Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Masai Motosiklet Grand Eagle 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
önemli değil dostum.
dün motorlaydım ben de. fakat senenin en soğuk gunlerinden birini seçmişim, parmaklarım dondu resmen. akşam dönüş yolunda da kayma buzlanma fln olunca havalar ısınana kadar minimum seviyede motor kullanmaya karar verdim :)
şöyle bahar fln gelsin bulusalım
hyalet sürücü
15 Ocak 2008, 17:43
Evet Haklısın Gabe Soğuklarda Motora Binmek Resmen Işkence Insanın Iliklri Bile Donuyor.geçen Pazar Arkadaşlarla Hereke Yapmıştık Dönüşte Hava Karardı Havada Buz Gibi Oldu Gebzeye Gelene Kadar Dondum Saatlerce ısınamadım Evde.o Yüzden Havalar ısınana Kadar Motora Minimum Sevyede Binmekte Fayda Var.sağlıcakla
maverıck
22 Ocak 2008, 11:53
herkese merhaba:))arkadaslar masaının atv sı gelmıs 150cc kucuk ama cok sırın bbır alet fazla pahallıda dedıl sadece 4.5mılyar fotoları var ama koymasını bılmedıgımden koyamıyorum:))bu arada sınyal camlarımı degıstırdım uzun bır arayıstan sonra dudulluda beyaz camlardan buldum sadece camlarını degıstırdım super oldu sımdı 4lu cakar alıp sınyallerın ıcıne koyucam zuper olucak:))neyse gorusmek dılegıyle
not_fear
22 Ocak 2008, 12:42
merhaba arkadaşlar, grand eagle masai yi artık kim satıyor
internet adresi nedir
(lütfen kontrol etmeden eski ve-veya kapanmış site adresi verecekler hiç cevap yazmasın)
badabat
22 Ocak 2008, 16:41
slm millet nasılsınız. tatil bitiyo gelicem az kaldı özledim walla motorumu
maverıck
22 Ocak 2008, 21:33
not_fear grand eagle250 artık suzukı getırmıyor ama sanırım seyhanda benzerı bır motor satıyor bılgıne.olm erhan gel artık be gezelım bıraz beklıyorum :))
herkese selam bugun emre abıye gıttım on duzendekı bılyaları degıstırdı bakım yaptı aks boslugunu aldı.beyza sınyal camlarına 4lu cakar koydu harıka oldu valla:))sagol spot motor emre abı ellerıne saglık:))
badabat
06 Şubat 2008, 00:24
yaa bende arka sinyalleri değiştim. aslında onlerıde değişmiştim parasını da verdım bı baktık emre abıde kalmamıstı ıstanbula gelıyım alıcam hemen. deniz abi bılıyosun benım ruhsat yok onun ıcın yola cııkmak ıstemıyorum cok. ruhsatı cıkaracagım zaman motorla gelıcem ıstanbula. ama grup toplanırsa. sanmıyorum :( arkanda artçı olarak gelırım:)))
maverıck
10 Şubat 2008, 15:17
erhancım farketmez sen gelde nasıl gelırsen gel. olmazsa beraber motorsıklet fuarına gıderız tabı dıger masaıcılerde bıze katılırsa sevınırız:)
xeros
11 Şubat 2008, 21:33
Selam Millet, bizim kucukyalida gittigim berberin musterisinde masai varmıs almis ve hic kullanmamıs yani motor 5 km civarinda falanmıs :) satacakmıs berberde bana sordu ben de sizlere soruyorum, motor gri renkli berberin soyledigi fiyat 2,5 ama son fiyatmı bilmem gercek fiyatmı bilmiyorum bende ciddi arastirmadim. ama almak isteyen olursa daha ciddi bi arastırır saticisiyla irtibat kurulmasını sağlayabilirim. satıcsıda bizim burdaki kenan evren kıslasında rutbeli bir askermiş.
maverıck
16 Şubat 2008, 00:15
bugun motorumun yagını degıstırdım hava fıltresını temızledım veee bujılerını temızledım yasasın grand eagle 250 :)))
xeros
17 Şubat 2008, 00:49
mave bende ne zaman işe motorla gitsem cok mutlu oluyorum :)) canavar gibi maşallah
maverıck
17 Şubat 2008, 17:16
ee grandeagle bu baska markalara benzemz tabı:))keyıflı motor herkez yolda soruyor ne marka, bu kac lıra, cok guzel motor dıye:))
hyalet sürücü
17 Şubat 2008, 19:12
evet masaici dostlarım bizim masailer gerçekten çok sağlam,dayanıklı ve yakışıklı motorlar ne zaman dışarlarda bir yerlere park etsem başına bir sürü insan toplanıyo,nazarlıkmı taksak ne,çinlilerin en yakışıklısı,japon maruederin kopyayı bizim makinalar iyikide almışım.regal raptordan bile güzel ve karizma.
son zamanlarda iş nedeniyle cok süremiyordum, bugun calıştırayım dedim olmadı :) aku bosalmış sanırım. haftaici bakacagım caresine.
hyalet sürücü
25 Şubat 2008, 01:32
Gabe Dostum Motor Uzun Süre çalışmadıysa Akün Boşalır,özellikle Soğuk Havalarda Daha çabuk Boşalıyor.benimde Başıma Geldi Ben Vurdurarak çalıştırdım.jigleni Ve Benzin Musluğunu Açıp Tepeden Aşağıya Sal,bir Kaç Denemeden Sonra çalışacaktır.ama Uğraşmak Istemiyorsan Aküyü Söküp 2-3 Saat şarz Etmen Yeterli Olacaktır.sağlıcakla
pampi
26 Şubat 2008, 15:10
Merhaba Masaici arkadaşlar.Forumunuzunda etkisiyle 1 ay kadar önce 8850
km de bir masai grand eagle aldım.Motor bir arkadaşımın motoruydu.Km den kaynaklanabilecek sıkıntılar neler olabilir.Sıkı bir bakıma sokmak istiyorum sezon öncesi.
Yardımlarınız için teşekkürler.
hyalet sürücü
26 Şubat 2008, 18:22
Aramıza Hoş Geldin Pampi,arkadaşım Iyi Bir Seçim Yapmışsın Masai Grand Eagle Alarak,benim Motorumda 8000 Km De Ve Hiç Bir Problem çıkartmadı Bana.zaten 8000 Km Bizim Motorlar Için Hiç Birşey.garantisinde Bile 30000 Km Ye Kadar Motora Garanti Veriyorlar.motora Bakım Olarak Iki Yeni Buji Alman,yağsını Kaliteli Bir Yağ Castrol 15-40 Değiştirmen , Hava Filtresini Temizlemen Ve Zinciri Yağlayıp Boşluğunu Alman 8000-9000 Km Deki Bir Motor Için Yeterlidir.sağlıcakla
pampi
26 Şubat 2008, 18:35
Teşekkürler Hayalet Sürücü,
9000 km de tek silindirin ateşleme yapmaması üzerine bujileri ve yağını değiştirdim.İlk aldığımda ayarladığım zincir 350 km yoldan sonra tekrar ayar istedi birazda bakımsız ve yağsız kaldığı için ömrünü tamamlıyor sanırım.Vites geçişlerinde özelikle 1-2 de titreme arada kavramayıp kaçırma hissi veriyor buda debriyaj baskı balata konusunda düşündürüyor.Yani kısacası genel bir bakım şart bu yaz 5-6 bin km yol almak için.
maverıck
26 Şubat 2008, 20:23
pampi aramıza hosgeldın bence debrıyaj balatasını degstır debrıyaj konusunda badabat tan yardım alabılrısın masaıde genellıkle zıncır 1000ıle 1500km arasında gevsıyor ayar yaptır zıncırı yaglattır bujılerı degıstır hava fıltresını temızlet motoru fazla kurcalatma ben oyle yapıyorum yanı karburator ayarını fılan ama daha once kurcaladıysalar bılemem tabı lastık hava ayarlarına bak.fren balatalarını kontrol ettır on fren hıdrolıgıne baktır gerekıyorsa degıstırt.yeterlı sanırım bunlar zaten her motordakı bakımlar ve uzan ıstedıgın yollara ben gecen yaz canakkaleye gıttım gıderken tekırdag uzerınden donuste bursa uzerınden geldım hıcbır sorun cıkmadı her 2saatte bır 5dk dınlen ve motorunu dınlendır yeterlı:))SIMDIDEN IYI YOLCULUKLAR
xeros
27 Şubat 2008, 00:42
hosgeldin pampi, arkadaslar herseyi solemis zaten bana bişi kalmamış,
ben 10 bini gectim normal bakımlar haricinde problem yok sayılır bazen ufak tefek seyler cıkıyor ama o kadarda olacak.
secimim guzel olmus hayırlısıyla kullanman dileğiyle.
pampi
27 Şubat 2008, 17:03
Hoşbulduk Maverick ve Xeros,
Tavsiyeler için ayrıca teşekkürler Maverick,
Xeros beni o kadar bir külfetten kurtarıyoki İstanbul trafiğinde ufak tefek masrafına hatta fazlasına da razıyım.95 ten beridir İstanbudayım 2005 te tekrar motor kullanmaya başladım 10 yıl aradan sonra yıllarca kendimi boşuna kasmışım.
Motorun garantisinin bitimine 3 ay kaldı.ama forumda servislerden çok herkes kendi ustasıdna memnun görünüyor.Bu yatıracağım bakımlarda hiçbiri garantide değişecek şeyler değil.Şakir Ustanın çok methini okudum forumda .Başka tavsiyesi olan servis usta var mıdır?
fearlesboyy
27 Şubat 2008, 21:15
bence kopyalardan uzak durun arkadaslar benden tavsıye 2 kurus fazla olsun ama kalıte olsun
maverıck
28 Şubat 2008, 03:00
ne kopyası fearles boyy sayfayı karıstırdın herhalde bız motorlarımızda cok memnunuz arıza yok uzun kılometre var herseyınle bır motorsıklete sahıbız:cat:
pampı ben sana ıkı yer verıcem eger garantıden degıstırcek seylerın yoksa emre abı var (spot motor)kadıkoy acıbademe yakın tel nosu:550 57 00 gsm:0532 263 07 37.eger garantıden degısecek seyelrın varsa mustafa usta var(moto star)tel no:577 34 90.gsm:0532 787 13 72 ıkı yerıde kullanabılrısın onarım ıcın.
pampi
28 Şubat 2008, 12:08
Maverick maaşı alır almaz Emre usta ile irtibata geçeceğim.
Bakım sonrası yapılanlardan ve motorumda ki olumlu gelişmlerden haberdar ederim.
Bakımını tamamladıktan sonrada motor koruma demiri,
yan basamaklar,arka çanta vs aksesuarlar için de yardımınıza ihtiyac duyabilirim. Forumda okuduğum kadarıyla bu işleri tek yerden tek elden bir kerede çözebilecek bir yer yok gibi. İyisini uygun fiyatlısını bulup montajını kendim yapacağım artık.
dun biraz dolaşayım keyif yapayım dedim. akü epey uğraştırdı beni. aslında akü değil de etrafta aktarma kablosu bulmak problem oldu. biraz bakım istiyor, zincir fln yaglanacak onun dışında bomba gibi, maşallaaahı var benim makinenin :)
anadolu yakasında kimler var şimdi, bir akşam bulusalım 2 saat takılalım yaw. birbirine yakın birkaç kişi biliyorum bir türlü organize olamıyoruz
hyalet sürücü
03 Mart 2008, 20:33
ben anadolu yakasındayım gebzede,bende buluşmak isterim dostum hem masaiciler tanışmış olur.en azından biz masaiciler ayda birde olsa buluşmamız gerekir,sohbet muhabet ederiz birbirimize deneğimlerimizi aktarırız motorlarla ilgili,inşallah organizasyonu yaparsınız biryerlerdede bende gelirim pendik,kartal,kadıköy farketmez benim için gelirim.sağlıcakla kalın:)
maverıck
04 Mart 2008, 12:12
hey mıllet ben pazar gunu harıc hergun bulusabılrım pazar gunu sevgılımleyımde:)))))))))))
Arkadaşlar gözüm gibi baktığım motorumu satıyorum. demin ilanı girerken bir garip oldum yau...
neyse ayrıntılar burada:
Suzuki'nin servis garantisi ile Türkiye'ye getirilen, her bir parçasını özenle elden geçirip gerçek bir Chopper yaptığım ilk motorum Masai Grand Eagle Custom Cruiser'ımı, daha büyük bir motosiklet almak için satıyorum. Bakımları Kartal Suzuki servisi Altan motor ve Kızıltoprak Suzuki servisinde muntazam olarak yapılmıştır. Motoruma çok önem verdiğim için bakımları takıntılı bir surette vaktinde, düzenli ve dikkatlice yapılmış hiç bir şekilde motoru zorlanmamıştır.
Üzerinde 45 cmlik özel yapım Chopper Ape Hanger gidonu, koruma demiri, geniş tabanlıklı ayaklıklar, Çift yönlü Vites pedalı, özel yapım egzoz (çok güçlü ve karakter bir sesi var), 20cmlik özel ön çatal uzatması mevcuttur. Kanuni Seyhan ve Jinlun 250 ile aynı şasiye sahipse de üzerinde yaptığım değişiklikler ile bambaşka bir motosiklete dönüşmüştür.
İlk motor olarak düşünenler, masraf yapmadan chopper sürmek isteyenler, klasik chopper görüntüsüne önem verenler, güzel ve bakımlı bir cruiser alarak chopper sahibi olmak isteyenler arayabilir.
sahibinden.com da 7095513 numaralı ilan olarak arattırabilirsiniz.
maverıck
13 Mart 2008, 21:07
arkadaslar bugun motorsıkletıme xenon taktım super oldu herkeze tavsıye ederım:cat:
Gabe Hadi bakalım Hayırlısı, naptın ilana donus oldumu ?
bestt53
23 Mart 2008, 00:16
selam arkadaslar benım motosıkletın arka stop lambası kırıldı bı turlu bulamıyom ben şu anda rızedeyım temın edemedım yedek parca konusunda ıletışım kurabılecegım bı yer varmı nasıl temın edebılırım fym guzel ama yedek parca sorunu var bızım buralarda yardımcı olursanız sevınırım arkdslar
astronom
23 Mart 2008, 00:48
tüm masai ci arkadaşlara tekrardan selamlar. (ttopchu üyeliğim banlandığından bunla devam ediyorum)
izmirden öğrendiğim kadarıyla bundan sonra motorlarımızı motomax getirecekmiş servisleri gene suzuki verecek. Fiyat hala 3300 civarı tekrar tekrar söyleyeyim ilk defa başlayacaklar 250 cc cruiser kullanmak isteyenler mutlaka ama mutlaka masai ye bakmadan geçmeyin :)
Gabe Hadi bakalım Hayırlısı, naptın ilana donus oldumu ?
1-2 tane arayan oldu ama çok ölü fiyatlar söylediler vermedim, kıyamadım :)
maverıck
25 Mart 2008, 21:26
besst53 kanunıde bızım masaılere benzer motor var onun stoplambası bızımkılerle aynı olmazsa ben san ıstanbuldan tel vereyım suzukının servısı ordan sana gondersınler 0216 577 34 90motostar yardımcı olurlar denız bey telefonunuzu verdı de kolay gelsın:cat:
bestt53
27 Mart 2008, 00:04
mavercık abı allah razı olsun yemın ederım ıkı ay stop lambası arıyomm rıze trabzonda ne yedek parca nede servısı var bu motor guzel ve yakısıklı ama yedek parca sorunu kesınlıkle var:( cok tşk ederım abı saolsın
maverıck
27 Mart 2008, 21:23
besst53 yedek parca sorunu yok aslında motor aksamı ve yuruyen aksamı kanuni seyhan ve jınlunla aynı dıger aksamlarını da suzukı den temın edebılırsın sızın ordakı suzukı bayısınde ıs yok yada zayıf bıryer anladıgım kadarıyla bızler masaıcı olarak ıstanbulda butun parcalarını buluyoruz :cat:
Merhaba Arkadaşlar,
Masaim le mutlu mesut bir 1000 km yi tamamlamışken 12.03.2008 günü The Plaza Otelin arkasındaki kavsakta kaza yaptım.Sola dönüşümü tamamlayıp tam gideceğim yolun başlangııç noktasında iken sağımdan nerden geldiğini anlayamadığım bir aracıın sağ tamponunun köşesi motorumun ortasına daldı.Sağ bacakta kırıkla ucuz atlattım.Bacağa platin takıldı 1.5 ay üstüne basamayacağım. Çok dikkatli olun arkadaşlar .Allah kimsenin başına vermesin.
maverıck
28 Mart 2008, 20:58
pampi cok buyuk gecmıs olsun neyse bır platınle atlatmıssın ya bende hem motor hemde araba kullanıyorum ınankı motor kullandıktan sonra arabayı daha dıkkatlı kullanıyorum motorsıkletlere karsı araba suruculerı motor kullanmıyınca anlamıyor lar ıste... tekrar gecmıs olsun
çok geçmiş olsun pampi, ucuz atlatmışsın resmen.
Çok şağolun arkadaşlar.Benim ve aracın sürati düşük olduğu için vurma noktasından 1.5 mt ileriye sırtüstü düştüm.Sırtımdaki çantada düşüş anında tampon görevi gördü sanırım sırt ve omuzda hiçbir hasar oluşmamış.Motobot dışında tüm koruma ekipmanlarım üstümde idi.Aracı farkedip atlasam bu kadarda olmazdı süretin 15 km civarı idi ama aracın tamponu nokta atışı tam bacağıma vurunca krık kaçınılmaz.10 yaşından beridir mobylette,planet5,cup vs kullandım.Gitmez denen motorlarla binlerce km yol teptim.İnanın İstanbulda
son 1 yılda motor üstünde yaşadığım tehlikeyi yaşamamışımdır 20 yıldır.Soruyolar motora devammı elbette devam ama İstanbulun günlük trafiğine giremiyim bir daha onu bilemiyorum.
DooMsDaY
29 Mart 2008, 20:24
pampi çok çok geçmiş olsun..inşallah en kısa zamanda ayağa kalkar motora devam edersin..
badabat
30 Mart 2008, 20:13
çok geçmiş olsun pampi. iyileşirsin umarım en yakın zamanda
hyalet sürücü
31 Mart 2008, 01:09
pampi çok geçmiş olsun dostum.Allah acil şifalar versin.istanbul trafiği gerçekten çok karışık bende 13 yıldır motor kullanmama rağmen istanbul trafiğinde çok geriliyorum.çünkü araba sürücüleri nedense motorsikletleri trafikte araç yerine koymuyorlar.sıkıştırıyorlar,sağdan solluyorlar,yol vermiyorlar kaza yapmak işten bile değil.istanbula gideceğim zaman besmele çekip öyle çıkıyorum yola.çünkü bir motorsiklet sürücüsü şunu çok iyi bilmelidir motosiklette hataya yer yoktur.sağlıcakla kalın masaici dostlarım.
Arkadaşlar iyi dilekleriniz için ayarı ayrı teşekkürler.Tamam motorsikleti araç
yerine saymazlar anlarım da üsündeki insan yerine de mi saymazlar? Motorcuların deli gibi motor kullandığından yakınırlar ama en sağ seridi ortalamış 80-90 km ile giden motorcuyu orta şeritte 50 ile giden dingillerle uğraşmamak için sıkıştırıp bankete atarlar.
Önüne 5mt takip mesafesi koyup seyahat eden motora bunu çok görüp kıçına kadar girip ha bire sıkıştırılar ki ani duruşlarda motor öndekine yapıssın.
Bide çok delikanlıdır bu istanbul şöforleri kıçına girdiği motorcu elini kaldırıp napıyon der gidi bakıp küfredince rahatlayıp sıkıştırmaktan vazgeçerler.
Tek şerit bir yolda şeridinde dur kalk yapamana tahammül edemeyen taksici gelir plakana dokunur zılgıtı yiyince ne oldu ki diye sorar .Diyeceksin e... ninki oldu vs. vs.
Özetle şu kadarını söyliyeyim bu bir psikoloji olmuş 34 plakalılarda.Herkes diyor ki İstanbul trafiğinin çilesi vs vs.Bunlarla Anadolunun pek çok yerinde motor ve otomobil üstünde de karşılaştığımda durum hiç değişmemiştir.
Bodrumda yapılan bir motor gezisinde yerli halktan bir araç sıkıştırmazken İstanbul plaklılar itina ile tepeme çıkmaya yeltenmiştir.
badabat
01 Nisan 2008, 16:12
şöferler ole yapıyo dıye ben motor sürme zevkinden mahrum kalamam. zaten bir kere dövdüm cocugun bırini küçükyalı sahilde hehehe. bunları dövmek lazım anca öle azalırlar:)
xeros
01 Nisan 2008, 18:50
Pampi Gecmiş Olsun Bir an evvel motoruna dönersin işallah, Problem gercekten cok buyuk, bu trafikte hersey olabilir o yuzden dikkat dikkat dikkat, coğaldıkça ve düzgün kullandıkca işallah farkımıza varılır ve duzenlenir bu trafik
pampi
01 Nisan 2008, 22:53
Ama hepsini dövmeye kalksak memlekette odun kalmaz Badabat :) İyi dileklerin için teşekkürler Xeros.
NApsak geçenlerde forumda görmüştüm bizde Avustralyalı motorcular gibi topluca soyunupmu turlasak.Malum çoğu zaman bahaneleri görmemek yada farketmemek.
Bugün 20. gün dikişlerim alındı.Ayağın durumu küçük bir yara dışında iyi görünüyor.Oda kabuklanacak gibi. Daha öncede yazdığım gibi full korumadan tek eksiğim motobotlarım olsaydı ayaktaki ödem kırık vs bu kadar ağır olmazdı.
Vurma anında ilk fırlayan ayağımdaki spor ayakkabılarım olmuş.
DooMsDaY
04 Nisan 2008, 14:19
selam arkadaşlar ne zamandır bişiler yazmıyorum buraya... sabah motorum arızalandı ve yolda bırakmak zorunda kaldım sanırım kalitesiz buji takmışlar ondan kaynaklanıyor... Bu arada İstanbul Spotmotordan ayak pedallarını daha yeni istedim. deniz yaklaşık olarak 1 yıl önce vermiştin adresi ama bu zamana nasipmiş :) biraz önce elime ulaştı tam inip motor üstünde bakacaktım birden motorumun olmadığını anladım...kütahyada yaşıyorum yedek parça konusunda burda çok zorlanıyorum ama saolsun netten arakadaşlarla çözüyoruz bu olayları...gerçi illaki bir modelin bir markanı aksesuarı yada parçası bir şekilde uyuyor ama araştırıp bulmak gerekiyor ve çoğu esnaf fazla üstyüne düşmüyor sorunun asıl kaynağı bu yoksa yedek parçada kimsenin sorun yaşayacağını zannetmiyorum...
yalnız_kurt
04 Nisan 2008, 15:27
slm arkadaşlar bende de truva 250 var malum bıre bır aynı makına ama benım yan motor kapakları plastık onları sizinkilerin kapaklarıyla degiştirmek istiyorum nerden bulabilecegim konusunda yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkurler :)
Asimile
07 Nisan 2008, 14:31
Arkadaşlar başlardan itibaren çok fazla sayfa okudum ve baya eski konular olduğu için en sonuncu sayfaya geldim... İzmir'de bu motoru nereden satın alabilirim ? gerekli internet sitesi veya telefon numarasını özel mesaj ile yada topic içerisinde verebilir misiniz ?
Bir de İzmir'de ikinci el satan kimse bulamadım eğer sıfır fiyatları bütçemi aşarsa temiz ikinci el satın almayı düşünüyorum.. Bakalım öncelikle atlatmam gereken bir engel var Masai satın alabilmem için.. Yardımınız için daha doğrusu gerekli bilgiler için herkese şimdiden teşekkürler..
Saygılarımla...
Arkadaşlar bu motoru İzmir'de satan yetkili bayisinin yada firmasnın ulaşım bilglerini bilen varsa yazabilir mi acaba???
internet sitesi falan bulamadım bir türlü...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO