Orijinalini görmek için tıklayınız : Buji hakkında yardım !
umtglsr
05 Şubat 2011, 12:48
http://img200.imageshack.us/img200/2392/productimagepictureys3a.jpg (http://img200.imageshack.us/i/productimagepictureys3a.jpg/)
Öncelikle herkeze selamlar yukarıda resmini koyduğum anahtarın tutma yeri,cizdiğim ok yonunde yamuk olanından aldım.Daha yeni aldım ve bujiyi değiştirmeye çalıştım fakat tutma yeri yamuluyo ve buji açılmıyo acayip sıkılmış vaziyette buji açabilmem için ne onerirsiniz ve de yıldız anahtarla motorcuya açtırsam sonra yenisini tam sıktırmasam sorun yaratırmı acaba. Şimdiden yardımcı olan kişilere teşşekür ederim.
106GT!
05 Şubat 2011, 12:53
Bujiyi ne şekilde sökersin bilemem ama sıkarken benim bildiğim emin olmamakla beraber uyguladığım vede sıkıntı çekmediğim yöntem;
Bujinin boşluğunu tamamen aldıktan sonra anahtarla 15 derece daha sıkıcaksın...
umtglsr
05 Şubat 2011, 12:56
15 derece derken tam turun %15 i ise fazla sıkı olmaz ve anahtar acar heralde bilgi için teşekkürler.
serkanADH13
05 Şubat 2011, 14:25
buji yuvası hafif sıkı denilen şekılde sıkılır,
yani aşırı değil ve çok yumuşakta değil,
o buji hiç sokulmedıgınden o kadar sıkı duruyordur,
o yamulan percanın yerıne bi tornavıta veya daha sert bişiyle dene,
açılacaktır,
ama o kadar sıkmaya calışça dişleri sıyırır yalama yaparsın.
umtglsr
05 Şubat 2011, 15:26
serkan yardımların için teşekkürler gittim motorun yanına sinirli sinirli aletle denedim olmuyo inat ettim o sopa tarafı kırıldı bende penseyle denedim açılmadı kerpetenle sıktım kafası koptu bujinin sonra kafayı komple kırdım demirle beraber buji anhtarını soktum penseyle azından sıktım abandım tık yaptı birden 1cm kadar oynadı sonra elimle baktım acılıo cıkarıp yenisini taktım yenisinide fazla sıkmadım calıstırdım çalışıo acayip rahatladım.:mrgreen:
mctsnr
05 Şubat 2011, 16:01
hazır buji konusu acılmısken bende bi soru sorıim arkadaslar.
Bu ngk marka bujinin üstünde t.r.v mi yazıo_?
umtglsr
05 Şubat 2011, 16:22
ben hep ngk buji kullanıyorum cıkardığımda şimdi taktıgımda ngk ama ne sormak istedigini anlayamadım :silent:
mctsnr
05 Şubat 2011, 16:28
ya gecen motorcuda bujıyı degiştirdim. bana ngk buji takıyorum dedi. bende tamam dedim.
neyse takmadan ver usta bi bakım dedim bujiye. baktım bujinin üstünde t.r.v yazıo. usta bunda ngk yazmıyo dedim. oda bana ngk bujilerin üstünde böyle yazar dedi. bende pek inanmadım ve bi sorim dedim.
umtglsr
05 Şubat 2011, 17:15
oraya bidaha gitmemeni oneririm dostum NGK yazar üstunde NGK bujinin :mrgreen:
bassturbin
05 Şubat 2011, 17:50
serkan yardımların için teşekkürler gittim motorun yanına sinirli sinirli aletle denedim olmuyo inat ettim o sopa tarafı kırıldı bende penseyle denedim açılmadı kerpetenle sıktım kafası koptu bujinin sonra kafayı komple kırdım demirle beraber buji anhtarını soktum penseyle azından sıktım abandım tık yaptı birden 1cm kadar oynadı sonra elimle baktım acılıo cıkarıp yenisini taktım yenisinide fazla sıkmadım calıstırdım çalışıo acayip rahatladım.:mrgreen:
İlk önce düzgün bir buji anahtarı almak gerekir lokma takımında olan tipte bujinin altıgen vidasına oturan.O resimdeki anahtarın metali düzgün olmadığından yamulma veya kolunda yamulma yapar ama normalde buji çıkmazsa sıkıştığından;
...motoru 5 dakika çalıştır biraz ısıt yani o şekilde dene hemen çıkacaktır.Buji ile takıldığı yer birbirine sıcaktan vs. kaynama yapar kaynak gibi değil birbirini çok fazla tutar aynı birazda dişli arasına yağ gelir yanmış benzinle sonra kurumuş yağda dişli ile takılan yere kurumla tutar.Isınıp aynı anda soğuduğu için birbirlerine yapışır gibi olurlar.
