PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Masai Motosiklet Grand Eagle 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Gabe
30 Ekim 2006, 20:02
ben Hein Gericke marka alt-ust içlik giyiyorum abi. cok uygun fiyata aldık, 15-15 :) hasanpaşa da (istanbul) magaza acmışlar galiba bi tane. gidersem bakayım, alıp gonderiririz olmadı

whiteeagle
31 Ekim 2006, 13:34
SAOLUN ARKADAŞLAR ÖZEN MOTORA BAKACAĞIM HAFTA SONU... HAVALAR DÜZELİRDE İNŞALLAH BENDE BİNEBİLİRİM MOTORUMA. :):pr: GERÇİ KASIMDA MOTOR ALIRSAN HAVALARA SUÇ BULMAYACAKSIN DİİİMİ :P

Gabe
31 Ekim 2006, 13:57
haklısın dostum :) yatıyor valla 2 gundur, hiç elimi sürmedim. benzin vanasını boş a getirip brandasını çektim bir güzel. yapacak daha fazla bişey yok.

cinedev
31 Ekim 2006, 14:30
Herkesin gecmis bayramlari kutlu olsun arkadaslar.
Aman dikkatli surun bu gunlerde motorunuzu. Yagmur ve daha kotusu ruzgar ve daha kotusu ikisinin birlesimi bayagi tehlikeli. Korumalariniz tam olmadan yola cikmayin. Benim Kartal tas gibi masaalah hic sektirmeden surmeye devam ediyorum. Hepinize keyifli ve guvenli surusler.

maverıck
31 Ekim 2006, 21:13
whıteeagle hayırlı olsun.arkadaslar bu motor yuksek devırlerde cok tıtrıyor ben ondekı dıslıyı bır dıs arttırmayı dusunuyorum

nautilus
01 Kasım 2006, 00:44
maverick kaç km.desin bilmiyorum ama ilk bakımından sonra çok çok azaldı bende,sen ilk bakımını yaptırdın mı?

xeros
01 Kasım 2006, 12:15
ben yağmur dinlemiyorum, full giyinip atliyorum motora masallah banamısın demiyor motor, ancak cok ama cok daha fazla dikkat ve temkinli gitmek gerekiyor. dun sabah isyerinden arkadas ayni zamanda arabayla cıktı yola benden yaklasik 1 saat sonra ise gelebildi mesafede kucuk yalidan camlica

maverıck
02 Kasım 2006, 05:56
nautılus daha 50km de bakım olmaz ama maalesef cın malı pek bırsey beklememek lazım.aama yınede bakıcam tabıı

xeros
02 Kasım 2006, 18:06
bugun oglen buyuk camlicaya cay icmeye gittik arkadaslarla, orada bizim motordan gordum sahibi motorun basindaydi bendede var aynisindan dedim hemen tanistik, 2.el almis arkadasindan, taiwan mali zannediyormus ben çinli deyince sasirdi once, memnunmusun dedi evet dedim bir sure konustuk davet ettim siteye gelicem dedi yakinda gelir belki. motorun onceki sahibi baya değişiklik yapmış motorda elcikler değişmiş, gidon yukseltilmis, Far ve sinyaller değiştirilmiş, eksoz değişmiş normalde bizde yandan gelen 2 eksoz onda ayrilmis 2 taraftan ayrı olarak arkaya uzatılmış değişik olmuş baya, çıkan seste baya tamin edici idi. Ayak ustu anca bukadar sohbet edebildik resim cekmek aklima gelmedi gelirse kendisi yayinlar heralde.

Gabe
02 Kasım 2006, 21:02
ben de aksam işten gelince kucuk bir tur attım geldim. hava cok guzel, tam motor sürme havası! desem de pek inanmayın, inanılmaz bubi tuzakları var. böyle bir havada büyük kaza atlatmıştım ben o yüzden diyorum. ama yine de sürmesi keyifli hafif keskin havalarda.

yarın da mümkünse motoru cıkarmayın arkadaşlar. ciddi uyarı yaptı adamlar, aman diyeyim!

atavratbraveheart
06 Kasım 2006, 22:22
White eagle hayırlı olsun kardeşim ikimiz sanırım bu sitenin en çaylak grand eagle sürücüleriyiz :cherry:
Bu arada Gabe bi şi sormak istiyorum sana 0 motorumun ilk bakımını kaç km de yaptıracağız.Servisdeki eleman 1000 dedi ama bugün bi arkadaş 500 dedi.Anlayan bilen arkadaşlar cvp verebilirse sewinirim :)

Gabe
07 Kasım 2006, 15:19
orası biraz karışık. çünkü herkes başka bir şey soyluyor kendi deneyimlerine dayanarak. ben, debriyaj levyem kırıldıgı için 150 km de goturmuştum ilk bakıma :)

ama ortalama olarak aralıklar şunlar:
1- 300km (ya da keyfine göre 600km)
2- 1000km (ya da bir önceki adımda 600km de goturduysen 1500km'de)
3- 3000km ya da 5000km de

ben hava muhalefeti nedeniyle cok cıkaramıyorum. ancak 3100km fln yaptım. bir ara cıkarmak dolaşmak lazım.

xeros
07 Kasım 2006, 16:06
gercekten farklı gorusler var ama bence 500 den itibaren 1000 e kadar mutlaka gotur derim. çin motorlarında erken ve sıklıkla bakıma gidilmesi uygun olabilir kanaatindeyim. ama eğer motordan anlıyorsan problem hissettigin yerler yoksa 1000 e kadar da goturmeyebilirsin eger goturmeyeceksen tavsiyem zincir yağlaman, açıkta gorunur olan vidalarda gevseme olabiliyor onları bi elden gecirmen olur. titresim oldugundan vidalar iyi sikılmamışsa duşebilir mesela kontak anahtarını tutan vidalar bende gabede sanırım cinedev yada ttopchu da gevsemisti bunun gibi ufak elden gecirmeler herzaman faydalı olur

Gabe
07 Kasım 2006, 17:15
ben ne zamandır sıkma ve zincir yağlama yapmıyorum, en son L şeklini alan ayaklık vidalarını değiştirmiştim büyük bir zahmet çekerek. ondan sonra ses kesilmişti. yarın aksam fln bı operasyon yapsak fena olmaz, hem motorun da gonlunu almış oluruz. mahalle içinde de 2 tur atarsak ne guzel olur (gabe, sesli düşünür ;) )

cinedev
07 Kasım 2006, 17:19
Ben ilk bakima 1000 de goturdum sonra 3000 de. Simdi 5000e yaklasiyor 5000de de goturecegim. Ekstradan bir problem cikmadikca daha sik goturmenin geregi yok. Ancak cok titizseniz yagini her 1000 Kmde degistirebilirsiniz. Bir de kendiniz dikkat edeceksiniz biraz vidalarina falan. Onun da en iyi yolu motoru yikamak. Yikarken her yerine dikkat ediyorsunuz. Ben su ana kadar gevseyen bir yer gormedim.

atavratbraveheart
08 Kasım 2006, 00:18
Allaha şükür henüz motorda aksayan bir kısım yok sadece ön tekerden ses gelio o da sanırım yağsızlıktan.Zincir için tavsiyelerinize uyarak yağ aldım.Fakat geçen gün bi arkadaş zincir yağlama tekniğinde kafamı karıştırdı.
Önce zinciri yıka kurusun sonra yağı sür dedi.Doğru mu acaba???

Gabe
08 Kasım 2006, 00:58
alakası yok tabii ki :) zincirin üzerinde, sertleşmiş bir yağ+toz tabakası olmadığı takdirde, alacaksın orta sehpaya, arka lastiği çevire çevire basacaksın Zincir Yağı'nı. ama başka bir yağ kullanma bence. grease fln cok mantıklı gelmiyor bana. bir de zinciri aksamdan yağlayıp bırak, yağ iyice işlesin yapışsın zincire. bu kadar bu olay ;)

xeros
08 Kasım 2006, 12:58
aslında en dogrusu zinciri önce temizleyip sonra yağlamak, ancak vakit alıcı ben 300 400 kmde bir hic temizlemeden direk zincir yağı ile yağlıyorum servise goturdugumde bakımda zaten temizleyip yağlıyorlar bi guzel. yağlarken orta ayklara alıp arka tekerleği cevirerek yapıyorum, bide yağladıktan sonra hemen yola cıkmamak iyi olur dendi cunku tam zincire nufus etmeden yag sıcratiyor hem etraf yağ oluyor hemde zincir tam yağlanmamış oluyor o yuzden eve geldiğimde aksamdan yağlıyorum. unutmadan zincir yağı olması onemli derler ben praktikerden mobil in zincir yağını aldım onu kullanıyorum.

R3N
08 Kasım 2006, 18:06
bende repsol marka bi zincir yağı kullanıyorum, ilk bakımı 800 de yaptırmıstım ikincisi içinse 2000-2500 arası olacak galiba, o da havalar iyice soğuduğu için seneye marttan sonra olur artık

Gabe
08 Kasım 2006, 23:51
aksam uzerı bı calıstırırım 2 tur atarım diye brandayı kaldırdım ve ancak sımdı gırdım eve :) o kadar ozlemişim ki ahh yani...

maverıck
13 Kasım 2006, 00:59
bugun bıraz gezdım motorla vıteler yavas yavas yerıne oturuyor ama hala yuksek devırlerde cok tıtresım var:(.lastıkler genıs ve jant buyuk oldugu ıcın parke yollarda motor hıc tıtremıyor ama hava cok soguktu erken kactım eve:)

Gabe
13 Kasım 2006, 11:45
soguk ve yagıslı havalarda kullanmamanı onerırım. ama kucuk turlara fln cıkarım dıosan Termal içlik ve yagmurluk pantolon fln onerebilirim.

whiteeagle
13 Kasım 2006, 17:54
dün kullandım hava soğuk ama motor çok keyifli :cat: vites geçişlerinde sorun yaşıyorum özellikle 1, vites

enis89
13 Kasım 2006, 18:23
arkadaşlar bu motor kanuni seyhan 250c ye benziyormus ama birbirlerini ayiran özellikleri nedir? teknik ve görüntüde...kanuni artık seyhan 250c satmiyor tiger var sizce iyi bir modelmi?

maverıck
14 Kasım 2006, 02:01
dogru kanunı seyhan250 ye cok benzıyor ama bence masaı daha kalıtelı:)

enis89
14 Kasım 2006, 11:39
dogru kanunı seyhan250 ye cok benzıyor ama bence masaı daha kalıtelı:)

peki seyhan ile cc leri aynimi? çok titreşim oluyor diyolar kanuni mi daha fazla titriyor yoksa masai mi?

xeros
14 Kasım 2006, 18:22
enis89 hangisi fazla titriyor bilemem
teknik ozelliklerde ise

SEYHAN 250 (bu yazi baska bir siteden 250 syhan kullanicisinin yazisidir)
Motor 4 zamanli 2 silindirli hava sogutmali 233 cc
Maksimum guc 8000 d/d'de 18 bg
Maksimum tork 7000 d/d'de 15 Nm
On fren tek disk, arka fren tambur
On lastik 110/90 16M/C 59S, arka lastik 130/90 15M/C 66P (Ic lastikli)
Benzin deposu 12,5 lt (1,5 lt yedek dahil)
Maksimum hiz (Ben 120 km/h'yi gordum daha fazla yapar mi? Belki 5-10 daha)
Benzin tuketimi (3 aylik ortalamam 4,4 litre / 100 km, kullanim genelde dur kalki fazla olmayan kisa mesafe yolda (40km))
Aktarim zincirli, 5 vites. (Aktarma oranlari: 2,846, 1,777, 1,333, 1,083, 0,913)
Boyutlar: 2150 x 840 x 1075 mm
Teker araligi: 1460 mm
Yerden yukseklik: 130 mm
Sele yuksekligi: (Katalogda yazmiyor, ben de tam olcemedim ama 68-70 cm civari)
Agirlik: 153 kg

MASAI ise

http://www.motana.com.tr/urun_ic.php?id=7&mid=2

adresinde var cc olarak aynılar sayılır biri 233 biri 235

hız olarakta yaklasık aynılar max 120 zorlarsan belki 10 15 daha

titreşim ise farklı bir konu 80 90 dan titreşim oluyor sehir ici kullanımda etkilenmezsin ancak sehirler arasi yapmak zorlayabilir ama yapanlarda var onceki sayfalarda gorus bildirenler olmustu..

