PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Masai Motosiklet Grand Eagle 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 [21] 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

siyahus
10 Nisan 2007, 12:32
arkadaslar isallah istediginiz gibi 2.el motorlarınızı bulabilirsiniz. aslinda 0 fiyatida diger modellere gore gayet uygun bu motorun genede Allah herkesin gonlune gore versin.

Ahhh para olsa 0 almazmıyız :) ama naapalım bütçe 2. ele kadar ancak, oda bizim scooterı satarsak. Aslında hayalimde hyosung gv250 var ama ona hiç para yetmez 2. seçeneğimde GrandEagle.

mit-x
10 Nisan 2007, 13:30
Valla son zamanlarda motorlar, ozelliklede uzakdogu dan gelenler birbirinin aynisi oluyo hep! Hatta bazilari tek yumurta ikizi gibi oluyo, ayirt edemiyosun birbirinden! Kisaca bunlara "DOLY" diyebiliriz! Dogru hatirliyorum degilmi kopya koyunun adi DOLY idi...!

Gabe
10 Nisan 2007, 14:48
mit-x, evet oyleler de ne alaka Grand Eagle başlığında. buna benzeyen yarım düzine motor var. kaldı ki piyasadaki tüm makineler bir şekilde benziyor birbirine..

ee_? :)

whiteeagle
10 Nisan 2007, 15:05
gabe arkadaşın tercihi 3 tekerlekli motorsikletler galiba; o bakımdan olabilir bu doly benzetmesi...:)

xeros
10 Nisan 2007, 15:25
insan tanıdıkca ayırt edebiliyor, aynı insan olarak çinlilere bakışımız gibi mesela tanımadıgımız yakınlaşmadıgımız surece tum cinliler birbirinin aynı gibi hatta insan dusunuyor ya bunlar nasıl birbirini ayırt ediyor gibi. ama yuzeyselden bi adım oteye gecince farklar oldugu ortaya cıkıyor ve ayırt edilmesi kolaylasıyor.

Siyahus haklisin butce tabi soyleyecek pek bişi yok.

Gabe
10 Nisan 2007, 16:13
bu arada ben masai'yi 200 mt den ayırdediyorum, biraz Seyhan 250 ile karısır gibi oluyor ama o zaman da on far takımından ayırıorum direk.

velhasıl kelam benim makine basmıyor, acılen bir servise goturmem gerek

maverıck
10 Nisan 2007, 21:37
benım masaım kımseye benzemez:) ıyıkı hayatımda varsın MASAI

Gabe
12 Nisan 2007, 11:18
yettiiimmm, buyrun son durum!

Kucukyalı'da Şakir ustada bakıma sokuldu motosikletim. Altan Motor'da yapıla(maya)n sübap ayarı yapıldı, yeni bakımdan çıkan motorumdaki kararmış ve kalitesiz Champion marka (ki iyi bir marka taktıklarını soylemişlerdi bana!) bujilerim değişti, hava filtremin içine dolan yağ(?!) temizlendi ve filtre de temizlendi, on camım takıldı, genel olarak vida ve aksam sıkılaştırması yapıldı.

90 ın ustune cıkmayan motorumla dun 3. viteste 90 km gordum Caddebostan sahil yolunda ve daha fazla basmadım. virajlar nedeniyle daha fazla basamıyordum zira; hem kendim de gerek görmedim. fakat titreşim bile azalmış, motorun kalkışı yolu tutup gidişi fln herşeyi değişmiş vaziyette.

2 haftada 2 defa bakıma soktum. anlayın artık yani...

masraflı bir ay olduğu için eski koruma demirimin kırılan yerlerini sağlamca kaynak yaptırıp yeniden kullanmaya başlayacağım.

Şakir ustayı ozellikle tavsiye ediyorum. adam cidden esnaf bence..

kararmış ve kalitesiz Champion marka (ki iyi bir marka taktıklarını soylemişlerdi bana!) > açıklama: bir onceki bakımda soylenmişti bu, bu bakımda bujiler iyi dendi... belirteyim dedim.

maverıck
12 Nisan 2007, 22:44
gabe hayırlı olsun ıhtıyac olursa sakır ustanını adresını alırım.BENCE MASAI:mrgreen:

whiteeagle
13 Nisan 2007, 19:00
sirkeciden bi yan ayaklık bulamadım :( ön cam buldum onuda takamıyorlarmış, servise kadar taşımaya üşendim... ayaklığı ancak kızıltoprakta bulursun dediler.

maverıck
14 Nisan 2007, 01:23
ne ayaklıgı yanmı yoksa orta sehpamı whıteeagle?ben sana bu konuda yardımcı olabılrım

badabat
14 Nisan 2007, 22:02
gabe abi ne kadar tuttu servis. aldıgın parcaları cıkarınca bakım artı subap ayaraı falan yanı

Gabe
15 Nisan 2007, 15:07
servis 70 lira tuttu. sübap ayarı ve işçilik ile bujilere ödedim. bundan sonra da oraya gideceğim hep

whiteeagle
15 Nisan 2007, 16:47
ya yanlış ifade ettim galiba... ayak koyduğumuz yerden bahsediyordum...:P

Gabe
15 Nisan 2007, 21:16
whiteeagle, anlamadılar seni abicim dur bakım.

tabanlıklı pag'lerden bahsediosun di mi? ben Aydınmotor'a fln sormuştum, adam ciftine 35 ytl demişti. ben tanesini o fiyata almıştım ama neyse. bir daha dene olmadı istet derim sirkeci'deki dukkanlardan

yoksa da Jinlun'un ayaklığı var benımkinde kullanılan, o oluyor. onu alabilirsin.

ben kullanıyorum son derece de memnunum ;)

whiteeagle
16 Nisan 2007, 09:34
gabe tam olarak budur, eywallah. aydın motora ön cam sormuştum pag sormamıştım. haftasonu bi uğrayayım bakalım neler bulcaz :) ama önce telefon açsam iyi olacak...

Gabe
16 Nisan 2007, 10:47
eyvallah dostum, ama telefonda her şeye var diyorlar. gidince bulunmuyor, bitti oluyor o parçalar :) ona gore dikkatli olasın.

maverıck
16 Nisan 2007, 13:51
whıteeagle fenerbahce stadından acıbadem carrfeoura gıderken ılk acıbadem ısıklarını gecınce soldakı enson kucuk dukkan jınluncuda gabe ın bahsettıgı ayaklıklardan var adamın ısmı emre abı cok ıyı bır ınsan bende degıstırdım ayaklıklarımı ve cok memnunum tavsıye ederım:cat:

whiteeagle
16 Nisan 2007, 17:30
maverick saol ancak adrese hakimiyetimden dolayı ilk tercihim sirkeci olacak orada gene bulamazsam bi gün beraber gideriz artık(ben karşıyı hiç bilmiyorum desem yeridir) :) bide bişey sorcam ön camın olumsuz etkisini yaşadınızmı? taktıracam ama yanından ağır vasıta geçerken direksiyonu çok sıkı tutmalısın yelken gibi sürüklüyor falan dediler özellikle kelebek modeller için.
yanlış bilmiyorsam gabe senin camının modeli...

Gabe
16 Nisan 2007, 17:52
yandan araç geçmesi ayrı konu da oturma pozisyonuyla alakalı herhalde benim on cam bana yetersiz gelmeye başladı. rüzgar yanlardan geldiğinde cidden zorluyor ve zaten hız yapamadığınız için otoyolda biraz can sıkıcı olabiliyor. orjinal cam değil zira. ne bileyim daha fazla bi masraf da yapmak istemiyorum bir yandan da...

hele şu koruma demirini bi yaptırayım da :)

maverıck
16 Nisan 2007, 22:57
valla benım camımı keewaylerın superlıghtla aynısı goruntuden baska bır ısı yaramıyor ruzgarı fılan kesmıyor ama olumsuz yanınnı da gormedım motorda dengesızlık gıbı

whiteeagle
17 Nisan 2007, 10:18
ya bizim motorun süspansiyon ayarı varmı?

GeCe__
17 Nisan 2007, 11:13
arklar memnun degılsenız camdan sıze cok guzel bı cam temın edebılırım

whiteeagle
17 Nisan 2007, 11:24
gece__ ; biraz detay verebilirmisin? nerden , nasıl bir cam, hediyesi ne kadar? mesela fotosu falan varmı?

maverıck
17 Nisan 2007, 23:17
whıteeagle arka amortısor yayların sertlık ayarı var

whiteeagle
18 Nisan 2007, 10:13
whıteeagle arka amortısor yayların sertlık ayarı var saol maverick bizim yapabileceğimiz bişeymi yoksa servis yolu gözüktümü gene?

maverıck
19 Nisan 2007, 01:12
whıteeagle kendın yapabılırısın bak arka amortısorlerın orda yayın oturdugu alt tarafta tırnaklar var ordan kendın ayalayabılırısın

akrepp_53
20 Nisan 2007, 18:31
selam arkadaslar benımde motorsıklet grand eagle yanlızca bı sorunum var 2000 km de bujılerı bıttı sonra yenı bujı taktırdım oda 500 km sonra kafası karardı yaglama yaptı aksamları deponun altındakı benzın anahtarını kapamıyodum acaba ondan yapabılırmı

GeCe__
20 Nisan 2007, 19:12
İŞTE BÖLE Bİ CAM DOSTUM 50 YTL FIYATI DUSUNURSENIZ BANA YADA JAMEIKA NICKLI KISIDEN TEMIN EDEBILIRSINIZ

http://img402.imageshack.us/img402/6052/guselcamlx6.jpg (http://imageshack.us)

maverıck
20 Nisan 2007, 22:48
akrepp_53 bence sen motorunu bır tamırcıye goster cnk arızan bellıkı cıddı

whiteeagle
21 Nisan 2007, 09:46
kişisel fikrim olmakla beraber ben camı beğenmedim ... gece senin kendi motoruna taktırdığın cam daha güsel...

GeCe__
21 Nisan 2007, 17:00
saol whiteeagle ondanda satıyorlar hemde aynısından motohobi.com da :cat:

dostum bende merakımdan sordum 150 ytl fıyatı benım camın aynısı

b_d
21 Nisan 2007, 22:27
Arkadaşlar hepinize merhaba (hatta iyi akşamlar)

Yaklaşık 1 haftadır forumunuzda msg ları okuyorum ve en sonunda bende bir Masai Grand Eagle 250 alarak yollara çıktım :cat:

R3N
22 Nisan 2007, 22:05
b_d hayırlı olsun gercekten güzel motor neden mi :)

bugün toplam 300 km den fazla yol yaptık , beypazarına gezi düzenledik, artcımla beraber 100 km/saat civarı otoyolda 110-120 gibi gayet güzel gezdik. sele cok rahat değil ama idare ediyor. titreşimde daha önce yazılanlar gibi 80 - 100 arası çok , 100 üzeri biraz daha hafifliyor. gezideki arkadaşların genel yorumu iki kişi iyi gidiyor maşallah oldu .. masai almayı düşünen diğer arkadaşlara da duyurulur :) ( bu arada plakalığın vida yine gevşedi beypazarı çıkışta sıktık , pahalı olabilir ama sabit, hareket etmeyen vidaları loctite ile yapıştırmak mantıklı. motor satılmazsa bazı vidaları oyle yapıcam ) biraz uzun oldu :) görüşmek üzere )

maverıck
22 Nisan 2007, 22:53
b_d aramıza hosgeldın motorun hayırlı olsun:cat:

b_d
23 Nisan 2007, 11:24
Teşekkür ederim arkadaşlar..

Hakikatten tüm yorumlar ve konuşmalar doğruymuş. yeri geliyor bir chopper'dan beklenilen rahatlığı ve konforu size sunuyor, istediğiniz her an'da o 250cc lik gücü sonuna kadar kullanmanıza izin veriyor. (tabi henüz 80'in üstüne çıkmadım, Çıkmayıda düşünmüyorum çünkü düşük devirdeyken verdiği zevk çok çok fazla)

whiteeagle
24 Nisan 2007, 11:11
b_d aramıza hoş geldin, yeni motorun hayırlı olsun.

bakımdan önce kilometrede 150ykr yakıyordum. haftasonu 250km. dolaştım(moto gp.ye gittim) ve hesaplarıma göre km.de 100ykr yaktım. sadece yeni yapılan ayar sonucu 105km.yi geçmiyor. zaten 80le giden biri olarak çoktan umursamadım.
Not: artçılı şürüş değerleridir. malum 2 kişi daha fazla yakıyor...

bu arada maverick arka amortisörleri ayarladım ve çok iyi oldu. en yumuşak ayardaymış ve çok rahatsız ediyordu. artçılı kullandığım için en sert ayara aldım ve tam süper oldu:cat:

Gabe
24 Nisan 2007, 15:12
b_d kardeş, hayırlı olsun oncelikle. son bikaç gündür hesabımda bi nanelik vardı o yüzden cevap yazamıyordum.

biz de Bubu ile gittik pazar gunu GP'ye, cumartesi günü yaşadığım bir talihsizlik yüzünden ayaklığımı tutan vidalar kopmuştu. onları yaptıralım, orası burası derken 16.15 de ancak varabildik mekana. izleyemedik de ama yolumuzu yapıp geldik. haftasonu 200 km yol yaptım ben de toplamda.
en son yaptırdığım sübap ayarından sonra motorumda doğru duzgun tıtresım de kalmadı. 3. vitesde yüklenince 90 a vuruyor. cok iyi ayarlayıp, devirleri kontrol ederek yukseltirsen 110-120 rahat gidiyor fakat 130 goremedım halen. gormek de istemiyorum, zira motorun on tarafı havaya kalkıyor gibi geliyor :)

artık motoru değiştirme vaktimin geldiğini hissediyorum. bunun benim yakışıklı masaimden değil de onun bana yetişememesinden kaynaklandığını da altını çizerekten belirteyim. :)

bir sürü aksesuarı üstünde, bakımları fazlaca yapılmış ve 4700km'de; isteyen varsa buyursun gelsin ;)

xeros
24 Nisan 2007, 16:01
b_d Hosgeldin arkadasim isallah kazasiz belasiz keyiflice keyfini cikaririsin grand Eaglein.

Ve bende pazar gunu MotoGp ye gittim hanimida artci aldim ufakligi da arkdasin arabasina koydum.
giderken de donerkende sorunsuz harika bir gun yasatti bize.

arabada giden arkadaslar gipta ile baktilar, hele donus yolunda yol tıkalı tabi,
ben arabanin yanindan fazla ayrilamadim ama onlar icerde sıkıntıdan patlarken ben ileri gidiyorum geri yanlarına donuyorum, tekrar gidip yol nerde nasıl acilacak ona bakıyorum, kenara cekip sigara tellendiriyorum :) :) :) superdi yani.

maverıck
26 Nisan 2007, 01:11
vaay butun masaıcıler gp deydınız yanı bır ben eksıkmısım:)ama ben pazar gunu herzamankı gıbı beykoz turundaydım havalar guzelsın hep beraber gıdelım nedersınız?

badabat
26 Nisan 2007, 23:35
ewt arkadaslar ıstanbuldayım cumartesı gunu yapalım bı gezı. bulusalım artık ne dersınız

b_d bu arada hayırlı olsun dostum.aramıza hosgeldın kazasız belasız surusler

Gabe
27 Nisan 2007, 09:45
cumartesi zor olacak, pazar gunu ne dersiniz?

ttopchu
28 Nisan 2007, 01:46
arkadaşlar motorumu büyütmek istemekteyim (suzuki intruder c800 ile) güzel bir adet buldum. O yüzden canım grand eagle ımı satmaktayım fiyat olarak 2250 ytl civarı düşünüyorum.

Sisybar yan ve arka çanta öncam sisfarı airbrush motor koruma demiri açık eksoz (6000 km de açtırılmıştır) gibi özelliklerimiz mevcuttur. Motor yaklaşık 8000 km dedir. Tüm bakımları suzuki doğamotora yaptırılmıştır isteyenler motoru oraya da sorabilirler. bir kaç kere servise gitmişliği vardır ki zaten bütün geçmişi bu forumlarda mevcuttur. Büyük bir kazası yoktur 1 defa yan yatmıştır. Satış işlemleri izmirde yapılmak süretiyle motor çevre illere tarafımdan getirilebilir (benzin parası ve dönüş yol parasının karşılanması suretiyle :) )

fiyat olarak 2250 ytl düşünmekteyim ciddi alıcılarla pazarlık yapılabilir :)

imzamda motorun resimlerini görebilirsiniz öncam o resimde görünmemekte sisybarda orjinal sisybarı ile (daha sonra daha işlevsel sisybar taktırdım)

Gabe
28 Nisan 2007, 11:36
simdi sakir usta'nın yanından geliyorum, badabat'ın motorunu aldığını ve sübap ayarları lacka bir durumda iken elden geçirildiğini öğrendim. dilerim keyfin yerindedir kardeş, bir işe yaramışızdır.

ttopcu, cok uzun zamandır gorusemiyorduk, senesi doluyor buyutmek lazım artık. ben de bu haftaiçinde satış ilanı vereceğim sanırım. hayırlısı olsun herkese

b_d
28 Nisan 2007, 23:32
Ohh Ohh imrenip örnek aldığımız arkadaşlar motorlarını satmaya başlıyorlar :salut: ne oluyor uğursuzmu geldim ne yaptım :cherry: (şaka tabi)

Arkadaşlar bir sorum olacak motor rolantide çalışırken motordan şilik-şilik tarzında bir metal sesi geliyor ama düzenli bir ses yüke bindiğinde bir sorun yok yolda giderken boşa aldığımda hafif hafif aynı ses gelmeye başlıyor. Sizce ne olabilir ciddi bişeymidir yoksa yağıyla tuzuyla ilgilimidir. ne dersiniz :silent:

ttopchu
29 Nisan 2007, 02:06
Ohh Ohh imrenip örnek aldığımız arkadaşlar motorlarını satmaya başlıyorlar :salut: ne oluyor uğursuzmu geldim ne yaptım :cherry: (şaka tabi)

Arkadaşlar bir sorum olacak motor rolantide çalışırken motordan şilik-şilik tarzında bir metal sesi geliyor ama düzenli bir ses yüke bindiğinde bir sorun yok yolda giderken boşa aldığımda hafif hafif aynı ses gelmeye başlıyor. Sizce ne olabilir ciddi bişeymidir yoksa yağıyla tuzuyla ilgilimidir. ne dersiniz :silent:

zincir yağını kontrol etmeni öneririm benim zincirden de ara ara geliyor herhangibir zararı yokmuş. Ara ara yapıyor çok rahatsız ederse zinciri değiştirelim dediler servisten ama garantiye girmiyormuş ara ara geldiğinden çok önemsememiştim.

Gabe
29 Nisan 2007, 09:59
b_d, zinciri yaglaman ve sonrasında da devam ederse biraz gerdirmen gerekecek dostum. ;)

badabat
29 Nisan 2007, 14:38
ewt subap ayarları kotuydu ses cok ıyı calısıyo alet sımdı. vede ıyı gıdıyo. gabe saolasın senın sayende daha keyıfle suruyorum motoru. pazar oldu gorusemedık bız bulusamıcaz herhalde. alın yazımınzda yok :))

Gabe
30 Nisan 2007, 00:44
benım alın yazım bugun kızardı vallahi dostum, caglayan cumhuriyet mitinginde :) ama ben dun aksam (cumartesi) senin motoru gordum Kadıkoy'de, Reks sinemasının biraz asagısında. plakayı hatırlamıyorum ama km 8000 cıvarındaydı, sen oldugun kanısına vardım.

yok bulusacagız bulusacagız, hersey pespese geldi ama bu aralar umıtlıyım yani :)

xeros
30 Nisan 2007, 12:46
hayirlisi bakalim bizim sirkette arkadasta vardi intruder M800 du onunki ama gayet yakisikli ve guclu bir motor, izmirde 2.el arayan varsa kacirmasin derim.