extrem_015
05 Şubat 2011, 17:52
ya gecen motorcuda bujıyı degiştirdim. bana ngk buji takıyorum dedi. bende tamam dedim.
neyse takmadan ver usta bi bakım dedim bujiye. baktım bujinin üstünde t.r.v yazıo. usta bunda ngk yazmıyo dedim. oda bana ngk bujilerin üstünde böyle yazar dedi. bende pek inanmadım ve bi sorim dedim.
adam seni iyi keklemiş piyasadaki NGK'lar her ne kadar orijinal olmasada üzerinde NGK yazar.
umtglsr
06 Şubat 2011, 13:29
bassturbin verdiğin bilgi için teşekkürler aklımın bi koşesine yazdım bunuda.
mayildiz
06 Şubat 2011, 14:08
15 derece derken tam turun %15 i ise fazla sıkı olmaz ve anahtar acar heralde bilgi için teşekkürler.
Tam turun 360 derece olduğunu düşünerek 15 derece olsa gerek
antilop_skul
06 Şubat 2011, 14:15
peki cin scooter ına iridyum takan arkadaş varmı ne fark var aralarında söylerseniz sevinirim
extrem_015
06 Şubat 2011, 14:17
peki cin scooter ına iridyum takan arkadaş varmı ne fark var aralarında söylerseniz sevinirim
iridyum bujinin küçük motosikletlerde hiç bir güç atrışı vs. getirisi olmaz
yani boşa masraf,paran çoksa takabilirsin.
antilop_skul
06 Şubat 2011, 14:46
peki bu vtc subap denilen olay nedir ne havası var normaline göre
extrem_015
06 Şubat 2011, 15:22
peki bu vtc subap denilen olay nedir ne havası var normaline göre
vtech honda'nın bazı arbalarında var vtec kısaca değişken zamanlamalı subap kontrol sistemi demektir.
her devire göre subap ayarı verir motorun devri yükseldikçe kayar pimli egzantirik milleri subaplara daha büyük bir kam lobuyla hareket iletir ve hava yakıt oranının yeniden düzenlenmesine imkan tanır.
buda düşük devirde az yakıt, yüksek devirde ise daha fazla yakıt hava karışımı alarak ve egzos gazını daha hızlı atarak yüksek güç elde ettirir.
umarım anlatabilmişimdir.:)
Acil112
06 Şubat 2011, 16:38
hazır buji konusu acılmısken bende bi soru sorıim arkadaslar.
Bu ngk marka bujinin üstünde t.r.v mi yazıo_?
NGK DPR8E tavsiye edilir...
antilop_skul
06 Şubat 2011, 19:55
vtech honda'nın bazı arbalarında var vtec kısaca değişken zamanlamalı subap kontrol sistemi demektir.
her devire göre subap ayarı verir motorun devri yükseldikçe kayar pimli egzantirik milleri subaplara daha büyük bir kam lobuyla hareket iletir ve hava yakıt oranının yeniden düzenlenmesine imkan tanır.
buda düşük devirde az yakıt, yüksek devirde ise daha fazla yakıt hava karışımı alarak ve egzos gazını daha hızlı atarak yüksek güç elde ettirir.
umarım anlatabilmişimdir.:)
benim motorun piston segman ve subap kapaı değişcekmiş internette parça bakıyorum vtc subap olan kapagımı alıyım yoksa orjinalimi hangisini önerirsiniz
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO