PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : scooterlara yapabileceğimiz basit görünüm değişiklikleri

RAPTOR666
07 Şubat 2006, 20:41
bu sefer upgrade demedim :) neyse fikirlerinizi paylaşalım

misal ben diyorum ki şööle siyah boyayayım üstüne sarı çizgiler felan altta mavi ışıkta var bakiim bide ayak koyduumuz yerin altına daha yere yakın bişeyler bulabilirsem bide farlarla stoplarada çorap yada bi boya filan bişeyler düşünüyom cantlarıda beyaza boyayabilirim belki warmı böyle bişeyler yapan bi resim falan atarsa yapacak olnanlara fikir olur

http://1300hayabusa3.sitemynet.com/kmk3.htm

hayabusa görünümlü dağ bisikleti adamlar yaratıcı tabi

H@NS
08 Şubat 2006, 16:51
bak burda da karşılaştık ben yapmadım motoruma ama deniyecek vakit olmadı...
1)mesela park lambalarını mavi veya kırmızı yap hoş olur..
2)arka stop lambasının camına film çek..siyah !!!
3)bide ayağını koyduğun yerin oraya ön tarafa sana resimdede göstereyim bak ..yuvarlak içine aldığım yere sis far bi sol tarafa bi sağ tarafa sarı veya beyaz sisi far taktır....resim ekledim ...painte ufaktan yaptım ole bişey olabilir.hem sağ tafara hem sol tarafa sis far yaptırabilirsin ..düşük amperde çalışan bişeyy alırsın...
4)mesela mesela ben hussara yaptım göstergelerin ışığı normalde sarı ben mavi yaptım ole olabilr...gösterge ışığını değiştir...
5)elcikleri değiştir..güzel orjinal bi elcik al...marka bişeyy al slikon elciklerden...
6)motorun kendi etiketlerini çıkar güzel stiker lar yapıştır ama herkes de olan değilde değişik stiker lar bul yapıştır...
7)motoru bence boyama sorun olur..orjinali kalsın ilerde boyalar aşınınca o zaman boyarsın istediğin renge...
8)bide sana tavsiye motorun tüm vidalarını paslanmaz vidayla değiştir ilerde sorun olur.. soliyim bu dandik vidalar hemen yalama yapar kaporta yuvalarını.....
9)walla benden bu kadar daha aklıma gelirse yazarım tekrar...................

Khutuck
08 Şubat 2006, 17:21
Öne "DOCTOR" yaz, Arka tekerin üerine veya ön gövdeye 46 numara yapıştır. Motoru mavi/sarı boya, rüzgarlığın altına "7 Times Champion" yaz.

Ya da;

Arka plakalığın üzerine "Liselim" sticker yapıştır :mrgreen: :mrgreen:

H@ns'ın söylediği lamba güzel durur bence.

RAPTOR666
08 Şubat 2006, 18:26
hımm kütük sende orjinal fikirler varmış yapıyomusun sende bööle şeyler mavi akbiline bakiiim :)

MoToR
08 Şubat 2006, 21:25
yaf hayabusa gördümde manuelini görmemiştim koptumm:queen: mmmm

crazy_devil
09 Şubat 2006, 19:44
güzel olur hansın
:) dediyi gibi

Mengu16
09 Şubat 2006, 20:59
Motorun arkasına "çatla emi" yazısıyı yapıştır( Bu şakaydı tabii ! )

Motorun paspasını söküyorsun ve bir alüminyum lehva satan kesen biçen
birine gidiyosun ve bu paspasın şeklinde ve boyutunda desenli alüminyum
levha kestirip paspasın yerine vidalıyorsun ! (Bu işlem RS151 e çok yakışıyor)

Ve Görüntüsüne hayran kalıyorsun !

RAPTOR666
10 Şubat 2006, 02:11
Motorun arkasına "çatla emi" yazısıyı yapıştır( Bu şakaydı tabii ! )

Motorun paspasını söküyorsun ve bir alüminyum lehva satan kesen biçen
birine gidiyosun ve bu paspasın şeklinde ve boyutunda desenli alüminyum
levha kestirip paspasın yerine vidalıyorsun ! (Bu işlem RS151 e çok yakışıyor)

Ve Görüntüsüne hayran kalıyorsun !

çatla emi yazısı için yüreğimi aazıma getirdin doorusu çok şükür şakaymış:silent:

hoş fikir aslında metalik bi hava katar olaya
onun alu''ü''minyum görünümünde plastik olanlarıda var galiba ama delikanlıyı bozar taklit

crxforever
10 Şubat 2006, 22:07
151rs tipi motorların dış yüzeyi fazla olduğu için cok şey yapılabilir.motor resimdeki gibi ise önce komple laciverte boyat tek renk olsun.sonra da
güzel resimler bulup bir tabelacıya git dijital baskı veya airbrush yapan bir yere gidip o resimleri bastırt.arka farı da otomobil tuningi yapılan yerlerde ışığı geciren far boyaları var.gövdev rengine boyatırsan motor kendi sınıfında tek olur.başarılar.

crxforever
10 Şubat 2006, 22:18
daha yeni şeyler de aklıma geldi ön farlara beyaz ampül tak ayak koyma yerlerini yukarıda yazılanlar gibi komple aliminyum yaparsın birde arka portbagajı cıkar.

mondial50tt
10 Şubat 2006, 22:34
ön farı değiştiren yok mu ben değiştirmeyi düşünüyorum

ylmzzz
10 Şubat 2006, 22:35
konyada airbrush yapan yer var mı ki:silent:

crxforever
10 Şubat 2006, 22:47
bildiğim kadarı ile yok.ama kargo ile plastik aksam gönderilebilir başka bir şehire
yada dijital baskı da olur airbrush olmazsa

RAPTOR666
11 Şubat 2006, 14:36
yaw boyayacam ama bu meretin heryeri plastik ya nasıl olcak normal sprey boya tutmaz gibi geliyo bide kazımak falan gerekirmi eski boyayı

ön farada küçük yuvarlak bişey değişik olur aslında o hani mecekliler varya ismi nedir bilemiyom

crxforever
11 Şubat 2006, 16:30
boyama işini plastik boyama yapan biryere yaptırmak daha iyi olur bence.sprey boya pürüzlü olabilir.ya da istenilen renkte bu modelin parcaları hazır alınıp takılalbilir.sonuçta bu tipte cok sayıda scooter var.
mercekli farlı aynı tipte yellowrock firması motor getiriyor.onukiler uyabilir.ama kenarları plastik bence yakışmıyor.
bu konu da belki bir fikir verebilir. http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=7854

RAPTOR666
11 Şubat 2006, 22:38
boyama işini plastik boyama yapan biryere yaptırmak daha iyi olur bence.sprey boya pürüzlü olabilir.ya da istenilen renkte bu modelin parcaları hazır alınıp takılalbilir.sonuçta bu tipte cok sayıda scooter var.
mercekli farlı aynı tipte yellowrock firması motor getiriyor.onukiler uyabilir.ama kenarları plastik bence yakışmıyor.
bu konu da belki bir fikir verebilir. http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=7854

o farların ismi nedir yaw ne faydası var onların malum kalite arabaların hepsinde o tip var

yilmazelektrik
11 Şubat 2006, 23:08
fena değil doğrusu insanın alası geliyor seri üretimi suzuki mi yapıyor.

RAPTOR666
12 Şubat 2006, 02:49
farlarımı diosun yok çinmalları bile yapıyo seri üretim

crxforever
13 Şubat 2006, 23:14
o farların markasını bilmiyorum.ama mercekli far deniyor.ben görüntü olarak sizin motorların orjinal farlarını daha cok seviyorum şahsen. ama nerede satıldığını bilmiyorum ama yellowrock firmasından yedek parca olarak alınabilir.
faydası arabalardan bildiğim kadarıyla.daha küçük far kullanılarak daha iyi aydınlatma yapılmasıdır.

crxforever
13 Şubat 2006, 23:20
faydası arabalardan bildiğim kadarıyla.daha küçük far kullanılarak daha iyi aydınlatma yapılmasıdır.

RAPTOR666
14 Şubat 2006, 19:21
ddoru diyosun aslında orjinali güzel ama bu gün farın içindeki reflektörde tırtıklı kısım var ışığı fazla reflekte etmeyen bi kısım oraları siyah elektrik bantıyla kapladım denemek için gaayet şık oldu doorusu park lambalarınıda söküp mavi led taktım bi de arkadaşın dediği alumınyum paspas aklıma yatıyo doğrusu bakiim bulabilirsem ondan yaptıraacam

haa bide arkadaşlar ışığı geçiren far boyalarından sonunda bulabildim farlar ışığından bişey kaybetmez dediler ama nekadar doğru bilmiyorum 18 yuro muş fiyatı

RAPTOR666
19 Şubat 2006, 18:34
şöyle bişii yapmıştım paylaşayım dedim farlardaki reflektörlerin bir kısmını siyah bantla kapladım parklambalarının yerine mavi led taktım eski park lambalarınıda bulundukları yerden aşaya salladım

Mengu16
20 Şubat 2006, 00:40
Ya RAPTOR666 iyi güzel yapmışsında motoru kötü düşürmüşsün !
Nasıl oldu bu iş !

RAPTOR666
22 Şubat 2006, 01:05
Ya RAPTOR666 iyi güzel yapmışsında motoru kötü düşürmüşsün !
Nasıl oldu bu iş !
artçı yüzünden düşüyom yaw viraja girdik 90-100 le yerler çamurdu bide eleman tırstı yatığım yönün aksine ağırlıgını verince birazdaha yatırmak zorunda kaldım soora kaydı haliyle Allahtam çamura deng geldikte yaralanma olmadı pantalonlar yıtıldı saadece

aman arkanıza aldığınız adama dikkat eğer tırsak bişeyse yavaş gidin

ylmzzz
22 Şubat 2006, 01:49
raptor666 çok haklısın motorda iki kişi binmek çok hassas konu. ben çok heyecanlı kişileri bindirmiyorum mesela. binen kişiler de benle beraber bir miktar yatıyolar mesela. dengeyi sağlıyolar. motorun arkaya binen kişide de bir miktar motosiklet tecrübesi lazım.

PcKopatGhostRider
22 Şubat 2006, 02:01
ön farıda beyaz yani holojen ampul yapabilirsin..

ylmzzz
22 Şubat 2006, 02:44
bizim arkadaşlar haojin scootera alt tarafına neon yaptılar. her iki tarafına uzun ince şeklinde. park lambalarını da mavisiyle değiştirdiler. ama kendileri yaptığı için (pek de anlamazlar) kısa bir süre sonra devreyi yaktılar. 75 ytl gibi bir fiyatla tüm devreleri kabloları değiştirdiler. karışmış kablolar artı eksi derken ben de gördüm tüm kablolar yanmış hatta devrede yanmış. motor çalışmıyordu bile. bilen birine yaptırmak daha iyi bence. bi de akünün kapasitesini bilmeden yapmamak gerekir.
bunları yapan arkadaşın ışıkları yanık durumdayken motor marşla çalışmıyordu. fazla geliyordu yük. ayakla çalıştırıyordu. :)