PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İzmir yedek parça rehberi

jawa
21 Aralık 2010, 23:54
Arkadaşlar arattım ama benzeri başlık göremedim, varsa affola.

İzmir'de commuter'lar ve bilimum çinli scooter'lar için, yani 100-125 cc sınıfında motorlar için yedek parça adreslerini uydu fotoğrafları ile ekliyorum.Bu adamları tanımam, etmem. Bir menfaatim yok.Yedek parçacı falan da değilim.Özellikle ufak tefek 20 lira altındaki parçalar için nakit parayla giderseniz daha iyi olur.

İlk adres Levent abi.
http://img263.imageshack.us/img263/8206/leventv.jpg

Bu abimiz çok kıymetli bir esnaftır, elinde olmayan parçayı "şurada olabilir" der, adres gösterir. Üç beş kuruşun hesabını da yapmaz.Dükkanı Kahramanlar'da, hacimli cafcaflı motor ve sürücü ekipmanı satan dükkanların arka sokağında.Aynı sokakta yan komşusu, koltuk kaplama ve el yapımı branda ve her türlü deri kılıf, el yapımı çanta işleri yapıyor.

İkinci adres Çankaya'da, ptt karşısı ve yan sokağı.Ptt binası, Şifa hastanesi ile yan yana.Burası Fuar 9 Eylül kapısı önündeki meydandan deniz tarafına çikan cadde.
http://img441.imageshack.us/img441/25/ankaya.jpg

Ptt'nin karşı sokağında 3 tane parçacı var.Basmane vergi dairesinin olduğu sokak. Bunlar aynı zamanda sürücü ekipmanı ve aksesuar da satıyor.En sondaki, yani sokağın en iç tarafındaki parçacının karşısında nefis ev yemekleri yapan bir lokanta var.Görünüşe aldanmayın, yemekler şahane. 3 çeşit yemek 5 lira. :) Parçanızı alın, karşıda yemeğinizi yiyin, lokantanın karşısındaki çay ocağına geçip çayınızı da için, oh mis. Afiyet olsun. :)

Ptt'nin yan sokağı dar bir sokak.Girdikten 70 metre sonra sağdaki ilk dükkan Mondial'in İzmir yedek parça ana deposu.

Sokağın devamında ve sonunda tam karşınıza bu sefer Kanuni ana yedek parça deposu çıkacak. Bu adamlar ne zaman görsem çok meşguller. O yüzden ne arıyorsanız tam ismini öğrenin ve "aaa, uuuu" diye düşünüp hatim indirmeyin dükkanda. Parça fiyatları standart. Açıkçası pek perakende satıcısı değiller gibi, daha çok toptancı havası var bu dükkanda. Açık ve net söylemezseniz depoya dalıp aramıyorlar haberiniz olsun.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu başlıktaki bilgiler zaman içinde değişebilir.Buralara gidip gelen arkadaşlar olursa onlarda kendi düşüncelerini yazsınlar ki tek taraflı bir bakış açısı olmasın.Ayrıca bu adresler dışında bildiğiniz yerler varsa yine google earth üzerinden işaretleme ile, veya açık ve net posta adresi ve yardımcı tariflerle anlatılırsa hepimiz faydalanırız.

Volkan Serezli
22 Aralık 2010, 00:07
çankayada yeni açılan bir yedek parçacı var tavanda grenajlar falan asılı oranın ismi neydi bilmiyorum ama ne ararsanız var
levent motorun verdiği hizmettende memnun diğilim.

güzel paylaşım olmuş :cat:

newceri
14 Ocak 2011, 14:17
Budur Teşekkürler (istanbuldanım ama)

aybarssurucu
14 Ocak 2011, 15:36
Levent Motor kesinlikle türünün son örneği gerçek esnaflardan. Beni hiç tanımadıkları halde çok yardımlarını gördüm.

floverdover
07 Temmuz 2013, 23:40
İzmirde toker ticaret gibi bir yer var mı?Adamlar sitelerinde resimlerini koymuş her parça var.Bir türlü bizim şehirde olan böyle yedek parçacı sitesi bulamadım.

sessizsakin
08 Temmuz 2013, 00:17
Ben de taze izmirli olarak zincir kask neyim alacağım. güzel bir paylaşım olmuş. Teşekkür ederiz. :)

serkanADH13
08 Temmuz 2013, 00:23
İstanbuldan İhtiyaç Sahiplerine Tüm arayıpta bulamadıkları parçalar için yardımcı olurum,,,

her tür parça ve danışma ihtiyacı olanlara seve seve yardımcı olurum,,,

orhan899
08 Temmuz 2013, 17:59
güzel bir konu emeğine sağlık arkadaşımızın ama izmirde yaşayan biri olarak can sıkan konulardan biriside scooter tarzı değil büyük cc motorların dürüst ustalarının zor bulunması... Bununla ilgili bi konu açsakda hangi usta hangi motordan iyi anlar yazıp göstersek daha iyi olur aslında...