PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diğer Masai Motosiklet Grand Eagle 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

kertenkela
09 Ağustos 2006, 17:13
geçmiş olasun gabe , ben dolmuşa girdiğimde tamponunu almıştım :)

bu hafta sonu uzunca izmir ve spil gezisi yaptım. 8500 km civarında cihaz.

şimdilik bi problem yok .

sis farları gece çok iyi oluyor kullanmayana tavsiye.

özet oldu biraz ,
herkese iyi sürüşler

Gabe
09 Ağustos 2006, 17:46
saolasın kertenkela, valla koruma demiri 2 dir koruyor kurtarıyor bi tarafımızı.

sis farı cok da yakışıyor motora. Seyhan 250 de gorup hasta olmuştum.

xeros
10 Ağustos 2006, 11:37
Gabe gecmis olsun, ayni zamanda Hayirli olsun ehliyet, isallah bu ehliyet donum noktasi olur artik bundan sonra aksilik haberleri duymayiz senden.
Kertenkela aşmışsın ya 8500 km nedemek moturun ustundemi yatıyorsun acaba. ben daha 2000 anca oldum :P

nautilus
10 Ağustos 2006, 14:57
Gabe geçmiş olsun benim de plakam ilk aldığımda düşmüştü arkasına rondela takıp vidalarsan bir daha hiç kıpırdamaz yerinden...

attilamm
10 Ağustos 2006, 15:21
ya bugün yolda giderken önden garip bir ses geldi... TARRRRRRR diye sanki bi dişli bi yere sürtüyor gibi... sonra egzost'un üstten karardığını farkettim... ama bezle silince geçti... acaba bu silindir problemi bende de mi oluştu diye merak ederek servisi aradım... önemli bişey olduğunu düşünmüyorum dedi... bakalım... işkillendim

xeros
10 Ağustos 2006, 18:01
attilamm eger tek silindir calisiyorsa bunu farkedersin cunku motorun gucunde bir azalma olacaktir cekis dusecektir. bildigim kadariyla olay bujilerden bir tanesinin işlevini gorememesinden kaynaklanıyor.
Bu arada sende ses olmasi ilginc tabi bence bir goster servise bakalim ne diyecekler merak ettim bende.

Gabe
10 Ağustos 2006, 18:56
nautilus saolasın dostum. pul taktım 2 tane, sabitledim simdilik ama allaha emanet duruyor. ya ben bu masai'nin en komik arızalarını yaşamak zorunda mıyım kardeşim? motordan kıl faln cıksa da yeniletsek cinliler komple :)

bu sıralar benım taytayda da bi gariplik var. aslında cumartesı fln bı servise gitsek ne guzel olur. 1000 km de geldi.

gunun bomba olayı ehliyeti 16.59 (15-17 arası veriyorlar ehliyeti) itibariyle edinmiş olmam. boyum uzamadı ama biraz rahatladım açıkçası.

darısı başka ehliyetsiz kardeşlerime, nautilus çiçeği yakala:))

xeros
10 Ağustos 2006, 19:09
Cumartesi kalabalık olacak gibi RR forumlarinda okudum, RR ciler bizim Altan motoru kesfetmis durumdalar bakima yada baska islemler icin gidecek olanlar var :) onceden telefon et oyle git derim.

Gabe
10 Ağustos 2006, 19:14
nası yaaaa olmaz kardeşim oyle sey :) tamer abi bizim ustamız onlara ne oluyomuş. yellowrock servisine gitsinler ben anlamam. neyse belki yarın aksam bırakıeım belli de olmaz

ev-vet!

sonunda 1000km ve 3 ay sabır donemi bitti ve bu sabah köprüyü geçtim motorumla :) işe gelmek hiç bu kadar zevkli olmamıştı, emin olabilirsiniz. ortalama 100-120 ile sürdüm, herhangi bir sorun olmadı iyi geldi.

nautilus
11 Ağustos 2006, 12:04
delircem ya benim niye ehliyetim yok of ya offffff

xeros
11 Ağustos 2006, 16:26
nautilus ne zaman alcan ehliyeti :P

nautilus
11 Ağustos 2006, 16:52
26 ağustos yazılı,23 eylül direksiyon ekim başı ehliyet cebe motor garaja offf ya

Gabe
11 Ağustos 2006, 17:16
ben araya maydonoz bilgi serpeyim. en son benzin aldıgımda sayaçı sıfırlamıştım. 20 ytl'lik benzinle (6.6 lt fln yapıyor) 210 km yol yaptım. rezervimde 5 kmlik fln yakıtım vardı fazladan.

bir haftalık işe gidiş yol param, kopru geçiş hariç 20 ytl :) süper

bu arada nautilus dertlenme sürersin 1-2 ay daha. bu sıcakta surmek delilik zaten!

xeros
15 Ağustos 2006, 17:07
arkadaslar motorumu sonunda yikattim, acaip guzellesti motor. amma kirletmisim motoru usengeclikten yikatmayada goturemiyodum. hic acimadan vurdurdum suyu her yerine uzerine kopuk banyosu tekrar su ve en son kurulama biraz havada bağırsaklara doğru. valla banamisin demedi ilk marştada aldı maşallah. yuzu gozu acildi valla yavrucağın :)

nautilus
16 Ağustos 2006, 20:30
Cinedev makinayı satışa çıkarmışsın,hayırdır?Satabildin mi bari,yoksa daha duruyo mu?Güzel makina yaw gel 3-5 kuruş için etme eyleme alması o kadar da kolay olmuyor sonra...

cinedev
16 Ağustos 2006, 20:53
Valla satisa cikardim ama onumuzdeki hafta belki vazgecerim. Acikcasi simdi yeni bir is durumum var. Yarin bir gorusmeye gidecegim. Eger olursa, insallah olur, dua edin benim icin arkadaslar, mecburen satacagim. Cunku bir sure buralarda olmayacagim, New Yorkta bir sure egitime gidip geri gelecegim. Ondan sonra da muhtemelen 2007 basi gibi uzel bir motor alacak para biriktirebilecegim. Dua edin benim icin.

hasansonmez
16 Ağustos 2006, 21:12
:queen: Kenyada mı üretiliyor acaba masai mara da :)

nautilus
16 Ağustos 2006, 22:58
Umarım herşey istediğin gibi olur Cinedev,hayırlısı olsun.Yakışır bir Kawasaki VN 800

xeros
17 Ağustos 2006, 11:14
cinedev isallah hakkinda en hayirlisi olur Allah yardimcin olsun.

yok hocam masai marada uretilmiyor ama masai kabilesi var ya onlar yapıyor bu motoru :queen:

Gabe
17 Ağustos 2006, 11:39
ama masai kabilesi var ya onlar yapıyor bu motoru masai kabilesi insanları kadar dayanıklı diye bu ismi verdiklerine dair bir soylenti daha çıktı piyasaya xeros :)

cinedev hayırlısı olsun, diğer arkadaşların dediği gibi. biz bulusamadan sen satacaksın galiba motoru :)

K A D İ R
23 Ağustos 2006, 17:18
oooooooooooo.arkadaslar herkesde bi miskinlik şöyle bir silkinin yawww biras canlandıralım surayı :) millet ehliyetleri almış ne guzel ben hala kaçak korsan geziyorum..:)
dun gece çıktım ilk defa çavuşbaşına ormana gittim.farlarım yetersiz kaldı acilen sis farı taktırmam lasım.önerisi olan var mı?nerde satılır nerden alınır bu farlar .perşembe gunu de asltan motora gidip koruma demirini taktıracam artık.duyuyorum da ne kadar işe yaradığını taktırmak lasım.GABE sen çanta işini ne yaptın? taktırdın mı?

nautilus
23 Ağustos 2006, 22:46
Ben sirkeciden armode çanta taktım birde öne sosis çanta koydum bana hepsi 160 YTL ye maloldu ama fena durmuyor hoşuma gitti

Gabe
26 Ağustos 2006, 11:11
Kanuni Seyhan 250cc sis farları uyumlu bizim kısraklarlan, çanta taktırmadım dusunmuyorum da.

far olayına giremedik ama egzozu actırıp ayaklık tablası taktirmak için servise bıraktım gecen pazar, bugun tatilden donduk. gidip bi alayım yazarım olayları ;)

K A D İ R
31 Ağustos 2006, 14:54
benim motor şu an 700 km de hala servise götüremedim daha ..biran önce götürmem lasım aldıgımdan beri biniyorum.. gabe senin servis hangisiydi?bende ayaklık tablası alacam ve eksozu actıracam.yazarsan cok sevinirim..

Gabe
05 Eylül 2006, 11:15
Altan motor benim servis. senle aynı dileklerle goturdum, biraz tuzlu geldi bana ayaklık, sübap ayarı, deişen buji, yağ parası bakım makım derken. egzozu da actıramadık halen. bi egzozcuya gitmeni oneririm o iş için.

FutureShock
05 Eylül 2006, 11:21
Test etmek lazım ama 15 bg çok az bence yav :farao:

Gabe
05 Eylül 2006, 12:27
valla 15hp hiç de fena değil; senin zat tan daha güçlü olduğuna emin olabilirsin :) zaten bunu alan insanlar acemi genelde yetiyor yani.

on cam alacagım, bilen eden fikri olan varsa beri gelsin

nautilus
05 Eylül 2006, 21:55
ön camın hiç yakışmadığını karizmayı bozduğunu düşünüyorum.Ayrıca faydası oldu gibi ters esen bir rüzgarda zor durumda bırakabilir gibi geliyor bana.

xeros
11 Eylül 2006, 11:43
selam arkadaslar bir suredir yoktum guzel bir tatil yaptiktan sonra tekrar is basi. kusadasi guzel yer yolda cok sayida motorsiklet gordum, bilhassa kusadasinda mondial ciddi satis yapmis sanirim nereye baksam mondial vardi hatta poliste bile vardi. 2 tane bizim motordan gordum parketmislerdi. neyse donup motoruma kavustuktan sonra servise goturdum su anda tum bakımları yapılmıs durumda masallah hic problem yok.

cinedev
11 Eylül 2006, 11:50
Ben de tatilden yeni geldim. Ve yagmurda motor surmenin keyfine vardim. Ozlemisim dogrusu. 12 gundur calismayan motor da tek marsta calisti bu arada hic sorun cikarmadan.

Gabe
11 Eylül 2006, 12:29
ön camın hiç yakışmadığını karizmayı bozduğunu düşünüyorum.Ayrıca faydası oldu gibi ters esen bir rüzgarda zor durumda bırakabilir gibi geliyor bana.
ya kopru ve otobanlarda canım cıkıor rüzgarla bogusmaktan. guzeli cırkini kalmadı bu işin artık :)

45 ytl ye Sirkeci den buldum, baglantı parçaları da olaya dahil. bakalım, on camı carsamba gunu alacagım sanırım.

bu arada Tcshibo'nun faln ucuz yollu pantolonu var mıdır? su içinde kaldım bugun :))

batista123
11 Eylül 2006, 13:54
TSCHIBO pantalon getirmiş , 160 ytl ve sadece diz koruması var askılı, görenler iyi diyor kumaş 3M .
Ben sadece yağmurluk kullanıyorum,ilk önce altını almıştım ama baktım botlarımdan içeri su giriyor o zamanda bir çizme almaya karar verdim.(OXTAR) Nasıl olsa montum su geçirmez diyordum ama akşamları eve gidince sırtının benek benek çamur olduğunu görünce ve yıkaması silmesi çok zor olunca yağmurluğun üstünüde para kıyıp aldımBunların hepsi geçen sene idi ama işe giderken cok faydası oluyor. Hele motoru işyerindeki garaja park ettikten sonra ilk iş arabaları yıkar gibi fırça ile kaendimi de yıkatıyordum....

Gabe
11 Eylül 2006, 13:59
eyw. abi, bugun sordum yağmurluk, altlı üstlü 40-50 ytl cıvarı dediler. aksam bi varayım eve, sakin kafayla karar vercez artık.

xeros
12 Eylül 2006, 15:41
ooo abim gelmis , hosgeldin sen buralara ugrarmıydin bakim, bende bugun baktim pantalona guzel baya birde yağmurluk bakacam sonra karar veririm ama almam lazım cunku kısında kullanmayi dusunuyorum.

Gabe
12 Eylül 2006, 16:38
kolaylığına alışınca pek inesi gelmior insanın değil mi? :) valla bugun rahatsızım diye işe geç geldim. 20 dakikada kucukyalı maslak yaptık motorumla, değişilmez bir durum bu. yağmurluk edinmek şart :)

Gabe
15 Eylül 2006, 14:45
on cam alındı takıldı. zongshen 150 cc ve jınlun için de kullanılabilen ucuz bir ön cam aldım. 35 ytl ye, sirkeciden. montajını da yaptık bır arkadaşın dukkanında.

bari bu defa ucuza geldi

erkiran
15 Eylül 2006, 15:18
Arkadaşlar ben bir masai denedim arka frenleri hiç tutmuyor desem yeridir sahibine sordum 2 tane arkadaşındada varmış ama hepsinin freni aynıymış. Masai konusunda merak ettigim diger birşey parça sıkıntısı varmı , benzin ne kadar yakıyor ve servislerde bakımları yeterince güzel yapılıyormu ? hangi servisi tavsiye edersiniz ? Periyodik bakım kaç km de yapılıyor ve ücreti ne kadar ? Şimdiden teşekkür ederim

xeros
15 Eylül 2006, 16:16
Gabe hayirli olsun cam, resmini koysana bakalim nasıl durmus.
servisleri suzuki servisleri yani motordan anlayan servisler ben kartaldaki Altan motora goturuyorum memnunum, 500 de gittim 2500 de gittim 5000 e daha var o zaman gidecem. parca sorunu olurmu bilemem cunku hic degistirme gerekmedi. yakma olarak 11 litreyele sehir içi 300 km yapiyorum ortalama.

Gabe
15 Eylül 2006, 17:11
xeros un dediklerini aynen onaylıyor ve kabul ediyorum. arka fren olayı da tutuyor yaw, ben bir sorun yaşamadım arka frenle alakalı.

bir de yakıt olayının b.kunu cıkardım. aksam iş cıkışı gezip tozuyorum devamlı. pazardan pazara depoyu fulluyorum sonra da :) 30 ytl ile 300 km yol yapıyor.

misal su an 290km deyım ve rezerve aldım. giderken 20 ytl lik benzin koyacağım. onumuzdeki hafta da uslu durup sadece işe gidiş yaparsam yeter

ön cam biraz değişik oldu xeros :) gormen lazım resımden anlaşılmaz. haftasonu getiririm senin kapıya bi kendin bak. cok faydası var ama, direk fark ediliyor.

R3N
15 Eylül 2006, 21:37
Herkese merhaba

Arkadaşlar topicinizi epey zamandır okuyarak takip ediyordum ancak foruma yeni katıldım. Bende Haziran ayı sonunda ilk motorumu aldım. Doğrusu sizin yazdıklarınızın büyük olumlu etkisi oldu çünkü çinliler konusunda iyimser değil idim.

Neyse ehliyet olmadığı için iki buçuk aydır sadece 950 km yapabildim. (1000 bile değil :pr: ) .Şuana kadar motorumla bir sorun yaşamadım. Sabırla ehliyeti bekliyoruz artık.

Tekrar görüşmek üzere
saygı & sevgi

nautilus
16 Eylül 2006, 02:12
R3N aramıza hoşgeldin dostum çinliler bu kadar çok tartışılırken grand eagle biraz arka planda kaldı bunun sebebinin çok fazla kullanıcısının olmadığını düşünüyorum.Çinliler içinde en fazla ön plana çıkana motor RR olmasına rağmen yaşanan sorunların RR'de daha fazla olduğunu topikleri okuduğum zaman görüyorum.Şu ana kadar Grand Eagle kullanıcılarının ufak tefek sorunlarından başka yolda bırakacak hiçbir büyük sorunu olmadı.Tatile gidip 2 hafta motorunu kullanmayanlar(ben dahil)döner dönmez ilk marşta motorumuzu çalıştırdık ve kullandığımız sürece hiçbir sorunla karşılaşmadık.Diğer topiklerde oldukça büyük sıklıkla akü ve buji sorunu yaşandığını gördük en basitinden ama bizde benzer bir sorun hiç yaşanmadı.Eğer bugün yine bir çin cruiser almaya karar verseydim hiç düşünmeden Grand eagle alırdım.Ehliyetsizlik başa bela gerçekten.10 gün kaldı sınava.Önümüzdeki yaz üzerinden inmeyi düşünmüyorum motorumun.Tuvalete bile onunla gidecem.O zaman daha net görürüz hangi çinli ne kadar dayanıklıymış herkesin km.leri arttığı zaman.

R3N
16 Eylül 2006, 13:39
hosbulduk dostum,
Gerçekten de motorlarımız sorunsuz olmasına ragmen cok fazla kullanıcısı olmadıgından tanınmıyor. Bunda regal ya da keeway gibi markalasamamasının da etkisi var sanırım. keeway diyince herkes "motomaxtan dimi, iyi makine, çinlilere göre isciliği saglam" gibi cevaplar verecek.regale de benzer cevaplar. fym desek çinli galibadan baska bi cevap veren zar zor cıkar. tabi sizin konuyu takip etmemislerse :) ben ettim ve grand eagle sahibi oldum mesela. Gerçi forumdan önce Fym alacağım belli oldu ama sizler sayesinde kararım kesinleşti. Özellikle uzun kmlere ulasan arakadasların sorun yasamamıs olması kararımda etkili oldu.

sindoma53
16 Eylül 2006, 18:33
arkadşlar debraj ayarı nerden oluyo onun ıcın servıse gıtmek ıstemıyom ustten kavramaya basladı

Gabe
17 Eylül 2006, 11:41
debriyaj levyem (elcikteki) ve debriyaj pedalının ara çubugu var onun vidalarından bir ayar yapabilirsin.

r3n, hoşgeldin aramıza :) batista'nın RR'ına bindikten sonra bir kez daha fark ettim ki Grand gerçekten çok spor ve agresif bir alet. duruşunuz, oturuşunuzdan atak sürüşte sizi kollamasına kadar bir çok güzel yanı mevcut. sorun, benim biraz arsızlaşıp hızına çok alışmam oldu galiba. max 110-120km yapabiliorum. millet 130km yapıyoruz fln diyor ama ne bileyim cok inandırıcı gelmiyor bana, aynı sınıfta o hızlar uçuk duruyor.

bunun dışında Grand'ın en buyuk noksanlığı aksesuar olmaması. benim gibi, sadece işlevsel aksesuar kullanıp motoru çıplak, olduğu gibi sürmeyi seven birisi için de maksimum, geniş tabanlık + ön cam haricinde eklemeye gerek yok demek bu.

Diğer markaların bu kadar yükselme sebebi farklılık ve artılarının yanısıra türk insanının en büyük meziyeti ve üretimi olan "Fısıltı Gazetesi"nde epey bir reklam vermiş olmaları. Biri bir motor alıyor ve onu övüyor, bizim yaptığımız gibi. etrafında benzer durumda olan arkadaşlarını direk kendi motoruna yonlendiriyor. Kişilerin kendilerine en uygun olan motora karar verme süreçlerinde, bireysel olarak fikirleri epey geride kalıyor.

Grand'ı gorene kadar ben de epey etkide kalmıştım, gordugum an satın aldım ama :) hiç düşünmedim.

Şimdi de sticker ile kaplama işine gireceğim. BuBu'nun motora da güzel bir renklendirme durumumuz olacak sanırsam :) resimleri koyarız

Şimdi düşünürken aklıma geldi, son eklenti olarak T Gidon takmak istiyorum.

RR Class serisinin T gidonunu fln araştırmaya başlayacağım onumuzdeki hafta, çok yakışacağına eminim :)

R3N
17 Eylül 2006, 14:27
merhaba gabe :)

ben motoruma sadece koruma demiri yaptırdım. sticker düşünmüştüm ama boyle sade kalmasını tercih ettim sonradan. gabe belki senin stickerlardan sonra fikrim değişir :cat:

bu arada aramızda sis farı taktıran var mı? otomobiller için olan h3 ampüllü 35 wattlık lar motorun aküsünü bitireceğinden uygun bişey bulamadım. belki seneye yine 12 voltluk daha büyük akımlı bir akü ile 35 wattlıkları denerim

Gabe
17 Eylül 2006, 22:23
sis farı henüz taktırmadım ama planlarım dahilinde. epey şık ve işlevsel olacağını düşünüyorum.

Kanuni 250c'nin sis farı (takımı mı beher fiyatı mı hatırlayamadım) 26-30 ytl civarında ve uyuyor. aklında olsun. gerçi bir arkadaşımdan R1 on granajı alıp takmaya da niyetliyim ama boşverin siz bunu :) yakışmaz

xeros
18 Eylül 2006, 18:51
Gabe sen Abimin motoru ne zaman kullandin yaw ?
R3N Hosgeldin kazasiz surusler dilerim.
nautilus seni sonunda ehliyetli gorebilecegiz :)
bende biseyler soyliyeyim bari.
Bizim motorlar masallah cok dayanıklı ve sorun cikarmıyorlar suzuki servisleri bu motorlara bakıyor ve motordan anlayan ustalar olması bunların motorları toplamış olması onemli.
goruntu guzel ve istedigin gibi eklemeler yapmak icin uygun bir motor. Ttopchu cok guzel hale getirdi motoru.
Diğerlerini bilmiyorum sadece RR var abimde onu biraz biliyorum onlarda gercekten cok guzel motor goruntu olarak bizimkinden guzel. topiklerde cok sorun yasadıkları gozleniyor ancak cok kullanıcıda olması bunda etken olabilir belki bizdede 150 kullanıcı olsa sorun yasayanlar olabilirdi.
neyse sonucta ben motorumdan cok memnunum iyiki almısım diyorum.

Gabe
18 Eylül 2006, 19:51
xeros, Altan motorda karşılaştık tanıştık biraderle, orada bir tur bindim.

arkadaşlar, canlar, yol-daşlar, eger otobana sıkça girip cıkıyorsanız ve motordan kolay kolay inmemek gibi bir rahatsızlıgınız varsa ÖN CAM TAKTIRIN!!!

ön camı yaptırdığımdan beri inanılmaz rahat ettim ve hız kesme gibi bir durumu yok. biraz evvel gelirken, motorumda şimdiye kadar gördüğüm en yüksek hıza çıktım, 130km yaptım otobanda. rüzgar ve trafik olmasa devam edecektim ama durdum 1-2 km sonra.

cinedev
18 Eylül 2006, 19:57
Aman dostum, bu ebatta bir motorla 100un ustune fazla cikmamaya calis. Hele ruzgarda hem bu yollarda...

locco
18 Eylül 2006, 20:03
arkadaşlar ben sl 150 kullanıyorum.ve masai cok dikkatimi çekior.size bir sorum olucak yakıt sarfiyatı ne durumda?
masainin ikizi olan seyhan 250 c de yakıt sarfiyatı inanılamz fazlaymış duyduguma göre masai de de böylemi?