Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Masai Motosiklet Grand Eagle 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Ertuğrul_Öz
16 Mart 2006, 18:35
Hayırlı olsun devrim_deniz. Bi tur verirsin Artık:mrgreen:
Motora bakmaya beraber gittik. Size şunu söylemeliyim ki eğer regal-raptor almış olmasaydım fiyatına göre sunmuş olduğu yüksek kalite oranıyla bu motoru tercih ederdim.
Şu ana kadar gördüğüm en dolgun çinli cruiser motor.Son derece orantılı,alçak uzun bir yapısı var.Sissy barda kullanılan malzemenin kalınlığını görmelisiniz. diğerleri gibi tenekeyi bükerek değil tam 5 mm sacdan yapılmış.Gri olanının boyası metalik. Arka çamurluğu regal raptorun çamurluğu ile aynı tip ki bu motora oldukça yakışmış.Hem yan, hem de tam sehpaya sahip. Deposunda herhangi bir yazı yok(yazı çıkarmakla uğraşmaya gerek yok:) )
Yalnız gidonu bana ince gibi geldi biraz kalınlaştırılıp 5-10 cm kadar yükseltilirse daha hoş olur gibi görünüyor.Motor koruma demiri de konulmamış.Bunlar dışında başka olumsuz eleştirecek biryerini bulamadım. bir de binip kullanmdıktan sonra bakalım, motor kendisini anlatır zaten
devrim_deniz
17 Mart 2006, 01:37
saol Akira..
umarım beraber gezeriz buralarda..
valla vibrasyon pek yok gibi gerçekten, biraz sürdük pek rahatsız deil motor güzel ve seri gene aldığım yere bıraktım malum koyacak yer yoktu ve daha plaka çıkmamıştı bende şehir içine getiremedim...
yarın tamamen alıyorum motorumu umarım gene görüşürüz sen kaybolmadan..
:rendeer:
Olcan138
17 Mart 2006, 01:42
DARKDIAMOND'la tekrar gittim, bir hayli baktık motora, gerçekten öyle laf olsun diye yapılmış bir Çinli değil, hakkını veriyor...
Yalnız motor koruma demiri, çantalar, ön cam gibi daha masraf ettirecek noktaları var.
Bu arada devrim_deniz güle güle kullan motosikletini.
devrim_deniz
17 Mart 2006, 03:00
sağol olcan kardeş...
senin resimler baya karar vermemde etkili oldu...
bende foruma hemen resimleri-mizi- koyacam bakalım hoşunuza gidecekmi..
ben hemen kanuninin büyük koruma demirlerinden taktırdım alır almaz yarın öbür günde sis farlarını halledecem..
herkese mutlu zamanlar
:rendeer:
DARKDIAMOND
17 Mart 2006, 08:44
"devrim_deniz",hayırlı olsun.Gerçekten grisi güzel duruyodu.olcan'ın dediği gibi bikaç değişiklik sonucu acayip güzel sonuçlar alınabilir.Kazasız belasız sürüşler dilerim.:rendeer:
MUSTURAKİ
17 Mart 2006, 11:02
hadi hayırlısı bu fuarda çinli bayramı var galiba arkasında suzikinin olması her şeyi değiştirir :cat:
Olcan138
17 Mart 2006, 18:59
devrim_deniz, taktığın koruma demirinin fiyatı ne kadar?
Bir de sorduysan veya düşünüyorsan öğrendikçe çanta, cam...vs gibi aksesuarların fiyatlarını yazabilir misin?
devrim_deniz
17 Mart 2006, 23:28
olcan138, ben çantalarıda taktırdım :)
fotolar yakında gelecek..
demir sanırım 60ytl(para vermedim :P )
çantalar (sosis dahil) onuda arkadaşdan aldım.(para vermedim:P )
sadece sis farı ve cam kaldı onlarıda halledersem iyi olacak:cherry:
bukadarı punduna getirdik bakalım gerisi nolacak..
bende burdan sorayım bari:cam nasıl olacak nasıl bir cam bulmam gerekiyo? yardımcı olursanız sevinirim...
teşekkürler...
devrim_deniz
17 Mart 2006, 23:49
arkadaşlar hiç cevap verecek yokmu???
bi yol gösterin bu cam nasıl olmalı??
devrim_deniz
18 Mart 2006, 00:48
yaw arkadaşlar bana bugün cevap-lar verirseniz bende yarın uygulamaya sokacam...
sadece rica ama kimsenin niyeti yok anlaşılan...
neyse canınız sağolsun tekrar teşekkür ederim...:salut:
devrim_deniz
18 Mart 2006, 03:49
bu saat oldu hala cevap bekliyorum..(lütfen topici şişiriyorum sanmayın:rendeer: )
tek istediğim yukardaki soruma cevap..
teşekkürler ilgilenelere...
Ertuğrul_Öz
18 Mart 2006, 10:08
Hey devrim cam meselesine ben bayaa kafa yordum buralarda uygun birşey yok bu yüzden kendiminkini imal edeceğim.
Biraz sabret camın şimdilik acelesi yok, nasılsa bir hafta içerisinde sürat yapmayacaksın. Ben dönünce ikisini birden hallederiz
OK ?
Yaw bu arada sürmeyi öğrenebildin mi ? kaç kmdesin ? Biraz izlenimlerini aktarda almayı düşünen arkadaşlara fikir versin.
Olcan138
19 Mart 2006, 13:42
devrim_deniz, birkaç anca gördüm sorunu...
Bir-iki yere bakıp uygun cam bulmaya çalışacağım, ama önce bayide FYM'de cam takılabilecek yerlere bakmam gerekiyor, umarım en kısa sürede yardımcı olabilirim.
kertenkela
25 Mart 2006, 00:16
sevgili dostlar ;
kullanan arkadaşlar yorumlarını yazarsa gerçelten çok iyi olacak..
zira ben de bu modeli almayı düşünüyorum...
tek eksik motor koruma olarak gözüküyor.
+ sitesinde süpriz hediyelerden bahsedilmiş var mıdır bööle bişey?
saygılar...
Olcan138
03 Nisan 2006, 00:57
Bu arada 2-3 kere ziyaret ettiğim Harbiye Suzuki'de çalışan bir yetkili fuarda bizim standda beni ziyaret ederek, motoru standlarında hakkında daha bilgili kişiler eşliğinde inceleyip kurcalayabileceğimi söyledi ve bu ÖTV konusunda acele edilirse yardım edilebileceğini belirtti. Bu benim gözümde (potansiyel) müşteri memnuniyeti açısından bir artı oldu.
kertenkela
06 Nisan 2006, 21:58
Devrim_Deniz nasıl gidiyor motorun.
bu hafta sonu ben de aldım ama daha pek kullanma fırsatı bulamadım.
ben de çanta+motor kor. düşünüyorum..
bakalım...
sanırım kanuni uyuyordu.
resim varsa gönderirsen sevinirim
kertenkela@yahoo.com
Olcan138
07 Nisan 2006, 19:39
kertenkela, devrim_deniz motorla alakalı olmayan sorunlardan ötürü iade etti motorunu.:pale: Artık senden alacağız haberleri...
kertenkela
13 Nisan 2006, 21:58
350 KM yi doldurdum bu haftasonu.
km de 100 kr. yakıyor ( full jikle kullandım gerçi devamlı)
harhangi bi sorunla karşılaşmadım henüz.
titreşim var ama rahatsız edici değil , bir ara gaza gelip 100 km yaptım , gerçi bir kaç saniyeliğine .. diğer çinlilerdeki titreşim olayını bilmediğim için karşılaştırma yapamayacağım . ama motorumdan memnunum.
22 nisanda sınav sonrası ehliyeti alınca daha şekillenir herhalde birşeyler.
ehliyetsiz yemiyor gözüm çıkmayı bir ara polis de durdurdu zaten neyse ki problem yaşatmadı ::baaas:: . biraz zaman geçsin çanta + sosis + sis farları düşünüyorum.bi ara fotoğraf da koyarım artık ..
herkese mutlu sürüşler.
Pardaillan
16 Nisan 2006, 23:26
Merhaba, motorosu bende bugun inceleme fırsatı buldum. Motorun şu andaki fiyatını 3.360 olarak belirlemişler.Ama pazarlıkla 3.200 e dusecegini dusunuyorum.Gercekten rahat ve guzel gorunumlu bir motor. En begendigim ozelliklerden biride hangi viteste oldugunun benzin deposunun uzerindeki göstergede bulunmasıydı.Suzuki olayını banada söylediler ama %100 doğrumudur günahları boyunlarına :) Biraz daha araştırıp almayı düşünüyorum, kullanan arkadaşların son durumları bildirmelerini rica ederim. Bu arada sesi gerçekten güzeldi.
Motana, zaten Suzuki Türkiye. Servis yedekparça ve işçilik konusunda korkun olmasın. Sen sadece kararını ver git motorunu al.
Pardaillan
17 Nisan 2006, 00:09
Suzuki nin internet sitesine girdim, orada Motana ile ilgili bir bilgi bulamadım , ayrıca http://www.motana.com.tr/hakkimizda.php sitesinde bile daha yapım aşamasındayız gibi amatör mesajlar olması beni korkuttu açıkçası. Biraz öce Junlin ve Seyhan 250 ye baktım gercektende çok benziyorlar birbirlerine :( Yinede grisine göz koydum gibi :P
kamsea
17 Nisan 2006, 00:31
sitede sorun yok arkadaşım masai hakkında da bilgi yeralıyor.hatta sitenin forum kısmı bile var !
Pardaillan
17 Nisan 2006, 00:46
Sayfanın ortasındaki " Yapım aşamasındadır! " yazısı benim icin yeterli bir sorun, profesyonel bir sayfada böyle bisey olamaz. Ayrıca bahsettiğin formun içerisine girdin mi bilmiyorum ama içeride 1 tane bile mesaj yok ????
gupilya
17 Nisan 2006, 15:55
Masai 250 ile Globalmotor un pazarladığı Truva 250 TR aynı Truva ön cam ve motor korumalı satıyor. ilgilenenlere duyurulur.
attilamm
17 Nisan 2006, 21:17
Merhaba, motorosu bende bugun inceleme fırsatı buldum. Motorun şu andaki fiyatını 3.360 olarak belirlemişler.Ama pazarlıkla 3.200 e dusecegini dusunuyorum.Gercekten rahat ve guzel gorunumlu bir motor. En begendigim ozelliklerden biride hangi viteste oldugunun benzin deposunun uzerindeki göstergede bulunmasıydı.Suzuki olayını banada söylediler ama %100 doğrumudur günahları boyunlarına :) Biraz daha araştırıp almayı düşünüyorum, kullanan arkadaşların son durumları bildirmelerini rica ederim. Bu arada sesi gerçekten güzeldi.
Pardaillanbu fiyatı kim bu şekilde telafuz etti... FYM 250 internet sitesinde hala 2950 YTL gözüküyor... gerçi bunu yazmak doğru mu bilmiyorum ama senin söz ettiğin 3360 YTL ile karşınıza gelirlerse tüketici hakkınızı kullanabilirsiniz... internet vitrin demektir.... ve firmalar vitrindeki tutarları uygulamak zorundadır...
hightech
17 Nisan 2006, 23:11
Bu motorun en onemli özelligi afrikalı Masailerin hem fabrikaya ortak hemde yapımda çalısmaları.
Pardaillan
18 Nisan 2006, 10:22
Dün Suzuki yetkilileri ile görüştüm gerçekten motorun kendilerine ait oldugunu söylediler , tüm Suzuki servislerinde de motora bakılıyormuş.Bu motoru alan birileri var mı, deneyimlerini paylaşsın lütfen, birbirinin aynı bir sürü motor doluyor piyasa bu durumda yapılması gerekenin arkası kuvvetli olan modelleri seçmek oldugunu dusunuyorum.
attilamm
18 Nisan 2006, 11:33
bende R&R DADYW ile Keeway Supershadow arasında kalmıştım...
Şimdi bu motoru da gündemime aldım... Hem Fiyatı hemde Suzuki güvencesi oldukça cazip...
Ankara'da iki bayi de buldum... biri Mayıs sonu Haziran başı teslim edebilirim dedi... diğeri 2 güne teslim ederim dedi :silent:
Pardaillan
18 Nisan 2006, 20:00
bende R&R DADYW ile Keeway Supershadow arasında kalmıştım...
Şimdi bu motoru da gündemime aldım... Hem Fiyatı hemde Suzuki güvencesi oldukça cazip...
Ankara'da iki bayi de buldum... biri Mayıs sonu Haziran başı teslim edebilirim dedi... diğeri 2 güne teslim ederim dedi :silent:
Ben Istanbul , Libadiye de baktım motora anında teslim yapabiliyorlar.Ankara daki diğer bayilere sordun mu ?
attilamm
18 Nisan 2006, 20:04
Ben Istanbul , Libadiye de baktım motora anında teslim yapabiliyorlar.Ankara daki diğer bayilere sordun mu ?
2 bayi var zaten... biri 2 güne gri'sini geiriyor...
2950 şu an fiyatı...
Fakat SG 200-18'i görünce kafam karıştı... bu çinliler hiç olmasaymış ta keşke ikinci el CBF-250 falan alsaymışız :salut:
attilamm
19 Nisan 2006, 23:59
SG250-4 başlığında da sordum ama
bu motorun modeli fym 250; Masai Grand Eagle, Truva Tr 250-4 hepsi aynı... hatta eski Kanuni Seyhan 250C... fiyatlarda aksesuara göre farlılık içeriyor...
SG 250-4 = 3.400 YTL (Sis Farları + sisibar + motor koruma + ayak koyma)
Truva-TR = 3.400 YTL (Ön Cam + sisibar + motor koruma + ayak koyma)
Masai GE = 3.100 YTL (sisibar)
bu aradaki 300 YTL fark ilgili aksesuarları karşılar mı? misal bana motor koruma + ayak koyma şart...
infrared
20 Nisan 2006, 11:39
Yeni Anket... Uğrayı verin.
Yeni bir Chopper/Cruiser 250cc alacak olsanız hangisini tercih ederdiniz?
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?p=210557#post210557
kertenkela
20 Nisan 2006, 13:32
500 km yi devirdim.
henüz bir problem yaşatmadı.
ehliyet dışında ..
attilamm
21 Nisan 2006, 00:48
500 km yi devirdim.
henüz bir problem yaşatmadı.
ehliyet dışında ..
kertenkela selam... bende bugün kaporamı yatırdım... aksesuar donanımı nasıl geldi motorun? cu başlıkta çekilen fotolarla bayide baktığım fotolar arsında baya bi aksesuar farkı vardı (daha büyük farlar, sis farları....)... artı sen ekstradan aksesuar ekledin mi? motor koruma demiri? veya ayak koyma tablası?
teşekkür
Olcan138
21 Nisan 2006, 01:17
Mtor koruma demirini devrim_deniz taktırmıştı ama para vermemişti, yine de tahmini 60 ytl gibi bir fiyattan bahsediyordu.Belki yardımcı olabilir.
attilamm
21 Nisan 2006, 01:21
Mtor koruma demirini devrim_deniz taktırmıştı ama para vermemişti, yine de tahmini 60 ytl gibi bir fiyattan bahsediyordu.Belki yardımcı olabilir.
hmmm bugün bayi de de o civarda bi fiyat verdiler... güzel... teşekkür ederim...
tarzanabi
21 Nisan 2006, 13:48
Ya tam jl150 almak üzereyken yapilir mi bu kardeşim :cyclopsan
Fikrimi değiştirmemin sebebi bu motorun Eskişehir'de servisinin olması, ve sitesinde yazdığına göre 150'lik jinlun ile aynı fiyata 250'lik jinlun veriyo :)
Sitede yazan servisi aradım şöyle bir konuşma geçti:
BEN: Abi ben motor alıcaktım siz servisini veriyomuşunuz.
SERVİS: Ne vardı sizde motor olarak?
BEN: Daha almadım hocu ama masai 250 düşünüyom.
SERVİS: Çok güzel, hayırlı olsun.
BEN: Siz diyooom, servisini veriyomuşunuz bunun galiba?
SERVİS: Veriyo muymuşuz?
BEN: Valla ben sitenin yalancısıyım siz nası buluyonuz motoru diye sorucaktım.
SERVİS: Nasıl yani.
BEN: Yani kalitesi nasıl, arızaya çok geliyomu, parçası kolay bulunuyomu.
SERVİS: Fiyatı neymiş bu motorun?
BEN: Valla 3000 lira yazıyo, yeni ÖTV dahil galiba.
SERVİS: Valla iyi fiyatmış.
BEN: Dimi. Ama şimdi benim bilmek istediğim, çok okuyucusu olan bir
motosiklet sitesinde (:bounce: ) bütün suzuki servislerinin bu motora servis
verdiği yazıyo.
SERVİS: Şimdi efenim, biz Suzuki ve SYM motorsikletlere servis veriyoruz. O motorun da ismini duydum, ama kesin bilgi veremem servisini veriyoruz ya da vermiyoruz diye. Siz nasıl ulaştınız bize?
BEN: motana kom tere diye bi yerde geçiyo adınız.
SERVİS: motana he mi? dur ben bi giriyim (klikita klikita)
....
İsterseniz ben ana şubemizi bir arayayım, öğreneyim.
BEN: Olur hocu, yarın ben sizin tükkana uğrarım zaten.
Yukarıdaki olay yarım saat önce aynen yaşanmıştır. Yarın bi gidiyim de nedir ne değildir öğreneyim...
Bir de ÖTV öncesi fiyat 3000 görünürken ÖTV sonrası 3100'e alan arkadaşlar var, nasıl oluyor bu olay?
xeros
21 Nisan 2006, 14:20
fiyat konusu biraz karışık, motananın sitesinde 2990 var ama ötv % 8 gozukuyor, ben dun libadiyedeki bayiye gittim orada fiyat 3360 dediler , başka bir bayi ile telefonda konustum oda 3360 dedi ama bu aysonuna kadar 3100 dedi !!! tam anlaşılır değil yani. ben de RR dadyw dusunuyordum sonra fiyattan dolayi superlight 150 demistim simdi bunu gorunce bakayim dedim. dun biraz inceledim motoru koruma demiri yok, cantasida yok ama vites gostergesi olmasi benim icin avantaj bakalim burdaki yorumlari takip edecem son karara az kald
camadan
21 Nisan 2006, 15:55
xeros kardeş al bir RR kurtul ben öyle yapacam. ay sonunu bekliyorum kafanı karıştırma.
xeros
21 Nisan 2006, 17:25
Haklisin, RR abimde var (batista123) gayette memnun ancak mali planlar soz konusu oldugundan superlight 150 ye karar vermistim, ancak masai suzuki iliskisi ve fiyati cazip gibi.
kertenkela
21 Nisan 2006, 19:52
kertenkela selam... bende bugün kaporamı yatırdım... aksesuar donanımı nasıl geldi motorun? cu başlıkta çekilen fotolarla bayide baktığım fotolar arsında baya bi aksesuar farkı vardı (daha büyük farlar, sis farları....)... artı sen ekstradan aksesuar ekledin mi? motor koruma demiri? veya ayak koyma tablası?
teşekkür
aslında pek aksesuar gelmedi :) sadece sissy bar var.
ben de koruma + sis farları düşünüyorum kanuni ninkiler uyuyor anladığım kadarı ile
ama polis kaygısıyla pek kullanamıyorum ben , malum sınav da yarın.
ama bu şekilde daha uygun istediğin gibi modifiye edilebilir diyorum ben.
zaman olursa gidon + sissy bar da tasarımlar yapmayı düşünüyorum.
bakalım zaman...
xeros
25 Nisan 2006, 12:28
Kullanan Arkadaslar fazla yok ama hala aklim bunda gibi.
JR511
26 Nisan 2006, 18:14
motoru kullanan ve(ya) görsel modifiye eden varsa... bilgilerini guncelleyip
aktarabilirler mi?? Biz daha o şerefe nail olamadıkta :)
Valla küçükyalıdaki suzuki bayi, (en az satış yapan suzuki bayi) haftada 6 adet sattıklarını söyledi.
Galiba grand eagle sahipleri pek buraya uğramıyorlar. :)
tarzanabi
28 Nisan 2006, 00:14
Bahsetmiştim bi servis bulup görüştüğümü, adamların bayilik aldıklarından haberi yoktu :farao:
Grand Eagle 250'nin tüm masraflar dahil 3650 ytl'ye geleceğini öğrendim. Gayet makul bir rakam ama galeri sahibinin tavrı beni biraz soğuttu makinadan.
Umarım bu servisler daha kaliteli, daha ehil ve kalıcı olur :rendeer:
sarapci
28 Nisan 2006, 00:45
kac basıyomus bu alet
attilamm
28 Nisan 2006, 01:23
Bahsetmiştim bi servis bulup görüştüğümü, adamların bayilik aldıklarından haberi yoktu :farao:
Grand Eagle 250'nin tüm masraflar dahil 3650 ytl'ye geleceğini öğrendim. Gayet makul bir rakam ama galeri sahibinin tavrı beni biraz soğuttu makinadan.
Umarım bu servisler daha kaliteli, daha ehil ve kalıcı olur :rendeer:
3095 ÖTV ve KDV dahil fiyatı...
Bugün nihayet kavuştuk biz...
Şimdiye kadar olumsuz tek izlenimim benzin göstergesinin çalışmaması... ilk gün 50Km yol yaptım... tabi daha az bir zaman oldu... bişey söylemek için erken... emin olun benim gibi bir aceminin elinde sıkı bir testten geçecek :)
stenza
28 Nisan 2006, 12:14
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=12269
sizde katılın oyunuzu kullanın doğru olan kazansın böyle olmaz model sayfasında reklam ediyorlar sonra girip manüple etmeye çalışıyorlar oylamayı
xeros
28 Nisan 2006, 17:28
ilginc bayi fiyatlandirmalari var anlamak zor. Thai kucukyalidaki bayiden bahsedince bende aradim fiyat sordum detayli konusmadim ama verdiği fiyat tum masraflar dahil (plaka ruhsatta içinde ) 3400 hafta sonu gideceğim bayiye, onumuzdeki ay bende almiş olurum bundan. attilamm goruslerini mutlaka yaz benim icin faydali olacak.
attilamm
28 Nisan 2006, 18:02
ilginc bayi fiyatlandirmalari var anlamak zor. Thai kucukyalidaki bayiden bahsedince bende aradim fiyat sordum detayli konusmadim ama verdiği fiyat tum masraflar dahil (plaka ruhsatta içinde ) 3400 hafta sonu gideceğim bayiye, onumuzdeki ay bende almiş olurum bundan. attilamm goruslerini mutlaka yaz benim icin faydali olacak.
Tabi ki kullandıkça yazacağım... bir başka olumsuz izlenim... motor korum demiri ve ayaklık istedim ekstradan... parçaları hemen tedarik edemediler... beklemedeyiz...
Fiyatlandırmanın farklı olmasının sebebi motorun stokta olup olmamasına göre değişiyor sanırım. yani başka mantıklı bir açıklaması yok... ÖTV ile alakalı olduğunu sanmıyorum zira ÖTV plaka ruhsat için başvururken ödeniyor... :silent:
bu da ben ve ilk motorum
http://img131.imageshack.us/img131/1677/masaimin5ht.png
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO