PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Masai Motosiklet Grand Eagle 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

cinedev
18 Eylül 2006, 20:07
Ben su ana kadar 100Kmde 3.5 Lt den fazla yakmadim. Ama 100Km hizin ustune pek cikmiyorum ve devirlerine ozen gostererek kullaniyorum.

Gabe
18 Eylül 2006, 20:44
cinedev, anlık şeylerdi dediğim gibi.

Daha dun benzin aldım ve adamlara depoya 2 lt fazladan hava basmışsınız, bi de para istiosunuz diye veryansın ettim. ama sonra fark ettim ki bizim tank epey büyükmüş :)

Masai Grand Eagle namdar FYM 250 motosiklet bir depo benzin (14lt) ile 350 km yol yapar. birebir denenmiş hatta yolda bile kalındığı için net bilgiye sahibimdir.

Cinedev, söylemiştin ya hadi toplayalım Masai'cileri buluşalım. çok fazla kişi olmayacaktır ama yine de tanışmış oluruz.

Yer ve zaman söylesin herkes!

bu arada RR Class serisinin T Gidonuna kafayı taktım. gidip gorecem yakından, güzelce uygulayabilirsem bizim taytay canavar görünecek eminim :D

R3N
19 Eylül 2006, 19:46
ben de yakıt olarak km. başı 85 - 95 ykr arası tükettiğini söyleyebilirim.

gabe ön camın fotograflarını koymayacak mısın? malum biz ankaradayız gelip görmek mümkün olur mu bilmiyorum :)

buluşma işi ciddileşirse bir haftasonu işten fırsat bulup ist.e kacabilirim
-------------------------------------------------------------------------------
999 km.de bıraktım motoru heheh

Gabe
19 Eylül 2006, 20:00
R3N, valla fotograf makinesini bulamadım. şirkette olabilir, yarın çekip koyarım.

nautilus
19 Eylül 2006, 21:08
arkadaşlar bu buluşma işini ehliyeti aldıktan sonraya bırakırsanız ben de aranıza katılabilirim.Yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim geçen akşam yakalandım gece saat 00:30 da.Hem de çevirme yokken arkamdan gelen polis arabası durdurdu Büyükçekmece'de.Neyse biraz dil döküp sıyırabildim Ruhsatı polis geri verirken Ehliyeti alana kadar trafiğe çıkarsam Allah bildiği gibi yapsın dedim çok tırstım valla.Pazar günü sınav var sınavdan sonra da 1 hafta içinde alırsak 2 hafta daha erteleyelim derim ya da en azından o tarihlerde yine bieyler ayarlayabiliriz.

Gabe
19 Eylül 2006, 22:46
ancak o tarihe olur zaten de Ramazan geliyor, nasıl yapacaz? :) neyse sen al ehliyetini de sagsalım bız sonra bulussak da olur

nautilus
21 Eylül 2006, 20:22
Gabe T gidona kafayı taktın sen ama bana sorarsan bizim düldülün en güzel yeri gidonu zaten.Yanlış anlama zevkler tartışılmaz tabi ki ama oturuş pozisyonu ile gidonu tutuş şekli birbirini mükemmel tamamlıyor bence.Kendimi bildim bileli cruiser hastasıyım ve yine kendimi bildim bileli T gidonu sevmem ama taktır bakalım resimlerini de bir koy hem camı da görmüş oluruz bu arada.Ben de depo üstünü deri kaplamak konusunda takıntı yaptım.Açıkta kalan yerlere de hafiften küçük bir air-brush yakışır diye düşünüyorum.

cinedev
21 Eylül 2006, 20:28
Merhaba Arkadaslar,
Bildiginiz gibi ben motoru satiliga cikardim. Isler gucler dolayisiyla birkac ay motora binemeyecegim gibi gorunuyor. Etrafinizda Masai almak isteyen varsa daha 5 aylik temiz bir makine, etrafiniza tavsiye etmenizi rica ediyorum.
Bu hafta sonu hava yagmurlu olacak gibi ama yarin hava durumuna bakip bir bulusma ayarlasak mi Cumartesi ya da Pazar gunu acaba. Kucuk bir tur atariz bir eyrlerde otururuz belki.

nautilus
21 Eylül 2006, 20:44
Pazar sabahı ehliyet sınavına giriyorum.Öğleden sonra çok uzaklara gitmemek kaydıyla mesela büyükçekmece tarafları olursa gelebilirim ben.Sınava girmiş olsam da ehliyet henüz elime geçmediği için son anda enselenmek istemem.Hava iyi olacaksa eğer uymaya çalışırım.

Gabe
22 Eylül 2006, 22:12
sabah çok büyük bir kaza atlattım ve daha öncekilerden farklı olarak bu defa yapabileceğim fazla bir şey yoktu!

"ulan bu herif motoru sürmeyi öğrenemedi!" dediğinizi duyar gibiyim :) arkadaşlar, bizim motorlardaki lastiklere güvenip bugünlerdeki gibi yağışlı ve ertesindeki nazlı havalarda sakın ola ki yola çıkmayın, özellikle uzun mesafe yapıp kendinizi yormuşken sürmeyin..

motor koruma demiri taktırdığım güne ve mont kask dizlik eldiven setini aldığım zamana dua ettim bugün resmen. ben 20 mt, motor 50mt den fazla sürüklendi, şerit değiştirdik birlikte. tek sebep, yolda artık bir kütle haline gelmiş hafif ıslak bir toprak kütlesinin lastiği kaydırması. motorda herhangi bir hasar yok koruma demiri sayesinde, üstelik benim de üstünden rahatça ayrılmamı sağladı, ayağımın sıkışmasını önledi. arka cebinizde cüzdan taşımayı da ihmal etmeyin, parçalanmış ve çamur içindeki kot'la tüm gün gezdim ama en ufak bir hasarım bile olmadı... hesap edin işte ya...

bu haftasonu buluşmayalım, hava güzelleşsin ben de kendime geleyim ondan sonra yapalım :)

ha ayrıca akşam karanlığında, berbat bir yolda, yol tamamen araba süren bazı o.çocukları ile tepeleme doluyken 30 km yol yaptım geldim. yollar tamamen kuruyana kadar binmeyi düşünmüyorum motoruma :) artık tatlı su motorcusuyum yani...

ARBETUS
23 Eylül 2006, 01:22
Gabe geçmiş olsun. ucuz atlatmışsın. gerçekten. empati yapınca neler hissettiğini anlamak mümkün.

Gabe
23 Eylül 2006, 11:39
saol dostum, dunyanın en o..... havasıyla meşhur şehrinde bu aylarda sürmek zormuş onu anladım :)

nautilus
23 Eylül 2006, 13:40
Gabe çok geçmiş olsun en son kazan olur inşallah.

R3N
23 Eylül 2006, 20:25
Gabe çok geçmiş olsun.Neyseki sende birşey yok
Kendi mesleğim olduğu için biliyorum,aslında bu çin malı lastikler ile normal havada bile kullanmak çok riskli..Islak görmesin zaten yere değmeyi bırakıyo..
Bu sene değil ama seneye mutlaka değiştiricem lastikleri..
Tekrar geçmiş olsun

Gabe
23 Eylül 2006, 21:20
cok saolun dostlar, valla hava kuruyana kadar çıkarmayacağım, en azından işe fln gitmem. çok sakat bu havalarda sürmek aman dikkatli olun

nautilus
24 Eylül 2006, 20:07
sabrın sonu selametmiş arkadaşlar.Sonunda direksiyon sınavını 95 puan alarak geçmiş bulunuyorum.Bir de elime geçse tamamen bitecek bu ızdırap artık...

Gabe
24 Eylül 2006, 20:40
bi aksilik olmazsa perşembe günü fln elinde olur, gerçi bizim donemde 10 gun beklemiştik ama olsun. hayırlı olsun şimdiden ;)

R3N
25 Eylül 2006, 17:57
bende sınava girdim arkadaşlar ama kaçla geçmişimdir bilmiyorum..hiç kuka düşürmedim sonuçta..on gün sürebilir dediler ama bakalım daha erken olur inşallah, nautilus bu arada sabrın sonu selametle beraber ekim ayı da geldi, havalar ara sıra açık gitse bari

xeros
26 Eylül 2006, 19:21
Gabe Cok gecmis olsun kardeş ya, yeni okudum valla ucuz atlatmissin anlasilan,lastikler o kadar kotumu ya ben yagmur camur her havada kullanıyorum hatta vaybe cin min ama lastikler fena degil diyodum. hatta baktım abimin rr de ayni lastik var oda gecen sene kıs falan dinlemedi devamli motorla ise gidip geldi.. bizimkilerin markasi duro mu ne onlar diğerlerine gore iyi lastik derim ben bide baska marka var ismini hatırlayamadım yeni RR lerde onlardan var cok fena kayiyormus neyse. herdurumda fazla guvenmeden yagmurda falan cok dikkatli gitmek gerekir derim

K A D İ R
28 Eylül 2006, 10:34
GABE geçmiş olsun dostum.allah korumuş..(tabiki aldığın önlemlerle birlikte)
bende pazar günü sınavdaydım.motorla 1100 km yol yaptım.hiç biyere değmedim.sınava kendi motorumla girdim.bizim kursun kukaları duvar dibindeydi.dönerken düz duvara bindirdim.inanması çok güç ama gerçek,önce çok sinirlenip kızmıştım ama şimdi aklıma geldikçe gülüyorum :))
ama neyseki sürücü kursundaki abla sayesinde 70 le zar zor geçirildim..çok komik yaa,sınavdan çıktıktan sonra da tam 200 km gezdim motorumla..

Gabe
28 Eylül 2006, 14:10
saolun dostlar, Kadir geçmiş olsun. sıyrıksız atlatınca her kaza komik bir anı olabiliyor :)

ben derim ki şimdi:

istanbul ve civarlarında yaşayan Grand Eagle sahipleri ne zaman gorusuyor bulusuyor? hadi bakalım, ehliyetler de gelmiş olur 1-2 gune kadar, ayarlayın kendınızı

nautilus
28 Eylül 2006, 22:24
Sertifika gelmedi daha.Gelecekte gidip alacaz da...Anca bir sonraki hafta sonunu bulur gibi geliyor bana.Ben Kadir arkadaşımız kadar rahat dolaşamıyorum ehliyetim olmadan.İlla ki almam lazım.

Gabe
28 Eylül 2006, 22:44
haklısın, ayarla işte kendini. yer belirtelim bir de ben daha rahat olan anadolu yakasını öneriyorum, ses seda??

nautilus
29 Eylül 2006, 00:24
ehliyeti alırsam fizanda olsa gelirim hiç sorun değil benim için,neresi olursa olsun

R3N
01 Ekim 2006, 15:59
bu zamana kadar dikkat etmemişim bi de lastikçi olucam :))
benim ön tekerleğin üzerinde arka anlamına gelen "rear" yazıyo ama (lastik duro 110/90-16),
seneye dunlop un harley için olan desenlerinden takarız belki :)

Gabe
01 Ekim 2006, 18:42
dun hava cok guzeldi 30-40 km dolaştım. kaza sonrası ilk oldugu ıcın epey cekinceliydim ama ozlemişim bu keyfi be kardeşim :)

nautilus
01 Ekim 2006, 22:18
sertifika gelmedi benim daha stres oldum ya havalar su koymaya başlayacak ben bir keyifle boğaz turu yapamayacam bu gidişle önümüzdeki hafta sonuna da zor yetişecek gibi duruyor

Bu arada ttopchu dan ne zamandır haber yok nerelerde ki?Bir geziye gitti gidiş o gidiş hala haber yok.

