PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : cant temizliği nasıl yapılır

x type
02 Şubat 2011, 23:11
motorumun elektrik aksamına zarar gelir diye basınçlı su kullanmak istemiyorum.bütün motoru yıkamak 2dakika sürmezken iş cantlara ğelince işler çığrından çıkıyo.abartısız 1 saate yakın cant temizliyorum.cantlarda janjanlı biraz.
hepsi buradada bikaç fırça baktım fakat pek işe yarayacağını sanmıyorum.elbet aramızda bu işin kolayını bilen biri vardır diye böyle bi başlık açayım dedim.yardımlarınız için kendi adıma şimdiden teşekkürler

extrem_015
02 Şubat 2011, 23:14
şunu sıkıpta silersen işin daha kolay olur:http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=26001&productid=otson429200

-unnamed-
02 Şubat 2011, 23:14
yıkamacılarda adını bilmediğim bir madde var...
mor renkli onu sıktıktan sonra balata tozundan ve yağ izinden eser kalmıyor...

jesse
02 Şubat 2011, 23:34
well well well.. 1 litre mazot iki cantına zincir dişli temizligine tam 4 sefer yeterli olacaktır :)

rman
02 Şubat 2011, 23:36
Senin cantlarda elektrik aksammi var. Ben gayet güzel basiyorum basincli suyu cantlara tertemiz oluyor.

extrem_015
02 Şubat 2011, 23:49
well well well.. 1 litre mazot iki cantına zincir dişli temizligine tam 4 sefer yeterli olacaktır :)

hayır,mazot yerine gaz yağı olmalı.:cat:

jesse
03 Şubat 2011, 00:00
hayır,mazot yerine gaz yağı olmalı.:cat:

mazotun ne zararıvar ?

anılbel
03 Şubat 2011, 00:27
bildiğim kadarı ile mazot ve diğer benzin türevleri boya jant vs. gibi yerlere zarar veriyo.ben gazyağı kullanıyorum çok da memnunum, tavsiye ederim.

extrem_015
03 Şubat 2011, 00:29
mazotun ne zararıvar ?

hem zararlı hemde çok toz tutar.:farao:

jesse
03 Şubat 2011, 00:42
mazotun zararlı oldugunu nerden çıkardınız şimdi .. benzinle karıştırmayın lütfen... bu güne kadar motorumu mazotla temizledim ne boyası çıktı ne zarar verdi..

ikinci tercih sebebim ise mazot zaten piyasada kullandıgımız madeni yagların inceltilmiş versiyonudur.. yani bir nevi yaglayıcıdır.. zararverici degildir... zincir ve dişli temizliginde mazotla yapılan temizlik zincir ve dişlide suyun girmemesi gereken yerlerde oring içlerinde baklalarda kalarak suya karşı koruma saglar...

gaz yagı hariç .. bu tarz çözücüler balata temizleme sıpreyi gibi olanlar kimyasal oldugu için zararlıdır.. bütün yagı alırlar.. ve suyle temizlenen zincir kurumadan üstüne sıkılan zincir yagı zmanla pas yapar .. ..

sevgili extrem .... varsın toz tutsun .. mazotla sildigin jantı köpükle yılarsın .. bi katta cila atarsın .. ki bu toz tutmamasına gene engel degil...

bu arada toz tutmayan bir motoryada yüzey görürseniz benide bilgilendirin ... sevgiler

bilmeden denemeden konuşmayalım lütfen...

acayüp
03 Şubat 2011, 00:50
Hep gaz yağı önerirler fakat bende genelde mazotla temizlik yaparım. Kompresörle püskürterek yapıyorum pek sıkıntı olmadı şimdiye kadar. Yalnız disklere bulaşmamasına dikkat etmek lazım. Yada sonrasında balata temizleyici sprey iyi oluyor.

son zamanlarda da jant temizleyici sprey kullanıyorum. Yıkamacıya gidince spreyimi sıkıp 2-3 dakika bekledikten sonra yıkatıyorum daha pratik oluyor.

extrem_015
03 Şubat 2011, 00:57
jesse bey, ben devamlı gazyağı kullanıyorum mazotun zararını çok kişiden duydum mazot kullanılmaz diye bişey yok kullanılır ama en son tercih olmalı.toz tutma konusunda ne demek istediğimi anladınız motorun toz tutmaması imkansız benim demek istediğim yıkanamayacak yerlere mazotun girmesi ile o bölgelere çok çok daha fazla toz birikecek ve pis bir görüntü oluşturacaktır.
ayrıca mesela şöyle 5-6 yaşındaki bir aracın depo kapağının alt tarafına bakın sızan mazot ve dikkatsiz pompacı yüzünden boyanın rengi atmıştır.

Acil112
03 Şubat 2011, 01:47
topic i bulmuşken sorayım, nemin motosikletin jantlar siyah, ve arka jantta nokta nokta yağ lekeleri var. Yikamada çok uğraştım ama çıkaramadım, onlari nasıl çıkarırız birde daha önemlisi, motor kısmı, üst kapak falan siyah, oralar da çok yıkamaktan dolayı kireçli su lekesi olmuş. Bu lekeleri tamamen çıkarmanın yolu varmı? Motor sıfır gibi olsun istiyorum.

yesilius2
03 Şubat 2011, 01:51
1 pet şişenin 3/1 kadar benzın çek depondan.2 parmak boya fırcasıyla 1 güzel yaglı olan yerlerı temızle.sonra sabunlu sungerle 1 güzel yıka. fabrika çıkışlı oluyo :D
benzın bu fıyattayken kıyabılırmısn bılmem ama alacagın sprey ws den daha ucuza gelecegı kesın D:

jesse
03 Şubat 2011, 01:53
1 pet şişenin 3/1 kadar benzın çek depondan.2 parmak boya fırcasıyla 1 güzel yaglı olan yerlerı temızle.sonra sabunlu sungerle 1 güzel yıka. fabrika çıkışlı oluyo :D
benzın bu fıyattayken kıyabılırmısn bılmem ama alacagın sprey ws den daha ucuza gelecegı kesın D:

benzin boyaya ve plastik yüzeye zarar verir ???:silent:

Acil112
03 Şubat 2011, 12:43

Bu tavsiye bana sanırım, işe yarayacaksa yarım depo benzini harcayabilirim. Sadece o yağ ve su lekelerinden kurtulayım.

extrem_015
03 Şubat 2011, 14:45
topic i bulmuşken sorayım, nemin motosikletin jantlar siyah, ve arka jantta nokta nokta yağ lekeleri var. Yikamada çok uğraştım ama çıkaramadım, onlari nasıl çıkarırız birde daha önemlisi, motor kısmı, üst kapak falan siyah, oralar da çok yıkamaktan dolayı kireçli su lekesi olmuş. Bu lekeleri tamamen çıkarmanın yolu varmı? Motor sıfır gibi olsun istiyorum.

kireç lekelerini sirke ile sil çıktığını göreceksin sirkeyi hafif suyla karıştırabilirsin.

x type
03 Şubat 2011, 21:54

zincirim o-ring olmadığı için geçenlerde sökmeden motorun üzerinde mazotla temizledim.pek anlamam gerçi ama yapısı yağlı gibi geldi.cantta epey toz vardı.bide leke çıkarmaktan ziyade çamur toz toprak lekelerini basit bi yoldan nasıl temizlerim demek istemiştim.oto yıkama fırçası çok kaba kalıyo.
teşekkürler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:46 ----------

10-150liralık cilalar var krem gibi akıcı bişey.2 sene önce hızlı cila değilde normal şampuan şişisine benzer kapta satılan ithal bi ürün aldım motoru değiştirdim cila hala duruyo.2-3 lirayı arama bence almışken marka bişeyler al ne kireç lekesi nede başka bişey kalır

yesilius2
03 Şubat 2011, 21:55
arkadaşlar.cbf kullanıcısıyım we ayda bi benzınle temızlıyorum ve size garanti ederim ki boyaya ve plastik zincir korumasına ws hiçbirşekilde zararı yoktur.zaten 1 2 kere yağlı fırcayı benzın kabına batırdıktan sonra benzın inceliyor ve tam kıvamına geliyor.
yıllardır yapıyorum ve kesinlikle zararını görmedim.
yanlız dikkat etmeniz gereken.jantı temızlerken sildiğiniz yerler kuruyor ve kahwerengı bir renk alıyor.korkmayın sabunlu sungerle güzelce yıkayınca eser kalmıyor.

x type
03 Şubat 2011, 22:02
http://www.hepsiburada.com/Liste/modacar-esnekkivrim-uyumlu-jant-temizleme-fircasi-090292/ProductDetails.aspx?productId=otm090292&categoryId=26001

saolun sayenizde çok şey öğrenmiş oldum.bu işimi görür gibi duruyo

yesilius2
03 Şubat 2011, 22:27
sakın sakın :D bu olmaz ya .d git 1 nalbura 2 parmak fırça istiyorum de uygun fırçayı verirler sana.fırçayı benzıne batırım boya yapar gibi temizliceksin.benzın yağa temas eder etmez eriyip gidiyo zaten :D fırçalama filan yok.

antilop_skul
04 Şubat 2011, 00:32
arkadaşlar ben benzin yag vs vs olan jant aralarını falan mutfakta kulanılan yag cözücüyü sıkarak temizliyorum cokda güzel oluyor

x type
11 Mart 2011, 00:05
arkadaşlar ben benzin yag vs vs olan jant aralarını falan mutfakta kulanılan yag cözücüyü sıkarak temizliyorum cokda güzel oluyor

aynen bende klima temizleyici kullanmaya basladım.zincir için castrol ??? aldım 20 liraya.2 sıkışta 500 cc bitti.en son klima temizleyici ve rom ile olayı kapattım.ve şunu anladım basınçlı su dikkatli kullanılınca cok işe yarıyor.burada totalde 1 liraya 5 dakika boyunca motoru yıkama imkanı var.böyle bi imkanı olmayanlara bi tavsiyem var.motorunnuzu toprak bi zeminde yıkamayın.ben yıkadım ve suyu kapatmaktan döndüğümde motor yerde yatıyodu.sonuç=sadece biraz zangırtı

Arjantinli69
11 Mart 2011, 00:46
en güzeli gaz yağı,olmadı mazot veya w-D 40.
yalnız mazot ile temizlik yapınca sabunlu su ile temizlemeli yoksa yıkadığınız yerler çok toz kapar.birde şu var 1 lt mazot 3.60 krş-1 lt gaz yağı 7.00 krş-140 cc W-D 40 15 tl burda mazot ve benzin öne çıkmakta temizlik için,ama benzin boyaya ve plastik aksamlara zarar veriyor malesef seçim size kalmış

F54
11 Mart 2011, 01:05
en iyi mazot motor aksamını temizlemek için bende devamlı öyle yaparım fakat yazın şimdi temizlesen 10 metre sonra aynı çamur oluyor

x type
17 Mart 2011, 00:42
sakın sakın :D bu olmaz ya .d git 1 nalbura 2 parmak fırça istiyorum de uygun fırçayı verirler sana.fırçayı benzıne batırım boya yapar gibi temizliceksin.benzın yağa temas eder etmez eriyip gidiyo zaten :D fırçalama filan yok.

çok haklıymışsın.saol.5-10 liradan kurtulalım derken dert sahibi olmuştum.zincir yağı aldım hem adam gibi yağlıyo hemde sağa sola bulaşmıyor.fırça çok işime yaradı.tekrar saol

ero__
17 Mart 2011, 02:29
CANT nedir?

x type
17 Mart 2011, 23:11
gazyağına benzer ve rengi turuncuya yakın bi sıvı var.şömine yakmaya yarıyormuş.arkadaşım aracın reklam kaplama etiketlerinin bıraktığı yapışkan izlerini silmek için aldı ve bende"ulan bi bu kaldı motoru silmediğim" deyip başladım motorumu silmeye.sonuç güzel fakat 15-20 saat sonra yine herşey eski haline dönüyo.parlatma işi şimdilik geçici bir süre için gayet başarılı

Alp34.5
21 Mart 2011, 22:45
yağ çözücü spreyler var benzincilerden temin edebilirsin. ben ondan kullanıyorum arka teker ve motor için..

sıkıyorsun birkaç dakika bekliyorsun ve siliyorsun.. sonuç pırıl pırıl bir yüzey

YsFB 39
26 Mart 2011, 02:44
evet jant temizliği uğraş gerektiyor ama şunuda bil ki motorun ile ilgilenirken zevk almalısın ben cam sil almıştım bitince onu sabunlu su ile doldurdum hem motoru hem jantları öyle siliyorum. jantları eski diş fırçası ile temizliyorum.tazyikli su vermedim hiç. cam sil kutusunun spreyi yeterli oluyo benim için. ben bahçede hazırlıyotum herşeyi duruma göre alkollü yada alkolsüz içeçek eşliğinde bir bbek gibi ilgileniyorum. benim tavsiyem elindek imkanları dene. öyle fazla teferruatlı şeylere girme derim.

kululu
06 Temmuz 2011, 20:53
benım motorun plastıgınde su lekesı var nasıl cıkar lutfen cewap yazın ltfennnnnnnnnn sımdıden tesekkurler

MaxiBoost
07 Temmuz 2011, 09:20
http://www.hepsiburada.com/Liste/modacar-esnekkivrim-uyumlu-jant-temizleme-fircasi-090292/ProductDetails.aspx?productId=otm090292&categoryId=26001

saolun sayenizde çok şey öğrenmiş oldum.bu işimi görür gibi duruyo

bak arkadaşım burada teknik konularda çok sallayan insan bulunur.
jant temizliği için sana mazot-benzin-bulaşık deterjanı yok arap sabunu yok okunmuş üflenmiş dere suyu gibi şeyler tavsiye ederler.
bunları söyleyenler daha önce jant spreyi nedir bilmeyen ve kullanmayan insanlardır.

yukarıda sana arkadaşın tavsiye ettiği bu sprey veya alman malı markası aklıma gelmeyen başka bir sprey daha var
bunlardan birini al, birde 2 parmak yağlı boya fırçası al kullan en son bol su ile durula.
o jantlardan akan kiri pisi balata tozlarını görünce şaşırırsın.

Kullanma talimatını okuyarak uygula:
jantlar sıcak olmasın yani yoldan gelincce hemen kullanma
spreyi janta sık, 5 dk bekle, sonra fırça yardımı ile temizle gereken yerlere tekrar sık en son bol su ile durula

bunları yazıyorum çünkü zamanında bende jant temizlemek için zamanımı mazot-benzin gibi şeylerle haybeye harcamış birisiyim.

şimdi ben benzinle temizliyorum oluyo, ben mazotla temizliyorum oluyo diyenler vardır
bende diyorumki "size öyle geliyo"

x type
07 Ağustos 2011, 00:25
teşekkürler en kısa zamanda 1 tane edinicem

engineers
07 Ağustos 2011, 06:56
amanın diyorum sakın benzin sürmeyin zincire ,plastik aksam , rulmanların olduğu bölgelere katiyen girmemeli ve değmemeli