Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanuni Kanuni - Ronny
Esp Explorer
23 Ağustos 2011, 01:41
Slm arkadaşlar benim egzoz degişince sorun kalmadı çok şükür jantlara sticker yapıştırmıştım biraz yamuk olmuştu onlarıda cumartesi günü 2,5 saatte ancak çıkartabildim zift gibi yapışmıştı jantlara tabi birazda çizdim ,bu arada dün hız denemesi yaptım 80 i geçemedim sizde durumlar nedir hiç hız denemesi yapan varmı içinizde gerçi tayfun usta motorun ancak açılacagını daha tam olarak açılmasının 2500 ü bulacagını söylemişti.
Ben daha oncede yazmistim.Bir kere denedim.İbreyi sonda gordum.5-10 sn oyle gittim.Sonra yavasladim haliyle :)) Jantlara bende sticker dusunmustum ki iyi ki dusunce de kalmis.Çıkartmak istersen bir dunya is desene...
ronnytechno
24 Ağustos 2011, 02:49
Slm arkadaşlar benim ronny siyah yandaki ronny yazısıda kırmızı o yüzden bende 2 ay önce falan jantlara kırmızı şerit cektim gayet hoş duruyor.. hız konusuna gelince 100km hızı uygun yolda rahat görüyor ama ben 80 in üzerine çıkmıyorum malum :)
Esp Explorer
24 Ağustos 2011, 12:05
Selam arkadaslar.Dun depoyu yine fulledim.Sabah baktigimda yine yere benzin damlamis.Bir de motor kalkış ve duruşlarda sanki bozuk zeminde gidiyormussun hissi vermeye basladi.Bakalim onumuzdeki hafta Sali solugu yine Tayfun Ustada alacagız gibi.Sizde durumlar nasil?
SinanATASOY
24 Ağustos 2011, 12:27
Varyatör kayışı kalkışı açıklayabilir duruşu da fren balatasından kaynaklanıyor olabilir gibime geldi..
Ben ön arka fren balatalarımı değiştirdim rahata erdim.. Şiddetle tavsiye ederim.. Benzin damlaması ise ihmale gelmeyecek bir konu.. Bağlantı noktalarını hemen kontrol etmelisin bence sele altını söküp..
madphantom
24 Ağustos 2011, 13:51
Slm arkadaşlar benim benzin damlaya olayı diğer motorda başımı ağrıttı için bu motorda bağlantı noktalarına kelepçe taktırdım.Fren durumum idare eder arka fren yumuşadımı vidasını sıkıyorum lastigi çeviriyorum rahat dönüyosada sorun yok demektir.Ben en fazla 80 yaptım dedigim gibi ama zaten motor daha 1140 kmde ancak açılır dediler.Exploerer kardeşim bence bu damlama olayını ihmal etme allah korusun yakınına ateş falan atarlar başın ağrır.Herkese kazasız belasız sürüşler...
Esp Explorer
24 Ağustos 2011, 15:39
Varyatör kayışı kalkışı açıklayabilir duruşu da fren balatasından kaynaklanıyor olabilir gibime geldi..
Ben ön arka fren balatalarımı değiştirdim rahata erdim.. Şiddetle tavsiye ederim.. Benzin damlaması ise ihmale gelmeyecek bir konu.. Bağlantı noktalarını hemen kontrol etmelisin bence sele altını söküp..
Aksamüstü aramda Manavgattaki servis e gidecegim.Geçenlerde halletmişlerdi ama anlaşılan bir şeyler yanlış.Varyatör kayışına da baktırırım.Bilgiler için sağol Sinan.
---------- Post added at 14:39 ---------- Previous post was at 14:37 ----------
Slm arkadaşlar benim benzin damlaya olayı diğer motorda başımı ağrıttı için bu motorda bağlantı noktalarına kelepçe taktırdım.Fren durumum idare eder arka fren yumuşadımı vidasını sıkıyorum lastigi çeviriyorum rahat dönüyosada sorun yok demektir.Ben en fazla 80 yaptım dedigim gibi ama zaten motor daha 1140 kmde ancak açılır dediler.Exploerer kardeşim bence bu damlama olayını ihmal etme allah korusun yakınına ateş falan atarlar başın ağrır.Herkese kazasız belasız sürüşler...
Bakalım bu akşamüstü bağlantı noktalarını kontrol ettiririm.
Talatt
25 Ağustos 2011, 13:11
slm arkadaslar bayramdan sonra bende ronny'me kavusacagım hayırlısıyla :) ve motoru teslim alırken nelere dıkkat etmelıyım bu konuda yardımcı olursanız sevınırım arkadaslar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------
Şimdi aldıgım bir habere göre bizim motorların fiyatı 2 bin 305 tlye yükselmiş:)
suanki fiyatı 2.200 ama kanuni sitesinde 2.305 olarak görünüyor
SinanATASOY
25 Ağustos 2011, 13:55
ESP servise gidebildinmi?
Esp Explorer
25 Ağustos 2011, 21:02
slm arkadaslar bayramdan sonra bende ronny'me kavusacagım hayırlısıyla :) ve motoru teslim alırken nelere dıkkat etmelıyım bu konuda yardımcı olursanız sevınırım arkadaslar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------
suanki fiyatı 2.200 ama kanuni sitesinde 2.305 olarak görünüyor
Hayırlısı olsun.Benim en büyük tavsiyem tüm vidalarını kontrol ettir, gevşek vida, somun olmasın.
---------- Post added at 20:02 ---------- Previous post was at 19:55 ----------
ESP servise gidebildinmi?
Selam Sinan.Servise dün gitmistim.Usta Antalyaya gitmiş.Bugün tekrar gittim.Bu sefer denk getirdim.Sorun depo şamandıra kapağının oradaki contanın sızdırmasıymış.İzolasyon yaptı.Artik depoyu ilk full lediğimde kaçırıp kaçırmadığını anlayacağız.Kalkış ve duruşlardaki vibrasyona gelince 2 gündür yok.Sanırım 2 kişi iken yük fazla geldi.O yüzden böyle bir sey yaşadım.
SinanATASOY
26 Ağustos 2011, 00:56
Ben o motora toplam 180 kilo yuk ile biniyorum fakat oyle bir titreme olmuyor.. Enteresan.. Benim gidonda bi problem basladi ama henuz tam cozemedim. Yakinda cikar kokusu..
Esp Explorer
26 Ağustos 2011, 02:51
Ben o motora toplam 180 kilo yuk ile biniyorum fakat oyle bir titreme olmuyor.. Enteresan.. Benim gidonda bi problem basladi ama henuz tam cozemedim. Yakinda cikar kokusu..
Yapma ya.180 kg iyi rakam.Bu arada gidon beni de arada kıllandırmıyor degil.Dedigin gibi yakinda çıkar kokusu.
SinanATASOY
26 Ağustos 2011, 08:42
180 kiloya şaşırmaman lazım yahu :) ;Ben antalyada bu tip motora (nasıl başarıyorlarsa) 4 kişi binen gördüm :D
madphantom
26 Ağustos 2011, 11:25
Arkadaşlar motor yükü iyi kaldırıyor ben mesela 190 kilo ile 20 km yol yaptım gayet düzgün herhangi bir sorun çıkmadı gidon dediginiz olay niye bu kadar endişelendirdi sizi anlamadım bu arada motora paspas alan varmı aranızda yoksa herkesin ilk aldıgı gün gibimi ???
SinanATASOY
26 Ağustos 2011, 11:29
gidon bilyası problem çıkaracak gibi.. Zaman zaman takılma yapıyor..
Esp Explorer
26 Ağustos 2011, 13:30
180 kiloya şaşırmaman lazım yahu :) ;Ben antalyada bu tip motora (nasıl başarıyorlarsa) 4 kişi binen gördüm :D
Bana henuz denk gelmemis demek ki :))
---------- Post added at 12:30 ---------- Previous post was at 12:26 ----------
Arkadaşlar motor yükü iyi kaldırıyor ben mesela 190 kilo ile 20 km yol yaptım gayet düzgün herhangi bir sorun çıkmadı gidon dediginiz olay niye bu kadar endişelendirdi sizi anlamadım bu arada motora paspas alan varmı aranızda yoksa herkesin ilk aldıgı gün gibimi ???
Bende 165 kg civari Manavgat - Alanya yapmıştım.Ama bu haftaya kadar oyle bir zorlanma hissetmemistim.Söyle bir durumda var tabi.On disk freni yeni degisti.Balataları haliyle yeni.Onlar açılana kadar bu tip kasma olabilir belki.Gidon olayina gelince bende takılma yapmıyor.Motor sanki eski dengesinde degil o yuzden kıllandım.Tayfun Ustaya gittigimde gosterecegim (Tahminim 6 Eylul gibi) İş güç durumundan daha öncesi zor.
madphantom
26 Ağustos 2011, 16:02
Anladım esp ama zannediyorum farklılık disk fren olayındandır ya bu sizin disk frenler niye böyle yaptı degiştirmek durumunda kaldınız,Benim arka fren pek sert durma yapmıyordu arkadaki vidayı sıktıgındada öncedende söyledigim gibi arka fren güzelleşti :) birde motora temizleme sütü aldım gerçekten güzel parlatıyor kavuçuk yerlere,plastiklere ve egzozun parlak kısmını temizleme sütü ile sildimmi motor daha çok gözüme giriyor:)
Esp Explorer
26 Ağustos 2011, 19:59
Anladım esp ama zannediyorum farklılık disk fren olayındandır ya bu sizin disk frenler niye böyle yaptı degiştirmek durumunda kaldınız,Benim arka fren pek sert durma yapmıyordu arkadaki vidayı sıktıgındada öncedende söyledigim gibi arka fren güzelleşti :) birde motora temizleme sütü aldım gerçekten güzel parlatıyor kavuçuk yerlere,plastiklere ve egzozun parlak kısmını temizleme sütü ile sildimmi motor daha çok gözüme giriyor:)
Benim disk freni olayi tamamen motoru aldığım yerle ilgili.Vidasi yeterince sıkılmamış.İlk bakımda Serik teki Usta nın da suçu var gerçi.Çünkü vidalardan birisi o gün düşmüş ve motoru düşme sesi geldikten sonra durdurmak için on disk frenini de kullanmıştım.Tabi tek vidanin tuttugu disk freni merkezden sorunlu hale gelmişti.
can_racal
26 Ağustos 2011, 22:14
Merhaba forumdaşlar ehliyet kursu için şoförler cemiyetinden dosya,nüfus cüzdanına fotoğraf,vesikalık çektirme,kan grubu,sağlık raporu,öğrenim belgesi,sabıka kaydı. işlerinden hepsini hallettim kursa gitmesi kaldı bayramdan sonra başlıyor.Önerilerinizi alabilirmiyim dana önce hiç motosiklet sürmedim bisiklet sürdüm :) ronny alacağım bende biraz akıl hocalığı yapın bea . :)herkezin kadir gecesi mübarek olsun !
Esp Explorer
27 Ağustos 2011, 00:58
Merhaba forumdaşlar ehliyet kursu için şoförler cemiyetinden dosya,nüfus cüzdanına fotoğraf,vesikalık çektirme,kan grubu,sağlık raporu,öğrenim belgesi,sabıka kaydı. işlerinden hepsini hallettim kursa gitmesi kaldı bayramdan sonra başlıyor.Önerilerinizi alabilirmiyim dana önce hiç motosiklet sürmedim bisiklet sürdüm :) ronny alacağım bende biraz akıl hocalığı yapın bea . :)herkezin kadir gecesi mübarek olsun !
Kurstaki direksiyon eğitimlerine mutlaka katil.Hiç motor tecruben olmadığını düşünürsek ehliyet alsan dahi trafikte epey zorlanirsin.İlk zamanlar trafik yogunlugu az veya olmayan yerlerde sürüş yaparak tecrube kazanabilirsin.
SinanATASOY
07 Eylül 2011, 21:04
Arkadaşlar bugün ön amortisörlerimin yağlarını değiştirttim. İyi ki değiştirtmişim.. İçinden pis kokan yanık bir yağ çıktı.. Makinanın sürüş karakteri değişti..
Değişmesine bir etken de performans varyatörü taktırmış olmamdan kaynaklanıyor.. Şiddetle tavsiye ederim.. Son hızım da performansım da arttı..
Esp Explorer
08 Eylül 2011, 02:46
Arkadaşlar bugün ön amortisörlerimin yağlarını değiştirttim. İyi ki değiştirtmişim.. İçinden pis kokan yanık bir yağ çıktı.. Makinanın sürüş karakteri değişti..
Değişmesine bir etken de performans varyatörü taktırmış olmamdan kaynaklanıyor.. Şiddetle tavsiye ederim.. Son hızım da performansım da arttı..
Hayırlı olsun Sinan.Ben 5000 km bakımını bekliyorum.Şunu söyleyebilirim.Benzini hep aynı yerden almakta performansı oldukça etkiliyor.En son Petrol Ofisinden almıştım.Motorun performansı düştü (Amacım bir markayı kötülemek değil yanlış anlaşılmasın) Shell sanki Ronny için daha iyi gibi.Bu arada bügün itibarıyla koruma işini de çözmüş bulunmaktayım.Prohet mont,eldiven ve dizlik aldım.En yakın zamanda fotograflari paylasirim.
madphantom
10 Eylül 2011, 01:39
Slm arkadaşlar uzun bir aradan sonra merhaba benim daha 1560 km oldu usta her ne kadar 2500 de bakıma gel desede 2000 de gitmeye niyetliyim ayrıca bu ön amortisör yağ degiştirme olayını yeni duydum biraz araştırdım 10000 de bir degişmesi gerekiyor diyorlar ama eğerki performansı degişiyorsa yaptıralım ayrıca çok maliyetlimi oluyor çünkü anladıgım kadarı ile tüm ön düzen sökülüyormuş 2500 bakımında nelere dikkat etmeliyim motora neler yapılıyor yardımcı olursanız seviniirm
SinanATASOY
10 Eylül 2011, 01:56
Benim ön takımdan şikayetim vardı dolayısıyla bu işçiliği göze aldım.. Sizin şikayetiniz yoksa 10 bine kadar devam edin.. İş gerçekten uzun bir iş.. Ön taraf komple dağıtılıyor.. Maliyet ise işçilik saat ücreti + 10-15 lira hidrolik yağ..
Esp Explorer
10 Eylül 2011, 01:56
Benim 2500 km bakımının fotograflarini foruma eklemistim.Yag degisimi ve dişlilerin yağlanması.
madphantom
12 Eylül 2011, 18:16
Slm arkadaşlar hatırladım resimleri zaten eklemiştin onlara bir göz atayım.Nasıl arkadaşlar motorlarla aranız sıkıntı veya başka bir durum varmı paylaşacagınız???
Esp Explorer
12 Eylül 2011, 19:34
Simdilik yok gibi.Yarın bir terslik olmazsa uzun bir aradan sonra Tekirovaya gideceğim.Side-Tekirova-Tahtalı-Tekirova-Side.Tahminim 350 km yapacağım.Motoru on disk freni degistikten ve elektrik sorunları yasayip çözdükten sonra ilk kez uzun yolda test etme sansi bulacagim.Donuste izlenimlerimi paylasirim.
madphantom
13 Eylül 2011, 10:30
Peki kardeş sana şimdiden iyi yolculuklar diyelim o zaman...
Esp Explorer
14 Eylül 2011, 00:16
Sagolasin.Tekirova olamadi.Tayfun Ustaya ugradim.Egzozun grenajında temizleme esnasında farkettiğim ufak bir ses vardi.Onu gösterdim.Egzozu motora bağlayan askının puntası atmış.Onu hallettik.Gerci ses tam gecmedi ama giderken herhangi bir sorun yok.Parmakla tekerleğe yakın olan kisimdan noktasal vurursan ufak bir ses yapıyor.En kotu 5000 km bakımında komple sökülüp bakılır.
madphantom
22 Eylül 2011, 19:31
Arkadaşlar merhaba yağmurlu günler başladı yollarda dikkatli olun bu motor gayet güzel kayıyor :D
atillaboz07
22 Eylül 2011, 23:22
arkadaslar herkeze merhabalar bende bütün sorunlar birikmiş vaziyette 7500 bakımını yaptırdım benim jant eyri oldugu için arka firen tutmuyormus bunu ogrendik sagolsun tayfun usta fark etti daha sonra motor blogu çatlamıs nasıl oldugunu anlamadık ama oda değişiyor skzozumda değişdi ikincisi bu derken sagtaraf motor kulagı kopdu oda garantiden halledildi ama motor servisde suan blok gelince motoruma kavuscam herkeze iyi sürüşler arkadaslar
Esp Explorer
23 Eylül 2011, 02:50
Arkadaşlar merhaba yağmurlu günler başladı yollarda dikkatli olun bu motor gayet güzel kayıyor :D
Yagmur olayı bugün esir aldı.Dediğin gibi dikkat ;)
---------- Post added at 01:50 ---------- Previous post was at 01:48 ----------
arkadaslar herkeze merhabalar bende bütün sorunlar birikmiş vaziyette 7500 bakımını yaptırdım benim jant eyri oldugu için arka firen tutmuyormus bunu ogrendik sagolsun tayfun usta fark etti daha sonra motor blogu çatlamıs nasıl oldugunu anlamadık ama oda değişiyor skzozumda değişdi ikincisi bu derken sagtaraf motor kulagı kopdu oda garantiden halledildi ama motor servisde suan blok gelince motoruma kavuscam herkeze iyi sürüşler arkadaslar
Of of of.Neler çıkmış.Bakalım biz 7500 km ye geldiğimizde neler çıkacak.Hayırlısı diyelim.Umarım en kısa zamanda motoruna kavuşursun.
madphantom
23 Eylül 2011, 09:57
Hakikaten motorda baya bir sorun olmuş ama garantiden degişmesi güzel,ayrıca benimde 2500 bakımı yaklaşıyor bende 2000 de yaptırmayı düşünüyorum,benzin deposunun oradaki demiride aldırmayı düşünüyorum sol led sinyalin bir tanesi yanmıyor temazsızlıktan diye düşünüyorum yağmur başladı başlıyalı motordan bir koku geliyor bende çalışır haldeki motora su temas ettigi için herhalde diye düşünüyorum. Herkese keyifli sürüşler...
arkadaşlar herkese merhaba. ben de dün itibariyle bir ronny 150 sahibi oldum. siyah renk. ilk motorum, motor tecrübem hiç yoktu. çalıştırmayı bile youtube dan videoları izleyerek öğrendim dün :) aldığım yerde de biraz tarifle şu anda baya bir kullanır duruma geldim. yaşım 28, böyle bir zevk için çok geç kalmışım onu anladım.
motorla ilgili ilk gün yaşadıklarım, motorun içine 1 lt. benzin koymuşlar, ilk saat heyecanıyla bulduğum her yola girdim ve en sonunda bir alışveriş merkezinin alt otoparkına çektim, arkadaşlarla buluştum ancak gece çalıştırmaya geldiğimde motor çalışmadı. benzin bitmiş maalesef :) neyse bir plastik şişe ile takviye yapıp devam ettim.
Yolda devam ederken ufak bir çukurdan geçtim ve farlar söndü, motoru kapattım tekrar farları açtım. çalıştı. Şu anda farlar çalışıyor ama yeniden söner mi diye kuşkuya düşdüm. Neden oldu bilmiyorum. Bir de motorda 40-50 km yi geçmememe rağmen 30 kmyi geçtikten biraz sonra, kayış,zincir sesine yakın bir ses geliyor. Bu sizde de oldu mu?
Bunlar dışında kesinlikle bu paranın karşılığı ve görüntü, performans olarak süper bir motor diyebilirim. bugün iyi bir kask almayı düşünüyorum. bu konudaki tecrübelerinizden de faydalanmak istiyorum. Komple kapalı kask düşünüyorum, sizce bu motorda sırıtır mı? bir de siyah vizörlü bir kask alsam gece sıkıntı yaşar mıyım?
3 paragrafa baya bir soru sığdırdım :) şimdiden affola.
Esp Explorer
23 Eylül 2011, 15:38
arkadaşlar herkese merhaba. ben de dün itibariyle bir ronny 150 sahibi oldum. siyah renk. ilk motorum, motor tecrübem hiç yoktu. çalıştırmayı bile youtube dan videoları izleyerek öğrendim dün :) aldığım yerde de biraz tarifle şu anda baya bir kullanır duruma geldim. yaşım 28, böyle bir zevk için çok geç kalmışım onu anladım.
motorla ilgili ilk gün yaşadıklarım, motorun içine 1 lt. benzin koymuşlar, ilk saat heyecanıyla bulduğum her yola girdim ve en sonunda bir alışveriş merkezinin alt otoparkına çektim, arkadaşlarla buluştum ancak gece çalıştırmaya geldiğimde motor çalışmadı. benzin bitmiş maalesef :) neyse bir plastik şişe ile takviye yapıp devam ettim.
Yolda devam ederken ufak bir çukurdan geçtim ve farlar söndü, motoru kapattım tekrar farları açtım. çalıştı. Şu anda farlar çalışıyor ama yeniden söner mi diye kuşkuya düşdüm. Neden oldu bilmiyorum. Bir de motorda 40-50 km yi geçmememe rağmen 30 kmyi geçtikten biraz sonra, kayış,zincir sesine yakın bir ses geliyor. Bu sizde de oldu mu?
Bunlar dışında kesinlikle bu paranın karşılığı ve görüntü, performans olarak süper bir motor diyebilirim. bugün iyi bir kask almayı düşünüyorum. bu konudaki tecrübelerinizden de faydalanmak istiyorum. Komple kapalı kask düşünüyorum, sizce bu motorda sırıtır mı? bir de siyah vizörlü bir kask alsam gece sıkıntı yaşar mıyım?
3 paragrafa baya bir soru sığdırdım :) şimdiden affola.
Aramıza hoşgeldin @asot.Benzin konusuna dikkat.Çünkü benzin gostergesi gerçeği göstermiyor.Ben şöyle bir yol izliyorum.Depoyu full luyorum.Not alip 200 km sonra tekrar full luyorum.Bu şekilde benzin yuzunden hic yolda kalmadım.Farların sönmesi konusunda baglantılarad temassizlik olabilir.Bence servise goster.Artı ses olayını da gostermis olursun.Anlattığın kadarıyla o ses bana normal gelmedi.Kask konusunda ise LS Diamond kullaniyorum ve oldukca memnunum.Full kask hicte siritmiyor.Ama siyah vizor konusunda bir sey diyemeyecegim.Bendeki seffaf.Tekrar hayırlı olsun.Kazasiz belasiz.
çok teşekkürler, hoşbulduk konu hakkında yazılanların hepsini okudum, inanılmaz faydalı oldu diyebilirim. bugün direk servise gidicem, bahsettiğim ses, burda bahsedilen egzos arızası sesi mi tam kestiremiyorum ama görücez bakalım.
Esp Explorer
23 Eylül 2011, 19:31
çok teşekkürler, hoşbulduk konu hakkında yazılanların hepsini okudum, inanılmaz faydalı oldu diyebilirim. bugün direk servise gidicem, bahsettiğim ses, burda bahsedilen egzos arızası sesi mi tam kestiremiyorum ama görücez bakalım.
Gelismeleri yazarsın.Bu arada benim kask LS degil LS2 :) Eksik yazmışım.
SinanATASOY
23 Eylül 2011, 19:36
Siyah vizör ile gece sürüşü yapılmaz..
Esp Explorer
24 Eylül 2011, 00:35
Siyah vizör ile gece sürüşü yapılmaz..
Demek ki test edilmiş ;)
madphantom
24 Eylül 2011, 12:03
Slm arkadaşlar herkese günaydınnn
Esp Explorer
26 Eylül 2011, 12:26
Yarın iki hafta önce ertelediğim Tekirova yolculuğu olabilir.Herkese iyi haftalar.
madphantom
26 Eylül 2011, 15:14
Evet bilader geçen gün tayfun ustanın yanına gittim senin motoru orada gördüm motor kısmı komple yoktu ,ama motora gördügüm kadarı ile temiz bakmışsın,bende temiz bakıyorum ayrıca bende benzin deposundaki orta demiri kestirip aldırdım ama deponun garantiden çıktıgını parça alındıktan sonra ögrendim artık depoya birşey olursa bir daha düşüncez şans ,Benzin katarken zor oluyordu şimdi rahatça depo doluyor
---------- Post added at 14:14 ---------- Previous post was at 14:12 ----------
arkadaslar herkeze merhabalar bende bütün sorunlar birikmiş vaziyette 7500 bakımını yaptırdım benim jant eyri oldugu için arka firen tutmuyormus bunu ogrendik sagolsun tayfun usta fark etti daha sonra motor blogu çatlamıs nasıl oldugunu anlamadık ama oda değişiyor skzozumda değişdi ikincisi bu derken sagtaraf motor kulagı kopdu oda garantiden halledildi ama motor servisde suan blok gelince motoruma kavuscam herkeze iyi sürüşler arkadaslarEvet bilader geçen gün tayfun ustanın yanına gittim senin motoru orada gördüm motor kısmı komple yoktu ,ama motora gördügüm kadarı ile temiz bakmışsın,bende temiz bakıyorum ayrıca bende benzin deposundaki orta demiri kestirip aldırdım ama deponun garantiden çıktıgını parça alındıktan sonra ögrendim artık depoya birşey olursa bir daha düşüncez şans ,Benzin katarken zor oluyordu şimdi rahatça depo doluyor
motorum 4. gününde 200 km.'ye geldi. haftasonu motordan gelen zırıltılara daha fazla dayanamayarak soluğu servisde aldım, sesleri dinlediler yaklaşık 15 dk. kadar, kimse birşey bulamayınca, komple egzostu söktüler ve yenisiyle değiştirdiler. :) artık daha keyifli oldu. Şimdiki sorunum farların yanmaması, dün gece yaklaşık 2 km farlar yanmadan sürmek zorunda kaldım. Daha büyük sorunlar çıkmasın da bu arızayı tamamen montaja bağlıyorum..
Esp Explorer
27 Eylül 2011, 01:53
Montaj sonrasi kontrol şart.Elektrik işi şakaya gelmez.Gece farsız sürmek çok tehlikeli.Bir an önce çözmeni öneririm.@madphantom bu garanti işleri böyle maalesef.Ufak müdalelerde bile garanti dışı kalabilirsin.
madphantom
27 Eylül 2011, 10:07
Asot başta motorun hayırlı olsun kazasız,belasız kullan.Explorerin dedigi gibi fabrikadan çıktıgı gibi bırakıyorlar motoru 500 bakımından önce motoru servise götürüp boşta gezen kabloları sabitletmende fayda var,ayrıca bu egzoz sorunu en fazla görülen sorunların başnda geliyor.Benimde egzoz,arka stop degişti, ve son olarakta sol arka sinyal degişecek.Bunlar sonuçta seri üretim motorları oldugu için bu tip arızalar çıkıyor ama takma 2 yıl garantili zaten kolay gelsin
Asot başta motorun hayırlı olsun kazasız,belasız kullan.Explorerin dedigi gibi fabrikadan çıktıgı gibi bırakıyorlar motoru 500 bakımından önce motoru servise götürüp boşta gezen kabloları sabitletmende fayda var,ayrıca bu egzoz sorunu en fazla görülen sorunların başnda geliyor.Benimde egzoz,arka stop degişti, ve son olarakta sol arka sinyal degişecek.Bunlar sonuçta seri üretim motorları oldugu için bu tip arızalar çıkıyor ama takma 2 yıl garantili zaten kolay gelsin
Teşekkür ederim :) bir de sorum olacak. bugün motorun sol tarafında küçük bir hortum var. sanırım yağ hortumu, ucuna da ufak bir kelepçe takmışlar, kelepçenin olduğu yerde ufak bir yağ damlası sızdığını gördüm. sizde de aynı durum oldu mu? motoru fazla sıkıştırmaktan dolayı böyle bir şey yapar mı? İşin kötü yanı bunları hep servisten çıktıktan sonra fark ediyorum. motor gayet güzel ama dediğim gibi bu çin/yerli malların servislerde monte ediliyor olması başa bela açıyor ,servisler pek de iç açıcı durmuyor, bisiklet servisi gibi. japonlar gibi monte halde gelse daha bir güzel olacak.
madphantom
27 Eylül 2011, 17:10
Şimdi asot şöyle söylüyeyim motorun sol yanında benim dikkatimi çeken üç hortum oldu bunun 2 tanesi hava filtresine bağlı hortumlar 1 tane de saydam boşta olan hortum var benim saydam olan hortum şuan sararmış vaziyette ama ne işe yaradığını bende bilmiyorum.Ama sorun olacagını zannetmiyorum.Yinede sen yağı arada kontrol et veya servise bir sor
atillaboz07
27 Eylül 2011, 20:05
slm arkadaslar o hortum hava filitresinden gelen yag hortumu sorun yok yani bu arada artık kanuni motorun nekadar dandik nekadar sallama bir ürün oldugunuda anladım
motorum servisden cıkar cıkmazda satmayı düsünüyorum herkezin motorunda benim yasadıgım sorunlar olcak arkadaslar ve heryerde kanuniyi kötüleyip bu motorda uzak durmaları konusunda uyaracagım bes para etmez gidin mondial alın daha saglam türk malı dedik aldık gördük enazından ben gördüm nekadar dandik durduk yerde motor blogumu çatlar motor kulagımı kopar 2kere ekzozmu değişir jantmı egri olur saymakla bitmiyor firenler tutmaz bundansonra kanuni düşmanıyım gerekirse gazeteci bulup motoru ibreti alem için yakmayı bile düşünüyorum kusura bakmayın arkadaslar en kısa zamanda sizlerde kurtulun bu markadan bütün paylasım sitelerinede yazcam
---------- Post added at 19:05 ---------- Previous post was at 19:01 ----------
dostum asot far yanmamasının sebebi öntarafda 3 soket var direksiyonu cevirinde soketlerden biri çıkmıs sanırım ön acılıp kablolarıcırtla sabitliyolar sorun oratadan kalkıyor vazgecin bu mordan biz yandık baskaları yanmasın
Esp Explorer
28 Eylül 2011, 02:38
slm arkadaslar o hortum hava filitresinden gelen yag hortumu sorun yok yani bu arada artık kanuni motorun nekadar dandik nekadar sallama bir ürün oldugunuda anladım
motorum servisden cıkar cıkmazda satmayı düsünüyorum herkezin motorunda benim yasadıgım sorunlar olcak arkadaslar ve heryerde kanuniyi kötüleyip bu motorda uzak durmaları konusunda uyaracagım bes para etmez gidin mondial alın daha saglam türk malı dedik aldık gördük enazından ben gördüm nekadar dandik durduk yerde motor blogumu çatlar motor kulagımı kopar 2kere ekzozmu değişir jantmı egri olur saymakla bitmiyor firenler tutmaz bundansonra kanuni düşmanıyım gerekirse gazeteci bulup motoru ibreti alem için yakmayı bile düşünüyorum kusura bakmayın arkadaslar en kısa zamanda sizlerde kurtulun bu markadan bütün paylasım sitelerinede yazcam
dostum asot far yanmamasının sebebi öntarafda 3 soket var direksiyonu cevirinde soketlerden biri çıkmıs sanırım ön acılıp kablolarıcırtla sabitliyolar sorun oratadan kalkıyor vazgecin bu mordan biz yandık baskaları yanmasın
Gecmis olsun Atilla.Basina gelenlerden sonra ne desen haklisin.
madphantom
28 Eylül 2011, 10:05
dostum asot far yanmamasının sebebi öntarafda 3 soket var direksiyonu cevirinde soketlerden biri çıkmıs sanırım ön acılıp kablolarıcırtla sabitliyolar sorun oratadan kalkıyor vazgecin bu mordan biz yandık baskaları yanmasın Kardeşim geçmiş olsun ne diyelim gerçekten ama sıkma canını sonuçta bu adamlar buna 2 yıl garanti vermiş ve yapmak zorundalar sen sadece beklemek durumunda kalıyorsun eğzoz sıkıntısı çogu arkadaş çekti benimde dedigim gibi eğzoz,arka stop,yan sinyal degişti ama yapacak birşey yok 2 katı para verip hondada almak vardı ama görüntüsü,fiyatı ve herkes gibi türk malı olmasına aldandık.Ama servise geçen gittigimde en fazla sorun şuana kadar senin motorda çıkmış servis öyle söylüyor ama garantili sonuçta hiç sıkma canını...
SinanATASOY
28 Eylül 2011, 10:21
Arkadaslar benim ronny satilik. 250 lik scooter aldim..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO