PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motosiklet önerisi?

oguz1327
26 Aralık 2010, 01:28
bu yaza yeni bir motosikletle girmek istiyorum ve motosiklet sınıfı olrakta kendime 600 lük naked modelleri hedefledim 20000 tl civarı meblağı da gozden cıkardım.bu modeller; kawasaki er-6n, yamaha xj 6, honda cb 600 f hornet,suzuki sv650a.kawasaki nin z 750 si de tip olarak hosuma gitti fakat motoru zaptedebilir miyim pek emin değilim.bunun haricinde önerebileceğiniz turkiye de servis sıkıntısı olmayan marka ve modelleri de öğrenmek isterim
motor tecrubeme gelirsek yaklasık bir sene honda activa kullandım ve 20000 km yol yaptım.boyum 165.
kıssadan hisse, isin ehli ustadlardan goruslerini esirgememelerini istiyorum. saygılar.

sbr
26 Aralık 2010, 01:38
cevap için işin ustası olmaya gerek yok bence.activadan 600lük makinaya geçmemelisin.

GÖЯKEM
26 Aralık 2010, 01:47
arkadaş 2007 den beri üyesin bu soruyu bizim sana sormamız lazım , vites işini bilmeden bahsettiğin motorlara elini bile sürme derim.

askon
26 Aralık 2010, 02:21
Ayırdığın bütceye ve secmek ıstedığın modellere bakacak olursak senın motosıklet eğitimi almanın hiç bır sakıncası yok keşke öncelıkle eğitım alacağım güvenılır yerler neresı diye sormuş olsaydın eğer eğitim almayı düşünürsen orada bulunan hocalar eğitmenler sana motosıklet secmen konusunda daha cok yardımcı olacaklardır ama yınede nacızane tavsıye istersen evet buyuk cc ve marka motosıkletler gercekten harıka ama bır o kadar da cıddıye alınacak aletler ben kesınlıkle öncesınde vıteslı bır küçük cc motosıklet ile ıyı bır zaman vakıt gecırmenı tavsıye ederım .Sen cok kabılıyetli olabılır hatta ıyıde kullanabılırsın fakat ben sana vakıt gecırmekten bahsedıyorum bu da cıddı bır iştir al bır150 cc yada 250 cc makıne gez dağları taşları yolları arşınla asfaltları emın ol daha ıyı sonuçlar alacaksın

oguz1327
26 Aralık 2010, 02:52
tabiki bu tur bir motor alıcagim icin egitim konusunuda arastiriyorum.ayirdigim butce icine surucu guvenlik ekipmanları da dahil.yuksek cc konusuna gelirsek; ben ilk motorun dusuk cc li olmasını o kadar önemsemiyorum.sonucta 150 lik bir motosiklet bile hiz meraklısı, heyecanlı biri icin olumcul sonuclar dogurabilir.surekli motosiklet degistirmek ve daha yuksek bir modele gecmektenn ziyade tek motorla motorla uzun yıllar gecirmek istiyorum.

exile
26 Aralık 2010, 03:25
surekli motosiklet degistirmek ve daha yuksek bir modele gecmektenn ziyade tek motorla motorla uzun yıllar gecirmek istiyorum.

önemli olan mal değil senin canındır. 125cc - 150 cc vitesli bir motosiklet ile en az 20 bin km yapman senin canının kıymeti için daha doğru bir karar olur.

oguz1327
25 Temmuz 2011, 23:26
ilk motorum olarak bugun itibariyle 2001 cbr 600 f imi satin almdim.ilk deneyim olarak fazla zorlanmadim diyebilirim.guclu bir motor(bana gore) olmasina ragmen cok dengeli ve kontrol edilebilir bir surusu var; iyi bir egitimle insallah kisa zamanda trafige cikmayi dusunuyorum.herkese yorumlarindan dolayi tesekkurler.

efe tolga
26 Temmuz 2011, 00:41
Scooter dan sonra 600 lük zorlamasın ? hemde 1 senelik tecrübe ile

oguz1327
04 Eylül 2011, 00:01
bir aydir araliksiz kullaniyorum bir sikinti yasamadim.

oguz1327
17 Ekim 2022, 15:17
evet arkadaslar aradan 11 yıl geçmiş ve ben hala 600f imle sagsalim beraberligimi yurutmekteyim :). belki şans, belki temkinli sürmek ve kendini bilen arkadas cevresi sayesinde ufak tefek düşmeler illaki oldu fakat hala kaza bela yasamadim. 19 binde 11 yil once aldigim motorum su an 48 bine dayandi.arkama dönüp baktigimda keske 600cc değilde daha düsük cc daha sakin bir motosiklet ile baslasaydimda sonra 600cc ye geçseydim diye hayıflanıyorum evet. ama suanda yakıt hariç motorumdan sikayetci degilim.

killingroad
17 Ekim 2022, 15:41
Bir yerlerde düzgün bakılan F4'ler olduğunu bilmek güzel :)

xtrafrozen
17 Ekim 2022, 16:11
Hocam ne oldu mesela , dur ulan bir gireyim foruma ne oldu benim başlık mı dediniz ? :)

Uzun yıllar daha kazasız surusler dilerim.

tommygun
17 Ekim 2022, 17:05
Geçmişten bir üyenin o zamanlar açtığı başlığı güncellemesini her zaman sevmişimdir. Gerçi konu başlığını açmanızın üzerinden 11 sene geçmiş ama çok az km yapmışsınız. Kazasız belasız sürüşler diliyorum.

ufoz
17 Ekim 2022, 19:09
Geçmişten bir üyenin o zamanlar açtığı başlığı güncellemesini her zaman sevmişimdir. Gerçi konu başlığını açmanızın üzerinden 11 sene geçmiş ama çok az km yapmışsınız. Kazasız belasız sürüşler diliyorum.

Aynı fikirdeyim Kaan. 11 sene sonra konuya bilgilendirme yazılması güzel.

11 yılda 30.000 km.
Şimdi bu motoru sahibindende görsek o kmye inanmayız.
Demekki böyle istisnalar oluyor.

tommygun
17 Ekim 2022, 19:30

11 yılda 30.000 km.

Abi işte yaşımız kaç olursa olsun hayat bizlere sürekli birşeyler öğretiyor. Ben de 11 senede 30000 km yapana normal şartlarda inanmazdım. Lakin herkes bu olayı farklı yaşıyor, hayat gailesi, aile, iş, güç, ekonomi veya keyif derken herkes yaldır yuldur gezmeyebiliyor. Ben yine de eski model bir motorun 11 sene boyunca aynı kullanıcıda kalmasından mutlu oldum.

Abi senin de buarada pandemi sonrası Kumkapı sözün vardı, unuttum sanma. Sürekli geziyorsun diye sesimi çıkarmıyorum ama Kumkapı'yı atlamayalım lütfen :queen:

ufoz
17 Ekim 2022, 20:16
Abi işte yaşımız kaç olursa olsun hayat bizlere sürekli birşeyler öğretiyor. Ben de 11 senede 30000 km yapana normal şartlarda inanmazdım. Lakin herkes bu olayı farklı yaşıyor, hayat gailesi, aile, iş, güç, ekonomi veya keyif derken herkes yaldır yuldur gezmeyebiliyor. Ben yine de eski model bir motorun 11 sene boyunca aynı kullanıcıda kalmasından mutlu oldum.

Abi senin de buarada pandemi sonrası Kumkapı sözün vardı, unuttum sanma. Sürekli geziyorsun diye sesimi çıkarmıyorum ama Kumkapı'yı atlamayalım lütfen :queen:

Kumkapıyı unutmadım :)
Hatta çöpşiş sevdiğini duyunca iyi oldu :)
Dedimya cepte işte.
Alt katta ocakbaşı var, çöp şişide iyidir diye :)

Biz inazumayı ıslatacaktık, kısmet xpulse olacak.
Bir bakmışsın Versys X300 bile olabilir :)

tommygun
17 Ekim 2022, 20:26
Kumkapıyı unutmadım :)
Hatta çöpşiş sevdiğini duyunca iyi oldu :)
Dedimya cepte işte.
Alt katta ocakbaşı var, çöp şişide iyidir diye :)

Abi çöp şiş diyorsan hele ki altında Versys X300 varsa öyle Kumkapı ile kurtulamazsın, anca bizi Ortaklar / Aydın paklar.

ufoz
17 Ekim 2022, 20:35
Abi çöp şiş diyorsan hele ki altında Versys X300 varsa öyle Kumkapı ile kurtulamazsın, anca bizi Ortaklar / Aydın paklar.

:) :) :)
Pazar günü işin yoksa Hezarfene havalimanına gel. Olağan yıllık şenlik var.
Muhtemelen seni kesmez ama 250km yol yaparsın :)

tommygun
17 Ekim 2022, 20:58
:) :) :)
Pazar günü işin yoksa Hezarfene havalimanına gel. Olağan yıllık şenlik var.
Muhtemelen seni kesmez ama 250km yol yaparsın :)

Abi sağolasın, konuşalım gene

tecrube0
17 Ekim 2022, 21:16

11 yılda 30.000 km.

Kuryelik yaparken bir sürü motosiklet gördüm km teli kopmuş çıkarılmış motosikletlerde pek dikkate alınacak bir bilgi değil bence ben 2 ay kullandım motoru diğer motosiklet arızalıyken 7-8 bin km arttı adam 1 yıl kuryede kullanıyor 5000 km anca yapabilmiş :)

Cyan
17 Ekim 2022, 21:18
...

Şu CB750'ye bayağı yükseldim; bir Honda bayisine uğrayayım durumları yoklayayım, belki CB500F olur, kim bilir? :)

ufoz
17 Ekim 2022, 21:31
Şu CB750'ye bayağı yükseldim; bir Honda bayisine uğrayayım durumları yoklayayım, belki CB500F olur, kim bilir? :)

Haydaaa

Kaan duydunmu.
CB500F ıslatıyormuşuz :)

tommygun
17 Ekim 2022, 21:48
Haydaaa

Kaan duydunmu.
CB500F ıslatıyormuşuz :)

Cyan'ın motorunu biliyorum, beraber çok sürdük. Müthiş temiz, bakımlı bir motor. Topcase ve yan çantalarıyla beraber uzun yolda tam senlik, alt devirleri de versys 300'e göre daha dolu olduğundan şehir içinde bence daha fazla yüz güldürür. Yakıt tüketimi de senin Hero'nun olsun olsun bir tık üstü olsun.

Her ne kadar siyah renkli, 2008 model bir Er6f kadar yardırıp gidemiyor olsa da yapacak bir şey yok. O kadar kusur, kadı kızında da olur. Boyasına kurban olduğum Kawasaki bir başka :queen:

oguz1327
18 Ekim 2022, 01:57
Tam anlamıyla öyle oldu diyebilirim. Güzel temenniniz için teşekkür ederim.

Hocam ne oldu mesela , dur ulan bir gireyim foruma ne oldu benim başlık mı dediniz ? :)

Uzun yıllar daha kazasız surusler dilerim.