Gabe
14 Kasım 2006, 22:24
biizm yakıt tankı da 14 lt. alıyor. 12.5 diye biliordum, kavga bile cıkardım bı ıstasyonda hatta :)
herşeyde oldugu gibi bunda da Vibrasyona alışınca ve vites yukselterek fln titreşimi aşmayı ogrenınce sorun kalmıyor. egzoz açtırmak da sarsıntıya bir alternatif çozum.

ttopchu
15 Kasım 2006, 00:38
biizm yakıt tankı da 14 lt. alıyor. 12.5 diye biliordum, kavga bile cıkardım bı ıstasyonda hatta :)
herşeyde oldugu gibi bunda da Vibrasyona alışınca ve vites yukselterek fln titreşimi aşmayı ogrenınce sorun kalmıyor. egzoz açtırmak da sarsıntıya bir alternatif çozum.

o kadar fark ettiriyor mu yaw?

DooMsDaY
15 Kasım 2006, 01:53
arkadaşlar bende dün masai ailesine katıldım.... yağmur ve kara rağmen dayanamadım... yarım saat derken donacağımı hissettim ve kaldırdım motoru garaja ama mart nisan nasıl gelir bilmiyorum:(((

maverıck
15 Kasım 2006, 01:55
beyler bu tıtresıme bır cozumde zıncırın baglı oldugu on dıslıyı bır dıs arttırarakta azalta bılırız bende yıllar once bu motoru bılenler vardır daelım vs125 vardı on dıslı13dıstı honda tıtanın 14dıs dıslısını taktım hem motor devrı500devır dustu hem son vıtes suratı arttı hemde tıtresım azaldı.

doomsday havalar b u hafta ısınıyor cuma gunu ızınlıyım yakınlardaysan cuma gunu bır beykoz anadolukavagı poyrazkoy yapıocam ıstıyorsan vede ısteyen arkadaslar hepberaber gıderız hava sıcaklıgı 18 derece olacakmıs ben erenkoyde oturuyorum haberınızı beklerım!

DooMsDaY
15 Kasım 2006, 02:03
valla dostum ii dedin de ben kütahyadayım :((( ama yaza doğru hafta sonları gelmeyi düşünüyorum o zaman büyük ihtimalle forum yoluyla haberleşir buluşuruz.... havalar ısınsada binemiyorum motora daha ehliyetim yok :))) aslında ben bir sürücü kursunda usta direksiyon öğreticisiyim ama motor ehliyeti almak nasip olmamıştı 1 aya kalmaz alırım ;) kursa kaydım yapıldı bile ama kışı atlatalım geleceğim.. ayrıca ben yeni bir motorcu olarak arkadaşlar Allah hiç birimize kaza bela vermesin ne kadar otomobil usta öğreticisi olsamda iki tekerde dört tekerde farkermez... dikkat dikkat dikkat altınızdaki makinaya vede kendinize hiç bir zaman fazla güvenmeyin...

DooMsDaY
15 Kasım 2006, 02:03
valla dostum ii dedin de ben kütahyadayım :((( ama yaza doğru hafta sonları gelmeyi düşünüyorum o zaman büyük ihtimalle forum yoluyla haberleşir buluşuruz.... havalar ısınsada binemiyorum motora daha ehliyetim yok :))) aslında ben bir sürücü kursunda usta direksiyon öğreticisiyim ama motor ehliyeti almak nasip olmamıştı 1 aya kalmaz alırım ;) kursa kaydım yapıldı bile ama kışı atlatalım geleceğim.. ayrıca ben yeni bir motorcu olarak arkadaşlar Allah hiç birimize kaza bela vermesin ne kadar otomobil usta öğreticisi olsamda iki tekerde dört tekerde farkermez... dikkat dikkat dikkat altınızdaki makinaya vede kendinize hiç bir zaman fazla güvenmeyin...

DooMsDaY
15 Kasım 2006, 02:04

maverıck
15 Kasım 2006, 02:15
sagol umarım ıstanbulda gorusuruz doomsday her zaman beklerım:)

oldwolf
15 Kasım 2006, 02:37
DooMsDay öncelikle hayırlı olsun motorun ben grand eagle kullanmıyorum ama uzun süredir formu takip ediyorum ilerde almayı düşünüyorum grand eagle şu anda keeway sl kullanıyorum kütahya falan okuyunca zıpladım:mrgreen: motoru senin sayende yakından görme fırsatı bulurum belki bu arada mt il gruplarında kütahya mt topiğinde bize ulaşabilirsin ufak bir grubumuz var kütahyada geziler falan organizasyonlar yapıyoruz senide aramızda görmek isteriz herkese saygılar

enis89
15 Kasım 2006, 09:47
öncelikle yeni motor alanlara(doomsday) hayırlı olsun
arkadaşlar bu motorun fiyatı neden diger markalara göre düşük örnegin keeway supershadow bile 3.990ytl superlight 4.099ytl masai 3.300ytl sizce kaliteden mi yoksa rekabet mi?
masai de parça sıkıntısı çekiliyor mu? servis kalitesi iyi diye biliyorum ama...
yedek parça nasıldır bilmem.

xeros
15 Kasım 2006, 12:15
DooMsDaY hayirli olsun isallah kazasiz keyifle surersin motorunu,
enis89 masai daha ucuz bence nedeni extra malzemeleri olmaması koruma demiri yok, canta ve tasiyicilari yok, ayak pedleri yok. bunun haricinde malzeme kalitesi olarak birbirlerinden farkli değiller. masai gorunus olarak supershadowdan daha kaslı gozukuyor superlight ise zaten 150 cc, fiyatida avantajli aradaki farkla tum extralari istedigin gibi yaptirabilirsin.

enis89
15 Kasım 2006, 12:38
xeros cevap için sagol ben bu motoru ve regal raptor dde250 dadyw 250 su sogutmali ve masai grand eagle son olarak keeway landcruiser aktarma sistemi
kayıs ile daha titresimsiz diye biliyorum 3 motor arasında kararsızım örnegin grand eagle ın benzeri seyhanla bulgaristan turu atıp gelen var nerden baksan 700-800km sorun çıkartmamıs.. regal ise su sogutmalı.. landcruiser kayıslı daha sessiz daha titresimsiz...

Gabe
15 Kasım 2006, 13:18
doomsday hayırlı olsun dostum.

maverick ben de kucukyalı da oturuyorum. cuma zor gorunuyor ama bı aksam ustu fln bulusup turlayabiliriz. mesajlasalım

Enis, Landcruiser diye bir motor yok memlekette. son aylarda geldiyse bilmem. saydıgın modellere hepimiz baktık tek tek, emin olabilirsin. fiyat / performans olarak olaya bakarsan Masai dersin sen de. Parça sıkıntısı da çekmedim, henuz gerekmedi ama Suzuki var arkasında aracın. sorun yok diye dusunebilirsin.

enis89
15 Kasım 2006, 13:26
Gabe dogru diyorsun kafam yattı bu motora:)

Gabe
15 Kasım 2006, 16:56
tabi hocam, mantıklı bir urun bizimkisi. ;)

whiteeagle
15 Kasım 2006, 18:24
hem mantıklı; hem ekonomik hehe...:cat:

yalnız karizmayı yedim arkadaşlar trafik sigortası yaptırırken motorun markasını bulamadılar. en sonunda elle yazarak eklediler. :)

Gabe
15 Kasım 2006, 19:27
ya orası da bi karışık, Masai yazıyor, FYM yazıyor; hepsi kafasına göre işlemiş işte. Türkiye'den memur manzaraları. kendilerinde bu markanın kayıtlı olmama şansı yok, zira satışını yapamazlar hiçbir şekilde. Ama marka ismini farklı vermiş olabilirler.

DooMsDaY
15 Kasım 2006, 23:55
valla arkadaşlar benim yedek parça sorunum olmayacak sanırım çünkübu işi harbi sağlam yapan ve samimi tanıdığım bi arkadaştan aldım motoru hatta yedek parça bulamayn olursa bana haber versin ayarlamaya çaışırım... 3 katlı evi baştan aşağı yedek parça ile doldurmuş :))) bana alırken yedek parça sıkıntın olmayacak die söz verdi gerisini siz düşünün.. ayrıca o kadar profesyonel bir motorcu değilim ama 2-3 gün 0km motorla gezdim vibrasyon olayı tahminimden az ve rahat sürüş motora hakim olma olayı tatmin edici (profesyonel değilim bir daha belirteyim ;) )

bu arada oldwolf dediğin gibi benim bi arkadaş zaten kütahya-mt de o bu gün iş yerinde söyledi hemen ilk mesajımı attım müsait olduğum sürece her yere gelirim.... :)

maverıck
16 Kasım 2006, 03:40
selam arkadaslar gabe tel verde bulusalım bırara ben sık sık anadolukavagına gıdıyorum beraber gıderız ok.masaı nın arkasında suzukı var benım arkadaslarım var suzukı genel mudurlukte bende onlara guvenerek bu motoru aldım basınız sıkısırsa haberım olsun.

Gabe
16 Kasım 2006, 11:53
maverick yolladım o.m.. cok fazla dolaşmıyorum malum havalar vs diye ama goruselim bence de.

bugun işe motorla geldim. ve resmen acıdım yoldaki araçlara. yazık adamlara yaaa. trafik olayının b.ku cıkmıştır artık istanbul'da. cok kotu bi saatte cıkmış olmama ve arabaların arasında epey bi canbazlık yapmama ragmen max. 40 dakikada işte oldum.

herkesin motora geçmesi gerekiyor bu şehirde, anladım bi kez daha

xeros
16 Kasım 2006, 11:57
enis89 bu degerlendirmeleri bizde yaptik. ben karar vermistim rr alacaktim ama fiyat cok geldi o arada ötv falanda olunca, sağolsun bu topiği açan arkadaş sayesinde masai yi gordum baktim arastirdim ve aldim, parasini verebilecek olsaydım rr alırdım ama masai aldıktan sonra iyiki okadar para vermemişim dedim ve cok memnunum.

Gabe
16 Kasım 2006, 16:34
öğlen yemeğe giderken bir tekledi motorum hafiften, sesini fln sevmedim. sorunun üzerinde çalışıyorum, sanırım hava filtresi fln kirlenmiş. bir de rolantide bile calısırken cır cır ses geliyordu. egzantirik zincirinden gelebileceği rivayet edildi. bu aralar servise gideceğiz galiba anlasıldı :)

*** aksam:

toplam 50 dakika ve trafik denen rezaletin en afillisinin içinde, gece karanlıgında alınan 40km sonrasında Masai'nin vites göstergesini öptüm. dediklerime aldanmayın. hiçbir şeyi yok bu canavarın.

ek olarak, benim 4 defa kaynak yiyen motor koruma demirim bir kez daha çatlamış. sanırım sarsıntıdan ve metal yorgunlugundan oldu. eh artık yeni bir tane alıp bunu da salonun duvarına monte etmek düşer bize. beni defalarca korudu, ve zamanını doldurdu.

ttopchu
17 Kasım 2006, 03:45
doomsday hayırlı olsun.

yedek parça konusunda izmir için bişeyler söylemek gerekirse parça geç geliyor arkadaşlar 2 gün içinde gelir dense de 2 haftayı buluyor. Ama izmirdeki servis (doğa motor) ustaları sağolsunlar bir şekil uydurup sizi o 2 hafta motorsuz bırakmıyorlar :)

Örnek vermek gerekirse ev arkadaşım sol pedalı bir arabanın altına sıkıştırıp yere düşmek suretiyle 10 metre kadar falan arabanın altında sürünmüş :) herif suçlu olduğ halde bizim eşşekte ehliyet olmadığından kaçmış :) ah orda ben olacaktımda .....

motorda veya elemanda sorun yok sadece sol pedal (pug) kırılmış hala bekliyoruz yaklaşık 1 hafta oldu. ama sağolsunlar hemen idareten başka bir pug taktılar inanın o siyah çubuk yokken vites değiştirmek ölüm hadi değiştirdin ayağını nereye sokacağını bilemiyorsun :)

uzun lafın ısası parçalar biraz geç geliyor ama geliyor. Serviste bu geç kalma sorununu ellerinden gelen yardımı yaparak kapamaya çalışıyor :)nede olsa SUZUKİ SERVİSİ gelen insanlar çalışan yöneticiler ustalar ortam verilen cevaplar v.s. de buna göre tabi :)