Gabe
02 Ekim 2006, 00:20
cam taktırmadan boğaz turu (köprü geçişten bahsediyosun değil mi?) biraz sarsabilir seni peşinen soyleyeyim nautilus.

onumuzdeki hafta ehliyetine kavuşacagına eminim. edinince buraya yaz, bir toplanalım artık :D

nautilus
05 Ekim 2006, 14:59
ben bu haftayı da ehliyetsiz geçirdim hala gelmedi sertifikam geleceği de yok nasıl iş anlamadım ya 2 hafta oldu altı üstü bir imza atılacak havalar da bu kadar güzel giderken sanırım son şansımı da kaçırmış bulunuyorum

Gabe
05 Ekim 2006, 22:45
ya fotograf makınesını bulamıyorum ama havadis vereyim.

motor koruma demirim ilk kaynak yapılan yerden bir kez daha çatladı. inanılmaz bir vibrasyon yapıyor. yarın halledicem onu, bir de fikirtepede bir yer buldum bubu nun sayesinde :) yarın egzozları açtırıcam.

bugun de arka koltuk ve sisybar ı cıkardım. cok şık oldu makıne be gormeniz lazım :D tek kişilik bir motosiklet... chopper a girişiyoruz galiba

nautilus
07 Ekim 2006, 20:30
Gabe motorun yeni halinin fotoğraflarını koymanın bir yolunu bulursan seviniriz.Benim de yapmak istediğim bazı değişiklikler var ama malum ehliyet elime bir türlü geçmediği için alıp da trafiğe çıkamıyorum.Yoksa Altan motora gidip hem güzel bir bakım hem de istediğim bazı değişiklikleri yaptırıcam.Depo üzerini deri kaplatıp,Ayaklıkları değiştirmek istiyorum ve bir de depoda deriden arta kalan yanlardaki boşlukları airbrush yaptırmak istiyorum nerde yaptıracağımı henüz bilmiyorum ama güzel olur diye tahmin ediyorum.

Gabe
07 Ekim 2006, 21:46
bugun bubu nun gostermesi ile Hekimoğlu Egzoz servise gittik. Goztepe SSK Hastanesinin hemen ustunde kalıyor yeri. Egzozun susturucularını bir güzel söktü. o esnada ben de koruma demirimi çıkarıp oksijen kaynağı yaptırdım kırık yerine. üzerinden bir de Auer soba boyasıyla :)) geçtim ilk halinden saglam oldu diyebilir demir için.

motorum şuan biraz garip ama bir o kadar da güzel geliyor. arka koltuk yok, oncam takılı, sustrucular yok, ayaklıklar geniş... masai ye pek benzemiyor yani :))

Nautilus sana tavsiyem taktırmayı dusunduğun parçayı servisten almaman. 35-40 ytl'ye çiftini satıyorlar geniş ayaklıkların. ben serviste 70 ytl vermiştim çiftine. ama daha kaliteli, ama değil, arada 2 kata yakın bir para var. Çin üretimi motora bindiğimizi unutmayalım, bazı parçalar ucuz olsa da oluyor ;) bakınız ön camım

sindoma53
08 Ekim 2006, 01:15
gabe ya motorsıkletı aksesuarlı olarak gorebılmemmız mumkunmu :) bızde temın ederdık bızım evlat a:)

R3N
09 Ekim 2006, 18:10
gabe fotograf istiyoruz ısrarla,
bu arada ehliyete az kaldı

Gabe
09 Ekim 2006, 20:54
bugun bauhaus a ugrayıp lokma takımı alayım dedim küçük bir tane. fiyatını öğrenince ışık hızında uzaklaştım standın yanından. yaw amator işi ve uygun bir şey yok mudur bu ülkede! biz o kadar kazanmıyoruzki...

neyse, bauhaus maceramızın sonunda 1 adet 13 numara lokmaya da sahip anahtar takımı, 2 çift pil, 1 adet krom temizleme cilası, 1 adet ilk yardım lambası (küçük kitap lambalarından, ama cok işe yarıyor her avadanlıkta bir tane olmalı) sahibi olduk.

fotograf makinemi de buldum, yarın çekip koyacagım resiimleri insallah.

K A D İ R
11 Ekim 2006, 15:11
bi dakka arkadaşlar bu ne sürat tam motorcu oldunuz walla siz:)
şu eksoz işini bende istiyorum,üstelik dibimde burda ben hasanpaşadayım.bu eksozu ben altan motora sormuştum,onlarda bitane kestik bozuldu,bunlar yaylı susturucuyu kesince özelliği bozuluyo dediler.yeni eksoz alman lasım demişlerdi,tanesi 100 lira deyince vazgeçmiştim bende..açtıran anlatsın nasıl oldu,kaça oldu sesi gürleştimi bi zahmet!
bu arada sertifika geldi,ehliyeti çıkarmak ondan daha dertmiş meğer bugun gittim olmadı bakalım kısmetse yarın..
gabe su resimleri koyda kopya çekelim biraz yahuu.
birde şu yağmurda motor kullanacaklar problemi nasıl çözdünüz,aydınlatırsanız sevinirim.malum ehliyetler kışa anca geldi,yağmur çamur binecez artık :)

xeros
11 Ekim 2006, 17:45
yağmurluk almak lazim sanirim ben hafta sonu bakicam. bide bauhaustan cizme aldim 21 milyona baya iş goruyor.
bu arada dun eve giderken km teli koptu belki libadiyedeki servise gider yaptirrim.

Gabe
11 Ekim 2006, 23:28
egzoz sokumu sonrasında herhangi bir bozulma vs yaşamadım. biraz kurum bağladığını söylemişti usta, sesi gunden gune değişiyor; güzelleşiyor. bir sorun yok yani. gidip 100X2 ytl vermeyin, 45 ytl bir paraya hallettim ben.

buyrun motorumun resimleri, pek yakışıklıdır taytayım :)

http://img127.imageshack.us/img127/192/ta1iy8.th.jpg (http://img127.imageshack.us/my.php?image=ta1iy8.jpg) - http://img278.imageshack.us/img278/5946/ta2qz0.th.jpg (http://img278.imageshack.us/my.php?image=ta2qz0.jpg)

http://img278.imageshack.us/img278/6117/ta3aj1.th.jpg (http://img278.imageshack.us/my.php?image=ta3aj1.jpg) - http://img184.imageshack.us/img184/1801/ta4tk4.th.jpg (http://img184.imageshack.us/my.php?image=ta4tk4.jpg)

vites pedalıma dikkat edin. topuk pedalım da mevcuttur. son derece yararlı oluyor.
http://img184.imageshack.us/img184/3010/ta5vi4.th.jpg (http://img184.imageshack.us/my.php?image=ta5vi4.jpg)

R3N
12 Ekim 2006, 17:13
gabe, motor güzel olmuş kazasız belasız kullanman dileği ile, topuk pedalı ilginç geldi açıkcası, ön cam çok kullanışlı işlevsel ama ben taktırmayacağım

bu arada ehliyeti aldım nihayet :mrgreen: yazdan kalma bolca gün olur umarım

nautilus
12 Ekim 2006, 17:32
gabe motorun süper olmuş,asfalt yüzü görmez umarım ,kazasız belasız kullanırsın.

xeros
12 Ekim 2006, 17:52
arka minder ve arkalık cikinca degisik bir hava vermis motora kanlı canli gorsem daha iyiydi ya neyse belki hafta sonu. genis ayaklik ta guzel gozukuyor kullanislimi acaba bende dusunuyorum bunu topuk vitesi ise genis ayaklik takinca sart gibi sanki cunku genis ayaklik ve vites cubugu arasi dar oluyor ve ucu kalin ayakkabi giyilirse motora binmeden ayar yapmak lazim falan uzun ve zahmetli olur.

nautilus
12 Ekim 2006, 17:58
Burda az önce Masaiciler için yeni bir topik olduğunu belirten bir msj vardı nereye gitti 5 dk. içinde anlamadım.Haberi olan var mı?

xeros
12 Ekim 2006, 18:07
bende gordum ama mod lar sildi baska bir sitede masai forumu linki vardi.

Gabe
12 Ekim 2006, 18:24
cok saolunuz arkadaşlar, valla tavsiye ediyorum bendeki değişiklikleri. farklı bir şey oldu grand gibi durmuyor, sesi de değişti.

o reklamı verilen siteye de baktım topic bomboştu :) iyi yapmışlar silerek

maverıck
12 Ekim 2006, 19:20
arkadaslar meraba ben masaı almak ıstıyorum yazılarınızı okudum sorularım sunlar max hızı ne?bır depoyla kac km gıdılıyor?aksesuarları nerde bulunuyor?vıraj ve yol tutusu nasıl?cok sık arıza yapıyormu?uzun yola gıdılırmı?arızaları nelerdır?

cinedev
12 Ekim 2006, 19:36
Gabe guzel olmus motor eline fikrine saglik.

Merhaba arkadasim,
Masai bence Cin mali motorlar arasinda alinabilecek en iyi motor. Regalciler kusura bakmasinlar ama 1.5 milyar fazla verdiler bizden habire sorun yasiyorlar. Fiyat performans orani acisindan cok iyi bir motor. Ayrica Suzuki servis destegi olmasi da cok buyuk bir avantaj. Genel olarak bir fikir edinmek icin forumumuzu soyle hizlica bir gecersen zaten istediginden fazla bilgiye sahip olablirsin.
Bu arada ben su anda satisa cikardim motorumu ikinci el almak istersen goruselim.

Iyi gunler.

arkadaslar meraba ben masaı almak ıstıyorum yazılarınızı okudum sorularım sunlar max hızı ne?bır depoyla kac km gıdılıyor?aksesuarları nerde bulunuyor?vıraj ve yol tutusu nasıl?cok sık arıza yapıyormu?uzun yola gıdılırmı?arızaları nelerdır?

Gabe
12 Ekim 2006, 19:46
saol cinedev, aynen katılıorum soylediklerine.

maverick, onceki sayfalarda yazmıştım yine yazayım.

bir depo benzin ile (14 lt) 350km yol yapabiliyorsun. ben bizzat yaptım, yolda kalana kadar sürdüm hatta :)

max. hızı ibrede 165 gorunuıyor ama dogru değil bu hız. ben en fazla 130 km gordum, bülent 150ye yaklaştım diyordu ama gormeden inanmam yani :) 100-110 km bu motor için en guvenli max. hız limiti. ve şehir içinde son derece yeterli oluyor. uzun yol için diğer arkadaşlar bilgi verebilirler.

champion_ufuk
13 Ekim 2006, 19:26
gabe senın motor gercekten guzelmıs bea valla bu zamana kadar gordugum en guzel cınlı.koltuk olayı super olmus.ama bunu soylemeden geceıycem cam olmasa goruntu daha guzel olurmus...

selamlar

Gabe
13 Ekim 2006, 19:45
ufuk cok teşekkür ederim. camı zorunluluktan taktım, zira otobanda ve koprude sürmek durumundayım işe gidiş gelişte; boyle olunca da rüzgar canıma okuyordu :) gerektiğinde sokebilirim ön camı, ama yakından görsen o kadar da kötü değil camın goruntusu

atavratbraveheart
16 Ekim 2006, 20:42
Merhaba arkadaşlar uzun araştırmalardan sonra bende bir Grand Eagle sahibi oldum bugün.:cherry:
Umarım engin bilgi we deneyimlerinizi benimle paylaşırsınız :)