Orijinalini görmek için tıklayınız : Motordan hava filtresine giden boru ?
Hyp33Rx
18 Ocak 2011, 18:48
Merhaba arkadaşlar.
Motor bloğundan çıkan ve hava filtresine giden bir boru var. Ortasında 5-6 cm lik bi aparat mevcut. bunu çıkarttım ve temizledim içinden baya miktarda kusmuk tipinde benzin kokulu yarı sıvı yarı katı bişey çıktı. bu nedir acaba ? o boruyu takmadan çalıştırdım yanlışlıkla motor siyah duman attı taktım düzeldi :cyclopsan ne işe yarıyor ki o boru?
shi_bumi
18 Ocak 2011, 19:01
Bahsettiğin parça karterdeki basıncın ve oluşan su buharının dışarı atılması için kullanılır. Crankcase oil breather diye falan geçebilir adı.
Hyp33Rx
18 Ocak 2011, 19:04
Bahsettiğin parça karterdeki basıncın ve oluşan su buharının dışarı atılması için kullanılır. Crankcase oil breather diye falan geçebilir adı.
Dışarı... Nebileyim saçma geldi biraz, sonuçta çıkan şey kirli ve direk hava filtresine gidip hava filtresini de kirletiyor, sizce de saçma değilmi :pr:
shi_bumi
18 Ocak 2011, 19:13
Dışarı derken genelde hava filtresinin altında bulunan bir kutucuğa gelir. Bu kutu üstten hava filtresine alttan ise sizinde dediğiniz gibi kartere bağlıdır. Sonuçta karter içindeki buharın alınması için bir vakum gerekiyor olabilir ve o vakumda hava filtresinin içinde mevcut. Ancak su buharı ve basınçla beraber çekilen bir miktar motor yağı bu küçük kutunun içinde toplanır. Ordanda biraz hava filtre kutusuna gidiyor demekki. Zaten hava filtre kutusunun içinde bir miktar yağımsı şey hep bulunur.
Hyp33Rx
18 Ocak 2011, 19:17
Dışarı derken genelde hava filtresinin altında bulunan bir kutucuğa gelir. Bu kutu üstten hava filtresine alttan ise sizinde dediğiniz gibi kartere bağlıdır. Sonuçta karter içindeki buharın alınması için bir vakum gerekiyor olabilir ve o vakumda hava filtresinin içinde mevcut. Ancak su buharı ve basınçla beraber çekilen bir miktar motor yağı bu küçük kutunun içinde toplanır. Ordanda biraz hava filtre kutusuna gidiyor demekki. Zaten hava filtre kutusunun içinde bir miktar yağımsı şey hep bulunur.
Kelimesi kelimesine doğru dediniz, teşekkür ederim. :)
motorcu48
18 Ocak 2011, 19:24
marmariste ne ilginç olaylar oluyormuş ya:D
Hyp33Rx
18 Ocak 2011, 19:28
marmariste ne ilginç olaylar oluyormuş ya:D
Marmaris çok ilginç bir yer zaten :)
motorcu48
18 Ocak 2011, 19:31
bizde sıradan adamlar sayılmayız bee:d
Hyp33Rx
18 Ocak 2011, 19:33
bizde sıradan adamlar sayılmayız bee:d
Tabi canım, farkı yaratan bizleriz :mrgreen:
Sinan Aksu
18 Ocak 2011, 19:49
Şimdi ben bişey sorucam.
Hava sogutmalı bir motorda su buharlaşması nasıl oluşur?
Birde bu buharlaşan su hangi aşamada ve motorun neresinde olur?
motorhocası
18 Ocak 2011, 19:57
Pozitif karter havalandırma(PCV) olarak geçer, piston aşağıya inerken yağ buharı sıkışır ve kaçacak yer arar,keçeler contalar bunun yüzünden hasar alabilir. Hava filtre kutusuna yanması için gönderilir çünki atmosfere zararlı gaz salınımı önlenmiş olur.
Hyp33Rx
18 Ocak 2011, 19:59
Pozitif karter havalandırma(PCV) olarak geçer, piston aşağıya inerken yağ buharı sıkışır ve kaçacak yer arar,keçeler contalar bunun yüzünden hasar alabilir. Hava filtre kutusuna yanması için gönderilir çünki atmosfere zararlı gaz salınımı önlenmiş olur.
Bunu iptal etmenin bir yolu yokmudur sizce. Felaket kirletiyor bence bu hava filresini.
motorhocası
18 Ocak 2011, 20:02
Bunu iptal etmenin bir yolu yokmudur sizce. Felaket kirletiyor bence bu hava filresini.
Fazla yağ yapar.
sherrnova
18 Ocak 2011, 20:31
Benim hava filtemin yag akıtmasıda bu şekilde açıklanmıştı sanırım 2-3 ay kadar önce...
greyhorse
18 Ocak 2011, 21:02
edit............
concorde787
18 Ocak 2011, 21:21
bahsettiğin hortum sistemi bu mudur... http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/82132-bu-hortumun-gorevi-nedir.html
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO