PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 150 MR subap ayarı hakkında bilgi

orhangitmez
05 Ocak 2011, 23:29
s. a. forumda yeni sayılırım ancak uzun yıllardır motosiklet kullanmaktayım. Son motorum yeni aldığım Mondial 150 mr. Subap ayarını otomobillerden biliyorum ancak bu motosiklette sente ayarlarının kaç mm olacağını bilmiyorum. bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim: pr:

orhangitmez
11 Ocak 2011, 21:20
forumda gezen degerli arkadaşlar sagolun verdiğiniz cevaplara helal olsun sizlere

atiturhan
11 Ocak 2011, 21:23
forumda gezen degerli arkadaşlar sagolun verdiğiniz cevaplara helal olsun sizlere

demekki kimsenin bilgisi yok. atip tutsak daha mi iyi :) :queen:

extrem_015
11 Ocak 2011, 21:28
kitapçığında yazıyordur eğer yazmıyorsa böylede yapsan olur, sente çakısınyla emme subapı için 0.08 mm diğerini yani basma egzos subapı içinde 0.10 yaparsın tamam.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:26 ----------

bu arada motorun km kaçta ? subap ayarı öyle çabuk bozulacak bişey değildir çok şıkırtı sesi geliyorsa hiç elleme

motorhocası
11 Ocak 2011, 21:41
Yeni bir model atıp tutmaya gelmez, Honda Cgl 125 için emme 0,08mm egsoz 0,1mm

orhangitmez
12 Ocak 2011, 19:00
kitapçığında yazıyordur eğer yazmıyorsa böylede yapsan olur, sente çakısınyla emme subapı için 0.08 mm diğerini yani basma egzos subapı içinde 0.10 yaparsın tamam.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:26 ----------

bu arada motorun km kaçta ? subap ayarı öyle çabuk bozulacak bişey değildir çok şıkırtı sesi geliyorsa hiç elleme

teşekkürler. kitapçığında bu değerler yok. km 1500 fakat cok fazla ses yapıyor.

makın
12 Ocak 2011, 19:16
mondial'i ara ve sor, 1 gün içerisinde geri dönüyorlar ve bilgi veriyorlar. Ben 250MCT için öyle yapmıştım ve aynı gün geri dönüp egzoz ve emme supab değerleri vermişlerdi. Son derece ilgililer.

GKN
12 Ocak 2011, 19:23
Motorun garanti kapsamında değilmi?

orhangitmez
12 Ocak 2011, 21:14
Motorun garanti kapsamında değilmi?

muhakkak garanti kapsamında. ama servis motoru teslim ederken 10 tl çalıştırma parası 500-1000 km ilk bakımıda yağ değişim ücreti dışında montaj hatalarından kaynaklanan (diresiyon ayarsızlığı, zincir gergi ayarı vs....) düzeltmelere bile 20 tl ücret aldı ve üstelik zincir gergi ayarını bir türlü yapamadı 3 kez gitmek zorunda kaldım. en son japon makina tamiri yapan bi servise gittim o yaptı. böyle bi servis varken garanti burada işlemiyor.

cesur509
12 Ocak 2011, 21:39
muhakkak garanti kapsamında. ama servis motoru teslim ederken 10 tl çalıştırma parası 500-1000 km ilk bakımıda yağ değişim ücreti dışında montaj hatalarından kaynaklanan (diresiyon ayarsızlığı, zincir gergi ayarı vs....) düzeltmelere bile 20 tl ücret aldı ve üstelik zincir gergi ayarını bir türlü yapamadı 3 kez gitmek zorunda kaldım. en son japon makina tamiri yapan bi servise gittim o yaptı. böyle bi servis varken garanti burada işlemiyor.

Servisler böyle paracı olunca insan nasıl güvenipte motorunu teslim edecek :silent::silent: Allah göstermesin sağlam parçaları bile bozuk diye masraf çıkarırlar:pr: