PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanuni Kanuni - Ronny

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Esp Explorer
14 Ekim 2011, 02:32
akşam servisi beklettim ve 7 gibi gittim. Sorunu anlattım, direkt ayak basılan yerden aküyü kontrol etti ve sigortanın yanmış olduğunu söyledi. 2 dk.da yenisiyle değişti ve direkt çalıştı. akü kutusunun içinde acil durumlar için de bir tane yedek bırakmışlar. sevindirici olan şu ki bu motor bir şekilde çalışıyor. servise gide gele öğrenicez demekki bazı şeyleri..

bu arada depo kapağı sebepli istop etme olur mu? dedim. Hayır bu scooterlarda böyle bir sorun yok dendi. Endurolarda böyle bir şey olur gibi bir şey söylediler. Tam anlamadım ama.

bir de sigortayı soketliye çevirmelerini söyledim, bu zaten soketli dediler.. şu an için motorumda bir değişiklik yaptıramadım..

bakalım bir daha sorun yaşarsam, diğer servise de danışıcam... şimdi tam gaz devam.

bu arada yağmurlarla başa çıkmak için bir çözümü olan, yağmurluk alıp ıslanmadan gezen var mı?

hadi gözün aydin.yagmurda Antalyada gezmek intihar olur.ama kapambol havalar icin prohel in saglam bir montu var.waterproof.su gecirmez.arti eldiven ve diz korumalari.isimi goruyor.

madphantom
14 Ekim 2011, 12:28
Selam arkadaşlar,benim amortisorler son zamanlarda çok sert gelmeye başladı.Lastiklerden olacagını düşündüm,Havalarını kılavuzda yazdıgı gibi ön 29 arka 32 yaptım,baya bir farklılık gösterdi.Bu arada bizim arka amortisörlerde ayar yapılabiliyormu ??? Son olarakta kmyi doğru göstermediginden dolayı servisle görüşücem bakıma gittigimde gerekirse degiştirticem.Sizde durumlar nedir?

Esp Explorer
14 Ekim 2011, 14:46
Lastik havasini cok sık kontrol etmek lazım.Bazen haftada bir bile fark yapıyor.Amortisör ayarı olayini bilmiyorum.Km olayini ben Tayfun Ustaya sormustum.Duzeltme sansi yok.Ama soyle diyim benim motor 10 km fazla gosteriyor.Ona gore hesapliyorum.Mesela ibre 80 km ise gercek hizim 70 km.

madphantom
14 Ekim 2011, 14:52
Exploerer Demin servis ile görüştüm sol sinyalim gelmiş gidip taktırıcam.Ayrıca km olayınıda sordum gelince konuşuruz dedi ama bilmiyorum muhtemelen banada yapılacak birşey yok diyecekler.Amortisor olayınıda bir sorucam.Akşam dönerim sana exploerer kendine iyi bak

Esp Explorer
14 Ekim 2011, 16:54
Tamam haberlerini bekliyorum.

madphantom
14 Ekim 2011, 18:12
Sol sinyal 2500 bakımına kaldı.çüKÜ Takılması için komple sol tarafın sökülmesi lazımmış.Bakımda halledicez.Amortisörlere yağ degişimi veya yumuşatma olmuyormuş.Gösterge olayınnıda sormuş her motorda degişiklik gösterirmiş motorun lastik büyüklüğüne göre.

Esp Explorer
14 Ekim 2011, 19:32
desene sıfır elde var sıfır.bu arada ön amortisörlerin yağını sinan atasoy değiştirtmişti diye hatirliyorum.

madphantom
14 Ekim 2011, 22:21
Yok o ön amortisörlerin yağını degiştirtti ben arkaları dedimde olmaz onlar kendinden hava sıkışmalı dedi[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 21:13 ---------- Previous post was at 21:11 ----------

http://c1110.hizliresim.com/11/10/14/15123.jpg[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 21:19 ---------- Previous post was at 21:16 ----------

http://c1110.hizliresim.com/11/10/14/15123.jpg (http://goo.gl/mc9cY)

---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:19 ----------

Bende bir foto paylaşayım dedim :D Yalnız şuan jantlarda kırmızı şerit ön çamurluktada sticker var:D

Esp Explorer
15 Ekim 2011, 02:09
Vay müdür Antalya dan güzel bir kare paylaşmışsın :)

madphantom
15 Ekim 2011, 10:15
Eyvallah abi herkes paylaşıyor bir tanede ben ekliyeyim dedim:D

Esp Explorer
15 Ekim 2011, 14:13
Eyvallah abi herkes paylaşıyor bir tanede ben ekliyeyim dedim:D

İyi yaptın ;)

madphantom
16 Ekim 2011, 21:29
Arkadaşlar bugün yine yaptııgm hız denememde normal düz yolda en fazla 80 alt geçitte en fazla 90 bastım.Sizde durumlar nedir?

Esp Explorer
17 Ekim 2011, 02:29
Arkadaşlar bugün yine yaptııgm hız denememde normal düz yolda en fazla 80 alt geçitte en fazla 90 bastım.Sizde durumlar nedir?

Son zamanlarda denemedim ama 2-3 hafta once 100 civarini rahat gordum.Zaten Tayfun Usta da motoru iyi açmışsın diyor her gittiğimde...

madphantom
17 Ekim 2011, 10:17
O zaman benim yapmam gereken tek birşey kaldı.2500 bakımından sonra uzunca boş bir yolda bascam.Ancak öyle iyice açılır artık motor.

Esp Explorer
17 Ekim 2011, 20:58
O zaman benim yapmam gereken tek birşey kaldı.2500 bakımından sonra uzunca boş bir yolda bascam.Ancak öyle iyice açılır artık motor.

2500 km sonrasi faydasi olur mu bilmiyorum.Ama ben ilk 500 km 40-50 km ile gittim.Sonra kademeli olarak hizimi yukselttim.

asot
18 Ekim 2011, 11:57
benim motor 750 km.ye geldi, hep 40-50 ile gidiyordum. Daha yeni 80 km.ye ulaştım. Bassam gidecek gibiydi ama fazla zorlamadım. Bu arada haftasonu motor kapağının birleşme yerinde birazcık yağ atığı gördüm. Toz yağ karışımı yapışmıştı. Şüpheye düşüp 2 tane yetkili servis bir tane de başka motorcuya sordum :), terleme yapmış normal dedi. Yağ damlaması vs. yok zaten. Sanırım motoru sıkıştırmaktan ve yağı fazla koymalarından olabilir diye düşündüm.

Aklıma gelmişken bir tane pideci ronnysi gördüm, km.si 7.000 e gelmişti. :) işallah daha yüksek km.leri kazasızca biz de yaparız.

mad resim güzel çıkmış, Antalya'ya zaten laf yok, her zaman güzel.

madphantom
18 Ekim 2011, 18:44
Tşkler asot,Bu arada çokta zorlama bence çünkü internetten okudugm kadarı ile açılma aşaması ne kadar zorlarsan zorla 5000 e kadar gidiyormuş.Bu arada yarın sabahtan 2500 bakımına gidicem.Gelişmelerden haberdar ederim.Kazasız belasız günler dilerim.

Esp Explorer
18 Ekim 2011, 20:19
Herkese selam.@madphantom 5000 e kadar gidiyormus olayini anlamadim.

asot
19 Ekim 2011, 11:51
mad 5000 olayını ben de anlamadım. Zorlayınca motorun ömrü 5000 km. mi olur demek istedin.

madphantom
19 Ekim 2011, 20:16
Arkadaşlar bugün saat 09:30 dan 13:30 a kadar servisteydim.Gerekli 2500 bakımı yağ ve buji degişimi yapıldı.Hava filtresi ve debriyaj balataları temizlendi.Yağ olarak shell yağ kullanıldı.Buji piyasada satılan 1-2 liralık bujilerdenmiş ve dayanıksız oldugu için bujiyide iyi kaliteli ısı dayanıklı bir buji ile degiştirdim.Bu arada bana süpriz oldu atillaboz ve explorerde servise geldi:D.Biraz motorlar hakkında bilgi sahibi olduk.Neyse sonrasında bakım işlemi bitti.Explorerin çantası görünüşte ve kullanım açısından hoşuma gittigi için birde aynısından ben taktırdım:D.Bu arada galiba doğru anlatamadım.Motorun açılma süreci 5000 kmye kadarmış bunu söylemek istemiştim.Toplamda masrafım 40 servis ücreti 10 buji 15 yağ 10 temizleme spreyleri ve yıkama 45 te çanta 120 tl tuttu.Ama şu beni çok endişelendirdi.Kanuni racer 200 cc motoru olan bir kişi hafif şekilde kaza yapmış ve 700 tl tuttu buda açıkca çok dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.Firma süs olarak konulan bir cam için 100 tl fiyat vermiş.Sanki avrupadan ithal parça geliyormuş gibi.Kazasız belasız sürüşler dilerim...

Esp Explorer
20 Ekim 2011, 02:00
Arkadaşlar bugün saat 09:30 dan 13:30 a kadar servisteydim.Gerekli 2500 bakımı yağ ve buji degişimi yapıldı.Hava filtresi ve debriyaj balataları temizlendi.Yağ olarak shell yağ kullanıldı.Buji piyasada satılan 1-2 liralık bujilerdenmiş ve dayanıksız oldugu için bujiyide iyi kaliteli ısı dayanıklı bir buji ile degiştirdim.Bu arada bana süpriz oldu atillaboz ve explorerde servise geldi:D.Biraz motorlar hakkında bilgi sahibi olduk.Neyse sonrasında bakım işlemi bitti.Explorerin çantası görünüşte ve kullanım açısından hoşuma gittigi için birde aynısından ben taktırdım:D.Bu arada galiba doğru anlatamadım.Motorun açılma süreci 5000 kmye kadarmış bunu söylemek istemiştim.Toplamda masrafım 40 servis ücreti 10 buji 15 yağ 10 temizleme spreyleri ve yıkama 45 te çanta 120 tl tuttu.Ama şu beni çok endişelendirdi.Kanuni racer 200 cc motoru olan bir kişi hafif şekilde kaza yapmış ve 700 tl tuttu buda açıkca çok dikkatli olmamız gerektiğini gösteriyor.Firma süs olarak konulan bir cam için 100 tl fiyat vermiş.Sanki avrupadan ithal parça geliyormuş gibi.Kazasız belasız sürüşler dilerim...

Dün forumda mesajını görünce izin günümde denk gelince serviste surpriz yapıyım dedim :) Yuzyuze de tanismis olduk.Cantan hayırlı olsun.Bende 5000 km bakımında full elden gecirtmeyi dusunuyorum.Bu arada Mart ta alınan Ronny lerle Mayıs ve sonrasi alınanlarda lastik farkı var.Bizzat bugun gorerek yasadık.@madphantom benim Ronny ilr de ufak bir tur atti.Performans olarak fark oldugunu soyledi.Tabi kendisinin 2500 km bakımı sonrasi durumu nedir bilemiyorum.Herkese iyi surusler...

asot
20 Ekim 2011, 10:09
herkese selam.

ronny birliği :) iyi denk gelmişsiniz.

Benim ilk bakım 500 km.de oldu ikinci bakıma servis 1500'de çağırdı. Kitapçıkta 400-800-2000 diye gidiyor. Bir sıkıntı olmaz di mi? Siz ise 2500'de gidiyorsunuz?

@Madphantom bujinin markası vs. var mı? Ben de gittiğimde değiştirmek istiyorum, bir de motorlarınızdaki çantaların bir resmini görsek? Ben de bir tane düşünüyorum ama pizzacı motoruna çok da benzetmek istemiyorum, racinglerin depo üstündeki bez çanta gibi bir şey bulursam bu daha çok işimi görecek aslında veya en kötü sırf kaskı bağlamak için lastik file gibi bir şey alıcam.

Geçen gün de alt ve üst takım halinde bir yağmurluk ve eldiven aldım. LS2 kask önceden almıştım zaten, bir sonraki aşama jantların yanına siyah şerit çektiricem.

Esp Explorer
20 Ekim 2011, 12:57
herkese selam.

ronny birliği :) iyi denk gelmişsiniz.

Benim ilk bakım 500 km.de oldu ikinci bakıma servis 1500'de çağırdı. Kitapçıkta 400-800-2000 diye gidiyor. Bir sıkıntı olmaz di mi? Siz ise 2500'de gidiyorsunuz?

@Madphantom bujinin markası vs. var mı? Ben de gittiğimde değiştirmek istiyorum, bir de motorlarınızdaki çantaların bir resmini görsek? Ben de bir tane düşünüyorum ama pizzacı motoruna çok da benzetmek istemiyorum, racinglerin depo üstündeki bez çanta gibi bir şey bulursam bu daha çok işimi görecek aslında veya en kötü sırf kaskı bağlamak için lastik file gibi bir şey alıcam.

Geçen gün de alt ve üst takım halinde bir yağmurluk ve eldiven aldım. LS2 kask önceden almıştım zaten, bir sonraki aşama jantların yanına siyah şerit çektiricem.

ronny birliği :)) @asot ilk bakımı 400-800 arası yaptırman gerekiyor.2. bakım 1500 km de 3. bakım ise 2500 km. de o qmadphantom un 2500 bakımı o.Canta olayı bu motorlarda pizzacı gibi durmuyor.Benim onceki mesajlarda paylastığım fotolara bakabilirsin.

madphantom
20 Ekim 2011, 18:49
Şimdi şöyle söylüyeyim.Benim buji markasını bilmiyorum ama rezitanslı galiba yani ısıya dayanıklı denildi.Explorerin motoru tam anlamıyla açılmış artık benim daha zamanım var onu anladm.Çanta gayet güzel duruyor tavsiye ederim.Ayrıca benim ilk bakım 500 de yapıldı.Şimdi 2250 dede 2.bakım yapıldı.

madphantom
21 Ekim 2011, 00:23
Akşam akşam yine sinir oldum arkadaş yaww egzoz yine belli bir devirde ses yapıyor.Servisle görüştüm yarın göstermeye gidicem.Adam gibi bir egzoz denk gelmedi.Daha 2 ay olmadan yine ses yapmaya başladı.Bilmiyorum inş yarın çözülür.

Esp Explorer
21 Ekim 2011, 04:02
Akşam akşam yine sinir oldum arkadaş yaww egzoz yine belli bir devirde ses yapıyor.Servisle görüştüm yarın göstermeye gidicem.Adam gibi bir egzoz denk gelmedi.Daha 2 ay olmadan yine ses yapmaya başladı.Bilmiyorum inş yarın çözülür.

Allah Allah.Bende şimdilik bir şey yok ama kıllandırdı.2 ay içinde tekrarlanması ilginç.

atillaboz07
21 Ekim 2011, 08:56
herkeze slm dosdum en son yolladıkları ekzoz bende bir sıkıntı yaratmadı sanırım sanada bana gönderdikleri ekzozdan yollarlar ve servisde karsılasdıgım arkadasın motorunun lastik ebatlarıda farklıydı daha ince beniki kalın cok güzel yol tutusu var ince tekerin nasıl acaba kullanmak lazım herkeze iyi sürüsler

madphantom
21 Ekim 2011, 09:51
Vallaha explorer banada ilginç geldi.Bakalım işte.Serviste karşılaştıgın arkadaş benim zaten atilla :) Bu arada ebata baktık benim ebatla çok az bir fark var explorerin lasstiklerin.

asot
21 Ekim 2011, 10:00
benim egzost ilk hafta değişti, bir daha da sorun yaşatmadı. İlerleyen günlere bakmak lazım. Lastikler benim de kalın, yol tutuşu oldukça iyi ama yağmurda biraz gaz vermeyle, arka taraf direk sağda solda.. Bir de şu varki bu motorun frenleri hiç de güven vermiyor. Bisikletten hallice. Onun dışında tam bir şehiriçi canavarı.. :)

Esp Explorer
21 Ekim 2011, 13:45
benim egzost ilk hafta değişti, bir daha da sorun yaşatmadı. İlerleyen günlere bakmak lazım. Lastikler benim de kalın, yol tutuşu oldukça iyi ama yağmurda biraz gaz vermeyle, arka taraf direk sağda solda.. Bir de şu varki bu motorun frenleri hiç de güven vermiyor. Bisikletten hallice. Onun dışında tam bir şehiriçi canavarı.. :)

Fren olayi maalesef oyle :(

madphantom
21 Ekim 2011, 14:36
Vallaha arkadaşlar işte bugün gidicem bakalım belkide vidası gevşemiştir o yüzden ses yapıyordur.Bu arada benim lastiklerde ince degil zaten asot sen benden sonra aldın benim lastiklerden daha kalın olacagını zannetmiyorum.Dedigin gibi motor suda çok kayıyor.Fren olaylarıda sakat ben hep arka freni sıkıştırıyorum.

ronnytechno
23 Ekim 2011, 11:41

dostum bence sen rodajı iyi yapamamışsın.. ilk 80 dediğini çok rahat görüo bu motor .. birde sunu dicem bakıyorumki herkes farklı farklı sorunlar yasıyo ... benim motor 4300 km yi geçti maşallah daha tık yok....

Esp Explorer
24 Ekim 2011, 00:10
dostum bence sen rodajı iyi yapamamışsın.. ilk 80 dediğini çok rahat görüo bu motor .. birde sunu dicem bakıyorumki herkes farklı farklı sorunlar yasıyo ... benim motor 4300 km yi geçti maşallah daha tık yok....

masallah de bilader :)

mka19
24 Ekim 2011, 01:39
1991 kanuni mz 1600 tl faal hızlı çalışır durumda ruhsatı var halen kullanıyorum mz 251 2 kişi gökdelen çık.

madphantom
24 Ekim 2011, 09:58
Vallaha bilemiyorum artık rodajını nasıl yaptım.Ama şu varki 80 i rahat görenler 4000 ve üzeri km yapanlar.Benim motor daha 2400 de ve dün yine bastım düz yolda bu sefer 95 gördüm demekki yawaş yawaş açılacak motoruda çok zorlamak istemiyorum.Yoksa bu sefer mutlaka bir yerinden patlak verir diye korkuyorum.Hakikaten maşallah 4300 de daha tık yok güzel.İnş hep böyle gider:D

Esp Explorer
24 Ekim 2011, 14:08
Vallaha bilemiyorum artık rodajını nasıl yaptım.Ama şu varki 80 i rahat görenler 4000 ve üzeri km yapanlar.Benim motor daha 2400 de ve dün yine bastım düz yolda bu sefer 95 gördüm demekki yawaş yawaş açılacak motoruda çok zorlamak istemiyorum.Yoksa bu sefer mutlaka bir yerinden patlak verir diye korkuyorum.Hakikaten maşallah 4300 de daha tık yok güzel.İnş hep böyle gider:D

Simdi soyle bir durum da var.@madphantom km. üzerinde duruyor ama cok onemli bir konu da benzin.Ne kullandiginizin onemi buyuk.Ben Shell den baskasını kullanmıyorum.Motoru aldigimdan beri (7 küsür ay) sadece birer kez Petrol Ofisi ve Opet ten aldim.PO dan aldigim motorun gucunu farkedilir seviyede dusurmustu.Bunu da gozonunde tutmak lazim.Bu arada madphantom un motorunun servisteki halini paylasiyorum.
http://i104.photobucket.com/albums/m193/okanica/PICT3026.jpg
http://i104.photobucket.com/albums/m193/okanica/PICT3027.jpg

madphantom
24 Ekim 2011, 17:24
Slm arkadaşlar explorer bu arada tşk ederim güzel paylaşım için:D Dedigin gibi bundan sonra shellden alıcam bir süre orayı denicem bakalım etkisi ne olucak.Ben sürekli normalde PO 97 oktan alıyorum.Şimdi deponun iyice boşalmasını beklicem ve sonrasında shellden alıcam.Bu arada sen servisten gittikten sonra motoru bu halde ilaçlı suyla ardından makina ile yıkadılar.Birde sonrasında tüm iç kısma koruyucu sprey sıktılar.Gerçekten motor tekrardan o haliyle gözüme girdi:D Birde çanta taktırdım.Senin çantanın aynısından yakından yeni haliyle paylaşıcam.Herkese allahtan kazasız belasız sürüşler dilerim.

kiyakh
24 Ekim 2011, 20:36
selam arkadaşlar herkese iyi akşamlar...aranıza yeni katılıyorum cuma günü itibariyle bnde ronny kullanıcısıyım.. eskişehir de yaşıyorum burda motor bulmak ölüm resmen :)

Esp Explorer
25 Ekim 2011, 02:24
Slm arkadaşlar explorer bu arada tşk ederim güzel paylaşım için:D Dedigin gibi bundan sonra shellden alıcam bir süre orayı denicem bakalım etkisi ne olucak.Ben sürekli normalde PO 97 oktan alıyorum.Şimdi deponun iyice boşalmasını beklicem ve sonrasında shellden alıcam.Bu arada sen servisten gittikten sonra motoru bu halde ilaçlı suyla ardından makina ile yıkadılar.Birde sonrasında tüm iç kısma koruyucu sprey sıktılar.Gerçekten motor tekrardan o haliyle gözüme girdi:D Birde çanta taktırdım.Senin çantanın aynısından yakından yeni haliyle paylaşıcam.Herkese allahtan kazasız belasız sürüşler dilerim.

Yeni fotolarini bekleriz.

---------- Post added at 01:24 ---------- Previous post was at 01:15 ----------

selam arkadaşlar herkese iyi akşamlar...aranıza yeni katılıyorum cuma günü itibariyle bnde ronny kullanıcısıyım.. eskişehir de yaşıyorum burda motor bulmak ölüm resmen :)

Aramiza hosgeldin.Motorun hayirli olsun.Kazasiz belasiz sürüsler...

madphantom
25 Ekim 2011, 11:02
selam arkadaşlar herkese iyi akşamlar...aranıza yeni katılıyorum cuma günü itibariyle bnde ronny kullanıcısıyım.. eskişehir de yaşıyorum burda motor bulmak ölüm resmen :) Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.Explorerinde dedigi gibi resimleri bekleriz:D

kiyakh
25 Ekim 2011, 11:33
teşekkürler explorer...hepimize kazasız ve belasız sürüşler..
çok saol madphantom...tabi ki ama motoru daha yıkatmadım :)

ronnytechno
25 Ekim 2011, 12:39
zaten ben bu motoru mart ayında ilk aldığımda ..servisteki usta 2500km den sonra adam olur bu motor demişti :D

madphantom
25 Ekim 2011, 12:49
Tamam sende yıkattıktan sonra eklersin:D Ronnytechno bizde ustanın sözünü dinleyip beklicez o zaman:D Ama şuda var bundan sonra benzini explorerin dedigi gibi shellden alıcam.Zaten kullanılan yağda shell bu arada merak ettigim bir olay daha sizin egzozdan çuff die bir ses geliyormu egzoz patlaması gibi ara sıra zorlayınca bende öyle ses geliyor sanki egzoz patlıyormuş gibi servise sordum sorun yok olur o karbüratör kendini temizliyor dedi.Ama çevreden baya dikkat çekiyor o ses hoşumada gidiyor açıkcası:D

kiyakh
25 Ekim 2011, 14:57
xenon siparişi vericem ama farın hangi tip olduğunu bilen var mı ?

Esp Explorer
25 Ekim 2011, 22:21
Tamam sende yıkattıktan sonra eklersin:D Ronnytechno bizde ustanın sözünü dinleyip beklicez o zaman:D Ama şuda var bundan sonra benzini explorerin dedigi gibi shellden alıcam.Zaten kullanılan yağda shell bu arada merak ettigim bir olay daha sizin egzozdan çuff die bir ses geliyormu egzoz patlaması gibi ara sıra zorlayınca bende öyle ses geliyor sanki egzoz patlıyormuş gibi servise sordum sorun yok olur o karbüratör kendini temizliyor dedi.Ama çevreden baya dikkat çekiyor o ses hoşumada gidiyor açıkcası:D

Bugun yine Tekirova yaptim.Ancak giderken beni rahatsiz eden ciriltili bir ses vardi.70-75 km nin uzerine cikinca bu ses basliyor.Solugu Tayfun Usta da aldim.Kendisi yoktu.Birol (Tayfun Ustanın oglu) ilgilendi.Abi sana da egzoz lazim dedi.O da bikmis artik.@maspahntomun 2. egzozu.Neredeyse her hafta bir egzoz degistiriyoruz dedi.Kanuni ye yazi yazacakmis.Ben simdilik siparis verdirmedim.Cunku 7 Kasimda sezon kapaninca 1.5-2 ay İzmir de olacagim.Motorda otelde yatacak.Yılbasi sonrasi hem 5000 km bakımını yaptiricam hem de yeni egzozun siparisini veririz artik.Bu arada soyle bir tespitim olacak.Egzoz sorunu hep guneyde kullanan arkadaslarda cikti.Ortam sicakliginin ve neminin diger illere gore cok yuksek olmasiyla bir ilgisi olabilir mi acaba.@kyakh xenon akuden baya yiyebilir.Bence uzerinde far yeterli.Tabi zevkler ve renkler... :)

kiyakh
25 Ekim 2011, 23:02
haklısın explorer ama motoru tamamlıcağı kanısındayım =))

Esp Explorer
25 Ekim 2011, 23:14
haklısın explorer ama motoru tamamlıcağı kanısındayım =))

Dene bakalim :)

madphantom
25 Ekim 2011, 23:21
Zaten explorer hız yapınca egzozun dağılıyor bence,bendede sorun yoktu 90 yaptıgım gün bu sorun başıma geldi.Gerçekten bu egzoz sorunu iyice benide bunalttı.Atilla07 nin 3. egzozu bu benimde 3.ü olucak.Adam gibi egzoz göndermedikleri sürece isterse 50 kere olsun degiştirticem.Ya bu deveyi güdücekler yada bu diyardan gidicekler hesabı ya adam gibi egzoz göndericekler veya garanti süresi dolana kadar her arıza verdiginde o egzozu degiştirticem.Bu arada xennon bencede şık durur ama akü olayından dolayı korkuyorum.Taktırırsan mutlaka xenon farların açıkken fotosunu görmek isterim:D

kiyakh
25 Ekim 2011, 23:28
int.ten sipariş vereceğim için far tipini öğrenmem lazım benim motor daha 70 km oldu açtırıp baktırayım diyeceğim ama ilk 500km de götüreceğim motoru servise..

madphantom
25 Ekim 2011, 23:42
Şimdi bunlar yeni nesil aynalı far oldugundan dikkatli olmakta fayda var,Bence servise gidip servisten tam detayını ögrenmelisin.Yoksa alacagın xenon far 100-150 den aşagı degildir.Paran boşa gitmesin.