Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuba Kuba STR 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Terapist
17 Kasım 2011, 01:04
laf dalaşına filan girdiğimiz yok, yukardada yazdım benim anlayamadığım motorun yokken ve bu motorun kullanıcısı değilken yorumlar yapman(1-2tur atmakla yorum yapılmaz). insanların forumlara giriş amaçları motorların birebir kullanıcılılarından yorumlar bilgiler almaktır, zaten kullanıcı olmayanların gereksiz yorum yapanların yorumlarını kale almamaktadırlar. ne markaya ne modele bir bağlılığım yok kullandığım 3motor için burada yada başka forumlarda yorumlarımı sıkıntılarımı dile getirdim(altını çiziyorum kullandığım motorlar hakkında yorumlar yazdım), forumu baştan sona okursan sıkıntılarımızı dile getirdik hep, hali hazırda çok bozuk yollarda gidonda hafif vuruntu yapmakta ve bunun önüne geçilemekte.
dikkat edin bir forumda bir başlık açılıyor, misal kawasakinin "SAKİ" modedi olsun :). bu modelin + ve - leri nelerdir? soru.
bir başlıyor millet yorum yapmaya allah allah
yok "SAKİ" çok benzin içiyo, kafası güzel geziyo, :)
yok gazı verdinmi hemen gaza geliyo,
yok frene bastınmı durmuyo,
yok balataları sıyırmış geziyo,
vs. vs. .....
bilmeyen, uzaktan görmüş, sesini duymuş hatta rüyasında görmüş 100kişi yorum yapıyor ama sadece yıllardır kullanmış 3-5 kişi gerçek deneyimlerini yazıyor. çünkü bu yılarca kullanma deneyiminde kişi hem motorla ilgili sıkıntıları hemde bayi-servis sıkıntısını birebir yaşamış oluyor.
ayrıca adı gecen kawasaki ve yamaha da gercekten büyük bir sıkıntı var, ister 10yaşında olsun ister yeni model olsun bu markalarda distribütör den kaynaklı bir parça sıkıntısı vardır. forumlar incelenirse avukat "savaş kayan" abimiz yamahayla baya bir papaz oldu, okadar uğraşmasına rağmen parçaların tümü eline taksit taksit ve toplamda 4ayda geldi.
sonuç olarak TERAPİST vesilesiyle, anlatmak istediğim kimse gereksiz yorumlarda bulunmasın, bırakın yorumu gerçek kullanıcılar yapsın lütfen
arkadaşım insanların yorum yapabilmesi için önce okuması sonra anlaması sonra kafasında değerlendirip yazıya dökmesi gerekiyo sen belliki daha okuma kısmını becerememişsin... benim yukarıda yazdığım yorumların hangisinde str şöyledir str böyledir str yakar str titreşimlidir str kötüdür vs. yorumumu gördün merak ediyorum böyle bir yorum yapmadım. kros motorların uzun yoldaki performansından ve üzerindeki lastiklerin asfalt performansından bahsettim str ile alakalı özel bir yorum yapmadım. (ki str alıp sm ye çevirmeyi düşündüğüm motordur). konuyuda en baştan okursan sen üye olmadığın zamanlarda benim yaptığım yorumları görürsün o zaman motor hakkında ki düşüncelerimide öğrenirsin. Ben str hakkında ne detaylı bir yorum yaptım ne de stryi kötüledim ben kros motorlar hakkındaki uzun yol düşüncemi paylaştım. Lütfen mesajlarında benim ismi yazarak benim vesilemle insanlara bişey söylemeye kalkışma. Evet gerçektende sana cevap vermek için yaptığım yorumlar çok gereksiz zaten okusaydın benim neden bahsettiğimi anlardın nese keşke çok sevdiğin kuba markasını motosikletinden çıkartıp oraya b.k attığın yamaha markasını yapıştırmasaydın motorunun kuba olmasından rahatsızmısın yoksa yada alsancakta seni görenler yamahamı kaçlık abi diyemi soruyolar. evet bende motorunu alsancak iskeleye çıkan arada gördüğümde yanimda ki bir kaç arkadaşla birlikte birlikte bu yazıyla ilgili düşüncelerimizi söyleyip gülmüştük biraz ama o yorumları burda yazmakta uygun değil malesef...
35emre35
17 Kasım 2011, 12:18
tarih 24.08.20011 de bu yorumu yapmışsın
Süper bilgiler gelmeye başladı artık allahtan 1-2 arkadaş aldı motoruda saçma sapan yorumlar yapan arkadaşların sesi kesildi :D
tarih 07.11.2011 de de bu yorumu
kesinlikle kuba dışında bişey al motor kötü olduğu için söylemiyorum her türlü işini görür ama bu adamlara 2 defa mail attım cevap verme tenezzülünde bulunmadılar şikayet maili yazdım onada cevap yok yani anlayacağın malı sana satalım ne yaparsan yap sora bir maile cevap yazmaya üşenen insanlar nasıl servis sağlar sen düşün...
okuduğunu anlamayan bence sensin. son msjından sonra "Huckle" nikli Hakan arkadaşım da bende, bir mailine cevap vermediler diye nasıl bu motoru almayın diyebiliyorsun, bu motoru kullanıyormusunki bayi,servis yada fabrika sana sıkıntı yaşatsın.....vs. diye cevaplar yazdık. yani en başında bu saçmalığa cevap verdik ama sen anlamayıp aşağıdaki seyleri yazmaya devam ettin.
Arkadaşlar sizinle amacım laf dalaşına girmek değil ama siz markayı öle bir sahiplenmişsiniz ki markaya firmanın yaptığı hatayı gündeme getirip şikayetçi olduğum da siz karakterinize yapılmış bir saldırı gibi görüyosunuz. mantelitenizi anlamak zor kimse sizin motorunuz, motorunuzun markası hakkında olumsuz eleştri yapamaz insanlar gibi markalarda kendini geliştirmek için eleştriye açık olmalıdır. ben fırsatım olup bayiye gitsem ve bu şikayetlerimi belirtsem eminim sizin gibi tepki vermezler neyse boşverin bunları en iyi motor sizin motorunuz en iyi firma küba eminim 1-2 yıl içinde de türkiyenin bir numaralı firması olur..
Bu arada motor tecürbem çok olmasada(kendi kanaatimdir 2 ay motora binip kendini kral sanan bi insan değilim) yeterli yorumu yapacak kadar vardır. Motor hakkında yorum yapmışsın motorun yok bu motora binmemişsin ... diye sallayan arkadaşların benim hakkımda bi bilgisi olmadan nasıl böyle konuştuklarını esas ben merak ediyorum.öncelikle ben nasıl bir yorum yaptıysam sanki bu yorumu yapmak için 5 sene bu motora binmem lazımmış gibi konuşuyosunuz.??şarköylü bi arkadaşımızda da sizin motosikletinizden var az çok inceleyip kısa bi gezinti yapma şansım oldu arkadaşlar yukarıda yaptığım yorumlar kadar binmişliğim var yani..Bunun dışında yaklaşık 1.buçuk yıl kadar ramzey 200gy kullanmışlığım vardır görev gereği sarıkamışa giderken satmak zorunda kalmıştım. evet şu anda motosikletim olmaması askere gitme ihtimalim nedeniyle motorumu satmamdır. kros ve kros motorlar hakkındaki bilgim de ramzey kullandığımdandır.
bende üşenmedim gene cevap verdim. motora binip 1-2sefer tur atmakla yorum yazılmaz, yazılırsa bilmeyen bir kişi aa bak kullanmışta yazıyor diye düşünüp olumsuz etkilenebilir, diye yazdım esprili öörnekler verdim . kendiminde 3 adet çinli kullandığını (mct250, skygo200, kuba250) söyledim, burada veya başka forumlarda kullandığım motorlar hakkında yazı yazdığımı anlatmaya çalıştım ama sen gene anlamayıp saldırırcasına hatta aşağlarcasına yorum yapmaya başladın
arkadaşım insanların yorum yapabilmesi için önce okuması sonra anlaması sonra kafasında değerlendirip yazıya dökmesi gerekiyo sen belliki daha okuma kısmını becerememişsin... benim yukarıda yazdığım yorumların hangisinde str şöyledir str böyledir str yakar str titreşimlidir str kötüdür vs. yorumumu gördün merak ediyorum böyle bir yorum yapmadım. kros motorların uzun yoldaki performansından ve üzerindeki lastiklerin asfalt performansından bahsettim str ile alakalı özel bir yorum yapmadım. (ki str alıp sm ye çevirmeyi düşündüğüm motordur). konuyuda en baştan okursan sen üye olmadığın zamanlarda benim yaptığım yorumları görürsün o zaman motor hakkında ki düşüncelerimide öğrenirsin. Ben str hakkında ne detaylı bir yorum yaptım ne de stryi kötüledim ben kros motorlar hakkındaki uzun yol düşüncemi paylaştım. Lütfen mesajlarında benim ismi yazarak benim vesilemle insanlara bişey söylemeye kalkışma. Evet gerçektende sana cevap vermek için yaptığım yorumlar çok gereksiz zaten okusaydın benim neden bahsettiğimi anlardın nese keşke çok sevdiğin kuba markasını motosikletinden çıkartıp oraya b.k attığın yamaha markasını yapıştırmasaydın motorunun kuba olmasından rahatsızmısın yoksa yada alsancakta seni görenler yamahamı kaçlık abi diyemi soruyolar. evet bende motorunu alsancak iskeleye çıkan arada gördüğümde yanimda ki bir kaç arkadaşla birlikte birlikte bu yazıyla ilgili düşüncelerimizi söyleyip gülmüştük biraz ama o yorumları burda yazmakta uygun değil malesef...
bu son cevabım, açılan forum amacından sapmaya başladı çünkü. bak güzel kardeşim, üşenmeden tekrar cevap veriyorum, buradaki konu motorun kullanıcısı olmadığın halde, bayi yada serviste sıkıntı yaşamadığın halde bir mailine cevap gelmedi diye kuba almayın diye mesaj yazmış olman ve senin gibi birçok kişinin kullanmadığı halde yorum yapıyor olması, foruma bakın 4-5kullanıcı var ama biton kişi yorum yapmış.(tekrarlıyorum lütfen herkes UZUN SÜRE kullandığı motorlar hakkında yorum yapsın, 1,5yıl kadar sürdüğün ramzey200 hakkında yorum yap mesela) ben ne yamahaya nede başka bir markaya b.k atmadım, gene anlamayan sensin. yamaha ve diğer bütün markalar kendilerini dünyada kanıtlamış firmalar. burada anlatmaya çalıştığım bu markaları getiren distribütör türk firmalarının tüketiciyi madur etmeleridir. dalga geçmeye aşağılamaya çalıştığın gibi yamaha sitikırını yapıştırmamın sebebi hava atmak değil, atamam zaten. kime neyin havasını atayım bilen bilir bak bunu bilmişsin yamaha olmadığını anlamışsın zaten, anlamayanlarda motorun yan kapaklarına bakıp anlarlar sağınada solunada kocaman KUBA yazmışlar. benim gibi yapıştıranların amacı hasret duydukları markaya binmenin hayalini azda olsa gerçekleştiriyor olabilmektir, yoksa ben yamaha yapıştırdım diye yada başkası hacı murata veya tofaşa BMW amblemi yapıştırdı diye kimse onu gerçekten bmw zannetmiyor, ooo süper arabaymış vaybe bmw ye bak, yamahaya bak demiyor :) hiç bir zaman çin malına binmekten gocunmadım, yolda sokaktada söyledim bilgi verdim, forumlardada yazdım bilgi verdim, hatta birçok forumda çin malına b.k atanlara kızdım uyardım bu markalar piyasaya girmeseydi birçok kişinin motora binme hayali gerçekten hayal olarak kalacaktı diye yazılar yazdım. keşke motoru gördüğünde yakınlarda olsaydımda birşey sorduğunda ne şekilde davrandığımı görseydin, çayımı içseydin sohbet etseydik.
Terapist
22 Kasım 2011, 03:17
onuncu defa yazmama rağmen anlatamadım ben motor hakkında bir yorumda bulunmadım iyidir kötüdür diye (yaptığım tek yorum burada motor kimsede yokken bayiye gidip inceleyip birkaç bişey yazmıştım bilgi olsun diye)SADECE KROS MOTORLAR hakkındaki uzun yol tecürbemi ve lastikler hakkındaki tecürbemi yazdım ama anlamak istemiyorsunuz gerçekten. hala ısrarla aynı şeyi söylüyorsunuz motor hakkında bi bilgi vermedim . bana hala motora 1-2 defa binerek yorum yazılmaz diye cevap veriyosun nasıl okuyosun anlamadım. evet ben okuyorum yılladır okuyorum birçok motorla ilgili test yazılarını da okuyorum hani diyosun ya 1-2 defa ile yorum yazılmaz diye o test yazılarınınn hepsi ve onca yazı bir kaç saat içindeki tecrübeyle yazılıyor.(ki benim böyle bi iddaam olmadığı için motor hakkında yorum bile yapmadım)
müşteri memnuniyeti konusuna gelince ben başıma gelen bi olaydan yola çıkarak bazı yorumlar yaptım (sen ise sadece başkalarından duyduğun ve servisine hiç gitmediğin motosiklet markaları hakkında yorum yapabiliyosun)
- "Motorda zincir koruması motor dişlisinin kapağını kırıyordu. Teknik arızaydı gittim. 3 kere hiç ilgilenmediler sustum sustum müşteri hizmetlerini aradım dedikleri şey biz size döneceğiz beyefendi döndünüz 1 ay oldu. Maşallah 10 kere aradınız hiçbir şey demiyorum. "
- "(burada da arkadaş bi çok şikayet yazmış ama uzun diye yazmıyorum)............ Türkiye sorumlusunu aradım hem motordan hem de servisten olan şikayetlerimi sıraladım. Adamlardan net bir cevap alamadım"
- "Ben Konya'nın Ereğli ilçesindeki Kubamotor mağazasından bir adet motor aldım ve bana 2 yıl garantisinin olduğunu her türlü problemde yardımcı olacaklarını söylediler. Şu an benim motorumun elektrik aksamından birkaç parçasında problem çıktı.
Üretim hatası olduğu söylendi. Ben bayiye gidip sıkıntımı anlattığımda garantinin bunu karşılamayacağını söyledi. Ben bu motoru aldığıma pişman oldum. Müşteri memmuniyeti namına hiçbir şeyle karşılaşmadım. "
yani anlatmak istediğim bende sana bu şekilde birçok örnek verebilirim. sen nasıl başka bi marka hakkında başka yerlerden okuduklarınla burda yorum yapıyosan ben hem okuduklarımdan yola çıkarak hemde kendi başıma gelenden yola çıkarak yorum yapmaya hakkım var. her marka hakkında şikayet eleştri olabilir anlayamadığım bu nasıl bir marka fanaktikliği sanki ben markaya değilde size laf söledim... Evet gerçekten çok uzadı artık uzlaşamayacağımız kesin uzlaşmak zorunda da değiliz zaten neyse daha da uzatmadan bitiriyorum ;)
search16
22 Kasım 2011, 03:31
Arkadaşlar sakın biraraya gelmeyin kavga çıkacak. Bende bir kuba kullanıcısı olarak servis sıkıntısını dile getirdim defalarca fabrikaya. Ama bi halt olmadı. Motordan memnunum ama servisten sıkıntılıyım. Fabrika ilgilendi servisler sırtını dündü hep.
35emre35
22 Kasım 2011, 14:54
kesinlikle kuba dışında bişey al motor kötü olduğu için söylemiyorum her türlü işini görür ama bu adamlara 2 defa mail attım cevap verme tenezzülünde bulunmadılar şikayet maili yazdım onada cevap yok yani anlayacağın malı sana satalım ne yaparsan yap sora bir maile cevap yazmaya üşenen insanlar nasıl servis sağlar sen düşün...
onuncu defa yazmama rağmen hala anlamıyorsun, şimdi cevap vereceğim halde gene anlamayacaksın; o yüzden bundan sonra yazdıklarım sana değil anlayacaklara. sana iyidir kötüdür dedin diyen oldumu, keşke kullanıcı olsaydında iyiliklerini kötülüklerini yazsan yorum yapsaydın, ozman kimse sana birşey demezdi(foruma tekrar baştan bak,ne ben ne başkası hiçbir kullanıcıya iyiliğini yada kötülüğünü yazdığında bir tepki vermedik demi?? çünkü iyi kötü ne varsa bizde paylaşıyoruz). tekrar söylüyorum sana cevabımız yukarıdaki yorumunaydı, motoru kullanmadığın halde mekanik yada servisle ilgili bir sıkıntı yaşamadığın halde bir mailine cevap gelmedi diye böyle saçma sapan bir şey yazdığın içindi. ama sen olur olmaz şeyler yazıp, konuyu çarpıtıp aşağılarcasına bir tavırla insanı çileden çıkartıyorsun ve çıkartmayada devam ediyorsun.
gene alakasız örneklerine cevap vermek zorunda bırakıyorsun. o test yazılarını yazan kişiler kendi uzmanlık alanlarında(yemek, şarap, motorsiklet, araba....vs.) bir numara olmuş, yalayıp yutmuş kişilerdir, oyüzden bu kişilerin gurme, eksper vs. gibi sıfatları vardır. yemeği, şarabı, motoru, arabayı yılların tecrübesiyle anlatır yorumlarlar + ve - lerini çok kısa sürede yöyleyebilirler
başıma gelen müşteri memnuniyeti ile ilgli yorum yaptım diyorsun hala :) tekrar yazayım, mail yolladın cevap gelmedi ve sen motoru almayın dedin, senin yaptığın yorum bu. bense herkesin bildiği, BİNLERCE madurun yaşadığı parça sorununu söyledim, fakat binlerce madur olmasına rağmen senin yaptığın gibi sakın almayın gibi birşey yazmadım.
evet kardeşim bu örnekleri çoğaltabilirsin, ben ve biçok kullanıcı sıkıntılarını burada yada başka forumlarda paylaşıyoruz zaten. hala anlamadığın nokta bu "kullanıcılar paylaşıyor". ama ne bir kullanıcı nede kullanmadığı halde mail atmış ve cevap gelmemiş bir kişi senin gibi cevap gelmedi diye bu motoru almayın demiyor :) busefer anladın inşallah??
marka fanatiği deyip konuyu çarpıtıp aşağlayıcı üslubunla noktayı koymuşsun gene(gerçi sen başından sonuna kadar konuyu çarpıtıp alakasız seyler yazıyorsunya niye şaşırıyorsam)
anlayacağını umduğum çok basit sekilde cevap vereyim: bir fanatikliğim olsa burada ne işim var, niye derdimi sıkıntımı başından beri yazıyor örnekler veriyor paylaşıyor uyarıyorum
neyse gerçek soru ve sorunlara devam edelim artık, burası str 250 kullanıcılarının bilgi paylaşım forumu değilmi :)
Bende bir kuba kullanıcısı olarak servis sıkıntısını dile getirdim, defalarca fabrikaya. Ama bi halt olmadı. Motordan memnunum ama servisten sıkıntılıyım. Fabrika ilgilendi servisler sırtını dündü hep.
motoru ege bölgesi ana bayiden aldım ve şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım ama yaşamış olsaydım, esnaf gibi esnaf olanını bulmak için diğer ilçe bayilerini tektek dolaşırdım. çünkü motoru aldığımdan beri doğru düzgün ilgilenen, sıkıntımı dinleyen, dinledikten sonra tur atıp tecrübe eden...vs. servis bulmak için 4 tane kuba servisi değiştirdim. iyisni bulana kadar dolaşın arkadaşlar, bu özel servis içinde geçerli.
bu arada yaşadığım sıkıntımı paylaşayım. forumu takib edenler bilir, arka fren merkezim komple değişmişti fakat şimdi tekrar frenleme gücü yavaş yavaş azalıyor. sıfır firenleme olduğunda değiştirilmesi için tekrar bayiye gideceğim bakalım busefer sorun yaratacaklarmı.
search16
23 Kasım 2011, 02:59
onuncu defa yazmama rağmen hala anlamıyorsun, şimdi cevap vereceğim halde gene anlamayacaksın; o yüzden bundan sonra yazdıklarım sana değil anlayacaklara. sana iyidir kötüdür dedin diyen oldumu, keşke kullanıcı olsaydında iyiliklerini kötülüklerini yazsan yorum yapsaydın, ozman kimse sana birşey demezdi(foruma tekrar baştan bak,ne ben ne başkası hiçbir kullanıcıya iyiliğini yada kötülüğünü yazdığında bir tepki vermedik demi?? çünkü iyi kötü ne varsa bizde paylaşıyoruz). tekrar söylüyorum sana cevabımız yukarıdaki yorumunaydı, motoru kullanmadığın halde mekanik yada servisle ilgili bir sıkıntı yaşamadığın halde bir mailine cevap gelmedi diye böyle saçma sapan bir şey yazdığın içindi. ama sen olur olmaz şeyler yazıp, konuyu çarpıtıp aşağılarcasına bir tavırla insanı çileden çıkartıyorsun ve çıkartmayada devam ediyorsun.
gene alakasız örneklerine cevap vermek zorunda bırakıyorsun. o test yazılarını yazan kişiler kendi uzmanlık alanlarında(yemek, şarap, motorsiklet, araba....vs.) bir numara olmuş, yalayıp yutmuş kişilerdir, oyüzden bu kişilerin gurme, eksper vs. gibi sıfatları vardır. yemeği, şarabı, motoru, arabayı yılların tecrübesiyle anlatır yorumlarlar + ve - lerini çok kısa sürede yöyleyebilirler
başıma gelen müşteri memnuniyeti ile ilgli yorum yaptım diyorsun hala :) tekrar yazayım, mail yolladın cevap gelmedi ve sen motoru almayın dedin, senin yaptığın yorum bu. bense herkesin bildiği, BİNLERCE madurun yaşadığı parça sorununu söyledim, fakat binlerce madur olmasına rağmen senin yaptığın gibi sakın almayın gibi birşey yazmadım.
evet kardeşim bu örnekleri çoğaltabilirsin, ben ve biçok kullanıcı sıkıntılarını burada yada başka forumlarda paylaşıyoruz zaten. hala anlamadığın nokta bu "kullanıcılar paylaşıyor". ama ne bir kullanıcı nede kullanmadığı halde mail atmış ve cevap gelmemiş bir kişi senin gibi cevap gelmedi diye bu motoru almayın demiyor :) busefer anladın inşallah??
marka fanatiği deyip konuyu çarpıtıp aşağlayıcı üslubunla noktayı koymuşsun gene(gerçi sen başından sonuna kadar konuyu çarpıtıp alakasız seyler yazıyorsunya niye şaşırıyorsam)
anlayacağını umduğum çok basit sekilde cevap vereyim: bir fanatikliğim olsa burada ne işim var, niye derdimi sıkıntımı başından beri yazıyor örnekler veriyor paylaşıyor uyarıyorum
neyse gerçek soru ve sorunlara devam edelim artık, burası str 250 kullanıcılarının bilgi paylaşım forumu değilmi :)
motoru ege bölgesi ana bayiden aldım ve şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım ama yaşamış olsaydım, esnaf gibi esnaf olanını bulmak için diğer ilçe bayilerini tektek dolaşırdım. çünkü motoru aldığımdan beri doğru düzgün ilgilenen, sıkıntımı dinleyen, dinledikten sonra tur atıp tecrübe eden...vs. servis bulmak için 4 tane kuba servisi değiştirdim. iyisni bulana kadar dolaşın arkadaşlar, bu özel servis içinde geçerli.
bu arada yaşadığım sıkıntımı paylaşayım. forumu takib edenler bilir, arka fren merkezim komple değişmişti fakat şimdi tekrar frenleme gücü yavaş yavaş azalıyor. sıfır firenleme olduğunda değiştirilmesi için tekrar bayiye gideceğim bakalım busefer sorun yaratacaklarmı.
Pardon 35emre35 nicli arkadaşım (neyse gerçek soru ve sorunlara devam edelim artık, burası str 250 kullanıcılarının bilgi paylaşım forumu değilmi) bidaha olmaz.:king:
35emre35
23 Kasım 2011, 13:11
search16, sana bir sözüm yok rahat ol :cat: anlayacak olan anlar inşallah.
servis sıkıntını yazmışsın, ona cevap vermeye çalışmıştım. memnun değilseniz üşenmeyin, en iyisini bulana kadar gerekirse çevrenizdeki bütün servisleri deneyin. dediğim gibi, esnaf gibi esnaf olanını ben 4.de buldum.
search16
23 Kasım 2011, 20:09
servis sıkıntını yazmışsın, ona cevap vermeye çalışmıştım. memnun değilseniz üşenmeyin, en iyisini bulana kadar gerekirse çevrenizdeki bütün servisleri deneyin. dediğim gibi, esnaf gibi esnaf olanını ben 4.de buldum.
Eyvallah. Farklı bir modelle konuya dalınca taştan nasiplandiğimi sandım. Bende 3.de buldum ama aramda 90km var.:)
Terapist
23 Kasım 2011, 20:45
yukarıda yazdıklarına cevap veremeyecek bir insan değilim ama gerçekten vaktim çok değerli senin gibi birisi için bu vaktimi harcayamam. bundan sonra ne yazarsan yaz hiç bir cevap vermeyeceğim çünkü buna değmez. bu mesajı bile yazmaya tenezzül etmedim ama ben cevap yazmadığım halde beni ima eden cümleler kullandınız. Tek istediğim bundan sonra mesajlarınız da benim adımı ve beni ima eden cümleler kullanmayın rica ediyorum. umarım anlatabilmişimdir. hoşçakalın.
serdar87
06 Aralık 2011, 03:21
HERKESE SELAMLAR:cat:
yaklaşık 45 dakikadır okuyorum ve son sayfalar gerçekden eylençeli :P
ŞAHSİ ELEŞTİRMELER BİTMİŞ GİBİ :cherry:
45 dakikadir okuduğum için... eksileri ve artıları anladım ve deyerlendirdim... herkesin emeyine çok teseküller ve saygılar!!!!
35emre35 arkadaş çok müçadele etti ve yazdıklarını çok matıklı buldum (motor hakkında:P)
Onun için emre kardeşden ve diyer STR 250 GERÇEKDEN UZUN SÜRE KULLANAN ARKADAŞLARDAN bir çevap bekliyorum !!!!
benim için şu an 2 motor söz konusu !!!!
Kuba STR 250' mi yoksa Motoran XF 250' mi
XF 250 hava soğutmalı ve aşırı tuzlu... hatırlatıyım :pale:
http://www.motoran.com.tr/motorsikletdetay.asp?id=38
Huckle
06 Aralık 2011, 12:18
45 dakikadir okuduğum için... eksileri ve artıları anladım ve deyerlendirdim... herkesin emeyine çok teseküller ve saygılar!!!!
35emre35 arkadaş çok müçadele etti ve yazdıklarını çok matıklı buldum (motor hakkında:P)
Onun için emre kardeşden ve diyer STR 250 GERÇEKDEN UZUN SÜRE KULLANAN ARKADAŞLARDAN bir çevap bekliyorum !!!!
Evet dediğin gibi, emre ve ben motor hakkında kullanıp birşeyler paylaşmak isterken kafasına göre takılan biri çıktı ortaya.. Açıkçası motoran'ın bu modelini ilk defa gördüm, sanırım daha çok yeni.. Özellikleri açısından Kuba ile çok farklı değil.. İkisinin de çinli olduğunu düşünecek olursak, gözüne güzel görüneni al derim.. Sonuçta çinli motorlarda görünüş dışında motorlarının %90 birbiriyle benzer oluşundan yedek parça sıkıntısı çekeceğini de düşünmem.. Benim STR de 1400 km civarında ve büyük bir masraf çıkarmadı.. Garanti dahilinde fren merkezi değişmişti, garanti olmasa da komple fren balataları dahil 65 TL imiş.. Uzun yıllar Honda ve Bmw kullandıktan sonra bu motorun gerek yedek parçası gerekse bakımları çok uygun geldi bana..
Geçenlerde bir arkadaşıma DL 650 aldık, hediyesi 14bin küsürdü.. Ben bu rakama hem kuba'ya hem de suzuki intruder'a binmeyi düşünüyorum.. DL ile ne alakası var diyeseksiniz belki ama bu da benim hesabım işte, paylaşayım dedim.. :)
35emre35
06 Aralık 2011, 13:15
eğlendirebildiysek ne mutlu bize :)
MOTOR hakkında :cat: yazdıklarımı anladığına ve katıldığına sevindim
öncelikle su soğutmalımı-hava soğutmalımı almak istiyorsun karar ver derim. bu aşamada motoranla kubayı karşılaştırmak yanlış olur bence. benim bildiğim çinlilerde susoğutmalı bir mondialde vardı demekki motoranda getirmiş artık(negüzel, keşke her markanın çeşidi çok olsa). bu aşamada mondial mi, motoran mı denilirse, imkanı olan ve görüntüyede önem veren mondiali, imkanı olmayan motoranı tercihetsin derim çünkü arada 1500tl ye yakın fiyat farkı var. motor gücü olarak çok fazla birşey değişeceğini zannetmiyorum tahminimce 3aşağı 5yukarı birbirlerine yakındır heralde.
hava soğutmalı motoranmı- kubamı dersen ben kuba derim. şasesi daha kalın sağlam ve güven veriyor, ikincisi motoranda balansörlü denmiş ama motorun ön kısmında balansör çıkıntısı yok oyüzden kullanıp titreşimine bakmak 2sinide kıyaslamak lazım. yani 2sinide kullan karşılaştır titreşim, performans, görüntü vs. hangisi hoşuna giderse al derim çünkü fiyat 2sindede aynı.
karar verdiğinde fotolarını koyarsın, şimdiden hayırlı olsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:03 ----------
ha bu arada şunuda eklemek isterim, imkanlara göre tercih yapıyoruz ya 7850tl lik mondial yerine 7600tl lik yamaha wr125'i tercih ederim, 125cc lik ama performansı 250cc lik çinliden çok iyi. arkadaşımda var kendimde arada kullanıyorum 125lik ama uzunca bir süre cc yükseltmeye gerek duymayacağınızı tahmin ediyorum.
Syanur
06 Aralık 2011, 13:56
O kadar okudum, yazmışsınız elinize sağlık.
Ama kuba yağ-su(her neyse kendileri bile bilmiyordur eminim) soğutmalı 250cc supermoto modelini getirmiyecekmiş. Ben bunu anladım ve bu konu benim için burada kapandı!
Eğer olurda o model gelecek olursa haber verin katılayım ben de aranıza :)
35emre35
06 Aralık 2011, 14:32
Ama kuba yağ-su(her neyse kendileri bile bilmiyordur eminim) soğutmalı 250cc supermoto modelini getirmiyecekmiş. Ben bunu anladım ve bu konu benim için burada kapandı!
rica ederim
haber vermemize gerek yok:), benim stediğim zaten cross modeliydi oyüzden süpermoto hiç araştırmadım, araştırmasını yap derim. mesela kubayı arayıp fiyat farkını verip sipariş usulü SM modelini getirtebiliyorlarmı sor, çünkü honda yamaha ve diğer markalar türkiye'ye getirtmedikleri modelleri eğer istenirse spariş usulü farkını verip getirtiyorlar diye biliyorum.
yada kuba, motoran vs al, 2tanede SM jantı spariş ettir hem asfaltta hem arazide kullan :):cat:
GaCCaLL
06 Aralık 2011, 15:03
sen beğenmiyosun ama seni en iyi yine bi duke II paklar bak söleyim :)
serdar87
06 Aralık 2011, 15:23
Emre yorumların için teşeküller...
12 sayfada STR 250 nin maximum hızı 100-110 diye okudum, ben biraz daha fazla hız yapan cross arıyorum.. yoksa str ye diyeçek bişeuim yok motor felaket güzel ve güçlü (anlatdığınıza göre)
Şimdi asphalt da süreçeksen cross alma diyeçeksin ama ben motoru 50% asphaltda 50% araside kullanaçağım, yani gerçekden öyle olaçak....
Onun için şimdi size sorum...... Motoran XF-250 ve XV-250 maximum nekadar hız yaparlar ??????
35emre35
06 Aralık 2011, 16:16
Emre yorumların için teşeküller...
12 sayfada STR 250 nin maximum hızı 100-110 diye okudum, ben biraz daha fazla hız yapan cross arıyorum.. yoksa str ye diyeçek bişeuim yok motor felaket güzel ve güçlü (anlatdığınıza göre)
Şimdi asphalt da süreçeksen cross alma diyeçeksin ama ben motoru 50% asphaltda 50% araside kullanaçağım, yani gerçekden öyle olaçak....
Onun için şimdi size sorum...... Motoran XF-250 ve XV-250 maximum nekadar hız yaparlar ??????
nedemek rica ederim amacımız bilgi paylaşımı.
kullanmadığım için 2si içinde yorum yapamam, daha yeni piyasaya girdiği içinde alıp kullanan kişilerin yorumlarını beklemek lazım. fakat yakın cc'deki ve beygir gücündeki cross motorların arka dişli çapları genelde büyüktür. yani amaç hızdan ziyade çekiş gücüdür, dağ bayır yokuş rahat tırmanabilmesidir. çevremde çok crooss kullanıcısı var xt125, xl200, wr125, kanuni250, skygo200, skyteam200 vs. bu motorların son hızları genelde birbirlerine yakındır, çünkü arka dişli çapları hız için değil tork içindir. o sayfadada yazmıştım eğer biraz daha fazla hız yapmak isteyen olursa arka dişliyi kuçültmek lazım. bu aynı cc deki her motor için geçerli. niyetin cross motora binmekse, hem hız hemde tork istiyorsan 400ve daha üstü cross motorlara bakmalısın bence
Syanur
06 Aralık 2011, 16:53
rica ederim
haber vermemize gerek yok:), benim stediğim zaten cross modeliydi oyüzden süpermoto hiç araştırmadım, araştırmasını yap derim. mesela kubayı arayıp fiyat farkını verip sipariş usulü SM modelini getirtebiliyorlarmı sor, çünkü honda yamaha ve diğer markalar türkiye'ye getirtmedikleri modelleri eğer istenirse spariş usulü farkını verip getirtiyorlar diye biliyorum.
yada kuba, motoran vs al, 2tanede SM jantı spariş ettir hem asfaltta hem arazide kullan :):cat:
Bari enduro olanın da yağ soğutmalı(~25 hp) olan versiyonunu getirselermiş, belki onu alıp SM lastikleri ile değiştirebilirdim. Şimdi ~16 hp lik enduroyu alıp bir de üstüne masraf edip SM yapmanın mantığı yok. Bana bundan sonraki motorum için +25 hp civarı bişeyler lazım. Yoksa aklımdan geçmedi değil.
Özel sipariş ile getirtebilme olayını olabilir ama. Sanırım bunun için Antepteki merkez bayi ile görüşmem gerekicek. İlgileneceklerinden umutlu değilim ama diyelimki olumlu cevap geldi, kaç para istiyecekler kimbilir. Hani veledin orjinal sitesini de bulamadım. Hanway motor diye bakındım nette, sanırım orjinal hali bu. Ama onun da bu yağ soğutmalı 250cc modellerinin herhangi bir ülkedeki fiyatını bulamadım. Bana söylenecek fiyat ile kıyaslama yapardım en azından. Değer mi değmez mi anlardık... Bir de her halde ülkeye ilk ve tek sipariş üzerine Çinli motor sokan adam olurdum :)
sen beğenmiyosun ama seni en iyi yine bi duke II paklar bak söleyim :)
Yahu ben DukeII yi bilmiyordum :) normal Naked duke'ü beğenmemiştim. O da beğenmemek değil işte biliyorsun, SM değil demiştim. Şimdi baktım fiyatlara, DukeII ve 640 LC4 çok da pahalı felan değil. Yani uygun olanları da var... Belki bundan sonraki motorum olur. Yada araya bir DRZ-400 mü soksam diyorum ama bu hyosung'u nasıl satacam, sonrasında DRZ yi nasıl satarım bilmiyorum... Aylardır bekleyen DRZ ler var. Hatta belki yıl olmuştur :)
35emre35
06 Aralık 2011, 17:09
Bari enduro olanın da yağ soğutmalı(~25 hp) olan versiyonunu getirselermiş, belki onu alıp SM lastikleri ile değiştirebilirdim. Şimdi ~16 hp lik enduroyu alıp bir de üstüne masraf edip SM yapmanın mantığı yok. Bana bundan sonraki motorum için +25 hp civarı bişeyler lazım. Yoksa aklımdan geçmedi değil.
Özel sipariş ile getirtebilme olayını olabilir ama. Sanırım bunun için Antepteki merkez bayi ile görüşmem gerekicek. İlgileneceklerinden umutlu değilim ama diyelimki olumlu cevap geldi, kaç para istiyecekler kimbilir. Hani veledin orjinal sitesini de bulamadım. Hanway motor diye bakındım nette, sanırım orjinal hali bu. Ama onun da bu yağ soğutmalı 250cc modellerinin herhangi bir ülkedeki fiyatını bulamadım. Bana söylenecek fiyat ile kıyaslama yapardım en azından. Değer mi değmez mi anlardık... Bir de her halde ülkeye ilk ve tek sipariş üzerine Çinli motor sokan adam olurdum :)
evt aynen, onu da getirselermiş ve arada çok fiyat farkıda olmasaydı bende yağ soğutmalıyı tercih ederdim. evt çok kötü, hanway'in sitesinde fiyat yok karşılaştırma yapamıyoruz.
antebi arayıp şansını dene bakalım, bakarsın sana özel getirtirler ve dediğin gibi tarihe geçersin :queen: fiyat uygun olursa bende bunu satarım, 1 sipariş te ben veririm :)
Syanur
06 Aralık 2011, 17:26
evt aynen, onu da getirselermiş ve arada çok fiyat farkıda olmasaydı bende yağ soğutmalıyı tercih ederdim. evt çok kötü, hanway'in sitesinde fiyat yok karşılaştırma yapamıyoruz.
antebi arayıp şansını dene bakalım, bakarsın sana özel getirtirler ve dediğin gibi tarihe geçersin :queen: fiyat uygun olursa bende bunu satarım, 1 sipariş te ben veririm :)
Aslında 3-5 kişi sipariş versek daha iddialı oluruz :) Ancak sipariş işini ciddiye alırlarsa "siz şukadar parayı(ücretin tamamını) verin, biz getirelim" diyecekleri için pek sıcak bakmıyorum. Hani çok güvenilir bir firma olsa, tamam dediklerinde tamam olsa düşünülebilir.
tabi fiyat olarak şuna yaklaşıcaktır kesin :)
???!! ::alkiis:: !!??? (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-ktm-bu-haftaya-ozel-fiyatli-ktm-640-duke-ii-62101342/detay/)
serdar87
06 Aralık 2011, 17:29
kullanmadığım için 2si içinde yorum yapamam, daha yeni piyasaya girdiği içinde alıp kullanan kişilerin yorumlarını beklemek lazım. fakat yakın cc'deki ve beygir gücündeki cross motorların arka dişli çapları genelde büyüktür. yani amaç hızdan ziyade çekiş gücüdür, dağ bayır yokuş rahat tırmanabilmesidir. çevremde çok crooss kullanıcısı var xt125, xl200, wr125, kanuni250, skygo200, skyteam200 vs. bu motorların son hızları genelde birbirlerine yakındır, çünkü arka dişli çapları hız için değil tork içindir. o sayfadada yazmıştım eğer biraz daha fazla hız yapmak isteyen olursa arka dişliyi kuçültmek lazım. bu aynı cc deki her motor için geçerli. niyetin cross motora binmekse, hem hız hemde tork istiyorsan 400ve daha üstü cross motorlara bakmalısın bence
400- 500 lükler beni aşar :cherry:
ama dediğin gibi arka dişliyi deyistirirsem olur.. str 250 zaten aşırı güçlü gibi geliyor bana... biraz güçden düşse ne olaçak sanki !!
sen hiç arka dişliyi deyiştiren birisini tanıyormusun? nasıl uyum sağlıyor... problem çıkarmaz inşallah ???
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------
Aslında 3-5 kişi sipariş versek daha iddialı oluruz :) Ancak sipariş işini ciddiye alırlarsa "siz şukadar parayı(ücretin tamamını) verin, biz getirelim" diyecekleri için pek sıcak bakmıyorum. Hani çok güvenilir bir firma olsa, tamam dediklerinde tamam olsa düşünülebilir.
???!! ::alkiis:: !!??? (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-ktm-bu-haftaya-ozel-fiyatli-ktm-640-duke-ii-62101342/detay/)
Eyer gerçekden öyle bişey yapmayı düşünürseniz bende katılırım !!!
bu ara onun beraber alsak bile fiyatı nekadar düşebilir ki ??
tahmin fiyatı heralde 6000 arası ??
GaCCaLL
06 Aralık 2011, 17:38
o değilde Şunu görünce (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-husqvarna-satilik-te510-alman-harikasi-60125354/pasif-ilan/) aklım gitmedi değil ah dedim biraz vakit ve nakit olacak oynayacaksın bu oyuncakla!!!
serdar87
06 Aralık 2011, 17:45
ama dediğin gibi arka dişliyi deyistirirsem olur !!
sen hiç arka dişliyi deyiştiren birisini tanıyormusun? nasıl uyum sağlıyor... problem çıkarmıyor inşallah ???
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:42 ----------
pardon aynısını pirdaha yazmışsım !!!
Syanur
06 Aralık 2011, 19:06
o değilde Şunu görünce (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-husqvarna-satilik-te510-alman-harikasi-60125354/pasif-ilan/) aklım gitmedi değil ah dedim biraz vakit ve nakit olacak oynayacaksın bu oyuncakla!!!
Sen yine uçlara gitmişsin :) Dediğin gibi aslında, vakit ve nakit meselesi. Bahçesi olmayan bir evde köpek beslemek gibi bişey oluyor yoksa. Yazık günah, motorun hakkını veremeden eskiyor aletler :)
Eyer gerçekden öyle bişey yapmayı düşünürseniz bende katılırım !!!
bu ara onun beraber alsak bile fiyatı nekadar düşebilir ki ??
tahmin fiyatı heralde 6000 arası ??
Fiyat düşsün diye değil, muhtemelen de düşmez çok. Zaten fiyatı kafalarına göre belirleyecekler. Ben sadece "alıcısı varmış, 3-5 kişi için getirmeye değer" derler belki diye dedim. Yoksa tek başıma istesem, kim uğraşacak 1 kişi için derler belki... O açıdan yani ;)
35emre35
06 Aralık 2011, 21:41
ama dediğin gibi arka dişliyi deyistirirsem olur !!
sen hiç arka dişliyi deyiştiren birisini tanıyormusun? nasıl uyum sağlıyor... problem çıkarmıyor inşallah ???
dişli büyütme küçültmenin motora bir zararı yok, tabi abartmamak kaydıyla. dişliyi küçültürsen vites değiştirme aralığın uzar fakat hızın artar. ben skygo200 kullanırken aynından arkadaşımında vardı ve dişliyi küçültmüştü. düz yolda son gaz giderken yanımdan tatlı tatlı sollayıp geçer ve arayı yavaş yavaş açardı.
Fiyat düşsün diye değil, muhtemelen de düşmez çok. Zaten fiyatı kafalarına göre belirleyecekler. Ben sadece "alıcısı varmış, 3-5 kişi için getirmeye değer" derler belki diye dedim. Yoksa tek başıma istesem, kim uğraşacak 1 kişi için derler belki... O açıdan yani ;)
evt aynen hemfikirim. fiyat düşme diye birşey olmaz, sadece talep var deyip getirtebilirler belki. diyelimki getirtebiliyorlar verecekleri fiyat mondial gibi 7000-8000leri bulursa gene değmez. X bir firma yağ yada su soğutmalı bir model getirtsin diye beklemekten başka çare yok, nekadar yüklü ithal edilirse fiyatlar tüketiciye okadar uygun olur.
serdar87
07 Aralık 2011, 00:36
ozaman nerden isteye biliriz ki bu motoru.... bilgisi olan varmı ?
ben nevşehirde benim motorçuya bir soruyum... belki bilir !!
35emre35
07 Aralık 2011, 01:57
sor bakalım ustaya belki bilir:queen::queen:
serdar abicim boşuna uğraşma, neden dersen bu linkte http://www.emax-sports.com/sdp/350858/4/pd-1624903/3515789-814797/Enduro_Style_Dirt_Bike_EM250R.html#normal_img gördüğün emax'e sırf makara olsun diye deneme amaçlı mail attım. tek motor gönderip gönderemeyeceklerini sordum. verdikleri cevap tam hatırlamıyorum ama 15 yada 20 konteyner den aşağı göndermedikleriydi. kaldıki iş sırf göndermekle bitmiyor, bunu yurt içine sokabilmek lazım gümrük vergisi ıvırı zıvır birsürü prosedür var yani türkiye'de bir şirketin olmak zorunda. olabilecek en mantıklı şey yamaha, honda, mondial...vs. gibi ürünü getiren firma senin adına sipariş verecek ve konteynere +1 farklı modeli yükletecek, yoksa türkiyeye giren modellerin haricinde bir seçeneğin yok malesef, yada son bir alternatif olarak serdar motor diye bir şirket kuruyor bide montaj fabrikası açıyorsun bizim istediğimiz modelleri getirtiyorsun :queen::queen:
serdar87
07 Aralık 2011, 02:05
dur ben ozaman hemen bir şirket açıyım... belki 40 sene sonra motorlarınızı benden alırsınız :P :cherry:
evet aslında haklısın ya !!!
ben açayip takdım o motora ya illada o diyorum :pr:
ozaman banada STR 250 veya Motoran XV 250 > http://www.motoran.com.tr/motorsikletdetay.asp?id=37 < almak kalıyor
35emre35
07 Aralık 2011, 02:16
hadi bakalım iyi karar ver, 2sinide kullan test et. sonuçta bu söylediklerin ve diğerleri hepsi çinli, cc'si birbirlerine yakın performansları neredeyse aynı. kararını bekliyoruz, foto koyarsın artık
serdar87
07 Aralık 2011, 02:17
Burda adamın teki saate 130 km yapıyor diye yamış ????
sannetmiyorum ama doğrumu açeba ????
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-diger-markalar-kuba-str250-cross-12-taksit-le-galeri-sayan-da-65934914/detay/
Tundzhay
07 Aralık 2011, 02:20
Burda adamın teki saate 130 km yapıyor diye yamış ????
sannetmiyorum ama doğrumu açeba ????
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-diger-markalar-kuba-str250-cross-12-taksit-le-galeri-sayan-da-65934914/detay/
Çok dik bi yokuştan aşağıya bi ihtimal yapar :)
serdar87
07 Aralık 2011, 02:31
hadi bakalım iyi karar ver, 2sinide kullan test et. sonuçta bu söylediklerin ve diğerleri hepsi çinli, cc'si birbirlerine yakın performansları neredeyse aynı. kararını bekliyoruz, foto koyarsın artık
kusura bakmayın ama heralde bende STR alaçağım.... malesef Motoran XV 250 nasıl bir motor olduğunu benden öğrenemiyeçeğiz (gibime geliyo)
önçelikle STR de beygir biraz daha yüksek...
STR daha şık duruyor...
motoran'ı bilmiyoruz ama yorumlarınıza göre bana str daha iyi gibi geldi
35emre35
07 Aralık 2011, 02:38
Çok dik bi yokuştan aşağıya bi ihtimal yapar :)
bir ihtimal :) rüzgada arkadan gelirse 135 :queen:
serdar o adamın teki değil, bayilerden biri :) yazar 130da yazar 140da 160da, sonuçta göstergede 160kadran var demi :)
sen takıldın hız olayına, boşver sen orda burda yazana, kullananların dediklerine bak. 250lik racing bir makina almıyorsunki 130-150 km hız yapsın
Syanur
07 Aralık 2011, 03:00
evt aynen hemfikirim. fiyat düşme diye birşey olmaz, sadece talep var deyip getirtebilirler belki. diyelimki getirtebiliyorlar verecekleri fiyat mondial gibi 7000-8000leri bulursa gene değmez. X bir firma yağ yada su soğutmalı bir model getirtsin diye beklemekten başka çare yok, nekadar yüklü ithal edilirse fiyatlar tüketiciye okadar uygun olur.
Ben sana şöyle diyim, 7000~8000 TL civarı bir fiyat verirlerse öp de başına koy :) Zaten normalde getirseler okadar fiyat biçerler, biz özel istetsek ~10.000 TL rakam duyarız diye tahmin ediyorum, o da iyi niyetli iseler.
sor bakalım ustaya belki bilir:queen::queen:
serdar abicim boşuna uğraşma, neden dersen bu linkte http://www.emax-sports.com/sdp/350858/4/pd-1624903/3515789-814797/Enduro_Style_Dirt_Bike_EM250R.html#normal_img gördüğün emax'e sırf makara olsun diye deneme amaçlı mail attım. tek motor gönderip gönderemeyeceklerini sordum. verdikleri cevap tam hatırlamıyorum ama 15 yada 20 konteyner den aşağı göndermedikleriydi. kaldıki iş sırf göndermekle bitmiyor, bunu yurt içine sokabilmek lazım gümrük vergisi ıvırı zıvır birsürü prosedür var yani türkiye'de bir şirketin olmak zorunda. olabilecek en mantıklı şey yamaha, honda, mondial...vs. gibi ürünü getiren firma senin adına sipariş verecek ve konteynere +1 farklı modeli yükletecek, yoksa türkiyeye giren modellerin haricinde bir seçeneğin yok malesef, yada son bir alternatif olarak serdar motor diye bir şirket kuruyor bide montaj fabrikası açıyorsun bizim istediğimiz modelleri getirtiyorsun :queen::queen:
Yahu tamam 15-20 konteyner gelsin, aralarına 3 tane standart STR yerine bizim istediğimiz STR den koysalar olmuyor mu :cherry: Keşke bukadar basit olsa. Hayır neden bukadar saçmalıyorum, çünkü çok güzel bir motor söz konusu ama yine yine yine Türkiyeye gelmiyor...!!! Ya apachilerin bile 180cc lik global versiyonu var bize 150cc geliyor!! Lan vergi dilimi değil bişey değil, neden hindistan dışına bütün ülkelere gönderilen 180 değil de 150cc diyorsun, yok bir mantık. Hindistanda 150cc ABS li modeli var, türkiyede söz konusu bile değil. Aynı şeyi şimdi bir de utanarak g.tü b.klu çinli modellerde yaşıyoruz. Adamların 3-5 çeşit versiyonunun ithalatçının kafasına esen bir tanesini ithal ediyoruz AL BAK! (http://www.hanwaymotor.com/product-menu-super%20moto.htm). Lanet olsun böyle işe, isyanım var ulan!! Madem okadar para alıyorsunuz bari istediğimiz motora binelim anasını satayım... Paramızla rezil oluyoruz, YILLARDIR!!!
serdar87
07 Aralık 2011, 03:03
evet yazarda yazar.... ama ben yinede sürenlere soruyum dedim... belki düz yolda yapan olmuştur diye... iyi boşver... alırsam zaten küçülteçem arka dişliyi
tabiki yarış motoru almıyorum ama sana dediğim gibi... 50% dağda 50% asphalt da..... bena işe gitmek için asphaltda sadeçe biraz daha fazla hız yapaçak motor lazım ve boş zamanlarımda dağa da çıkmak istiyorum... yani bunun için 2 tane motor almk da istemiyorum...
35emre35
07 Aralık 2011, 14:24
serdar kusura bakma, taaa enbaşta hava soğutmalı diye belirtmişsin ama ben yanlış okuduğm için mondil 250 ile karşılaştırdım :). ozman başa dönüyoruz, motoranın 2modelide 250lik olduğuna göre uygun fiyatlı olanını almak daha mantıklı.
%50asfalt %50arazide kullanıcaksan illa süpermoto olması gerekmez, onun için lastik seçenekleri var. yani dişli olmayan %60asfalt %40arazi diye arazi yüzdesi artarak giden lastik markalarının seçenekleri mevcut. yani cross motor alıyorsun ama asfalt lastiği takıyorsun, arazidede daha yavaş temkinli kullanıyorsun. ki süpermotoyu arazide kullanmaktansa, cross motora asfalt lastiği takıp arazide kullanmak daha daha rahattır, çünkü önteker çapı büyük ve incedir.
serdar87
07 Aralık 2011, 14:40
ya aslında ben onu yanlış yazmışsım... biraz karışdırdım.... ben STR-250 CB(yani türkiyede satılan) su soğutmalı sannediyordum ama yanılmışım...
Evet ikiside 250 olduğundan uçuzunu almak daha matıklı... aradaki fark nerdeye 2000TL.... o paraya biraz daha eklersen japon veya KTM alınır... ama motor için okadarda yatırıma gerek yok ''bençe''...
%60asfalt %40arazi dediğin lastiğin fotorafını birzahmet ekleye bilirmisin ?
eyer 60/40 lastiğin hiç dişleri yoksa araside gitmem biraz zor olur gibime gelio ama bilemem fotoları görmem lazım, sen daha iyi bilirsin ?
35emre35
07 Aralık 2011, 14:49
http://www.twowheelsblog.com/galleria/test-yamaha-wr125x-e-wr125r-2009-01/5
mesela wr cross üzerindeki lastikler %50 diye biliyorum. evet hiç diş yok oyüzden daha yavaş ve temkinli kullanmak gerekir, ama emin ol SM'den daha rahat arazide kullanırsın. bunun için lastik markalarının modellerini araştımalısın, modellerin özellikleri arasında hangi arazi tipine uygun olduğunu belirten %deler verilir
serdar87
07 Aralık 2011, 15:00
o verdiğin sitede latikleri pek göremedim ama birkaçtane buldum bak bakalım...
sen heralde bu lastiklerden bahsediyorsun !
ilk latik çok hoşuma gitti... tam 50% gibi !
ama ön ve arka latiklerin büyüklüğü nasıl olması lazım.. o konuda bi bilgim yok
http://www.aydinmotor.com/urunler/index.php?target=products&product_id=99
http://www.aydinmotor.com/urunler/index.php?target=products&product_id=58
http://www.aydinmotor.com/urunler/index.php?target=products&product_id=464
http://www.aydinmotor.com/urunler/index.php?target=products&product_id=458
Syanur
07 Aralık 2011, 15:32
o verdiğin sitede latikleri pek göremedim ama birkaçtane buldum bak bakalım...
sen heralde bu lastiklerden bahsediyorsun !
ilk latik çok hoşuma gitti... tam 50% gibi !
ama ön ve arka latiklerin büyüklüğü nasıl olması lazım.. o konuda bi bilgim yok
http://www.aydinmotor.com/urunler/index.php?target=products&product_id=99
http://www.aydinmotor.com/urunler/index.php?target=products&product_id=58
http://www.aydinmotor.com/urunler/index.php?target=products&product_id=464
http://www.aydinmotor.com/urunler/index.php?target=products&product_id=458
Ben 4 ten 1 e doğru "asfalt+arazi" için en uygun sıralamanın olduğunu düşünüyorum. Profesyonel bir bilgim yok ama incelediğim kadarıyla öyle gibi geldi bana. Tabi şunu da belirteyim, bu lastiklerin hepsiyle; arazide hayli, asfaltta dikkatli, bir şekilde çok da güzel gidilir...
serdar87
07 Aralık 2011, 16:06
benimde profesyonel fazla bigim yok ama en uygun birinçi lastik diye düşünüyorum... neden dersen, dişler arası baya derin olduğundan arazide ugun diye düşünüyom ve dişler başı geniş olduğundan asphalta da fena olmaz ama daha fazla arasi için diye düşünüyom...
birde emrenin fikrini alalım !!!
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:00 ----------
aslında 4 çü lastikde fena deyil !!
Syanur
07 Aralık 2011, 16:14
Hayır hepsi çok fena! :) Böyle lastikleri görünce kendimi araziye vurasım geliyor.
Ama sanırım emrenin dediği lastikler bunlardan daha soft, daha asfalta yakın tipler. Galiba benim latikler gibi;
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRh581JsVtyHsWsAjV9UixtchgVfcsgq _zwXNosBbyc5iYGwH7_ ARKA
http://ecx.images-amazon.com/images/I/31odOJKC5oL._SL500_AA300_.jpg ÖN
serdar87
07 Aralık 2011, 16:39
bu nasıl lastik lan böyle mashallah eşek gibi
bu lastik bençe daha fazla 70 asphalt için... lastiğin hiç derinliği yok ki
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:28 ----------
Emre sen zençir dişlilerinden anlarmısın ??????????????
bana facedeki adını versende str yi alınça sana ihtiyaçım olaçak !!!
Syanur
07 Aralık 2011, 16:40
bu nasıl lastik lan böyle mashallah eşek gibi
bu lastik bençe daha fazla 70 asphalt için... lastiğin hiç derinliği yok ki
:cherry: Allah kimseyi altında bırakmasın bunların, daha bu sabah bir tampona tosladım, balon gibi valla :)
Araziden ziyade toprak yollara ve aşırı engebesiz otlaklara uygun. Ama daha çok kumsallara. Malzeme kalitesinden ötürü asfaltı da tutmuyor zaten, ne işe yarar ben de bilmiyorum :farao:
serdar87
07 Aralık 2011, 16:50
allah korusun ya... senin motora bakdımda.. onda da aynı lastik var....
STR 250 den ankarada var bakdımda sende angaralısın... benim oraya gitme şansım yok yoksa alırdım onu hemen sahibinden.com dan
Syanur
07 Aralık 2011, 17:07
allah korusun ya... senin motora bakdımda.. onda da aynı lastik var....
STR 250 den ankarada var bakdımda sende angaralısın... benim oraya gitme şansım yok yoksa alırdım onu hemen sahibinden.com dan
Dedim zaten benim lastikler diye :) Ben alayım yollayım sana? :)
Redline da varmış, genelde oralara yolum düşüyor, önünden geçiyorum. Bir gün bakıcam bende.
serdar87
07 Aralık 2011, 17:19
yok ya usta bana o lastik gelmez !!!
Nevşehirde ne yapıyon sen ?
bugün STR 250 ısmalıyorum..... Fiyatlarını bilen varmı.... millet kaça aldı o motoru ???????
Syanur
07 Aralık 2011, 17:24
Yav yok, motoru alıp yollayım sana diyorum STR yi :) Lastiği boşver zaten. Gezmeye gelirim belki Nevşehire, işim yok yani...
Nerden ısmarlıyorsun? Ankaradan gelip alsana kendin? nette 4.500 TL sabit fiyat var gibi. Belki yüz yüze pazarlık edersin diye dedim hani...
Huckle
07 Aralık 2011, 19:20
Ben de bayağıdır takip ediyorum konuyu.. Ben de yaklaşık 4 ay önce STR aldım.. Emre ile haftasonları enduro yapıyoruz.. bu arada bizim motora taktığımız lastikler şu:
http://image5.sahibinden.com/photos/90/40/77/35904077nwk.jpg
Bu lastiklerle de asfaltta kullanabilmek mümkün.. Zamanında STR'yi araştırırken alıp bmw'deki enduro lastikler gibi bir lastik takma niyetim vardı fakat üstündeki orjinal durolar da çok başarılı.. Hatta şu anda kullandığımız lastiklerle de bir sıkıntı yaşamadım..
şSTR'nin tek kötü yanı Şehiriçi veya şehirlerarası kullanımda sele'nin bir süre sonra tahta gibi mabadı yamultması.. Onun çözümü de arada bir ayağa kalkarak kullanmak..
serdar87
07 Aralık 2011, 20:51
Dedim zaten benim lastikler diye :) Ben alayım yollayım sana? :)
Redline da varmış, genelde oralara yolum düşüyor, önünden geçiyorum. Bir gün bakıcam bende.
gelmesine gelirdim ama ben önçe 2 tane motor satmam lazım... yani para lazım
Lifan 150 Discovery
http://www.motosikletpazari.com/i/Lifan-150cc-2010-Cok-Temiz/25598
Mondial 150 RE
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-bu-fiyata-daha-sifir-ayarinda-bakimli-65081990/detay/
bunları satmadan alamıyom... onun için tek şansım bizim burda iyi tanıdığım motorçularla takas yapmak
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------
Ben de bayağıdır takip ediyorum konuyu.. Ben de yaklaşık 4 ay önce STR aldım.. Emre ile haftasonları enduro yapıyoruz.. bu arada bizim motora taktığımız lastikler şu:
http://image5.sahibinden.com/photos/90/40/77/35904077nwk.jpg
Bu lastiklerle de asfaltta kullanabilmek mümkün.. Zamanında STR'yi araştırırken alıp bmw'deki enduro lastikler gibi bir lastik takma niyetim vardı fakat üstündeki orjinal durolar da çok başarılı.. Hatta şu anda kullandığımız lastiklerle de bir sıkıntı yaşamadım..
şSTR'nin tek kötü yanı Şehiriçi veya şehirlerarası kullanımda sele'nin bir süre sonra tahta gibi mabadı yamultması.. Onun çözümü de arada bir ayağa kalkarak kullanmak..
bu lastiklerde fena deyil aslında...
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:18 ----------
Arkadaşlar bu motorları sataçağım bildiğinız bir galeri veya motorçu varmı ??
İkiside daha sıfır sayılır ve her bakımları plakaları yaptprılmışdır !!
Lifan 150 Discovery
http://www.motosikletpazari.com/i/Li...ok-Temiz/25598
Mondial 150 RE
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...5081990/detay/
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO