PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanuni Kanuni - Ronny

Sayfa : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

bobora
03 Mayıs 2011, 00:15
Arkadaşlar bugün servise gittim ekzosu sıktı usta felan ses çok büyük ölçüde azaldı. Ancak susturucuda bir problem var sanırsam dedi biraz daha kullan bakıma geldiğinde değiştiririz dedi. Ben de büyük ölçüde düzeldi zaten diye bir şey demedim. Artık bakım zamanı değiştiricez gibi..

ronnytechno
03 Mayıs 2011, 02:08
ya ben hala kavuşamadım motoruma 9 gun oldu parça beklıyorum bu nasıl iştir anlamadım .. allah servislere düşürmesin kimseyi :S

Esp Explorer
03 Mayıs 2011, 02:35
ya ben hala kavuşamadım motoruma 9 gun oldu parça beklıyorum bu nasıl iştir anlamadım .. allah servislere düşürmesin kimseyi :S

zor durum...bende yarin terslik olmazsa ilk bakima servis e gidecegim...hangi servis e gidecegim konusunda henuz karar verebilmis degilim...serik te olacak buyuk ihtimal...antalya baya uzak kaliyor side ye...manavgatta da servis yok :S

Esp Explorer
04 Mayıs 2011, 12:17
Herkese selam,

Dun motorumun ilk bakimina gittim.Motor yagi degisti.Motor kisminda gevseyen civata sıkıştırıldı.Herhangi bir problemin olup olmadığı soruldu.Herşey normaldi.Bakım sonrasi Tekirova tarafina gittim (yaklasik 150 km.) Donuste on tarafta tekerlegin oradan metal parca sesi duydum.Bir şey düştüğünü anladim.Hemen kenara cektim.Gece oldugu icin parcayi bulamadim.Benzinciye cektim.Baktim ki ön disk freninin civatalarindan biri eksik.Artik bir sonraki izin gunumde servise gidip caresine bakacagim.Bence bakima giden arkadaslar sorunlari olmasa dahi tum civatalari kontrol ettirsin.

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3786.jpg
http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3804.jpg

kral recep
04 Mayıs 2011, 14:36
Bugün bir kaç fotoğraf çekebildim.İş güçten fırsat bulabilirsem daha da çekeceğim.İyi sürüşler....

http://i104.photobucket.com/albums/m193/okanica/PICT2591.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m193/okanica/PICT2595.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m193/okanica/PICT2598.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m193/okanica/PICT2596.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m193/okanica/PICT2594.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m193/okanica/PICT2592.jpg

arkadaşlar ben de motosiklet alacam nasip olursa.scooter ya da vitesli almayı düşünüyorum.viteslide ybr 125 oto da ronny 150 düşünüyorum.kanuni pek kaliteli olmamasından ötürü tercihim değildi ta ki bu fotoları görünceye kadar(kanuni ronny nin reklamını yapsaydı bu fotolardaki gbi olmazdı,süper fotolar:queen:)
ama gördüğüm kadarıyla arkadaşlar servisten çıkmıyor yok civatası yok göstergeler..:farao: alalım mı uzak mı duralım net bişey söyleyebilir misiniz rica etsem
yani tecrübelerinize dayanarak bu keretayı tavsiye eder misiniz yok sa uzak mı duriim şu meletten?::153::

Esp Explorer
04 Mayıs 2011, 17:27
arkadaşlar ben de motosiklet alacam nasip olursa.scooter ya da vitesli almayı düşünüyorum.viteslide ybr 125 oto da ronny 150 düşünüyorum.kanuni pek kaliteli olmamasından ötürü tercihim değildi ta ki bu fotoları görünceye kadar(kanuni ronny nin reklamını yapsaydı bu fotolardaki gbi olmazdı,süper fotolar:queen:)
ama gördüğüm kadarıyla arkadaşlar servisten çıkmıyor yok civatası yok göstergeler..:farao: alalım mı uzak mı duralım net bişey söyleyebilir misiniz rica etsem
yani tecrübelerinize dayanarak bu keretayı tavsiye eder misiniz yok sa uzak mı duriim şu meletten?::153::

recep kardes bu paraya yamaha kalitesi beklemek hayalcilik olur...motor fiyatina gore guzel...hersey bakimda bitiyor...civata vs iyi kontrol edilmesi gerekiyor yoksa onun disinda tum mesajlari okursan yol tutusu surusu performansinda sorun yok...eger kanuni, asya motor , mondial, yuki vb. scooter lar arasinda kanuni yine en iyisi...arti servisle bugun gorustum onumuzdeki izin gunumde olayi cozeceginin garantisini verdi...yani servis olayina epey ozen gosteriyorlar...benimkisi biraz sanssizlik oldu ilk bakim ertesi boyle bir sorun...

kral recep
04 Mayıs 2011, 19:17
recep kardes bu paraya yamaha kalitesi beklemek hayalcilik olur...motor fiyatina gore guzel...hersey bakimda bitiyor...civata vs iyi kontrol edilmesi gerekiyor yoksa onun disinda tum mesajlari okursan yol tutusu surusu performansinda sorun yok...eger kanuni, asya motor , mondial, yuki vb. scooter lar arasinda kanuni yine en iyisi...arti servisle bugun gorustum onumuzdeki izin gunumde olayi cozeceginin garantisini verdi...yani servis olayina epey ozen gosteriyorlar...benimkisi biraz sanssizlik oldu ilk bakim ertesi boyle bir sorun...

bilgiler icin sagol esp..cin mali diye tabir ettigimiz motorlarin basinda bence de kanuni gelir haklisin.bakim da cok onemli dedigin gibi aksatmamak lazim.ama ilkin kask koruma almaya karar verdim motosiklete sonra karar vericem.motorun super gorunuyor bu arada.ins bi daha boyle sorunun olmaz.kazasiz belasiz keyifli surusler dilerim kaski alayim goruslerinizi almaya dewam ederim tesekkurler

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:15 ----------

bilgiler icin sagol esp..cin mali diye tabir ettigimiz motorlarin basinda bence de kanuni gelir haklisin.bakim da cok onemli dedigin gibi aksatmamak lazim.ama ilkin kask koruma almaya karar verdim motosiklete sonra karar vericem.motorun super gorunuyor bu arada.ins bi daha boyle sorunu
n olmaz.kazasiz belasiz keyifli surusler dilerim kaski alayim goruslerinizi almaya dewam ederim tesekkurler

Esp Explorer
04 Mayıs 2011, 20:17
tesekkurler...kask olayina bende bakacagim...su an yari acik kask var Antalyada kisa mesafelerde is e yarar ama uzun yolda tam korumali bir tanesi sart...herkese iyi surusler...

kral recep
05 Mayıs 2011, 16:55
tesekkurler...kask olayina bende bakacagim...su an yari acik kask var Antalyada kisa mesafelerde is e yarar ama uzun yolda tam korumali bir tanesi sart...herkese iyi surusler...
tam daha iyi olur ama bende gözlük war çene açılır almayı düşünüyorm

kartakont
05 Mayıs 2011, 19:19
geçmiş olsun esp explorer, bakımı nerde yaptırdınız? yağ parası bize mi ait, bakım kaç lira tuttu? birde hangi marka yağ koydurdunuz. ikinci bakım ücreti ne kadar onu sordunuz mu? saygılar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:13 ----------

=

bende yeni aldım daha binmek nasip olmadı bu nedenle yorum yok ama bu fiyata anca bu kalite olur. Esp Explorer in dediği gibi.... motorun görüntüsü ise bence süper.... zaten bu yüzden bu motoru aldım...... birde parça sorunu fazla yaşamayacağımı UMUYORUM!!!. saygılar

Esp Explorer
05 Mayıs 2011, 21:09
geçmiş olsun esp explorer, bakımı nerde yaptırdınız? yağ parası bize mi ait, bakım kaç lira tuttu? birde hangi marka yağ koydurdunuz. ikinci bakım ücreti ne kadar onu sordunuz mu? saygılar.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:13 ----------

bende yeni aldım daha binmek nasip olmadı bu nedenle yorum yok ama bu fiyata anca bu kalite olur. Esp Explorer in dediği gibi.... motorun görüntüsü ise bence süper.... zaten bu yüzden bu motoru aldım...... birde parça sorunu fazla yaşamayacağımı UMUYORUM!!!. saygılar

ben kaplan motor serikte yaptirdim...yag parasi sana ait...castrom 20w40 koydurdum...30 tl aldi...biraz fazla aldi ama ilk bakim diye sesimi cikartmadim...ikinci bakim ucreti eger tam bakim istersen a dan z ye 125 tl yok sadece yuzeysel bakim dersen 35 tl mis...

kartakont
06 Mayıs 2011, 01:22
bilgilendirme için Esp Explorer arkadışımıza teşekkürler.saygılar

Esp Explorer
06 Mayıs 2011, 03:09
rica ederim...ufak bir duzeltme yapayim...castrom yazmisim castrol olacakti ;)

kartakont
06 Mayıs 2011, 15:23
sorun değil yazım hataları arasıra hepimizin başına geliyor. not benim motorun kitapçığı maalesef yok lastik basıncı kaç olarak ayarlanmalı bilgilendirebilirseniz. birde motoru yarın sabah yazlığa götüreceğim ve ilk çalıştırmasını yapacağım (daha 1 km de garip) nelere dikkat etmeliyim. (özellikle ronny e özel dikkat gerektiren bir nokta var mı? (orada internetim yok mümkünse hızlı yanıt ) kolay gelsin,saygılar

bobora
06 Mayıs 2011, 18:24
kitapçığa burdan ulaşabilirsin..
http://www.kanuni.com.tr/media/documents/kullanim_kilavuzu/ronny.pdf
Lastik basınçlarına çok dikkat etmek gerek genelde serviste gelişi güzel basıyorlar. Büyük olasılıkla benzin almaya gideceksin ilk olarak ve o anda hemen benzin istanyounda kontrol et. Ön 29psi arka 32 olması gerekiyor.
Daha önce motoru almadan nelere dikkat edilmesi gerektiğini belirtmiştik okursan önceki yazılanları bulabilirsin :cat:

kartakont
06 Mayıs 2011, 20:37
teşekkürler bobora arkadaşım.saygılar

Esp Explorer
06 Mayıs 2011, 20:51
evet bobora nin yazdigi gibi on 29 arka 32 psi...ben petrol ofisi de makinede kontrol ettim...hemen hemen tum buyuk benzin istasyonlarinda var...dikkat etmen gereken en onemli sey ani hareketlerden kacinman...gaz verme, yuksek hiz, kasis ve bozuk zeminli yollarda ozenli kullanim arti ani frenden kacinma...kitapcikta tum ayrintilar var...tekrar hayirli olsun...

kartakont
06 Mayıs 2011, 21:49
teşekkürler Esp Explorer arkadaşım.saygılar

Esp Explorer
07 Mayıs 2011, 15:19
teşekkürler Esp Explorer arkadaşım.saygılar

yazliktan yorumlarini bekliyoruz...keyifli surusler ;)...

kral recep
07 Mayıs 2011, 18:18
arkadaşlar ybr 125 e karar kıldım.ronny almıyacam heralde.bakalım hayrlısı::153::

kartakont
07 Mayıs 2011, 20:10
tamam arkadaşlar yazlığa bir gün gecikme ile geçiyorum orada epey kalırım dönüşte raporu veririm. hepinize sevgiler ve saygılar

Esp Explorer
07 Mayıs 2011, 20:16
hayirlisi olsun recep...kartakont sanada iyi tatiller...iyi kal...

ronnytechno
08 Mayıs 2011, 00:21

...arkadaşlar burda yanlış yazmışım allah kimseleri servise düşürmesin demiştim ama anlatım bozukluğu olmuş.problem servisten değil fabrıkadan kaynaklıydı parca nın gelmesi epey bi uzun sürdü..ama bugun kavuştuk ronny ye :):queen:

bobora
08 Mayıs 2011, 14:05
...arkadaşlar burda yanlış yazmışım allah kimseleri servise düşürmesin demiştim ama anlatım bozukluğu olmuş.problem servisten değil fabrıkadan kaynaklıydı parca nın gelmesi epey bi uzun sürdü..ama bugun kavuştuk ronny ye :):queen:

Tekrar hayırlı olsun. Artık daha dikkatli kullanırsın gibime geliyor :)
Kazasız belasız gezmen dileğiyle..

@kartakont senin de yeni motorun hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullanman dileğiyle..

Esp Explorer
08 Mayıs 2011, 14:58
ronnytechno gozun aydin ;)...bobora nin dedigi gibi daha dikkatli kazasiz belasiz surusler...

Esp Explorer
11 Mayıs 2011, 02:02
on disk freninin dusen vidasi yerine yenisini taktirdim ama surtunme sesi gibi bir ses basladi yarin gidip baktiracagim aman dikkat arkadaslar vida ve civatalari duzenli kontrol edin !!!

-unnamed-
11 Mayıs 2011, 02:05
arkadaşlar bu motoru az çok incelem fırsatım oldu...
kısa ve çok yüksek...
sakıncalı gibi duruyor...
sürüşü nasıldır onu bilemem ama güven vermedi bana pek...
alanlara hayırlı olsun...
kazasız belasız binmeleri dileğiyle...

Esp Explorer
12 Mayıs 2011, 15:41
arkadaşlar bu motoru az çok incelem fırsatım oldu...
kısa ve çok yüksek...
sakıncalı gibi duruyor...
sürüşü nasıldır onu bilemem ama güven vermedi bana pek...
alanlara hayırlı olsun...
kazasız belasız binmeleri dileğiyle...

surusu oldukca guvenli...ozellikle yol tutusu virajlarda basarili...

ronnytechno
18 Mayıs 2011, 12:56
arkadaşlar benim motorun süspansiyon çok sert , sizlerinde öyle mi??

bobora
18 Mayıs 2011, 19:17
Lastik havalarının doğru basıldığını kontrol et bence..
Ama süspansiyonlar ilk zamanlar sert oluyor yavaş yavaş açılıyor merak etme.. Frenlerde aynı şekilde zamanla tutmaya başlıyor..

ronnytechno
19 Mayıs 2011, 11:42
500 km oldu daha nasıl açılıcak anlamadım .:queen:

Esp Explorer
19 Mayıs 2011, 15:18
500 km oldu daha nasıl açılıcak anlamadım .:queen:

Benim 1000 km oldu hala sert süspansiyonlar artik 3000 km de mi acilir allah bilir :)...Ön disk fren balatasi isine de Sali gunu baktiracagim...Bu sefer Antalya merkezdeki servis e gitmeyi planliyorum...

ronnytechno
19 Mayıs 2011, 17:10
ben düzeleceğini sanmıyorum bence bu motorun suspansıyonu yok traktör gbi bişey yanı ..

bobora
20 Mayıs 2011, 00:08
İki kişi bindiğim zaman belli ediyor süspansiyonlar kendisini.. Ama ön tekerdekinden bişe beklememek lazım cidden çok pasif..
Yılma bence yinede elbet yumuşar olmadı vidaları gevşer bir şekilde esneyecektir :P

Esp Explorer
20 Mayıs 2011, 02:45
İki kişi bindiğim zaman belli ediyor süspansiyonlar kendisini.. Ama ön tekerdekinden bişe beklememek lazım cidden çok pasif..
Yılma bence yinede elbet yumuşar olmadı vidaları gevşer bir şekilde esneyecektir :P

vida konusuna hic girma bobora...zaten on disk freni yalan oldu gibi...bakalim sali servis ne diyecek...

coolizma
20 Mayıs 2011, 02:52
hiç abartmıyorum ama bunun parasına 10 bin km de bws alsanız bundan 10 kat daha fazla iş yapar,10 kat daha ucuz parçası emin olun 10 kat daha zewkli gezmesi tozması paramız buna yetti demeyin ya çöpe atıyosunuz göz göre göre kızmayın ama.........

utkan35
20 Mayıs 2011, 18:21
konu güncel değil ama ben yazayım. şimdi sana bir tavsiye vereceğim. scooteri boşver.1650 tl mondial 125 mg çelik jantlı motorsiklet var. hem şehir içi hemde şehir dışı kullanırsın. grüntüsü pek karizmatik değil. ama çok ideal motor. yani scooter alacaksan kymco, sym, suzuki, honda gibi aletlere yönelmelisin. bütçen yetmiyorsa da benim tavsiyeme kulak ver. ikiside çin malı ama scooter ları ne kadar iyi kullansan çabuk dökülüyolar. hem vitesli motora alışmış olursun.

Özetlemek gerekirse çin malı scooter'lara heves etme. kullanışlı değiller. abimde var salcano nova 150 hızlı güzel ama sorun çıkarıyo sık sık. çabuk da dökülürler eminim. yani benim tavsiyemi düşün abim.

buyur her türlü yola gelir.köyde var bizim bi arkadaşın.köyde kullanmak için almıştı ama 250 , 300 kmlik yola çıkıyor ara sıra.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-125-uag-en-yeni-2011-model-mondial-touring-125-mg-sport-33015741/detay%3Fsource%3Dpromotion_chva&usg=__CMK0-XMX-6geSvYDe4tAGEnnkbU=&h=360&w=480&sz=19&hl=tr&start=12&zoom=1&tbnid=Dv1u3tDtNUqEhM:&tbnh=127&tbnw=170&ei=2URATemVAsuQswbJ4rnnBA&prev=/images%3Fq%3Dmondial%2B125%2Bmg%2Bsport%26um%3D1%2 6hl%3Dtr%26biw%3D1020%26bih%3D570%26tbs%3Disch:10% 2C428&um=1&itbs=1&biw=1020&bih=570&iact=rc&dur=1593&oei=k0RATdX_K4OAswaAztzXBA&esq=2&page=2&ndsp=15&ved=1t:429,r:3,s:12&tx=114&ty=47

arkadaşım doğru soyluyorsun çin malı scooterlar hep dokuluyor plastikleri kötü herşeyi kotu bunların

atillaboz07
20 Mayıs 2011, 22:58
bırakın bunları ya arkadasım ben gayet memnunum evet suspansiyon ları biraz sert ben alısdım valla ikinci el motor alınca çok iyi oluyo sanki satan niye satıyo acaba valla 2 senede dolmus parasına geliyo ben ikikişi biniyom bide motorun tipide çok güzel bws ikikişi binince motoru süren ucacak gibi oluyo rahat değil

bobora
20 Mayıs 2011, 23:23
Arkadaş mondial kullanan adam gelmiş burada ahkam kesiyor. Bütçesi uygun olan çoğu aklı başında insan zaten bilir kaliteli mal almayı.
Kullanım amacını ve bütçeni belirlersin ona göre bir şeyler alırsın. Şu anda aldığım motordan gayet memnunum fiyat/performans olarak. İlerde ne olur bilemem ama diğer çinlilere oranla kaliteli olduğu gayet açık.
Bu çin muhabbeti her topikte vardır zaten sıkmaya da başladı artık.

ronnytechno
21 Mayıs 2011, 11:37
ya arkadasım motordan memnun değiliz demedikki. ben ronnymden gayet menunum sadece süspansiyon sert dedım . neyse!!! bugun gidip bi ilk bakım yapıyım bari:

Esp Explorer
22 Mayıs 2011, 15:39
burada ronny ile ilgili yasadigimiz olumlu veya olumsuz tecrubelerimizi paylasiyoruz...diger ronnyci arkadaslarin dedigi gibi motordan memnunuz.fiyatina gore oldukca iyi bir motor.2. el kullanmak istemeyenler icin ideal.tabi bu arada herkesin gorusune de saygimiz sonsuz.

kartakont
22 Mayıs 2011, 21:52
burada ronny ile ilgili yasadigimiz olumlu veya olumsuz tecrubelerimizi paylasiyoruz...diger ronnyci arkadaslarin dedigi gibi motordan memnunuz.fiyatina gore oldukca iyi bir motor.2. el kullanmak istemeyenler icin ideal.tabi bu arada herkesin gorusune de saygimiz sonsuz.

Selam arkadaşlar, yazlıktan yeni, geldim ronny ile 125 km toplam yol yapabildim bu konuda şunu belirteyim Esp Explorer arkadaşımızın bu yorumuna tamamen katılıyorum. ve benim yorumlarım şu şekilde :öncelikle motorumu sevdim seviyorum 1- birkere sıfır aldım ellenmemiş yani, 2- evet biraz adi ama fiyat performans olarak anca bu kadar olur, 3- tipi yakışıklı, 4- frenler berbat, 5- çekiş iyi, 6- yakıt kabuledilebilir düzeyde, 7- farlar ve sinyaller iyi, 8- motorun yerden ve sele yüksekliği biraz fazla ama bu bence iyi ve ilave olarak yatışı da iyi sonuç olarak dengesi bence iyi 9- iki kişi performansı idare eder 10- tek kişi süspansiyonlar sert iki kişi iyi sebebi de arkada çift süspansiyon olması 11- göstergeler yeterli ancak aydınlatması biraz zayıf 12- flaşör (4 lü) yok bu iyi değil 13- lastik tabanı geniş bu da iyi 14- çok sesli veya eksoz sistemi iyi değil bu kötü 15- otomatik jikle var bu iyi 16- motoru ısıtmadan binmeyin ısınmış motor daha az zorlanır 17- frenler berbat evet bunu daha öncede (madde 4) belirttim ama tekrar vurguluyorum 18- tek basışta motor hemen çalışıyor bu iyi 19- kitabına göre euro emisyon standartına uygun bu da iyi 20- genel malzeme kalitesi vasat bu kötü 21- fiyatı uygun 22- motoru sehpada çalıştırıp tekerleğe tahrik verince, arka tekerlek yukarı aşağı yönünde (yaklaşık 10km hızı geçtikten sonra)ciddi salınım yapıyor ve titreşim oluşturuyor bu eğer ayarlanabilir değilse kötü 23- genel olarak motorda titreşim fazla bu kötü ( özellikle devir yüksekse ) 24- 150cc bu motora ideal 25- vergisi olmasa daha iyi olurdu 26- motora yakıtın sulanmasını önleyen katkıdan ekledim herkese tavsiye edilir (1 depoya 10cc) 27- motor yağına bor veya teflon katkılı yağ ilave etmeyi (sürtünmeyi ve ısınmayı azaltmak ve motor ömrünü korumak açısından) planlıyorum 28- koltuk altı hacmi çok iyi benimkinde kask(yarım)+yağmurluk+anahtar takımı+eldiven+güneş gözlüğü+ruhsat+cüzdanım var ve hala yer var çok yeterli bir alan:sonuç: zorlamadan kibar binerseniz ve çok fazla yol yapmayacaksanız bu motor alınır (tabii bu 125 km kullandıktan sonra elde ettiğim tecrübe ile yazdıklarım KM arttıkça fikirlerim değişebilir: hepinize saygılar. Kartakont

Esp Explorer
23 Mayıs 2011, 02:26
Selam arkadaşlar, yazlıktan yeni, geldim ronny ile 125 km toplam yol yapabildim bu konuda şunu belirteyim Esp Explorer arkadaşımızın bu yorumuna tamamen katılıyorum. ve benim yorumlarım şu şekilde :öncelikle motorumu sevdim seviyorum 1- birkere sıfır aldım ellenmemiş yani, 2- evet biraz adi ama fiyat performans olarak anca bu kadar olur, 3- tipi yakışıklı, 4- frenler berbat, 5- çekiş iyi, 6- yakıt kabuledilebilir düzeyde, 7- farlar ve sinyaller iyi, 8- motorun yerden ve sele yüksekliği biraz fazla ama bu bence iyi ve ilave olarak yatışı da iyi sonuç olarak dengesi bence iyi 9- iki kişi performansı idare eder 10- tek kişi süspansiyonlar sert iki kişi iyi sebebi de arkada çift süspansiyon olması 11- göstergeler yeterli ancak aydınlatması biraz zayıf 12- flaşör (4 lü) yok bu iyi değil 13- lastik tabanı geniş bu da iyi 14- çok sesli veya eksoz sistemi iyi değil bu kötü 15- otomatik jikle var bu iyi 16- motoru ısıtmadan binmeyin ısınmış motor daha az zorlanır 17- frenler berbat evet bunu daha öncede (madde 4) belirttim ama tekrar vurguluyorum 18- tek basışta motor hemen çalışıyor bu iyi 19- kitabına göre euro emisyon standartına uygun bu da iyi 20- genel malzeme kalitesi vasat bu kötü 21- fiyatı uygun 22- motoru sehpada çalıştırıp tekerleğe tahrik verince, arka tekerlek yukarı aşağı yönünde (yaklaşık 10km hızı geçtikten sonra)ciddi salınım yapıyor ve titreşim oluşturuyor bu eğer ayarlanabilir değilse kötü 23- genel olarak motorda titreşim fazla bu kötü ( özellikle devir yüksekse ) 24- 150cc bu motora ideal 25- vergisi olmasa daha iyi olurdu 26- motora yakıtın sulanmasını önleyen katkıdan ekledim herkese tavsiye edilir (1 depoya 10cc) 27- motor yağına bor veya teflon katkılı yağ ilave etmeyi (sürtünmeyi ve ısınmayı azaltmak ve motor ömrünü korumak açısından) planlıyorum 28- koltuk altı hacmi çok iyi benimkinde kask(yarım)+yağmurluk+anahtar takımı+eldiven+güneş gözlüğü+ruhsat+cüzdanım var ve hala yer var çok yeterli bir alan:sonuç: zorlamadan kibar binerseniz ve çok fazla yol yapmayacaksanız bu motor alınır (tabii bu 125 km kullandıktan sonra elde ettiğim tecrübe ile yazdıklarım KM arttıkça fikirlerim değişebilir: hepinize saygılar. Kartakont

yazdiklarinin hepsi dogru...1000 km den sonrada pek bir sey degismiyor...az kullanim icin ideal...

bobora
23 Mayıs 2011, 13:56

Aynen katılıyorum:cat: Ancak benim ön fren ciddi anlamda tutuyor artık. Arka fren içinse ciddi anlamda tutumuyor desem yeridir :) ve süspansiyon olayı baya kendisini göstermeye başladı. Eskiden hafif kasisli bir yerden geçtiğimde acayip hissederdim ama artık pek hissetmiyorum ve ön amörtisörün görevini yaptığını görebilyorum.. arkada zamanla açılır diye umuyorum ama yinede büyük bir beklenti içerisinde değilim..

Esp Explorer arkadaş sen ilk bakımı yaptırmıştın ve sonra motoru açma olaylarına giriştin mi ? Max hız ne yaptın ? Bende yakında bakıma götürücem ve biraz açmam gerekicek sanırsam. Max 90 yaptım ben şu ana kadar. Bu arada belirtiyim kaç yaptın ettin olaylarını sevmem ama motoru açmak gerekiyormuş bakımdan sonra bu motorun tüm performansını etkiliyormuş. Yoksa benim için çok fark etmez 10-20 km hızlı gitmiş gitmemiş..

Esp Explorer
23 Mayıs 2011, 20:07
Aynen katılıyorum:cat: Ancak benim ön fren ciddi anlamda tutuyor artık. Arka fren içinse ciddi anlamda tutumuyor desem yeridir :) ve süspansiyon olayı baya kendisini göstermeye başladı. Eskiden hafif kasisli bir yerden geçtiğimde acayip hissederdim ama artık pek hissetmiyorum ve ön amörtisörün görevini yaptığını görebilyorum.. arkada zamanla açılır diye umuyorum ama yinede büyük bir beklenti içerisinde değilim..

Esp Explorer arkadaş sen ilk bakımı yaptırmıştın ve sonra motoru açma olaylarına giriştin mi ? Max hız ne yaptın ? Bende yakında bakıma götürücem ve biraz açmam gerekicek sanırsam. Max 90 yaptım ben şu ana kadar. Bu arada belirtiyim kaç yaptın ettin olaylarını sevmem ama motoru açmak gerekiyormuş bakımdan sonra bu motorun tüm performansını etkiliyormuş. Yoksa benim için çok fark etmez 10-20 km hızlı gitmiş gitmemiş..

Ben de max 90 yaptim.Fren olayina guvenmedigim icin bu kadar...Arti yol durumu...Bulundugum bolge oldukca tehlikeli...Alanya - Kemer hatti...

Esp Explorer
25 Mayıs 2011, 12:04
Dun Antalyadaki servislerden biri olan Tayfun Motor a gittim.Serikteki servis (Kaplanoglu Motor) e gore daha profesyoneller.Disk freniyle ilgili sıkıntılarım vardı (daha onceki mesajlarimda yazmistim diski tutan iki vidadan birisi dusmus yerine gecici olarak side de ki bir motorcuda vida taktirmistim).uygun vida ile degistirdiler.kontrolunu yaptilar.50 km bir sorun yasadim.sonrasi ses gelmeye basladi.genelde Çin motorlarinin genel sorunuymus.diski frenleyecek olan 2 adet lastigin siz freni sıktıgınızda kapanip biraktiginizda geriye donmesi gerekiyor ama bende geriye tam acilmiyor.sonucta diske surtuyor ve ses e yol aciyor.acaba sizde de benzer bir durum sozkonusu mu? bu hafta izin gunumde tekrar servise gidip olayi cozmeyi dusunuyorum.sonucta garanti kapsaminda olan bir sey olmasi lazim.

kartakont
25 Mayıs 2011, 14:02
selamlar, bende herhangi bir disk sürtme sorunu şimdilik yok gerçi daha 125km yaptık ama ............ şaka yollu bir tavsiye yapayım; disk veya balata zamanla aşınınca ses kesilir abi diyen bir servise rastlarsanız sanırım sorun hallolur....umarım sorununuz kolaylıkla çözülür çünkü hepimizin başına gelebilir, saygılar

Tsubasa
25 Mayıs 2011, 14:14
merlin daha tarz duruyor
bu resim güzeli bence :D

kartakont
25 Mayıs 2011, 14:35
merlin daha tarz duruyor
bu resim güzeli bence :D

Sevgili dostum eğer Ronny i resminden bakarak değerlendirirsen hata yaparsın : bu motorun gerçeğini gördüysen sorun yok ama görmediysen tavsiyem şu : bazı araçlar vardır resimleri harika görünür fotojeniktir galeride çok şıktır ama yola çıkınca vasatlaşır ve kötü görünür. Ronny ise çok nadir görünen tersine bir olaydır. resimde berbat görünüyor galeride harika yolda ise süper......ama dediğimiz gibi kalitesi vasat ama yinede ben bu motoru seviyorum iyi ki almışım (her türlü mekanik soruna hazırlıklıyım. motoru bu sorunlarını bile bile aldım)

Tsubasa
25 Mayıs 2011, 14:44
Sevgili dostum eğer Ronny i resminden bakarak değerlendirirsen hata yaparsın : bu motorun gerçeğini gördüysen sorun yok ama görmediysen tavsiyem şu : bazı araçlar vardır resimleri harika görünür fotojeniktir galeride çok şıktır ama yola çıkınca vasatlaşır ve kötü görünür. Ronny ise çok nadir görünen tersine bir olaydır. resimde berbat görünüyor galeride harika yolda ise süper......ama dediğimiz gibi kalitesi vasat ama yinede ben bu motoru seviyorum iyi ki almışım (her türlü mekanik soruna hazırlıklıyım. motoru bu sorunlarını bile bile aldım)
ikisinide gittim gördüm
bindim arkadaşım aldı merlini
daha iyi bir motor var denior merlinde
merlin alın sallayın bunu :D