PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : elektrik ve boğulma

antilop_skul
19 Ocak 2011, 18:56
merhaba arkadaşlar motorumun bugun üst elektrik sistemini sıfırladım fakat korna sinyal farlar çalışmıyor ama arka fren lambası calısyor elden marşla calıstra bliyorum motoru acaba nerede hata yaptım

not : ana tesisattan gelen coklu soket olmadığı icin tek tek kabloları aynı renk olana bağladım

ve arkadaşlar hava filtrem yırtıktı onu komple tamir ettim sapa sağlam oldu ama son hızda giderken bazen boğuluyor gazı bırakmazsam stop ediyor bunların cevabını verirseniz cok sevinirim iyi akşamlar...

zeda3000
19 Ocak 2011, 19:53
1. Elektrik tesisatinda ne yaptigini tam bilmiyorum ama role ve sigortalari dogru bagladinmi bakman lazim
2. sanirim hava filren rahat calismiyor , iyice kontrol ettikten sonra hava ayari yapilmasi lazim

antilop_skul
20 Ocak 2011, 00:20
role zaten sokatli tes bağlama gbi bi durum yokki normal bagladım tesisatı sigorta yok direk bağlı aküde

zontar
20 Ocak 2011, 11:45
merhaba arkadaşlar motorumun bugun üst elektrik sistemini sıfırladım fakat korna sinyal farlar çalışmıyor ama arka fren lambası calısyor elden marşla calıstra bliyorum motoru acaba nerede hata yaptım

not : ana tesisattan gelen coklu soket olmadığı icin tek tek kabloları aynı renk olana bağladım

ve arkadaşlar hava filtrem yırtıktı onu komple tamir ettim sapa sağlam oldu ama son hızda giderken bazen boğuluyor gazı bırakmazsam stop ediyor bunların cevabını verirseniz cok sevinirim iyi akşamlar...

arkadaşım bu motorlar ( diye başlıyorum başıma çok geldiğinden :))) ) Genel olarak yedek parçacıdan aldığın tesisat ile orjinal üstündeki tesisatın kablo renkleri birbirine uymuyor. Sıklıkla görülen aynı renkler siyah ( pozitif)ve yeşil ( negatif yani şase) kablolar.. Diğerleri insanı hataya götürüyor. Soket kafaları uymuyor ise tek tek kabloları kendi yapacağın bir ampüllü kalemle kontrol etmektir. Ayrıca kendine aküden çekilmiş bir + kutuplu mil ve şaseden bağlanmış bir mil olacak :))))) şöyle diyim 1 metre kablo ucuna bildiğimiz bisiklet cant telini bağla ucunu sivrilt kullan. ( elektronikçilerin ölçüm cihazında kullandıkları gibi ) her kabloyu kontrol et :))))))

ferrari_gani
20 Ocak 2011, 12:51
merhaba arkadaşlar motorumun bugun üst elektrik sistemini sıfırladım fakat korna sinyal farlar çalışmıyor

fazla sıfırlamışsın hocam :P

bağlantılarda hata yapmışsındır yada kabloları çekerken temassızlık olmuş olabilir. korna far sinyal çalışmıo demişsin, oraların bağlantılarını bi kontrol et derim.

hava filtresine gelince de tamir ettirdim derken neyi kastediosun? tamir edilirken daha beter tıkanmış olabilir. başka bi filtre ile dene

antilop_skul
20 Ocak 2011, 23:13
kabloları yaptım sase kablosu cıkmıs tessatta dikkat etmemişim akşam akşam hava filtresinin hortumu yırtılmıstı gidip yenisini alana kadar bantladım genelde öyle yapıyorum yrtılınca yani hava filtresi dısında karburatöre giden hava yok arkasdaslar yorumlar icin teşekkür ederim