PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Masai Motosiklet Grand Eagle 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

m©zey
20 Haziran 2006, 13:00
şimdi konuştum küçük yalıdaki firmayla...
adam oldukça rahattı valla...
dedim kredi kartına taksit yapıomusunuz yaparız konuşuruz...
vadelimi yoksa peşinmi yapıosunuz abi...ikiside olur vadelide yaparız peşinde yaparız nası isterseniz yaparız....muahahahaha...koptum adama bi göriim nuri beyi alacağım zaman...
xeros sende ordan aldığını yazmışsın sende eğer yanımda olursan eminimki bi faydası olur...burdan heberleşirsek çok iyi olur...
ben bundan sonra hep buralardayım...

xeros
20 Haziran 2006, 13:15
:) :) sadece ben degil Gabe de oradan aldi motoru, Nuri Bey biraz yasli ama cok hossohbet ve bilgili birisi tanisinca sende goreceksin. hafta arasi musaitsen bi git derim hem motora bak hemde muhabbet edersin hafta sonuna denk gelirsen bende ugrarim buradan haberlesiriz.

Gabe
20 Haziran 2006, 13:33
nuri amca bir tanedir ya, suzuki türkiye'den emekli motoru teslim alırken bi tane kucuk katana gormuştum ofisinde :))

mczey, nuri amca kolaylık gosterme konusunda iyidir. taksit de yapar peşinde indirim de (makul olcude tabii :)) ) tavsiye ediyoruz kendisini

m©zey
20 Haziran 2006, 14:13
telefonda anladım zaten sohbeti iyiydi...
gel görüşürüz ayağı yaptı :)
bi gidip bakalım en güzeli...
sağolun yardımlarınız için...
alınca resimleri koyarım bi ehliyet işiyle ilgileniim...
öncemi sonramı alacağımada karar vermem lazım...
önce alırsam kesinlikle dayanamayacağımı biliyorum...

bubu
20 Haziran 2006, 14:21
ARKADASLAR MERHABA...
bnm motorum yaklasik 1650km oldu..
daha onceki arkadaslarinda belirttigi gibi motor 80 km den sonra vibrasyon yapiyor..
bunun yanisira gerek rodaj zamani gerek rodaj sonrasi ufak denemelerimde 120km hizi gördüm.. tabi bu hizda sabit gitmenin pek saglikli olmayacagini belirtmek isterim..
vites aralıklarini
1.vites :20 km
2.vites :30-35km
3.vites 50km
4.vites 60-65km
5.vites 65-90km seklinde cok hantal olmayacak ama performansida cok zorlamiycak sekilde oldugunu dusunuyorum...
damlasi damlasina yaptıgım hesaplar dogrultusunda km de 100-110ykr civarı yaktıgını soleyebilirim..
1 depoyla yaklasık olarak 365 km gitmek mumkun..
yalniz 1 tek uzun yola cikmadim ona da cikmayi dusunuyorum fakat biraz endiselerim war..
iyi gunler dilerim...

http://img83.imageshack.us/my.php?image=dsc40586xq.jpg

xeros
20 Haziran 2006, 14:34
bubu selam resim harika motorda cok yakisikli cikmis, 80 sonrasi vibrasyon var tabi ancak rahatsiz edici gelmedi bana ama uzun yolda neler olur onu bilemem, sen yaparsan eger deneyimlerini aktarırsın aslinda uzun yol yapmayi dusunmuyorum belki yapan vardir. bu arada motorun haojin asya 150 yaziyor !! resim ise grand eagle diyor :)

runnercity
20 Haziran 2006, 15:31
Arkadaşlar ankara da nerede ve kaça airbrush yaptırabilirim... konu hakkında bilgisi olan varsa yardım lütfen.!!!!

Blood_Rain
20 Haziran 2006, 17:54
araba weya motorsiklete istenilen her resmi çiziyoruz bilgi için

http://www.mystiquetattoo.com/ (http://www.mystiquetattoo.com/)

web sayfamizin contact kismindan mail atabilirsiniz.........

ttopchu
20 Haziran 2006, 19:26
bugün sabah 9 da doğa motora gittim arkadaşlar şu 1 2 boş geçişlerindeki sorunu çözmek için, usta öncelikle motor aksamına dik çıkan küçük mile teflon burç yaptı açıkcası çok da fark etmedi daha sonra abi şu kısmada el atalım diyip pug ın hemen altındaki ilk oynar başlıklı bölgeyi gösterdi buraya birz bişeyler yaparsak aşınma çok fazla olduğundan en iyisi tornacıya yaptırmak abi dedi.

Söktü tornacıya bıraktı 1 saat sonra aldı taktık. Açıkcası mükemmmel olu diyemem ama eskisinden daha rahat oldu. Tornacı için 15 ytl aldı kendi para istemedi.

bubu
20 Haziran 2006, 20:43
bubu selam resim harika motorda cok yakisikli cikmis, 80 sonrasi vibrasyon var tabi ancak rahatsiz edici gelmedi bana ama uzun yolda neler olur onu bilemem, sen yaparsan eger deneyimlerini aktarırsın aslinda uzun yol yapmayi dusunmuyorum belki yapan vardir. bu arada motorun haojin asya 150 yaziyor !! resim ise grand eagle diyor :)

euheu walla altı kabak üstü şişhane gibi oldu walla haklısın uyarın icin cok tesekkur ederim. eski babamla kullandigmiz motoru yazmistim uye oldugum zaman..ilerki gunlerde ufak bir uzun yol dusunuyorum izlenimlerimi yazarim tekrar:)

bu arada arkadaslar motorun sesinden gayet memnunum cok tatmin edici fakat egzos sistemi icin ayni seyi soliyemeyecegim.. aranizda susturuculari cikartan veya cikartmayi dusunen yada egzos modifiyesi yapan arkadaslar varmi acaba?.. bu konuyu servisle gorustugumde performansin ciddi anlamda dusebilecegini solediler. bu konuda yardimlarinizi ve goruslerinizi alabilirmiyim acaba?

ttopchu
21 Haziran 2006, 01:51
valla sıfır motorlarda eksoza el atmak için en az 4 5 bin km beklemek lazımmış

bubu
21 Haziran 2006, 04:49
valla sıfır motorlarda eksoza el atmak için en az 4 5 bin km beklemek lazımmış

walla eger performansı cok olumsuz yonde etkılemıyorsa her sekılde yaptırmay dusunuyorum..

Gabe
21 Haziran 2006, 12:05
ttopcu, 4-5bin km mi naptın abi sen :) 1000km bakımı olsun sonra direk kesicem ben susturucuları, daha evvel cıkarmak ıstediysem de garanti acısından beklememi rodajı tamamlarken cıkabilecek bir durumda sorun olabileceğini soylediler servisten.

ya açıkcası ilk aldıgım zamanki surası soyle olsun burası boyle olsun çılgınlığı da geçti galiba.. çıkıyorum motora basıyorum gezip tozup geliyorum. ses mes cok fark etmiyor şimdilik :) zaten birlikte gezdiği arkadaşlar sokak aralarından geçerken epey bir araba alarmı çalıştırıyorlar arada bi tane daha olmasın :) farklı olalım

nautilus
21 Haziran 2006, 15:29
yaw arkadaşlar merak ediyorum herkes benzin deposunun üzerindeki Masai yazılarını söktü de bi ben mi tutuyorum üzerinde,yoksa benim gibi dokunmayanlar var mı?

bubu
21 Haziran 2006, 15:42
[QUOTE=nautilus]yaw arkadaşlar merak ediyorum herkes benzin deposunun üzerindeki Masai yazılarını söktü de bi ben mi tutuyorum üzerinde,yoksa benim gibi dokunmayanlar var mı?[/QUOTE:

:mrgreen: walla abi sanirim sen bayagi gec kalmissin :) acikcasi ben motoru aldigmin ilk gunu yazilari soktum birini kaskin arkasina digerini de odamin kapisina astim :P yan tarafta fym fy 250 yazisindaki model harfleri sokup sdc 250 yi biraktim o da hos bi goruntu olusturdu siddetle tavsiye ederim :)

amore
21 Haziran 2006, 15:49
motorun hiç bi yerinde masai yazmıyo ki :silent:
özellikle benzin deposunda hiç bişey yazmıyo, sadece fym yazıyo yan altta, yoksa senin benzin deponda bizimkilerde olmayan bişeyler mi yazıyo :silent:

xeros
21 Haziran 2006, 16:01
ben hic yazi falan sokmedim, motorun hic bir yerinde masai yazmiyor. Emin degilim ama İlk gelen partide bu yazilar varmis demisti birisi. belkide motor toplanirken bu stickerlar yapistirilmamistir.

bubu
21 Haziran 2006, 16:05
motorun hiç bi yerinde masai yazmıyo ki :silent:
özellikle benzin deposunda hiç bişey yazmıyo, sadece fym yazıyo yan altta, yoksa senin benzin deponda bizimkilerde olmayan bişeyler mi yazıyo :silent:

benzin deposunun her iki kisminda da masai yazisi war akunun oldugu kisimdaki plastsikte ve onun paralelinde de fym fy 250 yazisi mevcut...
yani en azindan benimkinde durum boyleydi :) ama cikarinca daha bi guzellesiyor arkadaslar siddetle tavsiye ederim.. fakat bi dezavantaji var gelen gecen bunun markasi ney markasi ney diye sorup sorup suruyor :P

Gabe
21 Haziran 2006, 16:09
MASAİ yazısı ilk gelen partide yazıyor, bayiiden öğrenmiştim. yazan da almamıştım o zaman.

fym 250 yazısını da sokup adam gibi bir stiker yapacagm ama nasıl hangi kafayla olacak bilmiyorum :)

ttopchu
21 Haziran 2006, 16:24
arkadaşlar önce eksoz olayına değineyim:

0 motorlarda bildiğiniz üzere sıkıştırma oranı çok önemli daha sonra motorun düzgün şekilde kurum bağlaması pistonları yataklar içinde kendilerine uygun şekilde yol edinmeleri v.s.

Eğer eksoz açtırılır veya kesilirse (hatta değiştirilirse) yukarda yazdıklarım motorun fabrika ayarlarına göre (fabrrikanın tasarladığı) olamıyor. Şimdiye kadar 4 eksozcu ustasına sordum hepsi 0 motorda motorun en düzgün haline gelene kadar (4 5 bin km) bekle sonra gel dediler.

Benim motor yaklaşık 1300 km de şu an

Şimdide şu masai yazılarına gelelim:

Ben izmirden aldım motoru ve açıkcası hangi parti lduğunu bilmiyorum ama motor montaj edilmeden önce ustalara masai sticikerlarını yapıştırmayın dedim, amalar abi fym fy 250 yazalım mı dediler (ki zaten o yazı yapışık geliyor çinden) olsun dedim. Fakat daha sonra airbrush yaptırıp cila attırdığımda o kısımlar çok sırıttı o yazıyıda söktürüp aynı airbrush işlemlerini o kısımlarada uygulattım

nautilus
21 Haziran 2006, 16:33
ilk gelen partide mi var bilmiyorum ama ben daha çok yeni aldığıma göre son partide de var.Sökersem iz kalır mı acaba diye merak ediyorum çünkü motorda tek hoşuma gitmeyen yer orası

Gabe
21 Haziran 2006, 17:54
biz de bilgimiz güncelledik bu durumda :)

xeros
22 Haziran 2006, 16:19
ne zor bu ehliye alma ya, basvuru icin 4 kere gitim allahtan gelisimden hocamizi gorduk yardimci oldu muracat olayi halloldu, dedilerki yarin 3 ile 5 arasi gel al belgeni bende o saatlerde ugramam zor ertesi sabh ise gitmeden ugrayayim dedim memur tamam dedi bu sabah gittim 9 da o memur yok baskasi var, alabilirmiyim dedim ehliyetimi yok 3 ile 5 arasi geleceksin :silent: ya biliyorumda ben o saatlerde gelmem zor oldugu icin konustum sordum sabah gelirsek veriyomusunuz evet dedinizde oyle geldik hatta ismini soyledim o memurun cevap aynen su o memur su anda burada yok 3 ile 5 arasi geleceksin :pr: napalim birazdan gitcem bakalim bu sefer ne olacak merak ettim.

Bu arada bizden kopru gecen pek yok galiba nekadar surer bilmem ama gecisler ucretsiz olmus sanirim arada bosluk dogdu yeni karar cikana kadar boyle heralde.

Gabe
22 Haziran 2006, 16:23
ben yakında geçmeye başlayacağım xeros, epey guzel olacak bana :)

cinedev
22 Haziran 2006, 16:34
Arkadaslar sakin yok kopru parasi kalmis da gecelim diye yola cikmayin. Oyle bir sey yok yersiniz cezayi. Mahkemeden cikan bir karar ver ama yururluge giren bir durum yok. Ayrica bedava da olmaz. Motosiklet suruyoruz diye kendimizi ayri yere koymayalim. Diger araclar parayla gececek biz beles gececegiz diye bir sey olmaz. Mahkemede belirtilen sey de zaten motosikletlerin otolarla ayni parayi odemesine karsilik. Zaten KGS de motosikletler icin 6.sinif yaptilar 2.10 ytl oduyoruz. belki bu mahkeme sonrasinda nakit odemede de bu uygulanir sadece kgsde kalmaz.

xeros
22 Haziran 2006, 17:46
sonunda aldim ehliyeti :cherry:

Gabe
22 Haziran 2006, 17:51
ooo hayırlı olsun, verirsin artık bi tur atmalık :D

ttopchu
22 Haziran 2006, 17:55
hayırlı olsun

xeros
22 Haziran 2006, 18:40
sağolun arkadaşlar isallah hayirli olur, bi tur veririm tabi Gabe ne demek ne demek :)
hararet gostergesi takan oldumu hic ben gerekli olacagini dusunuyorum ama cokta emin degilim bilhassa istanbulda trafik yogun oluyor bide yaz sicaklari basladi e motorda hava sogutmali devamli bir endiseye donusuyor bende motoru yakarmiyiz diye bilgi ve tavsiye lazim arkadaslar.

ttopchu
22 Haziran 2006, 19:12
hava soğutmalı motorlar bildiğim kadarıyla gereğinden fazla ısındığında şişiyorlar ve performansından (azalmasından) motorun dinlendirilmesi gerektiği anlaşılıyor. Ama bu motorun çift silindirli olmasından dolayı çok çok zor şişeceğini düşünüyorum. Özellikle izmir antalya gibi çok sıcak şehirlerde şıkışık güneş altındaki trafikte hava soğutmanın su soğutmadan daha güvenilir olduğunu düşünüyorum

bubu
23 Haziran 2006, 02:32
xeros hayirli olsunn ehliyetin :)
ya hararet gostergesi deilde devir gostergesi taktirmayi dusunuyorum ben aslinda ama nasil olacak bilemiyorum. hos sesinden ve nazından vites gecis zamanalrını bılıyorum fakat arada kardesimde kullandıgı icin bazen problem olusturabiliyor..
belli bi oneriniz varmi acaba? bu arada ayrica bisey daha sormak istiyorum kac kisi istanbulda ikamet ediyor acaba??
bi bulusma-gorusme tertip edebilirmiyiz acaba?
ne dersiniz..

Gabe
23 Haziran 2006, 09:36
bence fena olmaz hem buradan da yaptıgımız gibi fikir tecrube alışverişi yaparız hem tanışmış oluruz.

xeros, "Ben" , Nautilus, cinedev istanbul'dan :)

xeros
23 Haziran 2006, 11:33
bubu bence devir saati gerekli degil gibi, sende demissin zaten anlasilir o sesten gidisten falan belki rodaj donemi icin gerekli olabilir ama oda kısa bir donem oldugundan arkasından ihtiyacın kalmıyacak sanki boşa masraf olacakmıs gibi, genede sen bilirsin tabi.
bulusma yapalim tabi zaten simdilik sayimiz az rahat organize oluruz

Gabe
23 Haziran 2006, 11:42
vakit de var artık :P kendi namıma hafif buruk ve ruzgar kadar ozgur bir adamım an itibariyle

cinedev
23 Haziran 2006, 12:42
Ehliyet hayirli olsun. Guvenli keyifli surusler.
Ben buralardayim (ist) bir haftasonu Masaiciler olarak bulusabiliriz. Zaten sayimiz da cok fazla degil.

nautilus
23 Haziran 2006, 16:45
geziye katılmaya her zaman varım ama malumunuz ehliyet yok çatalca taraflarına doğru hem trafiğin hem polislerin az olduğu bi bölgeye düzenlenirse tercih ederim

bubu
23 Haziran 2006, 20:52
arkadaslar bugun egzoscuyla konustum..
akabindede ılk parca susturucuları sokturdum...
egzosu tamamıyle deıstırmekten cok daha uygun ve bı okdr da mantıklı oldugunu dusunuyorum...
gayet tok ve kafayı sısırmeyecek sekılde bı sesı war..
sunu da unutmayalım arkadaslar.. sıkısan gaz ısınmaya bu ısınmada kromajın dokulmesıne yol acabılıyor..
boylece bunun da bıraz onune gecılmıs oluyor..
gelelım performans kısmına .. performansın dustugunu pek soyleyemem notr durumda fakat ılerleyen dılımlerde motor bu rahatlamaya alıstıkca performansın da bıraz daha artabılecegını dusunuyorum..

walla ılerkı zamanlarda da genısledikce ve organizsayonu sagladıkca gezıler felan da duzenlerız.. neden olmasın :)
bu arada arkadaslar bugun egzoscuya gittim..
km rodajdan sora etkılemez dedi..
ılk takım susturucuları sokturdum.. bu egzosu komple deıstırmekten cok daha ekonomık bir is acıkcası.. ayrıca sesın toklugu ve derecesıne de mukemmel dıyebılırım.. istedigim ve kafamdaki tona ulastım...
gelelım performans kısmına .. her ne kdr servis performansın cartın curtun duser deselerde pek bı deısme olmadı aksine daha rahatlayacagını dusunuyorum :)
egzoscu abinin soledigide motorun bona alısmasından sora performansın bıraz daha derlenip toparlanacagı yonunde..
bı olay daha war arkadaslar bu sıkısan gaz asırı yuksek bır ısıya beraberındede kromajın sokulmesıne yol acabılıyor.. bu acıdan bu uygulama da olusabılecek dokulme ve deformasyonlara az da olsa bı mudahale edıcı..

ttopchu
23 Haziran 2006, 22:45
ilginç bubu ben izmirde hangi ustaya sorduysam 4000 5000 den önce gelme dedi bana açıkcası bende bir kaç susturucuyu çıkarttırmak istiyordum bak şimdi ikilemde kaldım, ama izmirde ki ustayı da çok övüyorlar tahim usta izmir için neredeyse en iyi motor eksozcusu diyorlar.

umarım bir sorun çıkartmaz güle güle kullanman dileğiyle

Gabe
23 Haziran 2006, 22:54
bir haftadan beri ilk kez bindim motora. tur attık, benzin aldık, hıyarın teki ters yoldan girmiş gebertiyordu ikimizi de ama yine de epey keyif aldım. cok seviyorum motorumu ben, anladım bir kez daha bunu :) kapatıp eve cıkamadım 2 saattır, dolaşıyorum sagda solda

nautilus
25 Haziran 2006, 20:31
arkadaşlar 2 gündür bişey yazan yok bütün Grand Eagle'cılar toplandı da biryerlere mi gitti de bana kimse haber vermedi yoksa herkesin işi gücü mü var?Biz niye organize olamıyoruz arkadaşlar,bir el atalım şu işe hep beraber artık.Sizce de zamanı gelmedi mi?

nautilus
25 Haziran 2006, 20:31
arkadaşlar 2 gündür bişey yazan yok bütün Grand Eagle'cılar toplandı da biryerlere mi gitti de bana kimse haber vermedi yoksa herkesin işi gücü mü var?Biz niye organize olamıyoruz arkadaşlar,bir el atalım şu işe hep beraber artık.Sizce de zamanı gelmedi mi?

bubu
26 Haziran 2006, 01:35
arkadaslar yaptirdigim egzosla birlikte ilk uzun yol deneyimimi gerceklestirdim..
oncelikle yalova istikametinden basladıgım yol izmit yolu üzerinden masukiyede son buldu..
zevkli ve bi o kdr yorucu bi yolculuk oldu acikcasi..
gelelim isin teknik kısmına...
yaklasık yapmıs oldugum 300km sonucunda ortalama 80-85km civarında gerceklestirdim seyrimi.. cok fazla yormadan makineyi...
max hız 2 kisi 90km olarak motor ustundeyken cok abarmıycak vbibrasyonda gerceklesti..
80km hızda km de 90 ykr la benzini kokladi 90km de ise 95ykr ile arada cok buyuk bi farkın olusmadigini gordum..
motoru mumkun mertebe sık sık dinlendirerek kullanmakta yarar oldugunu gordum.. hava sogutmalı oldugundan 2 kiside oldugum icin motorun biraz nazlandigini soleyebilirim...

Gabe
26 Haziran 2006, 11:15
bu haftasonu cok fazla binemesem de 2-3 saat kadar turlamışımdır. gayet keyifliydi ama fena bir sıcak vardı ya.

xeros
26 Haziran 2006, 11:57
sabah evden ciktim ise gelecegim karayollari sapagindan e5 e cıktım tam hizlanicam soldan bir kirmizi bmw oyle bir hizla uzerime geldiki nerdeyse uzerimden gececekti son anda frenlere asıldım 1 saniye geciksem neler olurdu dusunmek bile istemiyorum. bmw nin amaci sapaktan cıkmak herlade benide yanina almak istedi, arkadaslar lutfen cok dikkat bu soforler piyasada oldukca dahada dikkat nolur be kardesim yavaslasanda arkdan gecesen yada o sapaktan cikmasan kacirsan nolur ilerden donersin, degermi ya adam canimi alacaktı nerdeyse ne icin ? oyle ani gelistiki pesinden sapaga giremedim girseydim kaskimda biraz kirlenme yasanacakti. Allahindan bul ey garip kırmızı bmw surucusu.

cinedev
26 Haziran 2006, 12:06
Merhaba arkadaslar,
Haftasonu daaha dorusu Pazar gunu kucuk bir Sile Agva gezisi gerceklestirdim. Keyifli ve yorucu bir yolculuktu. Giderken de gelirken de rahat rahat gittim geldim. Donus yolundaki trafik biraz bunaltti ama iyiydi gene de. Trafik derken yogun bir trafik yoktu ama ne yazik ki kimsenin kimseye saygisi kalmamis. Ne otomobil suruculerinin birbirlerine ne de motosikletlilere karsi. Neyse bu mevzuyu uzatip tekrar sinirlenmek istemiyorum. Keyifli bir geziydi ozellikle sile agva arasi yol cok keyifliydi. Giderken sahil yolu tabir edilen taraftan donuste de normal yoldan gittim. Ikisi de guzeldi. Ama normal yol cok daha iyiydi. Bol viraj, inisler cikislar. Orman icinden surekli ilerliyorsunuz resmen yesil manyagi oldum.

Bu arada Cuma gunu motorumun sigortasi ikinci kez yandi. Cuma aksami dukkanlar kapanmadan oldu allahtan. Metro Citynin onunde farlarin yanmadigini fark ettim. Sonra bir yandi sondu. Kontrol etmek icin saga cektim durdum ve motor da bitti. Yarim saatlik bir kosturmacanin ardindan yedek sigorta satin aldim ve taktim. Benden baska kimsenin basina geldi mi bu durum? Bu ikinci oluyor ve sinirim bozulmaya basladi artik. Zaten iki haftadir Vites ve benzin gostergesi icin parca bekliyorum.
Sanirim motor urettigi elektrigi duzgun dagitamiyor ve sigortaya yuklendi mi olay kopuyor. Olmadik bir yerde gerceklesse ve yanimda yedek olmasa , gecmis olsun. Mutlaka 3-5 tane yedek sigorta tasiyin yaninizda.

xeros
26 Haziran 2006, 12:18
bu sigorta yanmasi bende hic yasanmadi senin basina 2 kere gelmis olmasi kesin bir problem var demektir degistirdigin yada ekledigin bir elektrik aksami varmi eger varsa onlarin uzerine yogunlasmak faydali olabilir.

Gabe
26 Haziran 2006, 12:27
sabah evden ciktim ise gelecegim karayollari sapagindan e5 e cıktım tam hizlanicam soldan bir kirmizi bmw oyle bir hizla uzerime geldiki nerdeyse uzerimden gececekti son anda frenlere asıldım 1 saniye geciksem neler olurdu dusunmek bile istemiyorum. bmw nin amaci sapaktan cıkmak herlade benide yanina almak istedi, arkadaslar lutfen cok dikkat bu soforler piyasada oldukca dahada dikkat nolur be kardesim yavaslasanda arkdan gecesen yada o sapaktan cikmasan kacirsan nolur ilerden donersin, degermi ya adam canimi alacaktı nerdeyse ne icin ? oyle ani gelistiki pesinden sapaga giremedim girseydim kaskimda biraz kirlenme yasanacakti. Allahindan bul ey garip kırmızı bmw surucusu.
abi geçmiş olsun, bizim E-5 e cıkıs sapagımız cok sakat ya. gecen hafta orada bir arkadasım orada kaza yaptı (arabayla yaptı). aptalca bir şekilde basıyor insanlar oraya gelince.

bubu
26 Haziran 2006, 14:58
xeros kardes cok gecmis olsun walla ya..
ben sahse bu tur hayvanoglu davarların ehlilestirmesi taraftarıyım :)bi keresinde bir bayan sofor oyle deli ettiki beni hem ustume gelıo hemde salak hesap soruyo bana bi sinirlendim ısıklarda gittim bunun yanına arabasını tekmelemeye basladım.. tabiki bunlar o anki anlık sinirden olusuyor...
simdi sizinle paylastıgımda bunu cok ta sagliklı bisey yapmadıgımın farkındayım ama o anda hakikaten insanın aklına bisey gelmıyo sinirden deliye donuyo .:)
acaba kasklara dikkat davar cıkabilir yazısı yapıstırıp sora insanlara dogru sole ima edici bi tebessumle kınasak mı ne dersiniz :P
cinedev;
bu sigorta olayı gercekten can sıkıcı bi durumdur gerek araba gerekse depoda olsun insanın basını agrıtıyor.. senın dedıgın gibi yedek tasımakta fayda war..
bnm motorda arka kısa far 2 kere patladı.. nedenini bende pek anlamıs deılım ama zaten kısa farla uzun farın arasındakı baglantı 2 duy.. visne sokakta 1.5 ytl ye satıyolar walla..
bıde arkadaslar ne olur ne olmaz motorun icinde ufak bi alet cantası bulundurmakta fayda var bence.. yıldız-duz tornavida-pense-motorun aksanına uyan alyanlar- 12-13-14-15 anahtar bulundurmanızda fayda war..
kontak anahtarım gevsemıstı.. uuff bı ara sıkarım dedımm.. ben sıkana kdr bıtane parcası dusmus bile :)
bide arkadaslar her 250-300km de bir zinciri yaglamanızı tavsiye ederim.. normal makıne yagını kullandıktan sora hafif bir gres mudahalesi mukemmel yapıyor.. dun bi ustadan orendim yolda zinciri yaglarken hberiniz olsun :)

xeros
26 Haziran 2006, 16:12
bubu dogru soyluyosun bende ikilemde kaliyorum karakter olarak bu sekilde davranmak banada hos gozukmuyor ama sabahtan beri dusunuyorum ne yapilabilirdi, egerki allah korusun bana dokunmus olsaydi ne durumda olurdum dusunmek bile aci veriyor adim gibi eminimki o basip gidecekti . karar vermek guc hem pesinden gitmedim diye hayiflaniyorum hemde iyiki gitmemisim diyorum neyse sonuc olarak arkadaslar full dikkat ve tam korunma.

most_wanted
27 Haziran 2006, 00:12
hayır kardeşim bu motor kanuni 250 cc den daha iyi ben denedim valla motor süper hem de tık yok titreşim yok....