PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Masai Motosiklet Grand Eagle 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 [23] 24 25 26 27 28 29 30 31

R3N
06 Haziran 2007, 00:29
13 ten 15 dişliye geçilince maksimum hızın düşmesi , çekişin artması gerekir mantık olarak :)

xeros
06 Haziran 2007, 00:31
tamamen kaybolmasini beklemiyorum tabi, ancak devir yukseldikce vibrasyon artiyor dişli değişikliği yapılırsa daha dusuk devirlerde uygun hız yakalanabilirmi acaba diye dusunmustum.

alp_tunay
06 Haziran 2007, 01:02
13 ten 15 dişliye geçilince maksimum hızın düşmesi , çekişin artması gerekir mantık olarak :)

Tam tersi olur ruhşencim...Çekiş düşer ama hız artar...Dolayısıyla az yakar...Tabi bu arada debriyaj balatasının ömrü %20 azalır....

xeros
06 Haziran 2007, 19:35
yani getirdiği avantajlarin yanisira dezavantajlarida var, su anda motorlarimiz belli bir hıza seri bir sekilde cikabiliyor bunu bir olcude kaybedeceğiz demektir,
ayrica zor sartlarda kalkısı zorlaştıracak ve bu da debriyajdan fazla yenmesine sebep olacak demektir. dogru anladiysam bunlar olacak. ama sunlari sorarakmı yoksa yasayarakmı ogrenmeli; 2 kişi yokus yukari kalkmak zormu olacak yoksa olamayacakmı, yada sollama yaparken hızlanmak zor oalcağindan risk daha fazlamı alınmıs olacak.

tabi bide dişli ve zinciri değiştirme maliyeti nedir, yapılırsa ve memnun kalınmaz ise geri donus zormudur gibi sorularda var..

maverıck
06 Haziran 2007, 20:17
arkadaslar ıcerenkoy suzukı servıs ve bayıınden bır bursalı arkadasımız masaı grandeagle almıstır aramıza hosgeldın:)

Gabe
06 Haziran 2007, 23:45
arkadaşa hayırlı olsun.

ben balatayı yeniledim, 2 vites ayırmıyor sıkıntısı ile gidip. bunun dışında memnunum. fakat bugun bir arkadaşla tanıştım ve resmen kanıma girdi. on lastık uzatma, çaylak gidon + egzoz (ki harbiden harley sesi veriyor) yaptırıcam sanırım. keseyi açıcaz artık. yaptırabilirsem resim ve video eklerim.

maverıck
07 Haziran 2007, 00:39
gabe yaptırısan muhakkak resım ve seslı vıdeo koy bırde egsozların fıyatının yazarsan sevınırım tabı sonrakı tıresımı ve performansıda

Gabe
07 Haziran 2007, 13:17
tabii ki de dostum, haftasonu fln gibi yaptırabilirim bu operasyonu.

cumhur31
07 Haziran 2007, 18:42
arkadaşlar sitesinde neden fotoğraflar az ve neden fiatları yok

badabat
07 Haziran 2007, 20:42
beyler bu cumartesi istanbulda buluşmaya ne dersiniz. hadi artık buluşalım. bak sizin için istanbula erken geldim:)
gabe dostum eger cumartesı gıdeceksen dıdon uzatma ve diğer işlemleri yaptırmaya beraber gidelim ne dersin

maverıck
07 Haziran 2007, 21:02
evet beyler cmt hava acıyor bulusalım artık badabat dogru soyluyor gabe sende bıze takıl baska zaman modıfıye yaparsın.badabat yerı ve zamanı soylersen sevınırım:)hadı masaıcıler soyle bır govde gosterısı yapalım:cat:

badabat
07 Haziran 2007, 22:24
xeros sende gelsene dostum ısın yoksa. istanbuldakı butun masaicileri beklıyoruz bak ıyı bısıler yapalım

maverıck
07 Haziran 2007, 22:54
evet beyler hadı ama.cvp yazın hafta sonu cmt sı goruselım tum masaıcılerı beklıyoruz:cat:

anlasıldı kımsenın gelmeye nıyetı yok:(

bubu
11 Haziran 2007, 01:26
arkadaslar gecen sene ilk zamanlar beni bayagi goruyordunuz ama bir anda kayboldum ortadan :)
acıkcası masai kullanıcıları olarak birlesip bir gun toplantı tadında bir organizasyon duzenlesek gercekten cok guzel olacak..
bayagı bir zamandır motorla ilgili deneyimlerimi ve basımdan gecenleri yazmıyordum :))
depomun kırılmasını mı yazayım, arka bilyalarımın yenilenmesinimi, var da var...
acıkcası bunlar benim anladıgım kadarıyla belli bir sureden sonra olanbilecek dogal deformasyonlar..
su an benim motor yaklasık 9600km civarına yaklastı.. günü birlik uzun yol olarak ta bugun bir istanbul- bursa yapayım dedim.. tabi dönüşü biraz eziyet ettim kendime o ayri bir dava ama gün içinde yaklaşık bi 400km yaptıktan sonra yorgunlugumu sizinle paylasmaya karar verdim :P

yoldaki ugrastıgım insan görünümlü yaratıkalrla olan maceralarımı yazsam sıgmaz herhalde :P
ben daha cok ergonomi ve teknik detaylar üstünde duracagım..
1.cisi benim gibi yorulmusken amann simdi donus yolunda vapura bin git bosver dolana dolana gideyim demeyin aksi takdirde yol bitmiyo :P
yakıt sarfiyatı sabit 8-90 km de iken yaklasık olarak km de 0,96 ykr civarında...
yolda sadece 2 dik bayırda motor biraz torktan dustu o da korkulacak boyutta degildi..
ortalama hızım gidis 80-90 iken dönüşte tempomu arttırarak 100-110 sevıyelerine kadar getirdim.. tabi bu akabinde daha fazla vibrasyon ve daha cok yorgunlugu da getirdi..
motoru her 100 km de bir bi 10-15 dk dinlendirmekte de fayda var..
bugunku yolculugumu tek gerceklestirdim. ama yukarıda bahsettıgım hız limitlerinde arkada oturacak kisinin halini dusunemiyorum bile :))
simdilik gezi izlenimlerinden hatırladıklarım bunlar arkadaslar.. merak ettiginiz birsey olursa elimden geldikce yardımcı olmaya calısırım

NoVaRiX
11 Haziran 2007, 02:05
Arkadaşlar, motorlarınız kaç km'de? Merak içerisindeyim...

Gabe
11 Haziran 2007, 12:34
benimki 5500km de, bir sure daha binecegim sanırım kendisine

badabat
12 Haziran 2007, 17:26
benımkı 7000 km cıvarında.
bubu dostum ıstanbulda nerede oturuyosun. biz masaiciler bi türlu bulusamıyoruz :(

bubu
12 Haziran 2007, 17:46
marmara unv. göztepe kampusunun orda oturuyorum..
ya galiple felan gorusebiliyorumda onun dısında daha hic bir masai kullanıcısıyla irtibata gecemedik bi türlü hakikaten bi gun ayarlayıp birseyler yapalım yahu..
bu arada benim motor sizinkilerin yanında biraz dede kaldı galiba 9700 oluverdi :P :queen:
bu arada herkes birbirine ozel mesajlardan msn ini verirse de cok guzel olur bence.. bir gun toplasalım msn de herkese uyacak ortak bir gun belirleyip guzel guzel takılalım derim ben

badabat
12 Haziran 2007, 22:44
arkadaslar msn adresı isteyen ozelden bana msj atsın. bubu sana ozelden yolladım dostum msn ni. bende küçükyalıdayım

maverıck
14 Haziran 2007, 23:51
benımkı 5000km de ve tık yok:)ya hakıkaten bulusalım artık

badabat
15 Haziran 2007, 21:14
arkadaslar bulusalım hadı yaw
walla bulusamıyoruz dıye motoru satıp baska motorlarla gezecem:)

maverıck
16 Haziran 2007, 22:35
waay badabat masaı ye yamuk he:)arkadaslar badabat haklı bulusalım bu kacınıcı carı yaw:pr:

Gabe
17 Haziran 2007, 13:25
valla arkadaslar ben bır suredır bınemıyorum motoruma, ozel sebeplkerden dolayı. o nedenle katılma şansım olmadı. fakat bu aralar biraz daha rahatım ve binebiliyorum. sanırım, yakın zaman icinde kucuk bir grup olarak gorusebilecegiz. en azından kucukyalı'daki masailer bir aksam sohbeti yapabilir.

ama ben derim ki:

eger sizin ıcın de uygunsa onumuzdeki cumartesi, 23 Haziranda bulusalım. Bu haftaicinde bir takım uygulamalar yapılacak (caylak gidon, on catal uzatma ve cok hoş bir egzoz) Hem motorumun yeni halini gormus olursunuz hem de sohbetimizi eder fikir bilgi paylaşırız.

insallah, yakında motosikleti kısmında Gabe's "Grand Eagle" Chopper yazacak. eklemeden edemedim :D

Buluşma yeri olarak Anadolu yakası agırlıklı oldugu ıcın bu yakayı (Anadolu) ozellikle de Kadıkoy moda'daki çay bahçelerini oneririm. Oradan cıkıp bir cadde-sahil turu yapar, erenkoy sahiline gideriz. baktık muhabbet sarıyor oradan da tekrar ufak bir cadde-kadıkoy ya da cadde-uskudar yolu ızleyıp gezınebiliriz.

ne diyorsunuz?

ben Geliyorum.

sanırım Bubu gelecektir.

Gabe, Bubu, badabat , maverick, whiteeagle geliyor.
devamı alayım?

update..

badabat
19 Haziran 2007, 03:22
bende geliyorum benide yazın oraya, ayrıca maverick de gelir gibime gelıyor

Gabe
19 Haziran 2007, 10:33
tamam kardeş, ekledim hemen listeye

whiteeagle
19 Haziran 2007, 10:42
bi aksilik olmazsa bende gelebilirim. avrupa yakasında gelen varmı başka?

badabat
19 Haziran 2007, 17:52
beyler yamuk olmasın kesin goruselim bak. whiteeagle ben üsküdardayım altunizadeden alabılırım senı

xeros
20 Haziran 2007, 15:40
Arkadaslar bende soz vermek istemiyorum ama katilmak istiyorum gun boyu olmasada tanisip konusmak bi tur atmak fena olmaz,
yeri ve zamani belirlerseniz en azından bir ugrarim.

kadıkoy moda olabilir, bostancida olabilir, sahilden kucukyaliya dogru cay bahceleri var mesela çamlıktaki çay bahcesi uygun olabilir guzel yer .... yer cok

Gabe
20 Haziran 2007, 15:45
olabilir, aslında kadıkoy'e cumartesi gunduz girmek cok cekici gelmiyor bana da. Trafik, sıcak, sıkışıklık rahatsız ortam

whiteeagle
20 Haziran 2007, 19:08
badabat sen beni altunizadeden al, durup dururken kaybolmayayım bide. anadolu yakasını hiç bilmiyorum. seni nasıl tanıyacağım peki? :queen: yakana kırmızı karanfil tak:queen:

buluşma saati ne olacak peki?????

maverıck
20 Haziran 2007, 23:27
sımdı bana kızcaksınız ama ben burda degılım uzaktayım herkezden ozur:salut:

Gabe
20 Haziran 2007, 23:48
haydaaa maverick anında yan çizdi :) sonraki haftaya erteleyelim mi arkadaşlar? bubu' da gelemeyecek gibiydi

bekirdh
21 Haziran 2007, 00:01
slm arkadaslar ben size masai grand eagle 250 lerin ne kadar benzin yaktigini soracaktim
yeni motor almayi dusunuyorumda motru cok kullandigim icinde yakit tuketiminin dusuk olmasini istiyorum

whiteeagle
21 Haziran 2007, 12:31
bekir az gayret etde topicin önceki sayfalarında bi araştır. walla kusacaz artık şu ne kadar yakıyor sorularından...
yakıt tüketiminin düşük olmasını istiyorsan 125 lik bir makina al, saygılarımla...

bekirdh
21 Haziran 2007, 19:10
internete fazla zaman ayiramadigim icin bakamadim kusura bakmayin

KAFKASYALI
21 Haziran 2007, 23:14
Selam arkadaşlar.

Bugün 57 sayfadaki 1134 mesajın tümünü tek tek okudum. Uzun sürdü ama sonunda bitti.

Performans konusunda neler yazmışsınız yaw.

Resmen öldürmüşsünüz motorları.

Nedir o 65-70 le giderken 5 e atmalar yaw.

Motorunuzu bir redline testine sokun.

Atın 3. vitese asılın bakalım gaza.

Kaç KM sürat yapacak.

Korkmayın asılın asılın.

3. viteste 110 görmeyen binmesin abi bu motora. :wiinkk:

Hakkını vermek lazım.

Benim gördüğüm maksimum sürat düz yolda 150km/sa. :queen:

Ayrıca servis konusunda sürekli Altan motordan bahsedilmiş.
İyi yazılmış kötü yazılmış. Ben iyide kötüde yorum yapmayacağım.

Motorumu 4750km de 2. el aldım şu anda 15800 de.
İlk aldığımda 1 kere gittim Altan motora bir daha kısmet olmadı.

Ama kim ne derse desin bu motorların dilinden anlayan tek servis var.
Pendik Jinlun Servisi Mototek Motor.
Sezgin ve Erkan Usta.

Servise girersiniz istediğiniz parça 3 günde gelecek 5 günde gelecek diye bir derdiniz olmaz.

Zaten istediğiniz parça orada mutlaka vardır.
Olmasada gün içinde temin edilir.

Servis ücreti olarakta daha ucuzunu bulamayacağınızın garantisinide veririm.

Çok sert gazlamama rağmen 15000 de zincir dişli bitirdi motor.
Buda bence oldukça iyi.

Yakıt konusuna gelince ne yaparsam yapayım şehir içinde 100 Km de 4 litre yakıyor.

Karburatör ayarları ile oynayarak bu 3 litreye düşürülebiliyor ama o zamanda motor çekişten düşüyor ve zevk vermiyor.

Uzun yola cesaret edemeyenler için söyleyeyim bu motorla hiç durmadan 800 Km yol yaptım. (Sadece benzin almak için durdum - benzin molalarımda tuvalete bile girmeden devam ettim)

Şimdi siz kıyaslayın diğer markalarla ne şekilde kıyaslamak istiyorsanız.

.

http://www.kafkasyali.net/FYM250/KAFKASYALI.jpg

http://www.kafkasyali.net/FYM250/040403_154441.jpg

http://www.kafkasyali.net/FYM250/040403_154531.jpg

http://www.kafkasyali.net/FYM250/061019_175328.jpg

http://www.kafkasyali.net/FYM250/061019_175129.jpg

http://www.kafkasyali.net/FYM250/061019_175145.jpg

http://www.kafkasyali.net/FYM250/Image(002).jpg

http://www.kafkasyali.net/FYM250/050702_042108.jpg

http://www.kafkasyali.net/FYM250/050702_042127.jpg

Gabe
21 Haziran 2007, 23:53
way be dostum, helal olsun sana. 3 viteste redline ı arada deniyorum ben. max 90 gordum. ama 110 a ancak cıkabiliyorum şuan ki haliyle.

bu arada benım cuma gunune motorumu teslim alma durumu biraz yalan oldu. gecikecek sanırım. motoru teslim alınca fotolarını koyacağım.

whiteeagle
22 Haziran 2007, 16:10
bu masainin tek sorunu kullanıcılarının bir türlü buluşamaması. bence başka bir sorunu yok :)

Gabe
22 Haziran 2007, 16:15
ehah, biz ayarladık bulusmayı sen ortadan kayboldun arkadaş yaa :)

ben yarın ogleden sonra alıcam motorumu sanırım.

chopper-delisi
22 Haziran 2007, 16:21
250 lik bi alete 15 hp az diilmi yaw ne kadar 250 lik choppera bindiysem geneli 19-20-24 filan bu bile az geliyor 250 lilğe 15 nasıl yetecek acaba

Gabe
22 Haziran 2007, 16:28
valla gayet yeterli duruyor ne yalan soyleyeyim. fakat bi senedir biniyorum, yukseltme krizlerine girmiyor değilim. yine de bir zaman daha birlikteyiz motorumla. yeterli ve yakışıklı.

bubu
22 Haziran 2007, 17:07
[QUOTE=KAFKASYALI;716437]Selam arkadaşlar.

Performans konusunda neler yazmışsınız yaw.

Resmen öldürmüşsünüz motorları.

Uzun yola cesaret edemeyenler için söyleyeyim bu motorla hiç durmadan 800 Km yol yaptım. (Sadece benzin almak için durdum - benzin molalarımda tuvalete bile girmeden devam ettim)

Şimdi siz kıyaslayın diğer markalarla ne şekilde kıyaslamak istiyorsanız.

kardes ıyı dıyosun guzel dıyosunda bellı bı zamandan sonra bu motor bayagı bı deforme olur... kaldıki diğer taraftan işin birde guvenlık boyutu war..
150 yı bende gordum ama motoru acmak ıcın.. o durumda da azer bülbülden cok daha fazla titriyordum :)
bu motorun en buyuk dezavantajı motor guclu olmasına ragmen cok fazla vıbrasyon var bunun sebebı de sase den kaynaklanıyor. motora gore bıraz zayıf kalmıs..

uzun yol konusuna gelınce sende nasıl bir bunye war anlamadım dogrusu :)
gecenlerde ist-bursa yaptım yaklasık 371 km ve acıkcası bayagı bı yordu beni..
bana kalırsa bu motorun bellı bı sınırı war zorlanacak. bu sınırdan sonrası hem canımız hem malımız acısından pek guvenlı olmaz...

xeros
22 Haziran 2007, 18:52
Nassı Ya saatte 150 km masallah :) walla ben hic denemedim ama durumdan memnunum,
bu arada bulusma yalan oldu galiba

Gabe
22 Haziran 2007, 20:33
valla cok terso oldu, onumuzdeki hafta cumartesi yapalım bence.

xeros
22 Haziran 2007, 23:49
ok tamam haftaya yapalim ama buda ertelenmesin :)

Gabe
23 Haziran 2007, 00:22
yok yok ertelenmez, en kotu ihtimalle biz kucukyalı masai insanları olarak gorusuruz. cogunluk'uz zaten :))

aldım motorumu. direksiyonum yetişmemiş. ama egzozum şahane olmuş. 15 cm kadar da yukseltildi catal. cok baska bi tadı, sürüşü oldu makınenin. direksiyon da geldikten sonra harika olacak.

farları da deıstırdım elım degmısken. arkaya kucuk sınyal taktım. masraf yaptık ama guzel oldu bea.

bir de badabat'ı aradım butun gun kapalıydı tel. şansına kaçırdı şowu

badabat
24 Haziran 2007, 19:44
kardesim kusura bakma ben saat 4.20 ye kadar bekledım sonra sarjım bıttı. bu arada kac lıra masraf yaptın yanı. hangısı ne kadar tuttu dıye yazarsan ıyı olur bıde resım cekıp koysan tam super olucak

xeros
24 Haziran 2007, 23:38
gabe onumden geciyosun ne bi selam ne bi korna olmuyoki ama:) , ben kucukyali caddedeki eski gima yeni carrefourdan cikiyodum saat 13:30 14:00 gibi, motorun hayirli olsun tam goremedim ama ses guzeldi :)

Gabe
25 Haziran 2007, 12:48
teşekkür ederim arkadaslar

ya badabat cidden bi tuhaf oldu cumartesi gunu. o kadar geciktiği icin arayamadım. daha tam bitmedi işlemler, direksiyon hariç süper olmuş. catal uzatma o kadar rahatlatmış, başkalaştırmış ki sürüşü görmeniz gerek yani anlatamam.

ses ise epey bir fazla. ya alışıcaz ya kapattıracaz biraz. ama ben alışma taraftarıyım :D

bu cumartesi bulusmamızı aksam ustu yapalım pişmeyelim derim ayrıca

KAFKASYALI
25 Haziran 2007, 12:50
Teknik Serviste Kalite Farkı...

Arkadaşlar dün akşam Kartal ışıklarda benzin gelmeme probleminden dolayı motor tekledi ve stop etti.

15-20 dakka uğraşmamıza rağman halledemedik karbüratördeki sorunu.

Fikir edinmek için saat 22:45 sularında Pendik Jinlun Servisi MOTOTEK MOTOR dan Sezgin ustayı telefonla aradık.

Abi kurcalamayın ben birazdan oradayım dedi.

Biz Sezgin ustanın serviste olduğunu düşünerek yakın mesafe 5 dakkada gelir diye tahmin ettik.

Ancak saat 23:30 gibi geldi Sezgin usta yanımıza.

Tabi bizde biraz sitemkar sorduk hayırdır usta geç kaldın diye. :silent:

Yaw ne geç kalması Taa Gebzede evde yatıyordum. Evden geliyorum deyince şok olduk. :cyclopsan :cyclopsan :cyclopsan

Tabi bizim sorunumuzu halletmesi toplam 2 dakkayı bulmadı. :cat:

Şamandra takılı kalmış. Gecenin bir vakti işimizi gören ve 1 kuruş bile servis ücreti almayan MOTOTEK MOTOR Sezgin Ustaya sonsuz teşekkürler. :rendeer::rendeer::rendeer: