Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Masai Motosiklet Grand Eagle 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
erkanoral
10 Ekim 2008, 23:50
ohh 145 çok iyi yaa evet evet venox zaten 250 masaiyla başlasamda ikinci ve üçüncü motorumuda 250 cc lik düşünüyorum.
ama bu sezonu masai le kapatım gelecek sezon sonu venoxdaha sonra kalite artırarak gitmek.ama cc değil
senden venox hakkında bilgi isterim maverıck
ayrıca hala masai topic ini ziyaret ettiğin için teşekkür ederim dostum
galiba benden başka da masaici kalmamış burda
maverıck
13 Ekim 2008, 00:13
selam ben eskı masaıcıyım resımlerı hatıra kaldı bende ılerde param olursa fazer almak ıstıyorum ve son motorum olucak ınsallah
whiteeagle
27 Ekim 2008, 19:35
beyler topic öldümüüü!!! nerelerdesiniz eyyy masaicilerrrrr...
motorumu sattım
13bin km de kendisinin bi fiil kahrını cektim.
:cat:
xeros
06 Kasım 2008, 17:26
ben hala devam 19000 e merdiven dayadım hergun kucukyalı kavacık kucukyalı 40 km yola devam.
problem ufak tefek oluyo ama keçi gibi maşallah
senolsel
06 Kasım 2008, 17:51
Biliyormusunuz.
Çin malı motosiklet çöplüğü olduğumuzu.
Çin malı motosiklet almakla paranızı sokağa armanız arasındaki farkı anlayabiliyormusunuz.
Palaraımız çöpe atmakla kalmıyor güvenliği sıfır olan bu araçları alarak satarak kaç cana kefen giydiriyoruz.Biraz daha sık dişini al iyi bir şey.Motosiklette aslolan önce can güvenliği.Sonra konfor en sonunda gösteriş olması lazımken bu türevlerde önce gösteriş.Çinliler bile bizi TÜRK milletini çözdü bir biz kendimizi çözemedik.
Unutmayın arkadaşlar.
Atasözleri birilerin yediği kazıklardan ortaya çıkmış ders alınması gereken sözlerdir.
Ucuz etin yahnisi ekşi olur.
Selka
06 Kasım 2008, 18:33
Offf.. Aynı polemik gene...:pr:
hyalet sürücü
08 Kasım 2008, 19:28
Biliyormusunuz.
Çin malı motosiklet çöplüğü olduğumuzu.
Çin malı motosiklet almakla paranızı sokağa armanız arasındaki farkı anlayabiliyormusunuz.
Palaraımız çöpe atmakla kalmıyor güvenliği sıfır olan bu araçları alarak satarak kaç cana kefen giydiriyoruz.Biraz daha sık dişini al iyi bir şey.Motosiklette aslolan önce can güvenliği.Sonra konfor en sonunda gösteriş olması lazımken bu türevlerde önce gösteriş.Çinliler bile bizi TÜRK milletini çözdü bir biz kendimizi çözemedik.
Unutmayın arkadaşlar.
Atasözleri birilerin yediği kazıklardan ortaya çıkmış ders alınması gereken sözlerdir.
Ucuz etin yahnisi ekşi olur.
birader çin malı okadar kötü bir makina değil benim kullandığım makina masai o da çin ama alalalı iki yılı geçti 12000 km yaptım en ufak bir problem çıkartmadı bana bence motoru doğru kullanmak önemli,kim istemez japon makinaya binmek ama onada maddiyat lazım çoğumuz emekçi adamız gelirimiz çoğumuzun 1000 ytl nin altında,motorla kaza yapsak sinyal,stop,ekzost 200,300ytlye tamir ettirebilirsin,diğelim altında er 5- vn 800 kavasaki felan olsun kaza yaptınmı bizim gibi işçi kesiminin o motoru tamir edip toplatması çok zor bir sinyal 150-200 ytl ekzost dersen 1500 ytlden aşağı değil.depo yine 2000-3000 ytl arası,yani birader şu çin işi muhabetini bırakalım,hepimiz motorcuyuz bu sevdaya baş koyanlardanız sağlıcakla
motorumu sattım
13bin km de kendisinin bi fiil kahrını cektim.
:cat:
bubu anlayamadım bir fiil kahrını çektim demekle ne kasttettin,yani sattım kurtuldummu demek istiyorsun.ben hiç sorun yaşamadımda ondan şaşırdım,10000 km de marş motorum bozuldu 40 ytl,kilometre telim koptu 15 ytl bunların dışında 5 kuruş masraf çıkartmadı 12000 deyim, sende ne gibi sorunlar oldu merak ettim doğrusu,bizim makinalar gayet sağlam ben çok memnunum sağlıcakla:)
xeros
12 Kasım 2008, 10:55
benimki çin malı motor değilki hatta motor bile değil olsa olsa çin malı keçi olabilir zaten.
dilimde tüy bitti soylemekten 2 seneyi gectim hergun kullanıyorum motoru 19000 oldu motor allaha şükür ne ciddi bir masraf nede tehlike yasattı bana bu motor,
eksikleri yok mu var tabi ama bu motor verdiğim paranın hakkını kuruşuna kadar geri odedi bana, şunuda ekliyeyim hani 2 sene oldu 19000 oldu diyorum ya halada sağlam yani hurdada olmadı gorunusude hala guzel.
dedim ya çin malı keçi işte, kullananlar burada zaten bastan sona okuyun su baslığı tek tek sorun hatta satanlarada sorun eminim herkes iyi bahsedecektir motordan, kullanmayan bilmez diyeyim
:)
pampi
12 Kasım 2008, 11:04
Slm Arkadaşlar,
Kazadan 8 ay sonra il kez masaime geçen C.tesi bindim.
Özlemişim ama trafikte çok tedirgin oldum zaten motoru evin bahçesine getirmek için birazda mecburiyetten kullandım.Sanırım bundan sonra sadece hafta sonları şehir dışı için kullanabileceğim.Motora yeniden dönmek için son bir şansım kaldı ise onuda İstanbul trafiği yüzünden kaybetmek istemiyorum.
Çin vs muhabbetine gelince.Bu motorun iki kronik sorunu vardır belli hızlarda ve devirlerde titreşiminin fazlalığı (beni şimdiye kadar hiç rahatsız etmedi daha kötülerini de gördüm) birde uzun süre yatıp çalıştırmak istediğinizde genelde bir silindirin buji kesmesi sonucu ateşleme yapmaması(bunun içinde motorun 15-20 gün hiç çalışmaması lazım) oda her zaman değil.
Selka
13 Kasım 2008, 17:13
Arkadaşlar elimde Hysoung GV ye uyan (diğer modelleri bilemem) krom Yan heybelik destekleyicisi mevcut. Çiftini 100 YTL'ye sanayiden aldım. Elimde kaldı. Fazla yani. Satıcıda almadı geri. Çünkü işçiliği var ben satamamda kullanamam da dedi. İlgilenen arkadaşım olursa kargo ücreti almadan adresine teslim 49 YTL'ye vereceğim. Gerçekten o fiyata o işçilikli krom madeninden destekleyici bulamazsınız.. İlgilenen arkadaşlarım için selcukkaya2004@yahoo.com..
hyalet sürücü
04 Aralık 2008, 01:52
MASAİCİ ARKADAŞLAR TOPCİK ÖLDÜ,HELVASINI YEMEK LAZIM BU TOPÇİĞİN. GALİBA BÜTÜN MASAİCİLER MOTORLARINDAN YA SIKILDILAR ARTIK KULLANMIYORLAR,YADA BİR ÇOĞU SATIP BAŞKA MAKİNALARA GEÇTİ.SIKINTIDAN ARTIK BAŞKALARININ TOPÇİĞİNE GİRMEYE BAŞLADIM VALLA.TÜM MESAİCİLERE SELAMLAR TABİ MASAİCİ KALDIYSA:bounce:
thaii_vtec
04 Aralık 2008, 02:18
şahsen bn sattım fym 250 yi derdii tasasından kurtuldum artıkkk yeterr yani
xeros
04 Aralık 2008, 16:08
thaii motoru sattın hemen kurtuldum derdi tasasından demissin :) direk satış buna denir
Şakir ustadan duydum sattıgın fiyatı cok yi satmıssın soyliyeyim..
Ben devam ediyorum kullanmaya ama problemim yok yazacak bişey pek olmuyor. 20000 oldum bu arada
thaii_vtec
06 Aralık 2008, 00:48
saol xeros =) sattımm gıttı ıste GT 250R aldımm
erkanoral
07 Aralık 2008, 22:23
ya arkadaşlar ben bu masaiyle tam 3 kere 70 ve 90 kms arası giderken çok acil fren yapmak zorunda kaldım birinde asvalt ıslaktı hatta önüme aniden çıkar arabalar yüzünden biraz benim marifetim biraz Allah korudu biraz da ÇİN malı motorum beğenmeyenlerin dediği kadar kötü değildi walla üçünde de aha vurdum dedim kendi kendime ama motorun maşallahı var 11000 km ufak tefek sorunları haricinde xeros un dediği gibi keçi keçi ayrıca 2 kişi virajlara yatarak giriyorum o kadar güveniyorum yani motora çin mi motordan anlıyosan arkadaş binersin hemen anlarsın iyimi kötümü bu kötüleyenler tenezzül edip binseler arada uçurum olmadığını anlarlar tamam japon kadar diil ama plstik oyuncak ta diil bilmem amlatabildimmi
MASAİCİ ARKADAŞLAR TOPCİK ÖLDÜ,HELVASINI YEMEK LAZIM BU TOPÇİĞİN. GALİBA BÜTÜN MASAİCİLER MOTORLARINDAN YA SIKILDILAR ARTIK KULLANMIYORLAR,YADA BİR ÇOĞU SATIP BAŞKA MAKİNALARA GEÇTİ.SIKINTIDAN ARTIK BAŞKALARININ TOPÇİĞİNE GİRMEYE BAŞLADIM VALLA.TÜM MESAİCİLERE SELAMLAR TABİ MASAİCİ KALDIYSA:bounce:
kaldı tabi arkadaşım masai ruhu hiç ölmez bazı arkadaşlarımız sattılar motorlarını ama hala kendilerini masaici olarak gçrüyorlar
Zakokkk
08 Aralık 2008, 21:46
Arkadaşlar bende Fym 250 modeliini kullanıorum ve çok memnunum . Asıl söylemek istediğim biraz sesli egsoz istiorum yapanlar varmı acaba nasıl bişi kullandılar. Bilgi verirseniz memnun olurum.
xeros
09 Aralık 2008, 21:35
egsozla oynayan cok var, gabe yapmıştı bişeyler guzeldi sesi baya ama ne yaptıgını hatırlamıyorum, thaide yaptırmıstı galiba, ugrarlarsa soylerler neler yapıldıgını. ben hic dokunmadım aldıgım gibi duruyor.
ozgur_23
09 Aralık 2008, 21:42
slm arkadaslar acaba kıralık herhangi bi 250 lik makine bulabılırmiyim
NoVaRiX
03 Ocak 2009, 01:48
beyler selamlar!
acaba bu masailerde komple motor yaptıran oldumu?
motoru sıfırlatan yani?
dezavantajları nelerdir motorun sıfır yapılmasının?
sanırım hic yaptıran olmadı
hyalet sürücü
03 Ocak 2009, 21:20
beyler selamlar!
acaba bu masailerde komple motor yaptıran oldumu?
motoru sıfırlatan yani?
dezavantajları nelerdir motorun sıfır yapılmasının?
dostum bildiğim kadarıyla komple motor yaptıran yok,zaten masailer 2006 model 3 yaşında en fazla yol katedenler 20000 ve 30000 aralığında,benimki daha 13000 de eğer motorun bakımlarını düzenli olarak yaparsan 50000 km den fazla yol yaparsın motor yaptırmadan,zaten motorun rektifiye olacağını makina sana hissettirmeye başlar,zamanı geldiğinde 4. 5. viteslerle çıktığın yokuşları 2. 3. vitelerle çıkmaya başladığın zaman,130km 140km hıza çıkarken 100 km reye bile zor çıkıyorsa,eskiden tam depoyla 350-400 km yol yaparken 200-250 kmreye düştüyse bilki motorunun ömrü bitmiş rektifiye zamanı,yani piston,sekman,keçeler vs değişmesi gerekmektedir sağlıcakla, bu arada tüm masaicilerin ve masaici ruhu taşıyan motorcu arkadaşların geçmiş yeni yılını kutlar sağlık,mutluluk ve bol kazançlar dilerim.:bounce:
NoVaRiX
04 Ocak 2009, 00:29
dostum bildiğim kadarıyla komple motor yaptıran yok,zaten masailer 2006 model 3 yaşında en fazla yol katedenler 20000 ve 30000 aralığında,benimki daha 13000 de eğer motorun bakımlarını düzenli olarak yaparsan 50000 km den fazla yol yaparsın motor yaptırmadan,zaten motorun rektifiye olacağını makina sana hissettirmeye başlar,zamanı geldiğinde 4. 5. viteslerle çıktığın yokuşları 2. 3. vitelerle çıkmaya başladığın zaman,130km 140km hıza çıkarken 100 km reye bile zor çıkıyorsa,eskiden tam depoyla 350-400 km yol yaparken 200-250 kmreye düştüyse bilki motorunun ömrü bitmiş rektifiye zamanı,yani piston,sekman,keçeler vs değişmesi gerekmektedir sağlıcakla, bu arada tüm masaicilerin ve masaici ruhu taşıyan motorcu arkadaşların geçmiş yeni yılını kutlar sağlık,mutluluk ve bol kazançlar dilerim.:bounce:
peki ya makine fazla zorlandığı için piston-sekman dağıttıysa?
Yani illa motor ömrünü tüketmesine gerek yok.. :)
thaii_vtec
04 Ocak 2009, 01:17
Zakok..
FYM leri iç dışş baya iyii bilirimm..
bakarsan çokk iyii bi makina.. egzozda sess istiyosan ya yaptırcaksın ya açtırcaksın egzozları.. amaa eğer egzoz yaptırcaksan ince boru kalın sacc yaptırr.. yani egzoz haywan gibi olmasın ince uzun boru kalın saçç.. ozamann sess çokk kalite oluyoRR.. ++++ yapamazsan FYMM lerinn egzozlarda altt üstt toplam 8 susturucu warr alttan 3 tane üstten 3 tane cıkarttır ozamann sess 10 numara kalite oluyo..:wiinkk:
hyalet sürücü
06 Ocak 2009, 20:21
peki ya makine fazla zorlandığı için piston-sekman dağıttıysa?
Yani illa motor ömrünü tüketmesine gerek yok.. :)
Dostum piston segman dağıttıysa tabikide yaptıracaksın,benim anlatmak istediğim piston segman dağıtmadan kaza vs motorun başına bir şey gelmeden motor 50000 60000 belki daha fazla yol katedebilirsin.tabiki motoru kullanan gerçek bir motorcu sürücü ise acemilerde 5000 10000 km de bile motor dağıtan var.kullanıcı motorun ömrünün kısa veya uzun olmasında çok büyük rolü vardır.mesela bende masaiden önce minsk125 vardı 12 yıl kullandım onu sıfır almıştım 47000 km sattım daha hiç motor yaptırmamıştım hala saat gibi çalışıyordu sattığımda,alan arkadaştanda hiç şikayet gelmedi bana.yani motoruna bakarsan oda sana bakar dostum saygılar.:bounce:
Zakokkk
06 Ocak 2009, 20:30
ben egsozları uçtan kestim bayağı tok ses alıorum şuanda .
NoVaRiX
06 Ocak 2009, 20:33
Dostum piston segman dağıttıysa tabikide yaptıracaksın,benim anlatmak istediğim piston segman dağıtmadan kaza vs motorun başına bir şey gelmeden motor 50000 60000 belki daha fazla yol katedebilirsin.tabiki motoru kullanan gerçek bir motorcu sürücü ise acemilerde 5000 10000 km de bile motor dağıtan var.kullanıcı motorun ömrünün kısa veya uzun olmasında çok büyük rolü vardır.mesela bende masaiden önce minsk125 vardı 12 yıl kullandım onu sıfır almıştım 47000 km sattım daha hiç motor yaptırmamıştım hala saat gibi çalışıyordu sattığımda,alan arkadaştanda hiç şikayet gelmedi bana.yani motoruna bakarsan oda sana bakar dostum saygılar.:bounce:
Dostum, bilgiler için teşekkürler. Bunlar zaten bildiğim şeyler. 8 yıldır makine üstündeyim, az çok öğreniyor insan ister istemez. Sormak istediğim aslında şu; bu makinelerin motorları sıfırlanıp tekrar yapıldıktan sonra sağlıklı bir performans sergilermi? Krank falanda değişmiş mesela..Komple ciğerler yenilenmiş yani.. :)
hyalet sürücü
09 Ocak 2009, 22:03
Dostum, bilgiler için teşekkürler. Bunlar zaten bildiğim şeyler. 8 yıldır makine üstündeyim, az çok öğreniyor insan ister istemez. Sormak istediğim aslında şu; bu makinelerin motorları sıfırlanıp tekrar yapıldıktan sonra sağlıklı bir performans sergilermi? Krank falanda değişmiş mesela..Komple ciğerler yenilenmiş yani.. :)
arkadaşım eğer makinanı iyi bir ustaya işin ehli birine sıfırlatırsan iyi sonuç alırsın.şuan masainin maksumum son hızı 130 km benim ulaşabldiğim hız bu.makinanın silindir haçmi 233 cm beygir gücü yanılmıyorsam ON SEKİZ HP felan.makinanın silindir haçmini ve beygir gücünü yükseltebilirsen herhelde ibredeki son hıza ulaşılabilir.yani dostum yapılmıyacak bir şey değil yeterki imkanın madi gücün olsun 250cc lik makinayı 500 cclik makinaya bile dönüştüreb,lirsin sağlıcakla kal:bounce:
merdogan43
16 Ocak 2009, 20:06
Merhaba arkadaşlar. Masai grubuna yeni katılmış bulunmaktayım. Motosiklete bindiğimde arka frenin bırakmadığını gördüm ve tamirciye açtırdım. Balataların azalmış olduğunu ve bunun neticesinde mekanizmanın işlevini tam yerine getiremediğini ve değişmesi gerektiğini söyledi. Ben bu arka balataları Kütahya dan bulamadım. Kendimde Kütahya lıyım. Nereden ve nasıl alabileceğim konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
pampi
02 Nisan 2009, 12:02
Arkadaşlar motorumu satıyorum.
http://www.sahibinden.com/10000_km_2006_model_masai_grand_eagle-53WQQaXQQ11598470WQQpXQQdisplayitem
dr.pina
14 Nisan 2009, 17:29
MERHABA ARKADAŞLAR BEN DE MOTORUMU ACİLEN SATIYORUM.
http://www.sahibinden.com/doktordan_2200kmde_masai_grand_eagle_2006-27WQQaXQQ13551422WQQpXQQdisplayitem
selam arkadaşlar :)
aylardır yatan motorumu dün çıkardım ve küçük bir küçükyalı turu yaptım. özlemişim valla :) aküyü şarj etmenin dışında en ufak bir sorun yapmadı. 30 sn içinde çalıştı motor. ben de elden çıkarıp daha büyük bir şey almak istiyorum bu sezon ama fiyatlar çok ölü. kıyamıyorum desem yeri yani.
xeros'un (özledim abicim ya görüşelim bi ara) dediği gibi egzoz modifiye yapmıştım. ince uzun boş boru egzoz yaptırmıştım. sesi çok rahatsız bir şey oldu. komşular sokağa sokmama kararı almıştı hatta bir dönem :) ama benim yaptırdığım yer kapattı sanırım. cok da zor bir işlem değil aslında. bir egzozcu ya da iyi bir servise giderseniz bir şeyler yapacaklardır.
merdogan43
22 Nisan 2009, 02:22
Merhaba arkadaşlar. Motosikletimdeki arıza sebebiyle marş debriyajı gerekmektedir takım olarak. Yardımcı olabilecek arkadaşların ellerinde bulunan veya temin edebilecek firmaların adı ve telefonlarını verebilirlerse memnun olacağım.Dişlinin fotosunu ekleyemedim eğer ihtiyaç olursa mail den gönderebilirim. Şimdiden teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar. Motosikletimdeki arıza sebebiyle marş debriyajı gerekmektedir takım olarak. Yardımcı olabilecek arkadaşların ellerinde bulunan veya temin edebilecek firmaların adı ve telefonlarını verebilirlerse memnun olacağım.Dişlinin fotosunu ekleyemedim eğer ihtiyaç olursa mail den gönderebilirim. Şimdiden teşekkürler.
Jinlun ve Kanuni'den bir sordursan, belki bir netice alırsın. onlar da FYM Lifan uretimi sanırım
evrimvolkan
24 Nisan 2009, 18:08
merhaba arkadaşlar benimde bir fym 250 im var Ankaradayım ön çamurluğum kırıldı ve yenisini bulamıyorum.İnternetin altını üstüne getirdim fakat bulamadım.Nerden kimden buluruz alırız bilen arkadaşlar varsa orijinal aksesuarları lazım yardımcı olursanız sevinirim. Kazasız sürüşler...
qawsedcx
08 Haziran 2009, 23:04
s.a arkadaşlar siteye yeni üyeyim motosiklet almak istiyorum masai fym 125 yada sym 125 fakat istanbulda nerede satıldığı hakkında bilgi verirseniz teşekkür ederim ve hangisi daha iyidir
pampi
09 Temmuz 2009, 14:08
http://www.sahibinden.com/11000_km_2...XQQdisplayitem
dreamdark
15 Kasım 2009, 17:53
Arkadaşlar selam,
Salı günü arkadaşın FYM'sine bakım yapacağız,
Bu motorun buji kodu nedir ve yağ kapasitesi kaç gram'dır acaba?
Yardımcı olursa sevinirim.
Teşekkürler.
dogan2006
28 Nisan 2010, 01:35
Böyle güzel modifiye görmedim, çok yakışmış http://www.youtube.com/watch?v=qi8LZLE9Bpc&feature=related
Böyle güzel ses de duymadım http://www.youtube.com/watch?v=wxG4TPOYSnU
---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:27 ----------
fym'ler toplanmış 2. ve 3. de izleyin http://www.youtube.com/watch?v=OPrSFFD6fyU&feature=related
erkanoral
26 Haziran 2010, 15:06
merhaba arkadaşlar benimde bir fym 250 im var Ankaradayım ön çamurluğum kırıldı ve yenisini bulamıyorum.İnternetin altını üstüne getirdim fakat bulamadım.Nerden kimden buluruz alırız bilen arkadaşlar varsa orijinal aksesuarları lazım yardımcı olursanız sevinirim. Kazasız sürüşler...
http://www.yuki.com.tr/yedekparca/motosiklet/motosiklet.html bu site yuki motorun çoğu parçası fym ile aynı çamurluklarda tabii 38 tl yazıyo online sipariş olmuyor ama telefonları yazıyor belki sipariş edebilirsin
hyalet sürücü
26 Eylül 2010, 22:51
http://www.yuki.com.tr/yedekparca/motosiklet/motosiklet.html bu site yuki motorun çoğu parçası fym ile aynı çamurluklarda tabii 38 tl yazıyo online sipariş olmuyor ama telefonları yazıyor belki sipariş edebilirsin
dostum bizim motorlar kanuni seyhan 250 ile bire bir aynı tek fark far ve ön çamuyrluğun üzerindeki kartal,bulamuyorsan kanuninin çamurluğunu al tak kartalıda sökersin olur biter.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO