PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cup zemin ve benzin :)))

kyagmur
28 Ocak 2011, 20:26
ya bnm cupda 2 sefer düştüm yere benzin dökülmesi normalmidir acaba yardımcı olabilecek varmı tecrübesi olan yada

tr100a
28 Ocak 2011, 21:08
evet motoru yerde yatırdığında benzin akıtır

sapo
28 Ocak 2011, 21:54
bende dusurmustum birkac sefer benim motordanda benzin dokulmustu yani kafaya takip usta aramaya gerek yok dokuluyor heryeri tikasan bu seferde hava alamaz karburatore benzin gitmez motor calismaz kisacasi birak daginik kalsin

kyagmur
29 Ocak 2011, 09:26
ok teşekkürler arkadaşlar ama sakat bi durum bence düşme anında kıvılcım çıksa demekki yedik bi şeyleri sapıyla :D

cbrl-ozkn
29 Ocak 2011, 10:46
benzin deposunun görünmeyen bi yerinde küçük bi hava deligi var bu hava deligi sayesinde benzin çekiyor kapagı delik sürahiler gibi düşün normaldir bu

sayim
29 Ocak 2011, 11:07
Ben'de motorumu yan sehpaya aldım ama tam açmamışım motor yana yattı ve yere bir miktar benzin döküldü ben'de telaşlandım ama korkulacak bir şey değil karbüratörün içindeki benzinin aktığını zannediyorum.

crazyrider
29 Ocak 2011, 12:04
endişelenecek bı durum değil merak etme

apocahpto
29 Ocak 2011, 13:05
peki benzin hava aldıgı için bi süre sonra depo boşalmazmı?.... yani benzin uçmazmi?

kyagmur
29 Ocak 2011, 13:08
bayağı karışık bi durum :) şimdi düştüm kıvılcım çıktı dökülen benzinle helak olmucam dimi

piranha dört
30 Ocak 2011, 01:14
apocahpto

peki benzin hava aldıgı için bi süre sonra depo boşalmazmı?.... yani benzin uçmazmi?

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/85359-cup-zemin-ve-benzin.html#ixzz1CSnaO8l5Uzun süre yatan motorun zor çalışma sebebi aslında bu.Motor yattıkca şamandıra haznesindeki benzinin uçucu kısmı biraz tahliye borusundan birazda hava filtresine doğru buharlaşır.zamanla buharlaşamayan kısım artar ve artık depodan yakıt akışı tamamen durur.Siz marşa basarsınız basarsınız ,zaten akünüzde zayıflamıştır ve ''isyanlardayım'' melodisi çalmaya başlar.Enjection lunun avantajlarından biri bu.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:14 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:56 ----------

apocahpto

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/85359-cup-zemin-ve-benzin.html#ixzz1CSnaO8l5Uzun süre yatan motorun zor çalışma sebebi aslında bu.Motor yattıkca şamandıra haznesindeki benzinin uçucu kısmı biraz tahliye borusundan birazda hava filtresine doğru buharlaşır.zamanla buharlaşamayan kısım artar ve artık depodan gelen miktar neredeyse yoktur.Siz marşa basarsını basarsınız ,zaten akünüzde zayıflamıştır ve ''isyanlardayım'' melodisi çalmaya başlar.