PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : plakasız crosslar

Ekim92
14 Şubat 2011, 13:37
Merhabalar şu aralar crf 250 x e bakıyorum arabanın arkasını bi romörk ayarlayıp kullaılırmı diye bakıyorum ama alet plakasız.Mesela ben köy yolunda giderken jandarma durdurdu ruhsat plaka yok nolcak motoru bağlıcaklarmı.bu tip motor kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim

Ken-BlocK
14 Şubat 2011, 13:46
Merhabalar şu aralar crf 250 x e bakıyorum arabanın arkasını bi romörk ayarlayıp kullaılırmı diye bakıyorum ama alet plakasız.Mesela ben köy yolunda giderken jandarma durdurdu ruhsat plaka yok nolcak motoru bağlıcaklarmı.bu tip motor kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim

seLam arkadaşım.. Köyde KuLLanırsan hiç bi problem cıkmaz O motorların Işıksız ve Plakasız oLma nedeni Köy dağ Bayır Bahçe Gibi yerLer zaten .. Ana yoLA cıkmadıktan sonra hiç bi problem yaşamazsın.. Eskiden Benim vardı Plakasız ve ışıksız Sorun cıkmadı hiç Ve trafige gittigimde bana aynı şeyi söyLEdiler.. Ana yola cıkmadıktan sonra sorun yaşamazsın..:cat:

patron_58
14 Şubat 2011, 13:51
İster dağın başında kullan ister şehrin ortasında TÜRK vatandaşı olarak yıllık vergini vereceksin,muayenesini ettirip kullanacaksın altında ne olursa olsun.Diğer arkadaşlarda yok benim plakam yoktu yok kaçıp geziyordum falan diyip marifet gibi anlatmayın.

Ken-BlocK
14 Şubat 2011, 13:56
İster dağın başında kullan ister şehrin ortasında TÜRK vatandaşı olarak yıllık vergini vereceksin,muayenesini ettirip kullanacaksın altında ne olursa olsun.Diğer arkadaşlarda yok benim plakam yoktu yok kaçıp geziyordum falan diyip marifet gibi anlatmayın.

Arkadaşım Kimse bi yere Kacıp gezmiyor Zaten .. Her aracın Muayenesini yaptırcaksın o temel kural zaten .. Bu arkadaşın Ögrenmek istedigi şey FarkLı .. Ve o şekiLde kuLLandıgı Sürece Hiç bi sorun yaşamaz.. Ben kuLLandım Uzun bi zaman cokta Trafikle karşılaştım Sorun cıkmadı cıkmazda.. Sonucta trafik sana kural veriyo ona göre Uyduktan sonra Daha ne sorunu cıkacak ki ???:wiinkk:

fat280
14 Şubat 2011, 14:00
kardeş dağ da bayırda da sürsen jandarma durdurur ve evrakları olmadığını öğrenirse motoru bağlar bu bir ikincisi motorun evrakları olmadığı içinde jandarma tarafından tutuklanma gibi sorununda ortaya çıkabilir sonuçda motoru nerden buldun kimden aldın neci flan gibi tavsiyem evrakları olması yönünde

patron_58
14 Şubat 2011, 14:02
Plakasız gezmekte sorun yok,trafikte birşey demez...Bu nasıl iştir yaa

Ekim92
14 Şubat 2011, 14:08
benim kastettiğim motorun zaten trafiğe çıkış belgesi falan yok zaten ben sadece cross yapmak için kullanacağım köy yolları dışında asfaltta kullanmıyacağım.köy yolunda jandarma durdurdu faturasını göstersemde motoru bağlarmı?

Ken-BlocK
14 Şubat 2011, 14:13
benim kastettiğim motorun zaten trafiğe çıkış belgesi falan yok zaten ben sadece cross yapmak için kullanacağım köy yolları dışında asfaltta kullanmıyacağım.köy yolunda jandarma durdurdu faturasını göstersemde motoru bağlarmı?

BağLamaz hocam bagLAmaz .. EvrakLırı zaten cross'u aLdıgında eline vercekler tam olarak.. Ondan sonra bi sorun cıkmaz o motorların özelligi o zaten plakasız ve ışıksız olma sebebide o .. Ben kuLLandım aynı şekilde ama evrakları tamdı ..

-unnamed-
14 Şubat 2011, 14:14
bu nasıl iştir...
plakasız dolanmak...
bizim k4'de plaka çantada diye azdaha bağlatıyorduk motoru...
o taraflar kanunlar değişik mi?

kurubuz
14 Şubat 2011, 14:16
Plakasız gezmekte sorun yok,trafikte birşey demez...Bu nasıl iştir yaa

Cross motorlara istesen de plaka çıkartamazsın, bunların trafiğe çıkma izinleri, yola uygunluk belgeleri yoktur, sinyalleri farları kornaları da yoktur. Bu motorlar taşıt aracı değil spor aleti olarak geçerler, aynı koşu bandı veya halter gibi. Dağda bayırda yol olmayan yerde gezebilirsin( yani motocross sporu yapabilirsin) sorun olmaz. Jandarma sadece çalıntı olup olmadığını kontrol için faturasını isteyebilir o kadar. Ama karayoluna çıkamazsın.

KUVVETMİRA
14 Şubat 2011, 14:21
bir diğer konuda;
-römork için aracınıza çeki demiri taktıracaksanız bunu aracın ruhsatına işletmek zorundasınız.

Ken-BlocK
14 Şubat 2011, 14:38
BiLenLer Cok GüzeL şekiLde acıkLamışLar .. Ben kuLLandım ve o yüzden biLDigim bişey hakkında yorum yaptım .. Kurubuz arkadaşn söyLedigi herşey dogrudur .. Lütfen Bu konu yani Cross Sporu yapmayan arkadaşLar YanLış ve KAramsar BiLgi verip ARkadaşımızın akLında soru işratleri bırakmasınLAr.. tşkLEr

patron_58
14 Şubat 2011, 14:52
Cross motorlara istesen de plaka çıkartamazsın, bunların trafiğe çıkma izinleri, yola uygunluk belgeleri yoktur, sinyalleri farları kornaları da yoktur. Bu motorlar taşıt aracı değil spor aleti olarak geçerler, aynı koşu bandı veya halter gibi. Dağda bayırda yol olmayan yerde gezebilirsin( yani motocross sporu yapabilirsin) sorun olmaz. Jandarma sadece çalıntı olup olmadığını kontrol için faturasını isteyebilir o kadar. Ama karayoluna çıkamazsın.

Konuyu açan arkadaşa sorarmısın dediği motor senin anlattığın motor gibi profesyonel cross mu? eğer öyleyse eyv.

kurubuz
14 Şubat 2011, 15:16
Konuyu açan arkadaşa sorarmısın dediği motor senin anlattığın motor gibi profesyonel cross mu? eğer öyleyse eyv.

Cross olsun olmasın trafiğe kapalı yerlerde trafik kontrolü yapılamaz. Tarladaki traktöre trafik cezası kesilemez çünkü tarla, trafik kanununun geçerli olduğu bir alan değildir . Tıpkı karaya çekilmiş teknede oturan bir çocuğa kaptanlık ehliyeti sorulamayacağı gibi, çünkü kara, deniz kanunu kapsamında değildir.

Bir örnek vereceğim, 2 yıl önce otopark içinde kaza yaptım, polis geldi ama tutanak tutmadı, "aranızda anlaşın bu bir trafk kazası değildir" dedi. Çünkü bu kaza trafikte olmamıştı...

Kross olsun olmasın, cayır çimende plakasız motora bin, sana kim ne diyebilir ?

mayildiz
14 Şubat 2011, 15:27
Hadi yolda giderken jandarmayı gördün, çık kardeşim yoldan, yola paralel tarladan git :)
Cross ne de olsa. Soran olursa tarlayı sürüyorum dersin. :)

GaCCaLL
14 Şubat 2011, 15:28

malesef ki profösyönel..:pale:

Ekim92
14 Şubat 2011, 17:53
bu sitenin en büyük sorunu laf kalabalığı
enduro-offroad bölümüne konu açıyorum
spesiyal kros denen motorları(plakasız yarış tipi) kullanan bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bilgi istiyorum
ama konuyla alakası olan olmayan herkes bişeyler diyo
koca konuda benim istediğim bilgi 3 cümle

kurubuz
14 Şubat 2011, 18:20

.... diye sormuşsun, adam gibi cevap vermişiz. Daha ne istiyorsun ? Duymak istediklerin varsa önden sipariş et onları söyleyelim...

coolsoul
16 Şubat 2011, 00:33
herkes neler yazmış öyle yaa cross motorlar ne zamandır plakalı :) spesial croslarda bırakın farı sinyali elektirikli marş bile bulunmuyor hepsi kick startlı. Arkadaşın biride vergini vereceksin her Türk vatandaşı gibi birşey yazmış zaten benzinin litresine 4 lira veriyoruz aldığımız akaryakıtın yarısından fazlası vergi daha ne vergisi vereceğiz.?? üstelik spesial motora :)

Slayerrr
16 Şubat 2011, 01:00
Kurubuz zaten tam olarak olması gereken cevabı vermiş. Yani karayolu olarak belirlenmiş (karayolu deyince aklınıza sadece otoyollar gelmesin kara taşıtları için yapılmış yollar) alanlar dışında ister plakasız krosla dağ bayır gezersin, ister lastik yakarsın, ister teker yaparsın. Ayrıca muayene ve sigorta yaptırmana da gerek yok. Ancak araç daha önce plakalı olarak trafiğe çıkmışsa trafikten çekmen gerekir. Aksi halde sigorta sorun olmasa da vergi borcu yükselmeye devam eder.

casillas00
16 Şubat 2011, 01:06
Spesial motora zaten ruhsat cıkartamazsın bırak projesız olmasını zaten honda bu motora plaka cıkartamazsın kardeşim diyor.

crf cr gibi modellerinde faturası olur onu gösterirsin kimse sana ruhsat felan soramaz.

Hani crf'ınde plakası olsa bide üstüne supermoto lastıkleriyle tadından yenmezdi :)

Khutuck
16 Şubat 2011, 11:16
Spesial motora zaten ruhsat cıkartamazsın bırak projesız olmasını zaten honda bu motora plaka cıkartamazsın kardeşim diyor.

crf cr gibi modellerinde faturası olur onu gösterirsin kimse sana ruhsat felan soramaz.

Hani crf'ınde plakası olsa bide üstüne supermoto lastıkleriyle tadından yenmezdi :)

Duyduğum kadarıyla Honda CRF'leri motosiklet değil, tarım makinesi adı altında ithal ediyor :cherry:

CRF'e plakayla süpermoto lastiği takmaktansa KTM'de hazırı var :P

Örnek:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-ktm-diger-modeller-450-smr-2010-33653012/detay

casillas00
16 Şubat 2011, 11:25
Duyduğum kadarıyla Honda CRF'leri motosiklet değil, tarım makinesi adı altında ithal ediyor :cherry:

CRF'e plakayla süpermoto lastiği takmaktansa KTM'de hazırı var :P

Örnek:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-ktm-diger-modeller-450-smr-2010-33653012/detay

2 zamanlı supermoto olcak ama :)egzapı açtın mı dın dın dındıııdınnnnn diycek :P
Ya projesını felan yaptırıp plaka cıkartanı vardı ama çok uğrasıyorsun.
değmez o kadar kafa agrıtmaya.

boyraz
16 Şubat 2011, 11:51
Açıklayan arkadaşların eline sağlık, millet olarak anlayıp dinlemeden linç etmeye çok meraklıyız maalesef.

Aynı durum ATV'ler için de geçerlidir, aynı modelin "off road" ve "on road" versiyonlarının arasındaki 1000 tl civarındaki fark da bundan kaynaklanmakta. Off road olarak satılan araç trafiğe girmeyeceği için ne uygunluk belgesi vardır ne plaka/ruhsat'ı ne de sinyali ve aynası. Bunlar için tek resmi evrak faturadır, o da çalıntı olmadığını ispta için kullanılır o kadar.

Ekim92
16 Şubat 2011, 17:57
.... diye sormuşsun, adam gibi cevap vermişiz. Daha ne istiyorsun ? Duymak istediklerin varsa önden sipariş et onları söyleyelim...
sözüm sana değil zaten benim aradığım bilgi zaten senin söylediklerin ama araya gereksiz konuşanlara kızıyorum

movibiker
16 Şubat 2011, 18:15
plakasız araç eğer trafiğe açık alanda kullanılıyorsa bağlanır,bu köy yoluda olsa böyle stabilize yolda olsa böyledir.jandarmanın insafına denk gelirsin işlem yapmaz o ayrı mesele.ancak on road makinalar ile trafiğe çıkılabilir.off road makinalar sadece trafiğe kapalı alanda kullanılabilir.özel cross parkurları,yarış pistleri,özel mülkiyet araziler vb. yerler.trafiğe açık alanda jandarmanın aracı bağlama hakkı her daim saklıdır.

amac
09 Temmuz 2011, 00:24
tam çorba olmuş arkadaşlar :D benımde kafam karıstı. Mesela Krosla otobana çıkazmıyız ??? Çıkamazsak istanbulda ne yapacam krosu kırk yılın bası dag taş gezecem dıye kros mu alacam.

kadirr26
09 Temmuz 2011, 00:46
muhabbet güzelmiş.

basit insan
09 Temmuz 2011, 01:25
peki bi böyle bi cross alsak plaka taktırabilmek için hiç bi şansımız yok mu?

musagüner129
09 Şubat 2012, 00:47
hayır kardeşim...

acayüp
09 Şubat 2012, 00:57
Birkaç ay önce bir arkadaş ktm 525 i yakalatmıştı. Motoru bağladılar. Çok kolay bir sekilde çıkarıldığını ama prosüdürü öğrenene kadar çok uğraştığını söylemişti. Yarın kendisini arayıp öğrenip buradan yazarım. Yalnız 2, kere yakalanınca işin rengi değişiyormuş. 2. den korkuyordu.

Burakg
19 Aralık 2015, 22:54
arkadaşlar merhaba sıfır küba black cat aldım adıma faturası kesildi fakat ben motoru trafikte kullanmıcam enduro parkuru veya dağda spor amaçlı kullanıcam ve ruhsat çıkartmak istemiyorum sıfır motorlarda nasıl oluyor bu işlem plaka masrafları ve sigorta flan uğraşmak istemiyorum sonraki dönemlerde borç çıkmaması için ne yapılabilir bilgi verirseniz sevinirim.

KTM250
25 Aralık 2015, 14:58
Bnmde ktmim var adanadan aldım..Motor arabanın bagajındaydı.Polisler yol kontrolde arabayı arayıp motoru gördüler..Evrak istedi hiç bşy diyemedim..Sonuç olarak motor parça parça ,polisin aklına herşey gelir..Nerdeyse motoru bağlıyordu..Sabıkama falan baktılar ucuz kurtuldum..Faturanın olsa plakaya çok fazla gerek yok..Asfaltta çok vakit geçirmeyin..Zaten görsede göz yumup durdurmuyorlar...Ama çarşının göbeğinde kesinlikle affetmezler.

Selçuk Keleş
07 Ocak 2016, 14:48
Trafikte kaza vb. karışırsan başına bi iş daha açılır. Plakanın MTV'si bişey değil de, trafik sigortası el yakıyor.

delicoban08
24 Şubat 2016, 14:52

Arkadaşlar plakalı kros motosikletler mevcuttur. Şu anda türkiye de plaka çıkarabileceğiniz motorlar
1-TM Racing
2-Gas Gas
3-Husqvarna
4-KTM
bunların dışında malesef 4 japonda plaka çıkarabileceğiniz hafif makine yoktur. Bende TM Racing EN 250 modeli var. ' zamanlı 100kg civarında 56HP ve plakalıdır. Bu tr motorlarda genelde plaka olmaz. Yol dışında her yerde kullanabilirsiniz. Fakat isteseniz de istemesenizde yola girmek zorunda kalacağınız zamanlar olur. Bu durumda yakalanırsanız motorunuz bağlanır. Faturanız var ise motoru geri alabilirsiniz. Faturanız da yok ise o motoru hiçbir şekilde geri alamazsınız. Bu sebeple en temizi plakalı modellerden tercih etmektir.

arkadaşlar merhaba sıfır küba black cat aldım adıma faturası kesildi fakat ben motoru trafikte kullanmıcam enduro parkuru veya dağda spor amaçlı kullanıcam ve ruhsat çıkartmak istemiyorum sıfır motorlarda nasıl oluyor bu işlem plaka masrafları ve sigorta flan uğraşmak istemiyorum sonraki dönemlerde borç çıkmaması için ne yapılabilir bilgi verirseniz sevinirim.

Fatura tarihinden itibaren 3 ay içinde plaka çıkarabilirsiniz. 3 ay geçtikten sonra o motora plaka çıkartamazsınız. Plakasız binmek ile ilgili yukarıda açıklama yaptım zaten.