , yorumlayacak veya alternatif söyleyecek olan var mı?

ÖN CAM F.FABBRİ MARKA;

http://www.otosever.com.tr/?urun-1074-HONDA-PCX-125---150--2014--ON-CAM.html

SİSSYBAR ;

http://www.harputmotosiklet.com/honda-pcx-125-150-sirt-dayama--sissy-bar/urundetay/3935.aspx

Evet arkadaşlar acil cevaplar bekliyorum ,yine sormak istediğim başka bir konu ön cam siperliklerde kelebekli modeller mevcut ,sanırım kelebek camı istediğimiz zaman yukseltıp alçaltmaya yarıyor ,bunu tavsıye edermısınız ne gıbı artıları var kullanan var mı? aşağıdaki linkten ınceleyebılrısınız, bunların dışında aksesuarlarda onerısı olan var mı?

http://www.anesmotor.com/pinfo.asp?pid=2386

serious
02 Ekim 2014, 22:00
Arkadaslar yakıt tüketimi hakkında biraz konuşabilirmiyiz benim pcx150 100km'de (uzun yol) 3.3lt , 3.5lt arası yakıt tüketiyor çok değilmi zaten 110dan fazla gitmiyor çok yükleniyorum diye fazla yakıyor diye düşünüyorum ama zaten hız kesici var zorlama Şansım yok sizde ne kadar yakıt tüketimi olduğunu yazarsaniz sevinirim.şehir içide 100km'de 2.4lt , 2.7lt.michelin lastik taktirmadan önce şehir içinde 2.1lt , 2.3lt fazla yakmazdı...

HONDAANTALYA
02 Ekim 2014, 22:19
Litre hesabı deyilde şöle tanımlayim , 15 tl yakıt ile 140 km yol gidiyorum aradabir artçılı.10 tl yakıt ile (yaklaşık 1.90 lt.) 95 -110 full artçılı.

shade3720
03 Ekim 2014, 10:21
pcx150 si olan bır arkadaş yakıt tuketımını paylaşmış, buna gore sizinki çok yakıyor bence ,okuyunuz

arkadaşlar bende honda pcx 150 aldım 1 ay tam olmadı 1000 km rodaj süresini doldurdum servis 30 tl tuttu şuanda 1300 km de valla her gün işe gidip gelirken kullanıyorum performans harika. birtek çekindiğim korktuğum lastikleri yağmurda ani frende maltepe e-5 de çok kaydı düşmedim çok şükür ama korkuttu şahsen ayrıca bu lastiklerle parlak zeminlerde mutlaka dikkat edin ne gaz açın nede fren yapın direk düşebilme ihtimaliniz çok yüksek.forumdaki yazılanlara bi göz attım herkez 100 kmde 2.4 tükettiğini söylüyorum ilk aldığımda 1.9 tükettirdim motora tabii 70 -80 arası sürdüm rodaj olduğu için bakımdan sonra 100 ve 120 arası kullandım 2.2 yakıyor şuanda ama bu tüketim sizin eliinizde açıkcası 35 tl ye depo fulleniyor rodaj döneminde tek depoyla 354 km yaptm ve son 1 diş kalmıştı herhalde rahat bi 20 km daha yapabilirdim ama yolda kalmamak için benzin aldım :) tepkileri harika dediğim gibi herkez fiyatı fazla diyor ama bu motorada değer kardeşim. motor almayı düşünenler pcxden başlamalı sonra nasıl bırakır bilemem

serious
03 Ekim 2014, 19:47
göstergede ki 100km/lt hesabı doğrumu çok merak ediyorum.sizin motorunuz 120 görüyormu ve 100kmde 100-120km hızla 2.2lt yakıyorsa baya imrendim benim 100kmde 1.2lt fazla yakıyor sizden heralde teknik bir sorun var...

GB79
03 Ekim 2014, 21:14
Ben 4.5 litre benzinle 200 km yapıyorum şehir içinde PCX 125'le.

serious
03 Ekim 2014, 23:56
dostum göstergede 100kmde kac lt yakıt tükettiği yazıyor acab bakıp söylermisin

mulholland
07 Ekim 2014, 02:08
Merhaba 2014 5 bin km de 2. El lastik canta ve cam sizce ederi nekadar dir arkadaslar yardimci olursaniz sevinirim. Bu arada hayırlı bayramlar.

shade3720
08 Ekim 2014, 14:55
Merhaba arkadaşlar

Amazon ,ebay gıbı yabancı alışverış sitelerınden motor aksesuarı alıp turkıyeye getırten var mı hıc? İşlemler nasıl oluyor gümrükte takılma riski var mı ? kargo ucretlerı cok yüksek mı oluyor acaba ?

Mesela ön cam ve sissy bar buldum yenı kasa pcx ler ıcın , ve fıyat olarak cok uygun turkıyeye gore, parçalar italyadan gelecek givi marka. Bu çekilde alısverıs yapıp sorun yasayan varmı acil cevaplar bekliyorum..

GB79
21 Ekim 2014, 08:50
Arkadaşlar havalar soğumaya başladı, diz örtüsü ve elcik rüzgarlığı falan kullanan var mı? Siz nasıl soğuktan korunuyorsunuz?

SaLu_JaCBo
25 Ekim 2014, 19:28
honda pcx 125 almayı düşünüyorm.esp li model mi önerirsiniz.ve farkı nedir.bilgi verirseniz sevinirim

GB79
26 Ekim 2014, 10:51
ESPli model biraz daha güçlü ve yakıt tasarruflu oluyor.